Carti de la editura Institutul European

Vizualizare ca: Lista / Grid
Sortare dupa:
Produse pe pagina:
 • 14 povesti nemuritoare - antologie critica
  Aceasta culegere de povesti a fost proiectata cu seriozitate si probitate stiintifica, dar fara prejudecati elitiste. Ea se adreseaza in primul rand studentilor la litere specializati in literatura comparata, fiind unica antologie critica a textelor anderseniene editata in Romania. Dar „povestile ne..
  17,25 Lei 19,17 Lei
  Fara TVA: 17,25 Lei
 • 1989-2009 Incredibila aventura a democratiei dupa comunism
  1989-2009 Incredibila aventura a democratiei dupa comunism ofera o perspectiva unica asupra anului 1989, cu ocazia aniversarii a doua decenii de la evenimentele acelui an, care au schimbat in mod dramatic istoria Romaniei si a Europei de Est. El include interviuri cu observatori meticulosi ai Romani..
  28,61 Lei 31,79 Lei
  Fara TVA: 28,61 Lei
 • A la recherche du roman moderne
   Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne, intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra ..
  21,67 Lei 24,08 Lei
  Fara TVA: 21,67 Lei
 • A Poetics of The Fragment
  Editie bilingva.Despre o poetica a fragmentului s-a scris, cel mai adesea, fie fragmentar, fie restrans (la o anumita epoca, o ideologie, dintr-o anume perspectiva). Tentativele de definire si sistematizare par a fi fost mereu sub vraja lacunarului, ca si cum magia fragmentului ar fi contaminat subv..
  32,08 Lei 35,64 Lei
  Fara TVA: 32,08 Lei
 • Actiunea umana. Perspectiva Scolii austriece: Rothbard si praxeologia
  Volumul cuprinde eseuri pe diferite teme legate de praxeologie, insistandu-se asupra contributiei Scolii austriece si, mai ales, asupra unui reprezentant stralucit al acesteia, Murray Rothbard. Viziunea heterodoxa, adesea ignorata de catre economisti, ofera o perspectiva particulara asupra unui dome..
  20,81 Lei 23,12 Lei
  Fara TVA: 20,81 Lei
 • Actul juridic civil
  Volumul constituie un material de studiu pentru studenti, dar poate deveni si un instrument practic, de lucru, pentru specialisti, continutul cartii prezentandu-se intr-o forma sintetica si accesibila. Demersul stiintific se inscrie in spatiul uneia dintre institutiile fundamentale pe care se edific..
  42,48 Lei 47,20 Lei
  Fara TVA: 42,48 Lei
 • Admiterea Romaniei comuniste in ONU
  Din Cuprins:Natiunile Unite la inceput de drum (1945-1955);Admiterea in ONU - obiectiv prioritar al Romaniei (1947-1949);Razboiul cald (Coreea) si transformarea Natiunilor Unite in spatiu al disputei Est-Vest (19501954);Romania in ONU (1955-1956). NUME CARTE: Admiterea Romaniei comuniste in ONUISBN:..
  42,48 Lei 47,20 Lei
  Fara TVA: 42,48 Lei
 • Adoptia copiilor in Romania
  Lucrarea analizeaza deopotriva stresul familial care invaluie familia care adopta. Utilizand metoda anchetei pe baza de chestionar autoadministrat, autoarea ajunge la concluzia ca dupa adoptie mama este influentata pozitiv de factori precum resursele informationale si resursele sociale ale familiei ..
  29,48 Lei 32,75 Lei
  Fara TVA: 29,48 Lei
 • Affari di cuore. Paolo & Francesca
  Din Cuprins:Per amore / Din dragoste;Ardente / Arzator;Rosaspina / Trandafirul roz;Punto fermo / Reazem;Come la neve / Precum zapada;Addosso / Una cu mine;Distacco / Nepasare;Canzonette della passione amara / Cantonier de patima grea;Tra persone / Intre oameni de bine;Paolo e Francesca / Paolo si Fr..
  26,87 Lei 29,86 Lei
  Fara TVA: 26,87 Lei
 • Agrointelligence. Securitatea agroalimentara - o noua paradigma a globalizarii
  Volumul isi propune sa analizeze gradul de securitate/insecuritate alimentara din Romania si spatiul euro-atlantic, prin identificarea riscurilor si amenintarilor de la nivel national, regional si global, avandu-se in vedere fenomenul globalizarii, in care cooperarea multidimensionala a statelor mem..
  31,21 Lei 34,68 Lei
  Fara TVA: 31,21 Lei
 • Al doilea Faust: Eseu despre Goethe
  Henri Blaze scrie acest eseu cu caracter monografic declarandu-si deschis admiratia pentru personalitatea si opera lui Goethe. Eseul preceda (in editia franceza) traducerea lui Faust din limba germana pe care o facuse Henri Blaze. Aceasta traducere era prima in franceza si aparuse la cativa ani de l..
  19,94 Lei 22,16 Lei
  Fara TVA: 19,94 Lei
 • Alimentatia omului modern
  Tot mai multe studii medicale certifica legatura stransa dintre alimentatia omului modern, obezitate si diferite afectiuni, dar si modul in care acesti trei parametri se influenteaza si conditioneaza reciproc. Obezitatea a devenit in ultimele decenii o pandemie si a creat, astfel, premisele unei sch..
  57,22 Lei 63,58 Lei
  Fara TVA: 57,22 Lei
 • Amintiri din copilarie
  Amintiri din copilarie, opera de maturitate a marelui povestitor humulestean, prezinta primele sale experiente sufletesti, evoca icoane scumpe legate de varsta inocentei, imortalizeaza oamenii si locuri si costituie o monografie a vietii materiale si spirituale a satului moldovenesc de la munte. Pro..
  13,01 Lei 14,45 Lei
  Fara TVA: 13,01 Lei
 • Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de elem..
  32,95 Lei 36,61 Lei
  Fara TVA: 32,95 Lei
 • Anul 1600. Cenzura imaginarului stiintific la inceputul modernitatii
  Din Cuprins:Imaginarul la inceputul modernitatii si necesitatea cenzurii; Cenzura imaginarului in secolul al XVII-lea; Reconstructia imaginarului la inceputul secolului al XVII-lea.Lucrarea de fata reprezinta componenta 'aplicativa' a unei episteme fundamentata pe noi perspective privind imaginarul...
  43,20 Lei 48,00 Lei
  Fara TVA: 43,20 Lei
 • Approches franco-roumaines face au defi Europeen
  Pour marquer le quinzieme anniversaire du College Juridique Franco-roumain d'etudes europeennes, un colloque d'une journee s'est tenu le 26 Novembre 2011 a la Faculte de Droit de l'Universite de Bucarest, intitule Approches franco-roumaines face au defi europeen. Le theme adopte se voulait aussi ouv..
  38,15 Lei 42,39 Lei
  Fara TVA: 38,15 Lei
 • Argumentul nuclear in politica externa a statelor
  Din cuprins:Evolutia doctrinelor de securitate si a conceptelor strategice ale SUA si URSS;Linii teoretice dominante si elemente de gandire strategica in politica externa a SUA si Federatiei Ruse post Razboi Rece;Politica nucleara, preocupare a comunitatii de securitate: decizii NATO;Iran - intre po..
  34,68 Lei 38,53 Lei
  Fara TVA: 34,68 Lei
 • Armonie si conflict intercultural in Banat si Transilvania Perspective cultural-istorice 1650-1950
  Din Cuprins:Teorii si modele interculturale contemporane si relevanta lor pentru Banat si TransilvaniaBanat: momente de conflict si armonie interetnicaTransilvania: momente de conflict si armonie interetnicaRelatii inter­culturale in Banat si Transilvania: studii comparati „Acest volum are la baza a..
  84,10 Lei 93,44 Lei
  Fara TVA: 84,10 Lei
 • Asa ne-am petrecut revolutia
  Volumul reuneste marturiile celor doi autori, care au participat la evenimentele din decembrie 1989, la Bucuresti. Ambii s-au aflat atunci in aceeasi microgarnizoana: primul, in calitate de militar in termen; al doilea, in calitate de comandant. In dialogul pe care il poarta, cei doi recompun din me..
  24,27 Lei 26,97 Lei
  Fara TVA: 24,27 Lei
 • Ascunderi si infatisari. Explorari metafizice descriptive
  Din Cuprins:Resemnari langa drama aproapelui;Tentatia revoltarii in situatia labirintica;Relationari cu posibilitatea insotirii divine a omului;Extrapolari in damnarile Apocalipse;Marturisirea te iubesc in fenomenalitatea indragostirii.Se incearca aici dez-ascunderea si infatisarea unui numar limita..
  18,00 Lei 20,00 Lei
  Fara TVA: 18,00 Lei
 • Asigurarea securitatii informatiilor in organizatii
  Din Cuprins:Informatiile si securitatea acestora in organizatii;Starea actuala si perspectivele privind securitatea informatiilor in organizatiile din Romania;Sistemul de Management al Securitatii Informatiilor - S.M.S.I. - in organizatii;Riscurile privind securitatea informatiilor si managementul a..
  30,35 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 30,35 Lei
 • Atitudinea estetica in filosofia artei
  Din Cuprins:- Cele doua gigantomahii pentru fiinta (omului) - Omul ca existenta in doua orizonturi. Temeiurile preteoretice ale gandirii blagiene - Orizont preteoretic si atitudine estetica la Lucian Blaga - Omul ca existenta corporala in lume. Temeiurile preteoretice ale gandirii lui Maurice Merlea..
  48,60 Lei 54,00 Lei
  Fara TVA: 48,60 Lei
 • Avatarurile unei existente
  Avatarurile unei existente sugereaza incercarea de unificare a chipurilor disparate sub semnul carora ne asezam rostirea orgolioasa a magicului „Eu!”, tentand astfel dezvaluirea unora dintre mecanismele ce stau la baza „diversitatii persoanei”. Cartea include ganduri despre sine si despre altii, des..
  20,70 Lei 23,00 Lei
  Fara TVA: 20,70 Lei
 • Balul Operei
  Traditionalismul si conservatorismul sunt caracteristicile dominante ale acestei seri. Cei care vin an de an la bal tind sa formeze o societate inchisa si elitista, un soi de aristocratie mprovizata, care inlocuieste pentru o seara disparuta splendoare a imperiului scufundat in abisul vremurilor. So..
  27,31 Lei 30,34 Lei
  Fara TVA: 27,31 Lei
 • Basarabia dupa 200 de ani
  Din cuprins:Abordarea problemei anexarii Basarabiei in operele clasicilor marxism-leninismului si in manualele de istorie sovietice;Directiile istoriografiei in Republica Moldova independenta;Basarabia in revistele romanesti din exil;Perspectiva lui Petre P. Carp asupra Basarabiei;Anul 1812 si impac..
  32,08 Lei 35,64 Lei
  Fara TVA: 32,08 Lei
 • Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking
  Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking is, basically, a demonstration of the fact that critical thinking, as it has come to be defined and interpreted in the Anglo-American cultural space, is almost completely different from literary critical thinking, with which, as a matter of fa..
  24,27 Lei 26,97 Lei
  Fara TVA: 24,27 Lei
 • Biserica si asistenta sociala in Romania
  „Lucrarea de fata este un demers stiintific care face trimitere catre o problema destul de sensibila a lumii in care traim: relatia stat - Biserica . Potrivit rezultatelor cercetarii stiintifice efectuate in Romania, vorbim de o relatie de complementaritate intre Biserica si stat in aceasta directie..
  41,62 Lei 46,24 Lei
  Fara TVA: 41,62 Lei
 • Biserica si dimensiunea sociala a securitatii
  Din Cuprins:Doctrina sociala a bisericii;Biserica si provocarile societatii contemporane;Importanta religiei pentru sistemul de securitate actual;Religia - factor de stabilitate sau sursa de conflict?;Religia - generatoare de pace si securitate;Necesitatea colaborarii dintre biserica si stat;Relatia..
  39,02 Lei 43,35 Lei
  Fara TVA: 39,02 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins: Biserica si intelectualitatea interbelica; Confesional si national; Intelectualitatea si Traditia; Breviar teologic; Reimprospatarea predicii ortodoxeBiserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre B..
  17,34 Lei 19,27 Lei
  Fara TVA: 17,34 Lei
 • Biserica si elitele intelectuale interbelice
  Editia a II-a.Din cuprins:Biserica si intelectualitatea interbelica;Confesional si national;Intelectualitatea si Traditia;Breviar teologic;Reimprospatarea predicii ortodoxe.Biserica si elitele intelectuale interbelice isi propune sa deceleze relatia dintre Biserica si intelectualitatea interbelica, ..
