Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 18 cuvinte-cheie ale lui Martin Heidegger
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Fiinta si timp este o carte de initiere in «misterele lumesti», una care nu ne da voie sa parasim «aceasta lume» lasand-o neinteleasa (sau subintelegand, doar, ca am inteles-o) de dragul unei lumi sperate, inabordabile si, deci, de neinteles. Pentr..
  Fara TVA: 15,89 Lei 15,89 Lei 21,19 Lei
 • 5000 i.Hr. si alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente
  Construit cu umor pe o mica istorie a paradoxurilor, 5000 i. Hr. reprezinta un curs scurt de logica si filosofie care ii ofera cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme si anecdote din domeniu. Totodata, dat fiind ca autorul este unul dintre cei mai mari logicieni si un..
  Fara TVA: 18,14 Lei 18,14 Lei 27,90 Lei
 • A Discourse on Inequality
  In A Discourse on Inequality Rousseau sets out to demonstrate how the growth of civilization corrupts man's natural happiness and freedom by creating artificial inequalities of wealth, power and social privilege. Contending that primitive man was equal to his fellows, Rousseau believed that as socie..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 61,00 Lei
 • A Lover's Discourse
  The language we use when we are in love is not a language we speak, for it is addressed to ourselves and to our imaginary beloved. It is a language of solitude, of mythology, of what Barthes calls an 'image repertoire'. This book revives - beyond the psychological or clinical enterprises which have ..
  Fara TVA: 27,50 Lei 27,50 Lei 52,99 Lei
 • A muri nu inseamna a muri. Amintiri din vietile anterioare
  Povestea adevarata a lui Orville, pe care Isola Pisani ne-o relateaza cu multa maiestrie, ne da prilejul sa reflectam la sensul terapeuticilor prin regresie.Ele se practica pe scara larga, dar nu sunt inca prea bine cunoscute; as putea sa spun acelasi lucru despre tot ce se petrece in interiorul nos..
  Fara TVA: 17,34 Lei 17,34 Lei 19,27 Lei
 • Antifragile: Things That Gain from Disorder
  Tough times don't last. Tough people do. In The Black Swan, Taleb showed us that highly improbable and unpredictable events underlie almost everything about our world. Here Taleb stands uncertainty on its head, making it desirable, even necessary. The antifragile is beyond the resilient or robust. T..
  Fara TVA: 64,99 Lei 64,99 Lei 64,99 Lei
 • Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de elem..
  Fara TVA: 31,12 Lei 31,12 Lei 36,61 Lei
 • Aristotel. O apreciere contemporana
   „Exista un motiv ciudat, daca nu chiar neverosimil, de a-l invia pe Aristotel si a-l activa ca filosof contemporan, un motiv care se afla in noi inainte de a-l sti. Nu este o coincidenta singulara ca, in marea confuzie numita cultura noastra noua, tinerii au inceput sa spuna din ce in ce mai insist..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 18,00 Lei
 • Ars brevis. Editie bilingva
  Ars brevis constituie un punct de referinta in toate incercarile de descoperire a unui limbaj universal in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.Ars brevis este forma condensata a sistemului logic conceput de Raimundus Lullus pentru a sprijini eforturile misionare ale crestinismului de traditie latin..
  Fara TVA: 21,64 Lei 21,64 Lei 28,85 Lei
 • Arta de a calatori
  Putine actvitati par sa ne provoace atata fericire ca o calatorie: sa iti faci bagajul si sa pleci undeva, departe de casa, intr-un loc cu altfel de obiceiuri, clima, peisaje. Insa, desi suntem inundati cu sfaturi despre unde ar trebui sa calatorim, adesea ne intrebam de ce ar trebui sa mergem intr-..
  Fara TVA: 26,89 Lei 26,89 Lei 33,61 Lei
 • Asceza si copilarie
  „Cristian Badilita este unul dintre putinele fenomene cu adevarat rodnice si interesante ale culturii romane postdecembriste, in care atat de multi ridica pretentii de lider nesprijinite pe o adevarata superioritate intelectuala si morala. Aflat de multi ani la Paris, el continua sa priveasca cu int..
