Carti de Teologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 3-4 Regi. Vechiul Testament in talcuirea Sfintilor Parinti
  Seria de talcuiri verset cu verset ale cartilor Vechiului Testament, continuata prin volumul de fata, se intemeiaza cu precadere pe marele tezaur exegetic al patristicii rasaritene, dar aduce, de cate ori este cazul, si precizari istorice si filologice de data recenta. Autorul imbina rigorile teolog..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 20,00 Lei
 • Acela pe care voi nu-l stiti
  In cele 150 de pagini, cititorul este invitat sa se aplece asupra Euharistiei, pentru a se intari in credinta. Iata titlurile celor 16 capitole ale cartii: in vremea veche si in vremea noua; Numele Sfintei Euharistii; Viata crestina si Euharistia; Fagaduirea Sfintei Euharistii; intemeierea Sfintei E..
  Fara TVA: 8,99 Lei 8,99 Lei 13,39 Lei
 • Agrapha. Fragmente extracanonice ale Scripturii
  Termenul agrapha, folosit deja de Irineu, Clement din Alexandria, Origen, Eusebiu sau Epifanie si reluat in modernitate de un invatat german din secolul al XVIII-lea, J.G. Korner, se refera la vorbele atribuite lui Iisus si care nu se regasesc in scrierile canonice din Vechiul si Noul Testament. Cu ..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,30 Lei
 • Assunta
  Ganduri-sarut,dinaintea icoaneiMaicii Regine a cerurilorInca o data, in acest an al IX-lea, al celui de-al XXI-lea centenar, al Rascumpararii, al tamaduirii, al cautarilor noastre, Biserica-mireasa, data lui Petru, isi scormoneste in tezaurele Liturgiei, marele tapiserii profetice si in miscarile un..
  Fara TVA: 8,99 Lei 8,99 Lei 11,56 Lei
 • Barbatul si femeia in viziunea Sfantului Ioan Gura de Aur
   In aceasta lucrare, pentru prima oara in istoria studiilor de specialitate, David C. Ford ne ofera o analiza minutioasa a scrierilor Sfantului Ioan Gura de Aur, insistand asupra pasajelor referitoare la feciorie, casatorie, familie, copii, trup, sexualitate, adulter, castitate, supunere, conducere,..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,00 Lei
 • Biserica si economia
  "Isus nu vorbeste direct de organizarea vietii economice si sociale, dar denunta cu tarie lacomia…Isus avertizeaza impotriva preocuparii pentru avere: Banul "insala" adesea omul, mai spune Isus. Biserica s-a constituit de la inceputurile sale intr-o comunitate de partaj. Nu a rezultat de aici o regu..
  Fara TVA: 9,99 Lei 9,99 Lei 13,49 Lei
 • Biserica si institutia casatoriei. Conditiile administrarii casatoriei. Studiu juridico-canonic
  Autorul, ca teolog si jurist, a incercat prin demersul stiintific de fata o tratare interdisciplinara si interconfesionala (aspectele canonico-juridice in Ortodoxie si in Catolicismul Roman), apreciind de reala importanta si definitorie abordarea acestui subiect in contextul teologiei practice, sist..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 17,34 Lei
 • Calatorii in lumea de dincolo
   „O istorie culturala fascinanta si cvasi-enciclopedica a lumii de dincolo, din paleolitic pana in prezent. Cititorul va afla un ghid nepretuit spre salasurile nenumarate ale lumii de dincolo, asa cum se lasa ele vazute prin portile visului si ale mortii, ale experientei mistice si samanice, ale fil..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Cale spre bunatate
  Cartea de fata cuprinde cuvantari pe care le-am tinut la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus. Desi sunt tinute cu prilejul spovedaniei obstei, ele nu se refera direct la aceasta si nu au in vedere spovedania propriu-zisa. Aceste cuvantari au fost alcatuite de cele mai multe ori spontan, in f..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,00 Lei
 • Cartea deschisa a Imparatiei. De la Betleemul Nasterii la Ierusalimul Invierii
  „Dintre liniile de forta ale personalitatii , cea de propovaduitor al Evangheliei are toate sansele nu doar sa-l descrie in profunzime, ci sa-l faca roditor in continuare, mult dincolo de orizontul prezentului. Cartea deschisa a Imparatiei reprezinta un autentic ghid catehetic nascut dintr-o urgenta..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 54,95 Lei
 • Chemarea Sfintei Ortodoxii
  Chemarea Sfintei Ortodoxii pentru Parintele Petroniu poarta chipul chemarii la vietuirea monahala. Sunt emotionante paginile in care acesta relateaza primii sai pasi in manastire sau in scolile monahale si intalnirea sa cu colegii de generatie si de vocatie. Parintele Petroniu apartine unei generati..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,00 Lei
 • Christos in prezent. Contributii la Christologie
  Pornind de la tot ce ne inconjoara si de la realitatea experientelor noastre interioare, F. Benesch, ne reveleaza in aceasta carte „imparatia ascunsa“ a lui Dumnezeu pe Pamant.Ni se arata cum omenirea evolueaza odata cu Cosmosul si cu Pamantul, vietile individuale chiar si cele dificile ori contover..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 22,00 Lei
 • Coincidentia oppositorum (2 volume)
  „Paganul: Exista un singur adevar sau mai multe? Crestinul: Nu exista decat unul singur. Caci nu exista decat o singura unitate, iar Adevarul coincide cu unitatea, odata ce e adevarat ca exista o singura unitate. Asa deci cum intr-un numar nu se afla decat o singura unitate, la fel si intr-o multime..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Cristos si misterul Sfintei Treimi in scrierile Sfantului Episcop Atanasie de Alexandria
  Sfantul Atanasie de Alexandria (298-374) este un episcop si pastor ce poarta grija de credinciosii ce-i sunt incredintati, dupa modelul lui Cristos Bunul Pastor. De aceea nu poate accepta ideile propagate de Arie si adeptii lui prin care neaga dumnezeirea Fiului, facand din el o creatura ex-nihilo, ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,72 Lei
 • Despre moartea persecutorilor. Editie bilingva
  O noua versiune in limba romana a tratatului De mortibus persecutorum, insotita de textul latinesc, asa cum se prezinta acesta in celebrul Codex Colbertinus. Avand un caracter apologetic, lucrarea lui Lactantiu descrie mortile persecutorilor crestinilor: Nero, Domitian, Decius, Valerian, Aurelian, M..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Despre preotie
  Incontestabil, tratatul „Despre preotie “ se inscrie in Traditia Sfintilor Parinti Ioan Gura de Aur, Grigorie Nazianz si Vasile cel Mare. Sfantul Nectarie adanceste unele teme care erau si inca sunt de interes actual, aratand, pe de o parte, importanta dogmatica a Traditiei, iar, pe de alta parte, n..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Dinamismul Purificarii
      Lucrarea de fata este o cercetare ce vizeaza dialogul inter-religios, incercand o sinteza a semnificatiilor filosofice si teologice ce se regasesc in imaginea Celui Uns dintru eterniate si Intrupat in istorie, Isus Christos. Sensul istoriei, sensul suferintei si chipul Invierii sunt aspectele ce..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 21,19 Lei
 • Elemente de teologie
  Proclos a fost fara indoiala unul dintre cei mai mari filozofi cunoscuti vreodata. Autoritatea sa era dominanta chiar si atunci cand traia. In toate epocile care i-au urmat, acesta a exercitat, atat direct cat si indirect, o influenta foarte puternica prin scrierile sale, mai ales prin Elemente de t..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,00 Lei
 • Erminia Duhului
  Ar fi trebuit sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre. Si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cu Duhul Sfan..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 32,00 Lei
 • Evanghelia dupa Ioan-Matei (set 4 volume)
   Este un set de 4 carti care contine conferinte ale lui Rudolf Steiner din perioada 1907–-1910, grupate in volumele Evanghelia dupa Ioan (2 vol.), Evanghelia dupa Matei si Teosofia rosicrucienilor.  NUME CARTE: Evanghelia dupa Ioan-Matei (set 4 volume)ISBN: PRET EDITURA: 40.95AUTOR(i): Rudolf Steine..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 40,95 Lei
 • Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Ce au in comun un vechi zeu pagan, o planeta, o figura mesianica de la inceputurile epocii moderne si ceremoniile nocturne ale vrajitoarelor? Cum se poate concilia astrologia greco-araba cu sacralitatea religioasa a Sabatului evreiesc? Pe baza a num..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Experiente ale extazului (editia 2016)
  Viziuni si transe, inaltari la cer, zboruri magice, stari cataleptice sau posedare de catre spirite, toate, pina la contactul direct al initiatului cu divinitatea, se inscriu printre modalitatile extazului, ale „iesirii din sine”. „In Experiente ale extazului, Ioan Petru Culianu abordeaza studiul as..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Explicari la dumnezeiasca Liturghie. Scrieri II
  Text fascinant prin sobrietatea si prospetimea sa reflexiva, de o remarcabila rigoare si profunzime, „Explicarea“ liturgica a lui Nicolae Cabasila, in toate schitele si variantele ei, nu este un simplu comentariu liturgic, ci un veritabil tratat euharistic si mistagogic. Ne ofera o reflectie critica..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 40,01 Lei
 • Fenomenalitatea lui Dumnezeu
   Exista o limita intre filozofie si teologie? De la „frontiera absenta” la „cunoasterea liturgica”, studiile grupate in aceasta carte incearca sa conteste acest lucru. Dumnezeu nu apare sau nu apare asa cum apare un cub, o opera de arta, un numar sau un alt om. Dumnezeu e diferit — pana intr-atat in..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,00 Lei
 • Iata duhovnicul: parintele Arsenie Papacioc
   „Un duhovnic harismatic in mijlocul unui neam este lumina acelui neam. Cata vreme cuvintele lui sunt primite de ucenici ca intr-o scoala, duhovnicul este lumina scolii aceleia. Cata vreme este intr-un loc, intr-o manastire, este lumina lucrarii duhovnicesti pentru monahi si mireni. Unde lipseste du..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Imne
  Ar fi trebuit sa nu avem nevoie de ajutorul Sfintelor Scripturi, ci sa avem o viata atat de curata incat harul Duhului sa fi tinut locul Scripturilor in sufletele noastre. Si dupa cum Sfintele Scripturi sunt scrise cu cerneala, tot asa ar fi trebuit ca inimile noastre sa fi fost scrise cu Duhul Sfan..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,00 Lei
 • Intreita taina a Mariei
    Atunci cand se vorbeste astazi tot mai frecvent despre innoirea crestinismului ar trebui sa ne indreptam privirea si spre dimensiunile universale ale Fecioarei Maria. In principiu, Taina Imaculatei Conceptii poate fi urmarita pana la stadiile mitice ale existentei omenesti, pana la figura Mamei o..
