Carti de Literatura Romana Contemporana

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • #confuz
  Cateva dintre calitatile pe care eu le apreciez cel mai mult la o carte sunt simplitatea scriiturii, lipsa de pretentii intelectuale (prin intermediul carora autorul ar vrea sa arate cat e el de destept) si naturaletea textului, adica autenticitatea. „#confuz” are toate aceste calitati. In plus, car..
  Fara TVA: 22,46 Lei 22,46 Lei 29,95 Lei
 • 100 de zile
  Roberta Ciugureanu, o tanara din Transnistria, vine la Chisinau impreuna cu sora sa geamana pentru a-si realiza visele. Absolva facultatea de Jurnalism si intra in lumea tumultoasa a presei. Intre timp, devine si lector universitar. Intr-un fel, urmeaza calea parintilor sai. Roberta provine dintr-o ..
  Fara TVA: 35,20 Lei 35,20 Lei 44,00 Lei
 • 1989
  In Romania anului 1989, viata de zi cu zi inseamna mai ales frica, lipsuri, uniformizare, compromisuri, umilinte. Raul si uratul sunt dominantele Epocii de Aur, dar nu totul este rau si urat. Chiar si in armata regimului, loc al absurdului si abrutizarii, pentru ca exista tineri, exista si visuri, d..
  Fara TVA: 10,10 Lei 10,10 Lei 33,67 Lei
 • 6 din 49 de sanse la iubire
  Sase capitole cu titluri incitante, The Miracle of Love, Measure your life, Is it destiny?, I am not afraid of love, We are still alive si People are people traverseaza intr-un mod captivant si plin de emotie toate ipostazele feminitatii aflate in cautarea sensurilor iubirii, a implinirii in cuplu s..
  Fara TVA: 21,58 Lei 21,58 Lei 26,97 Lei
 • ?Pe gaura cheii, Ciclul vital, Vol. 1
  „Ciclul vital noua” este o trilogie alcatuita din prezentul roman, „Pe gaura cheii”, caruia ii vor urma, curand, celelalte doua, „Prin telescop” si „La microscop”. Povestea lui Lily Rose Germay, inceputa in volumul de fata, va continua, destinul ei creionandu-se dincolo de granitele timpului, purtan..
  Fara TVA: 19,26 Lei 19,26 Lei 24,08 Lei
 • A doua zi dupa moarte
  Dan Stanca este singurul prozator de factura eliadesca pe care-l avem. Singurul la care realismul cotidian si teroarea istoriei fac saltul brusc in metafizic, in simbolismul traditiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat – fascinat, de fapt – de camuflarea sacrului in profan.  Dan C. Miha..
  Fara TVA: 16,78 Lei 16,78 Lei 25,04 Lei
 • Abonatul nu poate fi contactat
  „Absolventa de Filologie, cu ani multi – peste doua decenii – si fructuosi in TVR, Cristina Andrei debuteaza cu un roman, o privire temerara despre straturile sociale suprapuse, pe care le stie foarte bine ca jurnalista. Cu un puternic simt al detaliului, cu o uimitoare capacitate de a construi dial..
  Fara TVA: 16,67 Lei 16,67 Lei 26,88 Lei
 • Acasa, pe Cimpia Armaghedonului
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Romanul aduce in literatura romana un personaj memorabil: Maria, o taranca din Campia Transilvaniei, care, neimplinita in iubire si in viata, ajunge sa-si renege si sa-si blesteme propriile vlastare. Ca o panza de paianjen in miezul careia se afla ..
  Fara TVA: 25,25 Lei 25,25 Lei 33,67 Lei
 • Acasa, toamna
  Ce inseamna sa fii roman? Ce inseamna sa fii mai mult decat un om al planetei? Adica sa mai adaugi alte trasaturi, alt bagaj de amintiri si de intrebari. A fi american insemna acum, pentru el, mai mult decat a fi roman, sau insemna mai putin? Dar, cineva, parintii, parintii din parinti, iarba, paman..
  Fara TVA: 28,66 Lei 28,66 Lei 33,72 Lei
 • Achilles. Memoria pamantului
  „Intreaga constructie a lucrarii se bazeaza pe canturile lui Homer, Iliada si Odissea, pe legendele si miturile antichitatii, dar si pe o bogata bibliografie, din lucrari stiintifice, care prezinta istoria, cultura si civilizatia lumii, de la originile sale si pana in prezent. Ideea scrierii acestei..
  Fara TVA: 43,35 Lei 43,35 Lei 48,17 Lei
 • Acolo
  Imagine vie a puterii unei anime capricioase si devastatoare, aceasta carte fascinanta reprezinta o incursiune in profunzimile sufletului unui barbat trecut de tinerete, Marc, si in viata lui tulburata de aparitia unei tinere, Theresa, care pretinde ca iubeste atat de mult pictura, incat pare sa sfa..
  Fara TVA: 14,87 Lei 14,87 Lei 23,99 Lei
 • Acomodantii
  Acomodantii isi situeaza actiunea in 1984, an in care a inceput demolarea manastirii Vacaresti. Descriere a unui univers fara speranta, in care singura reactie uman-posibila este acomodarea, resemnarea, cartea este in acelasi timp o opera de fictiune, cu toate calitatile unui roman remarcabil, si un..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 19,27 Lei
 • Acte originale / Copii legalizate
  Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atat lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cat si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe ..
  Fara TVA: 28,86 Lei 28,86 Lei 38,48 Lei
 • Adam - Primavara
  Dintr-un colt al infinitului, am decis (eu... sau?) sa vin pe planeta cunoscuta sub numele de Terra, pentru (inca?) o noua viata. – Nu ti-e de ajuns? Nu... Am venit, deci, si am trait nu una, ci patru vieti. Total diferite una de alta! Prima, subiectul prezentei carti, s-a desfasurat de la venirea m..
  Fara TVA: 35,28 Lei 35,28 Lei 44,10 Lei
 • Adameva
  „Viata-memoria-istoria ca un tren... Pagina cu pagina, cuvant dupa cuvant, vrei sa ramai in captivitate. E adevarat ca nici nu poti cobori, nu inca. Uneori te sufoca istoriile sale si de-abia astepti o halta, undeva, prin vreo alta amintire, numai sa poti respira un pic. Cat sa incerci sa te pui in ..
  Fara TVA: 12,31 Lei 12,31 Lei 23,12 Lei
 • Agata murind (Top 10+)
  Agata murind este un roman psihologic, deopotriva erotic si morbid, senzual si macabru, gotic prin tema si atmosfera. Un roman al eliberarii de vinovatii si spaime tocmai in proximitatea mortii. Naratiunea se incheaga in jurul confesiunii unei tinere violoniste, Augusta Degan, catre terapeutul sau, ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 14,40 Lei
 • Agentia
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .In miezul unui oras nedeterminat, un tanar profesor de franceza incearca sa-si suplimenteze veniturile, dar mai ales sa scape de plictiseala prin intermediul pariurilor. Agentia devine axis mundi, casa si adapost pentru o gama larga de personaje dint..
  Fara TVA: 16,58 Lei 16,58 Lei 22,11 Lei
 • Ai uitat sa razi
  „Gata, Teo, plec! Radem prea putin, intelegi?“Personajele lui Bogdan Munteanu evolueaza in scene de viata ce mentin mereu balansul fin intre plans si ras. Vieti care nu se mai intorc, iubiri care nu se mai traiesc, povesti care nu se mai spun pana la capat, trairi care nu se mai dezvaluie deplin, in..
  Fara TVA: 15,44 Lei 15,44 Lei 24,90 Lei
 • Alearga
  Cartea a aparut in colectia a editurii .„I-am privit atenta pe alergatorii din lumea larga si i-am invidiat. Apoi mi-am luat picioarele la spinare si am iesit eu insami la alergat. Au trecut niste ani si textul acesta s-a transformat intr-o plasa de siguranta. E aici experienta mea, a prietenilor me..
  Fara TVA: 14,42 Lei 14,42 Lei 19,22 Lei
 • Alegeri dificile
  Povesti ale unor oameni obisnuiti care infrunta greutatile de zi cu zi, povesti ale unor oameni de succes, vacante fericite ale unei familii in care tatal munceste in alta localitate, viata intr-un salon de spital... Savuroasa imbinare de autobiografie si fictiune, proza Ioanei Cretoiu ofera imagine..
  Fara TVA: 20,21 Lei 20,21 Lei 26,95 Lei
 • Alive
  „Nu imi e frica de moarte. Stiu ca intr-o zi va suna telefonul ca s-a dus mama-mare, care are aproape 90 de ani acum. Ca se va duce tata, care, deja jumatate paralizat, e jumatate mort. Ca intr-o zi va pleca si mama. Apoi sper sa urmez, firesc, eu. Dar daca nu va fi asa, ci altfel, stiu de pe acum c..
  Fara TVA: 25,14 Lei 25,14 Lei 32,95 Lei
 • Altarul durerii. Trei romane
  Trei romane care vorbesc de tragismul existentei umane, primul dedicat boxerului Mihai Leu, al doilea boxerului Leonard Doroftei, iar al treilea avand ca personaj principal pe insusi poporul roman, vorbesc graitor de geniul stilistic al prozatorului Mihai Visoiu. NUME CARTE: Altarul durerii. Trei ro..
  Fara TVA: 29,67 Lei 29,67 Lei 42,39 Lei
 • Alte camere, alte glasuri de ieri
  „Va fi o mare surpriza: poeziile scrise de Alex. Leo Serban dau, intr-un fel, cheia alcatuirii lui sufletesti: incaperile si glasurile sale interioare erau inalt poetice. O provincie sentimentala, ciclu scris la 25 de ani, are falduri mateine, rasfaturi desuete risipite dupa voie de o bagheta ludica..
  Fara TVA: 16,13 Lei 16,13 Lei 24,08 Lei
 • Alter. ego.
  Numele meu este Sonnja. Sunt vicioasa, singura, razvratita si mizerabila.Noi vom schimba lumea. Suntem cei care vibreaza. Starnim valuri, uragane si cutremure, dar merita. Sau cel putin asta am crezut toti la inceput.Printre carti, tripuri, flashback-uri, esecuri, iluzii, idealuri, tigari, vin, iarb..
  Fara TVA: 18,71 Lei 18,71 Lei 24,95 Lei
 • Am fost candva femeie de onoare
  O plimbare pe intuneric, la cinci dimineata, printr-o padure populata, zice-se, de mistreti. O conferinta internationala cu doua sute de femei si un singur barbat: interpretul. Un meniu frantuzesc intr-un oras populat de romani, germani, maghiari si sarbi. O idila cu o actrita pentru care rolul viet..
  Fara TVA: 20,25 Lei 20,25 Lei 27,00 Lei
 • Amantii
  Un ziar local, apoi studiourile de radio si de televiziune vor anunta, spre finalul romanului Amantii de Ion Pitoiu-Dragomir, in ce consta cheia unui secret - foarte bine pazit! - din laboratoarele subterane de la... Pana atunci, insa, vor cunoaste prototipul unui celebru personaj din istoria durero..
  Fara TVA: 13,97 Lei 13,97 Lei 22,54 Lei
 • Amantii 3.0
  „Femeia asta, autoarea adica, nu e intreaga la minte si nici aia care o citesc, adica nici eu! Isi face singura promovare, pleaca in turnee prin tara, doarme prin trenuri si pe la fanii ei p-acasa, fara teama ca da peste vreo ruda cu vasluienii. Astia, adica fanii, o ajuta cu organizarea evenimentel..
  Fara TVA: 19,04 Lei 19,04 Lei 24,95 Lei
 • Amor intellectualis. Romanul unei educatii (editia 2017)
  Premiul „Cartea anului 2010”, acordat de revista Romania literara „Romanul unei educatii”, cum il subintituleaza autorul, Amor intellectualis relateaza povestea unei maturizari intelectuale si sentimentale pe fundalul unei epoci tulburi, cea a instaurarii si consolidarii regimului comunist. Adolesce..
  Fara TVA: 33,71 Lei 33,71 Lei 44,95 Lei
 • Amortire
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Sunt urmarit de o intrebare pe care o repeta bunica-mea inainte sa moara, desi se afla in propria camera unde traise peste 80 de ani: «De ce m-ati mutat de-acasa?!». Am aflat abia dupa, intamplator, ca e o chestiune tipica pentru Alzheimer in faza ..
  Fara TVA: 18,02 Lei 18,02 Lei 24,03 Lei
 • Ani cu alcool si sex. Editia a III-a
  Ani cu alcool si sex continua nihilismul, mizantropia, ironia, revolta impotriva societatii manelizate, reflectiile originale, scenele necenzurate si detaliate de sex si umorul spumos din Sange satanic. Romanul reia carismaticul si controversatul personaj M., cu pasaje temporale din diferite perioad..
  Fara TVA: 24,75 Lei 24,75 Lei 33,00 Lei
 • Anii frigului
  Pe coperta: Egon Schiele, Tanar in tunica violet, cu mainile impreunate, 1914 „Atlet al realismului ezoteric si campion al tristetilor metafizice, Dan Stanca este cel mai dostoievskian (si eliadesc) scriitor din peisajul nostru literar. De peste trei decenii se lupta narativ cu demonismul, erezia, v..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei
 • Apa din cizme
  Cea mai buna carte despre revolutia din decembrie '89, o adevarata capodopera, este scrisa intr-un stil direct, brutal pe alocuri, combinand intr-o maniera unica umorul, tragicul si fantasticul.„Am inceput sa-mi revin. M-am visat ca-s Bill Clinton. Patrulam in Atlantic pe portavionul U.S.S. Falcon s..
  Fara TVA: 16,78 Lei 16,78 Lei 25,04 Lei
 • Apa neagra
  O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intamplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunile lui John F. Kennedy de a deveni din nou presedinte.Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Ke..
  Fara TVA: 21,64 Lei 21,64 Lei 28,85 Lei
 • Apocalipsa dupa Marta
  „Logica lirica a sta pe un strat de senzualitate, elogiul creierului se aliaza cu nostalgia carnii. Sub aparenta claritate intelectuala a versului, pulseaza viscerele.” - Nicolae Manolescu„Poezia Martei Petreu triumfa intr-una din cele mai radicale expresii lirice ale artei postbelice.” Nicolae Bre..
  Fara TVA: 28,86 Lei 28,86 Lei 38,48 Lei
 • Apter
  Apter este un roman dedicat personalitatii lui Nicolae Balcescu si conjuncturii politice a epocii sale.Prototipul lui Nicolae Balcescu pare construit dintr-o materie de exceptie. Incoruptibil, in acelasi timp, intransigent - model de rectitudine morala. La intalnirea sa cu Kossuth lasa impresia unor..
  Fara TVA: 21,29 Lei 21,29 Lei 25,05 Lei
 • Arca lui Breban
  Aceasta nu este o arca a salvarii, a sperantei, a regenerarii sufletesti, nici locul in care personaje-kamikaze arunca in jur in timpul sacrificiului lor, bunatate, generozitate, blandete, intelepciune, cumpatare. E o arca simbolica. Fictiva, sau e chiar lumea noastra condamnata sa pluteasca in deri..
  Fara TVA: 10,92 Lei 10,92 Lei 13,65 Lei
 • Arhiva tradarii si a maniei (editie cartonata)
  Puiu Ozias, un om care a implinit o suta de ani, este o mina de aur arhivistica. Impartasind fapte care intereseaza istoria, batrinul retraieste, cu un amestec de cinism si suavitate, intimplari din viata: iubirea distrusa de lasitate, loialitatea si prietenia macinate de tradare, acte de eroism sab..
  Fara TVA: 44,96 Lei 44,96 Lei 59,95 Lei
 • Aripi Smulse (vol. 1)
  Citim un roman in care dragostea se impleteste cu crima intr-un senzational periplu al personajelor prin situatii conflictuale de viata. Dragostea se contopeste cu ura, interesul cu altruismul, fericirea cu drama. Alicia, o tanara femeie venita dintr-o provincie din Mexic intr-un mare oras al tarii,..
  Fara TVA: 22,40 Lei 22,40 Lei 32,00 Lei
 • Aripi sub asfalt
  Qpoem este proiectul celei mai solidare comunitati de poeti si iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strans pe toti intr-o uriasa fila comuna pe deasupra invidiilor. Astfel incat, in orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, asa cum centrul este peste tot.Calin Vlasie „In mod normal, acest tip ..
  Fara TVA: 14,00 Lei 14,00 Lei 20,00 Lei
 • Arta compromisului
  Un scriitor nu poate pretinde ca ar detine adevarul absolut si ca parerile lui ar fi infailibile. Scriitorul este doar un observator si un comentator al vietii, dar mai ales al contemporaneitatii sale. Scriitor, neerijandu-se in judecator, obligat sa aplice fie codul civil, fie pe cel penal, nu da s..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Arta conversatiei
  “Eu cred ca autorul vede realitatea cu anumiti ochi inainte de a se apuca sa scrie o opera, proces invers pentru cititori. Un anumit fel de viata il duce desigur, pe scriitor la un anumit fel de literatura, in care este foarte greu sa stabilesti cat la suta este rezultatul al realitatii si cat al in..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Artemis sau Uzurparea sentimentului
  Aceasta carte, scrisa de , face parte din colectia a editurii .Romania, dupa doua decenii de tranzitie. Artemis, un tanar poet inovator, idealist si introvertit este angrenat in masinaria electorala a lui Mircea Vesminteanu, liderul partidului de centru si candidat la presedintie. Treptat, in ciuda..
  Fara TVA: 27,90 Lei 27,90 Lei 45,00 Lei
 • Aspiratia cea mai inalta a omului - Fericirea. Poezia iubirii
  Aspiratia omului spre fericire este fireasca, dar ea nu trebuie confundata cu bunastarea materiala. Este destul de frecventa aceasta eronata parere, in societatea moderna si post-moderna romaneasca, dar fara sustinere daca ne intrebam ce-nseamna fericirea.Sfanta Scriptura vine in intampinarea aceste..
  Fara TVA: 10,79 Lei 10,79 Lei 13,49 Lei
 • Asta nu este viata mea
  „Poezia Martei Petreu este o «amprenta in materie», o incizie sangerie de o «brutala tandrete» in pielea neagra-alba a cuvantului din care se desface frematatoare si infometata carnea jupuita a corpului, frant si invins in lupta cu dumnezeiasca nepasare a Tatalui, insa niciodata supus. Cu tenacitate..
  Fara TVA: 16,58 Lei 16,58 Lei 22,11 Lei
 • Asteptand ceasul de apoi
  „Confiscat de Securitate in 1959 si devenit corp delict in procesul lotului Noica, romanul Asteptand ceasul de apoi parea definitiv pierdut. Dupa o jumatate de secol, in 2010, dactilograma a fost descoperita in Fondul Bibliotecii CNSAS din sediul Arhivelor de la Popesti-Leordeni. «Speram sa se schim..
  Fara TVA: 10,12 Lei 10,12 Lei 33,72 Lei
 • Asylant
  „Asylant aminteste deopotriva de lumea hotilor de buzunare din Craii de Curtea-Veche de Mateiu Caragiale, totul povestit din perspectiva unui personaj-narator care, intre Bucuresti, Berlin si Santo Domingo, isi descrie geografia personala astfel: «Eu n-am radacini in niciun pamant si n-am ramuri sa ..
  Fara TVA: 18,72 Lei 18,72 Lei 27,94 Lei
 • Atrium
  „Atrium este un triumf al racursiului, al lacunei. Roman al generatiei, inrudit cu romanul englez de colegiu, meditatie asupra efortului liber si al celui obligat sa se miste in perimetrul omorator al meschinei parveniri, deschidere spre un neasteptat fior istoric, in sensul in care un romancier se ..
  Fara TVA: 10,97 Lei 10,97 Lei 36,56 Lei
 • Autoanaliza
  Qpoem este proiectul celei mai solidare comunitati de poeti si iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strans pe toti intr-o uriasa fila comuna pe deasupra invidiilor. Astfel incat, in orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, asa cum centrul este peste tot.Calin Vlasie „Paranoia poetica se obtin..
  Fara TVA: 14,00 Lei 14,00 Lei 20,00 Lei