Carti de Politica & Politologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 16307
  23 August 1944 a fost si s-a inscris in istoria celui de-al doilea razboi mondial nu atat ca un moment important de istorie nationala romaneasca,cat a fost un insemnat episod al jocului de interese al marilor puteri invingatoare;intr-un astfel de joc,judecati de valoare de genul 'dreptul popoarelor'..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 15,00 Lei
 • 25 de ani dupa. Alternative si provocari
  Teribila lupta politica a anului 2014 dintre dreapta si stanga a generat dezbateri incinse printre intelectualii neafiliati partinic.Paul Cernat si Alexandru Matei, printr-un incitant schimb epistolar in revista Observator cultural, cauta sa inteleaga cum si de ce, dupa 25 de ani de la prabusirea re..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,00 Lei
 • 25 de ani si cateva sute de partide
  „Ambitia volumului e strict documentara. Am recuperat date si informatii despre numeroasele organizatii create in primii ani de dupa caderea comunismului. Multe riscau sa fie uitate. Cine mai stie astazi ceva despre Alianta Leopardul sau despre Partidul Muncii Birocratice sau despre Partidul Liber S..
  Fara TVA: 7,99 Lei 7,99 Lei 14,35 Lei
 • Adeptii fanatici. Reflectii asupra naturii miscarilor de masa
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Publicata in numeroase editii incepand din 1951 si ajunsa astazi o carte clasica, Adeptii fanatici a devenit bestseller la scurt timp dupa aparitie, atunci cand presedintele Eisenhower a citat-o intr-una dintre primele sale conferinte televizate.Rel..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 22,11 Lei
 • Admiterea Romaniei comuniste in ONU
  Din Cuprins:Natiunile Unite la inceput de drum (1945-1955);Admiterea in ONU - obiectiv prioritar al Romaniei (1947-1949);Razboiul cald (Coreea) si transformarea Natiunilor Unite in spatiu al disputei Est-Vest (19501954);Romania in ONU (1955-1956). NUME CARTE: Admiterea Romaniei comuniste in ONUISBN:..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 47,20 Lei
 • Agrointelligence. Securitatea agroalimentara - o noua paradigma a globalizarii
  Volumul isi propune sa analizeze gradul de securitate/insecuritate alimentara din Romania si spatiul euro-atlantic, prin identificarea riscurilor si amenintarilor de la nivel national, regional si global, avandu-se in vedere fenomenul globalizarii, in care cooperarea multidimensionala a statelor mem..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 34,68 Lei
 • Al Qaeda, the Islamic State, and the Global Jihadist Movement: What Everyone Needs to Know
  On the morning of September 11, 2001, the entire world was introduced to Al Qaeda and its enigmatic leader, Osama bin Laden. But the organization that changed the face of terrorism forever and unleashed a whirlwind of counterterrorism activity and two major wars had been on the scene long before tha..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 77,00 Lei
 • Alegerile pentru Parlamentul European. Romania 2009
  Elaborat de o echipa de politologi si sociologi reuniti in cadrul programului „Studii Electorale Romanesti“ initiat de Fundatia Soros, volumul abordeaza o serie de aspecte definitorii pentru comportamentul electoral in contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2009. Pornind de la da..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920)
  Realizarea, la 15 ani dupa prima ei aparitie, a unei noi editii dupa o carte ce are la baza textul tezei de doctorat pe care am sustinut-o in 1983 la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Romane este rezultatului faptului ca, de o vreme, aceasta carte este imposibil a mai fi procurata, ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,00 Lei
 • America impotriva lumii
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Privind spre viitor, este greu sa imi imaginez un subiect mai important decat relatia dintre cea mai puternica natiune a lumii si vecinii sai de pe planeta. Daca aceasta relatie nu este inteleasa corect, conducatorii nostri nu vor reusi sa ia masuri..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 23,60 Lei
 • America la rascruce
  Cum duc Statele Unite ale Americii povara libertatii? La ce bun o memorie a libertatii si cum se intretine in mod adecvat aceasta? Ce forme de egalitate se potrivesc in chip natural libertatii? Care sunt adversarii libertatii Statelor Unite ale Americii, din interior sau din exterior? Ce ameninta li..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 27,00 Lei
 • Anatomia raului politic
  O exploziva si aspra analiza a radacinilor raului politic romanesc, propusa de un profesor de filosofie, care are calitatea de a judeca lucrurile din interior, pastrand, cu toate acestea, inevitabila distanta. Cartea aceasta - un cert eveniment care va sparge, speram, nu putine tipare tinand de isto..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 29,40 Lei
 • Apel pentru condamnarea totalitarismului comunist
  „Intotdeauna, condamnarea unui regim totalitar este binevenita. Daca pentru noi este tardiva, in schimb, pentru generatiile tinere de azi si de maine, cunoasterea adevarului despre acele vremuri este foarte importanta. Cu atat mai importanta, cu cat aici s-au petrecut ca numar si bestialitate, cele ..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,62 Lei
 • Are capitalismul un viitor?
  In ciuda ingrijorarilor actuale, abordarea conventionala inca sugereaza ca nu exista o alternativa reala la capitalism Autorii afirma ca aceasta generalizare este o greseala izvorata din ideea optimista de secol al XIX-lea conform careia istoria omenirii evolueaza catre un echilibru luminos al capit..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,75 Lei
 • Argumentul nuclear in politica externa a statelor
  Din cuprins:Evolutia doctrinelor de securitate si a conceptelor strategice ale SUA si URSS;Linii teoretice dominante si elemente de gandire strategica in politica externa a SUA si Federatiei Ruse post Razboi Rece;Politica nucleara, preocupare a comunitatii de securitate: decizii NATO;Iran - intre po..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,53 Lei
 • Aristotel si furnicarul merg la Washington
  Mic antitratat de abureala politicaCartea Aristotel si furnicarul merg la Washington face parte din colectia a editurii  si urmareste ce e in mintea politicienilor atunci cand declara:„Absenta dovezilor nu e o dovada a absentei“ - Donald Rumsfeld„Totul depinde de ce este «este»“ - Bill Clinton„Cons..
  Fara TVA: 19,22 Lei 19,22 Lei 38,44 Lei
 • Aristotel si furnicarul merg la Washington
  Mic antitratat de abureala politicaCartea Aristotel si furnicarul merg la Washington face parte din colectia  a editurii  si urmareste ce e in mintea politicienilor atunci cand declara:„Absenta dovezilor nu e o dovada a absentei.“ - Donald Rumsfeld„Totul depinde de ce este «este».“ - Bill Clinton„Co..
  Fara TVA: 9,59 Lei 9,59 Lei 19,17 Lei
 • Armonie si conflict intercultural in Banat si Transilvania Perspective cultural-istorice 1650-1950
  Din Cuprins:Teorii si modele interculturale contemporane si relevanta lor pentru Banat si TransilvaniaBanat: momente de conflict si armonie interetnicaTransilvania: momente de conflict si armonie interetnicaRelatii inter­culturale in Banat si Transilvania: studii comparati „Acest volum are la baza a..
  Fara TVA: 74,99 Lei 74,99 Lei 93,44 Lei
 • Au cetatenii suflet? O teologie politica a societatilor post-seculare
  „Stiinta politica are ambitia si vocatia de a guverna si rationaliza o serie de obiecte de reflectie si de investigatie precum puterea, participarea, guvernarea ori statul. O face intotdeauna in functie de propriul sau nucleu de rationalitate, stabilit de judecata politica, de normele cunoasterii st..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 38,00 Lei
 • Austeritatea. Istoria unei idei periculoase
  „Sa nu ne mai ascundem dupa deget, ne spune Mark Blyth, profesor de economie politica la Universitatea Brown din SUA. Austeritatea e o prostie, si chiar acolo unde ni se spune ca functioneaza, lantul cauzal nu duce la austeritate, ci la alte variabile. Editura Tact nu putea gasi un moment mai bun sa..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,35 Lei
 • Beatitudine
  Preoteasa, deejayita, escorta afectiva, mucenita kinky care te lucreaza la zona incerta, la mezzo bass. Survoleaza feminitatea si relationarile cu o formula in care imbina prospetimea perceptiei cu post-ironia, navigheaza finut printre formule hedoniste, luminite si tripuri. Imi vine sa citez la gre..
