Carti de Antropologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Al treilea cimpanzeu
  Noi, oamenii, impartasim 98% din ADN-ul nostru cu cimpanzeii. Si totusi, noi suntem specia care domina planeta – pentru ca am fondat o civilizatie, avem mijloace complexe de comunicare, am dezvoltat capacitatea de a stapani lumea, dar si pe cea de a o distruge -, pe cand cimpanzeii au ramas in conti..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 59,90 Lei
 • Antropologia spatiului domestic la comunitatile Gumelnita de la nordul Dunarii
  O astfel de sinteza precum cea de fata interzice discutarea totalitatii datelor intrate in circuitul stiintific pana in prezent. Ea impune insa o selectie ce trebuie sa fie realizata de catre autoare in scopul evidentierii si sustinerii discursului sau. Este, indiscutabil si cazul de fata. Ori, o at..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 59,99 Lei
 • Comparatii si explicatii in stiinta politica si in sociologie
  Din cuprins:Exista paradigme in stiinta sociala comparata?;Compararea societatilor pe baza scalelor de masura;Legitimitatea politica, intre anacronismul teoriilor clasice si definirea unor noi criterii;Erodarea increderii in treizeci de democratii europene;Dansul electoral in Romania interbelica;Pir..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 38,53 Lei
 • Conditia roma si schimbarea discursului
  Vazuti ca o familie extinsa, ca un grup solidar sau ca un popor care nu si-a gasit deocamdata locul din punct de vedere geografic si social, romii fac obiectul multor studii din diverse domenii. Mentalitatea generalizata cu privire la neintegrarea romilor in societatile in care traiesc a caracteriza..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,96 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 1)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 57,80 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 2)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 57,80 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 3)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 57,80 Lei
 • Demografia Romaniei in perioada postbelica (1948-2015)
  Sintetizind datele oficiale disponibile, volumul ofera o analiza a situatiei demografice a Romaniei extinsa pe aproape sapte decenii din istoria noastra contemporana, perioada in care au avut loc evenimente politice, economice si sociale majore, ce au influentat drumul parcurs de populatia tarii si ..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 44,95 Lei
 • Demografie si sociologia populatiei. Structuri si procese demografice
  Lucrarea prezinta structurile si dinamica populatiei, aducand in discutie probleme sociale de mare actualitate, cum ar fi procesul de imbatranire a populatiei sau evolutia efectiva a populatiilor din timpuri indepartate pana in prezent. Un capitol aparte este dedicat perspectivelor demografice, tehn..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,22 Lei
 • Dictionar al metodelor de cercetare sociala
  Articolele dictionarului, semnate de peste 80 de specialisti si cercetatori din toata lumea, acopera teme esentiale din domeniul cercetarii sociale: filosofia stiintei, paradigme si designuri de cercetare, aspecte specifice culegerii datelor, probleme ridicate de desfasurarea unei cercetari, rolul c..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 48,12 Lei
 • Dragoste, familie si fericire. Spre o sociologie a seninatatii
  Definita in general in termeni specifici psihologiei, dragostea a facut rareori obiectul studiilor sociologice. Dragoste, familie si fericire schimba aceasta viziune, fiind prima lucrare de specialitate din mediul academic romanesc care analizeaza in mod sistematic evolutia celor trei concepte de-a ..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,48 Lei
 • Fundamentele metodologice ale stiintelor sociale
  Sustinand ideea de sociologie stiintifica, Traian Rotariu face o trecere in revista a metodologiei cercetarii sociale. Analiza sa are in vedere in primul rand metodele de culegere a informatiilor si cele doua forme fundamentale sub care se prezinta datele obtinute in cadrul oricarei cercetari stiint..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 32,95 Lei
 • Ideologia umanitara sau Spectacolul alteritatii pierdute
  Fenomenul umanitar este rareori considerat o ideologie, desi comporta toate caracteristicile acesteia. De cele mai multe ori, „umanitarul“ devine un concept in sine, ca si cand a-l analiza, a-l critica, a-i demonta rotitele care il alcatuiesc ar fi ceva socant sau de negandit. Acest „umanitar“, cali..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,30 Lei
 • Imaginea evreului in cultura romana
  Volumul prezinta originea, evolutia temporala si spatiala, supravietuirea sau disparitia cliseelor ce compun portretul fizic, profesional, spiritual, magico-mitic si religios al „evreului imaginar“ in spatiul cultural romanesc. Este de asemenea analizat modul in care antisemitismul popular l-a influ..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 47,95 Lei
 • Imaginea romanilor in spatiul lingvistic german
  O incercare sistematica si ampla, intinsa pe parcursul unui secol si jumatate, de a contura o imagine a romanilor in ochii altor nationalitati, cele de limba germana. Reputat romanist si excelent cunoscator al limbii si culturii romane, Klaus Heitmann aduna toate sursele disponibile intre 1775 si 19..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 36,56 Lei
 • In cautarea unor istorii uitate. Familii romanesti si peripluri apusene
  Autorul a mers, de asemenea, pe urmele unora dintre ele in Occident, cautand si depistand unele prezente romanesti putin sau deloc cunoscute. Mihai Sorin RadulescuNascut in 1966 la Bucuresti. Licentiat al Facultatii de Istorie din Bucuresti (1991).Diploma de Studii Aprofundate (1992) si Doctorat in ..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 42,39 Lei
 • Istoria corpului Vol. I
  Astazi este foarte „la moda“ sa vorbesti despre corp, dar nu acestui tip de atentie i se adreseaza cartea de fata. Avem de-a face cu o sinteza monumentala in trei volume care isi urmareste subiectul din Renastere pana in secolul XX inclusiv. Conceputa dintr-o perspectiva multidisciplinara (antropolo..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 19,90 Lei
 • Istoria credintelor si ideilor religioase. Vol. III: De la Mahomed la epoca Reformelor
  Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii, punind in evidenta, dupa cum afirma autorul insusi, „unitatea fundamentala a fenomenelor religioase si, in acelasi timp, noutatea in..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 59,95 Lei
 • Mama si sensul vietii. Povesti de psihoterapie
  In povestile sale captivante desprinse din experienta de psihoterapeut, Irvin D. Yalom se dovedeste inca o data un explorator neobosit al mintii umane, parcurgand, impreuna cu pacientii, calea spre transformare. Terapia devine efort de vindecare in dublu sens. Desfasurarea de personaje e impresionan..
