Carti de Fictiune

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Anii de ucenicie ai lui August Prostul
  „Veritabil roman al formatiei artistului, o explicatie din interior, insotita de o convingatoare sustinere, de o declarata apologie a conditiei de scriitor. Analiza a actului creator si a celui de receptare, a devenirii artistice si intelectuale, a formarii scriitorului intr-o epoca data si nu numai..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 28,42 Lei
 • As vrea sa ma astepte si pe mine cineva
  Fiecare povestire din As vrea sa ma astepte si pe mine cineva este astfel gandita incat soarta fiecarui personaj sa se decida intr-un unic moment crucial. In „Evenimentul zilei“ agentul comercial Jean-Pierre nu afla de consecintele catastrofale ale unui moment de neatentie decat a doua zi, din pagin..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Atrium
  „Atrium este un triumf al racursiului, al lacunei. Roman al generatiei, inrudit cu romanul englez de colegiu, meditatie asupra efortului liber si al celui obligat sa se miste in perimetrul omorator al meschinei parveniri, deschidere spre un neasteptat fior istoric, in sensul in care un romancier se ..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 36,56 Lei
 • Baiuteii (Top 10+)
  O carte despre copilarie si inocenta ei, despre prietenie si fotbal, dar, mai ales, despre universul familiei, cu toate ritualurile, iubirile, asteptarile si dezamagirile lui. In dialogul dintre autori, afirmatiile unuia sunt reformulate de celalalt, istoriile capata mize diferite in functie de ungh..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 16,95 Lei
 • Blocul 29, apartamentul 1
  Irina are doisprezece ani si locuieste cu bunicul, un batran tipicar, obsedat de gospodarie si retete vegetariene, si o neverosimila bunica, frumoasa, inteligenta si aiurita, pentru care mica eroina dezvolta o adevarata obsesie. In fundal evolueaza perechea mama-tata, doi inadaptati in plina criza s..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Celelalte povesti de dragoste (Top 10+)
  Unsprezece povesti in care dragostea e privita din unghiuri surprinzatoare si, in acelasi timp, unsprezece secvente ale unui roman construit pe o unica poveste, a unei iubiri ce nu-si gaseste ritmul. Lipsa comunicarii, tradarea, gelozia, angoasele si asteptarile, toate aceste stari, puse sub semnul ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,40 Lei
 • Clopotul de sticla (Top 10+)
  Un roman ce a reprezentat pentru tinerii anilor ’70 ceea ce era De veghe in lanul de secara pentru tinerii zbuciumatilor ani ’50.„Clopotul de sticla, unicul roman al marii poete , a devenit pentru tinerii din anii ’70 ceea ce era De veghe in lanul de secara pentru tinerii din anii ’50 – cartea arhet..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 17,95 Lei
 • Copacul
  Copacul, ce inaugureaza seria de autor , este un text cu tenta accentuat eseistica si memorialistica, in care John Fowles dezvaluie impactul pe care l-a avut natura asupra vietii sale si avertizeaza asupra pericolelor implicite ale impulsului nostru traditional de a categorisi, de a imblanzi si de a..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Daniel Martin
  Daniel Martin, eroul ce da numele romanului lui , este un dramaturg britanic devenit scenarist la Hollywood, care, in urma acestei metamorfoze, ajunge sa se indoiasca de valorile si principiile proprii. Revenit in Anglia pentru a-si vizita un prieten bolnav, Daniel Martin se confrunta cu trecutul sa..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Dans dans dans
  Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Tomescu.Actiunea din roman se desfasoara dupa patru ani de la intamplarile din In cautarea oii fantastice. In urma unui vis obsesiv, eroul fara nume al lui Murakami se hotaraste sa se reintoarca in Sapporo, in speranta de a descoperi un indiciu care sa..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 44,95 Lei
 • Doamna si licornul
  Cele sase tapiserii reprezentand Doamna si licornul, pastrate la Musee National du Moyen-Age de la Cluny, Paris, sunt cunoscute in toata lumea, insa despre oamenii care le-au creat, in Evul Mediu tarziu, se cunosc foarte putine lucruri. Se crede ca au fost comandate de un nobil francez, Jean Le Vist..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Dulgheri, inaltati grinda acoperisului si Seymour: o prezentare
  Dulgheri, inaltati grinda acoperisului continua povestea familiei Glass si a celor sapte copii ai acestora: Seymour - poetul talentat, Buddy - scriitorul, Walker si Wakw, gemenii - unul ucis in razboi, celalalt preot, Boo Boo - fiica maritata convenabil si mezinii . Cu totii au fost zguduiti de sinu..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,40 Lei
 • Fata cu cercel de perla (Top 10+)
  Pornind de la celebrul portret al lui Vermeer, Fata cu cercel de perla, construieste un superb roman istoric, avandu-l ca personaj central pe cunoscutul pictor olandez. Misteriosul tablou  si nu mai putin misteriosul autor capata viata prin fictiune, prin inventarea unei povesti de dragoste intre p..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Frumosii invinsi (Top 10+)
  Romanul Frumosii invinsi este una dintre cele mai cunoscute scrieri experimentale ale anilor ’60. Naratiunea este construita in jurul a trei personaje legate intre ele prin complicatele fire ale iubirii: naratorul - specialist in istoria unui trib indian care de-a lungul intregii sale existente a pi..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Gradina de ciment
  Editie revazuta.Fascinanta prin acuitatea detaliilor, Gradina de ciment - povestea unei relatii incestuoase, magistral gradata, dintre doi adolescenti, frate si sora, care isi ingroapa mama moarta in pivnita - exploreaza tensiunea dintre aparenta calma, rationala, a vietii si impulsurile violente al..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Harun si Marea de Povesti. Editia 2013
  Aparut in 1990, Harun si Marea de Povesti este istoria micului Harun Khalifa si a tatalui sau, Rasid, de profesie povestitor. Asemenea unui basm transpus in zilele noastre, romanul de fata amesteca, precum un puzzle, carticele hazlii si desene animate, secvente din Razboiul stelelor si chiar inscrip..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,95 Lei
 • Indignare
  scrie o poveste despre impulsurile rebele ale adolescentei, cand (dupa cum spune chiar unul dintre personaje) deciziile cele mai banale pot avea consecinte dintre cele mai disproportionate. Este si vina epocii istorice in care evolueaza personajul principal, tanarul Marcus Messner, fiul unui macela..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Iubirea omeneasca
  Cartea este o replica fictionala menita sa-i reduca la tacere pe teoreticienii „crizei umanismului contemporan“. Protagonistul cartii, Elias Almeida, este un revolutionar angolez care, confruntat cu aspectele cele mai sumbre ale istoriei ultimei jumatati a secolului XX, isi pastreaza increderea in p..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Joaca preferata
  Joaca preferata este prima carte prin care celebrul cantaret se anunta ca romancier. Tipic prin elementele autobiografice, romanul iese din normele conventionale prin modul in care autorul concepe „joaca“ personajelor sale. Detalii reale compun circumstante fictive, figurile feminine si diverse alt..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Kafka pe malul marii
  Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista bestsellerurilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma si a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera d..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 44,95 Lei
 • Luna si doi bani jumate (Top 10+)
  Luna si doi bani jumate are ca punct de pornire biografia faimosului pictor francez Paul Gauguin. Personajul principal, Charles Strickland (Gauguin) este un agent de bursa londonez. Isi doreste foarte mult sa picteze, iar aceasta dorinta il determina sa paraseasca Londra, sa plece la Parris, apoi in..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 16,33 Lei
 • Maigret
  Ideea e simpla: omul il atrage pe Maigret pe stradute intunecoase, iar tovarasii lui cu masina il lichideaza... Ritmul urmaririi devine tot mai alert. Omul gafaie, si-a pierdut cumpatul, se teme. Brusc, se avanta sa treaca strada. Maigret da sa traverseze si el, dar se opreste scurt. Zgomot de motor..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,40 Lei
 • Maigret la ministru
  Un incident tragic declanseaza un mare scandal de presa: un sanatoriu de stat s-a prabusit, provocand moartea a peste o suta de copii. Teribila catastrofa putea fi probabil evitata, deoarece, la studierea proiectului de constructie, un eminent specialist, profesorul Calame, prevazuse pericolul. Din ..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Maigret si flamanzii
  Solicitat personal sa ajute la evitarea unei erori judiciare, Maigret ajunge intr-un orasel de la granita cu Belgia, unde este pus in fata unei povesti de familie destul de incurcate. Desi e logodit cu Marguerite Van de Weert, fiica de medic, Joseph Peeters, student la Drept, are un copil cu Germain..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 18,78 Lei
 • Moartea si busola. Proza completa 1
  Cu primul volum al prozei lui Jorge Luis Borges, Editura Polirom continua seria de opere dedicata unuia dintre autorii care si-au lasat amprenta asupra literaturii secolului XX. Volumul reuneste povestirile fantastice care l-au facut celebru pe Borges in toata lumea, in care sunt surprinse, cu o acu..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,30 Lei
 • Opere I. Lumea in doua zile
  Conceput in maniera initiata de Durrell la finalul anilor ’50, cand personajele isi pasau rolul evocarii din perspectiva proprie, romanul lui Balaita creioneaza in plus tipologii rafinate, lanseaza intrebari si nelinisti vitale, autorul intrand in mecanismul nebuniei, al intamplarii si al fabulosulu..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,01 Lei