Carti de Teatru

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 3 piese de teatru
  In piesele de teatru, la fel ca-n cartile lui pseudo-autobiografice (Copilaria unui comic si Un OZN isi face intrarea, traduse, si ele, tot de Carmen Vioreanu si publicate la Vremea), obsesiile lui Gardell sunt constante - spectacolul ca substitut degradat si degradant al vietii, descompunerea corpu..
  Fara TVA: 9,44 Lei 9,44 Lei 13,49 Lei
 • Acompaniatorul
  Acompaniatorul (1998) este o comedie trista, cu numai patru personaje, care aduc in fata spectatorului cateva dintre temele obisnuite ale vietii (batranete, tinerete, trecut-prezent, teama de moarte, singuratate, dragoste, egoism, altruism), vazute in lumina/intunericul zilei de azi.Doua generatii, ..
  Fara TVA: 4,20 Lei 4,20 Lei 5,25 Lei
 • Adevarata poveste a Sfantului Genest
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Pazeste-ma pe mine si de puterea Ta, Caci nu sunt eu acela, un altul voi juca... Dar simt cum eu pe scena in Adrian ma schimb, Ca nu-i iau doar vestmantul, cu totul ma preschimb; Si trec pe-ntreg in mine simtirile-i crestine, Prin arta mea cea mare..
  Fara TVA: 5,30 Lei 5,30 Lei 10,00 Lei
 • Aeroport
  El, un scriitor blazat, cu o istorie de iubiri mai mult sau mai putin patetice, mai mult sau mai putin puse sub semnul alienarii, captiv de bunavoie intr-o casnicie in care relatia de baza este ura civilizata. Ea, tanara, inteligenta, sclipitoare, dar, in egala masura, nesigura, prinsa intr-o relati..
  Fara TVA: 19,26 Lei 19,26 Lei 24,08 Lei
 • Badaranii
  NUME CARTE: BadaraniiISBN: 9786068395982PRET EDITURA: 22.00AUTOR(i): Carlo GoldoniEDITURA: MondoroCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Noiembrie 2014DATA PUBLICARE: 2014FORMAT: 200x140NUMAR PAGINI: 168..
  Fara TVA: 15,18 Lei 15,18 Lei 22,00 Lei
 • Caruta de lut (Mrcchakatikam)
  „Traiau candva in Ujjayini un tanar - Ciarudatta - negutator ce-a scapatat din darnicie;Si-o curtezanã ca primavara la nume si la chip - Vasantasena - ce se-ndragi de meritele lui.Maiestrit impleteste aici regele Sudraka frumusetea iubirii curate,Nedreptatea curtii cu juri, natura celor rãi si intam..
  Fara TVA: 19,65 Lei 19,65 Lei 24,56 Lei
 • Cheia
  „Nu dintr-o intamplare titlul acestei carti e Cheia. Cheia si usa, ca obiecte care intermediaza, fac posibil accesul in spatii interzise, care protejeaza, indeparteaza ori apropie, sunt motiv recurent in cele patru texte, toate plasate prin didascalii in spatii inchise. Vitellius e practic sechestra..
  Fara TVA: 15,26 Lei 15,26 Lei 23,12 Lei
 • Despot voda. Fantana Blanduziei
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Figura lui Despot l-a atras pe Alecsandri, dupa cum o marturiseste el insusi, prin meteorismul sau idealizant, cu o tenta de romantiozitate; «El mi-a reprezentat tipul acelor vantura lume din decolul al XVI-lea, jumatate eroi, jumatate spadasini, ca..
  Fara TVA: 7,70 Lei 7,70 Lei 9,63 Lei
 • Frumos. Teatru
  In Romania au fost montate pana acum piesele: Frumos (Ploiesti, 2008), Cineva are sa vina (Spectacol-lectura, Teatrul Act, 2003), Fata de pe canapea (spectacol-lectura, Teatrul Act, 2003) si Vis.Toamna (spectacol, Teatrul Clasic „Ion Slavici“, Arad, 2007), toate trei in regia lui Radu Afrim. Nascut ..
  Fara TVA: 11,76 Lei 11,76 Lei 16,80 Lei
 • Hamlet
  Mentinand o totala latitudine a autorului in procesul de creatie, Versiune pastreaza in permanenta dreptul auctorial al lui Akunin atunci cand reinterpreteaza Hamletul shakespearian sau Pescarusul cehovian, cu sensibilitatea si iscusinta unui dramaturg care vorbeste engleza cursiv si rusa ca limba m..