  Fara TVA: 20,66 Lei 20,66 Lei 30,83 Lei
 • Baletul fantasmelor
  Un nou gen de proza literara? Asa s-ar parea, daca pornim de la separarea in constient si inconstient a sinelui uman, aprofundata magistral de marele psihiatru elvetian C.G. Jung in celebra si monumentala sa Carte Rosie.Dumitru Popescu are o bogata opera literara-fictionala si nonfictionala – inspir..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 25,20 Lei
 • Beyond Good and Evil
  "Beyond Good and Evil" confirmed Nietzsche's position as the towering European philosopher of his age. The work dramatically rejects the tradition of Western thought with its notions of truth and God, good and evil. Nietzsche demonstrates that the Christian world is steeped in a false piety and infe..
  Fara TVA: 41,56 Lei 41,56 Lei 52,99 Lei
 • Biblia nihilista
  Daca Biblia nihilista ar fi ultima carte care ar aparea pe lumea asta, se va gasi oare cineva sa o arda in public?Sorin-Mihai Grad Cosmopolit filosof al culturii, succesor al lui Nietzsche si al lui Cioran, totodata exponent al titanismului si chiar al satanismului (artistic, nu „religios”!) byronia..
  Fara TVA: 23,80 Lei 23,80 Lei 34,00 Lei
 • Blestemul de a fi munte
  „Este mare lucru sa scrii o carte si sa o publici fara indoiala. Dar a scrie o carte pe care sa nu o publici, este incontestabil un mare act. Inseamna sa nu te temi de timp, de destin, de cei care vor veni, sa nu te temi ca iti vor fi spuse gandurile tale de altii. Imposibil, daca esti tu, nimeni nu..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 14,45 Lei
 • Caderea in timp
  „Dupa ce a stricat adevarata eternitate, omul a cazut in timp, unde a izbutit, daca nu sa prospere, cel putin sa traiasca: sigur e ca s-a obisnuit cu noua lui conditie. Procesul acestei caderi si al acestei deprinderi se numeste Istorie. Dar iata ca-l ameninta o alta cadere, a carei amploare e inca ..
  Fara TVA: 16,62 Lei 16,62 Lei 22,16 Lei
 • Calatorie la centrele Pamantului
  Calatoria pe care o incep implica in mod evident o deplasare in spatiu, dar nu catre centrul geodezic al pamantului, ci catre centrele spirituale. Este vorba deci de o aventura, intrun fel asemanatoare cu cea descrisa de Jules Verne, al carei erou, profesorul Lidenbrock, reuseste sa ajunga la centru..
  Fara TVA: 23,04 Lei 23,04 Lei 28,80 Lei
 • Castelul libertatii interioare. Persoana in filozofia lui Edith Stein
  Viata lui Edith Stein este luminoasa, strabatuta de la un capat la altul de cautarea adevarului. Nici un compromis facil cu conceptiile vremii, cu concluziile filozofice si religioase ale celor din jurul ei, nu vine sa ii umbreasca privirea, cautarile, alegerile. De aceea viata ei nu ne lasa indifer..
  Fara TVA: 10,84 Lei 10,84 Lei 14,45 Lei
 • Ce facem cu inima si mintea
  Iata cele doua mari intrebari cu care se confrunta psihicul uman: Ce facem cu propria minte? Ce facem cu propriile sentimente? Felul cum raspunde fiecare dintre noi la aceste intrebari contureaza drumul nostru in viata, reusita si dificultatile, cunoasterea si punctul pana unde reusim sa exprimam pr..
  Fara TVA: 17,64 Lei 17,64 Lei 25,20 Lei
 • Cercetare asupra modurilor de existenta. O antropologie a Modernilor
  „O carte numita Cercetare asupra modurilor de existenta, dar cu subtitlul O antropologie a Modernilor , ridica imediat intrebarea: este vorba despre o lucrare de metafizica, asa cum o sugereaza titlul (calchiat dupa titlul operei din 1943 a filosofului Étienne Souriau), sau despre o lucrare de antro..
