Carti de Studii religioase

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Adevarurile in care cred. Editia a doua
  A placut Facatorului si Judecatorului nevointelor noastre sa randuiasca de la inceput ca vremea vietii noastre pamantesti sa fie vreme pregatitoare pentru vesnicie, vreme de deprindere, vreme de lupta si nevointe, vreme de razboi duhovnicesc, nu vreme de nelucrare, de desertaciune si stat ­degeaba, ..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Anne. Casa cu frontoane verzi. Vol. II
  A trecut ceva vreme de cand primii cititori ai acestui indragit roman descopereau plini de incantare lumea lui Anne Shirley din Green Gables, iar eroina ramane, pana astazi, unul dintre cele mai iubite personaje din literatura pentru copii - si pe buna dreptate! Nu ai cum sa nu ramai fermecat de fet..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Arhipelagul Sfintilor
  Aceasta odisee in Grecia ortodoxa - impresii de calatorie si tratat de viata duhovniceasca deopotriva - il poarta pe cititor la Atena, Delphi si Salonic, apoi din insula in insula (Corfu, Mitilini, Samos, Patmos, Tinos, Eghina, Santorin, Evia), pe urmele marilor figuri duhovnicesti ale crestinismulu..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Calatoria Sfantului abate Brendan
  Calatoria Sfintului abate Brendan este o sinteza din secolele VIII-IX intre traditia legendara celtica si gindirea crestina. Autorul anonim imbina doua genuri narative hibernice, immram si echtra, si le supune unui proces de interpretare crestina, descriind calatoria pe care Sfintul Brendan o intrep..
  Fara TVA: 29,71 Lei 29,71 Lei 34,95 Lei
 • Catehezele mici
  De trei ori pe saptamana, miercuri, vineri si duminica, in zorii zilei, dupa slujba utreniei, Sfantul Teodor Studitul adresa un Cuvant monahilor sai. Tematica era foarte diversa, de multe ori cuvantul fiind prilejuit de sarbatori sau praznuiri liturgice, alteori de evenimente din viata cotidiana a m..
  Fara TVA: 56,70 Lei 56,70 Lei 63,00 Lei
 • Cine este Hristos?
  Pentru a fi cineva crestin- nu ajunge sa spuna cuvinte frumoase pentru Hristos;- nu ajunge sa creada ca Hristos a fost cea mai mare personalitate a lumii.Iata deci intrebarea noastra fundamentala:- Cine a fost Hristos?- Ce trebuie sa credem despre El?Cercetarea nu este daunatoare credintei. Dimpotri..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,99 Lei
 • Conversatii cu Dumnezeu pentru parinti
  Inca din primele luni dupa publicarea volumului I din Conversatii cu Dumnezeu, in mai 1995, a aparut o cerere de instrumente care sa vina in sprijinul parintilor, in demersul acestora de a le face cunoscute si copiilor minunatele concepte ale acestui extraordinar dialog. Cititorii doreau o modalitat..
  Fara TVA: 39,90 Lei 39,90 Lei 42,00 Lei
 • Crestinismul bizantin
  �Inca de la sfarsitul Evului Mediu, neamurile fac sa se spulbere teocratia pontificala, �institutia� se opune �evenimentului�, trairea duhovniceasca se opune teologiei, trairea pur si simplu se opune vietii religioase. Numitele disocieri au starnit spiritul de cucerire si au desteptat constiinta. As..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 34,99 Lei
 • Cruci de gratii
  Cind l-am intalnit, avea deja zece ani de temnita grea in urma lui! Urcase de la inceputurile sale Calvarul Bisericii Unite al carei preot era. Consacrat episcop in ziua sfantului Andrei, la 30 noiembrie 1948, primul dintre ierarhii "clandestini" ai acestei Biserici, fusese nu peste mult arestat. N-..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Cum sa ne pastram familia
  Cartea de fata � scrisa de Elena Morozova, doctor in psihologie, profesor universitar de psihologie si pedagogie � constituie o resursa de mare folos pentru cei care isi doresc sa-si pastreze familia intreaga si s-o fereasca de suferintele carora patimile si neputintele noastre le pot da nastere. Li..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Cuvinte la duminica Floriilor si la Joia Mare
  Fie ca si noi sa ajungem ravnitori ai lui Iosif celui cu bun chip, cerand si primind Trupul lui Hristos, spre a?l infasura in constiinta noastra ca intr?un giulgiu curat intru alungarea demonilor potrivnici, spre sfintirea sufletelor si trupurilor noastre si spre slava Celui ce prin moartea Sa ne?a ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Descoperind ortodoxia
  "Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide." (Matei, 7, 7-8)In ultimii ani, tot mai multe persoane, in special provenite din tari straine, aleg sa vina la adevarata Biserica a lui Hristos, cea ..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Dumnezeu povestit pe intelesul unei femei
  O carte plina de candoare si prospetime, care te poarta in adevarate excursii biblice si patristice, asemenea unei plimbari in fapt de seara. De la gradina Raiului si facerea lumii pina la stihiile care ajung sa se razbune pe oameni, intrebarile te mentin intr-o asteptare plina de emotii si incintar..
  Fara TVA: 28,50 Lei 28,50 Lei 30,00 Lei
 • Evanghelii Gnostice
  Scrierile descoperite in Egipt, la Nag Hammadi, sunt texte inedite care ne ofera o imagine a multitudinii de interpretari pe care mintile oamenilor din primele secole crestine le-au exprimat in urma contactului revelatoriu cu miracolul invataturii lui Iisus Hristos. Aparent simple si usor de inteles..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 39,00 Lei
 • Evocari bisericesti
  Exista la Dan Chiachir, cunoscut indeosebi prin articolele si eseurile sale cu tematica religioasa, o latura de moralist care il facea pe criticul literar Mircea Platon sa-l considere "unul dintre marii observatori si evocatori ai supravietuirii Romaniei precomuniste (burgheze, taranesti, de mahala,..
  Fara TVA: 12,60 Lei 12,60 Lei 14,00 Lei
 • Flavian
  In romanul de fata, autorul ne propune Ortodoxia autentica, traita, perfect adaptata zilelor noastre si cu o larga adresabilitate, fiindca aici se va putea regasi oricine, fie el mai mult sau mai putin initiat in ale credintei: de la adultul care nu accepta trecerea anilor la tinerii proaspat casato..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Herghelia verde - Insemnarile vraciului Sofur despre Timur Lenk
  Inzestrat cu o viziune cuprinzatoare asupra vietii si a mersului lucrurilor, Sofur, medicul de curte al lui Timur Lenk, ne ofera o uimitoare descriere a perioadei de expansiune a dominatiei mongole, intretesand fapte istorice reale cu fine observatii psihologice si redandu-ne astfel intr-un tablou a..
  Fara TVA: 26,10 Lei 26,10 Lei 29,00 Lei
 • Homo americanus. Editia a doua
  Intr-un fel, homo americanus, asa cum se afla radiografiat aici, este "omul recent" al Parintelui Calciu - ca sa evoc o sintagma pe care domnul patapievici a facut-o celebra intr-o carte nu mai putin radicala, in sistemul ei de referinta, decat cea de fata. In registre diferite este vorba, aici si a..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Hristos este plinatatea vietii
  Hristos este plinatatea vietiiPe data de 27 noiembrie 2013, Sfantul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a trecut in mod oficial pe Batranul Porfirie din Kavsokalivia in randul sfintilor Bisericii Ortodoxe.Sfantul Porfirie, "clarvazator, modest, smerit si inflacarat", era plin de dragoste arzatoare pent..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Iisus Hristos in legendele romanesti
  Iisus Hristos in legendele romanestiCum bine precizeaza titlul cartii, nu avem de-a face cu legende despre Iisus Hristos, ci cu legende in care El este prezent intr-o masura mai mare sau mai mica. Sunt legende in care prezenta Domnului este tangentiala (de pilda, unele dintre legendele Nasterii, cel..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Intrarea in imparatie. Editia a doua adaugita
  Cartea de fata este una din cele mai frumoase si reprezentative din literatura ortodoxa contemporana. Scrisa intr-un stil aparte, de maxima concentrare, subtilitate si profunzime, ea restituie cititorului modern accesul spre specificul experientei religioase ortodoxe in impletirea ei indisociabila: ..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Misterul cinei de pe urma. Isus si radacinile iudaice ale euharistiei
  In ultimii ani, crestinii de pretutindeni redescopera originile iudaice ale credintei lor. Iar intre riturile crestine, Pastele, sarbatoarea Invierii Domnului, are cele mai puternice legaturi cu religia vechilor evrei. Brant Pitre si-a propus sa elucideze aceasta legatura raspunzand unor intrebari p..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Nicodim Aghioritul. Personalitatea - Opera - Invatatura ascetica si mistica
  Monografia parintelui Elia Citterio publicata aici in traducere romana ofera o prezentare a figurii duhovnicesti a Cuviosului Nicodim urmata de o expunere sistematica a invataturii ascetico-mistice a Aghioritului, o veritabila sinteza a teologiei sale spirituale. Elaborata cu simpatie, dar si cu rig..
  Fara TVA: 40,50 Lei 40,50 Lei 45,00 Lei
 • Ortodoxia in fata sectelor
  Este o carte vie, fiindca s-a nascut dintr-o apriga lupta purtata in campiile adevarului.Este o carte-raspuns, chiar daca intrebarile se ascund undeva in zarea incarcata de amenintari, ce inconjoara trupul fragil, dar curat al Ortodoxiei.Este o apologie de un actualism stringent, un vademecum care v..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Parintele Galeriu.Predicatorul de foc
  Constantin Galeriu (21 noiembrie 1918, Racatau, Bacau-10 august 2003, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei romane, preot si profesor de teologie. Din 1974, este preot paroh al Bisericii Sfantul Silvestru din Bucuresti. Din cauza convingerilor sale religioase si um..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Patriarhul si martirul
  Cartea de fata restituie imaginea cat mai fidela a doi sfinti contemporani ai sfantului Maxim Marturisitorul, mult mai cunoscuti in epoca lui, astazi insa aproape uitati. Toti au trait si activat in contextul catastrofal al secolului VII, dominat de invazia persana si apoi de ocupatia islamica a Ori..
  Fara TVA: 34,20 Lei 34,20 Lei 38,00 Lei
 • PERSECUTIE SI REZISTENTA. VASILE CESEREANU. Un preot greco-catolic in Dosarele de urmarire de catre Securitate. Editia a doua, adaugita
  "Aceasta carte marturiseste nu doar despre persecutiile la care a fost supus un preot greco-catolic care nu voia sa renunte la credinta sa (din punctul acesta de vedere cartea de fata prezinta un destin arhetipal, reprezentativ pentru majoritatea greco-catolicilor), cat mai ales despre rezistenta pe..
  Fara TVA: 55,25 Lei 55,25 Lei 65,00 Lei
 • Prin taramul pocaintei. Cuvantari duhovnicesti
  Aducerea la viata in lumea aceasta a unei lucrari de valoare, a unei creatii, fie ea in plan cultural sau duhovnicesc, trece prin multe "vami", atat interioare autorului, cat si exterioare lui, prin care munca acestuia este inteleasa si pretuita la adevarata valoare de catre ceilalti.�Gandurile unui..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Religii. Idei fundamentale
  Exista un singur Dumnezeu? De ce trebuie sa sufere oamenii? Ce se intampla dupa ce murim? Miliarde de oameni din toata lumea gasesc raspunsuri in religie, dar ce idei anume se afla la baza unor asemenea credinte si cum s-au dezvoltat acestea? Scris intr-un limbaj accesibil si acoperind toate religii..
  Fara TVA: 75,73 Lei 75,73 Lei 99,90 Lei
 • Sexualitatea. O privire din tinda Bisericii. Editia a doua
  Raspunzand provocarilor tot mai perverse ale lumii de azi si mobilizand lamuritor intreaga traditie si sensibilitate morala si duhovniceasca a Ortodoxiei, Editura Christiana a publicat un triptic teologic privitor la temeiurile si menirea sexualitatii, abordand complexa ei problematica din trei pers..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Sfanta Eufrosina Ocrotitoarea artelor si a monahiilor
  Sfanta Eufrosina este considerata ocrotitoare a artelor si a monahiilor. In manastirile intemeiate de Cuvioasa Eufrosina existau ateliere de pictura si se confectionau obiecte de cult. De asemenea, sub conducerea Sfintei Eufrosina, au fost create ateliere in care se muncea la transcrierea cartilor. ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Sfantul Ierarh Nectarie al Eghinei, facatorul de minuni. Editia a doua
  Sfantul Nectarie s-a nascut intr-o familie numeroasa din Silivria, in Turcia de astazi, in anul 1846. Inzestrat de Dumnezeu cu o dorinta neobosita de cunoastere, a mers la studii in Constantinopol si a devenit profesor de religie. mai tarziu, s-a calugarit intr-o manastire din insula Hios, iar dupa ..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 20,00 Lei
 • Sfantul Ioan Maximovici. Viata si minunile. Editia a treia
  Lucrarea de fata cuprinde numeroase materiale despre viata Sfantului Ioan si mar���turii ale sfinteniei sale. Printr-o pri�vire ama�nun�tita in viata unui singur om, aceas�ta car��te le ara�ta calea spre o viata de sfintenie in vremurile noas�tre celor care o cauta. NUME CARTE: Sfantul Ioan Maximov..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Sfantul Ioan Scararul. De la Pustia egipteana la Muntele Sinaiului
  Unul din meritele principale ale comentariului Parintelui John Chryssavgis este acela de a ne arata ca, desi scrisa in special pentru monahi,�Scara�Sfantului Ioan Scararul nu poate fi limitata numai la mediul monastic. intrucat este o carte despre om, care nu poate fi inteles in afara relatiei cu Du..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Sfantul Paisie Aghioritul
  "Cum as putea sa exprim in cateva cuvinte ce mi-a daruit acest om sfant? Singurul lucru pe care il pot spune este ca in preajma sa simteam ca Dumnezeu este viu, iar fericitul Staret era un �organism viu�. Asa cum viata biologica se transmite din generatie in generatie prin organisme vii, nu moarte, ..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Sfantul Paisie Aghioritul, prietenul copiilor. Editia a doua
  Sfantul Paisie s-a nascut acum aproape un secol in Capadocia, intr-o familie numeroasa. Insufletit de exemplul parintilor sai, era iubit de toti pentru marinimia lui. Sarea in ajutorul oricui avea nevoie, iar pe copiii din satul natal ii invata despre credinta. Inca din copilarie si-a dorit sa devin..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 20,00 Lei
 • Simplitatea principiului
  "Lucrarea isi propune sa-i initieze pe cititori in problematica metafizica. Aceasta misiune nu este usoara. Ne-am putea intr-adevar imagina ca definitiile clare si bine articulate ar fi suficiente pentru a ne da seama de ceea ce ea cauta, si anume principiul absolut prim. Dar vom vedea ca acest prin..
  Fara TVA: 23,80 Lei 23,80 Lei 28,00 Lei
 • Spiritul dreptei
  Dupa 21 de ani, cartea mea de debut, Spiritul dreptei [1], reapare intr-o editie revazuta si adaugita, pe care o consider definitiva. Celor doua sectiuni initiale - "Dimensiunea spirituala" (12 texte) si "Dimensiunea politica" (12 texte) - le-am atasat in "Addenda" trei texte de sinteza scrise ulter..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Tamoanchan si Tlalocan - Topografie sacra in Mesoamerica
  In viziunea aztecilor, au existat doua locuri misterioase - Tamoanchan si Tlalocan. Desi sunt considerate importante din punct de vedere cosmologic, trimiterile la ele in mitologia azteca raman obscure. Miturile despre Tamoanchan il descriu ca pe locul de obarsie al tuturor fiintelor. Tlalocan, in s..
  Fara TVA: 33,75 Lei 33,75 Lei 37,50 Lei
 • Teologia. Integrala publicisticii religioase
  "Timp de douazeci de ani, Nae Ionescu a expus de la inaltimea catedrei o filozofie crestina cu radacini adanc infipte in traditia ortodoxa: o logica static-realista, iesita din realitatile spirituale rasaritene, o metafizica restaurata in demnitatea ei dintai si o gnoseologie de cea mai pura extract..
  Fara TVA: 51,17 Lei 51,17 Lei 60,00 Lei
 • Tot mai aproape de Dumnezeu. Povestiri despre incercari, povestiri despre biruinte
  Inzestrata cu darul de a-si impartasi trairile duhovnicesti cu smerenie, naturalete si dragoste fata de tainele relatiei sufletului cu Dumnezeu, Constantina Palmer a invatat multe lucruri de o deosebita valoare duhovniceasca din vizitele la numeroase manastiri din nordul Greciei, unde a locuit in pe..
  Fara TVA: 28,80 Lei 28,80 Lei 32,00 Lei
 • Vorbeste-mi, sa auda tot pamantul
  Pe cat de ireala pentru mentalitatea noastra desensibilizata si obisnuita cu tragediile cotidiene, pe atat de adevarata este povestea asta. Ea exista, si el, de asemenea - povestea chiar s-a intamplat, candva, in Ciprul anilor '90; a fost consemnata, cu anumite alterari si imbogatiri narative, intr-..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei