Carti de Dictionare tematice

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Dictionar al religiilor
  Religiile in treizeci si trei de capitole. O carte citita pretutindeni in lume.„Iti fac o propunere de colaboare: un Dictionar al religiilor, la care ma gandesc de mult. Volumul va fi semnat Eliade-Culianu si sper ca va deveni indispensabil, va fi tradus in multe limbi...“ - Mircea Eliade catre Ioan..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,30 Lei
 • Dictionar de analiza a discursului
  Dupa cum se poate constata chiar din titlu, volumul de fata a urmat modelul lucrarii omonime publicate de Patrick Charaudeau si Dominique Maingueneau (2002). In timp ce acestia isi promoveaza, in primul rind, propriile idei legate de analiza discursului, prezenta lucrare este o sinteza care nu urmea..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 56,83 Lei
 • Dictionar de arta moderna si contemporana
  Editia a III-a revazuta si adaugita „Ni s-a parut util sa insistam in dictionar asupra celor mai importante tendinte, asociatii, publicatii, grupari si personalitati care au asigurat caracterul neintrerupt explorator al artei moderne, dar si asupra contributiilor considerate zonale, care imbogatesc ..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 69,95 Lei
 • Dictionar de economie si stiinte sociale
   Dictionarul de fata este publicat la editura si se adreseaza liceenilor, studentilor si tuturor celor care doresc sa afle mai multe despre economie, sociologie, antropologie, stiinte sociale.Prin cele aproximativ 1200 de intrari si numeroase anexe, dictionarul de fata defineste conceptele economic..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,44 Lei
 • Dictionar de genetica literara (editia a II-a)
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionar de genetica literara (editia a II-a) prezentare: Generice anterioare („critica genetica “, „genetica textului“) luau in calcul (meta) istoria manuscriselor si priveau textul ca obiect de negociere cu autorul-ca-scriptor. in genetica litera..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,08 Lei
 • Dictionar de literatura romana
  O carte strict necesara in biblioteca fiecaruia. Dictionarul cuprinde scriitorii cei mai importanti ai literaturii romane, de la clasici pana la contemporani, romancieri, poeti, eseisti, critic si istorici literari. Dictionarul, alaturi de alte opere din acelasi gen, vine sa compleze un domeniu frag..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 23,10 Lei
 • Dictionar de mitologie
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Calatoria mitologica se dovedeste la profesorul Petrut Parvescu un mijloc privilegiat de a verifica si confirma convingeri si teze teoretice, dupa cum este si sursa evidentierii de noi adevaruri mitologice. Observatia istorica a feluritelor infati..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar de politici publice
  Prima lucrare de acest gen publicata in Romania, Dictionarul de politici publice ofera o perspectiva de ansamblu asupra actiunii publice actuale. Cele 57 de articole prezinta conceptele-cheie ale domeniului, originea si evolutia lor si dezbaterile pe care acestea le suscita, completand expunerile te..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 36,56 Lei
 • Dictionar de Postmodernism
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Acest prim volum dintr-un proiect mult mai amplu prezinta monografii ale unor termeni care, daca nu au fost inventati chiar de postmoderni, au facut o cariera spectaculoasa in postmodernism. Si intr-un caz si in altul ne-a interesat perceptia deoseb..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,53 Lei
 • Dictionar de scriitori canonici romani
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii  si reprezinta un instrument de lucru valoros pentru elevi, studenti, profesori, dar si pentru alte categorii de cititori dornici sa se informeze. Am cercetat diferite surse, de la dictionarele autorilor consacrati, pana la sinteze, brosuri, articol..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 30,83 Lei
 • Dictionar de scriitori Nord-Americani (A)
  Unic in cultura universala prin amploarea discursului, acest dictionar se inscrie in coordonate precum multidisciplinaritatea (intre autori numarandu-se filologi, dar si medici, juristi, agronomi sau economisti; anglisti/americanisti, dar si hispanisti sau germanisti, provenind ei din Iasi, dar si d..
  Fara TVA: 215,99 Lei 215,99 Lei 269,72 Lei
 • Dictionar de simboluri. Mituri, vise, obiceiuri, gesturi, forme, figuri, culori, numere
  Intr-o epoca in care imaginatia este revalorificata ca resort al descoperirilor si progresului, dictionarul coordonat de Jean Chevalier si Alain Gheerbrant ilustreaza varietatea cheilor de interpretare – oficiale si subversive, analitice si emotionale, spirituale si sexuale – oferite in diferite cul..
  Fara TVA: 90,99 Lei 90,99 Lei 129,00 Lei
 • Dictionar de superstitii. Mari personalitati si superstitiile lor
  Nu serveste la nimic sa ne batem joc de increderea prea mare in fortele obscure nascute odata cu umanitatea. Superstitiile vor trai si vor dura atat timp cat vor exista oameni. Marii conducatori, marii navigatori si chiar marii ganditori si ctitori de imperii, de castele in Spania, toti au crezut in..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 21,19 Lei
 • Dictionar de teorie literara
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de teorie literara inventariaza si analizeaza principalele curente literare, figuri de stil, genuri si specii literare, elemente de metrica, de prozodie si personalitati ale teoriei literare din spatiul european si american. Importanta..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 36,61 Lei
 • Dictionar de terminologie sociolingvistica
         Dictionarul de terminologie sociolingvistica este prima lucrare din spatiul romanesc care reflecta starea actuala a sociolingvisticii in toata complexitatea ei. Spre deosebire de literatura existenta in Occident (in tarile anglo-saxone, in Franta, in Italia etc.), sociolingvistica s-a dezvolt..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Cum numeroasele forme verbale in sanscritã prezintã dificultãti serioase in invãtarea acestei limbi, dictionarul de fatã serveste, partial, de manual. De aceea, impreunã cu Manualul propriu-zis de limba sanscritã, al aceleiasi autoare, reprezintã un instrument de lucru valoros si unic acelora ce dor..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 1
  Elaborat din initiativa unor ofiteri din Marina Militara Romana, acest cuprinzator volum este rezultatul a trei ani de munca redactionala si a unei lungi perioade de documentare. NUME CARTE: Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 1ISBN: 9738734177PRET EDITURA: 67.43AUTOR(i): ***EDITURA: SemneCOPERTA..
  Fara TVA: 49,99 Lei 49,99 Lei 67,43 Lei
 • Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 2
  Elaborat din initiativa unor ofiteri din Marina Militara Romana, acest cuprinzator volum este rezultatul a trei ani de munca redactionala si a unei lungi perioade de documentare. NUME CARTE: Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 2ISBN: 9789736246913PRET EDITURA: 48.17AUTOR(i): Comandor Anton Bejan,..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 48,17 Lei
 • Dictionar englez-roman al Bibliei autorizate. Geneza (Facerea) sau Intaia carte a lui Moise
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de fata, primul de acest fel in anglistica romaneasca, studiaza lexical si cultural Cartea Genezei (Intaia Carte a lui Moise), astfel punand in oglinda trei versiuni autorizate ale Bibliei: cea in limba engleza (bazata pe vestita traduce..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Dictionar farmaceutic
  Dictionarul farmaceutic se adreseaza, in primul rand, studentilor Facultatilor de Farmacie si Medicina, dar si farmacistilor, medicilor, masteranzilor, rezidentilor, doctoranzilor, specialistilor din industria farmaceutica si cosmetica, universitarilor, cercetatorilor din domeniul medicamentului si ..
  Fara TVA: 100,99 Lei 100,99 Lei 143,53 Lei
 • Dictionar geografic universal (contine CD)
  Dictionarul cuprinde principalele nume geografice de pe glob, de vadita pondere informationala si de mare frecventa in circuitul international actual. Aceste nume desemneaza continente, oceane, mari, fluvii, rauri, lacuri, munti, insule, peninsule, state, orase, locuri istorice e.t.c. Cititorului i ..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 57,70 Lei
 • Dictionar grec-roman. Volumul I
  Dictionarul Grec–Roman:se bazeaza pe studierea directa a autorilor antici;este realizat cu ajutorul descoperirilor recente in materie de tehnologie a informatiei;acopera aproape o mie de ani de limba greaca;implica cele mai importante dialecte si genuri literare;este proiectat pentru acces rapid si ..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 62,52 Lei
 • Dictionarul biografic de personalitati feminine
  Aceasta editie a Dictionarului biografic de personalitati feminine include femei care au ajuns pe prima pagina a ziarelor in cei cinci ani care s-au scurs de la precedenta editie printre care Condoleezza Rice, Nigella Lawson, Paula Radcliffe, Hale Brenda si Tracey Emin. Unele omisiuni notabile au fo..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 52,40 Lei
 • Dictionarul limbii romane de lemn
  Volumul nu este, cum ar parea, o lucrare de pura lexicografie, ci o sinteza de istorie culturala. Dispusa dupa un model consacrat, materia ilustreaza, e adevarat, modalitatile discursului totalitar, dar, din perspectiva literara, e si o antologie, document de adeziune la o doctrina ucigasa, a carei ..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,00 Lei
 • Dictionarul Luceafarului eminescian
  „Dictionarul Luceafarului eminescian este prima lucrare de lexicografie consacrata unei singure opere poetice romanesti [...]. Dictionarul incearca prezentarea creatiei poetice din perspectiva lexicului, optiunile individualitatii creatoare fata de mijloacele oferite de limba; totodata, cu limitele ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 35,70 Lei
 • Dictionarul uzual al limbii romane
  Ne dorim ca prezentul dictionar sa raspunda necesitatii de a reflecta limba actuala de uz curent, satisfacand un public larg, mai ales elevii, venind in sprijinul nevoii lor de cunoastere si de insufletire a cuvintelor - unitati biplane, avand continut si forma -, pentru a se exprima corect si expre..
  Fara TVA: 46,99 Lei 46,99 Lei 66,47 Lei
 • Mic dictionar de toponime istorice romanesti
  Autorul l-a denumit „mic dictionar”, desi cuprinde 1087 de pozitii, alegandu-si drept principal criteriu in abordarea intreprinsa factorul economic, atat de important in evolutia unei localitati sau zone geografice. Dictionarul insa excede acest criteriu, oferind o sumedenie de informatii despre eve..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,00 Lei
 • Personalitati straine in istoria Romaniei. Dictionar biografic
  Lucrarea cuprinde 250 de personalitati straine din Antichitate pana la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial (monarhi, sefi de stat, comandanti militari, diplomati, secretari particulari ai domnilor romani) care au actionat sau activat pe/din teritoriul romanesc, influentand istoria romanilor...
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 42,00 Lei
 • Science Fiction, Vol. 1
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Volumul de fata, dedicat SF-ului american, cuprinde trei tipuri de articole „Scriitori“ (datele biografice, descrierea operei, bibliografia, filmografia, traducerile in limba romana si referintele critice), „Reviste“ (datele tehnice si editoriale, c..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 62,61 Lei