Carti de Antropologie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Antropologia
  Pariul acestei foarte concise dar importante carti de antropologie este anuntat de autorii ei chiar in introducere. El consta in incercarea de a oferi publicului larg educat cunostintele comune ale specialistilor, expunerea principalelor divergente si eliminarea falselor probleme din antropologia so..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,41 Lei
 • Antropologia spatiului domestic la comunitatile Gumelnita de la nordul Dunarii
  O astfel de sinteza precum cea de fata interzice discutarea totalitatii datelor intrate in circuitul stiintific pana in prezent. Ea impune insa o selectie ce trebuie sa fie realizata de catre autoare in scopul evidentierii si sustinerii discursului sau. Este, indiscutabil si cazul de fata. Ori, o at..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 59,99 Lei
 • Cercetarea narativa. Citire, analiza si interpretare
  Conceptele de cercetare narativa si interviu de tip povestea vietii au devenit, in ultimii ani, comune in stiintele sociale, fiind folosite in teorie, cercetare si practica in discipline foarte variate. Pe baza unui nou model de clasificare a tipurilor de lectura, autoarele prezinta cele mai eficien..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,95 Lei
 • Comparatii si explicatii in stiinta politica si in sociologie
  Din cuprins:Exista paradigme in stiinta sociala comparata?;Compararea societatilor pe baza scalelor de masura;Legitimitatea politica, intre anacronismul teoriilor clasice si definirea unor noi criterii;Erodarea increderii in treizeci de democratii europene;Dansul electoral in Romania interbelica;Pir..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,53 Lei
 • Conditia roma si schimbarea discursului
  Vazuti ca o familie extinsa, ca un grup solidar sau ca un popor care nu si-a gasit deocamdata locul din punct de vedere geografic si social, romii fac obiectul multor studii din diverse domenii. Mentalitatea generalizata cu privire la neintegrarea romilor in societatile in care traiesc a caracteriza..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,96 Lei
 • Credinte si superstitii romanesti. Editia 2013
  „Se spune ca la baza etnologiei sta mirarea. Etnologul il descopera pe celalalt, se mira si incepe sa-l cerceteze. De la o vreme, etnologul crede ca stie multe si se mira mai putin. E randul cititorului sa se mire! Parcurgand aceasta carte, va avea surpriza sa se intalneasca cu propriile credinte si..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 37,57 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 1)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 57,80 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 2)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 57,80 Lei
 • Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene (Volumul 3)
   Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza a artei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Vec..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 57,80 Lei
 • Demografia Romaniei in perioada postbelica (1948-2015)
  Sintetizind datele oficiale disponibile, volumul ofera o analiza a situatiei demografice a Romaniei extinsa pe aproape sapte decenii din istoria noastra contemporana, perioada in care au avut loc evenimente politice, economice si sociale majore, ce au influentat drumul parcurs de populatia tarii si ..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 44,95 Lei
 • Dictionar al metodelor de cercetare sociala
  Articolele dictionarului, semnate de peste 80 de specialisti si cercetatori din toata lumea, acopera teme esentiale din domeniul cercetarii sociale: filosofia stiintei, paradigme si designuri de cercetare, aspecte specifice culegerii datelor, probleme ridicate de desfasurarea unei cercetari, rolul c..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 48,12 Lei
 • Dragoste, familie si fericire. Spre o sociologie a seninatatii
  Definita in general in termeni specifici psihologiei, dragostea a facut rareori obiectul studiilor sociologice. Dragoste, familie si fericire schimba aceasta viziune, fiind prima lucrare de specialitate din mediul academic romanesc care analizeaza in mod sistematic evolutia celor trei concepte de-a ..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,48 Lei
 • Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog
  „Daca ar fi sa numesc obsesia profunda care pare a fi ordonat hoinareala mea «antropologica», as spune ca ea poate fi rezumata intr‑o dubla perplexitate: De ce dracu’ nu se inteleg oamenii intre ei? si, simultan, Cum Dumnezeu reusesc totusi oamenii sa se inteleaga intre ei? Pe parcursul a peste zece..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 37,57 Lei
 • Ideologia umanitara sau Spectacolul alteritatii pierdute
  Fenomenul umanitar este rareori considerat o ideologie, desi comporta toate caracteristicile acesteia. De cele mai multe ori, „umanitarul“ devine un concept in sine, ca si cand a-l analiza, a-l critica, a-i demonta rotitele care il alcatuiesc ar fi ceva socant sau de negandit. Acest „umanitar“, cali..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 18,30 Lei
 • Imaginea evreului in cultura romana
  Volumul prezinta originea, evolutia temporala si spatiala, supravietuirea sau disparitia cliseelor ce compun portretul fizic, profesional, spiritual, magico-mitic si religios al „evreului imaginar“ in spatiul cultural romanesc. Este de asemenea analizat modul in care antisemitismul popular l-a influ..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 47,95 Lei
 • Imaginea romanilor in spatiul lingvistic german
  O incercare sistematica si ampla, intinsa pe parcursul unui secol si jumatate, de a contura o imagine a romanilor in ochii altor nationalitati, cele de limba germana. Reputat romanist si excelent cunoscator al limbii si culturii romane, Klaus Heitmann aduna toate sursele disponibile intre 1775 si 19..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 36,56 Lei
 • In cautare de principii. Epistemologie si metodologie sociala aplicata
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Principiile epistemologice ale disciplinelor socioumane – efectul de halo, contextualismul, mixajul de metode si tehnici de cercetare, reflexivitatea – sunt importante pentru predictiile si prognozele comportamentului uman, individual, de grup si so..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,95 Lei
 • Inertie si schimbare. Dimensiuni sociale ale tranzitiei in Romania
  Elaborat de o echipa de sociologi, antropologi si economisti, volumul evidentiaza schimbarile produse in diferite sectoare ale vietii sociale romanesti dupa decembrie 1989, realizand totodata o comparatie intre evolutia Romaniei si cea a tarilor Uniunii Europene. Sunt avute in vedere toate aspectele..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,48 Lei
 • Introducere in metodologia cercetarii sociologice
  Editia a II-a revazuta si adaugita.Metodologia de cercetare se bazeaza de regula pe cunoasterea deja verificata si pe povestile de succes dintr-un anumit domeniu. Acest fapt poate stimula activitatea de cercetare in cazul unora, dar risca si sa blocheze imaginatia creatoare sau elaborarea de noi alt..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 31,74 Lei
 • Istoria corpului Vol II
  Secolul al XIX-lea - despre care este vorba în acest volum ­- ofera suficiente inovatii pentru a justifica faptul ca accentul a fost pus pe procese la fel de active ca influenta medicinei anatomo-clinice si a frenologiei, amploarea anesteziei, elaborarea unui imaginar al relatiei carnale, importanta..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,90 Lei
 • Istoria corpului Vol. I
  Astazi este foarte „la moda“ sa vorbesti despre corp, dar nu acestui tip de atentie i se adreseaza cartea de fata. Avem de-a face cu o sinteza monumentala in trei volume care isi urmareste subiectul din Renastere pana in secolul XX inclusiv. Conceputa dintr-o perspectiva multidisciplinara (antropolo..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,90 Lei
 • Istoria credintelor si ideilor religioase. Vol. III: De la Mahomed la epoca Reformelor
  Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii, punind in evidenta, dupa cum afirma autorul insusi, „unitatea fundamentala a fenomenelor religioase si, in acelasi timp, noutatea in..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 59,95 Lei
 • Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor
  Monumentala lucrare Istoria credintelor si ideilor religioase exploreaza originea si semnificatiile divinitatilor si riturilor din diferite epoci si regiuni ale lumii, punand in evidenta, dupa cum afirma autorul insusi, „unitatea fundamentala a fenomenelor religioase si, in acelasi timp, noutatea in..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 59,95 Lei
 • Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate
   Fenomenul migratiei romanilor in strainatate este cunoscut in genere doar prin amploare si cauzele socioeconomice care il determina. Dumitru Sandu il analizeaza din perspectiva modelelor de gandire, de actiune si de afirmare identitara - pe care le comprima in conceptul „lumilor sociale“ -, dar si ..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 22,11 Lei
 • Mama si sensul vietii. Povesti de psihoterapie
  In povestile sale captivante desprinse din experienta de psihoterapeut, Irvin D. Yalom se dovedeste inca o data un explorator neobosit al mintii umane, parcurgand, impreuna cu pacientii, calea spre transformare. Terapia devine efort de vindecare in dublu sens. Desfasurarea de personaje e impresionan..
  Fara TVA: 18,50 Lei 18,50 Lei 37,00 Lei
 • Memoria nationala romaneasca
  Din Cuprins:Memoria istorica, identitate nationala, educatie publica: tripticul „complexului identitar-mnemonic“;Chestiuni de metoda: hermeneutica discursiva;Pedagogia natiunii: propovaduirea romanitatii prin manualele scolare;Reglarea conturilor cu trecutul comunist: politicile tranzitionale ale me..
  Fara TVA: 60,99 Lei 60,99 Lei 75,14 Lei
 • Monstri. Un bestiar al bizarului
  Monstrii au fascinat oameni de formatii diverse, de la biologi la filozofi si de la istorici de arta la antropologi. Astazi, suntem napaditi de minotauri, zei cinocefali, varcolaci, centauri, harpii, monstri marini, extraterestri cu tentacule, sirene, troli, capcauni, diavoli, demoni si ciclopi. Toa..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,90 Lei
 • Morfologia imaginii
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .In Morfologia imaginii Corina Daba-Buzoianu ne propune o abordare noua a teoriei imaginii folosindu-se de o perspectiva inedita de prezentare a raportului dintre obiect si subiect, dublata de un larg demers interdisciplinar menit a realiza o sinteza..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 34,68 Lei
 • Motive economice in antropologie
   Astazi, amploarea noilor procese de reglare economica ne incita sa revenim la chestiunea economiei in antropologie, care a traversat disciplina cu momente de apogeu si absente periodice si simptomatice. Faptul ca economicul trece in prezent drept un discurs preponderent care acopera o realitate pro..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 27,94 Lei
 • Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor in Romania contemporana
  Patru ani, douazeci si doua de pelerinaje individuale, plus doua pelerinaje in grup, cu microbuzul, la manastiri din Dobrogea, din imprejurimile Bucurestiului, de la Iasi, Suceava sau Nicula. Adevarate studii de teren, elaborate in urma discutiilor cu persoane implicate direct si indirect in organiz..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Nostradamus
  In cel de-al Doilea Razboi Mondial, profetiile lui Nostradamus au fost puse de ambele tabere in beneficiul propagandei si al efortului de razboi. Manipularea profetiilor este o practica veche. Si totodata o practica actuala. NUME CARTE: NostradamusISBN: PRET EDITURA: 20.00AUTOR(i): Emil StrainuEDITU..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 20,00 Lei
 • O istorie intima a omenirii
  In paginile acestei carti nu veti gasi istoria ordonata ca in muzee, cu fiecare imperiu si perioada atent delimitate, ci o istorie a sentimentelor si emotiilor oamenilor din trecutul si prezentul nostru.O carte provocatoare, care pune sub lupa felul in care au evoluat sentimentele si relatiile umane..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 69,99 Lei
 • Omul biblic. Schita topologica
  Din cuprins:Patriarhul;Regele;Preotul;Razboinicul;Profetul;Femeia.Omul biblic. Schita tipologica cuprinde o trecere in revista a principalelor tipuri umane care pot fi intalnite in Biblie, fara pretentia de exhaustivitate. Au fost retinuti, in aceasta „schita tipologica“, patriarhul, regele, preotul..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 25,05 Lei
 • Omul si clima - Teorii, scenarii, psihoze
  In Omul si clima, Lucian Boia analizeazã ansamblul teoriilor, scenariilor si psihozelor climatice din Antichitate panã in zilele noastre, pentru a decripta mecanismul mental si ideologic al acestor constructii si atitudini. Autorul imparte imaginarul climei in trei categorii: teorii de naturã antrop..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,00 Lei
 • Omul societatii de consum. In asteptarea unei noi ideologii
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Critica societatii de consum pe care o tentez, a carei practica constituie un model de atitudine preluat in special de la reprezentantii Scolii de la Frankfurt si de la cativa din sociologii francezi, nu are drept miza impunerea unui alt tip de soc..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 31,79 Lei
 • Onomastica romaneasca si unele aspecte didactice ale valorificarii antroponimiei
  Carte premiata la Concursul COMPER sectiunea Cadre didactice 2010-2011„Ideea acestei carti s-a nascut in urma cu 14 ani, pe vremea cand asteptam cu emotie venirea pe lume a fiului meu. Printre nenumaratele pregatiri, mari si marunte, care se cer facute in astfel de momente, imi aduc aminte cum filol..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 15,00 Lei
 • Ordine si Haos: Mit si magie in cultura traditionala romaneasca
  Aceasta carte face parte din a editurii .Pentru mentalitatea mitica, asa cum toate elementele Cosmosului preexista, in stare virtuala, in materia Haosului precosmogonic, acesta din urma supravietuieste in chiar structura Cosmosului. Aplicand principiul mentalitatii mitice diferitelor creatii mito-f..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 46,19 Lei
 • Ordinea si dezordinea simbolurilor
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii  si propune o abordare critica a teoriilor cu privire la simbol, urmarindu-se articularea unei metode intredisciplinare de hermeneutica a simbolului, cu aplicare speciala in atropologia culturala si in psihanaliza. NUME CARTE: Ordinea si dezordinea s..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 26,00 Lei
 • Romania ghetourilor urbane. Spatiul vicios al marginalizarii, saraciei si stigmatului
  In termenii formulati de Thierry Oblet, orasul este astazi prada unui paradox neobisnuit: cu fi ecare zi ce trece se afirma tot mai mult ca un actor colectiv politic si, in acelasi timp, este tot mai greu de condus si gestionat in toate aspectele sale. Orasul a devenit in multe privinte sursa de nei..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 32,00 Lei
 • Sexualitate si societate. Istorie, religie si literatura
  Editie ilustrataO abordare comparativa a unui domeniu delicat, in care, apelind la numeroase aspecte inedite din istoria si cultura Romaniei si a lumii, autorul evidentiaza persistenta in mentalitatea colectiva, fie si in forme simbolice si metaforice, a unor modele mentale si comportamentale.„Pe 8 ..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 54,95 Lei
 • Socioantropologia fenomenelor divinatorii
  Lucrarea contine trei elemente de baza: o viziune istorica a dezvoltarii divinatiei, discutii metodologice si, partea cea mai voluminoasa, descrierea cazurilor de divinatie din judetele Moldovei. Cristina Gavriluta utilizeaza perspective de analiza a religiilor, incepand cu , , Marcel Mauss, pana la..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 44,31 Lei
 • Sociologia educatiei
  Volumul lui Adrian Hatos este o pledoarie convingatoare pentru contributia pe care ar putea-o aduce sociologia educatiei, in alte tari deja un reper de neocolit in elaborarea politicilor educationale, la solutionarea multora dintre problemele invatamantului romanesc. De la conceptia functionalista s..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,00 Lei
 • Stat slab, cetatenie incerta. Studii despre Republica Moldova
  „Cetatenia este deseori definita prin prisma legislatiei si a dezbaterilor politice care o insotesc, departe de realitatile traite de cetateni. Or, calitatea de cetatean trebuie redefinita in contextul postsocialist in care ea scapa definitiei date de elitele politice, in primul rand datorita incapa..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 26,97 Lei
 • Status Attainment: Predictable patterns or trendless fluctuation?
  Studiul de fata pune accentul pe descrierea caracteristicilor stratificarii societatilor socialiste din Europa Centrala si de Est si pe problema existentei unor „efecte socialiste“ asupra stratificarii sociale. De asemenea, lucrarea descrie stratificarea statelor post-socialiste, cu accent pe difere..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 30,83 Lei
 • Transilvania reintoarsa 1940-1944
  O lucrare extrem de bine documentata (sursele arhivistice maghiare predomina), scrisa alert si atragator, ceea ce confera un plus de interes. Subiectul este incitant si complex, delicat, si, totusi, necesar de abordat, punctul de vedere maghiar trebuind analizat cu toata atentia. Unele clisee specif..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 43,35 Lei
 • Un univers dans une cuillere. Sur la terminologie alimentaire du roumain
  L'objet d'etude de cet ouvrage, la terminologie de l'alimentation humaine, situe des le debut, notre demarche de recherche dans un espace de la linguistique roumaine peu exploite, la terminologie d'un domaine onomasiologique.La presente etude depasse le niveau de recherche generalement terminologiqu..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,08 Lei
 • Universul din lingura. Despre terminologia alimentara romaneasca
  Obiectul de studiu al acestei lucrari, terminologia privitoare la alimentatia omului, situeaza inca de la inceput prezentul demers de cercetare intr-un spatiu al lingvisticii romanesti mai putin exploatat. Este, credem, prima incercare de tratare monografica a acestei terminologii pe terenul limbii ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,08 Lei
 • Viata sexuala si familia in mediul urban romanesc. Studiul Rada-Tarcea
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Lucrarea este un raport de cercetare stiintifica cu date consistente colectate din teren, util atat specialistilor, cat si celor mai putin avizati, dar interesati de comportamentul sexual, reproducere si familie. Din punct de vedere metodologic, mat..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 38,53 Lei