Carti de Drept & Legislatie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acordul de recunoastere a vinovatiei
  In societatea romaneasca a ultimilor ani a fost sesizata lipsa celeritatii procedurilor penale in general, dar si faptul ca gradul de incredere a justitiabililor in actul de justitie este in scadere, impunandu-se necesitatea cresterii nivelului de transparenta a procedurilor. In acest context, avand..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Actele executorului judecatoresc
  Aceasta lucrare prezinta o analiza aprofundata a tuturor celor 254 de acte pe care executorul judecatoresc le efectueaza in vederea indeplinirii atributiilor și indatoririlor sale legate de punerea in executare a titlurilor executorii.Conform dispozițiilor noului Cod de procedura civila, principalel..
  Fara TVA: 39,20 Lei 39,20 Lei 49,00 Lei
 • Actiunea civila. Perspectiva comparativa
  Lucrarea Actiunea civila. Perspectiva comparativa abordeaza o tema extrem de generoasa, pentru ca, practic, reprezinta „figura centrala” a dreptului procesual civil.  Intr-o societate ideala (spre care, cu siguranta, tindem, desi poate nu vom ajunge niciodata), comportamentul uman ar trebui sa fie s..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Actiunile civile si taxele judiciare de timbru
   Structurata pe pilonul Legii nr. 146/ 1997, lucrarea de fata a devenit mai mult decat un studiu dedicat taxelor judiciare de timbru, convertindu-se intr-un instrument de lucru util variatelorprofesiuni juridice.    Astfel, fiind conceputa ca un veritabil ghid pentru practicianul dreptului, lucrarea..
  Fara TVA: 42,38 Lei 42,38 Lei 52,98 Lei
 • Actul juridic civil
  Volumul constituie un material de studiu pentru studenti, dar poate deveni si un instrument practic, de lucru, pentru specialisti, continutul cartii prezentandu-se intr-o forma sintetica si accesibila. Demersul stiintific se inscrie in spatiul uneia dintre institutiile fundamentale pe care se edific..
  Fara TVA: 37,76 Lei 37,76 Lei 47,20 Lei
 • Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului
  Unica lucrare care respecta structura examenelor de admitere in profesiile juridice. Grilele selectate, asociate cu structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, reprezinta provocari pozitive, stimuland si gestionand atat cunostintele, cat si emotiil..
  Fara TVA: 71,20 Lei 71,20 Lei 89,00 Lei
 • Agenda fiscala PFA 2012
  40.000 lei ! Atat poate ajunge AMENDA pentru intarzierea platii unei obligatii fiscale! Asistentul care va scapa acum din ghearele Fiscului, CD Agenda fiscala 2012 pentru PFA, are grija de:Evidenta clara a tuturor obligatiilor fiscale ce va revin – tipuri de declaratiiTermenele declarativeTermenele ..
  Fara TVA: 113,40 Lei 113,40 Lei 141,75 Lei
 • Agenda Universul Juridic 2012
   Agenda cuprinde: - Date de contact, grupate pe judete, pentru: Instante, Parchete, Inspectorate de politie, Administratii financiare, Oficii ale Registrului Comertului   - Planificator anual   - Planificator lunar   - Pagina dedicata fiecarei zi lucratoare   - Calendar lunar pe fiecare pagina  NUME..
  Fara TVA: 37,76 Lei 37,76 Lei 47,20 Lei
 • Amanarea aplicarii pedepsei in teoria si practica dreptului penal
  Desi amanarea aplicarii pedepsei a mai facut obiectul preocuparilor doctrinei noastre din ultimii ani, subiectul este departe de a fi epuizat, data fiind noutatea institutiei si multiplele probleme pe care reglementarea in vigoare le poate genera in practica. De aceea, o monografie consacrata exclus..
  Fara TVA: 30,40 Lei 30,40 Lei 38,00 Lei
 • Anularea actelor administrative ale CNVM
  Bun cunoscator al pietei de capital din Romania, dl. Constantin Patraulea – fost sef al compartimentului juridic al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare – prezinta cititorilor prima culegere de practica judiciara din Romania in materia valorilor mobiliare, punand la dispozitia celor interesati o..
