Carti de Biblioteca pentru toti

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Balanta
  „In absenta autorului, plecat dintre semeni la 21 septembrie 1992, personajele literaturii sale, de la schita la piese de teatru si roman, continua sa ne retina atentia, evoluand spectaculos, odata cu viciile lor generice, in contemporaneitate. Ion Baiesu a fost vizionar. Isi propusese, daca destinu..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • Balta alba. Calatorie in Africa si alte scrieri in proza
  Calatorie in Africa constituie primul text din literatura noastra care se structureaza in perspectiva unei teme ce depaseste proza epocii, anticipand una dintre achizitiile modernitatii; gasim aici ceea ce as numi tema povestirii ca spatiu securizant. Calatorul, deloc nepasator fata de primejdiile d..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • Bunavestire. Vol. 1
  „Bunavestire este un punct de hotar in evolutia romanului romanesc. A spulberat fundamentele realismului traditional intrucat a produs dovada ca romanul poate fiinta si fara preceptele constrangatoare ale verosimilului, fara respectul paralizant pentru determinari, cauzalitati si motivatii socio-psi..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Bunavestire. Vol. 2
  „In peisajul literaturii romane, cu numerosi scriitori de nisa, atenti, prea atenti la miscarile imprevizibile ale modei si la cerintele pietei, preocupati doar de efectul imediat al cartilor lor, Nicolae Breban e o prezenta stingheritoare. El se arata a fi un calaret singuratic cu ochii atintiti la..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Cantece tiganesti si alte poeme
  „Tiganii lui Miron Radu Paraschivescu nu sunt arzaatorii gitanos andaluzi razboindu-se cu la guardia civil, ci bieti oameni nevoiasi, obedienti, care-si canta iubirile arzoaie, se blestema, se parasc, viseaza, iar infruntarile cele mai sangeroase dintre ei nu depasesc vendeta marunta din Rica, ce ad..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Cel mai iubit dintre pamanteni - Vol. 3
  „Cel mai iubit dintre pamanteni, este un roman total, i-am zis eu in cronica pe care am scris-o indata dupa aparitia lui. Un roman, altfel spus, cu mai multe paliere, mai multe teme si un numar mare de personaje: roman politic (despre obsedantul deceniu), roman de dragoste (istoria unui tanar profes..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Ciresarii, Aripi de zapada, Vol. 4
  „Muntii acoperiti cu zapada le aduc Ciresarilor numeroase provocari. Lupii flamanzi, avalansele si prapastiile sunt ingrediente ale aventurii lor in confruntarea cu niste banditi care cauta o enigmatica si nepretuita cutie albastra, disparuta in urma unui hold-up tipic din Bucurestiul anului 1944. P..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Ciresarii, Drum bun, ciresari!, Vol. 5
  Aventurile Ciresarilor se incheie pe malul Marii Negre, prin cautarea unei cetati fantomatice scufundate in adanc. Tinerii eroi isi probeaza din nou curajul, inventivitatea si capacitatea de a rationa. Provocarea este mai fascinanta ca oricand, pentru ca existenta unor „turnuri“ sau „coloane“ nestiu..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Cronica de familie, Vol. 3
  Cum in Cronica exista, din cand in cand, cate un Jeu pus la cale de acel Je al cronicarului, aflam ca unul dintre modelele sale il constituie fratii Goncourt. Or, din Jurnalul acestora aflam ca orice nobilime (...) gaseste viata de-a gata si o consuma imediat, cu lacomie, asa incat intra foarte cura..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Excelsior
  „Volumul de fata, intitulat Excelsior, o generoasa antologie a poeziilor lui Alexandru Macedonski, incearca sa ofere publicului imaginea cat mai cuprinzatoare a zonei ce a conferit autorului celebritate, adica a poeziei sale; se regasesc aici toate piesele reusite ale lui Macedonski, alaturi de alte..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Fetele tacerii. Vol. 1
  „Nu exista probabil niciun roman in literatura romana care sa egaleze macar, nu sa depaseasca, Fetele tacerii in materie de atrocitati traite, savarsite, suportate. Brutala, primitiva, abrutizata, lumea cartii lui Augustin Buzura sta pe un cazan de ura care fierbe. Romanul propune, de fapt, o calato..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Fetele tacerii. Vol. 2
  „In ciuda suferintelor pe care partizanii din Apuseni, Fagaras si Maramures le-au provocat, lupta si curajul lor au zguduit frica, indolenta si starea de hibernare a unui popor care, de cele mai multe ori, in locul demnitatii si infruntarii istoriei alege suferinta, rabdarea, asteptarea. Am strabatu..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Galeria cu vita salbatica
  „Romanul Galeria cu vita salbatica este un roman cum putine sunt in literatura romana, romanul postcomunist inca aspirand, cu alarmant de rare exceptii, al constructii narative de asemenea deschidere si miza si la partituri polifonice de un asemenea rafinament. O aspiratie inca neatinsa pentru parte..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei
 • Intunecare, Vol. 1
  „De altminteri, ne asigura, mereu, autorul, tabloul societatii imediat postbelice este moral fracturat atat de cauze sociale multiple cat si de intelesuri foarte erogene conferite evenimentelor de protagonisti. Or, in noua realitate fiecare se simte indreptatit sa solicite ceva de la viata, de la is..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Intunecare, Vol. 2
  „Intunecare este un titlu ce a ajuns sa contina in sine mai multe sensuri, cel antropologic destinal fiind, desigur, cel mai profund. Dar acest inteles va fi – pentru multi cititori – corelat mereu si cu semnificatii sociale si psihologice. De ce? Pentru simplul motiv ca baza sociala si cea psiholog..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Iubim, Vol. 3
  Poate ca realitatea crancena a razboiului sa fi transmis autorului dorinta de evaziune intr-un Iasi livresc, boem si, totusi, tragic? Intre popota regimentului din stepa precaucaziana si carciuma pitoreasca a Feigai Papis din roman sa se fi tesut niscaiva legaturi informale, pe filiera aburilor de m..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • La lilieci - Vol. 2
  Avem de-a face in La Lilieci, cum foarte expresiv ne spune o formula dintr-un poem, cu „un teatru mare cat satul“. Este, intr-un sens mai larg, o poezie a „rolurilor“, in care autorul-povestitor preia masti, intrupeaza personaje din universul taranesc si, mai ales, „fotografiaza“ date si situatii al..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • La Medeleni, Vol. 3
  „Ultima parte a cartii, intre vanturi, se situeaza, tipologic, intre mai multe tipuri de roman active in epoca: romanul de medii sociale (despre Iasiul postbelic, mahalagizat si trivializat), romanul eseu (despre inceputurile literare mature ale lui Danut), romanul «rusesc» de dragoste, dintre Olgut..
  Fara TVA: 5,36 Lei 5,36 Lei 13,39 Lei
 • Poemul invectiva si alte poeme
  „Ca multi avangardisti, Bogza a manifestat o inclinatie speciala pentru volumele cu caracter programatic. Daca Jurnal de sex era compus ca o monografie a puritatii instinctului erotic, Poemul Invectiva este conceput ca o «cronica neagra» a ravagiilor sexualitatii, a instinctului primar, incontrolabi..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Romania pitoreasca. Schite si povestiri
   „Avem de-a face, pe ansamblu, cu o scriere situata undeva intre memorialul romantic de calatorie si textul de promovare a «identitatii» autohtone. Organizat in secvente scurte, memorialul compenseaza lentoarea specifica strabaterii «la pas» a distantelor printr-o anumita viteza – si concizie – a re..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Teatru
   „Daca poezia lui Alecsandri a jucat un rol important in structurarea si stabilirea genului inainte de Eminescu, daca proza sa a dat un puternic impuls genului memorialistic, dezvoltat catre sfarsitul acestui secol care a vazut cele mai rapide si mai revolutionare treceri la modernitate, teatrul est..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Tiganiada, Ion Budai-Deleanu
  „Nicio alta opera literara romaneasca n-a avut atata ghinion ca Tiganiada, epopee careia i-a trebuit un secol si jumatate pentru a fi recunoscuta drept o mare creatie. [...] Mai poate fascina epopeea astazi? Prin ce anume? Raspunsul se afla intr-o noua lectura a acestei epopei barochiste, poem epic ..
  Fara TVA: 7,36 Lei 7,36 Lei 13,39 Lei
 • Un port la rasarit
  In 1941, cand a publicat Un port la rasarit, Radu Tudoran avea treizeci si unu de ani, ceea ce inseamna ca a inceput sa lucreze la acest prim roman al sau, de aproximativ cinci sute de pagini, inca dinainte de a implini treizeci. La acea varsta stia aproape totul despre lumea in care traia si isi pr..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei