Carti de Istorie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 1968 din primavara pana in toamna
  O carte dedicata lunilor care au precedat invazia din Cehoslovacia de catre trupele pactului de la Varsovia.„Nationalismul este o forta liberala in Europa de Est, el reprezinta lupta de a o rupe cu tiparul impus de sovietici. Pe de alta parte, in Uniunea Sovietica apelul la sentimentul national este..
  Fara TVA: 23,80 Lei 23,80 Lei 35,00 Lei
 • 1968 din primavara pana in toamna
   O data cu aparitia acestei carti, Editura RAO inaugureaza o noua colectie - RAO istorie -, care isi propune sa ofere celor pasionati de domeniu sinteze, monografii, chiar si culegeri de documente, toate ancorate in perioada 1940-1970, prezentind teme de istorie diplomatica, istorie militara, istoir..
  Fara TVA: 23,74 Lei 23,74 Lei 24,99 Lei
 • 1989 - 1990. Ora planetara a Romaniei
  Infratiti intr-un crez si o speranta pentru o Romanie inca inexistenta ca fiinta libera, oamenii tarii grav ranite asteptau in rugaciune ora suprema, gata de jertfa. Culese in volum, paginile acelor ani extraordinari, '80-'90, sunt propuse acum lecturii cu motivatia lor de atunci cand au fost redact..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 27,00 Lei
 • A brief illustrated history of romanians
  This is not an ordinary history book. As readers will realise quite early on, Neagu Djuvara has the audacity to tackle some of the most delicate and controversial issues in Romanian history under the guise of light storytelling. With the addition of illustrations, the book becomes better and easier ..
  Fara TVA: 51,99 Lei 51,99 Lei 69,00 Lei
 • Abandonatii
  O cronica despre vietile unor oameni uitati pana acum chiar si de istorie.In 1934, a fost facuta o fotografie a unei echipe de baseball. Pana aici, nimic neobisnuit. Numai ca tinerii americani care zambeau obiectivului purtau tricouri pe care numele echipei lor era scris cu caractere... chirilice. A..
  Fara TVA: 26,31 Lei 26,31 Lei 29,90 Lei
 • Al doilea razboi mondial
  Prin dimensiunea sa cu adevarat planetara, al Doilea Razboi Mondial, socotit drept cel mai mare conflict din istorie, prin amploarea distrugerilor, numarul victimelor si modificarile in structura lumii, a dominat peisajul mental al mai multor generatii. Antony Beevor, folosindu-se de exceptionalul l..
  Fara TVA: 65,55 Lei 65,55 Lei 95,00 Lei
 • Al treilea Reich
           Al treilea Reich a exercitat un impact global asupra politicii si istoriei secolului XX. Analizand impactul pe care l-a avut razboiul asupra regimului nazist si asupra poporului german, cartea studiaza ascensiunea la putere a lui Hitler, explica modul de guvernare a Germaniei naziste. Sunt ..
  Fara TVA: 24,35 Lei 24,35 Lei 32,90 Lei
 • Al Treilea Reich, Vol. 2
  Inainte ca Hitler sa puna mana pe putere, in 1933, Germania fusese cunoscuta pentru gradul de complexitate si dezvoltare al societatii sale. Cum a fost posibil ca un grup de ideologi obsedati sa remodeleze o intreaga tara transformand-o intr-un stat totalitar, al carui tel era razboiul si ura de ras..
  Fara TVA: 47,59 Lei 47,59 Lei 69,99 Lei
 • Al Treilea Reich. Vol.III
  Al treilea si ultimul volum din trilogia lui Richard J. Evans despre istoria Germaniei naziste se ocupa de cresterea si caderea puterii militare germane: mobilizarea intregii comunitati in serviciul unui razboi de cucerire, subjugare rasiala si genocid. Intretesand povestea progresului razboiului cu..
  Fara TVA: 47,59 Lei 47,59 Lei 69,99 Lei
 • Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I
  Alexandrina Gr. Cantacuzino a fost o personalitate proeminenta a feminismului romanesc si international in primele patru decenii ale secolului XX. A fost printre primele feministe din Romania, care a sustinut si a luptat pentru emanciparea intelectuala, economica, politica si culturala a femeilor.In..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 30,00 Lei
 • Alexandru Vaida Voevod. Putere si defaimare
  Volumul este o oferta catre istorici mai tineri de a nu abandona istoria politica si de a nu ceda „teritoriul“ lor de activitate diletantilor. Personalitatea lui Alexandru Vaida Voevod merita o monografie bine documentata, care sa cumuleze cercetarile, sa valorifice un material documentar amplu. Int..
  Fara TVA: 18,89 Lei 18,89 Lei 34,99 Lei
 • Aliati incompatibili. Romania, Finlanda, Ungaria si al Treilea Reich
  Aceasta carte explica de ce teoria relatiilor internationale a esuat in explicarea comportamentului Romaniei in alianta pe timp de razboi si cum a reusit sa reziste cererilor colosului german pentru o contributie nelimitata la efortul de razboi al Axei.Comparand obiectivele politico-militare, strate..
  Fara TVA: 37,39 Lei 37,39 Lei 54,98 Lei
 • Amarate si vesele vieti de jupanese si cucoane. Boieroaice din Moldova si Tara Romaneasca in veacurile XVI-XIX
  Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati nu numai cu avere si ranguri, ci si cu patriotism, spirit de sacrificiu si simtul datoriei.Studii istorice, jurnale, memorii, m..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 34,90 Lei
 • Ambasadorii maiestatii sale in Romania 1964-1970
  POVESTILE DIN SPATELE DOCUMENTELOR Sunt douazeci de ani de cand am pasit pentru prima oara prin portile de la Public Record Office, Kew. Linistea, parcul, lacul pe care pluteau maiestuos pasari salbatice, felul in care uriasa cladire se reflecta in oglinda lacului, totul crea imaginea unui palat. A ..
  Fara TVA: 24,83 Lei 24,83 Lei 45,99 Lei
 • America astazi
  Editia a treia, complet revizuita, a lucrarii America astazi ofera un tablou viu si cuprinzator, in care informatiile legate de societatea, politica, economia si cultura Statelor Unite sunt intregite de analize ce ne ajuta sa intelegem evolutia poporului american de-a lungul timpului. Autorii aborde..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 39,49 Lei
 • Anatomia cenzurii. Comunizarea presei din Romania. 1944-1947
   „Anatomia cenzurii este o carte ce produce un teribil disconfort cititorului  te vezi nevoit sa privesti un cadavru  cel al Cenzurii  ce ar putea invia, in orice moment, daca sustinatorii democratiei vor atipi. Este corpul cenzurii instituite de ocupantii rusi, impreuna cu oportunistii adunati de m..
  Fara TVA: 36,27 Lei 36,27 Lei 39,00 Lei
 • Antisemitismul lui A.C. Cuza in politica romaneasca
   „Cartea lui Horia Bozdoghina despre A.C. Cuza va ramane, fara indoiala, o lucrare de referinta pentru cei care vor dori sa se documenteze in privinta genezei si a istoriei antisemitismului extremist romanesc si a componentelor sale fasciste. In ciuda rolului sau de parinte-fondator al uneia dintre ..
  Fara TVA: 27,46 Lei 27,46 Lei 28,90 Lei
 • Armata e cu noi!
  Intreg ultimul an al acestui deceniu fusese unul zbuciumat, iar semnele din care rezulta ca viitorul lumii se intrepta intr-o alta directie decat cea prognozata pana in acel moment aparura cu destula vreme inainte. Intrebarile ridicate nu-si gaseau raspunsurile, astfel incat chiar si cei mai avizati..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 40,00 Lei
 • Armata, maresalul si evreii
  Asa cum ma asteptam, Armata, maresalul si evreii a fost intampinata cu ura, violenta de limbaj si acuze din partea extremistilor romani si evrei. Pe de o parte, unii nu-mi iertau infatisarea clara si coerenta a erorilor maresalului Antonescu, gravele sale deficiente de conducere, iar pe de alta part..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 44,00 Lei
 • Arte si Extaze in India Actuala
  „Volumul de fata s-ar putea numi Descoperirea Indiei. Capitolele sunt «stampe», asterneri picturale si reflectii de etno-psiholog. Exista si naratiune, cu patanii si extaze, adica accidente pamantene si evenimente celeste.Cel ce vrea sa cunoasca India, sa nu se lipseasca de cartea aceasta. Calat..
