Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 20 de intrebari si raspunsuri despre Immanuel Kant
  Ceea ce propunea filozofia critica sau critica ratiunii era o reforma radicala a metafizicii. Mai intai, printr-un examen critic al pretentiilor ratiunii teoretice sau speculative, infaptuit printr-o dubla delimitare. Prin delimitare fata de pretentiile traditionale ale metafizicii de a reprezenta o..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,01 Lei
 • 5000 i.Hr. si alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente
  Construit cu umor pe o mica istorie a paradoxurilor, 5000 i. Hr. reprezinta un curs scurt de logica si filosofie care ii ofera cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme si anecdote din domeniu. Totodata, dat fiind ca autorul este unul dintre cei mai mari logicieni si un..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 27,90 Lei
 • A Lover's Discourse
  The language we use when we are in love is not a language we speak, for it is addressed to ourselves and to our imaginary beloved. It is a language of solitude, of mythology, of what Barthes calls an 'image repertoire'. This book revives - beyond the psychological or clinical enterprises which have ..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 59,72 Lei
 • Antifragile: Things That Gain from Disorder
  Tough times don't last. Tough people do. In The Black Swan, Taleb showed us that highly improbable and unpredictable events underlie almost everything about our world. Here Taleb stands uncertainty on its head, making it desirable, even necessary. The antifragile is beyond the resilient or robust. T..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 75,00 Lei
 • Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de elem..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 36,61 Lei
 • Antroposofia si Filosofia Libertatii
  Lucrare de inceput a lui Rudolf Steiner, Filosofia libertatii reprezinta fundamentul filosofic pentru cercetarile sale ulterioare. In studiul sau, Sergej O. Prokofieff ofera o abordare noua a acestei lucrari, aratand importanta ei pentru antroposofie. Releva natura crestina a metodei antroposofice d..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 38,00 Lei
 • Anul 1600. Cenzura imaginarului stiintific la inceputul modernitatii
  Din Cuprins:Imaginarul la inceputul modernitatii si necesitatea cenzurii; Cenzura imaginarului in secolul al XVII-lea; Reconstructia imaginarului la inceputul secolului al XVII-lea.Lucrarea de fata reprezinta componenta 'aplicativa' a unei episteme fundamentata pe noi perspective privind imaginarul...
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 48,00 Lei
 • Ars brevis. Editie bilingva
  Ars brevis constituie un punct de referinta in toate incercarile de descoperire a unui limbaj universal in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.Ars brevis este forma condensata a sistemului logic conceput de Raimundus Lullus pentru a sprijini eforturile misionare ale crestinismului de traditie latin..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Arta de a calatori
  Putine actvitati par sa ne provoace atata fericire ca o calatorie: sa iti faci bagajul si sa pleci undeva, departe de casa, intr-un loc cu altfel de obiceiuri, clima, peisaje. Insa, desi suntem inundati cu sfaturi despre unde ar trebui sa calatorim, adesea ne intrebam de ce ar trebui sa mergem intr-..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 33,61 Lei
 • Asceza si copilarie
  „Cristian Badilita este unul dintre putinele fenomene cu adevarat rodnice si interesante ale culturii romane postdecembriste, in care atat de multi ridica pretentii de lider nesprijinite pe o adevarata superioritate intelectuala si morala. Aflat de multi ani la Paris, el continua sa priveasca cu int..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 30,83 Lei
 • Baletul fantasmelor
  Un nou gen de proza literara? Asa s-ar parea, daca pornim de la separarea in constient si inconstient a sinelui uman, aprofundata magistral de marele psihiatru elvetian C.G. Jung in celebra si monumentala sa Carte Rosie.Dumitru Popescu are o bogata opera literara-fictionala si nonfictionala – inspir..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,20 Lei
 • Beyond Good and Evil
  "Beyond Good and Evil" confirmed Nietzsche's position as the towering European philosopher of his age. The work dramatically rejects the tradition of Western thought with its notions of truth and God, good and evil. Nietzsche demonstrates that the Christian world is steeped in a false piety and infe..