  Fara TVA: 35,10 Lei 35,10 Lei 37,00 Lei
 • Masurarea sociologica: Teorii si practici ale cuantificarii
   Destinat studentilor la stiinte sociale preocupati de cercetarile cantitative, dar si profesionistilor din domeniul politicilor publice, volumul prezinta in detaliu evaluarea practicilor de masurare in cercetarile sociologice pe baza de sondaj. In procesul de cuantificare, autorii sondajelor trebui..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,95 Lei
 • Mit si banda desenata
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii I si analizeaza banda desenata ca fenomen al culturii de masa pe fundalul mitului ca functie esentiala a psihicului uman, sondand temele recurente ale mitologiei vehiculate in acest mediu artistic, precum si rolul pe care banda desenata il joaca in c..
  Fara TVA: 46,99 Lei 46,99 Lei 54,91 Lei
 • Motive economice in antropologie
   Astazi, amploarea noilor procese de reglare economica ne incita sa revenim la chestiunea economiei in antropologie, care a traversat disciplina cu momente de apogeu si absente periodice si simptomatice. Faptul ca economicul trece in prezent drept un discurs preponderent care acopera o realitate pro..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 27,94 Lei
 • Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor in Romania contemporana
  Patru ani, douazeci si doua de pelerinaje individuale, plus doua pelerinaje in grup, cu microbuzul, la manastiri din Dobrogea, din imprejurimile Bucurestiului, de la Iasi, Suceava sau Nicula. Adevarate studii de teren, elaborate in urma discutiilor cu persoane implicate direct si indirect in organiz..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Nostradamus
  In cel de-al Doilea Razboi Mondial, profetiile lui Nostradamus au fost puse de ambele tabere in beneficiul propagandei si al efortului de razboi. Manipularea profetiilor este o practica veche. Si totodata o practica actuala. NUME CARTE: NostradamusISBN: PRET EDITURA: 20.00AUTOR(i): Emil StrainuEDITU..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 20,00 Lei
 • Omul biblic. Schita topologica
  Din cuprins:Patriarhul;Regele;Preotul;Razboinicul;Profetul;Femeia.Omul biblic. Schita tipologica cuprinde o trecere in revista a principalelor tipuri umane care pot fi intalnite in Biblie, fara pretentia de exhaustivitate. Au fost retinuti, in aceasta „schita tipologica“, patriarhul, regele, preotul..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,05 Lei
 • Omul societatii de consum. In asteptarea unei noi ideologii
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Critica societatii de consum pe care o tentez, a carei practica constituie un model de atitudine preluat in special de la reprezentantii Scolii de la Frankfurt si de la cativa din sociologii francezi, nu are drept miza impunerea unui alt tip de soc..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 31,79 Lei
 • Onomastica romaneasca si unele aspecte didactice ale valorificarii antroponimiei
  Carte premiata la Concursul COMPER sectiunea Cadre didactice 2010-2011„Ideea acestei carti s-a nascut in urma cu 14 ani, pe vremea cand asteptam cu emotie venirea pe lume a fiului meu. Printre nenumaratele pregatiri, mari si marunte, care se cer facute in astfel de momente, imi aduc aminte cum filol..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 15,00 Lei
 • Ordinea si dezordinea simbolurilor
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii  si propune o abordare critica a teoriilor cu privire la simbol, urmarindu-se articularea unei metode intredisciplinare de hermeneutica a simbolului, cu aplicare speciala in atropologia culturala si in psihanaliza. NUME CARTE: Ordinea si dezordinea s..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,00 Lei
 • Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului
  In termenii formulati de Thierry Oblet, orasul este astazi prada unui paradox neobisnuit: cu fi ecare zi ce trece se afirma tot mai mult ca un actor colectiv politic si, in acelasi timp, este tot mai greu de condus si gestionat in toate aspectele sale. Orasul a devenit in multe privinte sursa de nei..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 32,00 Lei
 • Romania postsocialista. Munca, trupul si cultura clasei muncitoare
  Regresul suferit de o parte a societatii romanesti dupa caderea regimului comunist poate fi explicat prin disparitia structurii societale specifice epocii. O asemenea explicatie nu tine insa cont de dimensiunea umana: schimbarile aparute in postsocialism au consecinte ce depasesc statisticile sau te..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,22 Lei
 • Romania, inima vechii Europe
  “Romania este inima vechii civilizatii europene, o entitate culturala cuprinsa intre 6500-3500 i.e.n., axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta, care a precedat societatile indo-europenizate patriarhale de luptatori din epocile bronzului si fierului. Util..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 28,42 Lei
 • Scutecele natiunii si hainele imparatului. Note de antropologie publica
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Ajuns la a doua editie adaugita, volumul lui Vintila Mihailescu schiteaza un tablou plin de culoare al societatii romanesti, aflata intr-o permanenta „tranzitie“. Dincolo de spiritul ludic si umorul textelor, ceea ce ii cucereste pe cititori este pr..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,95 Lei
 • Societatea izomoderna. Tranzitii contemporane spre paradigma postindustriala
  Aceasta lucrare face parte din colectia  a editurii  si propune un model inedit de analiza paradigmatica a epocii moderne, printr-o abordare morfologica a schimbarilor structurale ale societatii con­tempo­rane. Volumul se inscrie intr-o traditie de natura structuralist-functionalista privind schimba..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 23,12 Lei
 • Socioantropologia fenomenelor divinatorii
  Lucrarea contine trei elemente de baza: o viziune istorica a dezvoltarii divinatiei, discutii metodologice si, partea cea mai voluminoasa, descrierea cazurilor de divinatie din judetele Moldovei. Cristina Gavriluta utilizeaza perspective de analiza a religiilor, incepand cu , , Marcel Mauss, pana la..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 44,31 Lei
 • Sociologia educatiei
  Volumul lui Adrian Hatos este o pledoarie convingatoare pentru contributia pe care ar putea-o aduce sociologia educatiei, in alte tari deja un reper de neocolit in elaborarea politicilor educationale, la solutionarea multora dintre problemele invatamantului romanesc. De la conceptia functionalista s..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,00 Lei
 • Stat slab, cetatenie incerta. Studii despre Republica Moldova
  „Cetatenia este deseori definita prin prisma legislatiei si a dezbaterilor politice care o insotesc, departe de realitatile traite de cetateni. Or, calitatea de cetatean trebuie redefinita in contextul postsocialist in care ea scapa definitiei date de elitele politice, in primul rand datorita incapa..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,97 Lei
 • Status Attainment: Predictable patterns or trendless fluctuation?
  Studiul de fata pune accentul pe descrierea caracteristicilor stratificarii societatilor socialiste din Europa Centrala si de Est si pe problema existentei unor „efecte socialiste“ asupra stratificarii sociale. De asemenea, lucrarea descrie stratificarea statelor post-socialiste, cu accent pe difere..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,83 Lei
 • Un univers dans une cuillere. Sur la terminologie alimentaire du roumain
  L'objet d'etude de cet ouvrage, la terminologie de l'alimentation humaine, situe des le debut, notre demarche de recherche dans un espace de la linguistique roumaine peu exploite, la terminologie d'un domaine onomasiologique.La presente etude depasse le niveau de recherche generalement terminologiqu..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 24,08 Lei
 • Universul din lingura. Despre terminologia alimentara romaneasca
  Obiectul de studiu al acestei lucrari, terminologia privitoare la alimentatia omului, situeaza inca de la inceput prezentul demers de cercetare intr-un spatiu al lingvisticii romanesti mai putin exploatat. Este, credem, prima incercare de tratare monografica a acestei terminologii pe terenul limbii ..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 24,08 Lei
 • Viata sexuala si familia in mediul urban romanesc. Studiul Rada-Tarcea
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Lucrarea este un raport de cercetare stiintifica cu date consistente colectate din teren, util atat specialistilor, cat si celor mai putin avizati, dar interesati de comportamentul sexual, reproducere si familie. Din punct de vedere metodologic, mat..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 38,53 Lei
 • Viata si moarte in Paleoliticul superior, Epipaleoliticul si Mezoliticul Europei. Spiritualitatea inmormantarilor
  Omul si-a constituit caracterul social al existentei sale odata cu crearea si stapanirea focului pe care l-a consacrat a fi  cel mai important factoral mediului, apoi prin redarea primelor manifestari coerente ale sacrului, prin inmormantarea celor asemenea lui. Spre sfarsitul Paleoliticului mijloci..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 40,00 Lei
 • Voioasa expunere a ordinii mondiale
  Exersata pe trei continente, privirea lui Alexandru Balasescu surprinde adesea prin conexiunile pe care le opereaza, destabilizand cautatura narcisist-parohiala de care avem parte, de regula, in spatiul public romanesc actual. De aici si o mobilitate a privirii problematizatoare, care face adesea, i..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 15,41 Lei