  Fara TVA: 17,72 Lei 17,72 Lei 22,15 Lei
 • Anularea actului administrativ
  Lucrarea cuprinde o incursiune in jurisprudenta relevanta din domeniul achizitiilor publice, taxelor speciale, fondurilor europene si fiscalitatii. Este examinata practica instantelor judecatoresti referitoare la probleme de interes, cu privire speciala asupra aspectelor ce au dus la anularea actulu..
  Fara TVA: 30,40 Lei 30,40 Lei 38,00 Lei
 • Apelul in procesul civil
  Anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, apelul a mai existat in legislatia procesual civila din Romania, dispozitiile care il reglementau fiind abrogate de legiuitorul comunist in iunie 1952, pentru ca, ulterior, sa fie reintroduse in vechiul Cod de procedura civila, prin Lege..
  Fara TVA: 28,80 Lei 28,80 Lei 36,00 Lei
 • Apelul. Jurisprudenta relevanta
  Contemporani ai unei mult prea indelungate perioade de efervescenta legislativa, intretinuta si catalizata de o continua restructurare si reasezare a sistemelor sociale, intr-un cadru pe care il dorim a fi unul esentialmente european, asistam la aceasta zbatere avand constiinta finalului inevitabil ..
  Fara TVA: 35,20 Lei 35,20 Lei 44,00 Lei
 • Approches franco-roumaines face au defi Europeen
  Pour marquer le quinzieme anniversaire du College Juridique Franco-roumain d'etudes europeennes, un colloque d'une journee s'est tenu le 26 Novembre 2011 a la Faculte de Droit de l'Universite de Bucarest, intitule Approches franco-roumaines face au defi europeen. Le theme adopte se voulait aussi ouv..
  Fara TVA: 33,91 Lei 33,91 Lei 42,39 Lei
 • Arbitrajul - repere esentiale si practica arbitrala comentata
  Informatia esentiala, din perspectiva subsemnatului, se caracterizeaza printr-o mare bogatie ideatica, prin utilitate, practicabilitate, dar in acelasi timp printr-o armonie a proportiilor si o foarte usoara accesibilitate, apropiere.  Ne dorim sa citim lucrari astfel construite, cum deopotriva tind..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala
  Prezenta lucrare, intitulata „Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala”, constituie ultimul efort creator al prof. Octavian Capatina (1919-2008), stralucit privatist, un “erudit al dreptului privat“, cum excelent l-a caracterizat doamna prof. Brandusa Stefanescu intr-un rem..
  Fara TVA: 15,42 Lei 15,42 Lei 19,27 Lei
 • Asociatia de proprietari. Actualizat 5 ianuarie 2016
  Din sumar:A. Legislatie:Legea nr. 230/2007;H.G. nr. I.588/2007; B. Jurisprudenta:Administrator asociatie de proprietari. Concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului;Anulare act. Hotarare a asociatiei de proprietari. Detinere de animale de companie;Inregistrarea unui punct de lucru ..
  Fara TVA: 9,60 Lei 9,60 Lei 12,00 Lei
 • Autoritatea parinteasca
  Structurata in 7 capitole, lucrarea de fata analizeaza, pe langa aspectele legate de autoritatea parinteasca propriu-zisa – drepturile si obligatiile parintilor fata de copii, luarea deciziilor cu privire la minori, stabilirea domiciliului acestora, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile..
  Fara TVA: 34,40 Lei 34,40 Lei 43,00 Lei
 • Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun
  Popularitatea si expresivitatea conceptelor de buna-credinta si de rea-credinta se datoreaza faptului ca acestea au semnificatii proprii si in vorbirea comuna, diferite de multe ori de semnificatia lor juridica mai precisa, tragandu-si seva din notiuni religioase si morale, ale caror origini se pier..
  Fara TVA: 37,60 Lei 37,60 Lei 47,00 Lei
 • Caile de atac de retractare in procesul civil
  Lucrarea Caile de atac de retractare in procesul civil elaborata de autoare reprezinta un demers stiintific deosebit de util din punct de vedere doctrinar, dar si practic, unul din primele de amploare in materie, dupa elaborarea noului Cod de procedura civila. Teza se intemeiaza pe reglementarile ge..
  Fara TVA: 47,20 Lei 47,20 Lei 59,00 Lei
 • CAS, pensii si indemnizatii. Recalcularea pensiilor
  Problematica asigurarilor sociale preocupa intreaga societate, mai ales in actualul context economico-social si legislativ. Frecventele discutii pe tema modificarilor legislative recente sau preconizate cu privire la noua Lege a pensiilor, recalcularea pensiilor speciale, indemnizatiile prevazute de..
  Fara TVA: 26,98 Lei 26,98 Lei 33,72 Lei
 • Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor in materie civila
  Dupa publicarea culegerii de jurisprudenta „Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor de contencios administrativ si fiscal”, care s-a bucurat de un real succes in randul practicienilor dreptului administrativ si fiscal, autorul a inteles sa realizeze si prezenta culegere, in care sa expuna i..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Cererile in procesul civil. Dispozitii generale
  Instanta civila nu se investeste, de regula, din oficiu. Procesul civil incepe prin inregistrarea unei cereri in justitie, facuta de cel care pretinde apararea drepturilor si intereselor sale sau care urmareste solutionarea unei situatii juridice. Institutia cererilor in justitie este esentiala intr..
  Fara TVA: 33,60 Lei 33,60 Lei 42,00 Lei
 • Cererile in procesul civil. Dispozitii speciale
  Noul Cod de procedura civila raspunde necesitatilor vietii socio-economice contemporane si reglementeaza noi institutii procedurale care asigura solutionarea conflictelor juridice prin parcurgerea unor forme simplificate, adaptate unor nevoi pragmatice, precum: procedura ordonantei de plata, procedu..
  Fara TVA: 30,40 Lei 30,40 Lei 38,00 Lei
 • Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
  Lucrarea Citarea si comunicarea actelor de procedura civila. Editia a II-a, revizuita si adaugita se adreseaza in primul rand practicienilor, care vor putea urmari noile solutii legislative in domeniul citarii si comunicarii actelor de procedura, precum si unele interpretari posibile ale acestora, p..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • Codul civil adnotat - Vol. I. Art. 1-257
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .O noua reglementare - anuntata, asteptata, dar si criticata inainte de vreme. Sa nu uitam, insa, ca multe dintre textele care au devenit lege in 2011 au fost, initial, probleme dezbatute si transate de doctrina si jurisprudenta.Pornind de la aceasta..
  Fara TVA: 42,38 Lei 42,38 Lei 52,98 Lei
 • Codul civil si legislatie conexa. Editie Premium
  Ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, culegerea Codul civil si legislatie conexa continua seria editiilor PREMIUM pentru anul 2017. Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, ofera un continut cons..
  Fara TVA: 52,00 Lei 52,00 Lei 65,00 Lei
 • Codul de procedura civila comentat si adnotat. Comentarii pe articole. Jurisprudenta. Decizii ale Curtii Constitutionale. Hotarari CEDO. Elemente de drept comunitar. Editia a 2-a
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a reuni teoria si practica recenta, nationala si comunitara, in materie procesual civila. Acolo unde a fost cazul, ea cuprinde exprimarea unor puncte de vedere personale. Practica instantelor nationale este redata fidel, fara interventii in substanta motiva..
  Fara TVA: 146,42 Lei 146,42 Lei 183,03 Lei
 • Codul de procedura civila si legislatie conexa 2017. Editie premium
  Ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, culegerea Codul de procedura civila si legislatie conexa 2017. Editie Premium continua seria editiilor PREMIUM pentru anul 2017. Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica ..
