Carti de Drept & Legislatie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Achizitii publice. Reglementare, atribuire, audit financiar, jurisprudenta
   Lucrarea Achizitii publice aduna la un loc informatiile necesare cititorilor implicati practic sau didactic in procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica sau in oricare modalitate de control al acestora.Prin continutul sau stiintific si practic, aceasta lucrare constituie primul d..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 49,00 Lei
 • Acordul de recunoastere a vinovatiei
  In societatea romaneasca a ultimilor ani a fost sesizata lipsa celeritatii procedurilor penale in general, dar si faptul ca gradul de incredere a justitiabililor in actul de justitie este in scadere, impunandu-se necesitatea cresterii nivelului de transparenta a procedurilor. In acest context, avand..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 30,00 Lei
 • Actele executorului judecatoresc
  Aceasta lucrare prezinta o analiza aprofundata a tuturor celor 254 de acte pe care executorul judecatoresc le efectueaza in vederea indeplinirii atributiilor și indatoririlor sale legate de punerea in executare a titlurilor executorii.Conform dispozițiilor noului Cod de procedura civila, principalel..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Actiunea civila. Perspectiva comparativa
  Lucrarea Actiunea civila. Perspectiva comparativa abordeaza o tema extrem de generoasa, pentru ca, practic, reprezinta „figura centrala” a dreptului procesual civil.  Intr-o societate ideala (spre care, cu siguranta, tindem, desi poate nu vom ajunge niciodata), comportamentul uman ar trebui sa fie s..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Actiunea in evacuare. Practica judiciara comentata
  Conceputa ca o culegere de practica judiciara, lucrarea valorifica hotarari judecatoresti cat mai diverse, pronuntate in materia evacuarii, inclusiv solutii ale Curtii Constitutionale, ale Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, multe dintre acestea evidenti..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 35,64 Lei
 • Actiunile civile si taxele judiciare de timbru
   Structurata pe pilonul Legii nr. 146/ 1997, lucrarea de fata a devenit mai mult decat un studiu dedicat taxelor judiciare de timbru, convertindu-se intr-un instrument de lucru util variatelorprofesiuni juridice.    Astfel, fiind conceputa ca un veritabil ghid pentru practicianul dreptului, lucrarea..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 52,98 Lei
 • Actiunile de carte funciara
  Cartea Actiunile de carte funciara cuprinde o analiza elaborata a jurisprudentei relevante in domeniul publicitatii imobiliare, hotararile fiind selectate din actiunile clasice de carte funciara: plangere impotriva incheierilor de carte funciara, actiunea in prestatie tabulara si actiunea in rectifi..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 59,00 Lei
 • Actul juridic civil
  Volumul constituie un material de studiu pentru studenti, dar poate deveni si un instrument practic, de lucru, pentru specialisti, continutul cartii prezentandu-se intr-o forma sintetica si accesibila. Demersul stiintific se inscrie in spatiul uneia dintre institutiile fundamentale pe care se edific..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 47,20 Lei
 • Adaptarea legislatiei romanesti la acquis-ul comunitar. Aspecte speciale privind acquis-ul relatiilor externe - prefata de Corneliu Birsan
  Cristina Daniela Morariu este director al Directiei Drept Comunitar din Ministerul Afacerilor Externe. A fost direct implicata in pregatirea tehnica a negocierilor de aderare, in special in ceea ce priveste domeniul relatiilor externe. Este coautor al lucrarii „Tratatul instituind o Constitutie pent..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 33,72 Lei
 • Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului
  Unica lucrare care respecta structura examenelor de admitere in profesiile juridice. Grilele selectate, asociate cu structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, reprezinta provocari pozitive, stimuland si gestionand atat cunostintele, cat si emotiil..
  Fara TVA: 80,99 Lei 80,99 Lei 89,00 Lei
 • Agenda fiscala PFA 2012
  40.000 lei ! Atat poate ajunge AMENDA pentru intarzierea platii unei obligatii fiscale! Asistentul care va scapa acum din ghearele Fiscului, CD Agenda fiscala 2012 pentru PFA, are grija de:Evidenta clara a tuturor obligatiilor fiscale ce va revin – tipuri de declaratiiTermenele declarativeTermenele ..
  Fara TVA: 106,99 Lei 106,99 Lei 141,75 Lei
 • Agenda Universul Juridic 2012
   Agenda cuprinde: - Date de contact, grupate pe judete, pentru: Instante, Parchete, Inspectorate de politie, Administratii financiare, Oficii ale Registrului Comertului   - Planificator anual   - Planificator lunar   - Pagina dedicata fiecarei zi lucratoare   - Calendar lunar pe fiecare pagina  NUME..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 47,20 Lei
 • Amanarea aplicarii pedepsei in teoria si practica dreptului penal
  Desi amanarea aplicarii pedepsei a mai facut obiectul preocuparilor doctrinei noastre din ultimii ani, subiectul este departe de a fi epuizat, data fiind noutatea institutiei si multiplele probleme pe care reglementarea in vigoare le poate genera in practica. De aceea, o monografie consacrata exclus..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 38,00 Lei
 • Analiza comportamentala in procesul penal. Compendiu universitar
  Incalcarea normelor juridice penale determina nasterea unui raport de conflict intre stat si autorul infractiunii, raport juridic care, in final, va asigura identificarea faptuitorului si tragerea sa la raspundere penala. Responsabilitatea indeplinirii acestor sarcini revine organelor specializate a..
  Fara TVA: 46,99 Lei 46,99 Lei 55,00 Lei
 • Anularea actelor administrative ale CNVM
  Bun cunoscator al pietei de capital din Romania, dl. Constantin Patraulea – fost sef al compartimentului juridic al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare – prezinta cititorilor prima culegere de practica judiciara din Romania in materia valorilor mobiliare, punand la dispozitia celor interesati o..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 22,15 Lei
 • Anularea actului administrativ
  Lucrarea cuprinde o incursiune in jurisprudenta relevanta din domeniul achizitiilor publice, taxelor speciale, fondurilor europene si fiscalitatii. Este examinata practica instantelor judecatoresti referitoare la probleme de interes, cu privire speciala asupra aspectelor ce au dus la anularea actulu..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 38,00 Lei
 • Apelul in procesul civil
  Anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, apelul a mai existat in legislatia procesual civila din Romania, dispozitiile care il reglementau fiind abrogate de legiuitorul comunist in iunie 1952, pentru ca, ulterior, sa fie reintroduse in vechiul Cod de procedura civila, prin Lege..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 36,00 Lei
 • Apelul. Jurisprudenta relevanta
  Contemporani ai unei mult prea indelungate perioade de efervescenta legislativa, intretinuta si catalizata de o continua restructurare si reasezare a sistemelor sociale, intr-un cadru pe care il dorim a fi unul esentialmente european, asistam la aceasta zbatere avand constiinta finalului inevitabil ..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 44,00 Lei
 • Aplicarea dreptului european de instantele romane
   Lucrarea "Aplicarea dreptului european de instantele romane" retine si comenteaza solutii ale instantelor din Romania care au invocat drept european sau au primit spre solutionare probleme de drept ce faceau trimitere la norme de drept comunitar. Conform articolului 5 din Noul Cod civil normele dre..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 33,72 Lei
 • Approches franco-roumaines face au defi Europeen
  Pour marquer le quinzieme anniversaire du College Juridique Franco-roumain d'etudes europeennes, un colloque d'une journee s'est tenu le 26 Novembre 2011 a la Faculte de Droit de l'Universite de Bucarest, intitule Approches franco-roumaines face au defi europeen. Le theme adopte se voulait aussi ouv..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 42,39 Lei
 • Arbitrajul - repere esentiale si practica arbitrala comentata
  Informatia esentiala, din perspectiva subsemnatului, se caracterizeaza printr-o mare bogatie ideatica, prin utilitate, practicabilitate, dar in acelasi timp printr-o armonie a proportiilor si o foarte usoara accesibilitate, apropiere.  Ne dorim sa citim lucrari astfel construite, cum deopotriva tind..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala
  Prezenta lucrare, intitulata „Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala”, constituie ultimul efort creator al prof. Octavian Capatina (1919-2008), stralucit privatist, un “erudit al dreptului privat“, cum excelent l-a caracterizat doamna prof. Brandusa Stefanescu intr-un rem..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 19,27 Lei
 • Autoritatea parinteasca
  Structurata in 7 capitole, lucrarea de fata analizeaza, pe langa aspectele legate de autoritatea parinteasca propriu-zisa – drepturile si obligatiile parintilor fata de copii, luarea deciziilor cu privire la minori, stabilirea domiciliului acestora, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 43,00 Lei
 • Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun
  Popularitatea si expresivitatea conceptelor de buna-credinta si de rea-credinta se datoreaza faptului ca acestea au semnificatii proprii si in vorbirea comuna, diferite de multe ori de semnificatia lor juridica mai precisa, tragandu-si seva din notiuni religioase si morale, ale caror origini se pier..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 47,00 Lei
 • Caiet de seminar. Drept civil. Obligatiile
  Lucrarea a fost conceputa ca un instrument inedit, menit sa faciliteze atat invatarea pentru studentii de anul II la materia Teoria generala a obligatiilor, cat si recapitularea si structurarea informatiilor pentru cei deja initiati in aceasta materie. Lucrarea este structurata in 12 seminare, organ..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 33,00 Lei
 • Caile de atac de retractare in procesul civil
  Lucrarea Caile de atac de retractare in procesul civil elaborata de autoare reprezinta un demers stiintific deosebit de util din punct de vedere doctrinar, dar si practic, unul din primele de amploare in materie, dupa elaborarea noului Cod de procedura civila. Teza se intemeiaza pe reglementarile ge..
  Fara TVA: 53,99 Lei 53,99 Lei 59,00 Lei
 • CAS, pensii si indemnizatii. Recalcularea pensiilor
  Problematica asigurarilor sociale preocupa intreaga societate, mai ales in actualul context economico-social si legislativ. Frecventele discutii pe tema modificarilor legislative recente sau preconizate cu privire la noua Lege a pensiilor, recalcularea pensiilor speciale, indemnizatiile prevazute de..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 33,72 Lei
 • Casatoria civila si religioasa in dreptul roman
  Redactata in termeni clari, concisi, lucrarea se adreseaza deopotriva studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si practicienilor dreptului.Cartea, structurata pe titluri, ofera o incursiune in materia casatorie, dar si in cea a divortului.Se remarca prezentarea evolutiei familiei, casatoriei si div..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,00 Lei
 • Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor in materie civila
  Dupa publicarea culegerii de jurisprudenta „Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor de contencios administrativ si fiscal”, care s-a bucurat de un real succes in randul practicienilor dreptului administrativ si fiscal, autorul a inteles sa realizeze si prezenta culegere, in care sa expuna i..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Cererile in procesul civil. Dispozitii speciale
  Noul Cod de procedura civila raspunde necesitatilor vietii socio-economice contemporane si reglementeaza noi institutii procedurale care asigura solutionarea conflictelor juridice prin parcurgerea unor forme simplificate, adaptate unor nevoi pragmatice, precum: procedura ordonantei de plata, procedu..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 38,00 Lei
 • Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
  Lucrarea Citarea si comunicarea actelor de procedura civila. Editia a II-a, revizuita si adaugita se adreseaza in primul rand practicienilor, care vor putea urmari noile solutii legislative in domeniul citarii si comunicarii actelor de procedura, precum si unele interpretari posibile ale acestora, p..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 32,00 Lei
 • Codul civil & Codul de procedura civila - Editia a 4-a (2017-07-02)
  Ingrijire editie: Evelina Oprina, Radu Rizoiu NUME CARTE: Codul civil & Codul de procedura civila - Editia a 4-a (2017-07-02)ISBN: 9786068794426PRET EDITURA: 44.00AUTOR(i): ***EDITURA: Rosetti InternationalCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iulie 2017DATA PUBLICARE: 2017FORMAT: 165x235NUMAR PAGINI: 696..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 44,00 Lei
 • Codul civil - Editia a 7-a (2017-04-10)
  Codul civil. Cu modificarea adusa prin Legea nr. 17/2017.Editia a 7-a actualizata la 10 aprilie 2017. NUME CARTE: Codul civil - Editia a 7-a (2017-04-10)ISBN: 9786068794365PRET EDITURA: 35.00AUTOR(i): Radu RizoiuEDITURA: Rosetti InternationalCOLECTIE: Ad literamCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Mai 20..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 35,00 Lei
 • Codul civil adnotat - Vol. I. Art. 1-257
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .O noua reglementare - anuntata, asteptata, dar si criticata inainte de vreme. Sa nu uitam, insa, ca multe dintre textele care au devenit lege in 2011 au fost, initial, probleme dezbatute si transate de doctrina si jurisprudenta.Pornind de la aceasta..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 52,98 Lei
 • Codul civil si legislatie conexa. Editie Premium
  Ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, culegerea Codul civil si legislatie conexa continua seria editiilor PREMIUM pentru anul 2017. Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, ofera un continut cons..
  Fara TVA: 58,99 Lei 58,99 Lei 65,00 Lei
 • Codul de procedura civila 2017 Jurisprudenta. Sinteze
  Codul de procedura civila 2017. Jurisprudenta. Sinteze reprezinta continuarea unui proiect inceput in 2016.Astfel, in fiecare an, oferim practicianului, studentului sau oricarei persoane interesate de procedura civila un instrument de lucru util, pe care sa il poata avea la indemana pentru informati..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 49,90 Lei
 • Codul de procedura civila comentat si adnotat. Comentarii pe articole. Jurisprudenta. Decizii ale Curtii Constitutionale. Hotarari CEDO. Elemente de drept comunitar. Editia a 2-a
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a reuni teoria si practica recenta, nationala si comunitara, in materie procesual civila. Acolo unde a fost cazul, ea cuprinde exprimarea unor puncte de vedere personale. Practica instantelor nationale este redata fidel, fara interventii in substanta motiva..
  Fara TVA: 156,00 Lei 156,00 Lei 183,03 Lei
 • Codul de procedura civila si legislatie conexa 2017. Editie premium
  Ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, culegerea Codul de procedura civila si legislatie conexa 2017. Editie Premium continua seria editiilor PREMIUM pentru anul 2017. Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica ..
  Fara TVA: 53,99 Lei 53,99 Lei 59,00 Lei
 • Codul de procedura civila. Comentat si adnotat cu legislatie, jurisprudenta si doctrina. Editia a II-a, revazuta si adaugita
  Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii „Titu Maiorescu” si ale revistelor „Dreptul” si „Palatul de Justitie” pe anul 2008, a obtinul PREMIUL „SPECIAL”.Editia a II-a a lucrarii aparuta sub ingrijirea Dr. Mihaela Tabarca si Dr. Gheorghe Buta, Co..
  Fara TVA: 109,00 Lei 109,00 Lei 120,41 Lei
 • Codul de procedura fiscala - Comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice - Actualizat la 15 mai 2010
    NUME CARTE: Codul de procedura fiscala - Comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice - Actualizat la 15 mai 2010ISBN: 9789731273211PRET EDITURA: 38.53AUTOR(i): Emilian DucaEDITURA: Universul JuridicCOLECTIE: Coduri ComentateCOPERTA: BrosataDATA..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 38,53 Lei
 • Codul de procedura fiscala. Actualizat la 10 iunie 2012
  Aceasta noua editie este destinata a fi un instrument destinat, in principal, practicienilor. Din aceasta cauza, articolele Codului de procedura fiscala sunt urmate de normele metodologice si instructiuni de aplicare, dar si trimiteri la legislatia secundara ori complementara, dupa caz.Desi jurispru..
  Fara TVA: 47,99 Lei 47,99 Lei 52,98 Lei
 • Codul de procedura penala. Cu modificarile aduse prin Legea nr. 9/2017
  Codul de procedura penala. Legea de aplicare nr. 255/2013Contine:Reglementari anterioareLegislatie conexaDecizii ale Curtii ConstitutionaleRecursuri in interesul legiiHotarari prealabileIndex. NUME CARTE: Codul de procedura penala. Cu modificarile aduse prin Legea nr. 9/2017ISBN: 9786068794389PRET E..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 19,00 Lei
 • Codul fiscal - Editia a 3-a (2017-06-12)
  Editie ingrijita de Mihaela Gherghe, Nicoleta Gociu NUME CARTE: Codul fiscal - Editia a 3-a (2017-06-12)ISBN: 9786068794402PRET EDITURA: 25.00AUTOR(i): ***EDITURA: Rosetti InternationalCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iulie 2017DATA PUBLICARE: 2017FORMAT: 165x235NUMAR PAGINI: 368..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Codul muncii comentat si adnotat cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta
  Codul muncii (Legea nr. 53/2003) este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru. El se aplica atat raporturilor de munca aflate direct sub incidenta sa, cat si celor reglementate prin legi speciale [art. 1 alin. (2)], precum si celor neintemeiate pe un co..
  Fara TVA: 97,98 Lei 97,98 Lei 119,00 Lei
 • Codul muncii comentat. Editia a VII-a, actualizata
  Elaborarea prezentei editii (a VII-a) a fost determinata, in special, de epuizarea tirajului editiei anterioare.Profitand de aceasta ocazie, lucrarea de fata a fost actualizata, avand in vedere, printre altele, modificarea art. 137 alin. (1) din Codului muncii. Cu aceasta ocazie, au fost aduse imbun..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 59,00 Lei
 • Codul muncii. Vol. I (Art. 1-170). Vol. II (Art. 171-298) - Editia a II-a revazuta si adaugita
    NUME CARTE: Codul muncii. Vol. I (Art. 1-170). Vol. II (Art. 171-298) - Editia a II-a revazuta si adaugitaISBN: 9789731272399PRET EDITURA: 150.00AUTOR(i): Alexandru TicleaEDITURA: Universul JuridicCOLECTIE: Coduri ComentateCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Februarie 2010DATA PUBLICARE: 2010FORMAT: 1..
  Fara TVA: 134,99 Lei 134,99 Lei 150,00 Lei
 • Codul penal
  Lucrarea este conceputa pe structura Codului penal in vigoare, fiecarui articol fiindu-i atasate toate informatiile necesare cu privire la aplicarea sa in practica: conexiunile cu alte acte normative; trimiteri la doctrina referitoare la articolul respectiv (monografii, articole publicate in reviste..
  Fara TVA: 103,98 Lei 103,98 Lei 115,50 Lei
 • Codul penal si noul cod penal - Actualizat la 15 mai 2010
    NUME CARTE: Codul penal si noul cod penal - Actualizat la 15 mai 2010ISBN: 9789731272436PRET EDITURA: 14.45AUTOR(i): Dan LupascuEDITURA: Universul JuridicCOLECTIE: Pro legeCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Mai 2010DATA PUBLICARE: 2010FORMAT: 150x200NUMAR PAGINI: 460..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 14,45 Lei