Carti de Pedagogie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 83 de jocuri psihologice pentru animarea grupurilor
  Un ghid practic pentru profesori, psihologi, asistenti sociali si pentru oricine vrea sa achizitioneze competente in animarea grupurilor utilizand jocurile psihologice. Volumul, alcatuit de catre experti ai Asociatiei culturale „J.L. Moreno“, propune o gama completa de jocuri pentru cresterea nivelu..
  Fara TVA: 14,59 Lei 14,59 Lei 21,14 Lei
 • Abilitati practice si educatie tehnologica. Ghid metodic clasele I-IV
  Lucrarea raspunde deopotriva unei dorinte si unei asteptari, in conditiile in care prezenta acestei carti este imperios necesara. Destinata cadrelor didactice, va inlesni cu siguranta desfasurarea orelor de abilitati practice si educatie tehnologica, sporindu-le simtitor nivelul calitativ. Tratarea ..
  Fara TVA: 13,79 Lei 13,79 Lei 17,24 Lei
 • Caietul Educatoarei 2014
  Caietul educatoarei este un instrument care vine in sprijinul cadrelor didactice, oferindu-le orientarea generala corecta cu privire la planificarea activitatilor didactice, precum si numeroase alte spatii pentru consemnarea unor date despre copiii din grupa si despre modul in care educatoarele inte..
  Fara TVA: 17,50 Lei 17,50 Lei 25,00 Lei
 • Cancelaria
  A treia zi de examen. Deja incep sa ma cert cu elevii pentru bani. Cand aud ca profesoarelor de pe hol le-au dat cate o suta de lei, innebunesc. Le povestesc experienta mea din prima zi, cand elevii nu s-au gandit sa ii mituiasca si pe profesorii de pe hol, mita lor ramanand in sarcina profesorilor ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 15,00 Lei
 • Cantece metodice
  Lucrarea face parte din Colectia Biblioteca Cadrelor Didactice. NUME CARTE: Cantece metodiceISBN: A680PRET EDITURA: 14.45AUTOR(i): Sofica MateiEDITURA: AramisCOLECTIE: Biblioteca Cadrelor DidacticeCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2009DATA PUBLICARE: 2009NUMAR PAGINI: 128..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 14,45 Lei
 • Cartierul interzis
  Cartea suscita interes prin informatiile si datele istorice inedite referitoare la Partidul Comunist Roman si la conducatorii acestuia in diferite perioade, dar si prin trimiterile la personaje mai mult sau mai putin pozitive din agitata perioada a instalarii comunismului in Romania sub umbrela fost..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 34,99 Lei
 • Comunicarea eficienta. Editia a IV-a
  Volum distins cu Premiul „C. Radulescu-Motru” al Academiei Romane (2010) „Comunicarea se afla peste tot in jurul nostru. Suntem inconjurati de comunicare, de la comunicarea cu propria persoana (care poate sa ne conduca spre o gandire pozitiva, spre succes sau poate sa ne arunce in haosul esecului) l..
  Fara TVA: 34,47 Lei 34,47 Lei 49,95 Lei
 • Comunicarea interpersonala
   Din cuprins:Comunicarea cu copiii;Persuasiunea. Modalitati de persuasiune ale profesorului;Ascultarea si tacerea;Minciuna si autodezvaluireaComunicarea interpersonala se ocupa de o problema prioritara a mediului scolar: aceea a optimizarii/ eficientizarii comunicarii in actul educational, a apropie..
  Fara TVA: 26,20 Lei 26,20 Lei 32,75 Lei
 • Consiliere educationala
   Din cuprins:Statutul epistemologic al consilierii educationale;Tipuri si forme ale consilierii educationale;Principiile consilierii;Procesul consilierii;Personalitatea consilierii.Consiliere educationala este rezultatul dintre doua categorii de circumstante favorabile: cresterea lumii in care traim..
  Fara TVA: 20,81 Lei 20,81 Lei 26,01 Lei
 • Consiliere psihopedagogica. Baze teoretice si sugestii practice
  Structurata ca un suport de curs pentru consilierea psihopedagogica, lucrarea ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la tipurile de consiliere la formarea consilierilor si aspectele deontologice ale profesiei. Abordarea managementului carierei din perspectiva consilie..
  Fara TVA: 24,91 Lei 24,91 Lei 35,59 Lei
 • Creativitatea pentru studenti si profesori
  Este o carte de maturitate, a carei valoare se sustine prin indelungata experienta a autoarei in cercetarea teoretica si aplicativa a creativitatii. Constructia acestei carti se dezvolta pe cinci elemente de structura ideatica, astfel imbinate incat sa asigure lecturii atat consistenta teoretica de ..
  Fara TVA: 30,82 Lei 30,82 Lei 38,53 Lei
 • Cum sa ne purtam cu fiica adolescenta
  Adolescenta este o perioada dificila de viata si totodata complexa nu doar pentru copiii care se maturizeaza, ci si pentru parintii acestora. Dezvoltarea organismului copilului, modificarile hormonale, pubertatea, formarea personalitatii si formarea spirituala, primii pasi catre varsta adulta – toat..
  Fara TVA: 7,04 Lei 7,04 Lei 8,00 Lei
 • De la joc la invatare. Cum folosim jocul didactic in educatia timpurie
  Cum pot fi mai bine intelese finalitatile pedagogice ale jocului? Si cum pot educatorii sa-si dezvolte aptitudinile necesare pentru a utiliza jocul in moduri cat mai eficiente in procesul de instruire? Cartea de fata demonstreaza in ce fel angrenarea educatorilor (dar si a parintilor) in experiente ..
  Fara TVA: 19,80 Lei 19,80 Lei 33,00 Lei
 • Despre pedepse si recompense in educatie
   Din cuprins: Despre legitimitatea utilizarii pedepselor in scoala; Despre recompense si rolul lor in managementul clasei; Cum se dau ordine si instructiuni elevilor; Momente „delicate“ in desfasurarea unei lectii; Pedepse si recompense. Comentarii pro si contra.  NUME CARTE: Despre pedepse si recom..
  Fara TVA: 13,10 Lei 13,10 Lei 16,38 Lei
 • Didactica Chimiei
  Didactica Chimiei se adreseaza tuturor celor implicati in predarea si invatarea stiintelor, in general, si a chimiei, in particular, deopotriva profesorilor si studentilor. Originalitatea lucrarii consta mai ales in contributia adusa la pregatirea psihopedagogica atat de necesara in desfasurarea act..
  Fara TVA: 12,89 Lei 12,89 Lei 23,02 Lei
 • Didactica Fizicii
  Didactica Fizicii se adreseaza tuturor celor implicati in predarea si invatarea stiintelor, in general, si a fizicii, in particular: formatori, profesori, invatatori si studenti.Originalitatea acestei lucrari consta in maniera in care reuseste sa adapteze, conditiilor invatamantului romanesc, rezult..
  Fara TVA: 9,71 Lei 9,71 Lei 17,34 Lei
 • Didactica lecturii - o abordare functionala
   Din cuprins: Locul lecturii in paradigma educationala; Aspecte ale implicarii elevului in procesul lecturii; Competente ale profesorului in situatii didactice de lectura; Pluralitatea lecturilor in scoala; Trasee de cunoastere a textului literar; Modelarea in didactica lecturii.Printre procesele de..
  Fara TVA: 25,58 Lei 25,58 Lei 31,98 Lei
 • Didactica limbii si literaturii romane
  Volumul vine in sprijinul cadrelor didactice care doresc sa sustina examenele de definitivare sau de obtinere a gradului didactic II, precum si al studentilor ce urmeaza modulul pedagogic, oferind informatii complete si actualizate cu privire la predarea limbii si literaturii romane. Prezentarile te..
  Fara TVA: 24,47 Lei 24,47 Lei 34,95 Lei
 • Didactica literaturii. Reorientari
  Situat sub semnul conceptiei actuale despre creatie si receptare, despre literatura si lectura, studiul Alinei Pamfil configureaza o noua didactica a literaturii, o didactica a secolului XXI, conceputa ca spatiu de reflectie si de actiune dedicat, in principal, dezvoltarii personale a elevului. Ora ..
  Fara TVA: 38,50 Lei 38,50 Lei 55,00 Lei
 • Didactica predarii informaticii
  Editia a II-a revazuta si adaugita.Calculatorul este folosit in prezent pe scara tot mai larga si in domenii din cele mai diverse, de la gestionarea unor evidente simple, procesarea imaginilor si realizarea de conferinte online, pina la urmarirea si reglarea unor procese industriale sau dirijarea ac..
  Fara TVA: 25,87 Lei 25,87 Lei 36,95 Lei
 • Dimensiunea europeana a invatamintului romanesc
   Din cuprins: Scurt istoric al ideii de Europa Unita; Educatia non-formala - perspectiva europeana; Analiza curriculum-ului national; Interpretari terminologice.  NUME CARTE: Dimensiunea europeana a invatamintului romanescISBN: 9736113108PRET EDITURA: 21.19AUTOR(i): Roxana TudoricaEDITURA: Institutu..
  Fara TVA: 16,95 Lei 16,95 Lei 21,19 Lei
 • Dimensiuni ale consilierii educationale
  „Aflata la confluenta dintre psihologie, sociologie si pedagogie, consilierea educationala incepe prin asumarea de catre consilier a responsabilitatii respectarii unui sistem de valori si coduri prestabilite, cu puternice implicatii pe toate planurile. Volumul de fata reuneste perspective interdisci..
  Fara TVA: 43,15 Lei 43,15 Lei 53,94 Lei
 • Discipline tehnice, domeniul mecanic. Ghidul profesorului
  Planuri-cadru si planuri de invatamânt, planificari calendaristice, proiectarea unitatilor de invatare, teste de evaluare, fise de lucru. NUME CARTE: Discipline tehnice, domeniul mecanic. Ghidul profesoruluiISBN: A531PRET EDITURA: 6.74AUTOR(i): Gabriela Lichiardopol, Iuliana Mustata, Florina Pisleag..
  Fara TVA: 5,39 Lei 5,39 Lei 6,74 Lei
 • Duplicitate si educatie morala
  O analiza psihosociala a cauzelor duplicitatii si a raportului dintre duplicitate si educatie morala, in care duplicitatea este considerata ca un efect al invatarii, al influentelor educative venite din mediul familial si social. scoala este un spatiu axiologic si, cu tot caracterul ei conservator, ..
  Fara TVA: 9,25 Lei 9,25 Lei 11,56 Lei
 • Educatia estetica
  Rezultat al unei documentari riguroase cu privire la noile evolutii din domeniul esteticii, volumul abordeaza principalele problematici care se circumscriu educatiei estetice, incurajand utilizarea mai eficienta a artei in sistemul educational contemporan. Pe baza propriei experiente legate de rapor..
  Fara TVA: 19,91 Lei 19,91 Lei 28,85 Lei
 • Educatia incluziva si pedagogia diversitatii
  Problematica cerintelor speciale in educatie si asigurarea de sanse egale la educatie si formare pentru toti copiii au devenit o preocupare prioritara pentru specialistii din sistemul de invatamint romanesc, in contextul promovarii principiilor educatiei pentru toti si al normalizarii vietii persoan..
  Fara TVA: 20,97 Lei 20,97 Lei 29,95 Lei
 • Educatia timpurie. Probleme si solutii
  Copilaria timpurie, intervalul de la nastere si pina la implinirea virstei de 6-7 ani, reprezinta cea mai importanta perioada din viata copiilor. Acum dezvoltarea lor este foarte rapida, iar deficientele de invatare si cele psihocomportamentale pot fi mai usor depistate si remediate. Plecind de la a..
  Fara TVA: 27,57 Lei 27,57 Lei 39,95 Lei
 • Educatia. Experiente, reflectii, solutii
  Aceasta carte Educatia. Experiente, reflectii, solutii scrisa de  face parte din colectia a editurii .Rezultatul unor preocupari constante ale autorului, lucrarea propune un discurs despre educatie care, fara sa neglijeze dimensiunea teoretica, pune accent mai putin pe concepte si mai mult pe exper..
  Fara TVA: 20,20 Lei 20,20 Lei 28,85 Lei
 • Educatia. Reintemeieri, dinamici, prefigurari
  In Romania, ca peste tot in lume, sistemul educativ este intr-o permanenta transformare, insa in tara noastra, de cele mai multe ori, procesul schimbarii pare haotic, daca nu chiar diletantist. Constantin Cucos incearca sa identifice o serie de inovatii din invatamint, sa evidentieze blocaje sau pro..
  Fara TVA: 24,47 Lei 24,47 Lei 34,95 Lei
 • Educatie fara constrangeri
  Presiunea exercitata asupra elevilor de a excela la scoala si de a intra la cele mai bune facultati nu a fost niciodata mai intensa. In aceasta noua carte, renumitul autor al bestseller-ului Crescandu-l pe Cain se adreseaza obsesiei actuale pentru performanta copiilor, furnizand un raspuns profund u..
  Fara TVA: 32,25 Lei 32,25 Lei 43,00 Lei
 • Educatie tehnologica. Ghidul profesorului clasele V-VIII
  Planificari calendaristice, proiectarea unitatilor de invatare. NUME CARTE: Educatie tehnologica. Ghidul profesorului clasele V-VIIIISBN: A486APRET EDITURA: 9.63AUTOR(i): Gabriela Lichiardopol, Viorica Stoicescu, Silvica NeacsuEDITURA: AramisCOLECTIE: GhiduriCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie ..
  Fara TVA: 7,70 Lei 7,70 Lei 9,63 Lei
 • Elemente de didactica a activitatilor de educare a limbajului
    Din cuprins:Perspective asupra comunicarii;Etapa prescolaritatii - premise psihopedagogice;Finalitatile invatamantului prescolar/ activitatilor de educare alimbajului - perspectivaetapizanta;Continuturi valorificate in activitatile de educare a limbajului in invatamantul prescolar;Metode si proced..
  Fara TVA: 30,06 Lei 30,06 Lei 37,57 Lei
 • Evaluare finala in gradinita 3-4 ani
  Evaluarea finala in gradinita (3-4 ani) reprezinta un instrument de lucru deosebit de placut, absolut necesar pentru aprecierea gradul de pregatire insusit de micutii aflati in pragul „absolvirii” primului an de gradinita (grupa mica). Construit dintr-un set de fise de lucru care ating cele cinci do..
  Fara TVA: 5,94 Lei 5,94 Lei 6,99 Lei
 • Evaluare finala in gradinita 4-5 ani
  Evaluarea finala in gradinita (4-5 ani) reprezinta un instrument de lucru deosebit de placut, absolut necesar pentru aprecierea gradul de pregatire insusit de micutii aflati in pragul „absolvirii” celui de-al doilea an de gradinita (grupa mijlocie). Construit dintr-un set de fise de lucru care ating..
  Fara TVA: 5,94 Lei 5,94 Lei 6,99 Lei
 • Evaluare si interventie psihoeducationala. Terapii educationale, recuperatorii si compensatorii
  Activitatea specialistilor din domeniul serviciilor subsumate psihopedagogiei speciale se fundamenteaza pe trei componente distincte: evaluare si diagnostic, elaborarea strategiilor si formelor de interventie, aplicarea propriu-zisa a etapelor interventiei. De aici necesitatea constituirii unor echi..
  Fara TVA: 13,97 Lei 13,97 Lei 19,95 Lei
 • Evaluarea formativa a competentelor in ora de limba si literatura romana in liceu. Aplicatie asupra competentei de argumentare
  Mihaela Emilia Popa (n. GILCA), profesoara de limba si literatura romana la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, sectia romana-franceza, in anul 1996, cand a obtinut si titularizarea in invatamantul preuniversitar...
  Fara TVA: 24,15 Lei 24,15 Lei 35,00 Lei
 • Evaluarea profesorilor
  Evaluarea profesorilor este un subiect actual si controversat al politicilor de reforma in educatie peste tot in lume. Lucrarea prezinta cititorilor o sinteza asupra principalelor idei vehiculate in spatiul european si nord-american cu privire la evaluarea profesorilor. Cateva obiective punctuale su..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Familia care traieste in noi. Ghid practic de psihogenealogie
  Fiecare copil este, inca din momentul conceptiei, obiectul unor proiectii ale familiei sale. Cu cine va semana el? Parintii isi imagineaza ce trasaturi fizice si de caracter va avea in functie de calitatile membrilor arborelui genealogic.La nastere, el primeste prenume si nume de familie. Pe masura ..
  Fara TVA: 18,85 Lei 18,85 Lei 29,00 Lei
 • Filosofia educatiei - antologie de texte
  Reunite prin densitatea lor ideatica reflexiva si noutatea explicativa a modurilor de a concepe si practica filosofia rneducatiei, textele sunt ordonate tematic potrivit intentiei de interpretare si a comentariului filosofic-pedagogic. Sunt redate aspecte problematice si de actualitate pentru inteme..
  Fara TVA: 6,17 Lei 6,17 Lei 7,71 Lei
 • Gestul in comunicarea didactica. Valorificarea acceptiunii semiotice
  „Volumul de fata isi propune sa amplifice ecoul constructiv al comunicarii didactice prin intermediul valorificarii repertoriului gestual. In acest sens, autoarea realizeaza o radiografiere a tipurilor de gesturi intalnite in relatia profesor-elev, subliniind avantajele acestora in formarea unei pri..
  Fara TVA: 28,51 Lei 28,51 Lei 35,64 Lei
 • Ghid pentru cercetarea educatiei
  „Nu propunem un «tratat» sofisticat privind cercetarea educatiei, ci un «manual» elementar. Nu originalitatea a fost principala noastra preocupare, ci utilitatea, asa cum s-a conturat aceasta in experienta noastra didactica si de cercetare. Am structurat lucrarea urmand logica cercetarii, de la depi..
  Fara TVA: 18,17 Lei 18,17 Lei 25,96 Lei
 • Ghidul profesorului
  „Ghidul profesorului este o carte pentru toti profesorii: atit pentru cei care debuteaza in sistem, cit si pentru dascalii cu experienta care vor sa vada ce se mai scrie in pedagogie. Nu conteaza daca predau matematica sau geografia ori daca lucreaza la un after-school cu copiii. Este vorba despre a..
  Fara TVA: 23,07 Lei 23,07 Lei 32,95 Lei
 • Institutii de invatamant
  William K. Cummings, doctor la Universitatea Harvard cu o teza despre „Piata academica si reforma universitara in Japonia“ (1972), este in prezent profesor la Universitatea George Washington, unde preda cursuri despre invatamant in contextul international. A fost implicat in proiecte de dezvoltare m..
  Fara TVA: 27,24 Lei 27,24 Lei 41,90 Lei
 • Instruire asistata de calculator. Didactica informatica
  Instruirea asistata de calculator (IAC) este o metoda didactica ce valorifica principiile de modelare si analiza cibernetica a activitatii de instruire in contextul noilor tehnologii informatice si de comunicatii. Sinteza dintre resursele pedagogice ale instruirii programate si disponibilitatile teh..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,92 Lei
 • Invatarea continua. Aplicatii la educatie si invatamant
  Volumul de fata sustine convingator ideea avansata in titlu si se adreseaza cititorului de carte scolara, tinerilor studiosi, profesionistilor care au invatat pentru a deveni ceea ce sunt in prezent, dar continua sa invete, daruind si altora din stiinta lor. NUME CARTE: Invatarea continua. Aplicatii..
  Fara TVA: 10,84 Lei 10,84 Lei 14,45 Lei
 • Invatarea in mediul virtual. Ghid de utilizare a calculatorului in educatie
  In contextul folosirii tot mai largi a tehnologiei in viata de zi cu zi, profesorii se confrunta cu o serie de intrebari legate de introducerea dispozitivelor digitale in institutiile de invatamint si de accentul pus pe instruirea asistata de calculator. Cum pot noile tehnologii sa stimuleze procesu..
  Fara TVA: 20,97 Lei 20,97 Lei 29,95 Lei
 • Invatarea limbii romane. Sugestii metodice
  Lucrarea face parte din Colectia Biblioteca Cadrelor Didactice. NUME CARTE: Invatarea limbii romane. Sugestii metodiceISBN: A662PRET EDITURA: 14.45AUTOR(i): Elvira CretuEDITURA: AramisCOLECTIE: Biblioteca Cadrelor DidacticeCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2008DATA PUBLICARE: 2008NUMAR PAGINI..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 14,45 Lei
 • Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori
  Rod al efortului de sintetizare a peste 50 000 de cercetari, incluzand 250 de milioane de elevi, Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori identifica, pe baze riguros stiintifice, care sunt cei mai eficienti factori din procesul de predare-invatare. Intr-o lume preocupata de aspectele conjuncturale ..
  Fara TVA: 22,54 Lei 22,54 Lei 37,57 Lei