  Fara TVA: 47,20 Lei 47,20 Lei 59,00 Lei
 • Codul de procedura civila. Comentat si adnotat cu legislatie, jurisprudenta si doctrina. Editia a II-a, revazuta si adaugita
  Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2008, a obtinul PREMIUL „SPECIAL”.Editia a II-a a lucrarii aparuta sub ingrijirea Dr. Mihaela Tabarca si Dr. Gheorghe Buta, Co..
  Fara TVA: 96,33 Lei 96,33 Lei 120,41 Lei
 • Codul de procedura fiscala. Actualizat la 10 iunie 2012
  Aceasta noua editie este destinata a fi un instrument destinat, in principal, practicienilor. Din aceasta cauza, articolele Codului de procedura fiscala sunt urmate de normele metodologice si instructiuni de aplicare, dar si trimiteri la legislatia secundara ori complementara, dupa caz.Desi jurispru..
  Fara TVA: 42,38 Lei 42,38 Lei 52,98 Lei
 • Codul de procedura penala Ad Litteram. Actualizat 5 ianuarie 2010
  „Codul de procedura penala” este o lucrare atat de necesara studentilor la drept, teoreticienilor si practicienilor dreptului, incat nu are nevoie de nici o prezentare. Mentionam doar ca reputatul Conf. univ. dr. judecator Dan Lupascu, cel ce a ingrijit aceasta editie, a acordat o deosebita atentie ..
  Fara TVA: 10,79 Lei 10,79 Lei 13,49 Lei
 • Codul fiscal - Editia a 3-a (2017-06-12)
  Editie ingrijita de Mihaela Gherghe, Nicoleta Gociu NUME CARTE: Codul fiscal - Editia a 3-a (2017-06-12)ISBN: 9786068794402PRET EDITURA: 25.00AUTOR(i): ***EDITURA: Rosetti InternationalCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iulie 2017DATA PUBLICARE: 2017FORMAT: 165x235NUMAR PAGINI: 368..
  Fara TVA: 20,00 Lei 20,00 Lei 25,00 Lei
 • Codul insolventei. Editia a 2-a actualizata la 05.02.2017
  Contine:- Reglementari- Legislatie conexa- Recursuri in interesul legii- Hotarari prealabile- Index NUME CARTE: Codul insolventei. Editia a 2-a actualizata la 05.02.2017ISBN: 9786068794150PRET EDITURA: 12.00AUTOR(i): Cristian Paul LospaEDITURA: Rosetti InternationalCOLECTIE: Ad literamCOPERTA: Brosa..
  Fara TVA: 9,60 Lei 9,60 Lei 12,00 Lei
 • Codul muncii comentat. Editia a VII-a, actualizata
  Elaborarea prezentei editii (a VII-a) a fost determinata, in special, de epuizarea tirajului editiei anterioare.Profitand de aceasta ocazie, lucrarea de fata a fost actualizata, avand in vedere, printre altele, modificarea art. 137 alin. (1) din Codului muncii. Cu aceasta ocazie, au fost aduse imbun..
  Fara TVA: 47,20 Lei 47,20 Lei 59,00 Lei
 • Codul muncii. Vol. I (Art. 1-170). Vol. II (Art. 171-298) - Editia a II-a revazuta si adaugita
    NUME CARTE: Codul muncii. Vol. I (Art. 1-170). Vol. II (Art. 171-298) - Editia a II-a revazuta si adaugitaISBN: 9789731272399PRET EDITURA: 150.00AUTOR(i): Alexandru TicleaEDITURA: Universul JuridicCOLECTIE: Coduri ComentateCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Februarie 2010DATA PUBLICARE: 2010FORMAT: 1..
  Fara TVA: 120,00 Lei 120,00 Lei 150,00 Lei
 • Codul penal
  Lucrarea este conceputa pe structura Codului penal in vigoare, fiecarui articol fiindu-i atasate toate informatiile necesare cu privire la aplicarea sa in practica: conexiunile cu alte acte normative; trimiteri la doctrina referitoare la articolul respectiv (monografii, articole publicate in reviste..
  Fara TVA: 92,40 Lei 92,40 Lei 115,50 Lei
 • Codul rutier - Editia a 2-a (2016-02-12)
  Cuprins: O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publiceRegulamentul de aplicare a O.U.G. nr 195/2002Anexa:Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (extras);Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere;Ordinul nr. 141/2014 privind evidenta pe..
  Fara TVA: 16,00 Lei 16,00 Lei 20,00 Lei
 • Codul rutier. Actualizat la 1 octombrie 2014
  Ingrijita de avocat dr. Mircea Ursuta, lucrarea Codul rutier (Actualizat la 1 octombrie 2014) contine:● Studiu introductiv● Extrase din Noul Cod penal si din Legile de aplicare a Noilor Coduri● Acte normative conexe esentiale, inclusiv Procedura de utilizare a aparatelor radar si Reglementarea „cazi..
  Fara TVA: 15,42 Lei 15,42 Lei 19,27 Lei
 • Ingrijita de avocat dr. Mircea Ursuta, lucrarea Codul rutier (actualizat la 10 ianuarie 2016, cu modificarile intrate in vigoare la 31 decembrie 2015) contine:Studiu introductivExtrase din Noul Cod penal si din Legile de aplicare a Noilor CoduriActe normative conexe esentiale, inclusiv Procedura de ..
  Fara TVA: 19,92 Lei 19,92 Lei 24,90 Lei
 • Codul rutier. Actualizat la 6 februarie 2017
  Legislatia rutiera a suferit modificari importante in perioada scursa de la aparitia ultimei editii a prezentei lucrari (iulie 2016), modificari pe care le-am inserat in text si pe care le-am prezentat in sinteza in studiul introductiv. Cea mai importanta modificare vizeaza intrarea in vigoare la 21..
  Fara TVA: 21,52 Lei 21,52 Lei 26,90 Lei
 • Comentariile Codului civil. Familia
  Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere ..
  Fara TVA: 57,80 Lei 57,80 Lei 72,25 Lei
 • Comentariile Codului Civil. Publicitatea drepturilor, a actelor si a faptelor juridice. Cartea funciara
  Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intinder..
  Fara TVA: 33,14 Lei 33,14 Lei 41,42 Lei
 • Competenta instantelor judecatoresti in materie civila
  Noul Cod de procedura civila, desavarsind conceptia monista inceputa de catre noul Cod civil, aduce mutatii semnificative si in materia competentei instantelor judecatoresti in materie civila. In ambianta noului Cod de procedura civila, lucrarea purtand denumirea ,,Competenta instantelor judecatores..
  Fara TVA: 28,00 Lei 28,00 Lei 35,00 Lei
 • Concedierea angajatilor
  Lucrarea Concedierea angajatilor a fost conceputa ca un instrument de lucru extrem de util pentru cei care sunt chemati sa cunoasca si sa aplice normele legale cu privire la institutia concedierii angajatilor (salariati, functionari publici, angajatori, organizatii sindicale si organizatii patronale..
  Fara TVA: 47,20 Lei 47,20 Lei 59,00 Lei
 • Concedierea colectiva
  In contextul actual, economic si social, concedierea colectiva – caz de incetare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului – are o importanta deosebita prin prisma efectelor negative pe care le produce, prin somaj, pe piata fortei de munca.Lucrarea Concedierea colectiva - consa..
  Fara TVA: 36,00 Lei 36,00 Lei 45,00 Lei
 • Constitutia Romaniei. Opinii esentiale pentru legea fundamentala
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Anul 2013 marcheaza implinirea a 90 de ani de la adoptarea Constitutiei din 1923 si a 10 ani de la intrarea in vigoare a actualei Constitutii. De asemenea, a fost declarat de catre toti actorii politici din Romania ca fiind anul dedicat dezbaterii c..
  Fara TVA: 37,76 Lei 37,76 Lei 47,20 Lei
 • Constitution, Democratie et Elections
  Sujets:La crise de la democratie representative: constat et elements d'explication;Le tirage au sort au lieu des elections generales; La verification des pouvoirs. Applications, critiques et reformes;Le systeme electoral de la Republique de Moldova - garant de la democratie representative ou generat..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei