Carti de Dictionare de limba romana

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Capcanele limbii romane
  „Capcanele limbii romane, Dictionarul greselilor de limba si Mic tratat de ortografie, publicate impreuna de Editura Humanitas, isi pastreaza neatins dinamismul axiologic al mesajului initial. Aceste exemplare meditatii despre aspecte importante ale limbii romane se ofera cititorului de azi cu aceea..
  Fara TVA: 13,96 Lei 13,96 Lei 20,23 Lei
 • DEEX. Dictionar explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii
  Dictionarul explicativ al limbii romane si enciclopedic de nume proprii, o lucrare necesara publicului larg, contine corpusul uzual al limbii romane contemporane. Definitiile, clare si concentrate din punct de vedere semantic, sunt insotite uneori de sinonime ale cuvintelor-titlu si de indicatii asu..
  Fara TVA: 40,40 Lei 40,40 Lei 72,15 Lei
 • DEN. Dictionar esential de neologisme al limbii romane
  „Prezentul Dictionar esential de neologisme al limbii romane incearca sa raspunda orizontului de asteptare al celor confruntati in permanenta, gratie mass-mediei, cu termeni noi, necunoscuti. Nevoia de informare, datorata dezvoltarii fara precedent a stiintei si a tehnicii, a devenit o componenta in..
  Fara TVA: 41,13 Lei 41,13 Lei 72,15 Lei
 • Dictionar al greselilor de limba
  Dictionarul greselilor de limba, Mic tratat de ortografie si „Capcanele" limbii romane, publicate impreuna de Editura Humanitas, isi pastreaza neatins dinamismul axiologic al mesajului initial. Aceste exemplare meditatii despre aspecte importante ale limbii romane se ofera cititorului de azi cu acee..
  Fara TVA: 13,30 Lei 13,30 Lei 19,00 Lei
 • Dictionar de antonime
  Dictionarul de antonime se adreseaza atat vorbitorilor de limba romana, care vor sa-si imbogateasca vocabularul, cat si celor de alte nationalitati, dornici sa invete limba romana. In elaborarea acestui dictionar s-a tinut cont de varietatea lexicului romanesc, autorul incercand sa selecteze atat cu..
  Fara TVA: 7,99 Lei 7,99 Lei 8,50 Lei
 • Dictionar de antonime
  Dictionarul de antonime este un instrument foarte util pentru elevi, atat pentru studiul individual la limba romana, cat si in vederea pregatirii pentru examenul de admitere la liceu.Antonimia ne ajuta sa intelegem mai bine sensul cuvintelor printr-un procedeu simplu pe care il folosim frecvent in v..
  Fara TVA: 7,81 Lei 7,81 Lei 12,60 Lei
 • Dictionar de campuri frazeologice
  Dictionarul de campuri frazeologice unicat pe piata cartilor de dictionare tematice din Romania, se adreseaza elevilor, studentilor, cadrelor didactice, ziaristilor, scriitorilor, traducatorilor, cercetatorilor, cititorilor care manifesta interes fata de cunoasterea si insusirea resurselor expresive..
  Fara TVA: 9,00 Lei 9,00 Lei 12,00 Lei
 • Dictionar de capcane ale limbii romane
  Inregistrand aproximativ 2880 de cuvinte „capcana“, dictionarul de fata are ca support a doua editie a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, aparut in 2005, si urmareste cateva directii:subliniaza modificarile normative operate in cea de-a doua editie a DOOM;evidentiaza ..
  Fara TVA: 13,43 Lei 13,43 Lei 23,99 Lei
 • Dictionar de cuvinte si sensuri recente. Dictionarul elevului destept
  Cuprinzand peste 5 000 de cuvinte-titlu, dictionarul inventariaza, defineste si explica termeni, sensuri si sintagme recent intrate in limba romana. Formatul prietenos si probitatea stiintifica il recomanda drept un instrument de lucru util si eficient. NUME CARTE: Dictionar de cuvinte si sensuri re..
  Fara TVA: 13,70 Lei 13,70 Lei 24,90 Lei
 • Dictionar de expresii si locutiuni romanesti. Dictionarul elevului destept
  Dictionarul cuprinde peste 11 000 de expresii si locutiuni, punand la dispozitia elevilor un material lexical amplu, din toate palierele limbii, care ii va ajuta sa se exprime plastic, expresiv, corect si variat. NUME CARTE: Dictionar de expresii si locutiuni romanesti. Dictionarul elevului desteptI..
  Fara TVA: 13,19 Lei 13,19 Lei 23,99 Lei
 • Dictionar de limba romana contemporana
  Dictionarul limbii romane contemporane deschide seria dictionarelor aramis, serie care va continua cu dictionar de sinonime, dictionar de omonime si dictionar de paronime. Lucrarea de fata este un dictionar explicativ unilingv care se adreseaza, cu precadere, elevilor. Scopul ei este acela de a ofer..
  Fara TVA: 47,99 Lei 47,99 Lei 59,99 Lei
 • Dictionar de neologisme
  Dictionarul de neologisme joaca un rol important in studiul limbii romane, incercand sa lamureasca aspectele complexe ale lexicului romanesc. Procesul de modernizare si de imbogatire masiva a lexicului romanesc a determinat disparitia unor cuvinte de alta provenienta (turcisme, grecisme etc.) si int..
  Fara TVA: 9,31 Lei 9,31 Lei 9,90 Lei
 • Dictionar de omografe
  „Organizata alfabetic, lucrarea de fata are forma unui dictionar, al orcarui obiect il constituie omografele (=cuvinte/elemente care se scriu la fel). De ce un dictionar de omografe? Pentru ca experienta ne-a aratat un fapt surprinzator: nu de putine ori sfera omografelor este redusa la omonime, une..
  Fara TVA: 14,93 Lei 14,93 Lei 24,08 Lei
 • Dictionar de omografe
  Acest dictionar este publicat la editura .Sa nu te lasi dus ... de vorbe sau despre 4000 de cuvinte parelnice! Fost profesor de limba si literatura romana, inspector scolar si profesor metodist pentru o perioada de aproape 20 de ani, coordoneaza in prezent activitatea cercului de creatie literara s..
  Fara TVA: 9,45 Lei 9,45 Lei 12,60 Lei
 • Dictionar de omonime al limbii romane
  Dictionarul de omonime al limbii romane, alcatuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografica unica in literatura de specialitate autohtona, are un caracter profund stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.Autorul porneste de la ideea ca distinctia riguroasa din punct ..
  Fara TVA: 20,23 Lei 20,23 Lei 36,12 Lei
 • Dictionar de omonime al limbii romane
  Aceasta carte face parte din seria a editurii .Include: aproximativ 1.500 de cuvinte-titlu, exemple concrete si corect folosite, modalitati explicite de folosire a cuvintelor in context, nenumarate definitii si exemple. NUME CARTE: Dictionar de omonime al limbii romaneISBN: 9786068271453PRET EDITUR..
  Fara TVA: 7,50 Lei 7,50 Lei 10,00 Lei
 • Dictionar de paronime
  Paronimele sunt cuvinte asemanatoare ca forma, dar diferite ca sens. Aceste cuvinte pot i usor confundate si de aceea un astfel de dictionar este util pentru a le diferentia. Fiecare termen este explicat printr-o deinitie clara, intr-un limbaj adecvat, pe intelesul tuturor. NUME CARTE: Dictionar de ..
  Fara TVA: 7,99 Lei 7,99 Lei 8,50 Lei
 • Dictionar de paronime al limbii romane
  Aceasta carte face parte din seria a editurii .Include: aproximativ 1.500 de cuvinte-titlu, exemple concrete si corect folosite, modalitati explicite de folosire a cuvintelor in context, nenumarate definitii si exemple. NUME CARTE: Dictionar de paronime al limbii romaneISBN: 9786068271460PRET EDITU..
  Fara TVA: 6,75 Lei 6,75 Lei 9,00 Lei
 • Dictionar de paronime al limbii romane
  Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.Lucrarea inregistreaza  peste 7.500 de termeni paronimici, prove..
  Fara TVA: 24,22 Lei 24,22 Lei 43,25 Lei
 • Dictionar de sinonime al limbii romane
  Aceasta carte face parte din seria a editurii .Include: aproximatv 13.000 de cuvinte-titlu, cuvinte vechi, regionale, populare, termeni familiari, livreoti, cuvinte rare, termeni din diverse limbi straine, categoria gramaticala, domeniul etc. De asemenea ofera exemple concrete si corect folosite, m..
  Fara TVA: 7,50 Lei 7,50 Lei 10,00 Lei
 • Dictionar de sinonime. Ed. 2016
  Acest Dictionar de sinonime cuprinde aproximativ 59000 de intrari 396000 de relatii sinonimice. Punctul de plecare a constat desigur in fisarea dictionarelor de sinonime aflate in circulatie,dar si a dictionarelor explicative si de neologisme existente in bibliotecile si librariile din tara.Efortul ..
  Fara TVA: 15,00 Lei 15,00 Lei 20,00 Lei
 • Dictionar explicativ de pleonasme efective
  Lucrarea de fata prezinta un numar mare de pleonasme, erori de exprimare, constand in alaturarea unor cuvinte sau constructii cu inteles identic sau asemanator, inregistrate de autor in diferite tipuri de texte: publicistice, artistice, stiintifice etc. Pleonasmele incluse in dictionar sunt definite..
  Fara TVA: 12,82 Lei 12,82 Lei 22,90 Lei
 • Dictionar explicativ scolar
   Dictionarul explicativ scolar este o lucrare de referinta pentru elevii de toate varstele, fiind conceput spre a veni in sprijinul acestora pentru o cat mai corecta insusire a lexicului de baza al limbii romane, cat si pentru stimularea si consolidarea abilitatilor de comunicare. Dictionarul explic..
  Fara TVA: 16,51 Lei 16,51 Lei 16,51 Lei
 • Dictionar explicativ scolar
  Dictionarul explicativ scolar, cuprinzand circa 13.000 de cuvinte dintr-o multitudine de domenii (lingvistica, istorie, geograie, stiintele naturii, informatica, matematica etc.), se adreseaza in mod special elevilor din ciclurile gimnazial si liceal, precum si tuturor celor care stiu foarte bine ca..
  Fara TVA: 12,13 Lei 12,13 Lei 12,90 Lei
 • Dictionar ilustrat de cuvinte si sensuri recente ale limbii romane
  Informatia din Dictionarul ilustrat de cuvinte si sensuri recente in limba romana este completata cu ilustratii (avand legenda in romana, engleza si franceza), cu o lista selectiva de caractere alfanumerice uzuale – element de originalitate in lexicografia romaneasca – si cu o Anexa care include dat..
  Fara TVA: 23,79 Lei 23,79 Lei 43,25 Lei
 • Dictionar ortografic al limbii romane. Dictionarul elevului destept
  Cuprinzand ceva mai mult de 25 500 de cuvinte-titlu, acest dictionar se adreseaza mai ales elevilor de gimnaziu si de liceu, punandu-le la indemana, prin formatul prietenos si prin probitatea stiintifica a continutului, un instrument de lucru deopotriva util si eficient. NUME CARTE: Dictionar ortogr..
  Fara TVA: 13,70 Lei 13,70 Lei 24,90 Lei
 • Dictionarul etimologic al limbii romane
  Dictionarul etimologic al limbii romane, redactat de Alexandru Cioranescu (profesor la Universitatea "La Laguna" - Tenerife) si tiparit in spaniola in anii 50, umple o lacuna a lexicografiei noastre, care poseda asemenea lucrari mai vechi, dar incomplete (Densusianu, Puscariu, Candrea, Buescu); cerc..
  Fara TVA: 78,80 Lei 78,80 Lei 99,75 Lei
 • Dictionarul limbii romane pentru clasele I-IV
  Lucrarea cuprinde o selectie a acelor cuvinte ale limbii romane care intra treptat in vocabularul scolarilor; explicatiile sunt accesibile varstei si, uneori, sunt insotite de ilustratii. NUME CARTE: Dictionarul limbii romane pentru clasele I-IVISBN: 9789736792432PRET EDITURA: 21.00AUTOR(i): Marcela..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 21,00 Lei
 • Dictionarul tau istet englez-roman si roman-englez (ed. a III-a)
  Editia a II-a.Cea de-a doua editie a Dictionarului Istet este o varianta imbunatatita cu termeni si sensuri ale cuvintelor. Dictionarul vine in completarea oricarui nivel de cunostinte de limba engleza si a fost conceput cu gandul la elevi si studenti.Dictionarul cuprinde: 32.500 de cuvinte-titlu, t..
  Fara TVA: 25,48 Lei 25,48 Lei 34,90 Lei
 • Dictionarul tau istet francez-roman si roman-francez
  Dictionar pentru elevii sau studentii incepatori care poate fi folosit atat la scoala cat si acasa sau la cursurile de limbi straine. Cuvintele titlu, sensurile si traducerile sunt alese cu atentie cuprinzand cuvintele folosite in mod curent si traducerile acestora in limbajul oficial si colocvial.D..
  Fara TVA: 27,67 Lei 27,67 Lei 37,90 Lei
 • Disney. Dictionar explicativ ilustrat al limbii romane - Clasele I-IV
  Acest dictionar explicativ ilustrat contine o selectie de cuvinte si expresii uzuale care se regasesc in manuale si in cartile din lista de lecturi obligatorii pentru clasele primare. NUME CARTE: Disney. Dictionar explicativ ilustrat al limbii romane - Clasele I-IVISBN: 9786067410747PRET EDITURA: 57..
  Fara TVA: 31,74 Lei 31,74 Lei 57,70 Lei
 • DOOM - Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane. Editia a II-a
   Lucrarea reprezinta editia a II-a, integral revizuita si substantial adaugita, a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, aparut in 1982. DOOM-ul actual cuprinde 62 000 de cuvinte, cu 2 500 mai mult decat prima editie.Dictionarul este destinat tuturor celor care vor sa se ..
  Fara TVA: 40,95 Lei 40,95 Lei 63,00 Lei
 • Mic dictionar academic - MDA, Vol. 1 si 2
  Micul dictionar academic (vol. I-II) - lucrare realizata de colectivul de lexicografie si lexicologie al Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ din Bucuresti.Opera esentiala pentru cultura romana;Cuprinde, intr-o forma comprimata, toate cuvintele si variantele din Dictionarul tezau..
  Fara TVA: 124,80 Lei 124,80 Lei 192,00 Lei