  Fara TVA: 9,99 Lei 9,99 Lei 19,99 Lei
 • Biserica si dimensiunea sociala a securitatii
  Din Cuprins:Doctrina sociala a bisericii;Biserica si provocarile societatii contemporane;Importanta religiei pentru sistemul de securitate actual;Religia - factor de stabilitate sau sursa de conflict?;Religia - generatoare de pace si securitate;Necesitatea colaborarii dintre biserica si stat;Relatia..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 43,35 Lei
 • Bors ucrainean. De la statul sovietic la revolutia demnitatii
  Piotr Pogorzelski, corespondent al Radio Polonia la Kiev, aduce in atentia cititorului diferite teme ale vietii sociale si politice in Ucraina condusa de Viktor Ianukovici. Cartea contine o multitudine de informatii, date statistice, povesti interesante, incercand sa desluseasca interesele economice..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 26,97 Lei
 • Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud si sfarsitul stabilitatii in Pacific
  O privire patrunzatoare asupra unei regiuni volatile ce va domina viitorul conflictului geopolitic.In ultimul deceniu, centrul lumii s-a mutat subtil dinspre Europa spre Asia. Cu rezerve imense de petrol si gaze naturale, cu pretentii teritoriale ce se confrunta de secole, Marea Chinei de Sud este i..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 39,90 Lei
 • Butoiul cu pulbere al Asiei. Marea Chinei de Sud si sfarsitul stabilitatii in Pacific
  In ultimul deceniu, centrul lumii s-a mutat dinspre Europa spre Asia. Robert D. Kaplan este autorul a 16 carti de politica externa si calatorii, traduse in numeroase limbi, printre care: In Europe’s Shadow (2016), The Revenge of Geography (2013; trad. rom. Razbunarea geografiei, Editura Litera, 2014..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 39,90 Lei
 • Cadavrul rasturnat. Stanga la rascruce
  Bernard-Henri Levy reinvie in acest volum spiritul primelor sale carti. Pentru a descrie amenintarea noii patologii, propune o ipoteza provocatoare si generoasa: stanga si-a invins prima tentatie totalitara (comunismul) doar pentru a cadea in alta, ale carei origini se regasesc in partea opusa a esi..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 23,12 Lei
 • Calculul consimtamantului
  Calculul consimtamantului este o carte despre organizarea politica a unei societati a oamenilor liberi. Metodologia sa, aparatul sau conceptual si elementele sale analitice rezulta, in mod esential, din disciplina care are ca subiect organizarea economica a unei astfel de societati. Cercetatorii si ..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 72,25 Lei
 • Calitatea democratiei si cultura politica in Romania
  Volumul reprezinta o binevenita interogare a rezidentei adevaratului spirit democratic, tezaurizat nu in institutiile reprezentative ale statului, ci in societate. Numai aici se afla garantia reusitei democratice a unui popor, pentru ca nimic nu poate asigura libertatea perpetua a natiunii mai mult ..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,00 Lei
 • Capcana Daesh. Statul Islamic sau intoarcerea Istoriei
  Necunoscut pana in urma cu putin timp, Statul Islamic si-a facut o intrare sangeroasa in arena internationala. Profitind de crizele succesive care au afectat Irakul si Siria, Daesh a preluat controlul asupra unei zone extinse si dispune in prezent de resurse financiare uriase. Pierre-Jean Luizard ex..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,95 Lei
 • Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Scoala gustiana intre carlism si legionarism
   Importanta volumului depaseste valoarea sa intrinseca prin faptul ca analizeaza nu o formatiune politica, nu o clasa sociala, ci dimensiunea politica a vietii unui grup intelectual.El ar putea contribui la a explica de ce preluarea modelului interbelic in epoca postdecembrista a constituit o gresea..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 28,90 Lei
 • Capital social si valori democratice in Romania
  Cercetarea importantei factorilor culturali pentru sustinerea democratiei a fost pusa in umbra, in Romania si in regiune, de accentul pus pe studiul altor factori considerati importanti pentru democratizarea Romaniei, anume pe factorii economici si institutionali. Performantele net diferite al socie..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie.
  Volumul de fata interpreteaza societatea si tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativitatii si a mecanismelor de functionare ale sistemului. Trateaza deci relatia structurala a capitalismului cu democratia, cu o privire particulara asupra transferului deciziei de la institutiile nationa..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 31,99 Lei
 • Cartea presedintilor
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Cristian Patrasconiu a gasit in Vladimir Tismaneanu cel mai potrivit interlocutor pentru o convorbire pe tema presedintilor Romaniei. Despre Gheorghiu-Dej (presedinte al Consiliului de Stat) si Nicolae Ceausescu (devenit presedintele RSR), politolog..
  Fara TVA: 7,99 Lei 7,99 Lei 26,01 Lei
 • Carturari, opozanti si documente. Manipularea Arhivei Securitatii
  Cartea a aparut la editura , in colectia .O categorie pana la urma marginala in sistemul de control al statului totalitar, informatorii Securitatii au ajuns sa poarte in ochii multora principala vina pentru abuzurile comise in cei 45 de ani de comunism romanesc. Mai mult, autorii unor actiuni condam..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 28,85 Lei
 • Ce este populismul?
