Carti de la editura Institutul European

Vizualizare ca: Lista / Grid
Sortare dupa:
Produse pe pagina:
 • 14 povesti nemuritoare - antologie critica
  Aceasta culegere de povesti a fost proiectata cu seriozitate si probitate stiintifica, dar fara prejudecati elitiste. Ea se adreseaza in primul rand studentilor la litere specializati in literatura comparata, fiind unica antologie critica a textelor anderseniene editata in Romania. Dar „povestile ne..
  16,29 Lei 19,17 Lei
  Fara TVA: 16,29 Lei
 • 1989-2009 Incredibila aventura a democratiei dupa comunism
  1989-2009 Incredibila aventura a democratiei dupa comunism ofera o perspectiva unica asupra anului 1989, cu ocazia aniversarii a doua decenii de la evenimentele acelui an, care au schimbat in mod dramatic istoria Romaniei si a Europei de Est. El include interviuri cu observatori meticulosi ai Romani..
  27,02 Lei 31,79 Lei
  Fara TVA: 27,02 Lei
 • A la recherche du roman moderne
   Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne, intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra ..
  20,47 Lei 24,08 Lei
  Fara TVA: 20,47 Lei
 • A Poetics of The Fragment
  Editie bilingva.Despre o poetica a fragmentului s-a scris, cel mai adesea, fie fragmentar, fie restrans (la o anumita epoca, o ideologie, dintr-o anume perspectiva). Tentativele de definire si sistematizare par a fi fost mereu sub vraja lacunarului, ca si cum magia fragmentului ar fi contaminat subv..
  30,29 Lei 35,64 Lei
  Fara TVA: 30,29 Lei
 • Actiunea umana. Perspectiva Scolii austriece: Rothbard si praxeologia
  Volumul cuprinde eseuri pe diferite teme legate de praxeologie, insistandu-se asupra contributiei Scolii austriece si, mai ales, asupra unui reprezentant stralucit al acesteia, Murray Rothbard. Viziunea heterodoxa, adesea ignorata de catre economisti, ofera o perspectiva particulara asupra unui dome..
  19,65 Lei 23,12 Lei
  Fara TVA: 19,65 Lei
 • Actul juridic civil
  Volumul constituie un material de studiu pentru studenti, dar poate deveni si un instrument practic, de lucru, pentru specialisti, continutul cartii prezentandu-se intr-o forma sintetica si accesibila. Demersul stiintific se inscrie in spatiul uneia dintre institutiile fundamentale pe care se edific..
  40,12 Lei 47,20 Lei
  Fara TVA: 40,12 Lei
 • Admiterea Romaniei comuniste in ONU
  Din Cuprins:Natiunile Unite la inceput de drum (1945-1955);Admiterea in ONU - obiectiv prioritar al Romaniei (1947-1949);Razboiul cald (Coreea) si transformarea Natiunilor Unite in spatiu al disputei Est-Vest (19501954);Romania in ONU (1955-1956). NUME CARTE: Admiterea Romaniei comuniste in ONUISBN:..
  40,12 Lei 47,20 Lei
  Fara TVA: 40,12 Lei
 • Adoptia copiilor in Romania
  Lucrarea analizeaza deopotriva stresul familial care invaluie familia care adopta. Utilizand metoda anchetei pe baza de chestionar autoadministrat, autoarea ajunge la concluzia ca dupa adoptie mama este influentata pozitiv de factori precum resursele informationale si resursele sociale ale familiei ..
  27,84 Lei 32,75 Lei
  Fara TVA: 27,84 Lei
 • Affari di cuore. Paolo & Francesca
  Din Cuprins:Per amore / Din dragoste;Ardente / Arzator;Rosaspina / Trandafirul roz;Punto fermo / Reazem;Come la neve / Precum zapada;Addosso / Una cu mine;Distacco / Nepasare;Canzonette della passione amara / Cantonier de patima grea;Tra persone / Intre oameni de bine;Paolo e Francesca / Paolo si Fr..
  25,38 Lei 29,86 Lei
  Fara TVA: 25,38 Lei
 • Agresivitatea la varsta adolescentei
  Din Cuprins:Acceptiuni si teorii ale agresivitatii;Cauze si forme de manifestare ale agresivitatii;Masuri de prevenire s limitare a comportamentului agresiv;Program de limitare a comportamentelor agresive in adolescenta.„Din punct de vedere temporal, studiul problematicii agresivitatii a capatat amp..
  36,03 Lei 42,39 Lei
  Fara TVA: 36,03 Lei
 • Agrointelligence. Securitatea agroalimentara - o noua paradigma a globalizarii
  Volumul isi propune sa analizeze gradul de securitate/insecuritate alimentara din Romania si spatiul euro-atlantic, prin identificarea riscurilor si amenintarilor de la nivel national, regional si global, avandu-se in vedere fenomenul globalizarii, in care cooperarea multidimensionala a statelor mem..
  29,48 Lei 34,68 Lei
  Fara TVA: 29,48 Lei
 • Al doilea Faust: Eseu despre Goethe
  Henri Blaze scrie acest eseu cu caracter monografic declarandu-si deschis admiratia pentru personalitatea si opera lui Goethe. Eseul preceda (in editia franceza) traducerea lui Faust din limba germana pe care o facuse Henri Blaze. Aceasta traducere era prima in franceza si aparuse la cativa ani de l..
  18,84 Lei 22,16 Lei
  Fara TVA: 18,84 Lei
 • Alexandru Lapusneanul
  Insemnatatea lui Negruzzi e covirsitoare ca prozator. Pentru noi, ca si pentru viitorime, el va ramine artistul ce a scris intr-o limba atit de vioaie, atit de armonioasa si atit de curata si, mai presus de toate, el va fi privit drept creatorul nuvelei romanesti. Opera lui in proza nu e prea mare. ..
  11,47 Lei 13,49 Lei
  Fara TVA: 11,47 Lei
 • Alimentatia omului modern
  Tot mai multe studii medicale certifica legatura stransa dintre alimentatia omului modern, obezitate si diferite afectiuni, dar si modul in care acesti trei parametri se influenteaza si conditioneaza reciproc. Obezitatea a devenit in ultimele decenii o pandemie si a creat, astfel, premisele unei sch..
  54,04 Lei 63,58 Lei
  Fara TVA: 54,04 Lei
 • Amicus Plato sed magis amica veritas. Istoria spusei de la Homer la Tarski
  Cartea aceasta este despre locis obscuri. Anume: a cui este expresia Amicus Plato sed magis amica veritas?, unde si cand a fost exprimata? Paternitatea ei este ascunsa, in joc par sa fie Platon si Aristotel, Republica si Etica Nicomahica. Aristotel pare deranjat de o interventie a lui Platon din Rep..
  32,30 Lei 38,00 Lei
  Fara TVA: 32,30 Lei
 • Amintiri din copilarie
  Amintiri din copilarie, opera de maturitate a marelui povestitor humulestean, prezinta primele sale experiente sufletesti, evoca icoane scumpe legate de varsta inocentei, imortalizeaza oamenii si locuri si costituie o monografie a vietii materiale si spirituale a satului moldovenesc de la munte. Pro..
  12,28 Lei 14,45 Lei
  Fara TVA: 12,28 Lei
 • An Introductory Survey of American Government, Constitution and Politics
  An Introductory Survey of American Government, Constitution and Politics is a study of the American political system which provides a detailed analysis of U. S. Governement institutions and Constitution. The book elaborates on the functions and prerogatives of the federal legislative, executive and ..
  16,38 Lei 19,27 Lei
  Fara TVA: 16,38 Lei
 • Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de elem..
  31,12 Lei 36,61 Lei
  Fara TVA: 31,12 Lei
 • Antologia poetica. Antologie poetica
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii  si reprezinta primul volum de poezie al lui Miguel de Unamuno publicat in Romania.Indoiala existentiala, viata ca vis, religiozitatea, nostalgia copilariei si a tarii (in perioada exilului), satele si peisajele Spaniei ca tema de reflectie lirica, a..
  39,30 Lei 46,24 Lei
  Fara TVA: 39,30 Lei
 • Antropologia
  Pariul acestei foarte concise dar importante carti de antropologie este anuntat de autorii ei chiar in introducere. El consta in incercarea de a oferi publicului larg educat cunostintele comune ale specialistilor, expunerea principalelor divergente si eliminarea falselor probleme din antropologia so..
  13,10 Lei 15,41 Lei
  Fara TVA: 13,10 Lei
 • Approches franco-roumaines face au defi Europeen
  Pour marquer le quinzieme anniversaire du College Juridique Franco-roumain d'etudes europeennes, un colloque d'une journee s'est tenu le 26 Novembre 2011 a la Faculte de Droit de l'Universite de Bucarest, intitule Approches franco-roumaines face au defi europeen. Le theme adopte se voulait aussi ouv..
  36,03 Lei 42,39 Lei
  Fara TVA: 36,03 Lei
 • Aproape de sufletul animalelor - o sinteza de psihologie animala si etologie
   Din cuprins:Psihic animal - exista oare Incursiune in trecut;Din viscere prelungire;Fatalitatea reactivitatii instinctive;Sclipirea inteligentei;In interiorul„sufletului“ animalelor.Aproape de sufletul animalelor - o sinteza de psihologie animala si etologie prezentare Prin ce oamenii, din vremuri ..
  27,84 Lei 32,75 Lei
  Fara TVA: 27,84 Lei
 • Argumentul nuclear in politica externa a statelor
  Din cuprins:Evolutia doctrinelor de securitate si a conceptelor strategice ale SUA si URSS;Linii teoretice dominante si elemente de gandire strategica in politica externa a SUA si Federatiei Ruse post Razboi Rece;Politica nucleara, preocupare a comunitatii de securitate: decizii NATO;Iran - intre po..
  32,75 Lei 38,53 Lei
  Fara TVA: 32,75 Lei
 • Armonie si conflict intercultural in Banat si Transilvania Perspective cultural-istorice 1650-1950
  Din Cuprins:Teorii si modele interculturale contemporane si relevanta lor pentru Banat si TransilvaniaBanat: momente de conflict si armonie interetnicaTransilvania: momente de conflict si armonie interetnicaRelatii inter­culturale in Banat si Transilvania: studii comparati „Acest volum are la baza a..
  79,42 Lei 93,44 Lei
  Fara TVA: 79,42 Lei
 • Asa ne-am petrecut revolutia
  Volumul reuneste marturiile celor doi autori, care au participat la evenimentele din decembrie 1989, la Bucuresti. Ambii s-au aflat atunci in aceeasi microgarnizoana: primul, in calitate de militar in termen; al doilea, in calitate de comandant. In dialogul pe care il poarta, cei doi recompun din me..
  22,92 Lei 26,97 Lei
  Fara TVA: 22,92 Lei
 • Ascunderi si infatisari. Explorari metafizice descriptive
  Din Cuprins:Resemnari langa drama aproapelui;Tentatia revoltarii in situatia labirintica;Relationari cu posibilitatea insotirii divine a omului;Extrapolari in damnarile Apocalipse;Marturisirea te iubesc in fenomenalitatea indragostirii.Se incearca aici dez-ascunderea si infatisarea unui numar limita..
  17,00 Lei 20,00 Lei
  Fara TVA: 17,00 Lei
 • Asigurarea securitatii informatiilor in organizatii
  Din Cuprins:Informatiile si securitatea acestora in organizatii;Starea actuala si perspectivele privind securitatea informatiilor in organizatiile din Romania;Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor - S.M.S.I. - in organizatii;Riscurile privind securitatea informatiilor si managementul a..
  28,66 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 28,66 Lei
 • Autoeducatia. Cautari si clarificari
  Din Cuprins:O posibila introducere. Reflectii in marginea autoeducatiei;Cautari si clarificari;Posibile concluzii.Preocupati cu preponderenta de schimbare in invatamant, am ajuns sa credem ca pentru formarea fiintei umane este necesara, dar si suficienta, educatia. Am pierdut din vedere faptul ca te..
  12,75 Lei 15,00 Lei
  Fara TVA: 12,75 Lei
 • Avangardismul romanesc
  Din cuprins:Estetica avangardei literare;Dadaismul;Conceptul de expresionism;Conceptul de suprarealism;Avangardismul hiperlucid;Interpretari.Volumul cuprinde trei sectiuni referitoare la avangardismul romanesc in context european. In prima sectiune este prezentat expresionismul in literatura si arte..
  10,64 Lei 12,52 Lei
  Fara TVA: 10,64 Lei
 • Avatarurile unei existente
  Avatarurile unei existente sugereaza incercarea de unificare a chipurilor disparate sub semnul carora ne asezam rostirea orgolioasa a magicului „Eu!”, tentand astfel dezvaluirea unora dintre mecanismele ce stau la baza „diversitatii persoanei”. Cartea include ganduri despre sine si despre altii, des..
  19,55 Lei 23,00 Lei
  Fara TVA: 19,55 Lei
 • Balul Operei
  Traditionalismul si conservatorismul sunt caracteristicile dominante ale acestei seri. Cei care vin an de an la bal tind sa formeze o societate inchisa si elitista, un soi de aristocratie mprovizata, care inlocuieste pentru o seara disparuta splendoare a imperiului scufundat in abisul vremurilor. So..
  25,79 Lei 30,34 Lei
  Fara TVA: 25,79 Lei
 • Basarabia dupa 200 de ani
  Din cuprins:Abordarea problemei anexarii Basarabiei in operele clasicilor marxism-leninismului si in manualele de istorie sovietice;Directiile istoriografiei in Republica Moldova independenta;Basarabia in revistele romanesti din exil;Perspectiva lui Petre P. Carp asupra Basarabiei;Anul 1812 si impac..
  30,29 Lei 35,64 Lei
  Fara TVA: 30,29 Lei
 • Basics of Translation Studies
   Din cuprins: Moduri de traducere in lumea moderna; Traducatorul individual: mitul „traducerii perfecte“; Istoria traducerii; Traducerea si instrumentele traducatorului; Traducatorul in societateBasics of Translation Studies (Aspecte fundamentale ale traductologiei, editie in limba engleza) descrie ..
  34,39 Lei 40,46 Lei
  Fara TVA: 34,39 Lei
 • Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking
  Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking is, basically, a demonstration of the fact that critical thinking, as it has come to be defined and interpreted in the Anglo-American cultural space, is almost completely different from literary critical thinking, with which, as a matter of fa..
  22,92 Lei 26,97 Lei
  Fara TVA: 22,92 Lei
 • Biserica si asistenta sociala in Romania
  „Lucrarea de fata este un demers stiintific care face trimitere catre o problema destul de sensibila a lumii in care traim: relatia stat - Biserica . Potrivit rezultatelor cercetarii stiintifice efectuate in Romania, vorbim de o relatie de complementaritate intre Biserica si stat in aceasta directie..
  39,30 Lei 46,24 Lei
  Fara TVA: 39,30 Lei
 • Biserica si dimensiunea sociala a securitatii
  Din Cuprins:Doctrina sociala a bisericii;Biserica si provocarile societatii contemporane;Importanta religiei pentru sistemul de securitate actual;Religia - factor de stabilitate sau sursa de conflict?;Religia - generatoare de pace si securitate;Necesitatea colaborarii dintre biserica si stat;Relatia..
  36,85 Lei 43,35 Lei
  Fara TVA: 36,85 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
  Editia a II-a.Din cuprins:Biserica si intelectualitatea interbelica;Confesional si national;Intelectualitatea si Traditia;Breviar teologic;Reimprospatarea predicii ortodoxe.Biserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre Biserica si intelectualitatea interbelica, ..
  27,02 Lei 31,79 Lei
  Fara TVA: 27,02 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins: Biserica si intelectualitatea interbelica; Confesional si national; Intelectualitatea si Traditia; Breviar teologic; Reimprospatarea predicii ortodoxeBiserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre B..
  16,38 Lei 19,27 Lei
  Fara TVA: 16,38 Lei
 • Brandingul de angajator
  In multe locuri ale literaturii de specialitate si ale practicii, brandul de angajator are aerul de a fi un nou instrument subtil de reclama ascunsa, sau pare ca tine de implicarea unor corporatii cu spirit altruist intr-un proiect care vizeaza grija fata de angajati si fata de binele comun. Constru..
  26,21 Lei 30,83 Lei
  Fara TVA: 26,21 Lei
 • Brentano - Comte - Mill: ideea filosofiei ca stiinta
  Franz Brentano este cunoscut publicului romanesc indeosebi ca ganditorul a carui disertatie i-a inspirit problema fiintei tanarului Heidegger, ca profesor al lui Husserl si ca autor care a reintrodus problema intentionalitatii in gandirea contemporana si a adus contributii substantiale in filosofia ..
  31,45 Lei 37,00 Lei
  Fara TVA: 31,45 Lei
 • Breviar politic. Principii si maxime
  „Plamadit din moravurile, uzantele si stilul de viata ale «vechiului regim», impregnat, insa, in aceeasi masura, de ideile liberale ale revolutiei, flexibil, dezinvolt si neinchistat in niciun fel de dogma sau de curente politice, totalmente vizionar, indiferent la criticile contemporanilor sai, ace..
  15,56 Lei 18,30 Lei
  Fara TVA: 15,56 Lei
 • Bucataria japoneza
  Din cuprins:Din eticheta gastronomica japoneza;Conversatie la nivel de bucatarie;Cartea este rezultatul experientei autorului ca bucatar la restaurantul Go Ichi, Nagoya (Japonia). Conceput in scopul de a familiariza publicul din Romania cu caracteristicile bucatariei japoneze, volumul este un adevar..
  13,92 Lei 16,38 Lei
  Fara TVA: 13,92 Lei
 • Bucataria la minut
  Din cuprins:- Bucataria? Transform-o intr-un loc de relaxare!- Cumparaturile? Nimic mai simplu!- Meniu pentru burlaci;- Meniu pentru intreaga familie;- Aperitive/Sandisuri;- Salate;- Cea mai buna leguma-i carnea!- La desert? Dulciuri care nu ingrasa! NUME CARTE: Bucataria la minutISBN: 9735861380PR..
  20,39 Lei 23,99 Lei
  Fara TVA: 20,39 Lei
 • Bucate din batrani. Frazeologie si cultura romaneasca
  Pornind de la corpusul frazeologiei alimentatiei, cercetarea de fata propune posibile raspunsuri la complexele probleme legate de "idiomaticitate", "figurativitate" si "motivatie culturala", luand in considerare ajutorul oferit lingvisticii de noile tehnologii in materie. Interpretarea frazeologiei ..
  29,75 Lei 35,00 Lei
  Fara TVA: 29,75 Lei
 • Campanii si strategii de PR
   Din cuprins: Consideratii generale asupra PR; Agentia de PR ? Departamentul de imagine; Modele de strategii si campanii de PR; Cristalizarea si definirea clara a problemei, respectiv a temei abordate de campania de PR; Definitivarea si stabilirea obiectivelor; Planificare, calendar, buget; Evaluare..
  19,65 Lei 23,12 Lei
  Fara TVA: 19,65 Lei
 • Capital social si valori democratice in Romania
  Cercetarea importantei factorilor culturali pentru sustinerea democratiei a fost pusa in umbra, in Romania si in regiune, de accentul pus pe studiul altor factori considerati importanti pentru democratizarea Romaniei, anume pe factorii economici si institutionali. Performantele net diferite al socie..
  28,66 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 28,66 Lei
 • Capitalismul. O dezbatere despre constructia sociala occidentala
  Din Cuprins:◊ In loc de introducere, intunericul si lumina◊ Despre capitalism◊ Originile culturale si economice ale capitalismului◊ Precapitalismul◊ Capitalismul - o unica sinteza◊ Apogeu civilizational si criza in capitalism◊ Fericirea ca fenomen social◊ AnticapitalismulCapitalismul este o lucrare ..
  61,20 Lei 72,00 Lei
  Fara TVA: 61,20 Lei
 • Cariera ta. Primii pasi
   Cum poti sa-ti folosesti propriile aptitudini si cunostintele dobandite in scoala pentru a reusi sa mergi mai departe intr-o lume tot mai grabita, in care concurenta este acerba? Cat de dificil sa fie oare - astazi, cand s-au deschis atatea granite si-au aparut zeci si sute de oportunitati, mai ale..
  15,56 Lei 18,30 Lei
  Fara TVA: 15,56 Lei