Carti de Teologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 3-4 Regi. Vechiul Testament in talcuirea Sfintilor Parinti
  Seria de talcuiri verset cu verset ale cartilor Vechiului Testament, continuata prin volumul de fata, se intemeiaza cu precadere pe marele tezaur exegetic al patristicii rasaritene, dar aduce, de cate ori este cazul, si precizari istorice si filologice de data recenta. Autorul imbina rigorile teolog..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 20,00 Lei
 • Acela pe care voi nu-l stiti
  In cele 150 de pagini, cititorul este invitat sa se aplece asupra Euharistiei, pentru a se intari in credinta. Iata titlurile celor 16 capitole ale cartii: in vremea veche si in vremea noua; Numele Sfintei Euharistii; Viata crestina si Euharistia; Fagaduirea Sfintei Euharistii; intemeierea Sfintei E..
  Fara TVA: 11,38 Lei 11,38 Lei 13,39 Lei
 • Arta - memorie a comuniunii
   Poetul rus Ivanov si-a atins apogeul misiunii in aprofundarea raportului dintre arta, cultura si credinta. In viziunea sa, exista o analogie vitala intre arta si credinta, fapt care apropie intre ele actul creatiei artistice si experienta religioasa. In procesul de creatie artistica autentica se po..
  Fara TVA: 13,60 Lei 13,60 Lei 16,00 Lei
 • Arta icoanei. O teologie a frumusetii
  „Lumea, rupta de radacina ei cereasca si iconica, este inexistenta. Singur neantul nu este icoana a nimic, e gol metafizic absolut. Dimpotriva, orice existenta vizibila este «chipul facut de mana lui Dumnezeu» si care isi povesteste ale sale mirabilia. Asa cum psihologia nu poate exista fara suflet ..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Barbatul si femeia in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur
   In aceasta lucrare, pentru prima oara in istoria studiilor de specialitate, David C. Ford ne ofera o analiza minutioasa a scrierilor Sfantului Ioan Gura de Aur, insistand asupra pasajelor referitoare la feciorie, casatorie, familie, copii, trup, sexualitate, adulter, castitate, supunere, conducere,..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Biserica si economia
  "Isus nu vorbeste direct de organizarea vietii economice si sociale, dar denunta cu tarie lacomia…Isus avertizeaza impotriva preocuparii pentru avere: Banul "insala" adesea omul, mai spune Isus. Biserica s-a constituit de la inceputurile sale intr-o comunitate de partaj. Nu a rezultat de aici o regu..
  Fara TVA: 11,47 Lei 11,47 Lei 13,49 Lei
 • Biserica si institutia casatoriei. Conditiile administrarii casatoriei. Studiu juridico-canonic
  Autorul, ca teolog si jurist, a incercat prin demersul stiintific de fata o tratare interdisciplinara si interconfesionala (aspectele canonico-juridice in Ortodoxie si in Catolicismul Roman), apreciind de reala importanta si definitorie abordarea acestui subiect in contextul teologiei practice, sist..
  Fara TVA: 15,61 Lei 15,61 Lei 17,34 Lei
 • Calatorii in lumea de dincolo
   „O istorie culturala fascinanta si cvasi-enciclopedica a lumii de dincolo, din paleolitic pana in prezent. Cititorul va afla un ghid nepretuit spre salasurile nenumarate ale lumii de dincolo, asa cum se lasa ele vazute prin portile visului si ale mortii, ale experientei mistice si samanice, ale fil..
  Fara TVA: 24,52 Lei 24,52 Lei 28,85 Lei
 • Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii
  „Dintre liniile de forta ale personalitatii , cea de propovaduitor al Evangheliei are toate sansele nu doar sa-l descrie in profunzime, ci sa-l faca roditor in continuare, mult dincolo de orizontul prezentului. Cartea deschisa a Imparatiei reprezinta un autentic ghid catehetic nascut dintr-o urgenta..
  Fara TVA: 50,96 Lei 50,96 Lei 59,95 Lei
 • Cele cinci plagi ale Sfintei Biserici. Principii pentru desavarsirea crestineasca
  Din cuprins: Plaga din mana stanga a Sfintei Bisericii: despartirea dintre popor si cler in timpul serviciului divin; Plaga din mana dreapta a Sfintei Bisericii: insuficienta educatie a Clerului; Plaga din coasta sfintei Bisericii, care este lipsa de unire dintre Episcopi; Plaga din piciorul drep..
  Fara TVA: 29,48 Lei 29,48 Lei 32,75 Lei
 • Coincidentia oppositorum (2 volume)
  „Paganul: Exista un singur adevar sau mai multe? Crestinul: Nu exista decat unul singur. Caci nu exista decat o singura unitate, iar Adevarul coincide cu unitatea, odata ce e adevarat ca exista o singura unitate. Asa deci cum intr-un numar nu se afla decat o singura unitate, la fel si intr-o multime..
  Fara TVA: 16,34 Lei 16,34 Lei 19,22 Lei
 • Conciliile ecumenice: Niceea I, 325 si Constantinopol I, 381. Monografii
  Conciliile de la Niceea, 325, si Constantinopol, 381, definesc dogma Sfintei Treimi. Mai intai la Niceea, Parintii conciliari au dezbatut asupra dumnezeirii Fiului, realitate negata de predica preotului Arie si a adeptilor lui, si au afirmat deofiintimea Fiului cu Tatal, prin consecinta egalitatea F..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Corpul ingerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor ceresti
  „De la Augustin si Toma de Aquino pana la Duns Scotus si Ockham, de la Origen pana la Bonaventura si pana la fenomenologi si exegeti contemporani din toate zarile, lucrarea de fata se misca, libera de prejudecati, intr-un spatiu amplu si policrom. In mediul academic si spiritual romanesc se aude o m..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Cristos si misterul Sfintei Treimi in scrierile Sfantului Episcop Atanasie de Alexandria
  Sfantul Atanasie de Alexandria (298-374) este un episcop si pastor ce poarta grija de credinciosii ce-i sunt incredintati, dupa modelul lui Cristos Bunul Pastor. De aceea nu poate accepta ideile propagate de Arie si adeptii lui prin care neaga dumnezeirea Fiului, facand din el o creatura ex-nihilo, ..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Cum am vrut sa ma fac sfant. Alte amintiri dintr-o copilarie teologica
  In prelungirea amintirilor despre tatal sau, „preotul care s-a urcat la cer“, parintele Gheorghiu isi evoca aici mai pe larg primii ani din viata, o viata petrecuta in jurul Bisericii. Dandu-si seama ca poarta un nume care nu exista in calendarul bisericesc, copilul Virgil isi propune la varsta de s..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Cuvantari teologice
  Colectia "Spiritualitate crestina" continua cu publicarea unei parti semnificative din opera teologica si filozofica a Sfantului Grigore de Nazianz. Aparitia acestei carti nu ar fi fost posibila fara ravna distinsului preot Gheorghe Tilea, un remarcabil traducator din operele fundamentale ale patris..
  Fara TVA: 20,81 Lei 20,81 Lei 23,12 Lei
 • De la Dionisie Areopagitul la Simeon al Tesalonicului - Integrala comentariilor liturgice bizantine
  Cuprinsul volumului:Comentariul liturgic bizantin — contestarea si reabilitarea unui gen teologicI. LITURGHIA SI MISTAGOGIA ORIGINILORIustin Filozoful Martir (cca 150)Celebrarea liturgica crestina la inceputurile ei — simplitate aparenta si profunzime simbolicaViata si cultul noului popor al lui Dum..
  Fara TVA: 58,50 Lei 58,50 Lei 65,00 Lei
 • Despre moartea persecutorilor. Editie bilingva
  O noua versiune in limba romana a tratatului De mortibus persecutorum, insotita de textul latinesc, asa cum se prezinta acesta in celebrul Codex Colbertinus. Avand un caracter apologetic, lucrarea lui Lactantiu descrie mortile persecutorilor crestinilor: Nero, Domitian, Decius, Valerian, Aurelian, M..
  Fara TVA: 16,96 Lei 16,96 Lei 19,95 Lei
 • Din invataturile Parintelui Arsenie Boca
  Cartea aceasta cuprinde atat o serie de cuvinte memorabile ale Parintelui Arsenie Boca, risipite printr-o serie de scrieri lasate de omul lui Dumnezeu, cat si foarte multe sfaturi, indrumari lasate prin viu grai ucenicilor sai sau credinciosilor care il cautau cu diferite prilejuri, in special la Pr..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 14,45 Lei
 • Dinamismul Purificarii
      Lucrarea de fata este o cercetare ce vizeaza dialogul inter-religios, incercand o sinteza a semnificatiilor filosofice si teologice ce se regasesc in imaginea Celui Uns dintru eterniate si Intrupat in istorie, Isus Christos. Sensul istoriei, sensul suferintei si chipul Invierii sunt aspectele ce..
  Fara TVA: 18,01 Lei 18,01 Lei 21,19 Lei
 • Evanghelia dupa Ioan-Matei (set 4 volume)
   Este un set de 4 carti care contine conferinte ale lui Rudolf Steiner din perioada 1907–-1910, grupate in volumele Evanghelia dupa Ioan (2 vol.), Evanghelia dupa Matei si Teosofia rosicrucienilor.  NUME CARTE: Evanghelia dupa Ioan-Matei (set 4 volume)ISBN: PRET EDITURA: 40.95AUTOR(i): Rudolf Steine..
  Fara TVA: 36,86 Lei 36,86 Lei 40,95 Lei
 • Experiente ale extazului (editia 2016)
  Viziuni si transe, inaltari la cer, zboruri magice, stari cataleptice sau posedare de catre spirite, toate, pina la contactul direct al initiatului cu divinitatea, se inscriu printre modalitatile extazului, ale „iesirii din sine”. „In Experiente ale extazului, Ioan Petru Culianu abordeaza studiul as..
  Fara TVA: 29,71 Lei 29,71 Lei 34,95 Lei
 • Explicari la dumnezeiasca Liturghie. Scrieri II
  Text fascinant prin sobrietatea si prospetimea sa reflexiva, de o remarcabila rigoare si profunzime, „Explicarea“ liturgica a lui Nicolae Cabasila, in toate schitele si variantele ei, nu este un simplu comentariu liturgic, ci un veritabil tratat euharistic si mistagogic. Ne ofera o reflectie critica..
  Fara TVA: 36,01 Lei 36,01 Lei 40,01 Lei
 • Fenomenalitatea lui Dumnezeu
   Exista o limita intre filozofie si teologie? De la „frontiera absenta” la „cunoasterea liturgica”, studiile grupate in aceasta carte incearca sa conteste acest lucru. Dumnezeu nu apare sau nu apare asa cum apare un cub, o opera de arta, un numar sau un alt om. Dumnezeu e diferit — pana intr-atat in..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Flacara iubirii. O teologie a Duhului Sfant
  Apreciez cartea lui Clark Pinnock atat pentru seriozitatea, cat si pentru curajul sau intelectual. Flacara iubirii este evanghelica si mai mult decat evanghelica, este o teologie sistematica pentru vremea noastra, bine documentata biblic si cu o deschidere ecumenica fata de adevarul despre Duhul Sfa..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc
   „Un duhovnic harismatic in mijlocul unui neam este lumina acelui neam. Cata vreme cuvintele lui sunt primite de ucenici ca intr-o scoala, duhovnicul este lumina scolii aceleia. Cata vreme este intr-un loc, intr-o manastire, este lumina lucrarii duhovnicesti pentru monahi si mireni. Unde lipseste du..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Introducere in omiletica Parintelui Gheorghe Calciu
  „Juristul si teologul Lucian D. Popescu (n. 1967), unul dintre ucenicii cei mai apropiati ai parintelui Gheorghe Calciu (1925-2006), nu-si propune in cartea de fata o analiza exhaustiva a omileticii ilustrului sau parinte duhovnicesc... Autorul se refera cu precadere la predicile adresate tinerilor,..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Introducere in teologia liturgica
  In cadrul sintezei neopatristice si al miscarii liturgice realizate la inceputul secolului al XX-lea in teologia ortodoxa, parintele Alexander Schmemann este considerat unul dintre cei mai avizati teologi ortodocsi rusi si unul dintre cei mai reprezentativi artizani ai sintezei dintre dogmatica si c..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Introducere in teologia ortodoxa
  „In lucrarea de fata, ca si in alte lucrari ale sale, Lossky cauta sa prezinte doctrina crestina in lumina Duhului Sfant si a energiilor necreate, ca punte dinamica intre Dumnezeu si lume. Marele merit al Introducerii in teologia ortodoxa consta in faptul ca isi propune si reuseste sa ne impartaseas..
  Fara TVA: 13,49 Lei 13,49 Lei 14,99 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura - vol. X - Epistolele catolice
   Prezentul volum face parte dintr-o serie de zece, dupa cum urmeaza: Vol. I - Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura, Vol. II - Pentateuhul, Vol. III - Istoria deuteronomista, Vol. IV - Literatura profetica, Vol. V - Literatura sapientiala, Vol.VI - Cronicile, Vol. VII - Literatura paulina, V..
  Fara TVA: 16,16 Lei 16,16 Lei 19,01 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura. Vol. 2: Pentateuhul
   Cel care se ingrijeste de aceasta serie biblica, pr. Dumitru Grosan, scrie in prefata ca a cautat mult timp un manual de studiu biblic, pana a ajuns la lucrarea "Grande Commentario Biblico", tradusa dupa "The Jerome Biblical Commentary". "Rasfoind-o, mi-am dat seama ca era tocmai ceea ce asteptam. ..
  Fara TVA: 47,60 Lei 47,60 Lei 56,00 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura. Vol. 9: Literatura ioaneica
  Cel care se ingrijeste de aceasta serie biblica, pr. Dumitru Grosan, scrie in prefata ca a cautat mult timp un manual de studiu biblic, pana a ajuns la lucrarea "Grande Commentario Biblico", tradusa dupa "The Jerome Biblical Commentary". "Rasfoind-o, mi-am dat seama ca era tocmai ceea ce asteptam. E..
  Fara TVA: 28,90 Lei 28,90 Lei 34,00 Lei
 • Iubesc, deci exist. Teologia arhimandritului Sofronie
   Arhimandritul Sofronie Saharov (1896-1993), ucenic al Sfantului Siluan Athonitul si pastrator al mostenirii lui duhovnicesti, este una din cele mai importante figuri ale Ortodoxiei secolului XX. Editor al scrierilor Sfantului Siluan, el a lasat in urma sa si o importanta mostenire teologica. Iubesc..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Kairoi sau Roadele timpului
  „Aceasta Introducere la o teologie a istoriei, adica a istoriei vazute prin prisma credintei, isi propune sa faca o incursiune teologica in fieful cat se poate de mundan al istoriei, adresandu-se atat teologului, istoricului sau filozofului, cat si cititorului care vrea un raspuns la o intrebare rec..
  Fara TVA: 17,34 Lei 17,34 Lei 19,27 Lei
 • Maniheul medieval
  Toleranta este mai degraba o virtute sociala decat una religioasa. O atitudine deschisa fata de crezul personal al altora se afla, fara indoiala, la baza unei societati armonioase; dar este o conduita imposibila pentru cei animati de o puternica religiozitate. Caci, increzatori de a fi descoperit ch..
  Fara TVA: 39,53 Lei 39,53 Lei 54,90 Lei
 • Marea minune a arhiereului Meletie
  Episcopul Meletie avea ceva ce rar intalnim la oameni: infatisarea sa amintea de un om venit din ceruri si nu de unul de pe pamant. Chip ascetic luminos, aproape ca un fulger. Ochi patrunzatori, blanzi, profunzi. Cum il vedeai, te si minunai – si cu atat mai mult cand il vedeai stand in fata Sfintei..
  Fara TVA: 10,40 Lei 10,40 Lei 11,56 Lei
 • Margaritare. Cuvinte ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale multor Sfinti si Dascali
  „Se cade preotului sa fie sfant si cu sufletul, si cu trupul. Sa fie stalp de foc care sa lumineze Biserica, adica norodul lui Dumnezeu, si sa fie mai curat decat razele soarelui, ca sa nu‑l lase pustiu Duhul cel Sfant. Preotia se face pe pamant, insa are randuiala cetelor ceresti. Pentru ca nu om, ..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Metafora si stil in poezia imnografica a Saptamanii Patimilor si a Invierii Domnului
  Imnografia este o vestire despre Dumnezeu, iar Sfintii Parinti ai Bisericii, prin puterea Duhului Sfant, ne-au transmis-o in cantul liturgic. O rostire poetica cu un anumit timbru vocal poate avea o muzicalitate asemanatoare unui imn cantat. Imnografia este asemenea unei unde de lumina care porneste..
  Fara TVA: 19,26 Lei 19,26 Lei 24,08 Lei
 • Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii
  Specialist recunoscut in anticristologie, Cristian Badilita a scris un studiu recompensat cu un premiu francez important, oferind o perspectiva revelatoare asupra subiectului.Lucrarea urmareste metamorfozele Anticristului de la textele Noului Testament pana la sinteza lui Teodoret al Cyrului in veac..
  Fara TVA: 31,14 Lei 31,14 Lei 43,25 Lei
 • Mica dogmatica vorbita. Dialoguri la Cernica
   Substanta volumului de fata e alcatuita dintr-o serie de dialoguri purtate in vara lui 1981 la Cernica intre parintele profesor Dumitru Staniloae si preotul ortodox francez Marc-Antoine Costa de Beauregard. Publicate in 1983 in franceza, ele sunt restituite aici spatiului spiritual si teologic roma..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Minipateric contemporan
  Multe chipuri de mari traitori ai credintei noastre au trecut in arhiva vesniciei neamului, fara ca noi, cei insetati de cuvintele lor, sa-i intalnim altfel decat in legenda. Avem nevoie de modele. Si daca lumea ar urma aceste modele, n-ar gresi niciodata: parintii Arsenie de la Techirghiol, Cleopa,..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Nicolas Barre - un calator in noapte
   Din cuprins: Noaptea de la Amiens (1657-1659); Rouen-Paris-Rouen (1670-1675); Mergeti duceti vestea cea buna; Ultimele incercari (1685-1686); Ultimele luni (1686). „Cum sa interpretam criza prin care trece calugarul minorit de treizeci si sase de ani care, aparent, era asa de nezdruncinat in credin..
  Fara TVA: 17,86 Lei 17,86 Lei 19,84 Lei
 • O tara ideala. Cultura Imparatiei lui Dumnezeu
  „Premisa, ideea centrala si concluzia principala a lucrarii de fata ar putea fi sintetizate astfel: Imparatia lui Dumnezeu reprezinta o entitate deja instalata pe pamant de Isus din Nazaret. Ea este instaurata, intr-o prima faza, in individ, dar tinta finala este crearea unei societati ideale in car..
  Fara TVA: 32,08 Lei 32,08 Lei 35,64 Lei
 • Omilii la statui (2 volume)
  La sfarsitul secolului al IV-lea, intr-o capitala de provincie a Imperiului Bizantin, se petrece un eveniment ce prevesteste nenorociri: intr-un gest de sfidare, statuile familiei imperiale sunt puse la pamant. Crima de lezmajestate este evidenta, si multe orase ale Imperiului fusesera pedepsite pen..
  Fara TVA: 42,46 Lei 42,46 Lei 49,95 Lei
 • Omilii si adnotari la Levitic
  Volumul reuneste interpretarea origeniana, cea pastrata pana astazi, la cel de-al treilea tratat al Scripturii, Leviticul. Caracterul tehnic al textului biblic, ce descrie relatia, intermediata sacramental, dintre Dumnezeu si poporul ales, adauga o dificultate suplimentara actului interpretativ. Ori..
  Fara TVA: 32,71 Lei 32,71 Lei 38,48 Lei
 • Omul care calatorea singur
   Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) s-a nascut in localitatea Razboieni, Neamt. Studiaza filosofia si teologia la universitatile din Bucuresti si Heidelberg. In anul 1940 primeste Premiul Regal de poezie pentru cartea „Caligrafie pe zapada“. In 1942, este numit secretar de legatie la departamen..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Pelerinul iubirii milostive, Sf. Ioan Paul al II-lea in Romania
  Sf. Ioan Paul al II-lea se desprinde din paginile cartii ca un inger bun si intra cu blandete in inima cititorului, atingand toate corzile si lasand o amprenta de nesters, asa cum a atins odinioara pe toti cei cu care s-a intalnit, buni sau rai, in calatoriile sale lungi cat de trei ori distanta de ..
  Fara TVA: 40,80 Lei 40,80 Lei 48,00 Lei
 • Procesul lui Pavel, Apostolul neamurilor
  Procesul apostolului Pavel continua si desavarseste indelungatul proces al formarii crestinismului, inceput prin judecarea si condamnarea lui Iisus si continuat cu prigonirea si lapidarea primului martir Stefan si a altor apostoli ori executarea, in urma unei judecati sumare, a lui Iacob cel Drept, ..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei