Despre Noi

LaCarte.ro este cea mai tanara comunitate destinata pasionatilor de litere si de cultura din tara. Asa ca, fiind la inceput, nu putem sa ne definim decat prin acest singur moment ce ne apartine, dar si prin intentiile si vointa noastra de a aduce ceva nou in peisajul cultural romanesc. 
Piata cartilor a cunoscut o crestere exceptionala in ultimii ani – asta e sigur. Deschiderea tot mai accentuata fata de mediile culturale din strainatate, cuplata cu dezvoltarea mediului online si dorinta cititorilor de a-si extinde orizonturile au facut ca spatiul public, de la statiile pline de metrou, la bancile goale din parcuri sa fie impanzite de cele mai colorate coperti. Insa, aceasta asociere a literei tiparite cu a celei virtuale, precum si proliferarea cititului in spatiul public au facut ca elemente secundare - publicitatea, fotografiile, interviewurile, politica, opiniile ce nu au legatura cu cartile in sine – sa schimbe cartile dar si ideea de lectura. Totodata, cresterea tot mai ascutita a tirajelor si a posibilitatilor de raspandire a culturii au avut un efect neasteptat: desi creste numarul de carti, scad posibilitatile de a le procura, fie ca vorbim de preturi exagerate, ori de incapacitatea cititorului de a intra in contact cu ele.
Mediul acesta a format ideea din spatele lacarte.ro: o comunitate restransa, apropriata de cititori, care sa repuna accentul pe lectura si sa asigure o distribuire corecta si eficienta a materialelor de cultura. Noi suntem un colectiv care ne definim prin faptul ca suntem altfel, ca reprezentam o alternativa intr-un mediu din ce in ce mai restrans.
Comunitatea noastra isi propune deci, sa indeparteze zidul care s-a tot ridicat in ultimii ani, intre cititori si carti.