  Fara TVA: 42,00 Lei 42,00 Lei 56,00 Lei
 • Cetatea lui Platon
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Prezenta interpretare ideologica sau perspectivista a operei plato­niciene porneste de la premisa ca Platon a fost un om politic ce a dorit reformarea cetatii sale pe calea educatiei. Tema identificata in scrierile platoniciene este impunerea unui n..
  Fara TVA: 56,50 Lei 56,50 Lei 66,47 Lei
 • Cetatea sub blocada ideii - schita fenomenologica a istoriei gindirii politice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:„Stat real“ si „Stat ideal“. Cazul Socrate;Cetatea Binelui - Aristotel;Modelul conducatorului intelept - Niccolo Machiavelli;Modelul temeiului pasional al organizarii statale - Thomas Hobbes;Schita paradigmei axiologic-perspectiviste - ..
  Fara TVA: 28,66 Lei 28,66 Lei 33,72 Lei
 • Cinema 1. Imaginea-miscare
   „Povestea,« istoria» pe care o analizeaza, pe care o realizeaza Deleuze, «schema» pe care o imprima puternica operatiune de lectura-formalizare deleuziana in cartea Cinema, in special in Cinema 1, e, tocmai, aceasta: iesirea, prin film, din iluzia, din auto-iluzionarea voluntarist-utopica a moderni..
  Fara TVA: 34,68 Lei 34,68 Lei 46,24 Lei
 • Cinema 2. Imaginea-timp
  „Odata cu aparitia celui de-al doilea volum din seria Cinema 2. Imaginea-timp, cititorii romani au in sfarsit acces la integralitatea celui mai semnificativ demers analitic si teoretic al carui obiect a fost cea de-a saptea arta, in decursul istoriei sale. Conceput ca o suma de mare anvergura, dipti..
  Fara TVA: 43,06 Lei 43,06 Lei 57,41 Lei
 • Citeste-ma pe mine!
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din continutul cartii:Orice adancire intr­-un mod de cunoastere riscam sa ne devina inchisoare.Posibila intrebare pentru autor: La ce ajuta ideile tale?Nu exista judecata Istoriei, ci doar gandirea urmasilorUn risc al scrisului: poate dezvalui impos..
  Fara TVA: 22,92 Lei 22,92 Lei 26,97 Lei
 • City Lights
  Despre experienta la Walter Benjamin„Cartea lui Ioan Alexandru Tofan este povestea unei serii de intalniri. Mai intai, fireste, intalnirea unui tanar cercetator foarte inzestrat cu un autor, Walter Benjamin, greu de clasat si, adesea, simplificat ideologic de o exegeza partizana. Apoi intalnirea din..
  Fara TVA: 23,12 Lei 23,12 Lei 30,83 Lei
 • Comentarii la Porfir
  Volumul reuneste cele mai importante scrieri ale filosofului privind natura universaliilor, alaturi de textele fondatoare ale celebrei polemici medievale, apartinand lui Porfir, Boethius si Ioan din Salisbury. „Glosa «de la Milano»“, „Glosa de la Lunel“ si fragmentul din cunoscuta Istoria nenorocir..
  Fara TVA: 14,42 Lei 14,42 Lei 19,22 Lei
 • Completitudinea Stelelor
  Textele acestei carti au fost produse in aproape trei decenii, ca formare domoala a unei circumscrieri a conceptului unei teorii astronoetice, pornind de la neajutorarea instrumentala si de la disparitia spectaculosului: cum se situa omul inacest univers de lumi si in raport cu el? Ce le ramanea cel..
  Fara TVA: 31,79 Lei 31,79 Lei 42,39 Lei
 • Constitutia Timpului. Prolegomene
  „Acest text, desi scris in inchisoare intre 1980 si 1981, este extraordinar de branché, asadar legat de o literatura contemporana internationala care tocmai in acei ani se interoga in privinta crizei conceptiei progresive si progresiste a timpului, si – in aceeasi vreme – cu totul in interiorul prob..
  Fara TVA: 20,23 Lei 20,23 Lei 26,97 Lei
 • Controverse feministe
  „Subiectul anuntat a fost feminismul si postmodernismul. Vorbitoarele initiale au fost Seyla Benhabib si Judith Butler, cu Nancy Fraser ca respondent. Selectarea acestui grup anume nu a fost intamplatoare. Pe langa faptul ca aceste trei teoreticiene aveau multe in comun – fiecare fiind autoare a unu..
  Fara TVA: 12,29 Lei 12,29 Lei 16,38 Lei
 • Cosmos. Un ghid al co-creatorului spre o Lume Unitara
  Perspectiva prezentata in aceasta carte, publicata la editura , ne invita sa ne deschidem inima si mintea, pentru a ne prelua rolurile de co-creatori constienti ai destinului nostru cosmic, in plina desfasurare.Suntem in pragul unei noi si revolutionare viziuni asupra lumii. Ultimele descoperiri sti..
  Fara TVA: 12,72 Lei 12,72 Lei 19,27 Lei
 • Credinta biologiei si biologia credintei. Ordine, sens si liber-arbitru in stiintele medicale moderne
  Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta si religie.Robert Pollack porneste de la reflectiile asupra marilor probleme ale sensului si scopului si de la dificultatea de a..
  Fara TVA: 14,20 Lei 14,20 Lei 21,19 Lei
 • Credintele mele
  „In carticica de fata incerc sa formulez ceea ce cred despre locul omului in univers si despre posibilitatile sale de a accede la o viata implinita.Cu exceptia astronomiei, omenirea nu a dobandit priceperea de a previziona viitorul; in sfera lucrurilor omenesti putem vedea ca exista forte ce contrib..
  Fara TVA: 17,25 Lei 17,25 Lei 23,00 Lei
 • Critica si criza
  In secolul al optsprezecelea planificarea utopica a viitorului avea deja o functie specifica istoriei epocii. In aceeasi masura in care burghezia europeana sesiza, in afara, lumea ca un intreg, invocand pentru aceasta o singura umanitate, ea arunca in aer, pornind din interior si in numele aceluiasi..
  Fara TVA: 27,46 Lei 27,46 Lei 36,61 Lei
 • Cugetari, Reflectii, Maxime. Volumul III
  Cugetarea nu inseamna ezitare ci o premiza pentru o actiune benefica si sorti de izbanda.Pe copertele volumelor anterioare figura intrebarea „Care-i calea...?“Raspunsul vine acum: „Calea este cea determinata genetic modelata educational“. NUME CARTE: Cugetari, Reflectii, Maxime. Volumul IIIISBN: 978..
  Fara TVA: 10,12 Lei 10,12 Lei 13,49 Lei
 • Cugetari. Reflectii. Maxime
   „Prin capul fiecarui om trec in viata milioane de ganduri. Desigur, ele ca numar sau valoare depind de calitatea creierului, de educatie, de instruire si de ce nu si de bunul simt.In cei 75 de ani de viata, in care am reflectat la aproape tot ce-am vazut, auzit, intamplat, confruntat etc. Am stocat..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 15,41 Lei
 • Cunoastere si creatie: orientari caracteristice in cultura moderna
  Problematica tipurilor – desemnate ca atare drept modele de analiza stiintifica – are o istorie deja destul de veche, incepand cu prima jumatate a secolului al XIX-lea. Ea corespunde, sub raport epistemologic, preocuparii de a largi, rafina si consolida totodata metoda de interpretare stiintifica, m..
  Fara TVA: 15,00 Lei 15,00 Lei 20,00 Lei
 • De la Hegel la Nietzche
  Hegel si Nietzsche constituie cei doi termeni finali intre care evolueaza evenimentele propriu-zise ale istoriei spiritului german in secolul al XIX-lea. Dar pentru ca opera lui Hegel a fost privita de obicei ca o culme stralucita a sistemului idealismului, iar din scrierile lui Nietzsche s-au extra..
  Fara TVA: 26,73 Lei 26,73 Lei 35,64 Lei
 • Descoperindu-l pe Toma de Aquino. O introducere in viata, opera si influenta sa
  Lucrarea de fata ne introduc in viata si gandirea marelui calugar predicator. Autorul ne prezinta rolul important jucat de Toma in gandirea medievala, dar arata si de ce multi il vad ca pe un partener de valoare in dezbaterile contemporane asupra viitorului crestinismului.  NUME CARTE: Descoperindu-..
  Fara TVA: 17,25 Lei 17,25 Lei 23,00 Lei
 • Despre acasa, in cautarea identitatii
  Acasa este un punct de orientare, generator de identitate, adica de sens. Cautarea lui acasa constituie una dintre paradigmele esentiale pentru umanitate. Nu pretentia de noutate cu orice pret, ci mai curand locul comun, cotidianul, aproape-banalul constituie atuul acestei lucrari, ea fiind situata ..
  Fara TVA: 19,55 Lei 19,55 Lei 23,00 Lei
 • Despre bolile filosofilor - Cioran (editie de buzunar)
  „Unii oameni care l-au cunoscut pe Cioran l-au descris ca pe-un geniu. El insusi a vorbit despre sine numai ca despre un om de-o nervozitate si de-o emotivitate iesite din comun. Si a fost convins ca, fata de promisiunile si proiectele lui din tinerete, n-a facut mare lucru. Eu cred ca el ne da o fo..
  Fara TVA: 14,96 Lei 14,96 Lei 19,95 Lei
 • Despre filosofia prima
  Tratatul "Despre filosofia prima" al lui al-Kindi, primul dintre numele rasunatoare ale filosofilor arabi din Evul Mediu (secolul al IX-lea), reprezinta o interpretare a fizicii si metafizicii peripatetice din perspectiva proprie a neoplatonismului arab, cu influente notabile ale apocrifului "Teolog..
  Fara TVA: 22,46 Lei 22,46 Lei 29,95 Lei
 • Despre ignoranta: a sa si a multora. Editie bilingva
   Editie bilingva Traducere din limba latina de Ioana Costa Studiu introductiv de Andrei Bereschi Ingrijire critica a volumului de Alexander Baumgarten  Despre ignoranta este o opera de referinta a culturii medievale si umaniste latine. Scris in 1367, tratatul Despre ignoranta este raspunsul pe care ..
  Fara TVA: 24,71 Lei 24,71 Lei 32,95 Lei
 • Despre iubire. Editie bilingva
  Considerata unul dintre cele mai importante tratate medievale despre iubirea curteneasca, scrierea lui Andreas Capellanus a generat in ultimele decenii o ampla literatura ce a repus in discutie acel mod de a iubi sau de a exprima literar iubirea care, incepand din secolul al XII-lea, a devenit parad..
  Fara TVA: 22,46 Lei 22,46 Lei 29,95 Lei
 • Despre minciuna. Editie bilingva
  De-a lungul vietii si operei sale impresionante inchinate adevarului, Augustin a dedicat nu una, ci doua lucrari unei teme ce pare sa-l fi preocupat neincetat: minciuna. In prima, De mendacio (Despre minciuna), alcatuita in jurul anului 395, cu putin inainte de a fi ales episcop de Hippo, analizeaza..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei
 • Despre natura umana
  „De ce a fost dezbaterea o asemenea revelatie in 1971, si de ce acest lucru e inca valabil? Oare pentru ca ambii barbati demonstreaza o cunoastere profunda, detaliata, bazata pe o serie de argumente impresionante? Sa fie din cauza diferentei dintre cele doua personalitati in ce priveste aspectul lor..
  Fara TVA: 12,29 Lei 12,29 Lei 16,38 Lei
 • Despre prietenie, despre batranete
   A fost odata un autor asa de lipsit de puterea creatiei, ca nu putea scrie decat despre sine. Simtul elementar al ridicolului l-a facut mefient fata de sloganul telenovelistic viata mea e un roman, incat a incercat metode mai sofisticate de a scrie despre sine. Cu o anume usurinta initiala, de ce n..
  Fara TVA: 10,84 Lei 10,84 Lei 14,45 Lei
 • Dialoguri
  Gilles Deleuze examineaza pluralismul sau filosofic in cadrul unei serii de discutii cu Claire Parnet. Conversationala ca ton, aceasta este cea mai atractiva oi accesibila dintre scrierile lui Deleuze, o carte in care autorul isi descrie formatia filosofica, evolutia ori relatiile personale si profe..
  Fara TVA: 24,42 Lei 24,42 Lei 33,00 Lei