Carti de Drept & Legislatie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acordul de recunoastere a vinovatiei
  In societatea romaneasca a ultimilor ani a fost sesizata lipsa celeritatii procedurilor penale in general, dar si faptul ca gradul de incredere a justitiabililor in actul de justitie este in scadere, impunandu-se necesitatea cresterii nivelului de transparenta a procedurilor. In acest context, avand..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 30,00 Lei
 • Acordul de recunoastere a vinovatiei. Conform noilor Coduri
  Lucrarea Acordul de recunoastere a vinovatiei prezinta o abordare de interes pentru etapa tranzitorie actuala a dreptului procesual penal romanesc, avand in vedere caracterul de noutate absoluta pentru peisajul legislativ autohton a institutiei acordului de recunoastere a vinovatiei. Autorii incearc..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 48,00 Lei
 • Actele executorului judecatoresc
  Aceasta lucrare prezinta o analiza aprofundata a tuturor celor 254 de acte pe care executorul judecatoresc le efectueaza in vederea indeplinirii atributiilor și indatoririlor sale legate de punerea in executare a titlurilor executorii.Conform dispozițiilor noului Cod de procedura civila, principalel..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 49,00 Lei
 • Actiunea civila. Perspectiva comparativa
  Lucrarea Actiunea civila. Perspectiva comparativa abordeaza o tema extrem de generoasa, pentru ca, practic, reprezinta „figura centrala” a dreptului procesual civil.  Intr-o societate ideala (spre care, cu siguranta, tindem, desi poate nu vom ajunge niciodata), comportamentul uman ar trebui sa fie s..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Actiunea in anularea actelor frauduloase
  Lucrarea Actiunea in anularea actelor frauduloase isi propune prezentarea unei institutii juridice de dreptul insolventei, cu o utilitate practica deosebita pentru protectia drepturilor creditorilor. Descrierea profilului juridic al actiunii pentru anularea actelor frauduloase incheiate in perioada ..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 32,00 Lei
 • Actiunea in evacuare. Practica judiciara comentata
  Conceputa ca o culegere de practica judiciara, lucrarea valorifica hotarari judecatoresti cat mai diverse, pronuntate in materia evacuarii, inclusiv solutii ale Curtii Constitutionale, ale Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, multe dintre acestea evidenti..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 35,64 Lei
 • Actiunile civile si taxele judiciare de timbru
   Structurata pe pilonul Legii nr. 146/ 1997, lucrarea de fata a devenit mai mult decat un studiu dedicat taxelor judiciare de timbru, convertindu-se intr-un instrument de lucru util variatelorprofesiuni juridice.    Astfel, fiind conceputa ca un veritabil ghid pentru practicianul dreptului, lucrarea..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 52,98 Lei
 • Actiunile de carte funciara
  Cartea Actiunile de carte funciara cuprinde o analiza elaborata a jurisprudentei relevante in domeniul publicitatii imobiliare, hotararile fiind selectate din actiunile clasice de carte funciara: plangere impotriva incheierilor de carte funciara, actiunea in prestatie tabulara si actiunea in rectifi..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 59,00 Lei
 • Actul juridic civil
  Volumul constituie un material de studiu pentru studenti, dar poate deveni si un instrument practic, de lucru, pentru specialisti, continutul cartii prezentandu-se intr-o forma sintetica si accesibila. Demersul stiintific se inscrie in spatiul uneia dintre institutiile fundamentale pe care se edific..
  Fara TVA: 40,99 Lei 40,99 Lei 47,20 Lei
 • Administratia publica 2017. Culegere de acte normative
  Pana la concretizarea procesului de codificare administrativa, publicarea unor culegeri de acte normative privind organizarea si functionarea administratiei publice ramane un demers util, in conditiile in care navigarea prin acest labirint normativ este dificila pentru profesionisti dar, mai ales, p..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 34,90 Lei
 • Agenda fiscala PFA 2012
  40.000 lei ! Atat poate ajunge AMENDA pentru intarzierea platii unei obligatii fiscale! Asistentul care va scapa acum din ghearele Fiscului, CD Agenda fiscala 2012 pentru PFA, are grija de:Evidenta clara a tuturor obligatiilor fiscale ce va revin – tipuri de declaratiiTermenele declarativeTermenele ..
  Fara TVA: 103,99 Lei 103,99 Lei 141,75 Lei
 • Ajutorul de stat - afaceri cu bani publici. Aspecte practice privind aplicarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat
  Intrucat politica ajutorului de stat a evoluat semnificativ, la nivel comunitar, in ultimii ani, de cele mai multe ori, aceasta problematica este foarte putin cunoscuta in Romania.In aceasta situatie, devine extrem de importanta nevoia de a prezenta si explica principiile fundamentale care stau la ..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 24,00 Lei
 • Amanarea aplicarii pedepsei in teoria si practica dreptului penal
  Desi amanarea aplicarii pedepsei a mai facut obiectul preocuparilor doctrinei noastre din ultimii ani, subiectul este departe de a fi epuizat, data fiind noutatea institutiei si multiplele probleme pe care reglementarea in vigoare le poate genera in practica. De aceea, o monografie consacrata exclus..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 38,00 Lei
 • Analiza comportamentala in procesul penal. Compendiu universitar
  Incalcarea normelor juridice penale determina nasterea unui raport de conflict intre stat si autorul infractiunii, raport juridic care, in final, va asigura identificarea faptuitorului si tragerea sa la raspundere penala. Responsabilitatea indeplinirii acestor sarcini revine organelor specializate a..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 55,00 Lei
 • Analiza infractiunii de conflict de interese si comentarii de practica judiciara
  Lucrarea isi propune sa analizeze, din punct de vedere teoretic si practic, cele mai importante aspecte care se desprind din jurisprudenta instantelor din Romania in materia a ceea ce reprezinta conflictul de interese care imbraca haina penala. In cei mai bine de 10 ani care au trecut de la incrimin..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 38,00 Lei
 • Anularea actelor administrative ale CNVM
  Bun cunoscator al pietei de capital din Romania, dl. Constantin Patraulea – fost sef al compartimentului juridic al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare – prezinta cititorilor prima culegere de practica judiciara din Romania in materia valorilor mobiliare, punand la dispozitia celor interesati o..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 22,15 Lei
 • Anularea actului administrativ
  Lucrarea cuprinde o incursiune in jurisprudenta relevanta din domeniul achizitiilor publice, taxelor speciale, fondurilor europene si fiscalitatii. Este examinata practica instantelor judecatoresti referitoare la probleme de interes, cu privire speciala asupra aspectelor ce au dus la anularea actulu..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 38,00 Lei
 • Apelul in procesul civil
  Anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila, apelul a mai existat in legislatia procesual civila din Romania, dispozitiile care il reglementau fiind abrogate de legiuitorul comunist in iunie 1952, pentru ca, ulterior, sa fie reintroduse in vechiul Cod de procedura civila, prin Lege..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 36,00 Lei
 • Apelul in procesul civil
  Scopul acestei lucrari este acela de a oferi o analiza de actualitate a dispozitiilor de procedura aplicabile in materia caii de atac a apelului, astfel cum acestea se regasesc in Noul Cod de procedura civila, intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013. Evident ca s-a intentionat a se insista in..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 39,00 Lei
 • Apelul. Jurisprudenta relevanta
  Contemporani ai unei mult prea indelungate perioade de efervescenta legislativa, intretinuta si catalizata de o continua restructurare si reasezare a sistemelor sociale, intr-un cadru pe care il dorim a fi unul esentialmente european, asistam la aceasta zbatere avand constiinta finalului inevitabil ..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 44,00 Lei
 • Aplicarea privata a regulilor concurentei in Uniunea Europeana - Actiunile in despagubire promovate in fata instantelor nationale si tribunalelor arbitrale
  Cartea abordeaza obiectivele conflictuale ale Directivei 2014/104/UE, dispozitiile conflictuale ale acesteia, conflictele dintre dreptul Uniunii Europene si normele procedurale si materiale nationale care au incidenta asupra aplicarii private a regulilor concurentei, conflictele dintre drepturile om..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 35,00 Lei
 • Approches franco-roumaines face au defi Europeen
  Pour marquer le quinzieme anniversaire du College Juridique Franco-roumain d'etudes europeennes, un colloque d'une journee s'est tenu le 26 Novembre 2011 a la Faculte de Droit de l'Universite de Bucarest, intitule Approches franco-roumaines face au defi europeen. Le theme adopte se voulait aussi ouv..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 42,39 Lei
 • Ar fi fost prea frumos
  Senatorul Ioan Chelaru si-a propus, asa cum rezulta dintr-o confesiune de credinta mai veche a Domniei sale, sa facadin demnitatea de senator o normalitate, consimtita si realizata prin mari eforturi, uneori prin sacrificii, dar niciodata prin compromisuri care sa-i invalideze valorile si convingeri..
  Fara TVA: 94,00 Lei 94,00 Lei 110,00 Lei
 • Ar fi fost prea frumos - revizuirea constitutiei
  Sa nu fii nostalgic...a fost totusi un capitol important... si da, cred... o realizare pe care putini o ating, iar tu ai fost dintre cei merituosi... calitatea de demnitar ti-a intregit intr-un fel imaginea complexa a avocatului si universitarului care esti... Mi s-a parut mereu ca arati asa cum ar ..
  Fara TVA: 94,00 Lei 94,00 Lei 110,00 Lei
 • Asistenta judiciara in materie penala la nivel european
  Evolutia criminalitatii de toate genurile la nivelul Uniunii Europene, cu un pronuntat accent pe criminalitatea organizata, a impus perfectionarea tuturor formelor de cooperare judiciara, atat in ceea ce priveste asigurarea unui cadru normativ eficient, cat si in ceea ce priveste profesionalizarea s..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 45,00 Lei
 • Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala
  Prezenta lucrare, intitulata „Asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala”, constituie ultimul efort creator al prof. Octavian Capatina (1919-2008), stralucit privatist, un “erudit al dreptului privat“, cum excelent l-a caracterizat doamna prof. Brandusa Stefanescu intr-un rem..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Asociatia de proprietari. Actualizat 5 ianuarie 2016
  Din sumar:A. Legislatie:Legea nr. 230/2007;H.G. nr. I.588/2007; B. Jurisprudenta:Administrator asociatie de proprietari. Concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului;Anulare act. Hotarare a asociatiei de proprietari. Detinere de animale de companie;Inregistrarea unui punct de lucru ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,00 Lei
 • Autoritatea parinteasca
  Structurata in 7 capitole, lucrarea de fata analizeaza, pe langa aspectele legate de autoritatea parinteasca propriu-zisa – drepturile si obligatiile parintilor fata de copii, luarea deciziilor cu privire la minori, stabilirea domiciliului acestora, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 43,00 Lei
 • Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun
  Popularitatea si expresivitatea conceptelor de buna-credinta si de rea-credinta se datoreaza faptului ca acestea au semnificatii proprii si in vorbirea comuna, diferite de multe ori de semnificatia lor juridica mai precisa, tragandu-si seva din notiuni religioase si morale, ale caror origini se pier..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 47,00 Lei
 • C.O.R. Clasificarea ocupatiilor din Romania. 22 aprilie 2014
  Lucrarea C.O.R. Clasificarea ocupatiilor din Romania se adreseaza nu doar domeniului juridic, ci si domeniului resurselor umane, functionarilor publici din cadrul administratiei publice centrale, din cadrul administratiei publice locale si din cadrul autoritatilor administrative autonome, organizati..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 13,90 Lei
 • Caile de atac de retractare in procesul civil
  Lucrarea Caile de atac de retractare in procesul civil elaborata de autoare reprezinta un demers stiintific deosebit de util din punct de vedere doctrinar, dar si practic, unul din primele de amploare in materie, dupa elaborarea noului Cod de procedura civila. Teza se intemeiaza pe reglementarile ge..
  Fara TVA: 50,99 Lei 50,99 Lei 59,00 Lei
 • Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman
  In calitate de conducator stiintific al tezei de doctorat Camera de consiliu in dreptul procesual civil roman, elaborata de doctoranda Madalina Jebelean, am constatat ca tema aleasa constituie o premiera prin modul de abordare in doctrina romaneasca, avand un important impact teoretic si practic. Au..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 42,00 Lei
 • Camera preliminara
  Institutie nou introdusa in legislatia din Romania, procedura in camera preliminara reprezinta o faza intermediara si deosebit de importanta a procesului penal, fiind legatura dintre urmarirea penala si faza de judecata. Dupa 3 ani de la intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala si numero..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 43,00 Lei
 • Cartea funciara, Vol. 1+2
   Vol. 1 - Legea 7/1996Vol. 2- Noul Cod civilConcentrarea intr-o singura culegere a intregii practici judecatoresti si a titlurilor doctrinei in materia cartii funciare, publicata pe parcursul a mai bine de un secol (1886–2011) in periodicele juridice, grupate, potrivit tematicii dezbatute, pe artico..
  Fara TVA: 169,99 Lei 169,99 Lei 199,00 Lei
 • CAS, pensii si indemnizatii. Recalcularea pensiilor
  Problematica asigurarilor sociale preocupa intreaga societate, mai ales in actualul context economico-social si legislativ. Frecventele discutii pe tema modificarilor legislative recente sau preconizate cu privire la noua Lege a pensiilor, recalcularea pensiilor speciale, indemnizatiile prevazute de..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Casatoria civila si religioasa in dreptul roman
  Redactata in termeni clari, concisi, lucrarea se adreseaza deopotriva studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si practicienilor dreptului.Cartea, structurata pe titluri, ofera o incursiune in materia casatorie, dar si in cea a divortului.Se remarca prezentarea evolutiei familiei, casatoriei si div..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 28,00 Lei
 • Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor in materie civila
  Dupa publicarea culegerii de jurisprudenta „Cauze celebre si solutii inedite ale instantelor de contencios administrativ si fiscal”, care s-a bucurat de un real succes in randul practicienilor dreptului administrativ si fiscal, autorul a inteles sa realizeze si prezenta culegere, in care sa expuna i..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 30,00 Lei
 • Cauzele justificative
  In lucrarea, Cauzele justificative autorii isi incep studiul cu analiza caracterului penal al faptei savarsite, prin acesta intelegand insusirea acesteia de a prezenta niste trasaturi esentiale, adica chintesenta ei de a se regasi in toate situatiile intr-o triada de realitati bine determinate si le..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 36,00 Lei
 • Cererile in procesul civil. Dispozitii generale
  Instanta civila nu se investeste, de regula, din oficiu. Procesul civil incepe prin inregistrarea unei cereri in justitie, facuta de cel care pretinde apararea drepturilor si intereselor sale sau care urmareste solutionarea unei situatii juridice. Institutia cererilor in justitie este esentiala intr..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 42,00 Lei
 • Cererile in procesul civil. Dispozitii speciale
  Noul Cod de procedura civila raspunde necesitatilor vietii socio-economice contemporane si reglementeaza noi institutii procedurale care asigura solutionarea conflictelor juridice prin parcurgerea unor forme simplificate, adaptate unor nevoi pragmatice, precum: procedura ordonantei de plata, procedu..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 38,00 Lei
 • Citarea si comunicarea actelor de procedura civila
  Lucrarea Citarea si comunicarea actelor de procedura civila. Editia a II-a, revizuita si adaugita se adreseaza in primul rand practicienilor, care vor putea urmari noile solutii legislative in domeniul citarii si comunicarii actelor de procedura, precum si unele interpretari posibile ale acestora, p..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 32,00 Lei
 • Codul civil & Codul de procedura civila - Editia a 4-a (2017-07-02)
  Ingrijire editie: Evelina Oprina, Radu Rizoiu NUME CARTE: Codul civil & Codul de procedura civila - Editia a 4-a (2017-07-02)ISBN: 9786068794426PRET EDITURA: 44.00AUTOR(i): ***EDITURA: Rosetti InternationalCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Iulie 2017DATA PUBLICARE: 2017FORMAT: 165x235NUMAR PAGINI: 696..
  Fara TVA: 38,99 Lei 38,99 Lei 44,00 Lei
 • Codul civil - Ediţia a 7-a (2017-04-10)
  Codul civil. Cu modificarea adusa prin Legea nr. 17/2017.Editia a 7-a actualizata la 10 aprilie 2017. NUME CARTE: Codul civil - Ediţia a 7-a (2017-04-10)ISBN: 9786068794365PRET EDITURA: 35.00AUTOR(i): Radu RizoiuEDITURA: Rosetti InternationalCOLECTIE: Ad literamCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Mai 20..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 35,00 Lei
 • Codul civil adnotat - Vol. I. Art. 1-257
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .O noua reglementare - anuntata, asteptata, dar si criticata inainte de vreme. Sa nu uitam, insa, ca multe dintre textele care au devenit lege in 2011 au fost, initial, probleme dezbatute si transate de doctrina si jurisprudenta.Pornind de la aceasta..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 52,98 Lei
 • Codul civil si legislatie conexa. Editie Premium
  Ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, culegerea Codul civil si legislatie conexa continua seria editiilor PREMIUM pentru anul 2017. Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, ofera un continut cons..
  Fara TVA: 57,99 Lei 57,99 Lei 65,00 Lei
 • Codul de procedura civila 2017 Jurisprudenta. Sinteze
  Codul de procedura civila 2017. Jurisprudenta. Sinteze reprezinta continuarea unui proiect inceput in 2016.Astfel, in fiecare an, oferim practicianului, studentului sau oricarei persoane interesate de procedura civila un instrument de lucru util, pe care sa il poata avea la indemana pentru informati..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 49,90 Lei
 • Codul de procedura civila comentat si adnotat. Comentarii pe articole. Jurisprudenta. Decizii ale Curtii Constitutionale. Hotarari CEDO. Elemente de drept comunitar. Editia a 2-a
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a reuni teoria si practica recenta, nationala si comunitara, in materie procesual civila. Acolo unde a fost cazul, ea cuprinde exprimarea unor puncte de vedere personale. Practica instantelor nationale este redata fidel, fara interventii in substanta motiva..
  Fara TVA: 146,99 Lei 146,99 Lei 183,03 Lei
 • Codul de procedura civila si 12 legi uzuale, ed. a 11-a, actualizat 15 septembrie
  Codul de procedura civila si 12 legi uzuale cuprinde Codul de procedura civila in vigoare, iar in extras sunt redate dispozitiile tranzitorii si de punere in aplicare din Legea nr. 76/2012 si din Legea nr. 2/2013, toate textele fiind actualizate la zi.\r\nIn plus, Codul de procedura civila si 12 leg..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 27,00 Lei