Carti de Literatura Romana Clasica

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 111 cele mai frumoase poezii
  Poezia lui Radu Stanca poate parea un simplu triumf al ornamentatiei curtenesti. Bantuita de holograme anacronice, ea recompune din scintilatii si stingeri un ev mediu la drept vorbind niciodata petrecut aievea. Ce vedem pe peretele alb al paginii sunt doar umbre elegante. Adevarul ultim, cel mai ad..
  Fara TVA: 18,54 Lei 18,54 Lei 34,99 Lei
 • 111 cele mai frumoase poezii
  „Nichita este un soare care se indeparteaza de sistemul nostru poetic, dar ale carui raze ne vor mai incalzi inca multa vreme. Scopul antologiei de fata este reinventarea fenomenului Nichita pentru generatiile care inteleg si degusta poezia altfel decat cei care i-au fost contemporani.“ - Felix Nico..
  Fara TVA: 14,25 Lei 14,25 Lei 26,88 Lei
 • 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura romana
  „Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atatia scriitori si scriitoare acopera nu mai putin de 230 de ani de poezie romaneasca. Cel mai vechi poem dateaza din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Aceasta antologie reflecta o intreaga literatura (poeti clasici si contemporani, celebri si nec..
  Fara TVA: 15,85 Lei 15,85 Lei 29,90 Lei
 • Accidentul
  Nerabdatoare sa coboare din tramvaiul inca in mers, Nora, personajul central al romanului, are un accident usor. Cand isi vine in fire, femeia il roaga pe unul dintre calatorii stransi imprejurul ei sa o ajute sa se ridice si sa o conduca pana acasa. Barbatul, un individ apatic, da curs rugamintii e..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei
 • Accidentul
  Editura Corint adauga o noua capodopera colectiei sale Clasici ai literaturii romane: Accidentul de Mihail Sebastian.Creata special pentru pasionatii de fictiune cu traditie, colectia Corint Clasici ai literaturii romane cuprinde volume intr-o reeditare de exceptie, imbogatite cu prefete care ofera ..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • Accidentul
  In ziua de 29 mai 1945, la Bucuresti, a avut loc un accident stupid. Un camion curma viata scriitorului Mihail Sebastian, la doar 38 de ani. Mihail Sebastian se indrepta spre Universitatea Libera Democratica, pentru a sustine primul curs de literatura universala. In 1940 aparuse Accidentul, romanul ..
  Fara TVA: 14,94 Lei 14,94 Lei 22,99 Lei
 • Act venetian
  „Alaturi de sau de, ramane, indiscutabil, una din marile constiinte literare ale generatiei interbelice. Datorita lui - in mai mare masura decat tuturor celorlalti - aveau sa precizeze, sa prinda contururi si forme, anumite tendinte confuze si anumite cautari haotice ale epocii; nu este nici o exa..
  Fara TVA: 8,64 Lei 8,64 Lei 12,52 Lei
 • Adela
   Este semnificativ faptul ca romanul Adela a putut sa fie receptat ca o adevarata capodopera, chiar de la aparitie, in contextul unei afirmari maxime a romanului romanesc interbelic.In roman se radiografiaza experienta comportamentala a cuplului indragostit, intrat in criza nevrotica a incompatibili..
  Fara TVA: 9,44 Lei 9,44 Lei 13,49 Lei
 • Adela
   Cartea de acasa reuneste, in volume legate cu maiestrie, scrieri remarcabile, integrale, insotite de Glosare ce readuc in atentia cititorului cuvinte pierdute de vreme. Documentarea a fost facuta din editii inaccesibile publicului larg pana acum, editii vechi, uneori unicate, adunate din arhive si ..
  Fara TVA: 7,79 Lei 7,79 Lei 12,99 Lei
 • Adela
  „Adela e, poate, intaiul nostru roman de observatie exclusiv sufleteasca, inaintea celor ale scriitorilor din generatia lui Eliade, Holban, Sulutiu sau Blecher. (…) Adela e un roman de analize psihologice microscopice. Progresia «intoxicarii» sentimentale este perfecta si insesizabila. Nu exista nim..
  Fara TVA: 5,72 Lei 5,72 Lei 9,53 Lei
 • Adela
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Adela este cel mai bun roman de analiza pe care il avem si o suava expresie a dragostei platonice. Autorul, preocupat de o singura problema, aceea a reconstituirii datelor sufletesti originare, nu creeaza plastic, in suprafata, cu caractere si scen..
  Fara TVA: 8,00 Lei 8,00 Lei 10,00 Lei
 • Alexandria. Esopia
  Dintre cartile populare, Alexandria si Esopia s-au bucurat de cea mai mare raspandire in lume, fiind difuzate in sute si mii de editii diverse, in literatura celor mai multe popoare, mai cu seama europene. Alexandria este o istorie a marelui imparat Alexandru Macedon ale carui fapte si cuceriri din ..
  Fara TVA: 6,72 Lei 6,72 Lei 12,00 Lei
 • Alexandru Lapusneanul
  Insemnatatea lui Negruzzi e covirsitoare ca prozator. Pentru noi, ca si pentru viitorime, el va ramine artistul ce a scris intr-o limba atit de vioaie, atit de armonioasa si atit de curata si, mai presus de toate, el va fi privit drept creatorul nuvelei romanesti. Opera lui in proza nu e prea mare. ..
  Fara TVA: 10,79 Lei 10,79 Lei 13,49 Lei
 • Alexandru Lapusneanul. Fragmente istorice
  Cea mai cunoscuta scriere istorica a lui Constantin Negruzzi este nuvela Alexandru Lapusneanul, considerata cea dintai din genul literaturii istorice de la noi, daca exceptam, desigur, cronicile medievale. Alexandru Lapusneanul este totodata o proza romantica, scrisa ca urmare a recomandarilor lui M..
  Fara TVA: 7,20 Lei 7,20 Lei 10,00 Lei
 • Amandoi
  Aceasta carte face parte din colectia Biblioteca scolara a editurii .Cuprins:Cuvant inainteBibliografie (selectiva)Tabel cronologicAmandoiCapitolul I CiufuCapitolul II Stapana cu servitoareaCapitolul III Cinci minuteCapitolul IV Casa crimelorCapitolul V MoStenitorii indignatiCapitolul VI Banuielile ..
  Fara TVA: 13,01 Lei 13,01 Lei 17,34 Lei
 • Amintiri din copilarie
  Amintiri din copilarie, opera de maturitate a marelui povestitor humulestean, prezinta primele sale experiente sufletesti, evoca icoane scumpe legate de varsta inocentei, imortalizeaza oamenii si locuri si costituie o monografie a vietii materiale si spirituale a satului moldovenesc de la munte. Pro..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 14,45 Lei
 • Amintiri din copilarie
  Cartea face parte din colectia a editurii .Colectia include autori si texte care se studiaza in scoala. Orientata spre valorile clasice, seria intruneste paginile de aur ale literaturii romane, in listele colectiei figurand scriitorii cu mare priza la tinerii cititori: Ion Creanga, Vasile Alecsand..
  Fara TVA: 8,32 Lei 8,32 Lei 11,56 Lei
 • Amintiri din junete. Alexandru Lapusneanul
  „Insemnatatea lui Negruzzi e covarsitoare ca prozator. Pentru noi ca si pentru viitorime, el va ramanea creatorul nuvelei romanesti [...]. Negruzzi nu e numai autorul celor dintai nuvele romantice, sau, mai bine zis, melodramatice, el nu e numai autorul povestirilor istorice, dintre care Alexandru L..
  Fara TVA: 9,66 Lei 9,66 Lei 14,00 Lei
 • Apus de soare
  Ostasi, boieri, curteni, v-am adunat aci sa stati marturie dupa ce n-oi mai fi. Sunt patruzeci si sapte de ani... multi si putini... de cand Moldova imi iesi inainte cu mitropolit, episcopi, egumeni, boieri, razasi si tarani, in Campul de la Direptate, si cum vru Moldova asa vrusei si eu. Ca vru ea ..
  Fara TVA: 5,34 Lei 5,34 Lei 9,53 Lei
 • Apus de soare
  Teatrul lui Barbu Stefanescu Delavrancea a cunoscut un mare succes de scena in timpul vietii autorului si dupa aceea. Mari actori au jucat in rolul lui Stefan cel Mare din Apus de soare, piesa care deschide trilogia istorica a lui Delavrancea, urmata de Viforul si de Luceafarul. Desi interesul regiz..
  Fara TVA: 10,08 Lei 10,08 Lei 14,00 Lei
 • Apus de soare. Viforul. Luceafarul
  „Ca dramaturg, isi da insa masura in trilogia care reinvie istoria Moldovei din prima jumatate a secolului al XVI –lea, prin figurile domnitorilor Stefan cel Mare, Stefanita si Petru Rares. Continuand o traditie de mai bine de o jumatate de secol a dramei istorice romanesti, in centrul pieselor se a..
  Fara TVA: 9,31 Lei 9,31 Lei 13,49 Lei
 • B.P. Hasdeu, Opere, Vol. 1-2
  Volumul I Poezii. ProzaVolumul II Dramaturgie. Folcloristica„Cu Hasdeu s-a facut in istoria literaturii noastre o mare nedreptate, o nedreptate asemanatoare in multe privinte aceleia sub care a fost zdrobit Alex. Macedonski...Invatat cu cunostinte infricosatoare (deloc autodidact, cum fara nici un r..
  Fara TVA: 87,77 Lei 87,77 Lei 131,00 Lei
 • Balada unui greier mic
  Cartea face parte din colectia  a editurii .Colectia  include autori si texte care se studiaza in scoala. Orientata spre valorile clasice, seria intruneste paginile de aur ale literaturii romane, in listele colectiei figurand scriitorii cu mare priza la tinerii cititori:Ion Creanga, Vasile Alecsandr..
  Fara TVA: 8,64 Lei 8,64 Lei 12,00 Lei
 • Balade populare
  Cuprins:MioritaOaia nazdravanaMaica batranaMesterul Manole (varianta Tudor Pamfilie)Mesterul Manole (varianta G. Dem. Teodorescu)Soarele si lunaIovan IorgovanGhita CatanutaBadiulKiraGruia a lui NovacCorbeaStefan-VodaToma AlimosPintea ViteazulCantecul JianuluiAga Balaceanu NUME CARTE: Balade populare..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei
 • Balta-Alba si alte scrieri in proza
  Volumul contine urmatoarele proze: Buchetierei de la Florenta, Balta-Alba, Borsec, Iasii in 1844, O plimbare la munti, Dridri, Istoria unui galban, Vasile Porojan, Introducerea la scrierile lui Constantin Negruzzi.   NUME CARTE: Balta-Alba si alte scrieri in prozaISBN: PRET EDITURA: 8.00AUTOR(i): Va..
  Fara TVA: 5,60 Lei 5,60 Lei 8,00 Lei
 • Buchetiera de la Florenta - Proza
   Colectia Cartea de acasa reuneste, in volume legate cu maiestrie, scrieri remarcabile, integrale, insotite de Glosare ce readuc in atentia cititorului cuvinte pierdute de vreme. Documentarea a fost facuta din editii inaccesibile publicului larg pana acum, editii vechi, uneori unicat, adunate din ar..
  Fara TVA: 7,51 Lei 7,51 Lei 12,51 Lei
 • Cantarea Romaniei
   Colectia Cartea de acasa reuneste, in volume legate cu maiestrie, scrieri remarcabile, integrale, insotite de Glosare ce readuc in atentia cititorului cuvinte pierdute de vreme.Documentarea a fost facuta din editii inaccesibile publicului larg pana acum, editii vechi, uneori unicat, adunate din arh..
  Fara TVA: 7,51 Lei 7,51 Lei 12,51 Lei
 • Cautatorul de pokemoni
  Qpoem este proiectul celei mai solidare comunitati de poeti si iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strans pe toti intr-o uriasa fila comuna pe deasupra invidiilor. Astfel incat, in orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, asa cum centrul este peste tot.Calin Vlasie „Mai nou, pokemonii se asc..
  Fara TVA: 14,40 Lei 14,40 Lei 20,00 Lei
 • Cea dintai durere
  A doua zi, m-am jucat ca de obicei. Tot ce privisem cu o seara inainte se stersese ca un vis. La intamplarea din seara trecuta nu ma mai gandeam, cum nu mai gandeam la zgariiturile care ma usturasera numai in clipa cand mi le facusem.Dar a treia zi, randuri-randuri, soldatii treceau in pas domol, cu..
  Fara TVA: 5,34 Lei 5,34 Lei 9,53 Lei
 • Ceasul din gara
  Un tanar ofiter, Tudor Soare, marxist convins, este condamnat fara probe la 15 ani de inchisoare pentru crima impotriva oranduirii comuniste. El traieste o adevarata drama in beciurile Securitatii, cand este tradat de prieteni, sotie si chiar de fratele sau, care cere instantei de judecata sa fie co..
  Fara TVA: 8,09 Lei 8,09 Lei 13,49 Lei
 • Cel mai iubit dintre pamanteni (3 volume)
  Cel mai iubit dintre pamanteni este un roman cu mai multe paliere, mai multe teme si un numar mare de personaje: roman politic (despre obsedantul deceniu), roman de dragoste (istoria unui tanar profesor de filosofie, Victor Petrini, care are credinta ca, daca dragoste nu e, nimic nu e), un roman mor..
  Fara TVA: 52,00 Lei 52,00 Lei 65,00 Lei
 • Cel mai iubit dintre pamanteni, Vol. 1
  “Marin Preda a scris, in fond, un roman pe care n-as putea sa-l numesc altfel decat romanul unei mari constiinte. Constiinta, intai, a unui mare prozator care judeca fara partinire, fara mistificaie (nici macar aceea ce se bizuie pe un tiranic senti-ment al justitiei !), o istorie in care fortele se..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • Cel mai iubit dintre pamanteni, Vol. 3
  “Marin Preda a scris, in fond, un roman pe care n-as putea sa-l numesc altfel decat romanul unei mari constiinte. Constiinta, intai, a unui mare prozator care judeca fara partinire, fara mistificaie (nici macar aceea ce se bizuie pe un tiranic senti-ment al justitiei !), o istorie in care fortele se..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei
 • Cele mai frumoase nuvele
  Cartea este bogat ilustrata NUME CARTE: Cele mai frumoase nuveleISBN: 9786069321812PRET EDITURA: 8.67AUTOR(i): Barbu Stefanescu DelavranceaEDITURA: PoseidonCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iunie 2012DATA PUBLICARE: 2012FORMAT: 130x200NUMAR PAGINI: 208..
  Fara TVA: 6,07 Lei 6,07 Lei 8,67 Lei
 • Chira Chiralina
  Aceasta editie este o reproducere in facsimil a lucrarii Chira Chiralina aparuta in anul 1934 in aceasta forma la Ig. Hertz, Bucuresti. NUME CARTE: Chira ChiralinaISBN: 6061501617PRET EDITURA: 13.54AUTOR(i): Panait IstratiEDITURA: SemneCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iunie 2012DATA PUBLICARE: 2012FO..
  Fara TVA: 10,16 Lei 10,16 Lei 13,54 Lei
 • Chira Chiralina
  „Istrati este un oriental, si darul povestirii este, in adevar, principala sa caracteristica. Insusirea aceasta se vadeste cu limpezime mai ales in Chira Chiralina, unde autorul renunta la formula romanului psihologic, cladit pe un conflict si culminand intr-o catastrofa, sustinut adica de un intere..
  Fara TVA: 5,86 Lei 5,86 Lei 7,32 Lei
 • Chira Chiralina
  este una dintre cele mai neobisnuite figuri ale literaturii noastre, penduland intre medii si lumi diferite, impartindu-se, totodata, intre spatiul cultural francez si cel romanesc. Adrian Zograffi, eroul principal  din Chira Chiralina si figura emblematica a prozei lui Istrati, intreprinde alaturi..
  Fara TVA: 8,64 Lei 8,64 Lei 12,52 Lei
 • Cimitirul Buna-Vestire
  Aceasta carte este publicata la editura si face parte din colectia .„Fabula argheziana are si o incheiere mai lumeasca: procurorul care ii judeca pe inculpati (inviatii), suspicios prin natura profesiunii lui, descopera ca trebuie sa judece toata istoria tarii si sa-i bage pe toti, viii si mortii, ..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • Ciocoii vechi si noi
  Ciocoii vechi si noi (1863) este capul de serie al unui gen de roman foarte popular in literatura noastra: acela al declinului clasei boieresti din secolul XIX, uzurpate de arendasi. Este romanul care a avut cele mai multe editii dintre toate, peste 20. Motivul acestui urias succes, care i-a facut p..
  Fara TVA: 10,08 Lei 10,08 Lei 14,00 Lei
 • Ciocoii vechi si noi
  Ciocoii vechi si noi este un roman de marca al literaturii romanesti, dincolo de miza estetica a cartii, seriile succesive de cititori au fost fascinati fie ca au vrut, fie ca nu, in tot acest rastimp, de fenomenul ce constituie substanta  romnanului: ciocoismul, forma romaneasca a parvenitismului, ..
  Fara TVA: 11,04 Lei 11,04 Lei 16,00 Lei
 • Ciocoii vechi si noi
  „Un roman popular si senzational ca factura, istoric si de moravuri ca tema, cum nu sunt putine dupa 1860, dar care are norocul primului personaj exceptional din istoria genului la noi: Dinu Paturica. […]Ceea ce se tine cel mai bine minte, in afara eroului principal, sunt tablourile si scenele de ep..
  Fara TVA: 6,74 Lei 6,74 Lei 12,04 Lei
 • Ciuleandra. Povestiri
  „Cand Liviu Rebreanu trece la romanul orasenesc, el eludeaza pe cat se poate infatisarea de indivizi si se refugiaza in monografia unei pasiuni, a unei porniri, adica in romanul psihologic, constient sau nu de lipsa putintei de a intui personaje. Ciuleandra e un astfel de roman analitic. […] Materia..
  Fara TVA: 11,50 Lei 11,50 Lei 19,17 Lei
 • Ciulinii Baraganului
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii . NUME CARTE: Ciulinii BaraganuluiISBN: 9786068395303PRET EDITURA: 13.00AUTOR(i): Panait IstratiEDITURA: GramarCOLECTIE: Capodopere ale romanului romanescCOPERTA: BrosataDATA PUBLICARE: 2012FORMAT: 140x200NUMAR PAGINI: 104..
  Fara TVA: 9,10 Lei 9,10 Lei 13,00 Lei
 • Ciulinii baraganului. Codin
  „Panait Istrati venea in aparenta numai cu un capital de povestiri exotice. Era ca un fel de comoara, de 1001 de nopti, in editia moderna. […] Dar, subteran, era cu totul altceva: o capacitate de simtire adanca, rascolitoare, intr-o vreme de uscaciune generala. Panait Istrati a fost un om viu, un om..
  Fara TVA: 5,72 Lei 5,72 Lei 9,53 Lei
 • Codin
  Cu o prefata de Ion Minulescu. NUME CARTE: CodinISBN: 6061501439PRET EDITURA: 13.54AUTOR(i): Panait IstratiEDITURA: SemneCOLECTIE: AkademosCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Martie 2012DATA PUBLICARE: 2012FORMAT: 120x170NUMAR PAGINI: 261..
  Fara TVA: 10,16 Lei 10,16 Lei 13,54 Lei
 • Colectionarul de sunete si alte proze
  „Evocator subtil de climate sufletesti si pictor impresionist al peisajelor strabatute in calatoriile sale, fie ca e vorba de cromatica marii si oraselelor Normandiei, de pitorescul balcanic al Cavarnei si al Balcicului, de monumentele Parisului si ale Egiptului, de Alpii francezi sau de Carpatii ro..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • Coltul penatilor mei
  In COLTUL PENATILOR MEI, cititorii vor afla o regina cu o gandire libera, neinfeudata niciunor prejudecati, vor da nu de afirmatii peremptorii si prezumptioase de cap incoronat, ci de amintirile si reflectiile unei femei sensibile a carei plenitudine si gratie a simturilor se ingemaneaza cu o profun..
  Fara TVA: 23,94 Lei 23,94 Lei 29,93 Lei
 • Corigent la limba romana
  Aceasta carte face parte din colectia editurii .Provocarile venite in ultimul timp din campul literar romanesc au modificat substantial lectura textelor sciitorilor moderni. In colectia „“ sunt „arhivate“ contributiile unor participanti majori la schimbarea de discurs literar. Incercam astfel sa ad..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 14,45 Lei