Carti de Filologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 101 nume de locuri
  Volumul profesorului Ion Toma contine o cercetare minutioasa cu privire la geneza, „vietuirea“ si „moartea“ anumitor denumiri geografice. Aflam din aceasta carte prin ce se deosebesc numele de locuri de alte nume proprii, cum arata tipologia numelor de locuri romanesti, ce se intelege prin normale l..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 33,72 Lei
 • Al. Andriescu - 88
  Volumul pune in evidenta contributiile profesorului Al. Andriescu la consolidarea si continuarea traditiei filologice iesene. Materialul este structurat in urmatoarele parti: I Al. Andriescu – Omul si opera, II Studii, III Tabula gratulatoria, IV Al. Andriescu – File de album. Prima parte cuprinde t..
  Fara TVA: 43,35 Lei 43,35 Lei 43,35 Lei
 • Ateliere ale modernitatii. Istorie intelectuala si filosofie franceza contemporana
  Antologia Ateliere ale modernitatii este un experiment, un proiect-pilot si un posibil model, in care mize culturale diverse isi dau intalnire. Ea reprezinta materializarea activitatii de un an (2012-2013) a primei editii a Atelierului de formare avansata pentru tineri traducatori romani de stiinte ..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 48,12 Lei
 • Basics of Translation Studies
   Din cuprins: Moduri de traducere in lumea moderna; Traducatorul individual: mitul „traducerii perfecte“; Istoria traducerii; Traducerea si instrumentele traducatorului; Traducatorul in societateBasics of Translation Studies (Aspecte fundamentale ale traductologiei, editie in limba engleza) descrie ..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 40,46 Lei
 • Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking
  Between Critical Thinking and Literary Critical Thinking is, basically, a demonstration of the fact that critical thinking, as it has come to be defined and interpreted in the Anglo-American cultural space, is almost completely different from literary critical thinking, with which, as a matter of fa..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 26,97 Lei
 • Biblioteci in aer liber. Oameni, carti, amintiri
  O colectie de eseuri pe teme dintre cele mai variate, ce beneficiaza de aceeasi abordare nuantata si atenta la detalii cu care Marta Petreu si-a obisnuit deja cititorii. De la Matei Calinescu la Norman Manea, de la Rotonda plopilor aprinsi a lui Valeriu Anania la corespondenta si jurnalele lui Mihai..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 36,56 Lei
 • Cioran sau un trecut deocheat
  „Oamenii nu vorbesc decat despre ceea ce ascundem“, observa, nu fara amaraciune, Cioran, adaugand: „Dac-am comis o greseala in trecut, cu cat o marturisim mai putin, cu atat ceilalti revin asupra ei si-o comenteaza“. Filosoful roman refugiat la Paris si devenit unul dintre marii autori de limba fran..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 39,95 Lei
 • Comunicare, discurs, teatru. Delimitari teoretice si deschideri aplicative
  Din Cuprins:Comunicare - discurs - teatru: coordonate teoretice si aplicative;Tehnici discursive valorificabile in comunicare;Tehnici teatrale valorificabile in comunicare.„Planul general al comunicarii este avut in vedere, in lucrarea de fata, din perspectiva relationarii acestuia cu planul discurs..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 24,08 Lei
 • Condensarea lexico-semantica
  Din cuprins: Condensarea ca tip de scurtare a cuvintelor si sintagmelor, ca fuziune a capului cu determinantul, ca mecanism de modificare semantica si ca procedeu de formare a cuvintelor; Etapele, tipurile si circumstantele condensarii; Cuvinte internationale condensate; Condensarea interna in difer..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 32,75 Lei
 • Cum se scrie un text stiintific. Disciplinele umaniste (Editia 2017)
  Redactarea unei lucrari stiintifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare si le insuseste „din mers”. Elaborat din ratiuni didactice si inspirat de experienta autorului, volumul constituie o sinteza a ceea ce s-a scris in spatiul romanesc (si nu numai) despre redactarea unui text stiintif..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 29,95 Lei
 • Cum vorbim despre cartile pe care nu le-am citit
  Captivi ai unui inteles univoc, traditional al lecturii, marcat de respectul datorat textelor si interdictia de a le modifica, uitam ca nu doar cartile „citite“, ci si cele pe care le-am rasfoit, despre care am auzit vorbindu-se sau pe care le-am uitat fac parte din universul nostru interior. Iar a ..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 22,11 Lei
 • Despre gramatologie
   Impreuna cu Scriitura si diferenta si Vocea si fenomenul, Despre Gramatologie marcheaza, in 1967 intrarea in scena, prin acest triplu debut, a unuia dintre cei mai importanti filosofi contemporani, Jacques Derrida, initiatorul deconstructiei. Despre Gramatologie analizeaza necesara si in acelasi ti..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 55,87 Lei
 • Diavolul si ucenicul sau: Nae Ionescu - Mihail Sebastian. Ed. a III-a
  Centrata pe publicistica politica a lui Sebastian si pe psihologia tinarului scriitor – ce l-a fixat afectiv, ca pe-o iedera, de Nae Ionescu si de Eliade –, cartea examineaza rolul pe care l-a avut Nae Ionescu in formarea discipolului sau si cit de tare a fost influentat invatacelul de ideile politi..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 44,95 Lei
 • Dictionar de scriitori francezi
  O lucrare monumentala, un exceptional instrument de lucru pentru toti cei interesati de cultura si literatura franceza.Consacrat unei culturi cu o indelungata traditie, Dictionarul de scriitori francezi ofera informatii esentiale despre principalii reprezentanti ai acesteia, de la inceputuri pana in..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 59,00 Lei
 • Dictionar grec-roman, Vol. 2
  Dictionarul grec-roman:• se bazeaza pe studierea directa a autorilor antici• este realizat cu ajutorul descoperirilor recente in materie de tehnologie a informatiei• acopera aproape o mie de ani de limba greaca• implica cele mai importante dialecte si genuri literare• este proiectat pentru acces rap..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 35,55 Lei
 • Discursul repetat
   Din cuprins: Omul ca si limbajul; In spiritul principiului traditiei; Discursul repetat si tehnica libera a vorbirii: aplicatii coseriene; Crochiuri biobibliografice; Opinii asupra operei omagiatului prin recenzii la cartile publicateVolumul Discursul repetat, omagial, constituie prima prezentare d..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 53,94 Lei
 • DonQuijotisme AntropoLexice - Editia II
  Cartea va propune spre lectura o suma de eseuri inedite, inspirate de chestiuni cvasicotidiene sau rezultate din cautari la care ne ducem mai rar cu gandul. In plus, atat pentru condimentarea experientei de lectura, cat mai ales pentru democratizarea conceptului de antropologie (in jurul caruia grav..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 26,25 Lei
 • Drumul catre isihie. Ispita lecturii
  „Este Steinhardt un veritabil critic literar? Cu siguranta da. Unul original, pasionat (in scrisul literar, ca si in predici), fericit, liber de orice orgoliu, si care s-ar fi simtit probabil foarte bine in stilistica de Babel postmodern a zilelor noastre. Nimic mai dezinhibant, in fond, decat lectu..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 48,12 Lei
 • Elemente autohtone in limba romana
  Se pregateste de tipar cel de-al treilea volum din colectia „Substrat”, semnat tot de savantul clujean I.L. Russu. Este vorba de cartea ELEMENTE AUTOHTONE IN LIMBA ROMANA. SUBSTRATUL COMUN ROMANO-ALBANEZ. Dupa sinteza dedicata limbii traco-dacilor, iata si o carte dedicata exclusiv controversatelor ..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 36,61 Lei
 • Elemente de filozofia limbii
   Din cuprins: Existenta, esenta si manifestarile limbii; Determinarile si relatiile limbii; Relatiile si determinarile filozofarii; Directii in cercetarea filozofica actuala a limbiiEste prima lucrare romaneasca extinsa care trateaza, intr-o maniera sistematica, limba ca obiect al filozofiei, prin r..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 38,05 Lei
 • Filosofia lui Ba
  „Originalitatea lucrarii pe care o recomandam consta in corelarea problemelor stiintei cu o perspectiva filosofica inedita. Simetrii si disimetrii in istoria teoriei stiintifice, opozitia dintre monism si dualism in relatia minte-creier, utilizarea tot mai elaborata a limbajelor artificiale si inter..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 28,42 Lei
 • Filosofia lui Caragiale
  O importanta culegere de eseuri si studii despre scrierile lui Caragiale, analizate dintr-o perspectiva inedita.Ce cultura teoretica si mai ales filosofica avea Caragiale? Ce gandea el despre lume, despre Dumnezeu, despre arta? Ce credea el, iar nu personajele lui, despre starea Romaniei? Care sunt ..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 24,03 Lei
 • Filosofie si literatura. Eseuri si cronici de tranzitie
  Lucrarea de fata, Filosofie si literatura. Eseuri si cronici de tranzitie, isi propune sa aduca in lumina o parte din elementele stilului literar al filosofilor contemporani. Nu va fi, asadar, o lucrare de teorie literara, ci va incerca sa aplice o serie de elemente ale teoriei literare in vederea d..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 24,08 Lei
 • Formarea terminologiei economice in limba romana
  Studiul se orienteaza asupra terminologiei stiintei economice, iar formarea este vazuta ca proces care nu este complet incheiat. Obiectul de studiu astfel limitat a fost analizat din perspectiva terminologica, dar si complementar, prin abordarea functional-stilistica. NUME CARTE: Formarea terminolog..
  Fara TVA: 60,69 Lei 60,69 Lei 60,69 Lei
 • Frazeologie romaneasca. Formare si functionare
  Volumul se adreseaza studentilor si specialistilor interesati de lingvistica si de istoria limbii romane, in general, si de frazeologie, in special, urmarind sa ofere o serie de concepte si principii necesare studierii compartimentului frazeologic, dar, in acelasi timp, atragand atentia asupra impor..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 45,28 Lei
 • Gandul din gand. Edgar Poe si Ion Barbu
  Din Cuprins:Universul ca un poem; O coborare in maelstrom; Furor poeticus: inspiratie, geniu;Poezie si cunoastere; Omenesc, mult prea omenesc.In primul rand, am citit "Veghea lui Roderick Usher" prin prisma relatiei sugerate chiar de autor, cea cu opera poesca. Chiar daca nu vom sti, poate, niciodat..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 28,00 Lei
 • Germanitatea si literele romane
  In ce masura literele romane, viata culturala din tara, au fost influentate de tara lui Goethe si Hegel? In atentia cercetatorului se afla, in special, cultura romaneasca a secolului al XIX-lea. Nu sunt, nici pe departe, trecute cu vederea timpurile noastre. NUME CARTE: Germanitatea si literele roma..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,20 Lei
 • Gramatica de baza a limbii romane + Caiet de exercitii. Editia a II-a
  „Elaborata sub egida Academiei Romane, la cativa ani dupa Gramatica Academiei, Gramatica de baza a limbii romane raspunde solicitarii de a se realiza o lucrare mai simpla ca organizare si mai redusa ca dimensiuni, incluzand datele esentiale pentru intelegerea structurii si a functionarii de ansamblu..
  Fara TVA: 52,99 Lei 52,99 Lei 81,00 Lei
 • Gramatica practica a limbii romane actuale
  Autoarea acestei Gramatici practice a limbii romane actuale s-a straduit sa atinga rigorile unei lucrari de tinuta stiintifica, respectand insa principiul accesibilitatii, astfel incat aceasta sa fie un instrument de lucru eficient nu numai pentru elev, ci si pentru profesor, deoarece ii ajuta sa pa..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 49,90 Lei
 • Gramatica practica a limbii romane actuale. Editia a II-a
  Elaborata pe principiul accesibilitatii, lucrarea este un instrument de lucru eficient nu numai pentru elevi, ci si pentru profesor, in parcurgerea teoriei gramaticale (Morfologia si Sintaxa).In acord cu noile norme ale Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (2005), lucrar..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 49,90 Lei
 • Institutiile. Editie bilingva
  Institutiile reprezinta o piatra de temelie pentru sistemul educatiei medievale si traditia manuscrisa apuseana, dar si un document pretios pentru circulatia ideilor dinspre scolile crestine rasaritene catre cele occidentale la sfirsitul Antichitatii.Cunoscut atat ca inalt demnitar la curtea regelui..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 40,41 Lei
 • Interpretare si rationalitate
  Lucrarea constituie o explorare monografica a interpretarii, ca demers corectiv, explorator, mediator, explicativ si critic. O bogata bibliografie, deschisa deopotriva spre hermeneutica filosofica (Heidegger si Gadamer) si spre stiintele umane (Weber, Habermas, Apel, etc.), e sistematizata de autor ..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 28,85 Lei
 • Introducere in interpretariat
   Din cuprins:Consideratii preliminare asupra interpretarii;Interpretarea ca activitate lingvistica si cognitiva complexa;Faza de receptare-intelegere in procesul interpretativ consecutiv;Analiza discursului;Procesarea informatiei.Obiectivele pe care si le propune acest manual sunt legate, in primul ..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 26,97 Lei
 • Ionescu in tara tatalui
  Editia a III-a, revazuta si adaugita.Pe la jumatatea anilor ’70, o ruda a autoarei i-a daruit acesteia doua volume cu teatrul lui Eugen Ionescu, indemnand-o sa le citeasca. In urma lecturii unui mare numar de texte de la operele lui Ionescu si corespondenta acestuia cu diversi scriitori, pana la ist..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 29,95 Lei
 • Istoria limbii romane
  Istoria limbii romane cuprinde ciclul de prelegeri predate de Alexandru Philippide, intre anii 1893 si 1933, la Universitatea din Iasi. Pentru reconstituirea textului s-au folosit manuscrisul autograf al ultimelor doua parti ale cursului (Istoria sunetelor si Istoria formelor), precum si caietele un..
  Fara TVA: 65,99 Lei 65,99 Lei 76,58 Lei
 • Jocul ca libertate
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Urmandu-se o veche traditie, jocul a fost mereu considerat in primul rand prin raportare la regulile care-i stau la baza. S-a pus astfel accentul pe latura sa restrictiva. Totusi, jocul este, inainte de toate, o manifestare a libertatii. Nu este vor..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 20,00 Lei
 • L'enseignement du francais langue etrangere
  Le volume est un cours de didactique de l'enseignement du francais langue etrangere, utile aux etudiants qui envisagent de suivre une carriere didactique, mais dont peuvent beneficier aussi ceux qui se trouvent deja dans cette posture et doivent soutenir des examens ou passer des evaluations. Le cou..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 25,82 Lei
 • Limba araba contemporana. Vol I. Editia a II-a
  In lucrarea LIMBA ARABA CONTEMPORANA (volumul I) sunt abordate, in mod exhaustiv, toate chestiunile de fonetica si fonologie, dar mai ales, problemele de morfologie (verb, nume, particula), cu frecvente trimiteri la faptele de sintaxa si uneori de dialectologie, ceea ce ii confera in buna masura cal..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 40,00 Lei
 • Limbajul politic eminescian. Perspective semiotice
  „Interesati de procesul de re-contextualizare a publicisticii eminesciene, propunem o analiza semiotica a limbajului politic cultivat de Mihai Eminescu in presa romaneasca din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Demersul analitic pleaca de la premisa ca publicistica eminesciana este produ..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 45,28 Lei
 • Lingvistica limbilor lumii
  Din Cuprins:Lingvistica limbilor in cadrul lingvisticii integrale; Diversitatea lingvistica a lumii; Clasificarea limbilor. Criterii generale; Clasificari sociolingvistice; Clasificari genealogice; Clasificari tipologice; Dictionar selectiv de limbi ale lumii.Eugeniu Coseriu spunea - cu un dozaj bin..
  Fara TVA: 61,99 Lei 61,99 Lei 68,00 Lei
 • Lingvistica si terminologie. Hermeneutica metaforei in limbajele de specialitate
  Volumul se adreseaza studentilor si specialistilor interesati de acomodarea lingvisticii in terminologie, in general, de metafora specializata (conceptuala/terminologica), in special, urmarind sa ofere o serie de concepte si principii necesare studierii lexicului specializat. Prin asertiunile teoret..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 39,00 Lei
 • Literatura ceha veche. Renasterea nationala si romantismul
  Studierea literaturii cehe vechi are o mare importanta pentru istoria literara ceha, caci numai incluzand un anumit fenomen in procesul evolutiv al literaturii, cu alte cuvinte, stabilind locul fiecarei verigi in lantul neintrerupt pe care il reprezinta procesul continuu al creatiei literare, ii put..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 38,53 Lei
 • Literatura in totalitarism 1959-1960. Volumul VI: La rascruce de generatii
  Literatura in totalitarism. 1959-1960. La rascruce de generatii incheie procesul de documentare si studiere sine ira et studio a fenomenului literar romanesc din perioada 1949-1960. Cartile Anei Selejan despre realismul socialist, cele sase volume ale Literaturii in totalitarism aparute incepand din..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 43,30 Lei
 • Literatura romana contemporana
  Panorama Irinei Petras organizeaza, in ordinea alfabetica a numelui autorilor, comentarii si interpretari pe textele a peste 500 de scriitori romani contemporani acoperind ultima jumatate de secol din istoria literaturii romane. „Dictionarul” este precedat de un capitol introductiv intitulat Repere ..
  Fara TVA: 113,99 Lei 113,99 Lei 126,00 Lei
 • Marea amiaza
  „Nietzsche despre filologia clasica – iata un subiect cu adevarat pasionant, prilej de satisfactii unice pentru amatorul de a urmari fascinantul spectacol al formarii si al cunoasterii de sine. Caci acest subiect inseamna, de fapt, Nietzsche despre el insusi si in acest sens pledeaza chiar propria s..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 16,80 Lei
 • Mitologii nominale in proza lui Mircea Eliade
  Din Cuprins:Numele fictionale. Itinerare teoretice;Atractia coincidentei contrariilor; Toponime si antroponime epifanice. 'Esecul referintei'; Nume proprii si mitologie romaneasca; Supranume si nume de camuflaj; Confirmari etimologice ale realitatii mitice.Numele proprii cu substrat mitologic la Eli..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 43,00 Lei
 • Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia a III-a)
  „N-am putut sa las din mana cartea lui Andrei Oisteanu. Am aflat din ea ca multi autori din cultura romana foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard si distrug. Cei care sunt artisti cu adevarat, cei mai multi dintre ei, au ar..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 56,95 Lei
 • Problematologie si discursivitate. Cu un exercitiu asupra pasiunilor
  In aceasta lucrare, autoarea propune o imagine unificata asupra problematologiei ca teorie si in aceeasi masura testeaza valentele interdisciplinare ale modelului problematologic prin aplicarea acestuia la discursul lui Descartes despre pasiuni.Conceptul de problematologie – inteles ca abordare filo..
  Fara TVA: 45,28 Lei 45,28 Lei 45,28 Lei