  28,61 Lei 31,79 Lei
  Fara TVA: 28,61 Lei
 • Candid in tara sfanta
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii.Din cuprins: Nasterea si viata ascunsa; La Ierusalim; A prezenta un chip fals pentru a spune adevarul; Prin Siria si Fenicia; Prin Galileea, Iudeea si Samaria; Ultima sarbatoare pascala; Mormantul Sfant si cateva chestiuni profaneDaca e sa ne luam d..
  39,02 Lei 43,35 Lei
  Fara TVA: 39,02 Lei
 • Capital social si valori democratice in Romania
  Cercetarea importantei factorilor culturali pentru sustinerea democratiei a fost pusa in umbra, in Romania si in regiune, de accentul pus pe studiul altor factori considerati importanti pentru democratizarea Romaniei, anume pe factorii economici si institutionali. Performantele net diferite al socie..
  30,35 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 30,35 Lei
 • Cariera ta. Primii pasi
   Cum poti sa-ti folosesti propriile aptitudini si cunostintele dobandite in scoala pentru a reusi sa mergi mai departe intr-o lume tot mai grabita, in care concurenta este acerba? Cat de dificil sa fie oare - astazi, cand s-au deschis atatea granite si-au aparut zeci si sute de oportunitati, mai ale..
  16,47 Lei 18,30 Lei
  Fara TVA: 16,47 Lei
 • Cartile insomniei
  Din Cuprins:Amintiri despre tara de bestii; Frontul fostilor amanti; De la Columbus la Nemesis; Cateva clipe cu madam Delca; Love, Virginia; Un anotimp in infernul lui Miller; Toamna senina a doamnei Ralian; American Beauty.Prezentul volum reuneste cronici de carte si eseuri publicate in presa cultu..
  26,09 Lei 28,99 Lei
  Fara TVA: 26,09 Lei
 • Cartile profetice iluminate. Milton
   Poemul Milton reprezinta cheia fundamentala pentru descifrarea operei lui Blake in ansamblu. Milton este un poem epic, scris si ilustrat intre 1804 si 1810. Eroul sau, John Milton, se intoarce din paradis - pretext pentru Blake sa exploreze relatiile dintre scriitorii in viata si predecesorii lor. ..
  32,95 Lei 36,61 Lei
  Fara TVA: 32,95 Lei
 • Carturarii provinciei. Intelectuali si cultura locala in nordul Moldovei interbelice
  Studiile consacrate categoriei socio-culturale a intelectualilor au dobandit o amploare remarcabila in istoriografia romaneasca recenta. Amplasata pe perioade istorice si regiuni geografice distincte, dar analizata si ca un tot unitar, intelectualitatea constituie obiect de studiu al cercetarilor so..
  33,81 Lei 37,57 Lei
  Fara TVA: 33,81 Lei
 • Catolicii in spatiul public. Presa catolica din Romania in prima jumatate a secolului al XX-lea
  Din Cuprins:Biserica Catolica si mijloacele moderne de comunicare sociala;Presa catolica din diecezele de Bucuresti si Iasi in prima jumatate a secolului al XX-lea;Incercari si modalitati de unificare a presei catolice romanesti.„Presa catolica din Romania in prima jumatate a secolului al XX-lea est..
  50,28 Lei 55,87 Lei
  Fara TVA: 50,28 Lei
 • Cazul Wallenberg
  Raoul Wallenberg a fost, fara niciun dubiu, unul dintre cei mai valorosi diplomati si mai promitatori oameni de afaceri ai vremii sale, iar, sub aspect umanitar, a fost un veritabil colos, caruia i s-a datorat salvarea, de la o moarte atroce, a aproximativ o suta de mii de evrei.Prim-secretar de leg..
  42,48 Lei 47,20 Lei
  Fara TVA: 42,48 Lei
 • Cel de-al treilea sens
  Eseurile din volum sunt o replica la rolul tot mai controversat al exercitiului hermeneutic de azi si vor sa intareasca autoritatea criticului, spiritul care ajunge la cel de-al treilea sens. Sunt invocati si invitati la judecata de gust autori precum Eminescu, Blaga, Noica, Mircea Vulcanescu, Ciora..
  26,01 Lei 28,90 Lei
  Fara TVA: 26,01 Lei
 • Cetatea sub blocada ideii - schita fenomenologica a istoriei gindirii politice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:„Stat real“ si „Stat ideal“. Cazul Socrate;Cetatea Binelui - Aristotel;Modelul conducatorului intelept - Niccolo Machiavelli;Modelul temeiului pasional al organizarii statale - Thomas Hobbes;Schita paradigmei axiologic-perspectiviste - ..
  30,35 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 30,35 Lei
 • Challenges of Transition. The Post-Communist Experience(s), Vol.1
  From Summary:Theories on Transition and Processes of Democratization;Reforms in the Legal System and Human Rights;Elites, Minorities and Migration;Public Policies;Views on Economics;The Dynamics of International Relations and Regional Studies.Challenges of Transition: The Post-Communist Experience(s..
  59,82 Lei 66,47 Lei
  Fara TVA: 59,82 Lei
 • Charlotte Sibi. Demoiselle de francais. Domnisoara de franceza
  O personalitate franceza - aproape o institutie am putea spune - a marcat invatarea limbii franceze la Iasi: este vorba despre domnisoara Charlotte Sibi. Cine era aceasta? Ce anume i se datora? In ce fel aceasta modesta profesoara ramasa fara catedra reusise sa ramana o amintire atat de vie in randu..
  34,68 Lei 38,53 Lei
  Fara TVA: 34,68 Lei
 • Chestiunea Dunareana la Conferinta de la Londra
  Din Cuprins:Doctrinele fluviale ale Congresului de la Viena; Destinul Comisiei Riverane; Regulamentul de navigatie, politie fluviala si supraveghere; Prelungirea Comisiei Europene.Tanarul regat al Romaniei are o misiune de indeplinit in valea Dunarii, si convingerea pe care o are ca aceasta misiune ..
  22,50 Lei 25,00 Lei
  Fara TVA: 22,50 Lei
 • Chirurgie ginecologica
  Rolul chirurgiei ramane la statutul de importanta vitala chiar in conditiile progreselor remarcabile inregistrate in domeniul tratamentului medical. Chirurgia continua sa fie principalul mjiloc de tratament in domenii precum oncologia ginecologica, uroginecologia, patologia planseului pelvin sau anu..
  43,35 Lei 48,17 Lei
  Fara TVA: 43,35 Lei
 • Cinci degete-n ochi. Jurnal 1990-2006
  Pentru acei cititori care se vor intreba in ce masura jurnalul lui Val Gheorghiu este unul intim, raspunsul va veni chiar din primele randuri, oferit de autorul insusi. Sub acest semn, al definirii fiecarei intentii, al permanentei descoperiri de noi sensuri in termeni, obiecte si gesturi obisnuite,..
  52,02 Lei 57,80 Lei
  Fara TVA: 52,02 Lei
 • Cinci povesti de dragoste din Austria
  Civilizatia transforma instinctul de conservare in sentiment, dar nu reuseste sa­-l rationalizeze. Intre Iubire si ierarhiile sociale, morale, mentale exista un razboi nedeclarat dar nemilos din care artistii tuturor timpurilor si­-au hranit, fara sa se poata vreodata satura, inspiratia. Nenumarate ..
  30,35 Lei 33,72 Lei
  Fara TVA: 30,35 Lei
 • Cine decide? Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel  European
   Din cuprins: Selectia candidatilor pentru Parlamentul Romaniei dupa schimbarea sistemului electoral; Comportamentul reprezentantilor din Romania in Parlamentul European; La Bruxelles, dar cu gandul acasa (o evaluare empirica a vietii duble a europarlamentarilor); Cine ne reprezinta in Europa ? (pro..
  33,81 Lei 37,57 Lei
  Fara TVA: 33,81 Lei
 • Citeste-ma pe mine!
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din continutul cartii:Orice adancire intr­-un mod de cunoastere riscam sa ne devina inchisoare.Posibila intrebare pentru autor: La ce ajuta ideile tale?Nu exista judecata Istoriei, ci doar gandirea urmasilorUn risc al scrisului: poate dezvalui impos..
  24,27 Lei 26,97 Lei
  Fara TVA: 24,27 Lei