Carti de Literatura Romana Contemporana

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • !nfraRouge
  „Partea buna e ca George G. Asztalos nu imbatraneste. Dintii il tin la fel de bine, simtul limbii o-ho-ho! Iar vederea pe intuneric e mai poetica decat oricand. Calitati firesti la un scriitor inteligent si in scris, nu numai in familie, cosmopolit si doldora de umor. Fara sa evite tragedia, !nfraRo..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 15,00 Lei
 • #confuz
  Cateva dintre calitatile pe care eu le apreciez cel mai mult la o carte sunt simplitatea scriiturii, lipsa de pretentii intelectuale (prin intermediul carora autorul ar vrea sa arate cat e el de destept) si naturaletea textului, adica autenticitatea. „#confuz” are toate aceste calitati. In plus, car..
  Fara TVA: 21,56 Lei 21,56 Lei 29,95 Lei
 • 100 de zile
  Roberta Ciugureanu, o tanara din Transnistria, vine la Chisinau impreuna cu sora sa geamana pentru a-si realiza visele. Absolva facultatea de Jurnalism si intra in lumea tumultoasa a presei. Intre timp, devine si lector universitar. Intr-un fel, urmeaza calea parintilor sai. Roberta provine dintr-o ..
  Fara TVA: 35,20 Lei 35,20 Lei 44,00 Lei
 • 100 de zile pina la 1000 de ani
  „Romantul Arei Septilici, suprarealist existential de inima albastra, cu filiatii in Gelu Naum, Urmuz si Eugen Ionescu, urmeaza o linie melodica ingenios orchestrata din instantanee prozopoematice care dau seama de tristetea cea de toate zilele, a autoarei, personajelor si cititorului, disimulata in..
  Fara TVA: 15,84 Lei 15,84 Lei 22,00 Lei
 • 1989
  In Romania anului 1989, viata de zi cu zi inseamna mai ales frica, lipsuri, uniformizare, compromisuri, umilinte. Raul si uratul sunt dominantele Epocii de Aur, dar nu totul este rau si urat. Chiar si in armata regimului, loc al absurdului si abrutizarii, pentru ca exista tineri, exista si visuri, d..
  Fara TVA: 23,57 Lei 23,57 Lei 33,67 Lei
 • 343. Treisutepatruzecisitrei
  „Nu dispare. Ca el exista si ramane o forma concreta de a percepe, prezenta si analiza, prin poveste si povestind, lumea de astazi. Romaneasca sau de aiurea. George Enescu facea candva o afirmatie pe cat de simpla, pe atit de convingatoare. Nu exista muzica usoara, populara sau culta. Exista doar mu..
  Fara TVA: 15,42 Lei 15,42 Lei 19,27 Lei
 • 37 de lamentari si-o pilda
  „Poezia Ronitei Dragomir este o poezie in pas cu timpul, care poate creste si poate da un volum de poeme foarte bun. Cu titluri uneori jucause, alteori discret melancolice, constructie bine cantarita, incipituri si finaluri atent lucrate, fiecare poem devine o poveste rotunda. Desi de multe ori folo..
  Fara TVA: 8,09 Lei 8,09 Lei 11,56 Lei
 • 6 din 49 de sanse la iubire
  Sase capitole cu titluri incitante, The Miracle of Love, Measure your life, Is it destiny?, I am not afraid of love, We are still alive si People are people traverseaza intr-un mod captivant si plin de emotie toate ipostazele feminitatii aflate in cautarea sensurilor iubirii, a implinirii in cuplu s..
  Fara TVA: 21,58 Lei 21,58 Lei 26,97 Lei
 • 69 de poeme de dragoste (extrase din atlasul unei lumi dificile). Editia a II-a
  Aceasta carte este publicata la editura .„Printre toate maladiile acestei epoci bantuite de marunte disperari ori false idealuri si plina «de strazi care duc in singuratati diferite de a ta, poate mai blande, poate mai rapace», poetul Leonard Ancuta si-a ales sa scrie - nu oricum si oricat, ci tocma..
  Fara TVA: 14,40 Lei 14,40 Lei 20,00 Lei
 • 8539
  „Imi este foarte greu sa va povestesc cele ce urmeaza si cred ca nici nu este bine sa fac acest lucru. Dar poate ca mult mai grav ar fi ca cele ce s-au intamplat in acei ani sa nu ajunga sa fie stiute niciodata. Oricum, voi schimba numele celor implicati, desi probabil ca astazi acest lucru nu mai c..
  Fara TVA: 23,04 Lei 23,04 Lei 28,80 Lei
 • 92 de povesti cu carti
  Un om si o carte merg tinandu-se de mana, strada, cladirile, ceilalti, un om si o carte se strecoara, ca o pereche de cutite in carnea unui prunc care trebuie sa plateasca pentru cei care nu mai au, „spre est spre est“, arata omul cu un deget bont, apoi se sterge de sudoare si de praf, cartea i se u..
  Fara TVA: 25,20 Lei 25,20 Lei 35,00 Lei
 • 92 de povesti cu carti
  92 de povestiri despre aparent marunte evenimente din viata oricaruia dintre noi, dar care te conduc spre tot atatea intrebari. O carte cu o prestanta grafica speciala, un must have.„Un om si o carte merg tinandu-se de mana, strada, cladirile, ceilalti, un om si o carte se strecoara, ca o pereche de..
  Fara TVA: 21,60 Lei 21,60 Lei 30,00 Lei
 • A doua venire
  Oare ce dureri poarta in sine un mare filosof care isi vede teoria si viziunea depasite de complexitatea legilor cosmice si sociale? Cititi acest roman si meditati asupra rostului nostru pe lume. NUME CARTE: A doua venireISBN: 9786067001242PRET EDITURA: 21.19AUTOR(i): Nicolae CristacheEDITURA: eLite..
  Fara TVA: 14,20 Lei 14,20 Lei 21,19 Lei
 • A doua zi dupa moarte
  Dan Stanca este singurul prozator de factura eliadesca pe care-l avem. Singurul la care realismul cotidian si teroarea istoriei fac saltul brusc in metafizic, in simbolismul traditiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat – fascinat, de fapt – de camuflarea sacrului in profan.  Dan C. Miha..
  Fara TVA: 17,79 Lei 17,79 Lei 25,05 Lei
 • A fi sau a nu wi-fi
  O prejudecata curenta ne spune ca proza, pentru a fi buna, de succes, destinata clasicizarii, trebuie sa fie lunga. Opera multor autori infirma categoric un asemenea culoar de vedere ingust. Adrian Voicu se alatura acestor scriitori, intre care desigur stralucesc I.L. Caragiale, cu „momentele“ lui, ..
  Fara TVA: 16,38 Lei 16,38 Lei 19,27 Lei
 • Abonatul nu poate fi contactat
  „Absolventa de Filologie, cu ani multi – peste doua decenii – si fructuosi in TVR, Cristina Andrei debuteaza cu un roman, o privire temerara despre straturile sociale suprapuse, pe care le stie foarte bine ca jurnalista. Cu un puternic simt al detaliului, cu o uimitoare capacitate de a construi dial..
  Fara TVA: 16,13 Lei 16,13 Lei 26,88 Lei
 • Absentii
  Absentii, care reprezinta adevarata consacrare a autorului, este un roman grav si loial, subtil si inteligent, al unei constiinte surprinse in plina acuitate a crizei morale, un roman in sensul exact al cuvantului, intrucat concentreaza in sine o viziune, nu numai originala, dar si amplu integratoar..
  Fara TVA: 10,54 Lei 10,54 Lei 19,17 Lei
 • Absentii
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii „Augustin Buzura nu apare, irumpe in romanul romanesc contemporan ca un combatant de forta. Primul sau roman, Absentii, publicat in 1970, produce panica in randul autoritatilor vremii ca o neverosimila explozie de libertate in chiar fortificatiile fo..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 35,99 Lei
 • Acasa
  „Care e subiectul acestei carti? As putea raspunde cu un singur cuvant: Romania. Romania post-decembrista, cu agitatia ei nebuna, cu vartejurile de pe scena politica si reflectarea lor atat in presa cat mai ales in viata diurna, cu tot ceea ce vedeti la TV, daca va mai uitati la TV… Trebuie s-o citi..
  Fara TVA: 17,34 Lei 17,34 Lei 24,08 Lei
 • Acasa, pe Cimpia Armaghedonului
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Romanul aduce in literatura romana un personaj memorabil: Maria, o taranca din Campia Transilvaniei, care, neimplinita in iubire si in viata, ajunge sa-si renege si sa-si blesteme propriile vlastare. Ca o panza de paianjen in miezul careia se afla ..
  Fara TVA: 23,57 Lei 23,57 Lei 33,67 Lei
 • Acasa, toamna
  Ce inseamna sa fii roman? Ce inseamna sa fii mai mult decat un om al planetei? Adica sa mai adaugi alte trasaturi, alt bagaj de amintiri si de intrebari. A fi american insemna acum, pentru el, mai mult decat a fi roman, sau insemna mai putin? Dar, cineva, parintii, parintii din parinti, iarba, paman..
  Fara TVA: 28,66 Lei 28,66 Lei 33,72 Lei
 • Achilles. Memoria pamantului
  „Intreaga constructie a lucrarii se bazeaza pe canturile lui Homer, Iliada si Odissea, pe legendele si miturile antichitatii, dar si pe o bogata bibliografie, din lucrari stiintifice, care prezinta istoria, cultura si civilizatia lumii, de la originile sale si pana in prezent. Ideea scrierii acestei..
  Fara TVA: 43,35 Lei 43,35 Lei 48,17 Lei
 • Acolo
  Imagine vie a puterii unei anime capricioase si devastatoare, aceasta carte fascinanta reprezinta o incursiune in profunzimile sufletului unui barbat trecut de tinerete, Marc, si in viata lui tulburata de aparitia unei tinere, Theresa, care pretinde ca iubeste atat de mult pictura, incat pare sa sfa..
  Fara TVA: 14,39 Lei 14,39 Lei 23,99 Lei
 • Acomodantii
  Acomodantii isi situeaza actiunea in 1984, an in care a inceput demolarea manastirii Vacaresti. Descriere a unui univers fara speranta, in care singura reactie uman-posibila este acomodarea, resemnarea, cartea este in acelasi timp o opera de fictiune, cu toate calitatile unui roman remarcabil, si un..
  Fara TVA: 13,87 Lei 13,87 Lei 19,27 Lei
 • Acte originale / Copii legalizate
  Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atat lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cat si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe ..
  Fara TVA: 26,94 Lei 26,94 Lei 38,48 Lei
 • Adam - Primavara
  Dintr-un colt al infinitului, am decis (eu... sau?) sa vin pe planeta cunoscuta sub numele de Terra, pentru (inca?) o noua viata. – Nu ti-e de ajuns? Nu... Am venit, deci, si am trait nu una, ci patru vieti. Total diferite una de alta! Prima, subiectul prezentei carti, s-a desfasurat de la venirea m..
  Fara TVA: 35,28 Lei 35,28 Lei 44,10 Lei
 • Adameva
  „Viata-memoria-istoria ca un tren... Pagina cu pagina, cuvant dupa cuvant, vrei sa ramai in captivitate. E adevarat ca nici nu poti cobori, nu inca. Uneori te sufoca istoriile sale si de-abia astepti o halta, undeva, prin vreo alta amintire, numai sa poti respira un pic. Cat sa incerci sa te pui in ..
  Fara TVA: 16,42 Lei 16,42 Lei 23,12 Lei
 • Agata murind (Top 10+)
  Agata murind este un roman psihologic, deopotriva erotic si morbid, senzual si macabru, gotic prin tema si atmosfera. Un roman al eliberarii de vinovatii si spaime tocmai in proximitatea mortii. Naratiunea se incheaga in jurul confesiunii unei tinere violoniste, Augusta Degan, catre terapeutul sau, ..
  Fara TVA: 10,08 Lei 10,08 Lei 14,40 Lei
 • Agentia
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .In miezul unui oras nedeterminat, un tanar profesor de franceza incearca sa-si suplimenteze veniturile, dar mai ales sa scape de plictiseala prin intermediul pariurilor. Agentia devine axis mundi, casa si adapost pentru o gama larga de personaje dint..
  Fara TVA: 15,48 Lei 15,48 Lei 22,11 Lei
 • Agonia
  Crime oribile. Fapte infioratoare. Oameni deveniti monstri. Agonia este un volum de povestiri tulburatoare: de-a lungul unei singure carti, comisar de politie Andrei Zavera ne prezinta intamplari care ne-au cutremurat in toti acesti ani de tranzitie agonica. Socul este teribil - ca in fata unei trag..
  Fara TVA: 9,41 Lei 9,41 Lei 9,90 Lei
 • Ai uitat sa razi
  „Gata, Teo, plec! Radem prea putin, intelegi?“Personajele lui Bogdan Munteanu evolueaza in scene de viata ce mentin mereu balansul fin intre plans si ras. Vieti care nu se mai intorc, iubiri care nu se mai traiesc, povesti care nu se mai spun pana la capat, trairi care nu se mai dezvaluie deplin, in..
  Fara TVA: 16,19 Lei 16,19 Lei 24,90 Lei
 • Al treilea picior
  Adevarul este o nenorocire mai mare decat minciuna.Avertisment:Eu sunt un om normal!Talentul omului, atunci cand il ai, este ca un al treilea picior, Domnule Doctor Chirurg. Desi nu-ti trebuie, acesta iti creste fara sa-l fi vrut, fara sa-l fi cerut. Un capriciu al Providentei!O ciudatenie de care s..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 24,08 Lei
 • Alearga
  Cartea a aparut in colectia a editurii .„I-am privit atenta pe alergatorii din lumea larga si i-am invidiat. Apoi mi-am luat picioarele la spinare si am iesit eu insami la alergat. Au trecut niste ani si textul acesta s-a transformat intr-o plasa de siguranta. E aici experienta mea, a prietenilor me..
  Fara TVA: 13,45 Lei 13,45 Lei 19,22 Lei
 • Aleea Zorilor
  Aleea Zorilor este povestea unui copil care creste intr-un mic oras monoindustrial de la marginea unei paduri. Orasul depinde intru totul de o fabrica de armament. Ne aflam pe timpul Partidului Unic, intr-o tara care nu poate fi alta decit Republica Socialista Romania, intre blocuri pitice si chemar..
  Fara TVA: 16,07 Lei 16,07 Lei 22,95 Lei
 • Alegeri dificile
  Povesti ale unor oameni obisnuiti care infrunta greutatile de zi cu zi, povesti ale unor oameni de succes, vacante fericite ale unei familii in care tatal munceste in alta localitate, viata intr-un salon de spital... Savuroasa imbinare de autobiografie si fictiune, proza Ioanei Cretoiu ofera imagine..
  Fara TVA: 18,87 Lei 18,87 Lei 26,95 Lei
 • Alive
  „Nu imi e frica de moarte. Stiu ca intr-o zi va suna telefonul ca s-a dus mama-mare, care are aproape 90 de ani acum. Ca se va duce tata, care, deja jumatate paralizat, e jumatate mort. Ca intr-o zi va pleca si mama. Apoi sper sa urmez, firesc, eu. Dar daca nu va fi asa, ci altfel, stiu de pe acum c..
  Fara TVA: 23,72 Lei 23,72 Lei 32,95 Lei
 • Altarul durerii. Trei romane
  Trei romane care vorbesc de tragismul existentei umane, primul dedicat boxerului Mihai Leu, al doilea boxerului Leonard Doroftei, iar al treilea avand ca personaj principal pe insusi poporul roman, vorbesc graitor de geniul stilistic al prozatorului Mihai Visoiu. NUME CARTE: Altarul durerii. Trei ro..
  Fara TVA: 28,40 Lei 28,40 Lei 42,39 Lei
 • Alte camere, alte glasuri de ieri
  „Va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice. O provincie sentimentala, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, rasfaturi desuete risipite dupa voie de o bagheta ludica..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 24,08 Lei
 • Am fost candva femeie de onoare
  O plimbare pe intuneric, la cinci dimineata, printr-o padure populata, zice-se, de mistreti. O conferinta internationala cu doua sute de femei si un singur barbat: interpretul. Un meniu frantuzesc intr-un oras populat de romani, germani, maghiari si sarbi. O idila cu o actrita pentru care rolul viet..
  Fara TVA: 18,90 Lei 18,90 Lei 27,00 Lei
 • Amantii
  Un ziar local, apoi studiourile de radio si de televiziune vor anunta, spre finalul romanului Amantii de Ion Pitoiu-Dragomir, in ce consta cheia unui secret - foarte bine pazit! - din laboratoarele subterane de la... Pana atunci, insa, vor cunoaste prototipul unui celebru personaj din istoria durero..
  Fara TVA: 13,52 Lei 13,52 Lei 22,54 Lei
 • Amantii 3.0
  „Femeia asta, autoarea adica, nu e intreaga la minte si nici aia care o citesc, adica nici eu! Isi face singura promovare, pleaca in turnee prin tara, doarme prin trenuri si pe la fanii ei p-acasa, fara teama ca da peste vreo ruda cu vasluienii. Astia, adica fanii, o ajuta cu organizarea evenimentel..
  Fara TVA: 17,96 Lei 17,96 Lei 24,95 Lei
 • Amantul Colivaresei (Top10+)
  Aceasta carte a aparut in colectia a editurii .Dimitrie (Mite) Cafanu nu are o copilarie fericita: tatal, nomenclaturist comunist, pare sa nu se sinchiseasca de el, iar mama il iubeste mai mult pe unul dintre fratii sai. Nu e de mirare ca, atunci cand creste, Mite decide sa se indeparteze de famili..
  Fara TVA: 12,78 Lei 12,78 Lei 18,25 Lei
 • America de peste pogrom
  America de peste pogrom evolueaza pe doua mari planuri aparent divergente. Primul, situat in Romania interbelica si bazat pe documente istorice si pe marturii de arhiva secreta din epoca, face dezvaluiri senzationale despre viata social-politica si convulsiile interetnice din acea perioada. Al doile..
  Fara TVA: 20,20 Lei 20,20 Lei 28,85 Lei
 • America! America! (contine CD audio)
  „Marius Oprea scrie o poezie… frumoasa. Pur si simplu frumoasa: un adjectiv care nu se mai foloseste azi deloc legat de poezie, de arte, inlocuit cu altele mai „tari”. Dar, cum ii spunea Beardsley lui Yeats, citat in Cantos-urile lui Ezra Pound (unul din favoritii lui Marius), „frumusetea e anevoioa..
  Fara TVA: 14,80 Lei 14,80 Lei 21,14 Lei
 • Amintirile unui insingurat
  S-au reintalnit intamplator dupa douazeci de ani si, depanand amintiri tesute pe canavaua singuratatii, laitmotivul existentei fiecaruia dintre ei, un secret pastrat de ea cu sfintenie in toata aceasta perioada va iesi la lumina, pe cat de dramatic, pe atat de real.Povesti multicolore de iubire, evo..
  Fara TVA: 24,28 Lei 24,28 Lei 33,72 Lei
 • Amor de dragul ploii
  „La intalnirea cu lumea exterioara, Marius Gabor iese cu un set complet de bisturie, de toate culorile si de toate marimile, dar are si o drujba pe care o foloseste sa disloce halci precis taiate. Operatiile sunt spectaculoase, critica – minutioasa si devastatoare. Cand ramane in lumea lui, nelinist..
  Fara TVA: 14,40 Lei 14,40 Lei 20,00 Lei
 • Amortire
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Sunt urmarit de o intrebare pe care o repeta bunica-mea inainte sa moara, desi se afla in propria camera unde traise peste 80 de ani: «De ce m-ati mutat de-acasa?!». Am aflat abia dupa, intamplator, ca e o chestiune tipica pentru Alzheimer in faza ..
  Fara TVA: 16,82 Lei 16,82 Lei 24,03 Lei
 • Amurg pe-un brat de fan - Cantecele inimii
  Aceasta carte este aparuta la editura .„Intors spre uneltele poeziei, autorul se cauta pe sine prin versuri simple, fara labirinturi metaforice, poate si din dorinta de a se convinge ca tot ceea ce a trait ca experienta de viata merita sa devina poezie si, astfel, sa fie transmisa cititorului, in sp..
  Fara TVA: 9,83 Lei 9,83 Lei 11,56 Lei