Carti de Dictionare tematice

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Dictionar de analiza a discursului
  Dupa cum se poate constata chiar din titlu, volumul de fata a urmat modelul lucrarii omonime publicate de Patrick Charaudeau si Dominique Maingueneau (2002). In timp ce acestia isi promoveaza, in primul rind, propriile idei legate de analiza discursului, prezenta lucrare este o sinteza care nu urmea..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 56,83 Lei
 • Dictionar de arta moderna si contemporana
  Editia a III-a revazuta si adaugita „Ni s-a parut util sa insistam in dictionar asupra celor mai importante tendinte, asociatii, publicatii, grupari si personalitati care au asigurat caracterul neintrerupt explorator al artei moderne, dar si asupra contributiilor considerate zonale, care imbogatesc ..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 69,95 Lei
 • Dictionar de economie si stiinte sociale
   Dictionarul de fata este publicat la editura si se adreseaza liceenilor, studentilor si tuturor celor care doresc sa afle mai multe despre economie, sociologie, antropologie, stiinte sociale.Prin cele aproximativ 1200 de intrari si numeroase anexe, dictionarul de fata defineste conceptele economic..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,44 Lei
 • Dictionar de genetica
  Genetica este o stiinta moderna care a inregistrat remarcabile progrese in ultima perioada si care ocupa un loc extrem de important intre celelalte stiinte bio-medicale. Cu aceasta lucrare, autorii si-au propus sa umple un gol in literatura de specialitate de acest gen si sa ofere un instrument util..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 24,90 Lei
 • Dictionar de genetica literara (editia a II-a)
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionar de genetica literara (editia a II-a) prezentare: Generice anterioare („critica genetica “, „genetica textului“) luau in calcul (meta) istoria manuscriselor si priveau textul ca obiect de negociere cu autorul-ca-scriptor. in genetica litera..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,08 Lei
 • Dictionar de istorie
  Dictionarul de istorie contine peste 4000 de articole cu informatii despre evenimentele si personalitatile care au marcat istoria universala de la inceputurile sale pana in prezent. Descrierile tuturor tarilor de pe Glob, biografiile actorilor politici, economici si culturali, inventarierea principa..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 89,00 Lei
 • Dictionar de literatura romana
  O carte strict necesara in biblioteca fiecaruia. Dictionarul cuprinde scriitorii cei mai importanti ai literaturii romane, de la clasici pana la contemporani, romancieri, poeti, eseisti, critic si istorici literari. Dictionarul, alaturi de alte opere din acelasi gen, vine sa compleze un domeniu frag..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 23,10 Lei
 • Dictionar de mitologie
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Calatoria mitologica se dovedeste la profesorul Petrut Parvescu un mijloc privilegiat de a verifica si confirma convingeri si teze teoretice, dupa cum este si sursa evidentierii de noi adevaruri mitologice. Observatia istorica a feluritelor infati..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar de politici publice
  Prima lucrare de acest gen publicata in Romania, Dictionarul de politici publice ofera o perspectiva de ansamblu asupra actiunii publice actuale. Cele 57 de articole prezinta conceptele-cheie ale domeniului, originea si evolutia lor si dezbaterile pe care acestea le suscita, completand expunerile te..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 36,56 Lei
 • Dictionar de Postmodernism
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Acest prim volum dintr-un proiect mult mai amplu prezinta monografii ale unor termeni care, daca nu au fost inventati chiar de postmoderni, au facut o cariera spectaculoasa in postmodernism. Si intr-un caz si in altul ne-a interesat perceptia deoseb..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,53 Lei
 • Dictionar de rime si asonante
  „Conceputa ca dictionar de rime si asonante, prezenta lucrare inregistreaza cvasitotalitatea cuvintelor din principala sursa pe care s-a intemeiat (Dictionarul explicativ al limbii romane). O bogata insertie de nume proprii si de locutiuni straine intregeste aceasta opera de lexicografie poetica. (...
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,00 Lei
 • Dictionar de scriitori Nord-Americani (A)
  Unic in cultura universala prin amploarea discursului, acest dictionar se inscrie in coordonate precum multidisciplinaritatea (intre autori numarandu-se filologi, dar si medici, juristi, agronomi sau economisti; anglisti/americanisti, dar si hispanisti sau germanisti, provenind ei din Iasi, dar si d..
  Fara TVA: 207,98 Lei 207,98 Lei 269,72 Lei
 • Dictionar de superstitii. Mari personalitati si superstitiile lor
  Nu serveste la nimic sa ne batem joc de increderea prea mare in fortele obscure nascute odata cu umanitatea. Superstitiile vor trai si vor dura atat timp cat vor exista oameni. Marii conducatori, marii navigatori si chiar marii ganditori si ctitori de imperii, de castele in Spania, toti au crezut in..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 21,19 Lei
 • Dictionar de teorie literara
  Acest dictionar face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de teorie literara inventariaza si analizeaza principalele curente literare, figuri de stil, genuri si specii literare, elemente de metrica, de prozodie si personalitati ale teoriei literare din spatiul european si american. Importanta..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 36,61 Lei
 • Dictionar de termeni, concepte si idei literare
   Acest dictionar este publicat la editura .Cuprins:1. Dictionar de termeni, concepte si idei literare2. Autori din programa scolara3. Repere sintetice in evolutia prozei - tabloul sinoptic4. Modele epice in romanul interbelic  NUME CARTE: Dictionar de termeni, concepte si idei literareISBN: 97897317..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,27 Lei
 • Dictionar de terminologie sociolingvistica
         Dictionarul de terminologie sociolingvistica este prima lucrare din spatiul romanesc care reflecta starea actuala a sociolingvisticii in toata complexitatea ei. Spre deosebire de literatura existenta in Occident (in tarile anglo-saxone, in Franta, in Italia etc.), sociolingvistica s-a dezvolt..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Dictionar enciclopedic al Coranului
  Instalarea secolului XXI este insotita de o intoarcere spectaculoasa a fenomenului religios. In acest context, apare necesitatea unei noi descifrari globale a islamului, caci avem cu totii impresia, justificata sau nu, de a cunoaste temele majore ale acestei religii, care totalizeaza peste un miliar..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 31,40 Lei
 • Dictionar enciclopedic de geodezie, topografie, fotogrammetrie, teledetectie, cartografie si cadastru
  Exista in prezent o foarte bogata literatura de specialitate si dictionarul isi propune sa faciliteze intelegerea acestor materiale, venind in sprijinul cercetatorilor si inginerilor, tehnicienilor si studentilor, precum si a traducatorilor, care activeaza in cercetare, invatamant, proiectare, ingin..
  Fara TVA: 55,99 Lei 55,99 Lei 84,67 Lei
 • Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 2
  Elaborat din initiativa unor ofiteri din Marina Militara Romana, acest cuprinzator volum este rezultatul a trei ani de munca redactionala si a unei lungi perioade de documentare. NUME CARTE: Dictionar enciclopedic de Marina, Vol. 2ISBN: 9789736246913PRET EDITURA: 48.17AUTOR(i): Comandor Anton Bejan,..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 48,17 Lei
 • Dictionar englez-roman al Bibliei autorizate. Geneza (Facerea) sau Intaia carte a lui Moise
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul de fata, primul de acest fel in anglistica romaneasca, studiaza lexical si cultural Cartea Genezei (Intaia Carte a lui Moise), astfel punand in oglinda trei versiuni autorizate ale Bibliei: cea in limba engleza (bazata pe vestita traduce..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Dictionar explicativ de termeni istorici pentru uz scolar
  Conceputa didactic, fara ca acest fapt sa-i scada nivelul academic, lucrarea cuprinde, alfabetic, diversi termeni recomandati de programele de istorie si utilizati, ca atare, la orele de specialitate, din clasa a IV-a pana la clasa a XII-a. Prin limbajul accesibil folosit prin suportul imagistic atr..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 33,72 Lei
 • Dictionar farmaceutic
  Dictionarul farmaceutic se adreseaza, in primul rand, studentilor Facultatilor de Farmacie si Medicina, dar si farmacistilor, medicilor, masteranzilor, rezidentilor, doctoranzilor, specialistilor din industria farmaceutica si cosmetica, universitarilor, cercetatorilor din domeniul medicamentului si ..
  Fara TVA: 100,99 Lei 100,99 Lei 143,53 Lei
 • Dictionar geografic universal (contine CD)
  Dictionarul cuprinde principalele nume geografice de pe glob, de vadita pondere informationala si de mare frecventa in circuitul international actual. Aceste nume desemneaza continente, oceane, mari, fluvii, rauri, lacuri, munti, insule, peninsule, state, orase, locuri istorice e.t.c. Cititorului i ..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 57,70 Lei
 • Dictionar grec-roman. Volumul I
  Dictionarul Grec–Roman:se bazeaza pe studierea directa a autorilor antici;este realizat cu ajutorul descoperirilor recente in materie de tehnologie a informatiei;acopera aproape o mie de ani de limba greaca;implica cele mai importante dialecte si genuri literare;este proiectat pentru acces rapid si ..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 62,52 Lei
 • Dictionar ilustrat al gesturilor. Editia a II-a
  Dictionarul ilustrat al gesturilor va ajuta sa decodificati peste 1000 de gesturi ale vietii cotidiene. Va explica in cuvinte simple compatibilitatile intre indivizi in dragoste si la locul de munca, precum si ratiunile esecurilor si ale succeselor fiecaruia.  este scriitor, psiholog si specialist i..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 49,90 Lei
 • Dictionar istoric
  Dictionarul reprezinta un aide-memoire pentru specialist, ca si pentru amatorul avizat, un ghid sigur si clar pentru student, ca si pentru omul obisnuit. El este o lucrare de referinta de neinlocuit pentru oricine este interesat, din placere sau din necesitate, de istorie. NUME CARTE: Dictionar isto..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 52,40 Lei
 • Dictionar latin-roman.
   Editura Humanitas ofera tuturor celor interesati (elevi, studenti, profesori) varianta mica a Dictionarului latin-roman a profesorului Gheorghe Gutu (lucrare cunoscuta inca din anii '60, in lumea de specialitate romaneasca, sub denumirea uzuala de „Gutu mic“). Continand peste 15 600 de cuvinte-titl..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,00 Lei
 • Dictionar Oxford de istorie universala contemporana. Vol. I si II
  Descopera faptele din spatele cuvintelor. De la Stalin la Hitler, din Afghanistan pana in Zimabwe si de la globalizare la Banca Mondiala, acest dictionar cuprinde informatii ample si aduse la zi despre personalitati politice, evenimente, miscari, institutii si idei care au marcat istoria mondiala de..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 79,90 Lei
 • Dictionar polemic de cultura americana
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Dictionarul polemic, cuprinzand articole actualizate pentru anul 2011, este primul volum de acest fel realizat de un autor roman, perspectiva europeana si romaneasca din care este discutata problematica constituind o dimensiune importanta a sa. Feno..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 53,94 Lei
 • Dictionar universal de filme
  Aflat la cea de-a treia editie, Dictionarul universal de filme al apreciatului critic de film Tudor Caranfil, se impune drept o aparitie de referinta pentru orice cinefil. Actualizat cu filmele ultimilor ani, dictionarul curpinde peste 10500 de articole, in peste 1000 de pagini. Dictionarul este un ..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 95,37 Lei
 • Dictionarul biografic de personalitati feminine
  Aceasta editie a Dictionarului biografic de personalitati feminine include femei care au ajuns pe prima pagina a ziarelor in cei cinci ani care s-au scurs de la precedenta editie printre care Condoleezza Rice, Nigella Lawson, Paula Radcliffe, Hale Brenda si Tracey Emin. Unele omisiuni notabile au fo..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 52,40 Lei
 • Dictionarul literaturii romane, Vol. 1 si 2
    „Dictionarul de fata are - dincolo de faptul de a fi un instrument de informare - si o alta miza, mai profunda: el aduna la un loc pe toti cei care au scris si scriu in limba romana. Si, daca scriu bine, ei servesc natiunea si valorile ei morale si spirituale. Asta ca sa-l parafrazez pe Camus. Vre..
  Fara TVA: 119,99 Lei 119,99 Lei 184,00 Lei
 • Dictionarul Luceafarului eminescian
  „Dictionarul Luceafarului eminescian este prima lucrare de lexicografie consacrata unei singure opere poetice romanesti [...]. Dictionarul incearca prezentarea creatiei poetice din perspectiva lexicului, optiunile individualitatii creatoare fata de mijloacele oferite de limba; totodata, cu limitele ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 35,70 Lei
 • Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. Aparatul central (1948-1989), Vol. 2
  Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor reprezinta un instrument de lucru util pentru reconstituirea multiplelor aspecte ale sistemului concentrationar din perioada comunista. Expunerea concisa, informatia inedita si exhaustivitatea confera lucrarii o val..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Dictionarul Primului Razboi Mondial
  MICA ENCICLOPEDIE A "MARELUI RAZBOI"! In definitiile si clarificarile unuia dintre iscusitii experti militari din Marea Britanie, peste 650 de "intrari" despre inclestarea mondiala de la inceputul secolului XX, intrata (cronologii, statistici, desfasurari de forte trecute prin filtrul tacticii si al..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 31,50 Lei
 • Dictionarul proverbelor romanesti (contine CD)
  Dictionarul s-a realizat pe baza marii lucrari colective „Dictionarul tezaur al proverbelor romanesti“ pastrat la institutul „Arhiva de folclor a Academiei Romane“ din Cluj-Napoca si redactat de Ion Cuceu, Virgiliu Florea si Ion Talos. Continutul volumului de fata este compus din 7777 de texte, ins..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 43,25 Lei
 • Mic dictionar enciclopedic
  Acest Mic dictionar enciclopedic face parte din colectia  a editurii .Cultura generala, un bun personal de pret, pentru oricare dintre noi, suma de acumulari pe bancile scolilor prin care am trecut, cu adaos de aprofundari personale (de-o bucata buna de vreme cu o contributie importanta a facilitati..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 31,50 Lei
 • Mic dictionar enciclopedic al capodoperelor literaturii universale
  Scriitoare si traducatoare, Smaranda Cosmin a tradus si prefatat editii Montaigne, Diderot, Prevost, Jules Verne, Leon Sestov, Dino Buzzati s.a., Eseruri despre Marguerite Yourcenar.Literatura originala: Aventura, Sarbatoarea lui Alexandru, Saturn, Viata dupa Benjamin, Summa Poetica, Astept provinci..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 25,00 Lei
 • Personalitati straine in istoria Romaniei. Dictionar biografic
  Lucrarea cuprinde 250 de personalitati straine din Antichitate pana la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial (monarhi, sefi de stat, comandanti militari, diplomati, secretari particulari ai domnilor romani) care au actionat sau activat pe/din teritoriul romanesc, influentand istoria romanilor...
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 42,00 Lei
 • Povestea dinaintea vorbei. Dictionar de expresii englezesti
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Lucrarea explica si indica provenienta unor expresii folosite frecvent in limba engleza precum beat about the bush, by the skin of one's teeth, donkey's years. Povestea dinaintea vorbei. Dictionar de expresii englezesti este scrisa intr-o maniera a..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,45 Lei
 • Science Fiction, Vol. 1
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Volumul de fata, dedicat SF-ului american, cuprinde trei tipuri de articole „Scriitori“ (datele biografice, descrierea operei, bibliografia, filmografia, traducerile in limba romana si referintele critice), „Reviste“ (datele tehnice si editoriale, c..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 62,61 Lei