Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 101 mari filozofi
  Aceasta lucrare reprezinta un ghid concis si accesibil al unora dintre cele mai stralucite minti ale filozofiei occidentale. De la grecii antici pana astazi, ganditorii alesi sunt prezentati in esenta operei lor, rezultand imaginea contributiei aduse de ei la dezvoltarea fascinantului domeniu al fil..
  Fara TVA: 11,50 Lei 11,50 Lei 19,17 Lei
 • 14 idei ale lui Ludwig Wittgenstein
  „Wittgenstein nu a privit problemele filozofice cu care s-a confruntat in maniera cercetatorului care cauta in mod detasat solutii. El era macinat de problemele respective. Traia un puternic disconfort atunci cand se gandea la chestiuni filozofice, dar continua sa o faca, fiindca i se parea importan..
  Fara TVA: 14,83 Lei 14,83 Lei 21,19 Lei
 • 18 cuvinte-cheie ale lui Martin Heidegger
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .„Fiinta si timp este o carte de initiere in «misterele lumesti», una care nu ne da voie sa parasim «aceasta lume» lasand-o neinteleasa (sau subintelegand, doar, ca am inteles-o) de dragul unei lumi sperate, inabordabile si, deci, de neinteles. Pentr..
  Fara TVA: 8,48 Lei 8,48 Lei 21,19 Lei
 • 20 de intrebari si raspunsuri despre Immanuel Kant
  Ceea ce propunea filozofia critica sau critica ratiunii era o reforma radicala a metafizicii. Mai intai, printr-un examen critic al pretentiilor ratiunii teoretice sau speculative, infaptuit printr-o dubla delimitare. Prin delimitare fata de pretentiile traditionale ale metafizicii de a reprezenta o..
  Fara TVA: 10,40 Lei 10,40 Lei 26,01 Lei
 • 42 de ganduri profunde despre viata, univers si tot restul
  „Mark Vernon este unul dintre cei mai profunzi, mai accesibili si mai lucizi filosofi populari ai zilelor noastre.“Mark Vernon se inspira din 42 dintre cele mai simpatice, mai intelepte si mai excentrice citate despre marile intrebari ale vietii si le foloseste ca puncte de pornire pentru remarcile ..
  Fara TVA: 14,19 Lei 14,19 Lei 24,90 Lei
 • 5000 i.Hr. si alte fantezii filosofice. Probleme, paradoxuri, ghicitori si rationamente
  Construit cu umor pe o mica istorie a paradoxurilor, 5000 i. Hr. reprezinta un curs scurt de logica si filosofie care ii ofera cititorului posibilitatea de a se delecta cu cele mai frumoase probleme si anecdote din domeniu. Totodata, dat fiind ca autorul este unul dintre cei mai mari logicieni si un..
  Fara TVA: 15,90 Lei 15,90 Lei 27,90 Lei
 • 7 idei inrauritoare ale lui Aristotel
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Omul lui Aristotel are parte de cateva imprecizii fructuoase. Mai intai, limba si gandirea lui spun cum este lumea. Ele spun ca este mereu variabila, dar numai sub forma unor compusi din forme si materii. De aceea, limita de rostire si cunoastere a..
  Fara TVA: 11,08 Lei 11,08 Lei 22,16 Lei
 • Adversus haereses. Filosofie crestina si dialog cultural, Vol. III
   Volumul cuprinde atat lucrari cu specific teologic precum Viata crestina-pregatire pentru inviere, Calea luminii si calea intunericului, Introducerile la epistola catre coloseni si epistolele catre tesaloniceni cat si lucrari din filosofia crestina Aethicus histricus - un filosof straroman de la Hi..
  Fara TVA: 58,80 Lei 58,80 Lei 73,50 Lei
 • America. Editia a II-a
  Filosofia lui Baudrillard se centreaza pe conceptele-gemene de „hiper-realitate“ si „simulare“, care se refera la natura virtuala (nereala) a culturii actuale, in epoca dominata de comunicarea si de consumul de masa. Lucrarile sale, Strategiile fatale (1983), Sistemul obiectelor (1968), Societatea d..
  Fara TVA: 20,00 Lei 20,00 Lei 20,00 Lei
 • Antifragile: Things That Gain from Disorder
  Tough times don't last. Tough people do. In The Black Swan, Taleb showed us that highly improbable and unpredictable events underlie almost everything about our world. Here Taleb stands uncertainty on its head, making it desirable, even necessary. The antifragile is beyond the resilient or robust. T..
  Fara TVA: 75,00 Lei 75,00 Lei 75,00 Lei
 • Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de elem..
  Fara TVA: 29,29 Lei 29,29 Lei 36,61 Lei
 • Antroposofia si Filosofia Libertatii
  Lucrare de inceput a lui Rudolf Steiner, Filosofia libertatii reprezinta fundamentul filosofic pentru cercetarile sale ulterioare. In studiul sau, Sergej O. Prokofieff ofera o abordare noua a acestei lucrari, aratand importanta ei pentru antroposofie. Releva natura crestina a metodei antroposofice d..
  Fara TVA: 22,80 Lei 22,80 Lei 38,00 Lei
 • Anul 1600. Cenzura imaginarului stiintific la inceputul modernitatii
  Din Cuprins:Imaginarul la inceputul modernitatii si necesitatea cenzurii; Cenzura imaginarului in secolul al XVII-lea; Reconstructia imaginarului la inceputul secolului al XVII-lea.Lucrarea de fata reprezinta componenta 'aplicativa' a unei episteme fundamentata pe noi perspective privind imaginarul...
  Fara TVA: 38,40 Lei 38,40 Lei 48,00 Lei
 • Aparitia lui Christos in Eteric
  Cartea a aparut in colectia a editurii .Rudolf Steiner a vorbit pentru prima data acum un secol despre revenirea eterica a lui Christos. Cartea de fata este dedicata acestei probleme. Prin cercetare spirituala Rudolf Steiner a descoperit diferite aspecte ale acestui eveniment al vremurilor noastre,..
  Fara TVA: 18,20 Lei 18,20 Lei 28,00 Lei
 • Aphorisms on Love and Hate
  'We must learn to love, learn to be kind, and this from our earliest youth...Likewise, hatred must be learned and nurtured, if one wishes to become a proficient hater.' This volume contains a selection of Nietzsche's brilliant and challenging aphorisms, examining the pleasures of revenge, the falsit..
  Fara TVA: 6,00 Lei 6,00 Lei 6,00 Lei
 • Arborele Gnozei. Editia 2015
  „In aparenta si numai in aparenta, subiectul acestei carti il constituie studierea unor curente – mai intai din domeniul religiei, apoi din domeniile filozofiei, literaturii si stiintei – care au in comun o serie de premise, cum ar fi aceea ca lumea aceasta si Creatorul ei sunt, daca nu de esenta re..
  Fara TVA: 23,23 Lei 23,23 Lei 33,67 Lei
 • Aristotel. O apreciere contemporana
   „Exista un motiv ciudat, daca nu chiar neverosimil, de a-l invia pe Aristotel si a-l activa ca filosof contemporan, un motiv care se afla in noi inainte de a-l sti. Nu este o coincidenta singulara ca, in marea confuzie numita cultura noastra noua, tinerii au inceput sa spuna din ce in ce mai insist..
  Fara TVA: 12,42 Lei 12,42 Lei 18,00 Lei
 • Ars brevis. Editie bilingva
  Ars brevis constituie un punct de referinta in toate incercarile de descoperire a unui limbaj universal in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.Ars brevis este forma condensata a sistemului logic conceput de Raimundus Lullus pentru a sprijini eforturile misionare ale crestinismului de traditie latin..
  Fara TVA: 19,91 Lei 19,91 Lei 28,85 Lei
 • Arta alchimiei (Compozitia Compozitiilor - Despre Piatra Filosofala - Despre Arta Alchimiei)
  In tratatul alchimic Compozitia Compozitiilor, Albert cel Mare pleaca de la teoria atribuita lui Hermes, conform careia ar exista mai multe forme substantiale latente in fiecare metal. De unde si posibilitatea de a rezulta forma aurifera si de a transforma astfel in aur toate metalele sau aproape to..
  Fara TVA: 20,79 Lei 20,79 Lei 25,99 Lei
 • Arta de a avea intotdeauna dreptate
  O exemplara scriere filozofica despre arta de a purta dispute din care sa iesim intotdeauna invingatori. Un manual de retorica indispensabil, plin de echivoc, umor si ironie. NUME CARTE: Arta de a avea intotdeauna dreptateISBN: 9786067102048PRET EDITURA: 28.80AUTOR(i): Arthur SchopenhauerEDITURA: Ar..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 28,80 Lei
 • Arta de a calatori
  Putine actvitati par sa ne provoace atata fericire ca o calatorie: sa iti faci bagajul si sa pleci undeva, departe de casa, intr-un loc cu altfel de obiceiuri, clima, peisaje. Insa, desi suntem inundati cu sfaturi despre unde ar trebui sa calatorim, adesea ne intrebam de ce ar trebui sa mergem intr-..
  Fara TVA: 25,21 Lei 25,21 Lei 33,61 Lei
 • Asceza si copilarie
  „Cristian Badilita este unul dintre putinele fenomene cu adevarat rodnice si interesante ale culturii romane postdecembriste, in care atat de multi ridica pretentii de lider nesprijinite pe o adevarata superioritate intelectuala si morala. Aflat de multi ani la Paris, el continua sa priveasca cu int..
  Fara TVA: 20,35 Lei 20,35 Lei 30,83 Lei
 • Baletul fantasmelor
  Un nou gen de proza literara? Asa s-ar parea, daca pornim de la separarea in constient si inconstient a sinelui uman, aprofundata magistral de marele psihiatru elvetian C.G. Jung in celebra si monumentala sa Carte Rosie.Dumitru Popescu are o bogata opera literara-fictionala si nonfictionala – inspir..
  Fara TVA: 17,89 Lei 17,89 Lei 25,20 Lei
 • Banchetul sau despre iubire
  Cititorul are aici, in romaneste, o scriere straveche si, prin veacuri, ilustra: Banchetul lui Platon. Tot ce s-a spus despre iubire de la Banchet mai apoi in el isi afla obarsia si intemeierea, cu singura exceptie a iubirii intru Crist. Pe de alta parte, dialogul este una dintre cele mai mari impli..
  Fara TVA: 18,20 Lei 18,20 Lei 26,00 Lei
 • Bestiarul puterii
  Acest volum reuneste, intr-o mare masura, lucrarile sustinute in cadrul colocviului Bestiarul puterii: discursuri, practici, manifestari, organizat la Iasi, in perioada 25-26 octombrie 2012, sub egida Centrului de Hermeneutica, Fenomenologie si Filosofie Practica, din cadrul Facultatii de Filosofie ..
  Fara TVA: 56,83 Lei 56,83 Lei 56,83 Lei
 • Beyond Good and Evil
  "Beyond Good and Evil" confirmed Nietzsche's position as the towering European philosopher of his age. The work dramatically rejects the tradition of Western thought with its notions of truth and God, good and evil. Nietzsche demonstrates that the Christian world is steeped in a false piety and infe..
  Fara TVA: 61,00 Lei 61,00 Lei 61,00 Lei
 • Biblia nihilista
  Daca Biblia nihilista ar fi ultima carte care ar aparea pe lumea asta, se va gasi oare cineva sa o arda in public?Sorin-Mihai Grad Cosmopolit filosof al culturii, succesor al lui Nietzsche si al lui Cioran, totodata exponent al titanismului si chiar al satanismului (artistic, nu „religios”!) byronia..
  Fara TVA: 21,00 Lei 21,00 Lei 35,00 Lei
 • Blestemul de a fi munte
  „Este mare lucru sa scrii o carte si sa o publici fara indoiala. Dar a scrie o carte pe care sa nu o publici, este incontestabil un mare act. Inseamna sa nu te temi de timp, de destin, de cei care vor veni, sa nu te temi ca iti vor fi spuse gandurile tale de altii. Imposibil, daca esti tu, nimeni nu..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 14,45 Lei
 • Caderea in timp
  „Dupa ce a stricat adevarata eternitate, omul a cazut in timp, unde a izbutit, daca nu sa prospere, cel putin sa traiasca: sigur e ca s-a obisnuit cu noua lui conditie. Procesul acestei caderi si al acestei deprinderi se numeste Istorie. Dar iata ca-l ameninta o alta cadere, a carei amploare e inca ..
  Fara TVA: 15,51 Lei 15,51 Lei 22,16 Lei
 • Calatorie in jurul camerei mele. Leprosul din cetatea Aosta
  Scriitorul francez Xavier de Maistre (1763-1852) este fratele mai mic si mai putin celebru al ganditorului Joseph de Maistre. Ironist fin si amator de filosofie, el isi invita cititorul intr-o calatorie prin propria camera, prilejuita de cele sase saptamani de arest cu care a fost pedepsit pentru pa..
  Fara TVA: 6,78 Lei 6,78 Lei 11,90 Lei
 • Calatorie la centrele Pamantului
  Calatoria pe care o incep implica in mod evident o deplasare in spatiu, dar nu catre centrul geodezic al pamantului, ci catre centrele spirituale. Este vorba deci de o aventura, intrun fel asemanatoare cu cea descrisa de Jules Verne, al carei erou, profesorul Lidenbrock, reuseste sa ajunga la centru..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 28,80 Lei
 • Calea Transformarii. Dupa C. G. Jung si alchimie
  In aceasta carte fundamentala despre calea alchimica restabilita de C.G. Jung, tienne Perrot se apleaca asupra alchimiei traditionale, adoptand limbajul simbolului transformator, si pune in lumina noua alchimie.Volumul reuneste sase conferinte despre psihologia jungiana si o serie de studii rezultat..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,99 Lei
 • Castelul libertatii interioare. Persoana in filozofia lui Edith Stein
  Viata lui Edith Stein este luminoasa, strabatuta de la un capat la altul de cautarea adevarului. Nici un compromis facil cu conceptiile vremii, cu concluziile filozofice si religioase ale celor din jurul ei, nu vine sa ii umbreasca privirea, cautarile, alegerile. De aceea viata ei nu ne lasa indifer..
  Fara TVA: 9,97 Lei 9,97 Lei 14,45 Lei
 • Catre sine insusi
  „Conceptia noastra despre viata e, fireste, fundamental deosebita de cea a lui Marc Aureliu. Pentru vremea noastra «evolutionista» si «progresist», activa si violent-«optimist», filosofia resignarii e neavenita. Dar, noi traim doua vieti: cea externa (sociala, cuceritoare, de fapte) si cea interna (..
  Fara TVA: 15,12 Lei 15,12 Lei 18,90 Lei
 • Ce facem cu inima si mintea
  Iata cele doua mari intrebari cu care se confrunta psihicul uman: Ce facem cu propria minte? Ce facem cu propriile sentimente? Felul cum raspunde fiecare dintre noi la aceste intrebari contureaza drumul nostru in viata, reusita si dificultatile, cunoasterea si punctul pana unde reusim sa exprimam pr..
  Fara TVA: 15,12 Lei 15,12 Lei 25,20 Lei
 • Ce inseamna, oare, toate acestea? O foarte scurta introducere in filozofie
  „Ce inseamna, oare, toate acestea? este cea mai buna scurta introducere actuala in problemele filozofiei, in linia de gandire deschisa de fondatorii filozofiei analitice, depasind clasica lucrare a lui Bertrand Russell Problemele filozofiei (1912) prin aria sa de cuprindere, simplitatea, claritatea ..
  Fara TVA: 14,83 Lei 14,83 Lei 21,19 Lei
 • Cercetare asupra modurilor de existenta. O antropologie a Modernilor
  „O carte numita Cercetare asupra modurilor de existenta, dar cu subtitlul O antropologie a Modernilor , ridica imediat intrebarea: este vorba despre o lucrare de metafizica, asa cum o sugereaza titlul (calchiat dupa titlul operei din 1943 a filosofului Étienne Souriau), sau despre o lucrare de antro..
  Fara TVA: 44,80 Lei 44,80 Lei 56,00 Lei
 • Cercetarea interdisciplinara ca metodologie a stiintelor (Cazul filosofiei dreptului)
  Contemporaneitatea denota un interes din ce in ce mai mare fata de probleme de metodologie si filosofie a stiintei. Aceasta are o semnificatie deosebita in tratarea si dezvaluirea modificarilor ce se produc in interiorul stiintelor. Fenomenul de integrare a stiintelor printr-o sinteza la nivel ontol..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 21,00 Lei
 • Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane
   Fiecare fiinta se poate revela numai in contrariul sau, iubirea numai in ura, unitatea numai in conflict. Omul este asezat pe o culme de unde el insusi poarta in sine sursa propriei sale miscari in directia binelui sau a raului: in el, legatura celor doua principii nu este necesara, ci libera. El s..
  Fara TVA: 11,56 Lei 11,56 Lei 23,12 Lei
 • Cercul mincinosilor. Ed. 2016
  Vii, alerte, uneori deconcertante sau fals naive, istoriile alese in acest volum sunt cele mai frumoase si mai pline de miez dintre cele adunate de-a lungul a cateva zeci de ani de neobositul . Pagina dupa pagina, povestile surprind diferentele, subtile ori vadite, intre o traditie si alta, recompun..
  Fara TVA: 48,30 Lei 48,30 Lei 69,00 Lei
 • Cetatea sub blocada ideii - schita fenomenologica a istoriei gindirii politice
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:„Stat real“ si „Stat ideal“. Cazul Socrate;Cetatea Binelui - Aristotel;Modelul conducatorului intelept - Niccolo Machiavelli;Modelul temeiului pasional al organizarii statale - Thomas Hobbes;Schita paradigmei axiologic-perspectiviste - ..
  Fara TVA: 26,98 Lei 26,98 Lei 33,72 Lei
 • Chipurile lui Iisus
  Savant de renume mondial, Geza Vermes invita cititorul intr-o calatorie captivanta in relatarile despre viata lui Iisus, pentru ca in cele din urma sa dezvaluie adevaratul personaj ascuns in cele mai vechi Evanghelii. Autorul exploreaza scrierile din Noul Testament care au definit doua milenii de cr..
  Fara TVA: 15,26 Lei 15,26 Lei 28,80 Lei
 • Christ si Antichrist
  Christ si Antichrist a aparut la editura , in colectia .Cartea se incadreaza in exercitiile de cunoastere pentru sfarsitul secolului al XX-lea privind noul Eveniment Christic si trecerea prin experienta intalnirii cu Fiara apocaliptica. NUME CARTE: Christ si AntichristISBN: 9786069226575PRET EDITURA..
  Fara TVA: 8,40 Lei 8,40 Lei 14,00 Lei
 • Cioran. Un aventurier nemiscat
  Volumul Cioran, un aventurier nemiscat este rezultatul unui dialog complex si indelungat, desfasurat pe parcursul mai multor ani de catre scriitorul Ciprian Valcan.El insusi unul dintre cei mai avizati si creativi exegeti ai lui Cioran, Ciprian Valcan reuseste, prin aceasta culegere de interviuri, s..
  Fara TVA: 17,94 Lei 17,94 Lei 29,90 Lei
 • Citeste-ma pe mine!
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din continutul cartii:Orice adancire intr­-un mod de cunoastere riscam sa ne devina inchisoare.Posibila intrebare pentru autor: La ce ajuta ideile tale?Nu exista judecata Istoriei, ci doar gandirea urmasilorUn risc al scrisului: poate dezvalui impos..
  Fara TVA: 21,58 Lei 21,58 Lei 26,97 Lei
 • City Lights
  Despre experienta la Walter Benjamin„Cartea lui Ioan Alexandru Tofan este povestea unei serii de intalniri. Mai intai, fireste, intalnirea unui tanar cercetator foarte inzestrat cu un autor, Walter Benjamin, greu de clasat si, adesea, simplificat ideologic de o exegeza partizana. Apoi intalnirea din..
  Fara TVA: 21,58 Lei 21,58 Lei 30,83 Lei
 • Cognitio. O introducere critica in problema cunoasterii
  Aceasta carte a fost gandita si scrisa pornind de la convingerea ca in traditia filosofica occidentala, inaugurata de greci, nu exista un al sistem de referinta dezat bilantul discutiei celor mai semnificative intrebari si solutii. Ea isi propune sa ofere un bilant pentru trei mari teme ale filosofi..
  Fara TVA: 5,70 Lei 5,70 Lei 10,00 Lei
 • Cognito. O introducere in problematica cunoasterii
  “Aceasta carte a fost gandita si scrisa pornind de la convingerea ca in traditia filosofica occidentala, inaugurata la greci, nu exista un alt sistem de referinta decat bilantul dicutiei celor mai semnificative intrebari si solutii. Ea isi propune sa ofere un asemenea bilant pentru trei mari teme al..
  Fara TVA: 5,60 Lei 5,60 Lei 10,00 Lei