Carti de Literatura clasica

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 1001 de zile sau Noua Seherezada. Editia 2013
  Volumul 1001 de zile sau Noua Seherezada grupeaza povestiri, scenarii, vodeviluri si foiletoane, in care Ilf si Petrov parodiaza situatii si teme recurente in societatea rusa a anilor ’20-’30, dar si sabloane verbale, lozinci si reclame ale timpului.In Rusia anilor ’20-’30, teama de epurare conduce ..
  Fara TVA: 30,31 Lei 30,31 Lei 43,30 Lei
 • 14 povesti nemuritoare - antologie critica
  Aceasta culegere de povesti a fost proiectata cu seriozitate si probitate stiintifica, dar fara prejudecati elitiste. Ea se adreseaza in primul rand studentilor la litere specializati in literatura comparata, fiind unica antologie critica a textelor anderseniene editata in Romania. Dar „povestile ne..
  Fara TVA: 15,34 Lei 15,34 Lei 19,17 Lei
 • Abel Sanchez. Sfantul Manuel cel Bun
  Abel Sanchez si Joaquin Monegro sunt prieteni inca din copilarie. Abel e sociabil, prietenos, rasfatat de soarta. Pe scurt, un invingator. Joaquin e antipatic, retras si studios, plin de sine si mai ales invidios. Cei doi aleg cai diferite in viata: Abel devine artist, iar prietenul lui studiaza Med..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • Acest pamant
  Nascut in 1940 in Bahia, chiar in satul Junco, spatiul romanului „Acest pamant“, Antonio Torres face parte dintre marii scriitorii brazilieni ai generatiei anilor ’70 – Jorge Amado, Graciliano Ramos, Rachel de Queiroz, Clarice Lispector – care, sub un regim militar extrem de represiv, si‑au schimbat..
  Fara TVA: 9,77 Lei 9,77 Lei 16,28 Lei
 • Ada sau ardoarea
  „Publicat la doua saptamani dupa ce autorul implinise saptezeci de ani, Ada sau ardoarea este capodopera lui , incununarea glorioasa a carierei sale de romancier. Deopotriva basm, epopee, tratat filosofic despre esenta timpului si catalog erotic, Ada sau ardoarea este creatia suprema a unei imaginat..
  Fara TVA: 23,57 Lei 23,57 Lei 33,67 Lei
 • Adolescentul
  „Mi se spune ca sunt psiholog: e fals, eu nu sunt decat un realist in sensul cel mai inalt al cuvantului, adica descriu toate abisurile sufletului omenesc.“ - F.M. Dostoievski„E de remarcat ca aceasta vointa de putere, in romanele lui Dostoievski, duce intotdeauna la faliment. Supraomul din literatu..
  Fara TVA: 25,95 Lei 25,95 Lei 43,25 Lei
 • Adolescentul
  Diferit ca ton de celelalte capodopere ale scriitorului, romanul Adolescentul,1875, ocupa un loc aparte in creatia dostoievskiana, fiind istorisit din perspectiva unui tanar de nouasprezece ani, ale carui imaturitate, prospetime si naivitate se reflecta magistral in vocea narativa. Fiul nelegitim al..
  Fara TVA: 33,20 Lei 33,20 Lei 48,12 Lei
 • Adolescentul (Top 10+)
  Unul dintre cei mai importanti si mai influenti scriitori ai lumii, autorul capodoperelor Crima si pedeapsa, Fratii Karamazov, Idiotul sau Demonii, carti traduse in toate limbile, adaptate pentru teatru sau ecranizate.Diferit de celelalte romane ale lui Dostoievski, Adolescentul e istorisit din pers..
  Fara TVA: 15,84 Lei 15,84 Lei 22,95 Lei
 • Afinitatile elective (Top 10+)
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii Prin personaje contradictorii pentru epoca in care ele intrau in scena literaturii, romanul lui este un paradox al impotrivirilor. Eduard si Charlotte, cuplul deschis la libere alegeri, pun in scena legaturile, cand amoroase, cand pornite din apropi..
  Fara TVA: 11,43 Lei 11,43 Lei 16,33 Lei
 • Agnes Grey
  „Agnes Grey este „naratiunea in proza desavarsita a literaturii engleze. [...] Daca Anne Brontë ar mai fi trait inca zece ani, ea ar fi ajuns sa ocupe un loc alaturi de Jane Austen sau poate chiar mai sus. [...] Agnes Grey este o naratiune simpla si frumoasa ca o rochie de muselina, [...] singura po..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • Albastrul dintre cer si ape
  O poveste despre supravietuire si dragoste intr-o lume pustiita de razboi.In micul sat palestinian Beit Daras, toata lumea le cunoaste pe femeile din familia Baraka: pe indrazneata Nazmiyeh, pe surioara ei clarvazatoare, Mariam, precum si pe mama lor, Um Mamdouh, cea posedata de djinni inspaimintato..
  Fara TVA: 24,47 Lei 24,47 Lei 34,95 Lei
 • Alesul
  „Pana la urma, asadar, cum stau lucrurile cu aceasta carte, povestea pacatosului bun, povestea unui papa? Este una dintre ultimele scrise de Thomas Mann, publicata cand autorul avea 76 de ani si, fara indoiala, face concurenta celor mai indraznete romane contemporane, incalcand simultan tabuul eroti..
  Fara TVA: 33,04 Lei 33,04 Lei 47,20 Lei
 • Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica. Lovitura de gratie
  „Marguerite Yourcenar a insemnat ultima reverberatie a unui cor eroic de scriitori europeni printre care se numarau Thomas Mann si Andre Gide, barbati mai varstnici pe care i-a admirat cu precadere si ale caror opere au influentat-o pe a sa. S-a inscris perfect in linia lor de scriitori filozofi, cu..
  Fara TVA: 27,30 Lei 27,30 Lei 39,00 Lei
 • Alice in Tara Minunilor
  Intr-o dupa-amiaza insorita de iulie, in anul 1862, un profesor de la Oxford, pe numele lui Charles Lutwidge Dodgson, porneste intr-o plimbare cu barca pe raul Tamisa, impreuna cu cele trei fetite ale prietenilor sai, dintre care una se numeste Alice. Ca sa-si distreze micutele insotitoare, cel ce m..
  Fara TVA: 18,63 Lei 18,63 Lei 27,00 Lei
 • Amantul Doamnei Chatterley
  Ultimul roman al lui D.H. Lawrence, Amantul doamnei Chatterley a fost interzis la publicarea sa, starnind o furtuna de controverse. Lawrence exploreaza trairile lui Constance Chatterley, prizoniera intr-un mariaj steril cu Sir Clifford, un aristocrat intelectual paralizat de la brau in jos in urma P..
  Fara TVA: 13,70 Lei 13,70 Lei 24,90 Lei
 • Amantul doamnei Chatterley (Top 10+)
  Romanul Amantul doamnei Chatterley a inspirat de-a lungul timpului mai multe ecranizari; ultima, difuzata in 2015, ii are in distributie pe Holliday Grainger, Richard Madden si James Norton. „In intunecimea uda a copacilor fu cuprinsa brusc de un tremur de nestapinit. Torsul alb al barbatului, despi..
  Fara TVA: 13,08 Lei 13,08 Lei 18,95 Lei
 • America
  „ se pricepe sa dezvaluie pretutindeni lumina tainuita. Ai impresia ca descoperi o mare insorita, cu valuri ce sunt tasniri de lumina si in fata careia trebuie sa inchizi, orbit, ochii, pentru a te adaposti la umbra.“ - Max Brod„Kafka este cel mai mare scriitor de limba germana al timpului nostru. P..
  Fara TVA: 13,19 Lei 13,19 Lei 23,99 Lei
 • America (Top 10+)
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Karl Rossmann, abia venit din aerul molcom al Europei, descopera lumea aglomerata a New Yorkului cu sperantele si naivitatea pe care numai la saisprezece ani un tanar le poate avea. Intra fara intarziere sub aripa protectoare a unchiului sau bogat s..
  Fara TVA: 12,59 Lei 12,59 Lei 18,25 Lei
 • America fara etaje (Top 10+)
  America fara etaje este jurnalul calatoriei intreprinse de Ilf si Petrov in Statele Unite ale Americii, in intervalul noiembrie 1935, ianuarie 1936. In timpul drumului cu masina de-a curmezisul Statelor Unite, de la Atlantic la Pacific si inapoi, cei doi scriitori, insotiti de neobositul si memorabi..
  Fara TVA: 15,48 Lei 15,48 Lei 22,11 Lei
 • Aminta
  Tasso povesteste cu simplitate si cu cel mai inalt lirism despre nasterea si evolutia sentimentului dragostei la doi tineri, Aminta si Silvia, care in timp invata sa iubeasca si la randul lor sa fie iubiti. Pe fundal sunt plasate contradictiile fiintei omenesti aflate in eterna cautare a unui echili..
  Fara TVA: 11,18 Lei 11,18 Lei 27,94 Lei
 • Amintiri din casa mortilor
  Am citit Casa Mortilor. Uitasem multe din ea si am recitit-o; nu cunosc o carte mai buna in toata literatura noua, incluzandu‑l pe Puskin. Nu tonul, ci punctul de vedere este uimitor, sincer, natural si crestinesc. O carte buna, convingatoare. M‑am delectat ieri toata ziua cu ea, cum nu m‑am mai del..
  Fara TVA: 10,54 Lei 10,54 Lei 19,17 Lei
 • Anii
  Desi este romanul unei familii - Pargiter - cartea nu abunda in evenimente senzationale, ci este, asa cum ne-a obisnuit Virginia Woolf, o atenta si sensibila disecare a unou universuri interioare. Gandurile si simtamintele personajelor evolueaza pe un ax temporal marcat in titlurile capitolelor. Vet..
  Fara TVA: 15,67 Lei 15,67 Lei 27,99 Lei
 • Anna Karenina
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Lev Nicolaievici Tolstoi (1828 – 1910) este considerat din punct de vedere artistic unul dintre cei mai mari romancieri din istoria literaturii ruse a secolului al XIX – lea.Anna Karenina apare in 1877, in forma sa definitive. Romanul picteaza in cu..
  Fara TVA: 26,98 Lei 26,98 Lei 33,72 Lei
 • Anna Karenina (Top 10+).
  Povestea unei vieti pline de patimi si indoieli, celebrul roman Anna Karenina istoriseste tragedia unei femei aflate sub imperiul distructiv al unei pasiuni adulterine. In fundalul pe care, alaturi de Anna, evolueaza personaje aparte prin natura lor, Tolstoi divulga ipocrizia inaltei societati, zugr..
  Fara TVA: 19,47 Lei 19,47 Lei 29,95 Lei
 • Apa neagra
  O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intamplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunile lui John F. Kennedy de a deveni din nou presedinte.Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Ke..
  Fara TVA: 13,45 Lei 13,45 Lei 19,22 Lei
 • Astra
  Carmen Sylva si Mite Kremnitz, scriitoare de limba germana care au trait in Romania, participand intens la viata ei politica si culturala, sunt unele dintre personalitatile europene de prestigiu de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Colaborarea lor, care a durat ani buni, s..
  Fara TVA: 10,40 Lei 10,40 Lei 26,01 Lei
 • Aventurile lui Huckleberry Finn
  Scriitorul, eseistul si umoristul Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, este autorul romanelor Print si cersetor, Viata pe Mississippi, Aventurile lui Tom Sawyer, Un yankeu la curtea regelui Arthur.Aventurile lui Huckleberry Finn prezinta continuarea pove..
  Fara TVA: 8,61 Lei 8,61 Lei 14,35 Lei
 • Aventurile lui Robinson Crusoe
  Cartea face parte din colectia a editurii .Marele secret al cartilor din aceasta colectie consta in faptul ca fiecare capitol din opera clasica este insotit de rubrica Encyclopaedia, in care anumite momente din textul de baza sunt comentate din punct de vedere stiintific. Comentariile vizeaza cele ..
  Fara TVA: 20,88 Lei 20,88 Lei 29,00 Lei
 • Baietii
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Baietii este considerata de critica ultima opera majora scrisa de Montherlant. O carte despre o legatura pasionala dintre doi baieti in varsta de 16 si 14 ani dintr-o scoala din Franta anului 1912. Scrisa in 1969, povestea se desfasoara in Franta, i..
  Fara TVA: 19,04 Lei 19,04 Lei 34,00 Lei
 • Balciul desertaciunilor (2 vol.)
  Fresca ampla, realista a societatii domina romanul secolului trecut, dar tabloul zugravit maiastru de Thackeray impresioneaza prin lipa de menajamente fata de semeni si un mesaj incarcat de cinism. In locul eroilor exemplari avem in fata antieroi notorii, oameni ai mizelor marunte, insi imorali si r..
  Fara TVA: 19,94 Lei 19,94 Lei 34,99 Lei
 • Bel-Ami
   Santajul, masinatiunile si lipsa de scrupule fac parte din arsenalul micului functionar caruia nici un obstacol nu ii sta in cale. Ambitios si oportunist, micul functionar Georges Duroy, fost soldat, se lanseaza fara ezitare in viata trepidanta a Parisului din a doua jumatate a secolului al XIX-lea..
  Fara TVA: 13,93 Lei 13,93 Lei 19,90 Lei
 • Blandetea noptii
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Dick Diver este un stralucit psihiatru american, cu o personalitate magnetica, casatorit cu fosta sa pacienta, Nicole, fermecatoare, bogata, dar cu un grav dezechilibru emotional. Rosemary, o tanara actrita fascinata de Nicole si indragostita iremed..
  Fara TVA: 31,24 Lei 31,24 Lei 45,28 Lei
 • Blindetea noptii - traducere noua (Top10+)
  Intr-o noua traducere, de Mihaela Ghita Romanul Blindetea noptii a fost ecranizat in 1985, cu Peter Strauss si Mary Steenburgen in rolurile principale, in regia lui Robert Knights. Dick Diver, un psihiatru cu perspective stralucite, se indragosteste de Nicole, tinara pacienta pe care o trateaza la o..
  Fara TVA: 16,07 Lei 16,07 Lei 22,95 Lei
 • Bucuresti, bulevardul Dacia 77. O poveste franco-romana
  In 23 ianuarie 1936, la cererea unui grup de intelectuali si diplomati francezi si romani, Franta cumpara casa Olanescu pentru a infiinta un Institut de Studii Superioare. Ea avea sa treaca in curand prin vremuri grele: sunt anii celui de-al Doilea Razboi Mondial si cei ai dictaturii comuniste. Cu t..
  Fara TVA: 21,00 Lei 21,00 Lei 30,00 Lei
 • Cainele din Baskerville
  Moartea misterioasa a lui Sir Charles Baskerville, cunoscut pentru averea sa, dar si pentru extrema generozitate, starneste uimirea autoritatilor si agitatie in randul locuitorilor. Batranul nobil suferea de inima si era bantuit de o spaima terifianta din cauza blestemului care apasa asupra familiei..
  Fara TVA: 6,74 Lei 6,74 Lei 12,04 Lei
 • Calatoriile lui Gulliver
  Jonathan Swift (1667-1745), scriitor de origine irlandeza, a obtinut cu "Calatoriile lui Gulliver" un binemeritat interes universal. Cele trei parti ale acestui roman satiric pe care le prezentam cititorilor nostri au "tinte" distincte: daca in "Calatoria in Lilliput" aluzia se refera in mod limpede..
  Fara TVA: 6,74 Lei 6,74 Lei 12,04 Lei
 • Camera lui Jacob
  Camera lui Jacob este primul roman experimental al Virginiei Woolf, in care accentul cade pe portretul unui tanar, reprezentant si, in acelasi timp, victima a valorilor sociale ce au angrenat societatea edwardiana in razboi. Ca intr-un bildungsroman, traseul existential al lui Jacob se contureaza in..
  Fara TVA: 11,39 Lei 11,39 Lei 19,99 Lei
 • Cantaretul de tango
  Un student strain soseste la Buenos Aires in cautarea unui cantaret mitic, care i-a inapoiat tangoului puritatea si desfranarea de la inceputuri. Ceea ce gaseste e mult mai valoros: un oras ce-i dezvaluie treptat secretele trecute si viitoare, cu o intensitate, o frumusete si un haos care il poarta ..
  Fara TVA: 12,72 Lei 12,72 Lei 19,27 Lei
 • Capitan la 15 ani
  Capitan la 15 ani (1878) este un roman de aventuri, povestea lui Dick Sand, un adolescent curajos si inteligent. In urma unei intamplari tragice, tanarul ramane singurul marinar la bordul bricului Pilgrim, alaturi de sotia armatorului, doamna Weldon, fiul ei, Jack, varul Bénédict, bucatarul Negoro, ..
  Fara TVA: 8,04 Lei 8,04 Lei 14,35 Lei
 • Capitan la 15 ani
  Cartea face parte din colectia  a editurii .Marele secret al cartilor din aceasta colectie consta in faptul ca fiecare capitol din opera clasica este insotit de rubrica Encyclopaedia, in care anumite momente din textul de baza sunt comentate din punct de vedere stiintific. Comentariile vizeaza cele ..
  Fara TVA: 20,88 Lei 20,88 Lei 29,00 Lei
 • Capitanul Conan (Top 10+)
  Capitanul Conan a fost distins in 1934 cu prestigiosul premiu Goncourt, iar in 1996 a inspirat filmul cu acelasi titlu regizat de Bertrand Tavernier.Primul Razboi Mondial se apropie de sfirsit. Detasamentul locotenentului Conan din Armata franceza de la Dunare asteapta intr-o padure de pe malul bulg..
  Fara TVA: 11,27 Lei 11,27 Lei 16,33 Lei
 • Captiva. Fugara, In cautarea timpului pierdut, Vol. 5
  „Dintre «tinerele fete in floare» intalnite in statiunea balneara Balbec, Marcel o culege pe Albertine, pentru ca «umbra» ei inseamna pentru el reversul unei aure incandescente si incinerante. Romanele Captiva si Fugara (publicate in 1923 si, respectiv, 1925) renunta la ampla fresca sociologica din ..
  Fara TVA: 10,98 Lei 10,98 Lei 19,27 Lei
 • Carabusul de aur si alte povestiri (Top 10+)
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Volumul Carabusul de aur si alte povestiri aduce la un loc cateva dintre capodoperele narative ale lui . Fie ca eroul este framantat de o enigma a carei rezolvare va elucida misterul unei crime (Misterul lui Marie Roget), fie ca protagonistul e tinu..
  Fara TVA: 11,17 Lei 11,17 Lei 15,95 Lei
 • Cararea pierduta (Top 10+)
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .In Cararea pierduta, Francois Seurel povesteste aventura care ajunge sa schiteze un destin tulburator prietenului sau, Augustin Meaulnes. Pe cand erau amandoi elevi la Cursul Superior de la Sainte-Agathe, Augustin se gandeste sa le faca tuturor o su..
  Fara TVA: 11,27 Lei 11,27 Lei 16,33 Lei
 • Carmilla si alte nuvele
  Carmilla, publicata in 1872, este probabil cea mai cunoscuta nuvela a sa. Se pare ca aceasta a reprezentat o sursa de inspiratie pentru celebrul roman al lui Bram Stocker, Dracula. Nuvela prezinta povestea unei tinere englezoaice care locuieste cu tatal ei intr-un vechi palat din Stiria, regiune sit..
  Fara TVA: 8,94 Lei 8,94 Lei 14,90 Lei
 • Carnete
  Daca multi scriitori s-au folosit de carnete pentru a tine un jurnal intim, a consemna impresii de calatorie sau diverse notatii pregatitoare, Proust s-a slujit de ale sale doar pentru a-si acompania opera, atat pe plan lexical, cat si pe planul creatiei. Din acest punct de vedere, si in ciuda carac..
  Fara TVA: 22,79 Lei 22,79 Lei 39,99 Lei
 • Cartea cetatii doamnelor. Editie bilingva
  Curajoasa si erudita apologie a virtutilor femeilor, Cartea cetatii doamnelor este considerata indeobste prima utopie feminista din literatura universala si a devenit un model pentru literatura feminina ulterioara.Figura de referinta a Evului Mediu tarziu, Christine de Pizan a fost una dintre primel..
  Fara TVA: 33,20 Lei 33,20 Lei 48,12 Lei
 • Cartea pernei. Confesiunile unei doamne de onoare de la curtea imperiala japoneza
  Cartea pernei. Confesiunile unei doamne de onoare este una dintre cele mai citite opere din literatura japoneza!Acum o mie de ani, intr-o lume care, in multe sensuri, era foarte diferita de a noastra, o doamna de la curtea imperiala a Japoniei s-a asezat in fata unor foi de hirtie si a inceput sa sc..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,92 Lei