  Fara TVA: 6,99 Lei 6,99 Lei 12,00 Lei
 • Introducere in omiletica Parintelui Gheorghe Calciu
  „Juristul si teologul Lucian D. Popescu (n. 1967), unul dintre ucenicii cei mai apropiati ai parintelui Gheorghe Calciu (1925-2006), nu-si propune in cartea de fata o analiza exhaustiva a omileticii ilustrului sau parinte duhovnicesc... Autorul se refera cu precadere la predicile adresate tinerilor,..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Introducere in onto-teologie
  Unul singur filosoful autentic, adevaratul intelept stie ca, desi se afla in puterea Zeului, este doar om si, ca om, are un destin uman. Aspirat de lumina divina, el se va putea inalta totusi prin gandire in orizontul sacru pe care-l va putea cunoaste din interior, miscandu-se, odata cu interioritat..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,27 Lei
 • Introducere in teologia liturgica
  In cadrul sintezei neopatristice si al miscarii liturgice realizate la inceputul secolului al XX-lea in teologia ortodoxa, parintele Alexander Schmemann este considerat unul dintre cei mai avizati teologi ortodocsi rusi si unul dintre cei mai reprezentativi artizani ai sintezei dintre dogmatica si c..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,00 Lei
 • Introducere in teologia ortodoxa
  „In lucrarea de fata, ca si in alte lucrari ale sale, Lossky cauta sa prezinte doctrina crestina in lumina Duhului Sfant si a energiilor necreate, ca punte dinamica intre Dumnezeu si lume. Marele merit al Introducerii in teologia ortodoxa consta in faptul ca isi propune si reuseste sa ne impartaseas..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 14,99 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura - vol. X - Epistolele catolice
   Prezentul volum face parte dintr-o serie de zece, dupa cum urmeaza: Vol. I - Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura, Vol. II - Pentateuhul, Vol. III - Istoria deuteronomista, Vol. IV - Literatura profetica, Vol. V - Literatura sapientiala, Vol.VI - Cronicile, Vol. VII - Literatura paulina, V..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,01 Lei
 • Introducere si comentariu la Sfanta Scriptura. Vol. 9: Literatura ioaneica
  Cel care se ingrijeste de aceasta serie biblica, pr. Dumitru Grosan, scrie in prefata ca a cautat mult timp un manual de studiu biblic, pana a ajuns la lucrarea "Grande Commentario Biblico", tradusa dupa "The Jerome Biblical Commentary". "Rasfoind-o, mi-am dat seama ca era tocmai ceea ce asteptam. E..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 34,00 Lei
 • Iosua. Vechiul Testament in talcuirea Sfintilor Parinti
  Seria de talcuiri verset cu verset ale cartilor Vechiului Testament, continuata prin volumul de fata, se intemeiaza cu precadere pe marele tezaur exegetic al patristicii rasaritene, dar aduce, de cate ori este cazul, si precizari istorice si filologice de data recenta. Autorul imbina rigorile teolog..
  Fara TVA: 9,99 Lei 9,99 Lei 10,90 Lei
 • Istoria religiilor. Religiile Americii precolumbiene si ale populatiilor indigene, Vol. 5
  Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea. Primele doua parti ale celui de-al cincilea volum prezinta religiile din America precolumbiana si cele ale populatiilor indigene (din Africa, America, Asia si Ocean..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Iubesc, deci exist. Teologia arhimandritului Sofronie
   Arhimandritul Sofronie Saharov (1896-1993), ucenic al Sfantului Siluan Athonitul si pastrator al mostenirii lui duhovnicesti, este una din cele mai importante figuri ale Ortodoxiei secolului XX. Editor al scrierilor Sfantului Siluan, el a lasat in urma sa si o importanta mostenire teologica. Iubesc..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 18,00 Lei
 • Kairoi sau Roadele timpului
  „Aceasta Introducere la o teologie a istoriei, adica a istoriei vazute prin prisma credintei, isi propune sa faca o incursiune teologica in fieful cat se poate de mundan al istoriei, adresandu-se atat teologului, istoricului sau filozofului, cat si cititorului care vrea un raspuns la o intrebare rec..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Liturghia in Vechea Alianta
   Dumnezeul lui Israel, Creator si Salvator, este o fiinta personala care are planuri si le urmeaza. [...] Din capul locului, orice amestec intre divin si uman este exclus; nu e vorba de un amestec confuz intre Dumnezeu si om – inca si mai putin intre Dumnezeu si univers, – ci de o alianta in care Pe..
  Fara TVA: 5,99 Lei 5,99 Lei 8,19 Lei
 • Manastiri ortodoxe romanesti. Moldova centrala
  "... smeritii calugari... au dat poporului... toata invatatura, au inzestrat neamul cu o limba literara, cu o literatura sfanta, cu o arta in legatura cu gustul si nevoile lui, au sprijinit Statul..., au calauzit neamul pe drumurile pamantului fara a-si desface ochii de la cer... - dand... carturari..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 27,94 Lei
 • Marea minune a arhiereului Meletie
  Episcopul Meletie avea ceva ce rar intalnim la oameni: infatisarea sa amintea de un om venit din ceruri si nu de unul de pe pamant. Chip ascetic luminos, aproape ca un fulger. Ochi patrunzatori, blanzi, profunzi. Cum il vedeai, te si minunai – si cu atat mai mult cand il vedeai stand in fata Sfintei..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 11,56 Lei
 • Margaritare. Cuvinte ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale multor Sfinti si Dascali
  „Se cade preotului sa fie sfant si cu sufletul, si cu trupul. Sa fie stalp de foc care sa lumineze Biserica, adica norodul lui Dumnezeu, si sa fie mai curat decat razele soarelui, ca sa nu‑l lase pustiu Duhul cel Sfant. Preotia se face pe pamant, insa are randuiala cetelor ceresti. Pentru ca nu om, ..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 35,00 Lei
 • Metafora si stil in poezia imnografica a Saptamanii Patimilor si a Invierii Domnului
  Imnografia este o vestire despre Dumnezeu, iar Sfintii Parinti ai Bisericii, prin puterea Duhului Sfant, ne-au transmis-o in cantul liturgic. O rostire poetica cu un anumit timbru vocal poate avea o muzicalitate asemanatoare unui imn cantat. Imnografia este asemenea unei unde de lumina care porneste..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 24,08 Lei
 • Metamorfozele Anticristului la Parintii Bisericii
  Specialist recunoscut in anticristologie, Cristian Badilita a scris un studiu recompensat cu un premiu francez important, oferind o perspectiva revelatoare asupra subiectului.Lucrarea urmareste metamorfozele Anticristului de la textele Noului Testament pana la sinteza lui Teodoret al Cyrului in veac..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 43,25 Lei
 • Metodologia cercetarii stiintifice in teologia istorica
  Aceasta lucrare de metodologie incearca sa descrie, intr-un mod sistematic, principalele norme si principii dupa care ar trebui sa se desfasoare cercetarea stiintifica in teologie. Desi se limiteaza la prezentarea criteriilor de cercetare in cadrul teologiei istorice, principiile enuntate pot fi uti..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 20,00 Lei
 • Mica dogmatica vorbita. Dialoguri la Cernica
   Substanta volumului de fata e alcatuita dintr-o serie de dialoguri purtate in vara lui 1981 la Cernica intre parintele profesor Dumitru Staniloae si preotul ortodox francez Marc-Antoine Costa de Beauregard. Publicate in 1983 in franceza, ele sunt restituite aici spatiului spiritual si teologic roma..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 18,00 Lei
 • Minunile icoanei Maica Domnului a Semnului
  Icoana Maicii Domnului „a Semnului“ este una dintre cele mai importante si vechi icoane ale Rusiei ortodoxe. Istoria acesteia, plina de multime de semne harice si de minuni, nespus de folositoare pentru crestini, naste o osebita evlavie catre acest odor de nepretuit.Descoperita in anul 1295, in impr..
  Fara TVA: 8,99 Lei 8,99 Lei 9,63 Lei
 • Nenumaratele chipuri ale lui Dumnezeu
  Teologia ar putea sa se aplece asupra a ceea ce pare a fi o dubla provocare fata de rolul sau traditional ca sursa a cunoasterii divine. Pe de o parte, noii experimentori ai spiritualitatii par a fi indiferenti la teologie; ei isi cauta un drum propriu prin metode proprii.Biserica afirma exact contr..
  Fara TVA: 7,99 Lei 7,99 Lei 9,63 Lei
 • Nicolas Barre - un calator in noapte
   Din cuprins: Noaptea de la Amiens (1657-1659); Rouen-Paris-Rouen (1670-1675); Mergeti duceti vestea cea buna; Ultimele incercari (1685-1686); Ultimele luni (1686). „Cum sa interpretam criza prin care trece calugarul minorit de treizeci si sase de ani care, aparent, era asa de nezdruncinat in credin..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 19,84 Lei