  Fara TVA: 14,91 Lei 14,91 Lei 21,00 Lei
 • Lazar sau vremea dintre valuri (piesa de teatru intr-un act)
  „Amintind de teatrul absurdului - si mai ales de piesa lui Eugen Ionescu Ucigas fara simbrie, cu celebrul discurs electoral al Coanei Pipa -, piesa lui Mihail Gavril este o parabola parodica a democratiei demagogice, dar si a alienarii existentiale a omului ramas fara memorie si fara transcendenta. ..
  Fara TVA: 7,04 Lei 7,04 Lei 8,00 Lei
 • Livada de visini, teatrul nostru
   Cartea Livada de visini, teatrul nostru scrisa de  face parte din colectia a editurii .„Cu Livada de visini se termina secolul al XIX-lea si incepe secolul XX, secolul reinnoirii generalizate. Raportul intre frumos si util, intre memorie si utopie, sunt marile interogatii puse de Cehov in opera sa..
  Fara TVA: 23,44 Lei 23,44 Lei 44,22 Lei
 • Mesterul Manole. Teatru
  Ca si in poezie, in eseu si studiul filozofic, Lucian Blaga este si in teatru un neobisnuit initiator de forme noi. Opera sa dramatica a rupt, de la inceput, cu traditia invechita a piesii populare, care utilizeaza o tehnica seculara, intr-un decor cromolitografic, si schema unor psihologii invariab..
  Fara TVA: 15,98 Lei 15,98 Lei 17,00 Lei
 • Nea Ion
  „O piesa atipica! La inceputul lecturii pare usoara, simpla, uneori previzibila, usor de urmarit, fapt intalnit mai rar in peisajul scriiturii dramatice actuale. Pare. Si totusi nu. Nu, pentru ca am citit-o dintr-o suflare. Exista un anume subtext in firescul faptelor care se succed treptat in dezva..
  Fara TVA: 8,09 Lei 8,09 Lei 11,56 Lei
 • Nevrozele sexuale ale parintilor nostri
  La cei numai 44 de ani ai sai, Lukas Barfuss este un clasic in viata. Traduse in peste 25 de limbi straine, piesele sale sunt montate in toata Europa, in cele doua Americi si in Asia. In ultimii ani, textele lui sunt mai jucate decat acelea ale lui Max Frisch si Friedrich Durrenmatt la un loc. Intre..
  Fara TVA: 28,33 Lei 28,33 Lei 39,90 Lei
 • Opera de trei parale
  Dupa Shakespeare, Bertolt Brecht este cel mai jucat autor din intreaga dramaturgie universala. Considerat cel mai important dramaturg al secolului al XX-lea, el a revolutionat teatrul contemporan si a fost pus in scena de cei mai mari regizori ai lumii. Din pacate, in Romania nu au fost traduse si p..
  Fara TVA: 31,92 Lei 31,92 Lei 39,90 Lei
 • Opere alese. Vol. 2. Teatru 1
  „Dupa Proza scurta, aparuta la inceputul anului 2004, Teatru 1 este in realitate al doilea volum din seria Opere alese, care aduna laolalta o parte dintre cele mai bune creatii pe care marele dramaturg polonez le-a dedicat scenei in formula moderna a teatrului deriziunii. Aparent insurmontabile, nu ..
  Fara TVA: 19,07 Lei 19,07 Lei 28,90 Lei
 • Opere alese. Vol. 3. Teatru 2
  „Ultimul volum, Teatru 2, al treilea din seria Opere alese, implineste expresiv fizionomia marelui filozof de la Borzecin, ca problematica si formula teatrala. Intemeiate mai totdeauna pe idei de maxima generalitate, acoperind, adica, intreaga fenomenologie existentiala, piese precum: Croitorul, Pe ..
  Fara TVA: 19,07 Lei 19,07 Lei 28,90 Lei
 • Oriunde ma duc, numai de mine dau
  Oriunde ma duc, numai de mine dau este un volum de texte dramatice la care lucra in clipa cand timpul n-a mai avut rabdare. Cartea, pe care n-a mai apucat s-o vada tiparita, cuprinde trei „vise intr-un act“, precum si eseul „Un teatru al cunoasterii interioare“, in care se regaseste crezul autorulu..
  Fara TVA: 9,65 Lei 9,65 Lei 18,21 Lei
 • Pisica pe acoperisul fierbinte. Menajeria de sticla. Camino Real
  Fostul mare sportiv Brick se tine departe de sotia lui si de restul familiei sale, inecandu-si amarul in alcool. Laura, fata unei mame autoritare care incearca sa-si compenseze esecurile proiectandu-si asupra fiicei toate sperantele, se izoleaza in compania unor obiecte la fel de fragile ca ea. Cami..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 28,80 Lei
 • Print si profet
  Cred in sensibilitatea publicului fata de un teatru al ideilor, dar si fata de un teatru de actiune fidel formelor clasice. Cu riscul de a fi considerat un manierist, accept aceasta eticheta, daca imi aleg drept modele nume ca Montherlant, Camus, Vallejo sau Camil Petrescu. Am incercat sa tratez una..
  Fara TVA: 14,91 Lei 14,91 Lei 21,00 Lei
 • Psihoterapolitica
  "In Polonia, scrierea pieselor de teatru a devenit o indeletnicire bizara. Unii considera creatia dramatica o forma literara schiloada, care nu are dinamica naratiunii epice si incearca sa cuprinda, in cateva sute de pagini, intreaga bogatie si intregul mister al lumii, sa creeze un univers distinct..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei
 • Reformele teatrului in secolul reinnoirii
  Aceasta carte scrisa de  face parte din colectia a editurii .„Prima mea carte. Eram tanar, un an mi se parea mult si atunci se agrava rana care, tocmai cu un an mai devreme, se deschisese cand, singur pe o plaja, citisem inmarmurit celebrele teze maoiste din iulie 1971. Destinul mi-a fost pecetluit..
  Fara TVA: 23,44 Lei 23,44 Lei 44,22 Lei
 • Rubens si femeile neeuclidiene
   Cu acest volum de teatru, banuiala devine certitudine. Peter Esterhazy este un univers egal cu sine insusi, indiferent de genul in care se manifesta. De o densitate baroca, suferind de o inteligenta nestavilita si, prin urmare, pline de umor, dramoletele autorului maghiar au darul de a-l transforma..
  Fara TVA: 12,72 Lei 12,72 Lei 19,27 Lei
 • Sapte tratate secrete de teatru No
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Pericolul teatrului este sa piarda batalia cu timpul. Acest semnal de alarma a fost dat de Zeami cu sute de ani in urma, cand spunea: Mi se pare ca arta teatrului a intrat intr-un con de umbra si floarea ei se ofileste pe zi ce trece. Ce profetie t..
  Fara TVA: 17,31 Lei 17,31 Lei 32,66 Lei
 • Singuratatea ranjind in mijlocul multimii
  „Cel care citeste aceasta carte si nu plange, nu are simtul umorului.“ - Daniel Ernestina  NUME CARTE: Singuratatea ranjind in mijlocul multimiiISBN: 9786068601922PRET EDITURA: 15.75AUTOR(i): Dan ErnestinaEDITURA: Self PublishingCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2015DATA PUBLICARE: 2015FORMAT..
  Fara TVA: 9,45 Lei 9,45 Lei 15,75 Lei
 • Spatiul furios
  Valere Novarina, nascut in 1947 la Geneva, a studiat la Sorbona filozofia, filologia si istoria teatrului. Este scriitor, regizor si artist plastic. Prima sa piesa, L’Atelier volant, a fost pusa in scena in 1974. Piesele sale au fost traduse in italiana, suedeza, engleza, spaniola si germana. Spatiu..
  Fara TVA: 8,76 Lei 8,76 Lei 12,52 Lei
 • Taina Ingerilor. Antologie piese
  Aceasta carte a lui  este publicata la editura .„Patrunzi in opera lui Nicolau ca intr-un univers arhaic, reactivat, fara sa-si piarda cu toate acestea stranietatea, puterea de a ne rataci si de a ne indeparta de reperele noastre. Univers obscur si carnavalesc, univers in care contrariile ii pacales..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 35,55 Lei
 • Teatru
  Pusi Dinulescu are cateva procedee comice fara gres: parodia limbajului subcultural din mahalaua bucuresteana moderna care, desi s-a mutat la Snagov, a ramas o mahala morala si psihica... Pusi Dinulescu este un fonograf care inregistreaza cu voluptate ostila limbajul bucurestean sumar, mai mult sau ..
  Fara TVA: 21,92 Lei 21,92 Lei 33,72 Lei
 • Teatru
  In teatrul absurd, in general, si in piesele lui Havel, in special, [...] exista o legatura existentiala stransa intre oameni si un sentiment de speranta, in ciuda haosului si a crizei evidente din jurul nostru. Adevarul este comunicat in situatii cotidiene, aproape triviale. Personajele nu sunt fil..
  Fara TVA: 15,89 Lei 15,89 Lei 24,08 Lei
 • Teatru
  Editia a III-a. NUME CARTE: TeatruISBN: 9786068395951PRET EDITURA: 16.00AUTOR(i): Vasile AlecsandriEDITURA: MondoroCOLECTIE: Pagini alese - Literatura romanaCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Noiembrie 2014DATA PUBLICARE: 2014FORMAT: 200x130NUMAR PAGINI: 336..
  Fara TVA: 11,04 Lei 11,04 Lei 16,00 Lei
 • Teatru 7
  Piesa Labirint (Love’s stories) - „Cea mai buna piesa a anului 2010“ la Concursul UNITER: „La premiera, am simtit cum emotia inunda sala“, nota criticul de teatru Maria Sarbu. Dar nu numai emotia, ci si dorinta de aplecare spre sine, spre cei din jur. Dorinta de evadare din Labirint.Romanica (Tsunam..
  Fara TVA: 16,58 Lei 16,58 Lei 24,03 Lei
 • Teatru si ritual - Scrieri esentiale
  „Performer, cu initiala majuscula, este un om al actiunii. Nu cineva care il joaca pe altcineva. El este dansatorul, preotul, razboinicul; el se situeaza in afara genurilor estetice. Ritualul inseamna performance, o actiune implinita, un act. Un ritual degenerat devine spectacol. Eu nu vreau sa desc..
  Fara TVA: 25,48 Lei 25,48 Lei 48,07 Lei
 • Teatru! 9 piese noi
  „Orice volum de dramaturgie contemporana ar trebui sa aiba cel putin doua tinte: de reintregire a unei istorii contemporane, care nu prea poate fi pastrata altfel, si de propunere de noi texte pentru scena nationala si intrenationala. Indiferent de estetica sau stilistica autorului, piesele de teatr..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Teatru: singuratate, mestesug, revolta
  „Am vorbit adesea despre teatru ca despre un corp hemofilic, deoarece pierde sange cand se ciocneste de realitate; despre teatru ca despre un ghetou al libertatii, o insula plutitoare, o fortareata plina de oxigen; despre teatru ca o canoe indreptata de vaslas impotriva curentului ramanand in acelas..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 35,55 Lei
 • Teatrul de arta, o traditie moderna
  Aceasta carte unica reuneste studii si eseuri despre protagonistii teatrului de arta de la Moscova la Milano si Praga la Paris si Bucuresti, relevand eforturile si reusitele care, pe fond polemic, au condus la marile succese ce au onorat scenele si au exaltat salile europene.Tetrul de arta, la ceasu..
  Fara TVA: 20,38 Lei 20,38 Lei 38,46 Lei
 • Teatrul la persoana I
  „Trei intalniri cu teatrul si tehnologia lumii de azi, intr-un amestec ce oglindeste umanitatea unei noi epoci. Trei opere in care persoana I transforma gestul de a juca in aventura autodescoperirii, iar actul de a privi si asculta, intr-o calatorie spre necunoscut. Trei creatori cu totul diferiti. ..
  Fara TVA: 14,49 Lei 14,49 Lei 24,99 Lei
 • Un tramvai numit Dorinta. Trandafirul tatuat. Noaptea iguanei
  Cu un stil unic in care lirismul, violenta si simtul subtil al umorului se completeaza perfect, Tennessee Williams a revolutionat teatrul modern, spulberand conventiile si devenind unul dintre cei mai influenti dramaturgi americani. Temele lui preferate – alienarea, singuratatea, iubirea, sexualitat..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 28,80 Lei
 • Yannis Kokkos, scenograful si cocostarcul
  Nici concluzie a unui parcurs, nici omagiu unui maestru, in Yannis Kokkos, scenograful si cocostarcul coexista marturia unui artist in miscare si povestiri ale colaborarilor - Yannis Kokkos si partenerii sai amintesc impreuna aceasta virtute majora a teatrului: partajarea operei. Kokkos formuleaza a..
  Fara TVA: 12,72 Lei 12,72 Lei 19,27 Lei