Carti de Dictionare tematice

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Dictionar al religiilor
  Religiile in treizeci si trei de capitole. O carte citita pretutindeni in lume.„Iti fac o propunere de colaboare: un Dictionar al religiilor, la care ma gandesc de mult. Volumul va fi semnat Eliade-Culianu si sper ca va deveni indispensabil, va fi tradus in multe limbi...“ - Mircea Eliade catre Ioan..
  Fara TVA: 29,88 Lei 29,88 Lei 43,30 Lei
 • Dictionar de analiza a discursului
  Dupa cum se poate constata chiar din titlu, volumul de fata a urmat modelul lucrarii omonime publicate de Patrick Charaudeau si Dominique Maingueneau (2002). In timp ce acestia isi promoveaza, in primul rind, propriile idei legate de analiza discursului, prezenta lucrare este o sinteza care nu urmea..
  Fara TVA: 45,46 Lei 45,46 Lei 56,83 Lei
 • Dictionar de arta moderna si contemporana
  Editia a III-a revazuta si adaugita „Ni s-a parut util sa insistam in dictionar asupra celor mai importante tendinte, asociatii, publicatii, grupari si personalitati care au asigurat caracterul neintrerupt explorator al artei moderne, dar si asupra contributiilor considerate zonale, care imbogatesc ..
  Fara TVA: 48,97 Lei 48,97 Lei 69,95 Lei
 • Dictionar de droguri, toxicomanii si dependente
  Dictionar de droguri, toxicomanii si dependente. Agentia nationala antidrog. Strategii, institutii, legislatie in domeniul drogurilor. NUME CARTE: Dictionar de droguri, toxicomanii si dependenteISBN: 9789738657121PRET EDITURA: 56.83AUTOR(i): Denis Richard, Jean-Louis SenonEDITURA: LiderCOLECTIE: Car..
  Fara TVA: 56,83 Lei 56,83 Lei 56,83 Lei
 • Dictionar de genetica
  Genetica este o stiinta moderna care a inregistrat remarcabile progrese in ultima perioada si care ocupa un loc extrem de important intre celelalte stiinte bio-medicale. Cu aceasta lucrare, autorii si-au propus sa umple un gol in literatura de specialitate de acest gen si sa ofere un instrument util..
  Fara TVA: 13,94 Lei 13,94 Lei 24,90 Lei
 • Dictionar de genetica literara (editia a II-a)
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionar de genetica literara (editia a II-a) prezentare: Generice anterioare („critica genetica “, „genetica textului“) luau in calcul (meta) istoria manuscriselor si priveau textul ca obiect de negociere cu autorul-ca-scriptor. in genetica litera..
  Fara TVA: 19,26 Lei 19,26 Lei 24,08 Lei
 • Dictionar de idei politice
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul ofera o prezentare a marilor autori care au jucat un rol cheie in istoria ideilor stiintei politice (Kant, Montesquieu, Machiavelli, Arendt etc.); nu-i neglijeaza nici pe actorii angajati ai vietii politice (de Gaulle, Mitterrand etc.); ..
  Fara TVA: 51,63 Lei 51,63 Lei 64,54 Lei
 • Dictionar de istorie
  Dictionarul de istorie contine peste 4000 de articole cu informatii despre evenimentele si personalitatile care au marcat istoria universala de la inceputurile sale pana in prezent. Descrierile tuturor tarilor de pe Glob, biografiile actorilor politici, economici si culturali, inventarierea principa..
  Fara TVA: 49,84 Lei 49,84 Lei 89,00 Lei
 • Dictionar de literatura romana
  O carte strict necesara in biblioteca fiecaruia. Dictionarul cuprinde scriitorii cei mai importanti ai literaturii romane, de la clasici pana la contemporani, romancieri, poeti, eseisti, critic si istorici literari. Dictionarul, alaturi de alte opere din acelasi gen, vine sa compleze un domeniu frag..
  Fara TVA: 16,40 Lei 16,40 Lei 23,10 Lei
 • Dictionar de literatura universala
  Astfel de dictionare care sa te edifice asupra autorului, a operelor si a personajelor principale ale acestora n-au mai aparut pana acum la noi (desigur, in ce priveste literatura universala). Aici gasesti nu numai cunostintele necesare la orele rezervate lecturii obligatorii sau suplimentare din li..
  Fara TVA: 20,13 Lei 20,13 Lei 28,35 Lei
 • Dictionar de matematica ilustrat pentru clasele I-IV
  Dictionar de matematica ilustrat pentru clasele I-IV. Acest dictionar este acum pe banca ta pentru a-ti explica, cu fraze facute anume pentru tine, ce vor sa spuna cuvintele utilizate in matematica de la scoala, de acasa, din viata de zi cu zi si pentru ca tu sa utilizezi corect aceste cuvine. 40 p..
  Fara TVA: 4,41 Lei 4,41 Lei 7,00 Lei
 • Dictionar de mitologie
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Calatoria mitologica se dovedeste la profesorul Petrut Parvescu un mijloc privilegiat de a verifica si confirma convingeri si teze teoretice, dupa cum este si sursa evidentierii de noi adevaruri mitologice. Observatia istorica a feluritelor infati..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar de politici publice
  Prima lucrare de acest gen publicata in Romania, Dictionarul de politici publice ofera o perspectiva de ansamblu asupra actiunii publice actuale. Cele 57 de articole prezinta conceptele-cheie ale domeniului, originea si evolutia lor si dezbaterile pe care acestea le suscita, completand expunerile te..
  Fara TVA: 25,59 Lei 25,59 Lei 36,56 Lei
 • Dictionar de Postmodernism
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Acest prim volum dintr-un proiect mult mai amplu prezinta monografii ale unor termeni care, daca nu au fost inventati chiar de postmoderni, au facut o cariera spectaculoasa in postmodernism. Si intr-un caz si in altul ne-a interesat perceptia deoseb..
  Fara TVA: 30,82 Lei 30,82 Lei 38,53 Lei
 • Dictionar de rime si asonante
  „Conceputa ca dictionar de rime si asonante, prezenta lucrare inregistreaza cvasitotalitatea cuvintelor din principala sursa pe care s-a intemeiat (Dictionarul explicativ al limbii romane). O bogata insertie de nume proprii si de locutiuni straine intregeste aceasta opera de lexicografie poetica. (...
  Fara TVA: 27,30 Lei 27,30 Lei 39,00 Lei
 • Dictionar de scriitori canonici romani
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii  si reprezinta un instrument de lucru valoros pentru elevi, studenti, profesori, dar si pentru alte categorii de cititori dornici sa se informeze. Am cercetat diferite surse, de la dictionarele autorilor consacrati, pana la sinteze, brosuri, articol..
  Fara TVA: 24,66 Lei 24,66 Lei 30,83 Lei
 • Dictionar de scriitori Nord-Americani (A)
  Unic in cultura universala prin amploarea discursului, acest dictionar se inscrie in coordonate precum multidisciplinaritatea (intre autori numarandu-se filologi, dar si medici, juristi, agronomi sau economisti; anglisti/americanisti, dar si hispanisti sau germanisti, provenind ei din Iasi, dar si d..
  Fara TVA: 215,78 Lei 215,78 Lei 269,72 Lei
 • Dictionar de simboluri. Mituri, vise, obiceiuri, gesturi, forme, figuri, culori, numere
  Intr-o epoca in care imaginatia este revalorificata ca resort al descoperirilor si progresului, dictionarul coordonat de Jean Chevalier si Alain Gheerbrant ilustreaza varietatea cheilor de interpretare – oficiale si subversive, analitice si emotionale, spirituale si sexuale – oferite in diferite cul..
  Fara TVA: 69,97 Lei 69,97 Lei 99,95 Lei
 • Dictionar de superstitii. Mari personalitati si superstitiile lor
  Nu serveste la nimic sa ne batem joc de increderea prea mare in fortele obscure nascute odata cu umanitatea. Superstitiile vor trai si vor dura atat timp cat vor exista oameni. Marii conducatori, marii navigatori si chiar marii ganditori si ctitori de imperii, de castele in Spania, toti au crezut in..
  Fara TVA: 14,62 Lei 14,62 Lei 21,19 Lei
 • Dictionar de teorie literara
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de teorie literara inventariaza si analizeaza principalele curente literare, figuri de stil, genuri si specii literare, elemente de metrica, de prozodie si personalitati ale teoriei literare din spatiul european si american. Importanta..
  Fara TVA: 27,46 Lei 27,46 Lei 36,61 Lei
 • Dictionar de termeni, concepte si idei literare
   Acest dictionar este publicat la editura .Cuprins:1. Dictionar de termeni, concepte si idei literare2. Autori din programa scolara3. Repere sintetice in evolutia prozei - tabloul sinoptic4. Modele epice in romanul interbelic  NUME CARTE: Dictionar de termeni, concepte si idei literareISBN: 97897317..
  Fara TVA: 13,30 Lei 13,30 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar de vocabular cotidian: valori expresive
  Lucrarea de fata a fost realizata de  si a aparut la editura .Intru-un context oficial sau stiintific, limbajul trebuie sa fie, de regula, unul propriu, precis, lipsit de relief, deci neutru din punct de vedere afectiv... In vorbirea uzuala insa, cu deosebire cea colocviala, vocabularul deviaza uneo..
  Fara TVA: 18,03 Lei 18,03 Lei 24,04 Lei
 • Dictionar englez-roman al Bibliei autorizate. Geneza (Facerea) sau Intaia carte a lui Moise
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de fata, primul de acest fel in anglistica romaneasca, studiaza lexical si cultural Cartea Genezei (Intaia Carte a lui Moise), astfel punand in oglinda trei versiuni autorizate ale Bibliei: cea in limba engleza (bazata pe vestita traduce..
  Fara TVA: 26,98 Lei 26,98 Lei 33,72 Lei
 • Dictionar farmaceutic
  Dictionarul farmaceutic se adreseaza, in primul rand, studentilor Facultatilor de Farmacie si Medicina, dar si farmacistilor, medicilor, masteranzilor, rezidentilor, doctoranzilor, specialistilor din industria farmaceutica si cosmetica, universitarilor, cercetatorilor din domeniul medicamentului si ..
  Fara TVA: 100,47 Lei 100,47 Lei 143,53 Lei
 • Dictionar geografic universal (contine CD)
  Dictionarul cuprinde principalele nume geografice de pe glob, de vadita pondere informationala si de mare frecventa in circuitul international actual. Aceste nume desemneaza continente, oceane, mari, fluvii, rauri, lacuri, munti, insule, peninsule, state, orase, locuri istorice e.t.c. Cititorului i ..
  Fara TVA: 31,74 Lei 31,74 Lei 57,70 Lei
 • Dictionar grec-roman. Volumul I
  Dictionarul Grec–Roman:se bazeaza pe studierea directa a autorilor antici;este realizat cu ajutorul descoperirilor recente in materie de tehnologie a informatiei;acopera aproape o mie de ani de limba greaca;implica cele mai importante dialecte si genuri literare;este proiectat pentru acces rapid si ..
  Fara TVA: 33,14 Lei 33,14 Lei 62,52 Lei
 • Dictionar istoric
  Dictionarul reprezinta un aide-memoire pentru specialist, ca si pentru amatorul avizat, un ghid sigur si clar pentru student, ca si pentru omul obisnuit. El este o lucrare de referinta de neinlocuit pentru oricine este interesat, din placere sau din necesitate, de istorie. NUME CARTE: Dictionar isto..
  Fara TVA: 39,30 Lei 39,30 Lei 52,40 Lei
 • Dictionar istoric
  Dictionarul istoric vine sa intampine nevoia de informatie actualizata, datorata dinamicii lumii contemporane si a noilor abordari ale istoriei.Au fost adaugate peste 200 de intrari si au fost refacute numeroase articole, multe modificate in functie de noile teorii, cel mai elocvent exemplu fiind Pe..
  Fara TVA: 14,40 Lei 14,40 Lei 18,00 Lei
 • Dictionar Oxford de istorie universala contemporana. Vol. I si II
  Descopera faptele din spatele cuvintelor. De la Stalin la Hitler, din Afghanistan pana in Zimabwe si de la globalizare la Banca Mondiala, acest dictionar cuprinde informatii ample si aduse la zi despre personalitati politice, evenimente, miscari, institutii si idei care au marcat istoria mondiala de..
  Fara TVA: 44,74 Lei 44,74 Lei 79,90 Lei
 • Dictionar polemic de cultura americana
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul polemic, cuprinzand articole actualizate pentru anul 2011, este primul volum de acest fel realizat de un autor roman, perspectiva europeana si romaneasca din care este discutata problematica constituind o dimensiune importanta a sa. Feno..
  Fara TVA: 43,15 Lei 43,15 Lei 53,94 Lei
 • Dictionar roman englez
  Acest dictionar face parte din colectia a editurii .„Dictionarul roman-englez este destinat uzului scolar si general, asigura determinarile in functie de terminologia gramaticala, spre a-l familiariza pe utilizator cu tiparele structurale specifice limbii engleze precum si cu unele reguli gramatica..
  Fara TVA: 8,67 Lei 8,67 Lei 11,56 Lei
 • Dictionar universal de muzica (contine CD)
  Dictionarul universal de muzica, aparut sub coordonarea dirijorului, profesorului, muzicologului si diaconului Jean Lupu, este o aparitie extrem de utila tuturor celor care iubesc muzica. Colectivul de autori e alcatuit din muzicieni de marca: Daniela Caraman-Fotea, Nicolae Racu, Eugen-Petre Sandu s..
  Fara TVA: 23,79 Lei 23,79 Lei 43,25 Lei
 • Dictionarul biografic de personalitati feminine
  Aceasta editie a Dictionarului biografic de personalitati feminine include femei care au ajuns pe prima pagina a ziarelor in cei cinci ani care s-au scurs de la precedenta editie printre care Condoleezza Rice, Nigella Lawson, Paula Radcliffe, Hale Brenda si Tracey Emin. Unele omisiuni notabile au fo..
  Fara TVA: 39,30 Lei 39,30 Lei 52,40 Lei
 • Dictionarul faraonilor
  Fascinanta civilizatie a vechiului Egipt continua sa atraga si astazi numerosi cititori. Dictionarul faraonilor se adreseaza tuturor celor pasionati de istorie si care doresc o informatie concreta bine documentata si obiectiva despre domniile si personalitatile „marilor faraoni“, precum si date refe..
  Fara TVA: 15,67 Lei 15,67 Lei 20,89 Lei
 • Dictionarul limbii romane de lemn
  Volumul nu este, cum ar parea, o lucrare de pura lexicografie, ci o sinteza de istorie culturala. Dispusa dupa un model consacrat, materia ilustreaza, e adevarat, modalitatile discursului totalitar, dar, din perspectiva literara, e si o antologie, document de adeziune la o doctrina ucigasa, a carei ..
  Fara TVA: 26,91 Lei 26,91 Lei 39,00 Lei
 • Dictionarul literaturii romane, Vol. 1 si 2
    „Dictionarul de fata are - dincolo de faptul de a fi un instrument de informare - si o alta miza, mai profunda: el aduna la un loc pe toti cei care au scris si scriu in limba romana. Si, daca scriu bine, ei servesc natiunea si valorile ei morale si spirituale. Asta ca sa-l parafrazez pe Camus. Vre..
  Fara TVA: 119,60 Lei 119,60 Lei 184,00 Lei
 • Dictionarul Luceafarului eminescian
  „Dictionarul Luceafarului eminescian este prima lucrare de lexicografie consacrata unei singure opere poetice romanesti [...]. Dictionarul incearca prezentarea creatiei poetice din perspectiva lexicului, optiunile individualitatii creatoare fata de mijloacele oferite de limba; totodata, cu limitele ..
  Fara TVA: 25,35 Lei 25,35 Lei 35,70 Lei
 • Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii  si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populati..
  Fara TVA: 37,50 Lei 37,50 Lei 50,00 Lei
 • Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. Aparatul central (1948-1989), Vol. 2
  Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor reprezinta un instrument de lucru util pentru reconstituirea multiplelor aspecte ale sistemului concentrationar din perioada comunista. Expunerea concisa, informatia inedita si exhaustivitatea confera lucrarii o val..
  Fara TVA: 13,97 Lei 13,97 Lei 19,95 Lei
 • Dictionarul personajelor din teatrul lui I.L. Caragiale
  Personajele din teatrul lui Caragiale formeaza, toate, o lume. O lume agitata, framantata, ridicola sau grava, neserioasa, vesela, superficiala ori prinsa in dilemele tragismului, o lume care pare uneori absurda, alteori infricosator de actuala, de contemporana cu lumea de acum, de dupa un secol si ..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • Dictionarul plantelor de leac
  Editia a II-a.Dictionarul plantelor de leac este publicat la editura si este deosebit de util in orice casa, cuprinde o prezentare succinta a celor mai importante si mai la indemana plante medicinale, cu accent pe compozitia chimica a acestora si, mai ales, pe efectele pe care le pot avea preparate..
  Fara TVA: 8,01 Lei 8,01 Lei 9,54 Lei
 • Dictionarul Primului Razboi Mondial
  MICA ENCICLOPEDIE A "MARELUI RAZBOI"! In definitiile si clarificarile unuia dintre iscusitii experti militari din Marea Britanie, peste 650 de "intrari" despre inclestarea mondiala de la inceputul secolului XX, intrata (cronologii, statistici, desfasurari de forte trecute prin filtrul tacticii si al..
  Fara TVA: 23,63 Lei 23,63 Lei 31,50 Lei
 • Dictionarul proverbelor romanesti (contine CD)
  Dictionarul s-a realizat pe baza marii lucrari colective „Dictionarul tezaur al proverbelor romanesti“ pastrat la institutul „Arhiva de folclor a Academiei Romane“ din Cluj-Napoca si redactat de Ion Cuceu, Virgiliu Florea si Ion Talos. Continutul volumului de fata este compus din 7777 de texte, ins..
  Fara TVA: 23,79 Lei 23,79 Lei 43,25 Lei
 • Dictionarul ziaristilor romani
  Acest instrument de informare se adreseaza publicului general care isi poate forma o idee de ansamblu asupra lumii presei, tipologiilor gazetarului roman si specificului unei perioade sau alteia din trecutul societatii romanesti. NUME CARTE: Dictionarul ziaristilor romaniISBN: PRET EDITURA: 28.35AUT..
  Fara TVA: 19,56 Lei 19,56 Lei 28,35 Lei
 • Dolce far niente. Mic dictionar de expresii esentiale
  Dictionarul grupeaza locutiunile si expresiile esentiale folosite cel mai frecvent in vorbire si in operele literare. El se adreseaza elevilor, studentilor, proferilor, traducatorilor, specialistilor din diferite domenii, dar si celor care vor sa-si construiasca o cultura generala solida. NUME CARTE..
  Fara TVA: 10,26 Lei 10,26 Lei 14,45 Lei
 • Mic dictionar de istoria romanilor pentru clasele a VIII-a si a XII-a
  Un instrument util pentru pregatirea examenelor la aceasta disciplina. NUME CARTE: Mic dictionar de istoria romanilor pentru clasele a VIII-a si a XII-aISBN: A651PRET EDITURA: 5.78AUTOR(i): Iuliana VoicuEDITURA: AramisCOLECTIE: Culegeri V-VIIICOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2007DATA PUBLICA..
  Fara TVA: 4,62 Lei 4,62 Lei 5,78 Lei
 • Mic dictionar de termeni internationali intrati in uzul limbii romane
  „Mihaela si Marius au transfigurat pedanteria intr-un joc. Acest pseudodictionar iti sugereaza cum sa gandesti firesc, inlocuind perifrazele pretioase prin conexiuni lineare, simple, la indemana oricui. Tot asa cum ai transforma lanturile complicate ale unui ADN semantic in simple vocabule alaturate..
  Fara TVA: 9,44 Lei 9,44 Lei 13,49 Lei
 • Mic dictionar de trigonometrie. Clasele VIII-XII
  Formule trigonometrice. NUME CARTE: Mic dictionar de trigonometrie. Clasele VIII-XIIISBN: A457PRET EDITURA: 5.78AUTOR(i): Ilie Petre IamborEDITURA: AramisCOLECTIE: Culegeri V-VIIICOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2005DATA PUBLICARE: 2005FORMAT: 110x160NUMAR PAGINI: 64..
  Fara TVA: 4,62 Lei 4,62 Lei 5,78 Lei