Termeni si conditii

Procedura de comanda

Clientii pot comanda produsele oferite de LaCarte.ro fie online (prin intermediul Cosului de Cumparaturi) fie prin email sau telefon. Comanda este considerata a fi valabila doar dupa momentul in care site-ul LaCarte.ro confirma, prin email sau apel telefonic, disponibilitatatea de a o onora. Comanda poate fi anulata de catre client prin email (de preferat in ziua in care aceasta a fost plasata, pana la ora 16:00) ori telefonic, in acelasi interval. Primirea confirmarii prin email a livrarii coletului anuleaza posibilitatea anularii comenzii. 
Comenzile introduse in aceeasi zi catre aceeasi destinatie de catre aceeasi persoana, sau de pe aceeasi adresa de IP, se cumuleaza automat intr-o singura comanda pentru care se emite o singura factura/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplica o singura data la comanda cumulata.
Clientul poate denunta comanda doar daca site-ul LaCarte.ro intarzie onorarea acesteia, cu exceptia situatiilor de forta majora, cu maxim 7 zile lucratoare peste termenul specificat in confirmarea comenzii. Denuntarea comenzii trebuie realizata in scris si trimisa cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrarii in posesia produsului/serviciilor comandate. Daca in aceasta situatie clientul a efectuat deja plata atunci acestuia i se vor returna banii, in maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de catre client, conform optiunii de plata specificata in formularul de comanda. 
Anumite comenzi necesita acordul clientului privind conditiile de livrare, plata, s.a. Titularii acestor comenzi vor fi contactati de catre LaCarte.ro, fie prin telefon sau prin email. Daca in termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun raspuns, site-ul LaCarte.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda. 
Important:
Produsele distribuite pe LaCarte.ro  sunt stocate in mai multe baze de date. Astfel, diferite erori sau latente in actualizarea bazelor de date, pot duce la o listare deficitara a produselor, cum ar fi prezentarea unor produse epuizate ca fiind de fapt in stoc. In acest caz, clientul va fi contactat de indata ce acest aspect a fost semnalat de catre LaCarte.ro 
Modalitati de plata
Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:
a) plata prin OP/depunere in cont.
b) ramburs la primirea comenzii.
In cazul unor comezi de mare valoare sau a unor comenzi special, LaCarte.ro  isi rezerva dreptul de a solicita o plata in avans in valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plata ce nu va fi returnata in caz de anulare a comenzii. In situatia in care plata nu se efectueaza de catre client, comanda va fi considerata nula si nu va mai fi onorata. In cazul acesta, LaCarte.ro va avea dreptul de a solicita clientului plata de despagubiri si/sau va putea refuza onorarea altor solicitari de comenzi ale clientului respectiv.
Modalitati de livrare
Termenul de livrare este afisat in momentul alegerii modalitatii de livrare, prin curier rapid
Returnarea produselor
Principala prioritate a site-ului LaCarte.ro este deplina multumire a clientului cu produsele oferite de noi. 
LaCarte.ro  va respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce confera cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 14 zile lucratoare de la primirea tuturor produselor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze produsele cumparate.
Cheltuielile presupuse vor fi suportate doar de client, la tarifele practicate de agentul livrator. In perioada efectuarii expeditiei, produsul returnat trebuie sa pastreze ambalajul original. Daca acesta nu a suferit deteriorari de nici, atunci clientul urmeaza sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. LaCarte.ro are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile clientului au fost cu rea-vointa sa solicite acestuia daune, in conditiile legislatiei aflate in vigoare. De asemenea, LaCarte.ro  isi rezerva dreptul de a refuza onorarea ulterioara a altor comenzi ale clientului respectiv. 
Adresa de returnare a produselor este: 
Important
Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre LaCarte.ro cu plata ramburs.
Dreptul de autor
Continutul site-ului web LaCarte.ro (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo precum si alte date) este proprietatea LaCarte.ro si a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Astfel, utilizarea fara acordul expres al LaCarte.ro al elementelor inregistrate de aceasta este strict interzisa. 
Accesul online al utilizatorilor
LaCarte.ro nu garanteaza accesul clientilor la site-ul web LaCarte.ro in orice moment, neraspunzand de probleme cauzate de terti (probleme tehnice, defectiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale.
Limitarea raspunderii
LaCarte.ro face eforturi permanente pentru ca informatiile cuprinse de site sa fie cat mai precise. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are de regula un caracter informativ, cu mentiunea ca unele specificatii pot fi modificate de producator fara instiintarea LaCarte.ro sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.
Toate imaginile si textele din cuprinsul site-ului au titlu exemplificativ. Astfel, produsele livrate in comanda pot fi diferite de cele prezentate in online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). Totusi, LaCarte.ro se angajeaza sa supravegheze in permanenta si sa modifice detaliile privind produsele si serviciile oferite. Imaginile si descrierile produselor pot contine erori sau pot fi diferite de realitate, iar, LaCarte.ro nu raspunde pentru astfel de situatii, dar va incerca sa le rezolve cat mai curand de la semnalarea acestora.
Preturile de pe LaCarte.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau cheltuieli suplimentare, daca nu se specifica altfel pe website. Costurile privind livrarea sau/si alte costuri ale serviciilor sunt mentionate odata cu  finalizarea comenzii si vor fi amintite si in momentul confirmarii acesteia de catre LaCarte.ro.
In cazul in care LaCarte.ro se gaseste in imposibilitatea de a-si onora comanda datorita clientului (fie ca acesta nu este de gasit la adresa mentionata, ca nu poate fi contactat etc.), comanda va fi considerata ca fiind anulata iar produsul/produsele respective se vor intoarce la LaCarte.ro. Pentru o noua livrare, clientul va trebui sa suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.
In cazul in care clientul a facut plata in avans dar, din vina sa, nu poate primi produsele in maxim 10 zile din momentul expedierii acestora si nici nu poate fi contactat in interval de 30 de zile, comanda va fi iarasi anulata, insa plata nu va putea fi returnata, fiind considerata drept despagubire din partea clientului.
Comenzile inregistrate pe LaCarte.ro in zilele de Vineri dupa ora 16 cat si Sambata sau Duminica vor fi expediate in ziua de Luni.
LaCarte.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura descrierilor cartilor si de comentariile postate de catre vizitatorii site-ului. De asemenea, LaCarte.ro nu raspunde de continutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri sau alte surse externe. 
Transmitere emailuri
Activitati precum: comanda de produse, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau trimiterea de email-uri adresate LaCarte.ro, inscriu utilizatorul ca fiind de acord cu primirea de email-uri periodice continand informatii diverse legate strict de LaCarte.ro si de produsele sale. In aceasta situatie datele personale nu vor fi utilizate in alte scopuri si conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau sterse din baza de date LaCarte.ro la cererea scrisa a clientului.
Forta majora si legea aplicabila
Atat clientul cat si LaCarte.ro nu vor fi raspunzatori pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora.
Prezentul contract este supus legislatiei aflate in vigoare.
Drepturi
LaCarte.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienti si vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fara o notificare prealabila.
Reducerile
Politica preturilor/reducerilor de pe site este stabilita in totalitate de catre LaCarte.ro, iar pretul de cumparare este cel afisat in momentul lansarii comenzii.
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. In principiu, discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se pastreaza reducerea cu valoarea cea mai mare.
Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.