  „Pentru a intelege popularitatea lui Trump, cartea profesorului de stiinte politice Jan-Werner Müller de la Princeton University este cea mai utila.” (The Washington Post) Donald Trump, Silvio Berlusconi, Marine Le Pen, Jarosław Kaczyński sau Viktor Orbán sint doar citeva nume care dovedesc simpatia..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 27,95 Lei
 • Ce este un intelectual european? Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana
   „Eminent sociolog al culturii si rafinat istoric al ideilor, navigand cu enciclopedica temeritate prin oceanul traditiei intelectuale europene a ultimelor secole, Wolf Lepenies ne propune o fascinanta radiografie a spiritului modern si postmodern, a tensiunilor care i-au asigurat grandoarea si i-au..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 27,94 Lei
 • Chestiunea Dunareana la Conferinta de la Londra
  Din Cuprins:Doctrinele fluviale ale Congresului de la Viena; Destinul Comisiei Riverane; Regulamentul de navigatie, politie fluviala si supraveghere; Prelungirea Comisiei Europene.Tanarul regat al Romaniei are o misiune de indeplinit in valea Dunarii, si convingerea pe care o are ca aceasta misiune ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,00 Lei
 • China ucide - un apel global la actiune
  „China ucide este inca o dovada ca noi cultivam semintele propriului nostru deces… Cartea este socanta si trebuie citita de toata lumea.”Paul Midler, autorul cartii Poorly Made in China  „Un rasunator foc de arma care loveste mortal in ochiul de taur al Beijingului.”Dylan Ratigan, realizatorul The D..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 29,90 Lei
 • Cine decide? Partide, reprezentanti si politici in Parlamentul Romaniei si cel  European
   Din cuprins: Selectia candidatilor pentru Parlamentul Romaniei dupa schimbarea sistemului electoral; Comportamentul reprezentantilor din Romania in Parlamentul European; La Bruxelles, dar cu gandul acasa (o evaluare empirica a vietii duble a europarlamentarilor); Cine ne reprezinta in Europa ? (pro..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 37,57 Lei
 • Competitia politica in Romania
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Competitia politica reprezinta una dintre caracteristicile fundamentale ale unei societati democratice, iar cunoasterea sistemului institutional, a comportamentului partidelor si votantilor este esentiala pentru a intelege viata politica a unei tari..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 28,85 Lei
 • Comunicarea politica. Construirea spectacolului politic, a opiniei publice si a agendei publice
  Volumul propune o introducere in cele mai importante dezbateri si analize din domeniul comunicarii politice, abordand modul in care aceasta este abordata de specialisti si factorii implicati. NUME CARTE: Comunicarea politica. Construirea spectacolului politic, a opiniei publice si a agendei publiceI..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,05 Lei
 • Comunitarismul. Mituri si realitati
  Daca exista un cuvant strain urechii republicane franceze, acesta este tocmai cuvantul „comunitarism“. El conduce, de fapt, catre scenarii ingrijoratoare de diluare a unitatii nationale, de fragmentare a spatiului public si de particularizare a identitatilor in tot atatea aspiratii ale grupurilor sa..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 23,00 Lei
 • Constructivism si securitate umana
  Din cuprins:Abordarea constructivista a relatiilor internationale;Identitatea, concept central al abordarii constructiviste;Identitatea, securitatea umana si securitatea stato-centrica;Implicatiile promovarii conceptului de securitate umana la nivel international.Uniunea Europeana isi propune constr..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 45,28 Lei
 • Construirea democratiei la frontiera spatiului public european
   Din cuprins: Spatiul, ancorele, discursul: instrumentele de cercetare si cadrul studiului; Definirea unei probleme de policy; Extindere, relatii externe, Constitutie europeana; Capacitatile democratice: statul, societatea civila, cetatenii; Mecanismele de accountability intre stat si societatea civ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 27,94 Lei
 • Corpul politic in cultura europeana. Din Evul Mediu pina in epoca moderna
  Preluat din Antichitatea greco-romana, corpul constituie unul dintre cele mai puternice simboluri ale Evului Mediu. Abordind principalele ipostaze ale reprezentarii corpului ca simbol al organizarii social-politice de la inceputul Evului Mediu pina in epoca moderna, Alexandru-Florin Platon demonstre..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,95 Lei
 • Coruptia politica. Inauntrul si in afara statului-natiune
   Subiect de deosebit interes public, coruptia este una dintre problemele a caror natura trebuie corect identificata si catalogata in cadrul sistemului inainte de a putea fi combatute. Volumul de fata analizeaza coruptia politica din trei perspective diferite. In primul rand, pune intrebari de tip de..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 48,17 Lei
 • Cosmopolitismul. Catre o noua paradigma in teoria politica
  In conditiile in care campul teoriilor cosmopolite contemporane se afla intr-o permanenta expansiune, lucrarea urmareste maniera in care aceasta paradigma a cosmopolitismului, care nu este lipsita de anumite tensiuni si controverse, poate fi aplicata si in analiza stiintelor politice, in general, si..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 29,00 Lei
 • Cronica de Cotroceni
  Numele Adrianei Saftoiu este prezent in constiinta publica si a specialistilor mass-media mai ales datorita profesionalismului prin care s-a remarcat in anii cind a fost consilier prezidential si purtator de cuvint al Presedintelui Romaniei. Insemnarile sale din jurnal, completate cu numeroase amint..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei