Carti de Pedagogie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 83 de jocuri psihologice pentru animarea grupurilor
  Un ghid practic pentru profesori, psihologi, asistenti sociali si pentru oricine vrea sa achizitioneze competente in animarea grupurilor utilizand jocurile psihologice. Volumul, alcatuit de catre experti ai Asociatiei culturale „J.L. Moreno“, propune o gama completa de jocuri pentru cresterea nivelu..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,14 Lei
 • Abilitati practice si educatie tehnologica. Ghid metodic clasele I-IV
  Lucrarea raspunde deopotriva unei dorinte si unei asteptari, in conditiile in care prezenta acestei carti este imperios necesara. Destinata cadrelor didactice, va inlesni cu siguranta desfasurarea orelor de abilitati practice si educatie tehnologica, sporindu-le simtitor nivelul calitativ. Tratarea ..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 17,24 Lei
 • Arta si stiinta predarii. Un cadru cuprinzator pentru o instruire eficienta
  Strategiile moderne de predare sunt cladite pe baze stiintifice. Insa a sti cand si pentru cine sa le aplici, aceasta reprezinta mai curand o arta care se deprinde in urma examinarii atente a fiecarei componente a procesului de instruire. Folosind o serie de diagrame si scheme de organizare si apela..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,00 Lei
 • Caietul directorului pentru asistente la clasa
  Caietul este un ghid pentru directorii de gradinita.  NUME CARTE: Caietul directorului pentru asistente la clasaISBN: 9786068027753PRET EDITURA: 30.00AUTOR(i): Florica Voica, Mihaela Cino, Georgeta IordacheEDITURA: Didactica PublishingCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Octombrie 2012DATA PUBLICARE: 201..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Caietul Educatoarei 2014
  Caietul educatoarei este un instrument care vine in sprijinul cadrelor didactice, oferindu-le orientarea generala corecta cu privire la planificarea activitatilor didactice, precum si numeroase alte spatii pentru consemnarea unor date despre copiii din grupa si despre modul in care educatoarele inte..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 25,00 Lei
 • Cancelaria
  A treia zi de examen. Deja incep sa ma cert cu elevii pentru bani. Cand aud ca profesoarelor de pe hol le-au dat cate o suta de lei, innebunesc. Le povestesc experienta mea din prima zi, cand elevii nu s-au gandit sa ii mituiasca si pe profesorii de pe hol, mita lor ramanand in sarcina profesorilor ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 15,00 Lei
 • Cantece metodice
  Lucrarea face parte din Colectia Biblioteca Cadrelor Didactice. NUME CARTE: Cantece metodiceISBN: A680PRET EDITURA: 14.45AUTOR(i): Sofica MateiEDITURA: AramisCOLECTIE: Biblioteca Cadrelor DidacticeCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2009DATA PUBLICARE: 2009NUMAR PAGINI: 128..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,45 Lei
 • Cartierul interzis
  Cartea suscita interes prin informatiile si datele istorice inedite referitoare la Partidul Comunist Roman si la conducatorii acestuia in diferite perioade, dar si prin trimiterile la personaje mai mult sau mai putin pozitive din agitata perioada a instalarii comunismului in Romania sub umbrela fost..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 34,99 Lei
 • Cei mai destepti copii din lume
  "Cei mai privilegiati copii din America beneficiaza de scoli cu tehnologie de varf si de parinti bine educati. Cu toate astea, au rezultate mai slabe la matematica, de exemplu, decat copiii din alte 27 de tari. Pentru a afla motivele, Amanda Ripley insoteste trei adolescenti americani intr-un peripl..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Comunicarea eficienta. Editia a IV-a
  Volum distins cu Premiul „C. Radulescu-Motru” al Academiei Romane (2010) „Comunicarea se afla peste tot in jurul nostru. Suntem inconjurati de comunicare, de la comunicarea cu propria persoana (care poate sa ne conduca spre o gandire pozitiva, spre succes sau poate sa ne arunce in haosul esecului) l..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 49,95 Lei
 • Comunicarea interpersonala
   Din cuprins:Comunicarea cu copiii;Persuasiunea. Modalitati de persuasiune ale profesorului;Ascultarea si tacerea;Minciuna si autodezvaluireaComunicarea interpersonala se ocupa de o problema prioritara a mediului scolar: aceea a optimizarii/ eficientizarii comunicarii in actul educational, a apropie..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 32,75 Lei
 • Consiliere educationala
   Din cuprins:Statutul epistemologic al consilierii educationale;Tipuri si forme ale consilierii educationale;Principiile consilierii;Procesul consilierii;Personalitatea consilierii.Consiliere educationala este rezultatul dintre doua categorii de circumstante favorabile: cresterea lumii in care traim..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,01 Lei
 • Consiliere psihopedagogica. Baze teoretice si sugestii practice
  Structurata ca un suport de curs pentru consilierea psihopedagogica, lucrarea ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la tipurile de consiliere la formarea consilierilor si aspectele deontologice ale profesiei. Abordarea managementului carierei din perspectiva consilie..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 35,59 Lei
 • Despre pedepse si recompense in educatie
   Din cuprins: Despre legitimitatea utilizarii pedepselor in scoala; Despre recompense si rolul lor in managementul clasei; Cum se dau ordine si instructiuni elevilor; Momente „delicate“ in desfasurarea unei lectii; Pedepse si recompense. Comentarii pro si contra.  NUME CARTE: Despre pedepse si recom..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 16,38 Lei
 • Dezvoltarea copilului si educatia timpurie
  Anii anteprescolaritatii si prescolaritatii ridica o serie de probleme cu care se confrunta atit pedagogii, cit si psihologii, medicii pediatri si asistentii sociali. In contextul cresterii interesului pentru formarea copilului in primii ani de viata, Dezvoltarea copilului si educatia timpurie prezi..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 34,95 Lei
 • Dictionar praxiologic de pedagogie. Volumul I: A-D
  Dictionarul praxiologic de pedagogie este prima sinteza de acest tip aparuta in Romania, elaborata in mai multe volume, care isi propune definirea in termeni operationali, din perspective stiintifice multiple, a conceptelor si sintagmelor pedagogice relevante in prezent in studiul stiintelor educati..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 40,00 Lei
 • Didactica lecturii - o abordare functionala
   Din cuprins: Locul lecturii in paradigma educationala; Aspecte ale implicarii elevului in procesul lecturii; Competente ale profesorului in situatii didactice de lectura; Pluralitatea lecturilor in scoala; Trasee de cunoastere a textului literar; Modelarea in didactica lecturii.Printre procesele de..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 31,98 Lei
 • Didactica limbii si literaturii romane
  Volumul vine in sprijinul cadrelor didactice care doresc sa sustina examenele de definitivare sau de obtinere a gradului didactic II, precum si al studentilor ce urmeaza modulul pedagogic, oferind informatii complete si actualizate cu privire la predarea limbii si literaturii romane. Prezentarile te..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 34,95 Lei
 • Didactica matematicii pentru invatamantul primar
  Destinat celor care studiaza pedagogia invatamintului primar, dar si invatatorilor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele in domeniu, volumul ofera informatii esentiale despre metodologiile de predare a notiunilor matematice in invatamintul primar.Elementele de teorie si exemplele practice asigu..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 34,95 Lei
 • Didactica predarii informaticii
  Editia a II-a revazuta si adaugita.Calculatorul este folosit in prezent pe scara tot mai larga si in domenii din cele mai diverse, de la gestionarea unor evidente simple, procesarea imaginilor si realizarea de conferinte online, pina la urmarirea si reglarea unor procese industriale sau dirijarea ac..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 36,95 Lei
 • Dimensiunea europeana a invatamintului romanesc
   Din cuprins: Scurt istoric al ideii de Europa Unita; Educatia non-formala - perspectiva europeana; Analiza curriculum-ului national; Interpretari terminologice.  NUME CARTE: Dimensiunea europeana a invatamintului romanescISBN: 9736113108PRET EDITURA: 21.19AUTOR(i): Roxana TudoricaEDITURA: Institutu..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 21,19 Lei
 • Dimensiuni ale consilierii educationale
  „Aflata la confluenta dintre psihologie, sociologie si pedagogie, consilierea educationala incepe prin asumarea de catre consilier a responsabilitatii respectarii unui sistem de valori si coduri prestabilite, cu puternice implicatii pe toate planurile. Volumul de fata reuneste perspective interdisci..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 53,94 Lei
 • Dimensiunile educatiei contemporane
  Din cuprins: Finalitatile educatiei contemporane; Educatia axiologica; Educatia pentru comunitate; Educatia intelectuala; Educatia morala; Educatia economica; Educatia estetica; Noile educatii.Educatia contemporana reprezinta educatia dintotdeauna in permanenta ei, educatia care corespunde solicitar..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,97 Lei
 • Educatia estetica
  Rezultat al unei documentari riguroase cu privire la noile evolutii din domeniul esteticii, volumul abordeaza principalele problematici care se circumscriu educatiei estetice, incurajand utilizarea mai eficienta a artei in sistemul educational contemporan. Pe baza propriei experiente legate de rapor..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 28,85 Lei
 • Educatia in postmodernitate
   Criza scolii este o criza de proiect. Scoala functioneaza ca un atelier de produs specialisti, „uitand“ cu totul de „omul“ din spatele specialistului. Ca atare, criza de proiect a scolii semnifica in mod transant criza de proiect a educatiei, iar de aici, in linie dreapta, criza omului si a comunit..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,41 Lei
 • Educatia incluziva si pedagogia diversitatii
  Problematica cerintelor speciale in educatie si asigurarea de sanse egale la educatie si formare pentru toti copiii au devenit o preocupare prioritara pentru specialistii din sistemul de invatamint romanesc, in contextul promovarii principiilor educatiei pentru toti si al normalizarii vietii persoan..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 29,95 Lei
 • Educatia speciala. Ghid metodologic
  Educatia speciala este destinata tuturor copiilor cu dizabilitati care nu reusesc sa atinga un nivel de cunoastere si de comportament social corespunzator virstei lor in cadrul invatamintului obisnuit. Volumul acopera proiectarea didactica pentru o mare diversitate de discipline, tipuri de lectii, j..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 44,95 Lei
 • Educatia timpurie. Probleme si solutii
  Copilaria timpurie, intervalul de la nastere si pina la implinirea virstei de 6-7 ani, reprezinta cea mai importanta perioada din viata copiilor. Acum dezvoltarea lor este foarte rapida, iar deficientele de invatare si cele psihocomportamentale pot fi mai usor depistate si remediate. Plecind de la a..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Educatia. Experiente, reflectii, solutii
  Aceasta carte Educatia. Experiente, reflectii, solutii scrisa de  face parte din colectia a editurii .Rezultatul unor preocupari constante ale autorului, lucrarea propune un discurs despre educatie care, fara sa neglijeze dimensiunea teoretica, pune accent mai putin pe concepte si mai mult pe exper..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 28,85 Lei
 • Educatia. Reintemeieri, dinamici, prefigurari
  In Romania, ca peste tot in lume, sistemul educativ este intr-o permanenta transformare, insa in tara noastra, de cele mai multe ori, procesul schimbarii pare haotic, daca nu chiar diletantist. Constantin Cucos incearca sa identifice o serie de inovatii din invatamint, sa evidentieze blocaje sau pro..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 34,95 Lei
 • Educatie plastica. Ghid metodic clasele I-IV
  Ghidul se adreseaza invatatorilor, parintilor si elevilor pasionati de arta plastica. Lucrarea cuprinde un bogat dictionar plastic ilustrat, planificari calendaristice, planificari pe unitati de invatare, descriptori de performanta, precum si proiecte de lectii.Contine set de 80 de planse. NUME CART..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 31,79 Lei
 • Educatie sexuala - o provocare pentru scoala romaneasca
   Din cuprins:Scoala ca factor al educatiei sexuale;Educatia sexuala: statut, obiective, continut, forme si metode de realizare;Procesul de sexualizare si formarea identitatii sexuale;Contraceptie si sanatate sexuala;Exploatarea comerciala a sexualitatii.Lucrarea de fata este structurata in doua part..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,12 Lei
 • Evaluare si interventie psihoeducationala. Terapii educationale, recuperatorii si compensatorii
  Activitatea specialistilor din domeniul serviciilor subsumate psihopedagogiei speciale se fundamenteaza pe trei componente distincte: evaluare si diagnostic, elaborarea strategiilor si formelor de interventie, aplicarea propriu-zisa a etapelor interventiei. De aici necesitatea constituirii unor echi..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,95 Lei
 • Evaluarea profesorilor
  Evaluarea profesorilor este un subiect actual si controversat al politicilor de reforma in educatie peste tot in lume. Lucrarea prezinta cititorilor o sinteza asupra principalelor idei vehiculate in spatiul european si nord-american cu privire la evaluarea profesorilor. Cateva obiective punctuale su..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 32,00 Lei
 • Factorii subiectivi ai evaluarii scolare. Cunoastere si control
  Pornind de la distinctia intre subiectivitate si subiectivism, intre determinarile cognitive si cele morale ale influentei factorilor subiectivi in evaluare, cuplul cunoastere-control devine o solutie viabila de ameliorare a evaluarii scolare, pe directia obiectivitatii, a rigorii si a comparabilita..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 16,38 Lei
 • Familia care traieste in noi. Ghid practic de psihogenealogie
  Fiecare copil este, inca din momentul conceptiei, obiectul unor proiectii ale familiei sale. Cu cine va semana el? Parintii isi imagineaza ce trasaturi fizice si de caracter va avea in functie de calitatile membrilor arborelui genealogic.La nastere, el primeste prenume si nume de familie. Pe masura ..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 29,00 Lei
 • Fundamentele pedagogiei
  Prin cele trei sectiuni ale sale, volumul reprezinta o introducere in pedagogia generala si acopera o zona semnificativa din teoria curriculumului (curriculumul tratat ca paradigma, mod de abordare a teoriei pedagogice), avand deschidere catre teoria instruirii si a evaluarii.Prima parte analizeaza ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 24,95 Lei
 • Gestul in comunicarea didactica. Valorificarea acceptiunii semiotice
  „Volumul de fata isi propune sa amplifice ecoul constructiv al comunicarii didactice prin intermediul valorificarii repertoriului gestual. In acest sens, autoarea realizeaza o radiografiere a tipurilor de gesturi intalnite in relatia profesor-elev, subliniind avantajele acestora in formarea unei pri..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 35,64 Lei
 • Ghidul profesorului
  „Ghidul profesorului este o carte pentru toti profesorii: atit pentru cei care debuteaza in sistem, cit si pentru dascalii cu experienta care vor sa vada ce se mai scrie in pedagogie. Nu conteaza daca predau matematica sau geografia ori daca lucreaza la un after-school cu copiii. Este vorba despre a..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 32,95 Lei
 • Institutii de invatamant
  William K. Cummings, doctor la Universitatea Harvard cu o teza despre „Piata academica si reforma universitara in Japonia“ (1972), este in prezent profesor la Universitatea George Washington, unde preda cursuri despre invatamant in contextul international. A fost implicat in proiecte de dezvoltare m..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 41,90 Lei
 • Instruire asistata de calculator. Didactica informatica
  Instruirea asistata de calculator (IAC) este o metoda didactica ce valorifica principiile de modelare si analiza cibernetica a activitatii de instruire in contextul noilor tehnologii informatice si de comunicatii. Sinteza dintre resursele pedagogice ale instruirii programate si disponibilitatile teh..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,92 Lei
 • Instruirea interactiva
  Practicile educative moderne pun din ce in ce mai mult accent pe activizare, considerata premisa unei instruiri si formari eficiente. Volumul ofera repere teoretice si aplicative usor de preluat, de adaptat si de utilizat in practicile participative, prezentind elemente operationale de pedagogie act..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Instruirea/Procesul de instruire - vol 6
  Volumul 6 - Instruirea/Procesul de învăţământ defineşte şi analizează conceptele pedagogice fundamentale de instruire şi de proces de învăţământ. Partea finală – Aplicaţii, va exemplifica structura de funcţionare a activităţii de instruire în contextul procesului de învăţământ (I / PÎ), în condiţiil..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 18,00 Lei
 • Instrumente pentru invatarea prin cooperare
  Literatura psihopedagogica din Romania este destul de saraca sub raportul informatiilor despre invatarea prin cooperare. Aceasta lucrare doreste sa vina in sprijinul profesorilor care au decis sa integreze aceste principii in practica scolara si sa ii promoveze valorile. Ea reprezinta atat un suport..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,39 Lei
 • Invatarea in mediul virtual. Ghid de utilizare a calculatorului in educatie
  In contextul folosirii tot mai largi a tehnologiei in viata de zi cu zi, profesorii se confrunta cu o serie de intrebari legate de introducerea dispozitivelor digitale in institutiile de invatamint si de accentul pus pe instruirea asistata de calculator. Cum pot noile tehnologii sa stimuleze procesu..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 29,95 Lei
 • Invatarea prin proiecte. Ghid pentru profesori
  Apreciata si utilizata in intreaga lume, invatarea prin proiecte presupune investigatia aprofundata a unei teme sau probleme ce capteaza interesul, energia si timpul celor care invata.Colaborind in grupuri, elevii exploreaza, solutioneaza probleme reale, iau decizii, isi asuma responsabilitati, folo..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori
  Rod al efortului de sintetizare a peste 50 000 de cercetari, incluzand 250 de milioane de elevi, Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori identifica, pe baze riguros stiintifice, care sunt cei mai eficienti factori din procesul de predare-invatare. Intr-o lume preocupata de aspectele conjuncturale ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 37,57 Lei
 • Jumatate inocenta, jumatate inteleapta
              Se spune ca instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasa atins afectiv de pacient, si isi foloseste propriile reactii emotionale ca sursa de informatii despre pacient. Volumul de fata ilustreaza prin sapte povestiri de psihoterapie modul in care sentimentele pac..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,00 Lei