Carti de Stiinte sociale

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acces si echitate in invatamantul superior din Romania. Dialog cu elevii si studentii
  Proiectul propune o ancheta sociologica pe baza de chestionar avand urmatoarele obiective: Cunoasterea modului in care se raporteaza la invatamant elevii de liceu si studentii din anul I universitar;Cunoasterea factorilor care ii determina pe elevii de liceu sa abandoneze scoala;Cunoasterea factoril..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,97 Lei
 • Blink. Decizii bune in 2 secunde
  Pornind de la studii de ultima ora din domeniul neurostiintei si al psihologiei pentru a demonstra ca diferenta dintre o decizie buna si una gresita nu sta atat in volumul de informatii cu care lucram, cat in capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esentiale, Gladwell ne invata cum putem l..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 43,34 Lei
 • Brave New World Revisited
  In his 1932 classic dystopian novel, "Brave New World", Aldous Huxley depicted a future society in thrall to science and regulated by sophisticated methods of social control. Nearly thirty years later in "Brave New World Revisited", Huxley checked the progress of his prophecies against reality and a..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 59,72 Lei
 • Calatorie cu liftul - cronica unei emigrari
   Emigratia a devenit o dimensiune consubstantiala in destinul colectiv al romanilor din ultimele decenii: peste un milion si jumatate intre 1970 si 1989. Si mai multi de atunci au „ales libertatea” si au transformat romana intr-o limba vorbita pe toate continentele. In ultimii ani, unii emigranti ma..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,00 Lei
 • Ce a vazut cainele. Si alte aventuri
  „Povestile ce alcatuiesc cartea Ce a vazut cainele provin din paginile publicatiei New Yorker, la care scriu incepand cu anul 1996. Din multitudinea de articole publicate de atunci incoace, acestea imi sunt cele mai dragi. Le-am grupat in trei categorii. Prima sectiune e dedicata personalitatilor ob..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 52,98 Lei
 • Cealalta jumatate a istoriei. Femei povestind
  „Indiferent de nucleul tematic in jurul caruia se alcatuieste o carte nascocita de Zoltan Rostas si de discipolii sai, rezultatul e de fiecare data uimitor. Miracolul cotidian si miracolul istoric sunt prezente aici, facandu-te sa uiti ce scoala, ce tehnica si ce arta presupune interviul non-directi..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 28,90 Lei
 • Colectivism dupa colectivism?
  Lucrarea urmareste sa teoretizeze asociatiile agricole dintr-o perspectiva sociologica, uneori transdisciplinara, depasind reductionismele economice sau cele antropologice. Vom indeplini acest tel prin solutionarea catorva sarcini de cercetare pe care ni le-am impus voluntar: Conceptualizarea asocia..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 42,00 Lei
 • Compania: Scurta istorie a unei idei revolutionare
  Compania, cea mai influenta inventie britanica, a dat nastere Revolutiei Industriale, marcand apoi intreaga perioada moderna si contemporana. Aceasta carte exploreaza critic si sintetic originile, istoria si viitorul companiei. NUME CARTE: Compania: Scurta istorie a unei idei revolutionareISBN: 9789..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 27,94 Lei
 • Copilaria romaneasca
  Copilaria romaneasca a facut primul pas pentru ca istoria sa sa ajunga in fata cititorilor. A adus laolalta specialisti de la Bucuresti, Cluj si Iasi si i-a pus la lucru. Si ei s-au intrebat: Ce insemna a fi copil altadata? Cum puteai sa treci peste boli si in ce consta educatia? Care erau relatiile..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 28,80 Lei
 • Criza celor douazeci de ani (1919-1939): o introducere in studiul relatiilor internationale
  O lucrare clasica in domeniul relatiilor internationale, Criza celor douazeci de ani dezvolta teme ce si-au pastrat relevanta in problematica puterii politice si a distributiei acesteia in ordinea mondiala contemporana. Sunt prezentate concepte esentiale din domeniul relatiilor internationale, cu..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,03 Lei
 • Crowdsourcing. De ce viitorul in afaceri e determinat de puterea maselor
  De ce P&G apeleaza mereu la amatori entuziasti, pentru a-si rezolva dilemele stiintifice si tehnice?Cum e posibil ca niste companii atat de diferite, precum iStockphoto si Threadless, sa aiba o mana de angajati si, totusi, sa obtina venituri de milioane de dolari anual?Si cand au preluat stafeta nat..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 33,72 Lei
 • Cultura recunoasterii si securitatea umana
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Ce legaturi ar putea exista intre cultura recunoasterii si securitatea umana si cum ar putea fi acestea puse in evidenta in lumea globalizarii si multiculturalismului contemporan? Cum am putea ajunge la o cultura a recunoasterii si cum ar reusi acea..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,83 Lei
 • Cum poate determina stiinta valorile umane. Peisajul moral
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„In cartea de fata, Sam Harris propune o reevaluare a categoriilor si valorilor morale din perspectiva stiintei. Teza lui Harris este ca, daca exista o moralitate, sau o valoare intrinseca a faptelor, de vreme ce stiinta e cea mai in masura sa stabi..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 39,00 Lei
 • De ce se ucid oamenii
  Torturarea semenilor, omuciderile si masacrele in masa au marcat intreaga istorie a omenirii. Numai in secolul XX au fost ucisi circa doua sute de milioane de oameni in razboaie sau de catre propriile guverne. In acelasi secol, omul a inventat arme teribile ce pot provoca nu doar extinctia speciei u..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 42,99 Lei
 • Devianta sociala la tineri. Dependenta de substante
  Din cuprins:Drogurile - cadru general de analiza si delimitari conceptuale;Droguri licite, droguri ilicite. Particularitati si estimari ale consumului de droguri in Europa;Teorii si modele explicative ale deviantei si consumului de droguri;Factori determinanti ai delincventei si ai consumului de dro..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 37,57 Lei
 • Dezordonat. Puterea dezordinii de a ne transforma viata
  In aceasta carte, Tim Harford vorbeste despre beneficiile dezordinii: explica motivele pentru care este important sa fim dezordonati, pentru care rezistam tentatiei de a fi astfel si cele pentru care ar trebui sa acceptam dezordinea ca pe un fapt real. Pornind de la o serie de cercetari din neurosti..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 49,00 Lei
 • Dictionar de relatii internationale. Secolul XX
  Secolul XX a fost marcat pe plan international de profunde framantari care au schimbat harta lumii. Cele doua razboaie mondiale, Razboiul Rece, decolonizarea si constituirea Lumii a Treia sau prabusirea blocului comunist au insemnat rasturnari de aliante, modificari ale granitelor, disparitia unor s..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 48,12 Lei
 • Economia sociala a grupurilor vulnerabile
  Criza actuala impune reanalizarea teoriilor economice care guverneaza politica, dar si planificarea unor actiuni colective in vederea obtinerii bunastarii sociale. Afacerile sociale si antreprenoriatul social ar putea reprezenta economia viitorului, alaturi de clasicele afaceri centrate pe profit. V..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Educatie si frontiere sociale: Franta, Romania, Brazilia, Suedia
  Frontierele sunt un instrument al ordinii sociale: ele separa si organizeaza contactele dintre categorii, grupuri sau clase ierarhizate. In acelasi timp, sunt un mecanism care participa la construirea identitatii acestor grupuri sau clase, obiectivandu-le si „naturalizandu-le“ proprietatile specific..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,96 Lei
 • Egali, diferiti, normali
  De-a lungul secolelor, romii au fost vazuti mai mereu ca si grupuri omogene cu determinate caracteristici, in mod ireductibil diferiti, diversi, din punct de vedere ontologic, emblema a ilegalitatii aproape fizice si corporale; in cazurile pozitive, in schimb, au fost vazuti ca reprezentanti ai aute..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 41,00 Lei
 • El narco. Cartelurile de droguri din mexic
  El Narco este o analiza patrunzatoare a comertului cu droguri care transforma oameni obisnuiti in criminali in serie. Cartelurile au devenit atat de puternice, incat au ajuns o amenintare la adresa guvernului mexican, a carui lupta impotriva drogurilor a degenerat in violente, transformand regiuni i..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 34,90 Lei
 • Enciclopedia dezvoltarii sociale
  Enciclopedia dezvoltarii sociale este un volum de interes pentru sociologi, cercetatori in domeniul sociologic, profesori si studenti la facultatile de sociologie. „Faptul ca aceasta enciclopedie a fost elaborata in Romania nu este, asadar, o intamplare. O asemenea enciclopedie este una dintre putin..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 57,75 Lei
 • Enervarea
  Enervarea seamana in mare masura cu o alergie cronica. La inceput, o provoaca doar un numar restrans de situatii, dar, daca intarziem sa ne luptam cu inclinarea noastra spre manie, sfera posibilelor motive se poate extinde asupra tuturor aspectelor vietii noastre. Cu cat ne enervam mai des, cu atat ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Exceptionalii - Povestea succesului
  Cu The Tipping Point, Malcolm Gladwell a schimbat felul in care intelegem lumea. Exceptionalii (in original Outliers) va schimba felul in care intelegem succesul. Povestile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se invart in jurul inteligentei si ambitiei. In Exceptionalii, Malcolm Gladwel..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 52,98 Lei
 • Expresul urban. 15 reguli urbane pentru a naviga in noua lume modelata de femei si orase
  In prezent, orasele – mai degraba decat tarile – sunt entitatile care concureaza pentru orice resursa, de la investitii pana la talente. Urbanul este din nou pe val. Corporatiile multinationale sunt afaceri multi-urbane. Orasele se transforma in creuzete sociale eterogene in care toata lumea este in..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 37,57 Lei
 • Freeman's: Cele mai bune texte noi
  Freeman’s: mai bune texte noi este al patrulea numar al antologiei literare numite de critici „curajoasa” (Minneapolis Star-Tribune) si „proaspata” (Chicago Literati). Acest numar, cel de-al doilea tradus in limba romana, cuprinde 29 scriitori, cu varste cuprinse intre 25 si 70 de ani, din 20 de tar..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 39,90 Lei
 • Gen si diferente de gen in studii empirice
  Din cuprins:Cauze ale dependentei de partener in relatiile romantice;Diferente dintre femei si barbati in trafic - realitate sau prejudecata?;Calitatea vietii si diferentele de gen;Relatia dintre rolul de gen traditional si sanatate in randul barbatilor tineri;Frecventa practicilor parentale discipl..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 47,20 Lei
 • Harti
  „Sa scriu poezie a fost mereu ceva profund instinctual pentru mine, ceva ce fac atunci cand am chef, adesea foarte pe fuga, noaptea sau pe drum. Ciorne. Editorul meu interior are nevoie de multe divagatii pentru a lua o pauza. In ultimii 20 de ani, ca jurnalist si editor, am devenit un deadline uman..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 29,90 Lei
 • Identitatea socioculturala a tinerilor
   Din cuprins: Caracteristici ale schimbarii sociale in Romania; Cultura in contextul globalizarii; Globalizarea si identitatile nationale; Posibilitati de constructie a modelelor identitare; Repere ale identitatii culturale romanesti; Identitatea socioculturala a tinerilor.Volumul reprezinta o incer..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,90 Lei
 • Iluzia utilizatorului - Despre limitele constiintei
  Expresia din titlul acestei carti, „iluzia utilizatorului“, provine din informatica si se refera la felul simplist in care ne raportam mai toti la modul cum functioneaza un calculator. Din informatica, sintagma a migrat, cu ajutorul lui Tor Norretranders, in stiintele cognitive, unde mintea umana ia..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 56,83 Lei
 • In apararea drepturilor femeii
  Traind intr-o perioada in care lupta pentru drepturile omului a condus la revolutie in America si in Franta, Mary Wollstonecraft (1759-1797) si-a scris, in 1792, propria declaratie a independentei femeii. Plina de pasiune si directa, In apararea drepturilor femeii ataca, prin argumente rationale si ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 35,00 Lei
 • Informatia. O istorie, o teorie, o revarsare
  Istoria informatiei incepe intr-un timp profund diferit de al nostru, cand fiecare gand si fiecare rostire se risipeste de indata ce se naste. De la inventia scrierii si alfabetelor pana la mult timp neintelesele tobe vorbitoare din Africa, Gleick marturiseste istoria tehnologiilor informatiei care ..
  Fara TVA: 51,99 Lei 51,99 Lei 66,47 Lei
 • Insula Sahalin
  In 1890, medicul Cehov, in virsta de treizeci de ani, care tocmai aflase ca sufera de tuberculoza, se angajeaza intr-o calatorie de unsprezece saptamini ce traverseaza Siberia spre colonia penitenciara Sahalin. La inceputul acestei aventuri, tinarul Cehov intentiona sa puna pe hirtie, rece si fara „..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 34,95 Lei
 • Introducere in sociologia emotiilor
  Rolul emotiilor in viata sociala constituie o preocupare recenta a cercetatorilor, primele lucrari dedicate acestei teme datand de la finalul secolului XX. Volumul prezinta cele mai importante teorii sociologice ale emotiilor, ce resemnifica insasi ideea de „imaginatie sociologica“ si ne permit sa i..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Irationalitatea benefica
  De ce bonusurile mari ii pot face pe directori mai putin productivi?Cum niste instructiuni neclare pot sa fie de fapt de ajutor?De ce razbunarea este atat de importanta pentru noi?De ce exista o diferenta atat de mare intre ceea ce credem ca ne va face fericiti si ceea ce ne face fericiti cu adevara..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 52,98 Lei
 • Islamistii europeni. Revolta tinerei generatii
  Robert S. Leiken urmareste destinele primei generatii de imigranti musulmani, dar si angoasele urmasilor lor. Pornind naratiunea din indepartatele sate ale Orientului Mijlociu, prin intermediul personajelor sale, autorul ne aduce in prezent, in capitalele Europei Occidentale, cu ghetourile si cartie..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 39,90 Lei
 • La frontierele stiintei
   Cu inteligenta si umor, Michael White il invita pe cititor intr-o calatorie al carei sfarsit nu este cunoscut si nici nu se stie daca va putea fi cunoscut vreodata.O carte a prezentului si viitorului, ce releva fascinatia umanitatii pentru lucrurile pe care nu le poate intelege.  NUME CARTE: La fro..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 22,78 Lei
 • Lectia uitata a educatiei. Intalnirea Micului Print cu vulpea
  Volumul impune o noua paradigma in educatie, una care sa mizeze pe ratiune, dar si pe starile afective, care sa preia instrumente si modalitati de organizare specifice mediului virtual, pentru a revitaliza idealul educational intruchipat de kalokagathia vechilor greci (adica asemanarea omului cu div..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 36,61 Lei
 • Literatura si cultura finlandeza. O perspectiva romaneasca
  Din cuprins:Prezentare generala a inceputurilor literaturii finlandeze;Aspecte ale relatiilor culturale si diplomatice romano-finlandeze;Receptarea literaturii si culturii finlandeze in spatiul romanesc;Lectoratul de la Turku si revista „Columna“;Traduceri din literatura finlandeza in secolul XXI;„L..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 43,35 Lei
 • Lumea cu doua viteze
  Volumul Lumea cu doua viteze, al cunoscutului analist geopolitic si animator al vietii academice romanesti, Paul Dobrescu, este publicat intr-un moment critic al evolutiei culturii si civilizatiei lumii: momentul in care putem constata ca s-a spulberat tot mirajul „extremismului economic”. S-a spulb..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,08 Lei
 • Lupta impotriva procesului de colectivizare in judetul Galati
  Revolta populara din comuna Cudalbi din ziua de 11 ianuarie 1958.Astazi, in urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, se remarca o criza a satului romanesc, marcata la Bruxelles de steguletul pus in dreptul capacitatii agriculturii romanesti de a absorbi fonduri europene. Cu alte cuvinte, taranul..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 14,74 Lei
 • Managementul de caz in protectia copilului. Evaluarea serviciilor si practicilor din Romania
  Sinteza a cercetarilor realizate de autori, lucrarea abordeaza practicile de implementare si functionare a managementului de caz in domeniul protectiei copilului. Sunt analizate serviciile de prevenire a separarii copilului de familia sa, a abuzului, neglijarii, exploatarii prin munca si traficului ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 33,67 Lei
 • Metode euristice simple pentru decizii inteligente
  La scrierea acestei carti au participat cercetatori din domenii diferite care de regula nu interactioneaza: psihologie, matematica, informatica, economie si biologie evolutionista. Iar rezultatul acestei colaborari, pe cat de paradoxale, pe atat de necesare, respecta promisiunea din titlu: inainte d..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 56,84 Lei
 • Metode statistice aplicate in stiintele sociale
  Lucrarea constituie - in conditiile vizarii unui domeniu prea putin abordat la noi in literatura de specialitate - un manual destinat tuturor celor care, indiferent ca sunt studenti sau tineri cercetatori, incearca sa patrunda, prin mijloace stiintifice, in amplul si complexul domeniu al fenomenelor..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Metodologia Q
  Autorul propune cititorilor un volum de pionierat in literatura de specialitate din România: o introducere in „metodologia Q“ sau „Q-Sort“, concept de cercetare elaborat in anul 1935 de fizicianul si psihologul William Stephenson, prin care este relevat gradul de subiectivitate implicat in orice sit..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,56 Lei
 • Minciunile barbatilor
  De cate ori minti pe zi? Linisteste-te, nu trebuie sa-mi raspunzi acum. De asemenea, nu se intampla mereu sa spui o minciuna. Numai din cand in cand. In realitate, atunci cand minti, o faci pentru ca esti nevoit. Pentru a-l proteja pe celalalt si, de preferinta, pe cealalta. Asa s-a intamplat cu mam..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,95 Lei
 • Minoritatile in context legislativ international
  Volumul analizeaza continutului drepturilor minoritatilor nationale si principalele pozitii ale comunitatii internationale in abordarea problemelor din acest domeniu. Sunt formulate solutii ce pot servi drept baza pentru dezvoltarea si punerea in aplicare a programelor pe termen lung privind protect..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 21,00 Lei
 • Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord
  Moartea si inmormantarea in Gorjul de Nord este rezultatul unor cercetari de teren intreprinse in anii 1930 si 1934 in aceasta zona. Prima cercetare, careia ii datoram materialul cel mai important, si anume observatia directa a fenomenului, a fost executata in cadrul activitatii Institutului Social ..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 18,30 Lei