Carti de Sociologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Actiune colectiva si bunuri comune in societatea romaneasca
  Volumul analizeaza gestionarea bunurilor comune in Romania prin intermediul teoriei institutionaliste elaborate de laureata Premiului Nobel pentru economie Elinor Ostrom. Corelata cu cadrul conceptual al sociologului H.H. Stahl, aceasta este utilizata pentru cercetarea unor procese importante ce au ..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Adoptia copiilor in Romania
  Lucrarea analizeaza deopotriva stresul familial care invaluie familia care adopta. Utilizand metoda anchetei pe baza de chestionar autoadministrat, autoarea ajunge la concluzia ca dupa adoptie mama este influentata pozitiv de factori precum resursele informationale si resursele sociale ale familiei ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 32,75 Lei
 • Animalul social
  Resursele ascunse care ne arata ce inseamna cu adevarat sa iubesti, sa ai caracter si sa te bucuri de o viata implinita.Traim astazi in miezul unei revolutii a constiintei. In ultimii ani, geneticienii, cercetatorii din neurostiinte, psihologii, sociologii, economistii, antropologii si multi altii a..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 56,84 Lei
 • Anul viitor, acasa. Studiu asupra migratiilor economice internationale ale populatiei din Depresiunea Neamtului
  Un studiu sociologic despre migratia economica, in general, si despre scopul migratiei romanilor din zona Neamtului, in special, volumul Anul viitor, acasa, parafrazand promisiunea „Anul viitor, la Ierusalim“ a diasporei evreiesti, reprezinta perspectiva celui care pleaca la munca in strainatate – o..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 44,31 Lei
 • Asistentii medicali in campul profesiilor din sanatate
  Cartea realizeza o analiza a identitatii profesionale a asistentilor medicali romani pe fondul procesului de profesionalizare declansat dupa 1990, in contextul numeroaselor schimbari survenite in sistemul sanitar. Elementul de originalitate il constituie prezentarea unui model de profesionalizare ca..
  Fara TVA: 53,99 Lei 53,99 Lei 69,36 Lei
 • Biserica si asistenta sociala in Romania
  „Lucrarea de fata este un demers stiintific care face trimitere catre o problema destul de sensibila a lumii in care traim: relatia stat - Biserica . Potrivit rezultatelor cercetarii stiintifice efectuate in Romania, vorbim de o relatie de complementaritate intre Biserica si stat in aceasta directie..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 46,24 Lei
 • Carte de munca
  „Capitalul nu s-a relocat unde «locuia» mana de lucru ieftina – manualul asa spunea, insa nu si pentru Est. A poposit in Est doar pentru cateva bule financiare. Pentru ca munca nu era destul de ieftina, sau poate nu era prea «democrata», sau poate inca avea sindicate prea puternice, ale caror manife..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,97 Lei
 • Civilizatia analfabetismului
  In centrul cartii Civilizatia analfabetismului stau fenomenele legate de tranzitia de la o civilizatie dominata de alfabetizare la una caracterizata de o varietate de mijloace de expresie si comunicare. Caderea regimurilor totalitare, dificultatile structurale actuale ale Uniunii Europene, povara ap..