  Fara TVA: 18,60 Lei 18,60 Lei 20,00 Lei
 • Asanestii. Istoria politico-militara a statului dinastiei Asan (1185-1280)
  „Asanestii si apoi tarul Ioan Alexandru au fost purtatorii unei idei imperiale, de conducatori ai unui imperiu de substitutie al celui bizantin. Aceasta a fost esenta statului lor, iar primii domni ai Tarii Romanesti si ai Moldovei nu aveau cum sa adopte sau sa conceapa o asemenea ideologie politica..
  Fara TVA: 52,08 Lei 52,08 Lei 56,00 Lei
 • Ascensiunea globala a Chinei
  China este tara care s-a schimbat cel mai mult in lume, cel putin in ultimele aproape patru decenii, si care a schimbat cel mai mult lumea in secolul XXI. Cartea de fata isi propune sa capteze indicatorii si trasaturile ascensiunii Chinei printre puterile globale si sa clarifice cateva lucruri care ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 27,94 Lei
 • Ascensiunea si decaderea marilor puteri
  Convins ca la baza tuturor evenimentelor politice sau militare stau ratiunile economice, Paul Kennedy schiteaza un tablou complex al istoriei moderne si contemporane a Occidentului si a lumii. Cunoscutul istoric construieste o ampla argumentatie a celebrei teorii a „supraintinderii imperiale”, confo..
  Fara TVA: 51,56 Lei 51,56 Lei 59,95 Lei
 • Atlas istoric Duby
  Toata istoria lumii in 300 de harti.Din preistorie pana in zilele noastre.Atlasul istoric realizat sub indrumarea marelui istoric Georges Duby (1919-1996), membru al Academiei Franceze, este acum accesibil cititorului roman care vrea sa cunoasca evolutia lumii, din preistorie pana in zilele noastre...
  Fara TVA: 27,14 Lei 27,14 Lei 45,24 Lei
 • Basarabia dupa 200 de ani
  Din cuprins:Abordarea problemei anexarii Basarabiei in operele clasicilor marxism-leninismului si in manualele de istorie sovietice;Directiile istoriografiei in Republica Moldova independenta;Basarabia in revistele romanesti din exil;Perspectiva lui Petre P. Carp asupra Basarabiei;Anul 1812 si impac..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 35,64 Lei
 • Basarabia si destinul ei secret. Marturii si documente istorice
  Timp de mai multe decenii, istoria relatiilor sovieto-germane legate de anexarea Basarabiei a ramas – in URSS, dar si in Romania – un domeniu interzis cercetatorilor. Accesul la documente de arhiva nu era permis, iar textele publicate pe aceasta tema au fost multa vreme considerate falsificari ale a..
  Fara TVA: 63,36 Lei 63,36 Lei 99,00 Lei
 • Batranetea si genocidul nu exclud o posibila prosperitate si renastere nationala. De ce nu pot sa mor frumos si impacat
    NUME CARTE: Batranetea si genocidul nu exclud o posibila prosperitate si renastere nationala. De ce nu pot sa mor frumos si impacatISBN: 9789736454134PRET EDITURA: 30.00AUTOR(i): Ion GhermanEDITURA: VremeaCOLECTIE: Fara colectieCOPERTA: BrosataDATA PUBLICARE: 2011FORMAT: 130x200NUMAR PAGINI: 320..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Berlin 1961. Kennedy, Hrusciov si cel mai periculos loc din lume
  „Berlinul este cel mai periculos loc din lume. URSS doreste sa realizeze o operatie asupra acestui punct sensibil, sa elimine acest ghimpe, acest ulcer.“Asta declara Nikita Hrusciov la summitul de la Viena din iunie 1961. Dupa numai doua luni, in august 1961, se ridica Zidul care avea sa imparta ora..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 57,70 Lei
 • Berlin: Caderea 1945. Ed. 2016
  „Relateaza cu detalii sfasietoare si cu formidabil talent literar agonia celui de-al Treilea Reich in fata atacurilor violente ale Armatei Rosii. Boyd Tonkin, Independent: Aceasta extraordinara lucrare ne face sa simtim haosul si frica de parca fiecare picatura de sange ar fi a noastra. Este mai mul..
  Fara TVA: 27,60 Lei 27,60 Lei 46,00 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
  Editia a II-a.Din cuprins:Biserica si intelectualitatea interbelica;Confesional si national;Intelectualitatea si Traditia;Breviar teologic;Reimprospatarea predicii ortodoxe.Biserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre Biserica si intelectualitatea interbelica, ..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 31,79 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins: Biserica si intelectualitatea interbelica; Confesional si national; Intelectualitatea si Traditia; Breviar teologic; Reimprospatarea predicii ortodoxeBiserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre B..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 19,27 Lei
 • Bisericile Crestine Baptiste din Romania intre persecutie, acomodare si rezistenta (1948-1965)
  In conditiile in care, la doua decenii de la inlaturarea regimului comunist din Romania, incep sa se auda glasuri care sustin ca un sistem de tip comunist, bazat pe o asa-zisa interpretare „corecta“ a textelor marxiste, ar fi alternativa viabila la ceea ce se intampla astazi in lume, istoricii au, m..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 42,00 Lei
 • Bizant. O lume pierduta
  Un mileniu de imperiu si rascrucea dintre Rasarit si Apus, dintre clasic si modern, o civilizatie a contrastelor, a crestinismului ortodox si a paganismului, a invataturii clasice elene, a puterii romane si a fundalului islamic.Daca exista cu adevarat o mostenire, este lectia despre puterea unei soc..
  Fara TVA: 46,60 Lei 46,60 Lei 49,90 Lei
 • Bizantul intre Occidentul crestin si Orientul islamic (sec. VII-XV)
  La inceputul secolului al VII-lea, Bizantul domina lumea sub toate aspectele ei. De aceea este foarte importanta cunoasterea raporturilor lui cu restul lumii, Bizantul influentand cultural, politic si social timp de aproape un mileniu un spatiu geopolitic ce nu poate fi neglijat. Bizantul a reprezen..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 35,00 Lei
 • Bizantul, istorie si spiritualitate
   Rolul imperiului bizantin in istoria europeana si a poporului roman nu poate fi neglijat. Din momentul in care a devenit religie libera, intreaga istorie a crestinismului s-a desfasurat in cadrul acestui imperiu. Toate disciplinele teologice isi au inceputul si dezvoltarea in cadrul lui. Pentru noi..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 40,00 Lei
 • Calaul credincios
  Actul de justitie din perioada Renasterii si a Reformei se incheia de multe ori pe esafod. Uneori infractorii erau alungati din oras cu biciul sau cu nuielele, alteori erau trimisi pe esafod pentru ca recidivasera ori fapta lor presupunea pedeapsa capitala. Desi era cel mai detestat personaj al just..
  Fara TVA: 20,52 Lei 20,52 Lei 38,00 Lei
 • Caligula
  Nici un alt imparat roman, poate cu exceptia lui Nero, nu a depasit reputatia de infamie si destrabalare pe care a dobandit-o Caligula (37-41 d.Hr.). Este insa faima sa de despot nebun si monstru depravat justificata? Studiul sobru si extrem de documentat al lui Anthony A. Barrett prezinta un tablou..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 24,90 Lei
 • Cantemir si Ieroglifele Descifrari cantemiriene, Vol. 2
  Mai mult, dar, poate, si mai putin, volumul de fata prezinta o colectie de eseuri dedicate aceleiasi Istorii ieroglifice, aparent inepuizabila, atat sub raportul semnificatului, cat si a semnificantului. Cu alte cuvinte, credem ca, mai degraba decat avand o oarecare finalitate, exercitiul exegetic (..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 26,01 Lei
 • Cantemirestii. Aventura europeana a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea
  Aceasta carte a aparut in colectia a editurii .Cartea lui Stefan Lemny urmareste destinele a doi membri ai familiei Cantemirestilor: Dimitrie (1673-1723) si fiul sau Antioh (1709-1744). Cel dintai, fost domn al Moldovei, apoi consilier secret al lui Petru cel Mare, carturar stralucit, a devenit cun..
  Fara TVA: 22,84 Lei 22,84 Lei 25,96 Lei
 • Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 - Editie lux
  Aceasta carte face parte din  a editurii .De mai bine de douazeci de ani, istorici de toate varstele si coloraturile sunt dominati de obsesia comportamentului public al intelectualilor romani in secolul XX. S-a scris mult, mai ales de la inaltimea prezidiului unui complet de judecata morala, adesea ..
  Fara TVA: 46,55 Lei 46,55 Lei 49,00 Lei
 • Capitala sub ocupatia dusmanului 1916 - 1918
  O carte importanta despre istoria orasului Bucuresti intr-una dintre perioadele sale cele mai dificile: anii Primului Razboi Mondial, sub ocupatie straina. Dincolo de valoarea documentara a lucrarii, se remarca capacitatea autorului de a-l purta pe cititor in culisele politicii fara a-l plictisi, ba..
  Fara TVA: 26,04 Lei 26,04 Lei 28,00 Lei
 • Carnavalul revolutiei: Europa Centrala, 1989
  Intregul deceniu opt a fost marcat de framantari sociale in Polonia, Germania de Est, Cehoslovacia, Ungaria si Iugoslavia, care au dus in cele din urma la caderea comunismului in 1989. Central-europenii au militat in ultima decada a perioadei comuniste pentru drepturile si libertatile lor, prin toat..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 28,90 Lei
 • Carol I al Rom??niei.Un Monarh Devotat
  Ceea ce ne propune profesorul Sorin Liviu Damean cu noua sa lucrare este o alta dovada de mare seriozitate. Pentru ca Domnia Sa este un om serios. Deopotriva ca profesor si cercetator. Scrisul sau nu tresare ca apa unui parau de munte. E un scris care invaluie cuvintele, le asterne peste, si ceea ce..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,00 Lei
 • Carol I si bipartidismul romanesc (1866-1914)
  Indelungata domnie de 48 de ani a lui Carol I, Principele si apoi primul Rege al Romaniei, a suscitat si suscita in continuare interesul istoricilor, fiind analizata fie in ansamblu, fie secvential, prin abordarea unor aspecte sau momente semnificative, din perspective care au variat in timp. Ceea c..
  Fara TVA: 39,06 Lei 39,06 Lei 42,00 Lei
 • Cartitele securitatii. Agenti de influenta din exilul romanesc
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Exilul romanesc a reprezentat o preocupare constanta pentru autoritatile politice de la Bucuresti, deoarece criticile acestuia la adresa totalitarismului afectau grav imaginea Romaniei in strainatate. Pentru a destabiliza diaspora, Securitatea a rec..
  Fara TVA: 26,83 Lei 26,83 Lei 28,85 Lei
 • Carturarii provinciei. Intelectuali si cultura locala in nordul Moldovei interbelice
  Studiile consacrate categoriei socio-culturale a intelectualilor au dobandit o amploare remarcabila in istoriografia romaneasca recenta. Amplasata pe perioade istorice si regiuni geografice distincte, dar analizata si ca un tot unitar, intelectualitatea constituie obiect de studiu al cercetarilor so..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 37,57 Lei
 • Castelul Bran. Romantism si regalitate
  Cunoscut in Occident datorita literaturii fantastice, in care a fost asociat cu numele sangerosului Dracula (identificat, fara temei, cu Vlad Tepes), castelul Bran are o istorie care coboara pana la inceputul secolului al XIII-lea, in vremea teutonilor. Anul 1920 este un an de rascruce pentru destin..
  Fara TVA: 26,95 Lei 26,95 Lei 49,00 Lei
 • Catolicii in spatiul public. Presa catolica din Romania in prima jumatate a secolului al XX-lea
  Din Cuprins:Biserica Catolica si mijloacele moderne de comunicare sociala;Presa catolica din diecezele de Bucuresti si Iasi in prima jumatate a secolului al XX-lea;Incercari si modalitati de unificare a presei catolice romanesti.„Presa catolica din Romania in prima jumatate a secolului al XX-lea est..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 55,87 Lei