Carti de Cultura generala

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 100 Mari evrei
  Printre autori se regasesc oameni de stiinta, psihologi, istorici, muzicieni, scriitori, profesori universitari etc. Proiectul este de o evidenta utilitate, fiecare titlu in parte constituind un manual indirect, destinat informarii nu numai a specialistilor, ci si a publicului larg. In functie de vo..
  Fara TVA: 29,82 Lei 29,82 Lei 42,00 Lei
 • 100 mari orase ale lumii
  Un istoric german numea Italia „uriasul Luvru“, dar si acest apelativ pare insuficient. Unde sa gasesti cuvinte pentru a proslavi frumusetea canalelor Venetiei, a pietelor din Pisa si Siena, centrul Florentei si al Bolognei ori Fontana di Trevi, celebra in toata lumea?! Publicand aceasta carte, pe c..
  Fara TVA: 37,28 Lei 37,28 Lei 52,50 Lei
 • 1001 de carti de citit intr-o viata
  O carte de referinta, inteligenta si indrazneata, despre romanele si scriitorii care au stimulat imaginatia omenirii, au avut impact asupra publicului si au marcat momente de cotitura in evolutia literaturii. O selectie eclectica realizata de o echipa internationala de scriitori, critici, universita..
  Fara TVA: 77,40 Lei 77,40 Lei 129,00 Lei
 • 11 poeti maghiari contemporani
   „Dincolo de diferentele de tonalitate si stil, de apartenenta la scoli sau generatii diferite, autorii inclusi in acest volum manifesta un impresionant respect reciproc, fapt vizibil in frecventele lor incursiuni intertextuale, in evacuarea confratilor disparuti si in cultivarea dialogului poetic a..
  Fara TVA: 13,30 Lei 13,30 Lei 19,27 Lei
 • 8000 de lucruri pe care trebuie sa le stii
  Enciclopedia 8000 de lucruri pe care trebuie sa le stii este o sursa de referinta atat pentru copii, cat si pentru maturi. Cartea cuprinde  8 000 de articole, grupate in 8 arii tematice: Corpul uman, Planeta Pamant, Spatiul, Animalele, Plantele, Geografia, Constructiile si transporturile, Stiinta. A..
  Fara TVA: 106,95 Lei 106,95 Lei 155,00 Lei
 • Acvacultura animala. Broaste. Moluste. Lipitori. Crustacee
  … prin acvacultura animala pasnica, se pot obtine cantitati mari de carne de la organismele acvatice pe care omul le foloseste in alimentatie precum pestii, crustaceele, molustele, broastele etc.Prin acvacultura se poate realiza o calitate deosebita a speciilor care se cresc, iar productiile sunt pe..
  Fara TVA: 19,74 Lei 19,74 Lei 21,00 Lei
 • Acvariul de apa dulce. Ghid practic pentru incepatori
  Un ghid ilustrat pentru toti acvariofilii. Daca intentionati sa va cumparati primul acvariu sau sunteti un acvariofil care doreste sa-si perfectioneze cunostintele, acest ghid practic va ofera toate informatiile necesare. Incepatorii vor afla care sunt principalele tipuri de acvarii, de sol, de plan..
  Fara TVA: 16,82 Lei 16,82 Lei 24,03 Lei
 • Agramatisme in limbajul cotidian. Cum vorbim si scriem corect
  Structurat in 12 capitole, volumul prezinta un numar mare si divers de abateri de la normele limbii literare, abateri care, prin amploarea si gravitatea lor, reflecta, din pacate, procesul continuu de degradare a limbii scrise si vorbite, cauzata, in principal, de ignoranta sau neglijenta, un vocabu..
  Fara TVA: 16,18 Lei 16,18 Lei 28,90 Lei
 • Arta rafinamentului
  Dominique Loreau ne propune, dupa succesul volumului Arta simplitatii, o noua lectie de viata, un elogiu la adresa esentei simplitatii, adevarata arta de a trai rafinat – Arta rafinamentului. Rafinamentul se simte, se invata,se educa si se lasa mostenire. Luxul. Cum poate fi definit? Bani, avere, ab..
  Fara TVA: 29,93 Lei 29,93 Lei 39,90 Lei
 • Biserica ortodoxa
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .O analiza atenta si pertinenta, dar lucida si clara, a manifestarilor crestinismului in Orientul Europei. Cartea nu se vrea o prezentare exhaustiva, ci un memento al principalelor etape si orientari ale ortodoxiei, ca fenomen cultual si cultural. NU..
  Fara TVA: 13,20 Lei 13,20 Lei 22,00 Lei
 • Bogatii - O istorie de 2 000 de ani. De la sclavie la superiahturi
  Cu ce sunt mai buni decat noi? Sunt mai destepti, mai abili sau pur si simplu mai norocosi? Sa fie actuala generatie de bogati diferita de cele din trecut? Trebuie sa recunoastem ca suntem obsedati de ei, ii invidiem si ii detestam in egala masura, le citim cu aviditate indiscretiile amoroase din pr..
  Fara TVA: 50,51 Lei 50,51 Lei 72,15 Lei
 • Botiz
   Comuna Botiz este una dintre cele mai bine gospodarite comune din judetul Satu Mare. Botizul nu numai ca este o comuna bogata dar si foarte frumoasa. „Spre marea mea surprindere si bucurie am gasit informatii deosebit de pretioase si, pentru acea vreme deosebit de bogate despre comuna mea. Astfel a..
  Fara TVA: 64,00 Lei 64,00 Lei 80,00 Lei
 • Camille Claudel si Auguste Rodin. Pasiunea la patru maini
   Camille Claudel si Auguste Rodin au avut o relatie personala si profesionala profunda, in perioada 1883-1898, interval in care s-au inspirat si influentat reciproc. Intre cei doi artisti a existat de-a lungul anilor un dialog exceptional care a ilustrat faptul ca iubirea dintre cei doi a fost si o ..
  Fara TVA: 6,07 Lei 6,07 Lei 8,67 Lei
 • Cariera ta. Primii pasi
   Cum poti sa-ti folosesti propriile aptitudini si cunostintele dobandite in scoala pentru a reusi sa mergi mai departe intr-o lume tot mai grabita, in care concurenta este acerba? Cat de dificil sa fie oare - astazi, cand s-au deschis atatea granite si-au aparut zeci si sute de oportunitati, mai ale..
  Fara TVA: 14,64 Lei 14,64 Lei 18,30 Lei
 • Cartea recordurilor 2001
  Guinnes Books of Records a devenit un nume obisnuit pe buzele a milioane de cititori din cele 37 de tari in care cartea este prezenta. Cea mai vanduta carte din ultima jumatate de secol cuprinde instantanee dintr-o lume familiara si totusi uimitoare, peste 1 000 de noi recorduri de ultima ora din l..
  Fara TVA: 26,20 Lei 26,20 Lei 46,79 Lei
 • Cartea recordurilor 2002
  Guinness Books of Records a devenit un nume obisnuit pe buzele a milioane de cititori din cele 37 de tari in care cartea este prezenta.Cea mai vanduta carte din ultima jumatate de secol cuprinde instantanee dintr-o lume familiara si totusi uimitoare, peste 1000 de noi recorduri de ultima ora din lum..
  Fara TVA: 26,70 Lei 26,70 Lei 47,68 Lei
 • Cele mai mari dezastre din istoria omenirii
  Cutremure, taifunuri, gripa aviara, razboaie civile, terorism international… Lumea pare sa fie pe zi ce trece un loc tot mai periculos. Oare asa a fost intotdeauna? John Withington demonstreaza ca omenirea a fost pandita de catastrofe in toate epocile. De la eruptiile vulcanice si inundatiile devast..
  Fara TVA: 23,57 Lei 23,57 Lei 33,67 Lei
 • Cele saptezeci de minuni ale Chinei
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .China este pe cale sa devina o mare putere economica a lumii. Ce se afla insa in spatele dezvoltarii sale fulminante din secolul XXI? Care sunt radacinile si specificul acestei mari civilizatii? Raspunsurile le gasiti in acest volum de prestigiu, ca..
  Fara TVA: 45,00 Lei 45,00 Lei 75,00 Lei
 • Charles Darwin
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Descopera lumea lui Darwin citind jurnalul unui mus. Aceasta carte care aniverseaza 200 de ani de la nasterea marelui savant Charles Darwin, cel care a formulat teroria evolutiei speciilor, este o abordare ingenioasa a subiectului, facuta din perspe..
  Fara TVA: 19,95 Lei 19,95 Lei 35,00 Lei
 • China antica
  Cine sunt soldatii din teracota?Cum ajuta oasele de bivol si oaie sa comunice spiritele mortilor cu cei vii?Cum pot yin si yang sa desavarseasca fericirea deplina?Cand are loc Festivalul Barcilor-Dragon?China antica este o enciclopedie de referinta pentru copii. Detaliata, cu ilustratii bogate, foto..
  Fara TVA: 13,19 Lei 13,19 Lei 23,99 Lei
 • Cleopatra
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .La doar zece ani, Nefret devine slujnica Cleopatrei, ultimul faraon al Egiptului. Viata la palatul regal nu este niciodata prea monotona pentru Nefret - reginei ii place sa poarte vesminte frumoase si sa gazduiasca banchete pline de stralucire. Dar,..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 30,00 Lei
 • Coroana in societatea romaneasca. De la 10 mai 2012 la 10 mai 2013
  Acest volum face parte din colectia a editurii .Volumul prezinta cronologic, sub forma unui jurnal cotidian, principalele activitati ale Casei Regale a Romaniei, prin intermediul membrilor Familiei Regale, in decursul anului marcat de cele doua date de 10 mai. El isi propune sa fie primul dintr-o s..
  Fara TVA: 31,79 Lei 31,79 Lei 48,17 Lei
 • Creierul din burta. Descoperiri stiintifice recente si sfaturi practice pentru o sanatate mai buna
  Burta ascunde o comoara a organismului: un al doilea creier. In timp ce creierul de sus gandeste, se proiecteaza pe sine si reflecteaza, cel de jos, populat de miliarde de neuroni, vegheaza asupra digestiei si, in acelasi timp, joaca un rol major in formarea emotiilor. Inca si mai surprinzator, acti..
  Fara TVA: 17,55 Lei 17,55 Lei 27,00 Lei
 • Cronica faraonilor
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Cronica faraonilor este prima carte ne prezinta, in forma narativa, utilizand reprezentari grafice si alte asemenea ajutoare vizuale, toti conducatorii si dinastiile Egiptului in ordine cronologica. Portretele biografice ale fiecarui faraon sunt ing..
  Fara TVA: 42,00 Lei 42,00 Lei 75,00 Lei
 • Cultura japoneza
  Cartea lui Paul Varley este considerata una dintre cele mai coerente si mai bine scrise introduceri in istoria si cultura japoneza. Concisa, explicita, alerta, este un volum de referinta in orice bibliografie privind Japonia. „Cultura japoneza trece in revista cei peste doua mii de ani de istorie ne..
  Fara TVA: 41,30 Lei 41,30 Lei 59,00 Lei
 • Cum sa nu scrii un roman. Arta greselilor
  200 de greseli clasice si mult mai ingenioase decat noiUn ghid esential si plin de curaj al celor mai raspandite si tentante greseli comise de marile sperante ale literaturii, cu un candid apetit de debutant. Si cel mai scurt drum al romanului tau din cosul cu manuscrise respinse direct in vitrinele..
  Fara TVA: 26,52 Lei 26,52 Lei 38,44 Lei
 • Darul lui Darwin catre stiinta si religie
  Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate. NUME CARTE: Darul lui Darwin catre stiinta si religieISBN: 9789736696596PRET EDITURA: 19.27AUTOR(i)..
  Fara TVA: 13,68 Lei 13,68 Lei 19,27 Lei
 • Darurile zeitei Amaterasu
  Din cuprins: La prima vedere. Scurta radiografie a unei natiuni asistate; Ceremonia ceaiului si sensul contemplatiei; Ludus amoris sau despre seductie, pe doua continente; Dualisme, pragmatisme, bovarismeDoi tineri straluciti intelectuali au avut sansa unui sejur mai lung in Japonia, intre 2003 si 2..
  Fara TVA: 34,68 Lei 34,68 Lei 43,35 Lei
 • De ce e Darwin important
  „Darwin este important nu numai pentru ca teoria lui a schimbat lumea si ne-a reconfigurat pozitia in natura, dar si pentru ca a avansat o noua si profunda intelegere a biologiei si stiintei, care a servit generatiilor viitoare. Din cei trei titani intelectuali ai acelei epoci – Darwin, Marx si Freu..
  Fara TVA: 22,93 Lei 22,93 Lei 32,75 Lei
 • De familia/Despre familie
  Dialogurile Despre familie dezbat o tema de actualitate astazi ca si acum sase sute de ani, cand au fost scrise: functionarea vietii sociale in toata complexitatea ei, pornind de la familie si de la rolul sau in modelarea individului in spiritul anumitor valori personale si civice. Este prima traduc..
  Fara TVA: 39,78 Lei 39,78 Lei 56,83 Lei
 • De la Napoleon am invatat sa nu ne spalam. Istorie pentru cei care se tem de istorie
  Sebastian Schnoy s-a saturat pana peste cap de toata povestea pesimista despre criza Uniunii Europene si s-a hotarat sa se opreasca numai asupra celor bune. Ce a fost de invatat, de la cine si cand? Lui Caesar nu i-a trecut niciodata prin minte sa vanda fantanile Romei sub forma de hedging, vikingii..
  Fara TVA: 26,91 Lei 26,91 Lei 38,44 Lei
 • De la sunetul sinus la anatomia umbrei
  De la sunetul sinus la anatomia umbrei  este o solida lucrare de torie muzicala, realizata de unul dintre cei mai importanti compozitori contemporani. Cartea traverseaza cele mai moderne perspective ale creeri sunetului in era digitalizarii, sondand toate perspectivele moderne ale teoriei sunetului ..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,99 Lei
 • Despre suflet. Mic tratat de mari idei
  Despre suflet este un mic tratat de mari idei, o culegere indrazneata a  unora dintre cele mai frumoase idei care ne-au fost trasmise despre suflet, de-a lungul timpului, prin operele unor mari ganditori. O carte a esentelor, un elixir usor pentru cei care vor sa-si hraneasca sufletul cu lumina unor..
  Fara TVA: 9,65 Lei 9,65 Lei 18,21 Lei
 • DEX - Dictionarul explicativ al limbii romane. Editia 2016
  Aceasta noua editie a III-a, revazuta si adaugita, a Dictionarului explicativ al limbii romane, elaborata de un grup de cercetatori de la Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, aparuta sub egida Academiei Romane, reprezinta punerea de acord a editiei anterioare cu noile norme ortogr..
  Fara TVA: 74,40 Lei 74,40 Lei 124,00 Lei
 • Dictionarul imposibilului
  O noua abordare a realitatiiDe la bluf la razboiul psihologic, de la binefacerile indiferentei la vindecari inexplicabile, de la pista stelelor la autorii nuvelei „Titanic“, Didier van Cauwelaert contureaza cu umor o surprinzatoare panorama a unora dintre cele mai neobisnuite fenomene – intamplari c..
  Fara TVA: 33,17 Lei 33,17 Lei 48,07 Lei
 • Enciclopedia Casei. 7500 de sfaturi practice
  Prezenta enciclopedie este rezultatul a patru decenii de cercetare sistematica si tenace, de culegere a sfaturilor practice, a sugestiilor si retetelor pentru solutionarea asa-ziselor probleme marunte, dar atat de importante in cotidianul nostru. In cele peste 500 de pagini au fost plasate 7500 de s..
  Fara TVA: 112,00 Lei 112,00 Lei 160,00 Lei
 • Enciclopedia de Aikido (vol. I - Arta)
  O carte bogat ilustrata si foarte cuprinzatoare, o lucrare de referinta utila atat practicantilor cat si celor dornici sa afle mai multe despre ei si lumea in care traiesc. NUME CARTE: Enciclopedia de Aikido (vol. I - Arta)ISBN: PRET EDITURA: 59.00AUTOR(i): Dan Corneliu IonescuEDITURA: MixCOLECTIE: ..
  Fara TVA: 44,25 Lei 44,25 Lei 59,00 Lei
 • Eticheta regala
  „Volumul de fata nu este un manual de stil. El este un fel discret de a ne pune oglinda in fata. Niciunul dintre noi nu se naste cu eticheta in sange. Nu este o rusine ori o crima faptul ca gresim in comportamentul fata de noi insine, fata de ai nostri sau fata de societate. Rusine este sa nu deschi..
  Fara TVA: 28,61 Lei 28,61 Lei 43,35 Lei
 • Femeile din Biblie
  Asa cum sugereaza si titlul, lucrarea Femeile din Biblie cuprinde povestirile despre femei, atat despre cele marete, cat si despre cele umile, care pot fi intalnite in paginile Vechiului si Noului Testament. Include si cateva femei mentionate in cartile cunoscute sub numele de apocrife (scrise de ca..
  Fara TVA: 24,08 Lei 24,08 Lei 24,08 Lei
 • Folclor din Moldova
  Aceasta carte este publicata la editura .Folclor din Moldova este o carte care nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca!Cartea este o culegere de folclor autentic din Republica Moldova. Prima parte a lucrarii include descrierea traditiilor si obiceiurilor ce tin de ciclul vietii: nastere, botez,..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 28,00 Lei
 • Ganduri vechi si noi. Maxime si aforisme
  Un inveterat creator de cugetari vine cu o noua culegere, foarte adaptata zilelor noastre. Ilustratiile de Octavian Bour fac din aceasta carte o bijuterie. NUME CARTE: Ganduri vechi si noi. Maxime si aforismeISBN: 9786067001105PRET EDITURA: 22.00AUTOR(i): Nicolae MaresEDITURA: eLiteraturaCOPERTA: Br..
  Fara TVA: 13,20 Lei 13,20 Lei 22,00 Lei
 • Gheisa. Istoria secreta a unei lumi pe cale de disparitie
  Japonia, Japonia si fascinatia pe care o exercita asupra oricarui european. Japonia moderna, cu tot ce inseamna tehnologie de varf, cu mancarurile si obiceiurile ei ciudate in ochii europenilor dar mai ales, Japonia veche, Japonia cea de demult, cu imparatii si dregatorii ei, imbracati in straie spe..
  Fara TVA: 25,20 Lei 25,20 Lei 33,60 Lei
 • Grace Kelly si Rainier al III-lea de Monaco. Poveste cu zane in Le Rocher
   Nascuta intr-o familie de origine irlandeza, Grace Kelly a plecat la New York in 1947 si a intrat la Academia de Arte Dramatice, fiind in acelasi timp manechin pentru a-si finanta studiile; doi ani mai tarziu a debutat pe Broadway. A jucat in cateva filme si, in 1953, a devenit actrita preferata a ..
  Fara TVA: 6,07 Lei 6,07 Lei 8,67 Lei
 • Greseli in folosirea semnelor ortografice in limbajul cotidian. Exemple, critice, comentate
  Fara pretentia de a aborda toate semnele ortografice (unele fiind neglijabile), exemplele critice comentate oglindesc, fara echivoc, gradul relativ mare de nesiguranta cu care aceste semne (punctul, cratima, blancul, apostroful, majuscula si minuscula – cu exceptia liniei de pauza si a barei oblice)..
  Fara TVA: 13,10 Lei 13,10 Lei 16,38 Lei
 • Hartia. O elegie. Editia a II-a
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii.Istoria civilizatiei se impleteste cu istoria hartiei „instrumentul“ prin care si cu ajutorul caruia reusim sa cunoastem si sa intelegem lumea. Informatiile sunt transpuse in cuvinte, imagini si cifre, in pagini de carti si ziare; ideile si valorile ..
  Fara TVA: 30,28 Lei 30,28 Lei 43,25 Lei
 • Instalatii eoliene. Indrumator de inginerie, executie, montare si exploatare a instalatiilor energetice eoliene
  Cartea ofera informatii despre energia eoliana, despre ce posibilitati exista ca ea sa fie cat mai utila omului si mijloacele cele mai eficiente de captare si transformare in forme de energie potrivite consumului.„Ca sursa energetica primara, vantul nu costa nimic. Aceasta energie poate fi utilizata..
  Fara TVA: 21,68 Lei 21,68 Lei 28,90 Lei
 • Inteligenta animala. Uimitoare dovezi de emotii si ganduri la diferite specii animale
  Cartea face parte din colectia  a editurii .Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa fii un peste? Dar un liliac, o albina sau un tigru? Oare au ei ganduri si emotii ca ale noastre? Cu siguranta, animalele gandesc si simt mult mai mult decat credem noi. in plus, sunt capabile de lucruri uimitoare, pe ca..
  Fara TVA: 15,84 Lei 15,84 Lei 28,80 Lei
 • Inteligibilitatea naturii. Cum intelege stiinta lumea
  Grecii antici au fost cei care au separat pentru prima oara domeniul cunoasterii in a sti si a face. Explorand tensiunea dintre inteligibilitate si instrumentalitate, Peter Dear strabate episoade cheie ale istoriei stiintei, demonstrandu-ne cum filosofia naturala a secolelor trecute a devenit stiint..
  Fara TVA: 28,50 Lei 28,50 Lei 38,00 Lei