  Fara TVA: 52,99 Lei 52,99 Lei 75,00 Lei
 • Comunitatea de nemarturisit
  „Comunitate, comunicare, comuniune, comunism: termeni plini, abuzati, umpluti pana la refuz tocmai pentru a ajunge sa-si refuze continutul, sa-l «vomite» si sa (se) avorteze. Termeni teminati, dar care tocmai de aceea bantuie. In momentul de fata strict, cand, in trepte, „prin invaluire”, (1) macro-..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,49 Lei
 • De ce este Romania astfel? Avatarurile exceptionalismului romanesc
  De ce este Romania altfel? se intreba in 2013 Lucian Boia intr-un bine-cunoscut eseu care a stirnit o adevarata gilceava a intelectualilor. Astfel s-a nascut ideea volumului coordonat de Vintila Mihailescu, mai intii ca replica reflexiva la cartea lui Lucian Boia, dar care sa mearga mai departe de p..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,95 Lei
 • Deschideri spre o istorie a sociologiei
  „Am impartit lumea ideilor care au contribuit la facerea sociologiei in doua mari etape: presociologia si sociologia propriu-zisa, iar pe ganditorii apartinand celor doua etape i-am divizat in precursori si creatori. Aceasta mi-a permis sa disting atat profunzimea ideilor, cat si valoarea contributi..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 17,34 Lei
 • Dezvoltarea timpurie a copiilor romi: factori de risc si factori de protectie
  Printre putinele publicatii din Romania care pun pe lista temelor importante educatia copiilor romi, cartea Margaretei Matache ofera un argument puternic in favoarea regandirii modului de abordare a politicilor publice din Romania in privinta populatiei rome si a copiilor romi. Argumentele invocate ..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 37,57 Lei
 • Dictionar de sociologie
  Aceasta lucrare reprezinta un instrument de lucru indispensabil pentru toti aceia care doresc sa inteleaga fenomenele sociale, cauzele si implicatiile lor. El poate fi folosit de studenti, profesori, cercetatori, precum si de publicul general interesat de sociologie si de legaturile acesteia cu alte..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 69,90 Lei
 • Dictionary of Sociology
  Written by three eminent professors, it has been updated to reflect the shifts of sociological thought in the last five years, making it the most comprehensive, authoritative and up-to-date dictionary available. It is essential reading for all students and teachers of sociology and other related cou..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 75,00 Lei
 • „...in 2015, exista inca destui studenti romani saracuti, care sunt obligati sa-si rotunjeasca meschinele venituri bursiere prin stagii la McDonald’s si tot soiul de shitty part-time jobs, asa cum exista (deja) fii de bogatasi care pleaca la studii pe bani, cu bani, pentru a face bani sau macar pent..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,08 Lei
 • French Theory. Foucault, Derrida, Deleuze & Co. si transformarile vietii intelectuale din Statele Unite
  „FRANCOIS CUSSET – French Theory. Foucault, Derrida, Deleuze & Co. si transformarile vietii intelectuale din Statele Unite -fragment din introducere-: Numele catorva ganditori francezi au dobandit in Statele Unite, in ultimele trei decenii ale secolului al XX-lea, o aura care le era rezervata pana a..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 48,00 Lei
 • Inertie sociala in spatiul romanesc
  Solutionarea individuala a problemelor comune in sens social reprezinta un fals raspuns in fata neputintei colective. Ne intrebam in cele mai variate moduri, in fiecare epoca istorica, care sunt elementele esentiale raspunzatoare de functionarea ineficace a societatii romanesti. Cauzele nu vor fi ga..
  Fara TVA: 56,99 Lei 56,99 Lei 70,32 Lei
 • Intre proiectii urbanistice si saracie letargica. Bucurestiul arhitectilor, sociologilor si al medicilor
  Antologia de fata strange articolele si studiile publicate cu tematica bucuresteana in revistele interbelice conduse sau legate de Dimitrie Gusti: Arhiva pentru Stiinta si Reforma Sociala, Sociologie Romaneasca, precum si revista Asistenta Sociala. Nu toti autorii fac parte din Scoala Sociologica de..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,72 Lei
 • Introducere in SPSS pentru cercetarea sociala si de piata
  Volumul ofera profesionistilor din domeniul sociologiei si marketingului notiuni teoretice si aplicatii practice pentru calculul si analiza datelor statistice cu ajutorul SPSS, versiunea 17. Studentii si profesorii de la facultatile de sociologie, marketing si administrarea afacerilor, masteranzii, ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,92 Lei
 • Istoria terorismului. De la asirieni la jihadisti
  „Volumul semnat de Randall D. Law are multe merite care i-au recomandat traducerea in limba romana: este scris pe intelesul publicului larg, are dimensiuni prietenoase si ne ajuta sa renuntam la prejudecata ca terorismul este un fenomen «recent», de care ne-am putea debarasa ca de o moda oarecare. P..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 39,90 Lei
 • Iubirea ca pasiune. Despre codificarea intimitatii
  „I€‚ƒ„…†‡„„ˆ€‚ƒ„…†‡„„ˆ€‚ƒ„…†‡„„ˆnvestigatiile ce urmeaza cu privire la semantica „iubirii” combina doua complexuri teoretice diferite. Pe de o parte, aceste analize sunt situate in contextul unor lucrari de sociologia cunoasterii care abordeaza tranzitia de la formele traditionale la formel..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 35,00 Lei
 • Justitie si coeziune sociala
  Volumul este un proiect initiat de un grup de cercetatori de la Universitatea 'Transilvania' din Brasov. Tema este de maxim interes in sfera stiintelor sociale, coaguland cercetari diverse din domeniul social, cu ajutorul conceptelor de 'dreptate sociala', 'coeziune sociala', precum si al conceptelo..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Lenin Dada
  Pe langa simbol al Revolutiei Ruse, clasic al marxismului si figura importanta a istoriei, Lenin pare sa fi fost un actor decisiv in episoade mai mici, mai laterale, dar esentiale ale vietii Europei. Dominique Noguez ne propune aici una dintre cele mai citite, mai bine cercetate si mai sarcastice ca..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,00 Lei
 • Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat romanesc 1948-1998
  Satul romanesc e o microlume, cu reguli si sisteme de valori proprii. Aurora Liiceanu prezinta o astfel de microlume prin intermediul povestilor de viata ale locuitorilor comunei Surani. Religia, datinile si munca pamantului sunt cele mai importante pentru comunitate si orice abatere de la acestea e..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • O sociologie politica a elitelor
  „Lucrarea sociologului francez William Genieys contribuie la umplerea unui gol in literatura de specialitate dedicata elitelor. Contributiile romanesti la studiul elitelor, desi semnificative in ultima perioada, nu acopera toata plaja de abordari teoretice si empirice ale fenomenului elitar.O sociol..
  Fara TVA: 46,99 Lei 46,99 Lei 57,80 Lei
 • Obsolescenta omului, Volumul 1: Despre suflet in epoca celei de-a doua revolutii industriale
  „Prima revolutie industriala de la mijlocul secolului al XIX-lea consta, in opinia lui Anders, in emergenta principiului tehnic dupa care se ghideaza activitatea omului: a produce,cu ajutorul masinilor, alte masini sau piese tehnice. A doua revolutie industriala se petrece atunci cand omul devine un..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,59 Lei
 • Obsolescenta omului. Despre distrugerea vietii in epoca celei de-a treia revolutii industriale
  „Fapt este ca azi Obsolescenta omului a lui Gunther Anders are aceeasi relevanta ca ieri, cand a fost redactata, si aceeasi prospetime. Nu e o cale de a intelege gandirea secolului trecut, ci, la fel ca atunci, o cale de a-i intelege ne-gandirea, care nu a intarziat sa devina a noastra. Obsolescenta..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 46,00 Lei
 • Participarea comunitara in Romania. Actiune colectiva urbana in postsocialism
  Blocurile de locuinte constituie spatii cu proprietari multipli, in care, alaturi de componentele cu utilizare si gestiune privata, locatarii trebuie sa administreze, in comun, o buna parte din spatiile fizice si sa participe la rezolvarea anumitor probleme de interes general. În astfel de contexte,..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,53 Lei
 • Puterea capitalului erotic
  Oamenii fermecatori ii atrag cu usurinta pe cei din jur, inconjurandu‑se mereu de prieteni, iubiti, colegi, clienti, fani, discipoli, alegatori, sustinatori si sponsori. Se bucura de foarte mult succes in viata particulara (nelipsindu‑le niciodata partenerii si prietenii), dar si in politica, sport,..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 39,90 Lei
 • Saracia. Responsabilitate individuala si nivel de trai
  Problema saraciei are in contextul societatii actuale un impact fara precedent asupra functionarii sistemului social preocupand atat societatile vizate cat si celelalte structuri sociale, responsabilii locali sau centrali ai puterii politice. Constructia continutului este de natura interdisciplinara..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 31,79 Lei
 • Societatea romaneasca azi
  Din cuprins:Definitia culturii;Cultura si structura sociala;Limba si stereotipiile sociale;Sanctiunile sociale;Evolutia cercetarii sociologice a valorilor;Valori personale si valori culturale;Rolul si functiile valorilor sociale;Cunoasterea si evolutia valorilor nationale;Valorile dominante ale lumi..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 34,68 Lei
 • Sociologia educatiei
  Din cuprins:Intemeierea sociologiei educatiei;Teoria conflictului (teoria critica);Sociologia educatiei in Romania;Principalii agenti educogeni;Propaganda - proces educativ propriu partidelor politice;Reforma ca solutie a crizei educatiei. NUME CARTE: Sociologia educatieiISBN: 9736112640PRET EDITURA..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,88 Lei
 • Sociologia istorica a lui Henri H. Stahl
  Cartea de fata este o reconstituire sistematica si exhaustiva a sociologiei lui Henri H. Stahl, de la primele cercetari in Vrancea interbelica la textele aparute postum, in anii ’90. Cu toate ca Stahl, unul dintre cei mai importanti sociologi romani, este practic unanim recunoscut drept o figura int..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,90 Lei
 • Sociologia miscarilor sociale. De ce se revolta oamenii?
  Cartea de fata este o sociologie a protestului si revolutiei intelese ca procese de schimbare in profunzime a societatii. Aparent surprinzator si relativ inexplicabil, clase sau grupuri sociale contesta autoritatea publica, exprima preferinte pentru un nou set de reguli sociale si politice, afiseaza..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 48,07 Lei
 • Sport si rasism
  Despre rasism, despre xenofobie, despre discriminare, despre rautate, despre violenta in toate formele ei de manifestare nu se vorbeste prea mult in Romania. Nu sunt subiecte care sa conteze in raport cu grijile cotidiene, nu sunt subiecte care sa fie luate in serios in dezbaterile mediatice, nu fac..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 24,08 Lei
 • Studii sociologice 2004-2014
  Lucrarea Studii sociologice 2004-2014 se compune din doua parti. In prima dintre acestea am continuat doua volume din anul 2004 (Studii de sociologie, calitatea vietii si politici sociale, Editura Universitatii din Pitesti; Politici sociale, Editura Expert), care contineau reluarea unor articole ant..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Tanar in Romania. Noi valori, noi identitati
  Din Cuprins:„Autismul“ social si civic al tinerilor in contextul consumului de manele;Valori, tineri si muzica. O schita de reprezentari sociale ale tinerilor din perspectiva consumului de manele;Tinerii, manelele si spatiul public. Valori sociale dominante si mobilizare politicaConstructia identita..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 44,31 Lei
 • Un aliat uitat. Relatiile romano-maghiare in sociologia interbelica
  „Volumul de fata deschide un nou drum, nu numai pentru aprofundarea relatiilor romano-maghiare (unde alte investigatii sunt pe cale de finalizare), dar si pentru alte directii nationale mai putin cunoscute. [...] Acest prim volum, care analizeaza (nu doar inregistreaza, inventariaza) relatii intre m..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,08 Lei
 • Un deceniu cat un secol. Secolul lumii emergente
  Primul deceniu al secolului actual a debutat ca un deceniu nebun. Tarile emergente au consemnat ritmuri de inaintare care, pe fundalul crizei, au schimbat lumea in foarte putin timp. Ponderea economica a lumii emergente in economia globala era la inceputul deceniului de 38%; astazi, este de 50%. Si ..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 33,72 Lei