  Fara TVA: 61,00 Lei 61,00 Lei 67,99 Lei
 • Blestemul de a fi munte
  „Este mare lucru sa scrii o carte si sa o publici fara indoiala. Dar a scrie o carte pe care sa nu o publici, este incontestabil un mare act. Inseamna sa nu te temi de timp, de destin, de cei care vor veni, sa nu te temi ca iti vor fi spuse gandurile tale de altii. Imposibil, daca esti tu, nimeni nu..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 14,45 Lei
 • Calatorie la centrele Pamantului
  Calatoria pe care o incep implica in mod evident o deplasare in spatiu, dar nu catre centrul geodezic al pamantului, ci catre centrele spirituale. Este vorba deci de o aventura, intrun fel asemanatoare cu cea descrisa de Jules Verne, al carei erou, profesorul Lidenbrock, reuseste sa ajunga la centru..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,80 Lei
 • Calea Transformarii. Dupa C. G. Jung si alchimie
  In aceasta carte fundamentala despre calea alchimica restabilita de C.G. Jung, tienne Perrot se apleaca asupra alchimiei traditionale, adoptand limbajul simbolului transformator, si pune in lumina noua alchimie.Volumul reuneste sase conferinte despre psihologia jungiana si o serie de studii rezultat..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 49,99 Lei
 • Castelul libertatii interioare. Persoana in filozofia lui Edith Stein
  Viata lui Edith Stein este luminoasa, strabatuta de la un capat la altul de cautarea adevarului. Nici un compromis facil cu conceptiile vremii, cu concluziile filozofice si religioase ale celor din jurul ei, nu vine sa ii umbreasca privirea, cautarile, alegerile. De aceea viata ei nu ne lasa indifer..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,45 Lei
 • Ce facem cu inima si mintea
  Iata cele doua mari intrebari cu care se confrunta psihicul uman: Ce facem cu propria minte? Ce facem cu propriile sentimente? Felul cum raspunde fiecare dintre noi la aceste intrebari contureaza drumul nostru in viata, reusita si dificultatile, cunoasterea si punctul pana unde reusim sa exprimam pr..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,20 Lei
 • Cercetare asupra modurilor de existenta. O antropologie a Modernilor
  „O carte numita Cercetare asupra modurilor de existenta, dar cu subtitlul O antropologie a Modernilor , ridica imediat intrebarea: este vorba despre o lucrare de metafizica, asa cum o sugereaza titlul (calchiat dupa titlul operei din 1943 a filosofului Étienne Souriau), sau despre o lucrare de antro..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 56,00 Lei
 • Cetatea sub blocada ideii - schita fenomenologica a istoriei gindirii politice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:„Stat real“ si „Stat ideal“. Cazul Socrate;Cetatea Binelui - Aristotel;Modelul conducatorului intelept - Niccolo Machiavelli;Modelul temeiului pasional al organizarii statale - Thomas Hobbes;Schita paradigmei axiologic-perspectiviste - ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Cioran. Un aventurier nemiscat
  Volumul Cioran, un aventurier nemiscat este rezultatul unui dialog complex si indelungat, desfasurat pe parcursul mai multor ani de catre scriitorul Ciprian Valcan.El insusi unul dintre cei mai avizati si creativi exegeti ai lui Cioran, Ciprian Valcan reuseste, prin aceasta culegere de interviuri, s..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 29,90 Lei
 • Citeste-ma pe mine!
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din continutul cartii:Orice adancire intr­-un mod de cunoastere riscam sa ne devina inchisoare.Posibila intrebare pentru autor: La ce ajuta ideile tale?Nu exista judecata Istoriei, ci doar gandirea urmasilorUn risc al scrisului: poate dezvalui impos..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,97 Lei
 • City Lights
  Despre experienta la Walter Benjamin„Cartea lui Ioan Alexandru Tofan este povestea unei serii de intalniri. Mai intai, fireste, intalnirea unui tanar cercetator foarte inzestrat cu un autor, Walter Benjamin, greu de clasat si, adesea, simplificat ideologic de o exegeza partizana. Apoi intalnirea din..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 30,83 Lei
 • Comentarii la Porfir
  Volumul reuneste cele mai importante scrieri ale filosofului privind natura universaliilor, alaturi de textele fondatoare ale celebrei polemici medievale, apartinand lui Porfir, Boethius si Ioan din Salisbury. „Glosa «de la Milano»“, „Glosa de la Lunel“ si fragmentul din cunoscuta Istoria nenorocir..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,22 Lei
 • Completitudinea Stelelor
  Textele acestei carti au fost produse in aproape trei decenii, ca formare domoala a unei circumscrieri a conceptului unei teorii astronoetice, pornind de la neajutorarea instrumentala si de la disparitia spectaculosului: cum se situa omul inacest univers de lumi si in raport cu el? Ce le ramanea cel..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 42,39 Lei
 • Comunitati esoterice in dramele-misteriu
  Studiul descrie dramele-misteriu ale lui Rudolf Steiner ca sprijin pentru cunoasterea de sine a Societatii Antroposofice, in plan individual si social. Privind lucrurile din punctul de vedere al istoricului elaborarii lor – raportat la evolutia antroposofiei –, dramele apartin revelatiilor lui Rudol..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 20,00 Lei
 • Constiinta de sine
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins: Unitate si dedublare a constiintei. Doua tipuri de sinteza.  Personalitate, reflexivitate, educatie.  Mai mult decat perceptie. Premisele autentice ale schimbarii.  Constiinta de sine si adaptare. Norma morala ca parte a unui sistem de ..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,97 Lei
 • Constitutia Timpului. Prolegomene
  „Acest text, desi scris in inchisoare intre 1980 si 1981, este extraordinar de branché, asadar legat de o literatura contemporana internationala care tocmai in acei ani se interoga in privinta crizei conceptiei progresive si progresiste a timpului, si – in aceeasi vreme – cu totul in interiorul prob..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,97 Lei
 • Controverse feministe
  „Subiectul anuntat a fost feminismul si postmodernismul. Vorbitoarele initiale au fost Seyla Benhabib si Judith Butler, cu Nancy Fraser ca respondent. Selectarea acestui grup anume nu a fost intamplatoare. Pe langa faptul ca aceste trei teoreticiene aveau multe in comun – fiecare fiind autoare a unu..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 16,38 Lei
 • Cosmos. Un ghid al co-creatorului spre o Lume Unitara
  Perspectiva prezentata in aceasta carte, publicata la editura , ne invita sa ne deschidem inima si mintea, pentru a ne prelua rolurile de co-creatori constienti ai destinului nostru cosmic, in plina desfasurare.Suntem in pragul unei noi si revolutionare viziuni asupra lumii. Ultimele descoperiri sti..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 19,27 Lei
 • Credinta biologiei si biologia credintei. Ordine, sens si liber-arbitru in stiintele medicale moderne
  Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta si religie.Robert Pollack porneste de la reflectiile asupra marilor probleme ale sensului si scopului si de la dificultatea de a..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 21,19 Lei
 • Credintele mele
  „In carticica de fata incerc sa formulez ceea ce cred despre locul omului in univers si despre posibilitatile sale de a accede la o viata implinita.Cu exceptia astronomiei, omenirea nu a dobandit priceperea de a previziona viitorul; in sfera lucrurilor omenesti putem vedea ca exista forte ce contrib..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 23,00 Lei
 • Criza spiritului si alte eseuri (Top 10+)
  Indiferent daca vorbesc despre istorie si natiuni, despre libertate sau despre opera lui Goethe si Voltaire, eseurile lui Paul Valery continua sa fie de mare actualitate.  Razboiul revine des in textele lui Valery, care arata in Criza spiritului ca prima conflagratie mondiala a reprezentat pentru el..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,95 Lei
 • Cugetari, Reflectii, Maxime. Volumul III
  Cugetarea nu inseamna ezitare ci o premiza pentru o actiune benefica si sorti de izbanda.Pe copertele volumelor anterioare figura intrebarea „Care-i calea...?“Raspunsul vine acum: „Calea este cea determinata genetic modelata educational“. NUME CARTE: Cugetari, Reflectii, Maxime. Volumul IIIISBN: 978..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,49 Lei
 • Cugetari. Reflectii. Maxime
   „Prin capul fiecarui om trec in viata milioane de ganduri. Desigur, ele ca numar sau valoare depind de calitatea creierului, de educatie, de instruire si de ce nu si de bunul simt.In cei 75 de ani de viata, in care am reflectat la aproape tot ce-am vazut, auzit, intamplat, confruntat etc. Am stocat..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 15,41 Lei
 • Cum sa faci lucruri cu vorbe
  Autorul primei teorii sistematice a actelor de vorbire (speech acts theory), prin care filosofia limbii a capatat o orientare revolutionara, J.L. Austin propune depasirea conceptiei care impartea propozitiile in afirmatii, supuse criteriului de adevar, si „non-sensuri“, o regandire a criteriilor de ..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 16,00 Lei
 • Cunoastere si creatie: orientari caracteristice in cultura moderna
  Problematica tipurilor – desemnate ca atare drept modele de analiza stiintifica – are o istorie deja destul de veche, incepand cu prima jumatate a secolului al XIX-lea. Ea corespunde, sub raport epistemologic, preocuparii de a largi, rafina si consolida totodata metoda de interpretare stiintifica, m..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 20,00 Lei
 • De la filosofie la psihanaliza & retur
  La Facultatea de Filosofie din Bucuresti unde eram studenti exista pe atunci multa libertate in alegerea cursurilor pe care doream sa le urmam. Se afisa la inceputul anului universitar o lista a cursurilor obligatorii si optionale, acestea din urma fiind majoritare. Asa am descoperit cursul de Psiha..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 24,09 Lei
 • Descoperindu-l pe Toma de Aquino. O introducere in viata, opera si influenta sa
  Lucrarea de fata ne introduc in viata si gandirea marelui calugar predicator. Autorul ne prezinta rolul important jucat de Toma in gandirea medievala, dar arata si de ce multi il vad ca pe un partener de valoare in dezbaterile contemporane asupra viitorului crestinismului.  NUME CARTE: Descoperindu-..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,00 Lei
 • Despre acasa, in cautarea identitatii
  Acasa este un punct de orientare, generator de identitate, adica de sens. Cautarea lui acasa constituie una dintre paradigmele esentiale pentru umanitate. Nu pretentia de noutate cu orice pret, ci mai curand locul comun, cotidianul, aproape-banalul constituie atuul acestei lucrari, ea fiind situata ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 23,00 Lei
 • Despre bolile filosofilor - Cioran (editie de buzunar)
  „Unii oameni care l-au cunoscut pe Cioran l-au descris ca pe-un geniu. El insusi a vorbit despre sine numai ca despre un om de-o nervozitate si de-o emotivitate iesite din comun. Si a fost convins ca, fata de promisiunile si proiectele lui din tinerete, n-a facut mare lucru. Eu cred ca el ne da o fo..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 19,95 Lei
 • Despre filosofia prima
  Tratatul "Despre filosofia prima" al lui al-Kindi, primul dintre numele rasunatoare ale filosofilor arabi din Evul Mediu (secolul al IX-lea), reprezinta o interpretare a fizicii si metafizicii peripatetice din perspectiva proprie a neoplatonismului arab, cu influente notabile ale apocrifului "Teolog..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Despre ignoranta: a sa si a multora. Editie bilingva
   Editie bilingva Traducere din limba latina de Ioana Costa Studiu introductiv de Andrei Bereschi Ingrijire critica a volumului de Alexander Baumgarten  Despre ignoranta este o opera de referinta a culturii medievale si umaniste latine. Scris in 1367, tratatul Despre ignoranta este raspunsul pe care ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 32,95 Lei
 • Despre iubire. Editie bilingva
  Considerata unul dintre cele mai importante tratate medievale despre iubirea curteneasca, scrierea lui Andreas Capellanus a generat in ultimele decenii o ampla literatura ce a repus in discutie acel mod de a iubi sau de a exprima literar iubirea care, incepand din secolul al XII-lea, a devenit parad..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Despre marxismul analitic si marxismul politic
  „O teorie poate fi, in ea insasi sau in propriul sau domeniu de specializare, o pura ineptie-asta nu inseamna ca ea nu poate fi epocal semnificativa, relevanta istoric, in masura in care raspunde la exigentele geopolitice ale vremii sau surprinde ceva din spiritul timpului. Din aceasta perspectiva s..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,19 Lei
 • Despre natura umana
  „De ce a fost dezbaterea o asemenea revelatie in 1971, si de ce acest lucru e inca valabil? Oare pentru ca ambii barbati demonstreaza o cunoastere profunda, detaliata, bazata pe o serie de argumente impresionante? Sa fie din cauza diferentei dintre cele doua personalitati in ce priveste aspectul lor..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 16,38 Lei
 • Despre prietenie, despre batranete
   A fost odata un autor asa de lipsit de puterea creatiei, ca nu putea scrie decat despre sine. Simtul elementar al ridicolului l-a facut mefient fata de sloganul telenovelistic viata mea e un roman, incat a incercat metode mai sofisticate de a scrie despre sine. Cu o anume usurinta initiala, de ce n..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,45 Lei
 • Despre relatia cu Rudolf Steiner
  Cartea a aparut la editura , in colectia . Motivul redactarii primei parti a acestei lucrari il constituie observatiile din ultimii ani care marturisesc faptul ca adevarata legatura cu Rudolf Steiner devine tot mai slaba chiar si in randurile noastre, si de aceea tot mai problematica. Acestui aspect..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 23,00 Lei
 • Dialoguri asupra religiei naturale
  Volumul de fata cuprinde doua texte fundamentale din opera marelui filosof scotian: Dialoguri asupra religiei naturale - unde Hume pune in discutie mai multe argumente filosofice importante in favoarea existentei lui Dumnezeu, printre care argumentul teleologic si cel cosmologic - si Istoria natural..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 34,00 Lei