Carti de Teologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acela pe care voi nu-l stiti
  In cele 150 de pagini, cititorul este invitat sa se aplece asupra Euharistiei, pentru a se intari in credinta. Iata titlurile celor 16 capitole ale cartii: in vremea veche si in vremea noua; Numele Sfintei Euharistii; Viata crestina si Euharistia; Fagaduirea Sfintei Euharistii; intemeierea Sfintei E..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,39 Lei
 • Agrapha. Fragmente extracanonice ale Scripturii
  Termenul agrapha, folosit deja de Irineu, Clement din Alexandria, Origen, Eusebiu sau Epifanie si reluat in modernitate de un invatat german din secolul al XVIII-lea, J.G. Korner, se refera la vorbele atribuite lui Iisus si care nu se regasesc in scrierile canonice din Vechiul si Noul Testament. Cu ..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,30 Lei
 • Barbatul si femeia in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur
   In aceasta lucrare, pentru prima oara in istoria studiilor de specialitate, David C. Ford ne ofera o analiza minutioasa a scrierilor Sfantului Ioan Gura de Aur, insistand asupra pasajelor referitoare la feciorie, casatorie, familie, copii, trup, sexualitate, adulter, castitate, supunere, conducere,..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Biserica si economia
  "Isus nu vorbeste direct de organizarea vietii economice si sociale, dar denunta cu tarie lacomia…Isus avertizeaza impotriva preocuparii pentru avere: Banul "insala" adesea omul, mai spune Isus. Biserica s-a constituit de la inceputurile sale intr-o comunitate de partaj. Nu a rezultat de aici o regu..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,49 Lei
 • Biserica si institutia casatoriei. Conditiile administrarii casatoriei. Studiu juridico-canonic
  Autorul, ca teolog si jurist, a incercat prin demersul stiintific de fata o tratare interdisciplinara si interconfesionala (aspectele canonico-juridice in Ortodoxie si in Catolicismul Roman), apreciind de reala importanta si definitorie abordarea acestui subiect in contextul teologiei practice, sist..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 17,34 Lei
 • Calatorii in lumea de dincolo
   „O istorie culturala fascinanta si cvasi-enciclopedica a lumii de dincolo, din paleolitic pana in prezent. Cititorul va afla un ghid nepretuit spre salasurile nenumarate ale lumii de dincolo, asa cum se lasa ele vazute prin portile visului si ale mortii, ale experientei mistice si samanice, ale fil..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Chemarea Sfintei Ortodoxii
  Chemarea Sfintei Ortodoxii pentru Parintele Petroniu poarta chipul chemarii la vietuirea monahala. Sunt emotionante paginile in care acesta relateaza primii sai pasi in manastire sau in scolile monahale si intalnirea sa cu colegii de generatie si de vocatie. Parintele Petroniu apartine unei generati..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 15,00 Lei
 • Christos in prezent. Contributii la Christologie
  Pornind de la tot ce ne inconjoara si de la realitatea experientelor noastre interioare, F. Benesch, ne reveleaza in aceasta carte „imparatia ascunsa“ a lui Dumnezeu pe Pamant.Ni se arata cum omenirea evolueaza odata cu Cosmosul si cu Pamantul, vietile individuale chiar si cele dificile ori contover..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 22,00 Lei
 • Coincidentia oppositorum (2 volume)
  „Paganul: Exista un singur adevar sau mai multe? Crestinul: Nu exista decat unul singur. Caci nu exista decat o singura unitate, iar Adevarul coincide cu unitatea, odata ce e adevarat ca exista o singura unitate. Asa deci cum intr-un numar nu se afla decat o singura unitate, la fel si intr-o multime..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Corpul ingerilor. Fragmente dintr-o istorie a ierarhiilor ceresti
  „De la Augustin si Toma de Aquino pana la Duns Scotus si Ockham, de la Origen pana la Bonaventura si pana la fenomenologi si exegeti contemporani din toate zarile, lucrarea de fata se misca, libera de prejudecati, intr-un spatiu amplu si policrom. In mediul academic si spiritual romanesc se aude o m..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 35,00 Lei
 • Cristos si misterul Sfintei Treimi in scrierile Sfantului Episcop Atanasie de Alexandria
  Sfantul Atanasie de Alexandria (298-374) este un episcop si pastor ce poarta grija de credinciosii ce-i sunt incredintati, dupa modelul lui Cristos Bunul Pastor. De aceea nu poate accepta ideile propagate de Arie si adeptii lui prin care neaga dumnezeirea Fiului, facand din el o creatura ex-nihilo, ..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 33,72 Lei
 • Cum am vrut sa ma fac sfant. Alte amintiri dintr-o copilarie teologica
  In prelungirea amintirilor despre tatal sau, „preotul care s-a urcat la cer“, parintele Gheorghiu isi evoca aici mai pe larg primii ani din viata, o viata petrecuta in jurul Bisericii. Dandu-si seama ca poarta un nume care nu exista in calendarul bisericesc, copilul Virgil isi propune la varsta de s..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,00 Lei
 • Despre moartea persecutorilor. Editie bilingva
  O noua versiune in limba romana a tratatului De mortibus persecutorum, insotita de textul latinesc, asa cum se prezinta acesta in celebrul Codex Colbertinus. Avand un caracter apologetic, lucrarea lui Lactantiu descrie mortile persecutorilor crestinilor: Nero, Domitian, Decius, Valerian, Aurelian, M..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Despre preotie
  Incontestabil, tratatul „Despre preotie “ se inscrie in Traditia Sfintilor Parinti Ioan Gura de Aur, Grigorie Nazianz si Vasile cel Mare. Sfantul Nectarie adanceste unele teme care erau si inca sunt de interes actual, aratand, pe de o parte, importanta dogmatica a Traditiei, iar, pe de alta parte, n..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Dinamismul Purificarii
      Lucrarea de fata este o cercetare ce vizeaza dialogul inter-religios, incercand o sinteza a semnificatiilor filosofice si teologice ce se regasesc in imaginea Celui Uns dintru eterniate si Intrupat in istorie, Isus Christos. Sensul istoriei, sensul suferintei si chipul Invierii sunt aspectele ce..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,19 Lei
 • Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Ce au in comun un vechi zeu pagan, o planeta, o figura mesianica de la inceputurile epocii moderne si ceremoniile nocturne ale vrajitoarelor? Cum se poate concilia astrologia greco-araba cu sacralitatea religioasa a Sabatului evreiesc? Pe baza a num..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Experiente ale extazului (editia 2016)
  Viziuni si transe, inaltari la cer, zboruri magice, stari cataleptice sau posedare de catre spirite, toate, pina la contactul direct al initiatului cu divinitatea, se inscriu printre modalitatile extazului, ale „iesirii din sine”. „In Experiente ale extazului, Ioan Petru Culianu abordeaza studiul as..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Explicari la dumnezeiasca Liturghie. Scrieri II
  Text fascinant prin sobrietatea si prospetimea sa reflexiva, de o remarcabila rigoare si profunzime, „Explicarea“ liturgica a lui Nicolae Cabasila, in toate schitele si variantele ei, nu este un simplu comentariu liturgic, ci un veritabil tratat euharistic si mistagogic. Ne ofera o reflectie critica..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 40,01 Lei
 • Fenomenalitatea lui Dumnezeu
   Exista o limita intre filozofie si teologie? De la „frontiera absenta” la „cunoasterea liturgica”, studiile grupate in aceasta carte incearca sa conteste acest lucru. Dumnezeu nu apare sau nu apare asa cum apare un cub, o opera de arta, un numar sau un alt om. Dumnezeu e diferit — pana intr-atat in..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc
   „Un duhovnic harismatic in mijlocul unui neam este lumina acelui neam. Cata vreme cuvintele lui sunt primite de ucenici ca intr-o scoala, duhovnicul este lumina scolii aceleia. Cata vreme este intr-un loc, intr-o manastire, este lumina lucrarii duhovnicesti pentru monahi si mireni. Unde lipseste du..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,00 Lei
 • Imne
  Ar fi trebuit sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre. Si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cu Duhul Sfan..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,00 Lei
 • Introducere in omiletica Parintelui Gheorghe Calciu
  „Juristul si teologul Lucian D. Popescu (n. 1967), unul dintre ucenicii cei mai apropiati ai parintelui Gheorghe Calciu (1925-2006), nu-si propune in cartea de fata o analiza exhaustiva a omileticii ilustrului sau parinte duhovnicesc... Autorul se refera cu precadere la predicile adresate tinerilor,..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura - vol. X - Epistolele catolice
   Prezentul volum face parte dintr-o serie de zece, dupa cum urmeaza: Vol. I - Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura, Vol. II - Pentateuhul, Vol. III - Istoria deuteronomista, Vol. IV - Literatura profetica, Vol. V - Literatura sapientiala, Vol.VI - Cronicile, Vol. VII - Literatura paulina, V..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,01 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura. Vol. 2: Pentateuhul
   Cel care se ingrijeste de aceasta serie biblica, pr. Dumitru Grosan, scrie in prefata ca a cautat mult timp un manual de studiu biblic, pana a ajuns la lucrarea "Grande Commentario Biblico", tradusa dupa "The Jerome Biblical Commentary". "Rasfoind-o, mi-am dat seama ca era tocmai ceea ce asteptam. ..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 56,00 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura. Vol. 9: Literatura ioaneica
  Cel care se ingrijeste de aceasta serie biblica, pr. Dumitru Grosan, scrie in prefata ca a cautat mult timp un manual de studiu biblic, pana a ajuns la lucrarea "Grande Commentario Biblico", tradusa dupa "The Jerome Biblical Commentary". "Rasfoind-o, mi-am dat seama ca era tocmai ceea ce asteptam. E..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 34,00 Lei
 • Istoria religiilor. Religiile Americii precolumbiene si ale populatiilor indigene, Vol. 5
  Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea. Primele doua parti ale celui de-al cincilea volum prezinta religiile din America precolumbiana si cele ale populatiilor indigene (din Africa, America, Asia si Ocean..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Iubesc, deci exist. Teologia arhimandritului Sofronie
   Arhimandritul Sofronie Saharov (1896-1993), ucenic al Sfantului Siluan Athonitul si pastrator al mostenirii lui duhovnicesti, este una din cele mai importante figuri ale Ortodoxiei secolului XX. Editor al scrierilor Sfantului Siluan, el a lasat in urma sa si o importanta mostenire teologica. Iubesc..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,00 Lei
 • Kairoi sau Roadele timpului
  „Aceasta Introducere la o teologie a istoriei, adica a istoriei vazute prin prisma credintei, isi propune sa faca o incursiune teologica in fieful cat se poate de mundan al istoriei, adresandu-se atat teologului, istoricului sau filozofului, cat si cititorului care vrea un raspuns la o intrebare rec..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Marea minune a arhiereului Meletie
  Episcopul Meletie avea ceva ce rar intalnim la oameni: infatisarea sa amintea de un om venit din ceruri si nu de unul de pe pamant. Chip ascetic luminos, aproape ca un fulger. Ochi patrunzatori, blanzi, profunzi. Cum il vedeai, te si minunai – si cu atat mai mult cand il vedeai stand in fata Sfintei..
  Fara TVA: 9,99 Lei 9,99 Lei 11,56 Lei
 • Margaritare. Cuvinte ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale multor Sfinti si Dascali
  „Se cade preotului sa fie sfant si cu sufletul, si cu trupul. Sa fie stalp de foc care sa lumineze Biserica, adica norodul lui Dumnezeu, si sa fie mai curat decat razele soarelui, ca sa nu‑l lase pustiu Duhul cel Sfant. Preotia se face pe pamant, insa are randuiala cetelor ceresti. Pentru ca nu om, ..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 35,00 Lei
 • Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii
  Specialist recunoscut in anticristologie, Cristian Badilita a scris un studiu recompensat cu un premiu francez important, oferind o perspectiva revelatoare asupra subiectului.Lucrarea urmareste metamorfozele Anticristului de la textele Noului Testament pana la sinteza lui Teodoret al Cyrului in veac..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 43,25 Lei
 • Mica dogmatica vorbita. Dialoguri la Cernica
   Substanta volumului de fata e alcatuita dintr-o serie de dialoguri purtate in vara lui 1981 la Cernica intre parintele profesor Dumitru Staniloae si preotul ortodox francez Marc-Antoine Costa de Beauregard. Publicate in 1983 in franceza, ele sunt restituite aici spatiului spiritual si teologic roma..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,00 Lei
 • Nicolas Barre - un calator in noapte
   Din cuprins: Noaptea de la Amiens (1657-1659); Rouen-Paris-Rouen (1670-1675); Mergeti duceti vestea cea buna; Ultimele incercari (1685-1686); Ultimele luni (1686). „Cum sa interpretam criza prin care trece calugarul minorit de treizeci si sase de ani care, aparent, era asa de nezdruncinat in credin..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,84 Lei
 • O tara ideala. Cultura Imparatiei lui Dumnezeu
  „Premisa, ideea centrala si concluzia principala a lucrarii de fata ar putea fi sintetizate astfel: Imparatia lui Dumnezeu reprezinta o entitate deja instalata pe pamant de Isus din Nazaret. Ea este instaurata, intr-o prima faza, in individ, dar tinta finala este crearea unei societati ideale in car..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 35,64 Lei
 • Omilii la statui (2 volume)
  La sfarsitul secolului al IV-lea, intr-o capitala de provincie a Imperiului Bizantin, se petrece un eveniment ce prevesteste nenorociri: intr-un gest de sfidare, statuile familiei imperiale sunt puse la pamant. Crima de lezmajestate este evidenta, si multe orase ale Imperiului fusesera pedepsite pen..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,95 Lei
 • Omilii si adnotari la Levitic
  Volumul reuneste interpretarea origeniana, cea pastrata pana astazi, la cel de-al treilea tratat al Scripturii, Leviticul. Caracterul tehnic al textului biblic, ce descrie relatia, intermediata sacramental, dintre Dumnezeu si poporul ales, adauga o dificultate suplimentara actului interpretativ. Ori..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 38,48 Lei
 • Omul care calatorea singur
   Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) s-a nascut in localitatea Razboieni, Neamt. Studiaza filosofia si teologia la universitatile din Bucuresti si Heidelberg. In anul 1940 primeste Premiul Regal de poezie pentru cartea „Caligrafie pe zapada“. In 1942, este numit secretar de legatie la departamen..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Origen. Personajul, exegetul, omul duhovnicesc, teologul
  Publicata in 1985, cu ocazia implinirii a 1700 de ani de la nasterea marelui didascal alexandrin, cartea despre Origen a lui Henri Crouzel este o admirabila sinteza a unui efort tenace de o viata intreaga inchinata studiului aprofundat al uriasei opere a „barbatului de otel“ al literaturii crestine ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,00 Lei
 • Pe cine incomodeaza ora de religie? Intre datul legii si darul lui Dumnezeu
  Intrata intr-un malaxor al semnificatiilor mai mult sau mai putin absurde, dezbaterea pe marginea orei de religie a tinut agenda publica luni bune de zile. Si, cu siguranta, va regenera continuturi si dispute inca vreme de acum incolo. Atat vajnicii aparatori ai libertatii copilului de a fi educat, ..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,00 Lei
 • Pelerinul iubirii milostive, Sf. Ioan Paul al II-lea in Romania
  Sf. Ioan Paul al II-lea se desprinde din paginile cartii ca un inger bun si intra cu blandete in inima cititorului, atingand toate corzile si lasand o amprenta de nesters, asa cum a atins odinioara pe toti cei cu care s-a intalnit, buni sau rai, in calatoriile sale lungi cat de trei ori distanta de ..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 48,00 Lei
 • Prin fereastra bisericii sau o lectura teologica a realitatii
  Preocuparile mele teologice din ultimii ani se concentreaza asupra cercetarii lucrarii Duhului Sfant, adica rolul sau in actul intelegerii de catre oameni a realitatii lumii acesteia si a lumii lui Dumnezeu. Inscrierea materialelor incluse in aceasta carte, am incercat sa tin seama exact de acest lu..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 30,00 Lei
 • Profetul Mahomed. O biografie
  Barnaby Rogerson este autorul volumului Mostenitorii Profetului Mahomed. Cauzele schismei dintre siiti si suniti, o reconstituire captivanta a vietii lui Mahomed si a primilor patru califi.Mahomed a creat o noua religie, islamul, a unit pentru prima data Arabia si a impus o limba literara noua, arab..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Punti de dialog intre Traditia ortodoxa si Traditia evanghelica
  In ultimele decenii, evanghelicii si ortodocsii s-au intalnit unii cu altii mai des ca niciodata pana acum. Totusi relatiile dintre ei au fost adesea dificile si marcate de neintelegeri.Cum pot doua traditii care par atat de diferite sa inceapa sa se inteleaga una pe alta si sa gaseasca un teritoriu..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,00 Lei
 • Sa ne rugam 15 zile cu Mitropolitul Antonie al Surojului
  „Asemenea Sfantului Pavel pe drumul Damascului, Mitropolitul Antonie L-a intalnit pe Hristos, Care i S-a aratat, de Care nu se va mai desparti niciodata si a Carui prezenta va fi mereu gata sa ne-o impartaseasca si noua. Avea darul de a se adresa omului zilelor noastre intr-un limbaj limpede, usor d..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Sfanta Fotinia de la Iordan
  Sfanta pustnica Fotinia este o sfanta contemporana. Inca de tanara, a ales sa traiasca aceeasi viota ca si sfanta Maria Egipteanca si a mers in pustia Iordanului, pentru a se nevoi si a se uni astfel cu Creatorul si Dumnezeul sau, Domnul nostru Iisus Hristos.Scrisa de monahul athonit Ioachim Spetsie..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Stiinta dragoste credinta. Convorbiri cu patrologi europeni
  Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta si religie.Cartea Stiinta dragoste credinta aduna intre copertele ei convorbiri cu patrologi europeni purtate in ultimii zece an..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 21,19 Lei
 • Stilistica predicii
  Pentru fiecare slujitor consacrat al amvonului, predica reprezinta atat un prilej de a-si educa in spirit crestin ascultatorii, cat si un mod de a se manifesta creator in limbaj. Devreme ce gandul este al lui Dumnezeu, limbajul este al celui care comunica oamenilor acest conținut spiritual. Asa se f..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 34,00 Lei
 • Studii canonice: implicatii intra si extra ecleziale
  "De curand am avut placuta ocazie sa rasfoiesc volumul, proaspat iesit de sub teascul tiparnitei, cu titlul Ius Ecclesiae – Bono Spirituali Hominum, pe care teologul-canonist, parintele William Alexandru Bleiziffer l-a daruit. Constatam cu bucurie ca, daca in aparitia editoriala amintita autorul s-a..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,12 Lei