Carti de Teologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 3-4 Regi. Vechiul Testament in talcuirea Sfintilor Parinti
  Seria de talcuiri verset cu verset ale cartilor Vechiului Testament, continuata prin volumul de fata, se intemeiaza cu precadere pe marele tezaur exegetic al patristicii rasaritene, dar aduce, de cate ori este cazul, si precizari istorice si filologice de data recenta. Autorul imbina rigorile teolog..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 20,00 Lei
 • Agrapha. Fragmente extracanonice ale Scripturii
  Termenul agrapha, folosit deja de Irineu, Clement din Alexandria, Origen, Eusebiu sau Epifanie si reluat in modernitate de un invatat german din secolul al XVIII-lea, J.G. Korner, se refera la vorbele atribuite lui Iisus si care nu se regasesc in scrierile canonice din Vechiul si Noul Testament. Cu ..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,30 Lei
 • Arta icoanei. O teologie a frumusetii
  „Lumea, rupta de radacina ei cereasca si iconica, este inexistenta. Singur neantul nu este icoana a nimic, e gol metafizic absolut. Dimpotriva, orice existenta vizibila este «chipul facut de mana lui Dumnezeu» si care isi povesteste ale sale mirabilia. Asa cum psihologia nu poate exista fara suflet ..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,00 Lei
 • Aspecte apologetice contemporane
  Aceasta carte contine mai multe studii care abordeaza diferite aspecte ale unor problematici actuale, cu implicatii apologetice exprimate in cadrul posibilei intalniri intre perspectiva teologica, filosofica si stiintifica. Aceste studii sunt structurate in tematici care vizeaza simbolismul limbajul..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,90 Lei
 • Barbatul si femeia in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur
   In aceasta lucrare, pentru prima oara in istoria studiilor de specialitate, David C. Ford ne ofera o analiza minutioasa a scrierilor Sfantului Ioan Gura de Aur, insistand asupra pasajelor referitoare la feciorie, casatorie, familie, copii, trup, sexualitate, adulter, castitate, supunere, conducere,..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Biserica si institutia casatoriei. Conditiile administrarii casatoriei. Studiu juridico-canonic
  Autorul, ca teolog si jurist, a incercat prin demersul stiintific de fata o tratare interdisciplinara si interconfesionala (aspectele canonico-juridice in Ortodoxie si in Catolicismul Roman), apreciind de reala importanta si definitorie abordarea acestui subiect in contextul teologiei practice, sist..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 17,34 Lei
 • Calatorii in lumea de dincolo
   „O istorie culturala fascinanta si cvasi-enciclopedica a lumii de dincolo, din paleolitic pana in prezent. Cititorul va afla un ghid nepretuit spre salasurile nenumarate ale lumii de dincolo, asa cum se lasa ele vazute prin portile visului si ale mortii, ale experientei mistice si samanice, ale fil..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Cale spre bunatate
  Cartea de fata cuprinde cuvantari pe care le-am tinut la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Desi sunt tinute cu prilejul spovedaniei obstei, ele nu se refera direct la aceasta si nu au in vedere spovedania propriu-zisa. Aceste cuvantari au fost alcatuite de cele mai multe ori spontan, in f..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii
  „Dintre liniile de forta ale personalitatii , cea de propovaduitor al Evangheliei are toate sansele nu doar sa-l descrie in profunzime, ci sa-l faca roditor in continuare, mult dincolo de orizontul prezentului. Cartea deschisa a Imparatiei reprezinta un autentic ghid catehetic nascut dintr-o urgenta..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 59,95 Lei
 • Chemarea Sfintei Ortodoxii
  Chemarea Sfintei Ortodoxii pentru Parintele Petroniu poarta chipul chemarii la vietuirea monahala. Sunt emotionante paginile in care acesta relateaza primii sai pasi in manastire sau in scolile monahale si intalnirea sa cu colegii de generatie si de vocatie. Parintele Petroniu apartine unei generati..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 15,00 Lei
 • Christos in prezent. Contributii la Christologie
  Pornind de la tot ce ne inconjoara si de la realitatea experientelor noastre interioare, F. Benesch, ne reveleaza in aceasta carte „imparatia ascunsa“ a lui Dumnezeu pe Pamant.Ni se arata cum omenirea evolueaza odata cu Cosmosul si cu Pamantul, vietile individuale chiar si cele dificile ori contover..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 22,00 Lei
 • Coincidentia oppositorum (2 volume)
  „Paganul: Exista un singur adevar sau mai multe? Crestinul: Nu exista decat unul singur. Caci nu exista decat o singura unitate, iar Adevarul coincide cu unitatea, odata ce e adevarat ca exista o singura unitate. Asa deci cum intr-un numar nu se afla decat o singura unitate, la fel si intr-o multime..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Cristos si misterul Sfintei Treimi in scrierile Sfantului Episcop Atanasie de Alexandria
  Sfantul Atanasie de Alexandria (298-374) este un episcop si pastor ce poarta grija de credinciosii ce-i sunt incredintati, dupa modelul lui Cristos Bunul Pastor. De aceea nu poate accepta ideile propagate de Arie si adeptii lui prin care neaga dumnezeirea Fiului, facand din el o creatura ex-nihilo, ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,72 Lei
 • Cum am vrut sa ma fac sfant. Alte amintiri dintr-o copilarie teologica
  In prelungirea amintirilor despre tatal sau, „preotul care s-a urcat la cer“, parintele Gheorghiu isi evoca aici mai pe larg primii ani din viata, o viata petrecuta in jurul Bisericii. Dandu-si seama ca poarta un nume care nu exista in calendarul bisericesc, copilul Virgil isi propune la varsta de s..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,00 Lei
 • Despre moartea persecutorilor. Editie bilingva
  O noua versiune in limba romana a tratatului De mortibus persecutorum, insotita de textul latinesc, asa cum se prezinta acesta in celebrul Codex Colbertinus. Avand un caracter apologetic, lucrarea lui Lactantiu descrie mortile persecutorilor crestinilor: Nero, Domitian, Decius, Valerian, Aurelian, M..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Despre preotie
  Incontestabil, tratatul „Despre preotie “ se inscrie in Traditia Sfintilor Parinti Ioan Gura de Aur, Grigorie Nazianz si Vasile cel Mare. Sfantul Nectarie adanceste unele teme care erau si inca sunt de interes actual, aratand, pe de o parte, importanta dogmatica a Traditiei, iar, pe de alta parte, n..
  Fara TVA: 10,20 Lei 10,20 Lei 12,00 Lei
 • Dinamismul Purificarii
      Lucrarea de fata este o cercetare ce vizeaza dialogul inter-religios, incercand o sinteza a semnificatiilor filosofice si teologice ce se regasesc in imaginea Celui Uns dintru eterniate si Intrupat in istorie, Isus Christos. Sensul istoriei, sensul suferintei si chipul Invierii sunt aspectele ce..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 21,19 Lei
 • Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Ce au in comun un vechi zeu pagan, o planeta, o figura mesianica de la inceputurile epocii moderne si ceremoniile nocturne ale vrajitoarelor? Cum se poate concilia astrologia greco-araba cu sacralitatea religioasa a Sabatului evreiesc? Pe baza a num..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Experiente ale extazului (editia 2016)
  Viziuni si transe, inaltari la cer, zboruri magice, stari cataleptice sau posedare de catre spirite, toate, pina la contactul direct al initiatului cu divinitatea, se inscriu printre modalitatile extazului, ale „iesirii din sine”. „In Experiente ale extazului, Ioan Petru Culianu abordeaza studiul as..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Fenomenalitatea lui Dumnezeu
   Exista o limita intre filozofie si teologie? De la „frontiera absenta” la „cunoasterea liturgica”, studiile grupate in aceasta carte incearca sa conteste acest lucru. Dumnezeu nu apare sau nu apare asa cum apare un cub, o opera de arta, un numar sau un alt om. Dumnezeu e diferit — pana intr-atat in..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Flacara iubirii. O teologie a Duhului Sfant
  Apreciez cartea lui Clark Pinnock atat pentru seriozitatea, cat si pentru curajul sau intelectual. Flacara iubirii este evanghelica si mai mult decat evanghelica, este o teologie sistematica pentru vremea noastra, bine documentata biblic si cu o deschidere ecumenica fata de adevarul despre Duhul Sfa..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc
   „Un duhovnic harismatic in mijlocul unui neam este lumina acelui neam. Cata vreme cuvintele lui sunt primite de ucenici ca intr-o scoala, duhovnicul este lumina scolii aceleia. Cata vreme este intr-un loc, intr-o manastire, este lumina lucrarii duhovnicesti pentru monahi si mireni. Unde lipseste du..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,00 Lei
 • Imne
  Ar fi trebuit sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre. Si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cu Duhul Sfan..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,00 Lei
 • Introducere in omiletica Parintelui Gheorghe Calciu
  „Juristul si teologul Lucian D. Popescu (n. 1967), unul dintre ucenicii cei mai apropiati ai parintelui Gheorghe Calciu (1925-2006), nu-si propune in cartea de fata o analiza exhaustiva a omileticii ilustrului sau parinte duhovnicesc... Autorul se refera cu precadere la predicile adresate tinerilor,..
  Fara TVA: 10,20 Lei 10,20 Lei 12,00 Lei
 • Introducere in onto-teologie
  Unul singur filosoful autentic, adevaratul intelept stie ca, desi se afla in puterea Zeului, este doar om si, ca om, are un destin uman. Aspirat de lumina divina, el se va putea inalta totusi prin gandire in orizontul sacru pe care-l va putea cunoaste din interior, miscandu-se, odata cu interioritat..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,27 Lei
 • Introducere in teologia liturgica
  In cadrul sintezei neopatristice si al miscarii liturgice realizate la inceputul secolului al XX-lea in teologia ortodoxa, parintele Alexander Schmemann este considerat unul dintre cei mai avizati teologi ortodocsi rusi si unul dintre cei mai reprezentativi artizani ai sintezei dintre dogmatica si c..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Istoria religiilor. Religiile Americii precolumbiene si ale populatiilor indigene, Vol. 5
  Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea. Primele doua parti ale celui de-al cincilea volum prezinta religiile din America precolumbiana si cele ale populatiilor indigene (din Africa, America, Asia si Ocean..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Iubesc, deci exist. Teologia arhimandritului Sofronie
   Arhimandritul Sofronie Saharov (1896-1993), ucenic al Sfantului Siluan Athonitul si pastrator al mostenirii lui duhovnicesti, este una din cele mai importante figuri ale Ortodoxiei secolului XX. Editor al scrierilor Sfantului Siluan, el a lasat in urma sa si o importanta mostenire teologica. Iubesc..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,00 Lei
 • Kairoi sau Roadele timpului
  „Aceasta Introducere la o teologie a istoriei, adica a istoriei vazute prin prisma credintei, isi propune sa faca o incursiune teologica in fieful cat se poate de mundan al istoriei, adresandu-se atat teologului, istoricului sau filozofului, cat si cititorului care vrea un raspuns la o intrebare rec..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Manastiri ortodoxe romanesti. Moldova centrala
  "... smeritii calugari... au dat poporului... toata invatatura, au inzestrat neamul cu o limba literara, cu o literatura sfanta, cu o arta in legatura cu gustul si nevoile lui, au sprijinit Statul..., au calauzit neamul pe drumurile pamantului fara a-si desface ochii de la cer... - dand... carturari..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 27,94 Lei
 • Metafora si stil in poezia imnografica a Saptamanii Patimilor si a Invierii Domnului
  Imnografia este o vestire despre Dumnezeu, iar Sfintii Parinti ai Bisericii, prin puterea Duhului Sfant, ne-au transmis-o in cantul liturgic. O rostire poetica cu un anumit timbru vocal poate avea o muzicalitate asemanatoare unui imn cantat. Imnografia este asemenea unei unde de lumina care porneste..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 24,08 Lei
 • Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii
  Specialist recunoscut in anticristologie, Cristian Badilita a scris un studiu recompensat cu un premiu francez important, oferind o perspectiva revelatoare asupra subiectului.Lucrarea urmareste metamorfozele Anticristului de la textele Noului Testament pana la sinteza lui Teodoret al Cyrului in veac..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 43,25 Lei
 • Metodologia cercetarii stiintifice in teologia istorica
  Aceasta lucrare de metodologie incearca sa descrie, intr-un mod sistematic, principalele norme si principii dupa care ar trebui sa se desfasoare cercetarea stiintifica in teologie. Desi se limiteaza la prezentarea criteriilor de cercetare in cadrul teologiei istorice, principiile enuntate pot fi uti..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 20,00 Lei
 • Mic tratat despre intalnire si dialog
  „Autorul cartii de fata a ales calea spinoasa, dar singura vrednica de om, a deschiderii si dialogului. El este un martor cat se poate de credibil pentru valorile pe care le sustine, intrucat si-a platit convingerile cu viata.“ - Monica Brosteanu„Intalnirea era lucrul cel mai important din viata lui..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 27,94 Lei
 • Mica dogmatica vorbita. Dialoguri la Cernica
   Substanta volumului de fata e alcatuita dintr-o serie de dialoguri purtate in vara lui 1981 la Cernica intre parintele profesor Dumitru Staniloae si preotul ortodox francez Marc-Antoine Costa de Beauregard. Publicate in 1983 in franceza, ele sunt restituite aici spatiului spiritual si teologic roma..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,00 Lei
 • Nicolas Barre - un calator in noapte
   Din cuprins: Noaptea de la Amiens (1657-1659); Rouen-Paris-Rouen (1670-1675); Mergeti duceti vestea cea buna; Ultimele incercari (1685-1686); Ultimele luni (1686). „Cum sa interpretam criza prin care trece calugarul minorit de treizeci si sase de ani care, aparent, era asa de nezdruncinat in credin..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,84 Lei
 • O tara ideala. Cultura Imparatiei lui Dumnezeu
  „Premisa, ideea centrala si concluzia principala a lucrarii de fata ar putea fi sintetizate astfel: Imparatia lui Dumnezeu reprezinta o entitate deja instalata pe pamant de Isus din Nazaret. Ea este instaurata, intr-o prima faza, in individ, dar tinta finala este crearea unei societati ideale in car..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 35,64 Lei
 • Omilii la statui (2 volume)
  La sfarsitul secolului al IV-lea, intr-o capitala de provincie a Imperiului Bizantin, se petrece un eveniment ce prevesteste nenorociri: intr-un gest de sfidare, statuile familiei imperiale sunt puse la pamant. Crima de lezmajestate este evidenta, si multe orase ale Imperiului fusesera pedepsite pen..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,95 Lei
 • Omilii si adnotari la Levitic
  Volumul reuneste interpretarea origeniana, cea pastrata pana astazi, la cel de-al treilea tratat al Scripturii, Leviticul. Caracterul tehnic al textului biblic, ce descrie relatia, intermediata sacramental, dintre Dumnezeu si poporul ales, adauga o dificultate suplimentara actului interpretativ. Ori..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 38,48 Lei
 • Omul care calatorea singur
   Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) s-a nascut in localitatea Razboieni, Neamt. Studiaza filosofia si teologia la universitatile din Bucuresti si Heidelberg. In anul 1940 primeste Premiul Regal de poezie pentru cartea „Caligrafie pe zapada“. In 1942, este numit secretar de legatie la departamen..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Origen. Personajul, exegetul, omul duhovnicesc, teologul
  Publicata in 1985, cu ocazia implinirii a 1700 de ani de la nasterea marelui didascal alexandrin, cartea despre Origen a lui Henri Crouzel este o admirabila sinteza a unui efort tenace de o viata intreaga inchinata studiului aprofundat al uriasei opere a „barbatului de otel“ al literaturii crestine ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,00 Lei
 • Pavel. Contributii la istoria spirituala a omenirii
  Pavel, o figura emblematica a Bisericii, a fost un apostol neconventional si aparte. Evenimentul din fata Damascului, pana azi unul din cele mai greu de deslusit in intreg crestinismul, a facut un ucenic al lui Christos dintr-un om care nu fusese printre cei care timp de trei ani s-au aflat in preaj..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 34,00 Lei
 • Pe cine incomodeaza ora de religie? Intre datul legii si darul lui Dumnezeu
  Intrata intr-un malaxor al semnificatiilor mai mult sau mai putin absurde, dezbaterea pe marginea orei de religie a tinut agenda publica luni bune de zile. Si, cu siguranta, va regenera continuturi si dispute inca vreme de acum incolo. Atat vajnicii aparatori ai libertatii copilului de a fi educat, ..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,00 Lei
 • Prin fereastra bisericii sau o lectura teologica a realitatii
  Preocuparile mele teologice din ultimii ani se concentreaza asupra cercetarii lucrarii Duhului Sfant, adica rolul sau in actul intelegerii de catre oameni a realitatii lumii acesteia si a lumii lui Dumnezeu. Inscrierea materialelor incluse in aceasta carte, am incercat sa tin seama exact de acest lu..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 30,00 Lei
 • Procesul lui Pavel, Apostolul neamurilor
  Procesul apostolului Pavel continua si desavarseste indelungatul proces al formarii crestinismului, inceput prin judecarea si condamnarea lui Iisus si continuat cu prigonirea si lapidarea primului martir Stefan si a altor apostoli ori executarea, in urma unei judecati sumare, a lui Iacob cel Drept, ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,00 Lei
 • Profetul Mahomed. O biografie
  Barnaby Rogerson este autorul volumului Mostenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre siiti si suniti, o reconstituire captivanta a vietii lui Mahomed si a primilor patru califi.Mahomed a creat o noua religie, islamul, a unit pentru prima data Arabia si a impus o limba literara noua, arab..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Punti de dialog intre Traditia ortodoxa si Traditia evanghelica
  In ultimele decenii, evanghelicii si ortodocsii s-au intalnit unii cu altii mai des ca niciodata pana acum. Totusi relatiile dintre ei au fost adesea dificile si marcate de neintelegeri.Cum pot doua traditii care par atat de diferite sa inceapa sa se inteleaga una pe alta si sa gaseasca un teritoriu..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 28,00 Lei
 • Sa ne rugam 15 zile cu Mitropolitul Antonie al Surojului
  „Asemenea Sfantului Pavel pe drumul Damascului, Mitropolitul Antonie L-a intalnit pe Hristos, Care i S-a aratat, de Care nu se va mai desparti niciodata si a Carui prezenta va fi mereu gata sa ne-o impartaseasca si noua. Avea darul de a se adresa omului zilelor noastre intr-un limbaj limpede, usor d..
  Fara TVA: 10,20 Lei 10,20 Lei 12,00 Lei