Carti de Literatura Romana Contemporana

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • #confuz
  Cateva dintre calitatile pe care eu le apreciez cel mai mult la o carte sunt simplitatea scriiturii, lipsa de pretentii intelectuale (prin intermediul carora autorul ar vrea sa arate cat e el de destept) si naturaletea textului, adica autenticitatea. „#confuz” are toate aceste calitati. In plus, car..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • 100 de zile
  Roberta Ciugureanu, o tanara din Transnistria, vine la Chisinau impreuna cu sora sa geamana pentru a-si realiza visele. Absolva facultatea de Jurnalism si intra in lumea tumultoasa a presei. Intre timp, devine si lector universitar. Intr-un fel, urmeaza calea parintilor sai. Roberta provine dintr-o ..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 44,00 Lei
 • 100 de zile pina la 1000 de ani
  „Romantul Arei Septilici, suprarealist existential de inima albastra, cu filiatii in Gelu Naum, Urmuz si Eugen Ionescu, urmeaza o linie melodica ingenios orchestrata din instantanee prozopoematice care dau seama de tristetea cea de toate zilele, a autoarei, personajelor si cititorului, disimulata in..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 22,00 Lei
 • 1989
  In Romania anului 1989, viata de zi cu zi inseamna mai ales frica, lipsuri, uniformizare, compromisuri, umilinte. Raul si uratul sunt dominantele Epocii de Aur, dar nu totul este rau si urat. Chiar si in armata regimului, loc al absurdului si abrutizarii, pentru ca exista tineri, exista si visuri, d..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • 6 din 49 de sanse la iubire
  Sase capitole cu titluri incitante, The Miracle of Love, Measure your life, Is it destiny?, I am not afraid of love, We are still alive si People are people traverseaza intr-un mod captivant si plin de emotie toate ipostazele feminitatii aflate in cautarea sensurilor iubirii, a implinirii in cuplu s..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 26,97 Lei
 • 8539
  „Imi este foarte greu sa va povestesc cele ce urmeaza si cred ca nici nu este bine sa fac acest lucru. Dar poate ca mult mai grav ar fi ca cele ce s-au intamplat in acei ani sa nu ajunga sa fie stiute niciodata. Oricum, voi schimba numele celor implicati, desi probabil ca astazi acest lucru nu mai c..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 28,80 Lei
 • 92 de povesti cu carti
  92 de povestiri despre aparent marunte evenimente din viata oricaruia dintre noi, dar care te conduc spre tot atatea intrebari. O carte cu o prestanta grafica speciala, un must have.„Un om si o carte merg tinandu-se de mana, strada, cladirile, ceilalti, un om si o carte se strecoara, ca o pereche de..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • A doua venire
  Oare ce dureri poarta in sine un mare filosof care isi vede teoria si viziunea depasite de complexitatea legilor cosmice si sociale? Cititi acest roman si meditati asupra rostului nostru pe lume. NUME CARTE: A doua venireISBN: 9786067001242PRET EDITURA: 21.19AUTOR(i): Nicolae CristacheEDITURA: eLite..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 21,19 Lei
 • A doua zi dupa moarte
  Dan Stanca este singurul prozator de factura eliadesca pe care-l avem. Singurul la care realismul cotidian si teroarea istoriei fac saltul brusc in metafizic, in simbolismul traditiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat – fascinat, de fapt – de camuflarea sacrului in profan.  Dan C. Miha..
  Fara TVA: 16,98 Lei 16,98 Lei 25,04 Lei
 • Abonatul nu poate fi contactat
  „Absolventa de Filologie, cu ani multi – peste doua decenii – si fructuosi in TVR, Cristina Andrei debuteaza cu un roman, o privire temerara despre straturile sociale suprapuse, pe care le stie foarte bine ca jurnalista. Cu un puternic simt al detaliului, cu o uimitoare capacitate de a construi dial..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 26,88 Lei
 • Acasa, pe Cimpia Armaghedonului
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Romanul aduce in literatura romana un personaj memorabil: Maria, o taranca din Campia Transilvaniei, care, neimplinita in iubire si in viata, ajunge sa-si renege si sa-si blesteme propriile vlastare. Ca o panza de paianjen in miezul careia se afla ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Achilles. Memoria pamantului
  „Intreaga constructie a lucrarii se bazeaza pe canturile lui Homer, Iliada si Odissea, pe legendele si miturile antichitatii, dar si pe o bogata bibliografie, din lucrari stiintifice, care prezinta istoria, cultura si civilizatia lumii, de la originile sale si pana in prezent. Ideea scrierii acestei..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 48,17 Lei
 • Acomodantii
  Acomodantii isi situeaza actiunea in 1984, an in care a inceput demolarea manastirii Vacaresti. Descriere a unui univers fara speranta, in care singura reactie uman-posibila este acomodarea, resemnarea, cartea este in acelasi timp o opera de fictiune, cu toate calitatile unui roman remarcabil, si un..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 19,27 Lei
 • Acte originale / Copii legalizate
  Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atat lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cat si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe ..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 38,48 Lei
 • Adam - Primavara
  Dintr-un colt al infinitului, am decis (eu... sau?) sa vin pe planeta cunoscuta sub numele de Terra, pentru (inca?) o noua viata. – Nu ti-e de ajuns? Nu... Am venit, deci, si am trait nu una, ci patru vieti. Total diferite una de alta! Prima, subiectul prezentei carti, s-a desfasurat de la venirea m..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 44,10 Lei
 • Adameva
  „Viata-memoria-istoria ca un tren... Pagina cu pagina, cuvant dupa cuvant, vrei sa ramai in captivitate. E adevarat ca nici nu poti cobori, nu inca. Uneori te sufoca istoriile sale si de-abia astepti o halta, undeva, prin vreo alta amintire, numai sa poti respira un pic. Cat sa incerci sa te pui in ..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 23,12 Lei
 • Agentia
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .In miezul unui oras nedeterminat, un tanar profesor de franceza incearca sa-si suplimenteze veniturile, dar mai ales sa scape de plictiseala prin intermediul pariurilor. Agentia devine axis mundi, casa si adapost pentru o gama larga de personaje dint..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 22,11 Lei
 • Ai uitat sa razi
  „Gata, Teo, plec! Radem prea putin, intelegi?“Personajele lui Bogdan Munteanu evolueaza in scene de viata ce mentin mereu balansul fin intre plans si ras. Vieti care nu se mai intorc, iubiri care nu se mai traiesc, povesti care nu se mai spun pana la capat, trairi care nu se mai dezvaluie deplin, in..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,90 Lei
 • Al treilea picior
  Adevarul este o nenorocire mai mare decat minciuna.Avertisment:Eu sunt un om normal!Talentul omului, atunci cand il ai, este ca un al treilea picior, Domnule Doctor Chirurg. Desi nu-ti trebuie, acesta iti creste fara sa-l fi vrut, fara sa-l fi cerut. Un capriciu al Providentei!O ciudatenie de care s..
  Fara TVA: 24,08 Lei 24,08 Lei 24,08 Lei
 • Alearga
  Cartea a aparut in colectia a editurii .„I-am privit atenta pe alergatorii din lumea larga si i-am invidiat. Apoi mi-am luat picioarele la spinare si am iesit eu insami la alergat. Au trecut niste ani si textul acesta s-a transformat intr-o plasa de siguranta. E aici experienta mea, a prietenilor me..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Aleea Zorilor
  Aleea Zorilor este povestea unui copil care creste intr-un mic oras monoindustrial de la marginea unei paduri. Orasul depinde intru totul de o fabrica de armament. Ne aflam pe timpul Partidului Unic, intr-o tara care nu poate fi alta decit Republica Socialista Romania, intre blocuri pitice si chemar..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 22,95 Lei
 • Alegeri dificile
  Povesti ale unor oameni obisnuiti care infrunta greutatile de zi cu zi, povesti ale unor oameni de succes, vacante fericite ale unei familii in care tatal munceste in alta localitate, viata intr-un salon de spital... Savuroasa imbinare de autobiografie si fictiune, proza Ioanei Cretoiu ofera imagine..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,95 Lei
 • Alive
  „Nu imi e frica de moarte. Stiu ca intr-o zi va suna telefonul ca s-a dus mama-mare, care are aproape 90 de ani acum. Ca se va duce tata, care, deja jumatate paralizat, e jumatate mort. Ca intr-o zi va pleca si mama. Apoi sper sa urmez, firesc, eu. Dar daca nu va fi asa, ci altfel, stiu de pe acum c..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 32,95 Lei
 • Altarul durerii. Trei romane
  Trei romane care vorbesc de tragismul existentei umane, primul dedicat boxerului Mihai Leu, al doilea boxerului Leonard Doroftei, iar al treilea avand ca personaj principal pe insusi poporul roman, vorbesc graitor de geniul stilistic al prozatorului Mihai Visoiu. NUME CARTE: Altarul durerii. Trei ro..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 42,39 Lei
 • Alte camere, alte glasuri de ieri
  „Va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice. O provincie sentimentala, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, rasfaturi desuete risipite dupa voie de o bagheta ludica..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 24,08 Lei
 • Alter. ego.
  Numele meu este Sonnja. Sunt vicioasa, singura, razvratita si mizerabila.Noi vom schimba lumea. Suntem cei care vibreaza. Starnim valuri, uragane si cutremure, dar merita. Sau cel putin asta am crezut toti la inceput.Printre carti, tripuri, flashback-uri, esecuri, iluzii, idealuri, tigari, vin, iarb..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,95 Lei
 • Am fost candva femeie de onoare
  O plimbare pe intuneric, la cinci dimineata, printr-o padure populata, zice-se, de mistreti. O conferinta internationala cu doua sute de femei si un singur barbat: interpretul. Un meniu frantuzesc intr-un oras populat de romani, germani, maghiari si sarbi. O idila cu o actrita pentru care rolul viet..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 27,00 Lei
 • Amantii
  Un ziar local, apoi studiourile de radio si de televiziune vor anunta, spre finalul romanului Amantii de Ion Pitoiu-Dragomir, in ce consta cheia unui secret - foarte bine pazit! - din laboratoarele subterane de la... Pana atunci, insa, vor cunoaste prototipul unui celebru personaj din istoria durero..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 22,54 Lei
 • Amantii 3.0
  „Femeia asta, autoarea adica, nu e intreaga la minte si nici aia care o citesc, adica nici eu! Isi face singura promovare, pleaca in turnee prin tara, doarme prin trenuri si pe la fanii ei p-acasa, fara teama ca da peste vreo ruda cu vasluienii. Astia, adica fanii, o ajuta cu organizarea evenimentel..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,95 Lei
 • Amantul Colivaresei (Top10+)
  Aceasta carte a aparut in colectia a editurii .Dimitrie (Mite) Cafanu nu are o copilarie fericita: tatal, nomenclaturist comunist, pare sa nu se sinchiseasca de el, iar mama il iubeste mai mult pe unul dintre fratii sai. Nu e de mirare ca, atunci cand creste, Mite decide sa se indeparteze de famili..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 18,25 Lei
 • America de peste pogrom
  America de peste pogrom evolueaza pe doua mari planuri aparent divergente. Primul, situat in Romania interbelica si bazat pe documente istorice si pe marturii de arhiva secreta din epoca, face dezvaluiri senzationale despre viata social-politica si convulsiile interetnice din acea perioada. Al doile..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Amortire
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Sunt urmarit de o intrebare pe care o repeta bunica-mea inainte sa moara, desi se afla in propria camera unde traise peste 80 de ani: «De ce m-ati mutat de-acasa?!». Am aflat abia dupa, intamplator, ca e o chestiune tipica pentru Alzheimer in faza ..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,03 Lei
 • Ani cu alcool si sex. Editia a III-a
  Ani cu alcool si sex continua nihilismul, mizantropia, ironia, revolta impotriva societatii manelizate, reflectiile originale, scenele necenzurate si detaliate de sex si umorul spumos din Sange satanic. Romanul reia carismaticul si controversatul personaj M., cu pasaje temporale din diferite perioad..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,00 Lei
 • Anii de ucenicie ai lui August Prostul
  „Veritabil roman al formatiei artistului, o explicatie din interior, insotita de o convingatoare sustinere, de o declarata apologie a conditiei de scriitor. Analiza a actului creator si a celui de receptare, a devenirii artistice si intelectuale, a formarii scriitorului intr-o epoca data si nu numai..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 28,42 Lei
 • Anii frigului
  Pe coperta: Egon Schiele, Tanar in tunica violet, cu mainile impreunate, 1914 „Atlet al realismului ezoteric si campion al tristetilor metafizice, Dan Stanca este cel mai dostoievskian (si eliadesc) scriitor din peisajul nostru literar. De peste trei decenii se lupta narativ cu demonismul, erezia, v..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 25,00 Lei
 • Apa din cizme
  Cea mai buna carte despre revolutia din decembrie '89, o adevarata capodopera, este scrisa intr-un stil direct, brutal pe alocuri, combinand intr-o maniera unica umorul, tragicul si fantasticul.„Am inceput sa-mi revin. M-am visat ca-s Bill Clinton. Patrulam in Atlantic pe portavionul U.S.S. Falcon s..
  Fara TVA: 16,98 Lei 16,98 Lei 25,04 Lei
 • Apa neagra
  O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intamplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunile lui John F. Kennedy de a deveni din nou presedinte.Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Ke..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Apropierea (Top 10+)
  Apropierea a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural (2011) si a fost finalist la Premiile Observator Cultural (2011).Trei poeti romani fac un legamant: fiecare va calatori prin lume timp de cinci ani, in cautarea izvoarelor Poeziei. Acesta este punctul de plecare al unei povesti in care..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,40 Lei
 • Arhiva tradarii si a maniei (editie cartonata)
  Puiu Ozias, un om care a implinit o suta de ani, este o mina de aur arhivistica. Impartasind fapte care intereseaza istoria, batrinul retraieste, cu un amestec de cinism si suavitate, intimplari din viata: iubirea distrusa de lasitate, loialitatea si prietenia macinate de tradare, acte de eroism sab..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 59,95 Lei
 • Aripi Smulse (vol. 1)
  Citim un roman in care dragostea se impleteste cu crima intr-un senzational periplu al personajelor prin situatii conflictuale de viata. Dragostea se contopeste cu ura, interesul cu altruismul, fericirea cu drama. Alicia, o tanara femeie venita dintr-o provincie din Mexic intr-un mare oras al tarii,..
  Fara TVA: 20,94 Lei 20,94 Lei 32,00 Lei
 • Aripi sub asfalt
  Qpoem este proiectul celei mai solidare comunitati de poeti si iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strans pe toti intr-o uriasa fila comuna pe deasupra invidiilor. Astfel incat, in orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, asa cum centrul este peste tot.Calin Vlasie „In mod normal, acest tip ..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 20,00 Lei
 • Arta compromisului
  Un scriitor nu poate pretinde ca ar detine adevarul absolut si ca parerile lui ar fi infailibile. Scriitorul este doar un observator si un comentator al vietii, dar mai ales al contemporaneitatii sale. Scriitor, neerijandu-se in judecator, obligat sa aplice fie codul civil, fie pe cel penal, nu da s..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 35,00 Lei
 • Arta conversatiei
  “Eu cred ca autorul vede realitatea cu anumiti ochi inainte de a se apuca sa scrie o opera, proces invers pentru cititori. Un anumit fel de viata il duce desigur, pe scriitor la un anumit fel de literatura, in care este foarte greu sa stabilesti cat la suta este rezultatul al realitatii si cat al in..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 35,00 Lei
 • Arta de a face bani
  Constantin Lupescu scrie din experienta directa, relatand totul cu detasare si umor, iar maestria cu care isi modeleaza frazele si dialogurile te cucereste imediat. Fiecare povestire din aceasta carte are un mesaj al sau si un  farmec aparte, ceea ce confera intregului volum vigoare si pregnanta.Vas..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 29,40 Lei
 • Artemis sau Uzurparea sentimentului
  Aceasta carte, scrisa de , face parte din colectia a editurii .Romania, dupa doua decenii de tranzitie. Artemis, un tanar poet inovator, idealist si introvertit este angrenat in masinaria electorala a lui Mircea Vesminteanu, liderul partidului de centru si candidat la presedintie. Treptat, in ciuda..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 45,00 Lei
 • Aspiratia cea mai inalta a omului - Fericirea. Poezia iubirii
  Aspiratia omului spre fericire este fireasca, dar ea nu trebuie confundata cu bunastarea materiala. Este destul de frecventa aceasta eronata parere, in societatea moderna si post-moderna romaneasca, dar fara sustinere daca ne intrebam ce-nseamna fericirea.Sfanta Scriptura vine in intampinarea aceste..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,49 Lei
 • Asta nu este viata mea
  „Poezia Martei Petreu este o «amprenta in materie», o incizie sangerie de o «brutala tandrete» in pielea neagra-alba a cuvantului din care se desface frematatoare si infometata carnea jupuita a corpului, frant si invins in lupta cu dumnezeiasca nepasare a Tatalui, insa niciodata supus. Cu tenacitate..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 22,11 Lei
 • Astenii de buzunar
  Imagini razlete decupate din cele patru anotimpuri, scurgandu-se dureros prin clepsidra timpului, nostalgii si revolta descatusata ne cuprind rand pe rand ca-ntr-un joc de lumini si umbre. Pentru o clipa, simtim ca ne contopim cu intreg universul. De data aceasta, luciditatea si spiritul critic al j..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 34,99 Lei