Carti de Studii religioase

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Adevarurile in care cred. Editia a doua
  A placut Facatorului si Judecatorului nevointelor noastre sa randuiasca de la inceput ca vremea vietii noastre pamantesti sa fie vreme pregatitoare pentru vesnicie, vreme de deprindere, vreme de lupta si nevointe, vreme de razboi duhovnicesc, nu vreme de nelucrare, de desertaciune si stat ­degeaba, ..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Anne. Casa cu frontoane verzi. Vol. II
  A trecut ceva vreme de cand primii cititori ai acestui indragit roman descopereau plini de incantare lumea lui Anne Shirley din Green Gables, iar eroina ramane, pana astazi, unul dintre cele mai iubite personaje din literatura pentru copii - si pe buna dreptate! Nu ai cum sa nu ramai fermecat de fet..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Arhipelagul Sfintilor
  Aceasta odisee in Grecia ortodoxa - impresii de calatorie si tratat de viata duhovniceasca deopotriva - il poarta pe cititor la Atena, Delphi si Salonic, apoi din insula in insula (Corfu, Mitilini, Samos, Patmos, Tinos, Eghina, Santorin, Evia), pe urmele marilor figuri duhovnicesti ale crestinismulu..
  Fara TVA: 10,50 Lei 10,50 Lei 15,00 Lei
 • Calatoria Sfantului abate Brendan
  Calatoria Sfintului abate Brendan este o sinteza din secolele VIII-IX intre traditia legendara celtica si gindirea crestina. Autorul anonim imbina doua genuri narative hibernice, immram si echtra, si le supune unui proces de interpretare crestina, descriind calatoria pe care Sfintul Brendan o intrep..
  Fara TVA: 26,21 Lei 26,21 Lei 34,95 Lei
 • Catehezele mici
  De trei ori pe saptamana, miercuri, vineri si duminica, in zorii zilei, dupa slujba utreniei, Sfantul Teodor Studitul adresa un Cuvant monahilor sai. Tematica era foarte diversa, de multe ori cuvantul fiind prilejuit de sarbatori sau praznuiri liturgice, alteori de evenimente din viata cotidiana a m..
  Fara TVA: 56,70 Lei 56,70 Lei 63,00 Lei
 • Cine este Hristos?
  Pentru a fi cineva crestin- nu ajunge sa spuna cuvinte frumoase pentru Hristos;- nu ajunge sa creada ca Hristos a fost cea mai mare personalitate a lumii.Iata deci intrebarea noastra fundamentala:- Cine a fost Hristos?- Ce trebuie sa credem despre El?Cercetarea nu este daunatoare credintei. Dimpotri..
  Fara TVA: 10,49 Lei 10,49 Lei 14,99 Lei
 • Conversatii cu Dumnezeu pentru parinti
  Inca din primele luni dupa publicarea volumului I din Conversatii cu Dumnezeu, in mai 1995, a aparut o cerere de instrumente care sa vina in sprijinul parintilor, in demersul acestora de a le face cunoscute si copiilor minunatele concepte ale acestui extraordinar dialog. Cititorii doreau o modalitat..
  Fara TVA: 32,08 Lei 32,08 Lei 42,00 Lei
 • Credinta crestina si intelegere umana. Studii despre Euharistie, Treime si persoana uman
  Distinctia operata de crestinism intre Dumnezeu si lume constituie tema primului grupaj de eseuri din volumul de fata, care discuta locul filosofiei in credinta crestina si cateva tipuri de rationament adecvate credintei crestine.A doua sectiune a cartii discuta Euharistia (expresia primara a vietii..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 30,00 Lei
 • Cruci de gratii
  Cind l-am intalnit, avea deja zece ani de temnita grea in urma lui! Urcase de la inceputurile sale Calvarul Bisericii Unite al carei preot era. Consacrat episcop in ziua sfantului Andrei, la 30 noiembrie 1948, primul dintre ierarhii "clandestini" ai acestei Biserici, fusese nu peste mult arestat. N-..
  Fara TVA: 26,25 Lei 26,25 Lei 35,00 Lei
 • Cum ne schimba Dumnezeu creierul - Descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog. Editia a II-a
  Andrew Newberg, doctor in medicina, este profesor asociat la Departamentul de Radiologie si Psihiatrie al Spitalului Universitatii Pennsylvania si profesor adjunct la Departamentul de Studii Religioase. Este fondatorul si directorul Centrului pentru Spiritualitate si Minte si directorul Centrului pe..
  Fara TVA: 24,79 Lei 24,79 Lei 37,00 Lei
 • Cuvinte la duminica Floriilor si la Joia Mare
  Fie ca si noi sa ajungem ravnitori ai lui Iosif celui cu bun chip, cerand si primind Trupul lui Hristos, spre a?l infasura in constiinta noastra ca intr?un giulgiu curat intru alungarea demonilor potrivnici, spre sfintirea sufletelor si trupurilor noastre si spre slava Celui ce prin moartea Sa ne?a ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Descoperind ortodoxia
  "Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide." (Matei, 7, 7-8)In ultimii ani, tot mai multe persoane, in special provenite din tari straine, aleg sa vina la adevarata Biserica a lui Hristos, cea ..
  Fara TVA: 10,50 Lei 10,50 Lei 15,00 Lei
 • Despre numele divine. Teologia mistica (editie bilingva)
  Acest volum propune o noua traducere a doua tratate din corpusul areopagitic, atribuit in mod traditional discipolului convertit de apostolul Pavel in Areopag, dar pe care exegeza moderna il situeaza dupa Conciliul de la Calcedon. Despre numele divine este un text fundamental pentru intelegerea rela..
  Fara TVA: 33,71 Lei 33,71 Lei 44,95 Lei
 • Dumnezeu, o amagire. Ed a III-a revizuita
  Richard Dawkins prezinta in aceasta carte doua teze principale: aceea ca ideea unui creator supranatural este absurda si neintemeiata, iar credinta intr un Dumnezeu antropomorfizat, o credinta falsa, si aceea ca oamenii nu au nevoie de religie pentru a fi niste fiinte morale. Ateii pot fi fericiti s..
  Fara TVA: 27,90 Lei 27,90 Lei 45,00 Lei
 • Eros si agape. Prefaceri ale iubirii crestine
  Daca ideea de agape este ca un parau care, in istoria crestinismului, curge pe un fagas extrem de ingust, iar uneori pare ca se pierde cu totul, eros-ul este fluviul larg ce se revarsa din albie, matura totul in urma lui si, de aceea, nici nu poate fi stavilit teoretic si incadrat sistematic, iar ca..
  Fara TVA: 89,25 Lei 89,25 Lei 119,00 Lei
 • Evanghelii Gnostice
  Scrierile descoperite in Egipt, la Nag Hammadi, sunt texte inedite care ne ofera o imagine a multitudinii de interpretari pe care mintile oamenilor din primele secole crestine le-au exprimat in urma contactului revelatoriu cu miracolul invataturii lui Iisus Hristos. Aparent simple si usor de inteles..
  Fara TVA: 31,20 Lei 31,20 Lei 39,00 Lei
 • Evocari bisericesti
  Exista la Dan Chiachir, cunoscut indeosebi prin articolele si eseurile sale cu tematica religioasa, o latura de moralist care il facea pe criticul literar Mircea Platon sa-l considere "unul dintre marii observatori si evocatori ai supravietuirii Romaniei precomuniste (burgheze, taranesti, de mahala,..
  Fara TVA: 12,60 Lei 12,60 Lei 14,00 Lei
 • Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii I
  Traducere din greceste, introducere si note de Pr. Prof. Dr. Dumitru StaniloaeFilocalia sau Culegere din scrierile sfintilor parinti, care arata cum se poate omul curati, lumina si desavarsiVolumul I:- Sfantul Antonie cel Mare - Evagrie Ponticul - Sfantul Ioan Casian - Nil Ascetul - Marcu Ascetul - ..
  Fara TVA: 35,10 Lei 35,10 Lei 39,00 Lei
 • Flavian
  In romanul de fata, autorul ne propune Ortodoxia autentica, traita, perfect adaptata zilelor noastre si cu o larga adresabilitate, fiindca aici se va putea regasi oricine, fie el mai mult sau mai putin initiat in ale credintei: de la adultul care nu accepta trecerea anilor la tinerii proaspat casato..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Frica de rascumparare si alte eseuri
  "Acedia e un cuvant de origine greaca si, literal, inseamna 'fara grija'. In traditia latina a celor sapte pacate de moarte, ne-a parvenit sub denumirea tristitia sau otiositas, tristete sau indolenta. Insa nu-i de ajuns sa citam sinonime si traduceri. Pentru traditia monastica, acedia sau trandavia..
  Fara TVA: 11,25 Lei 11,25 Lei 15,00 Lei
 • Herghelia verde - Insemnarile vraciului Sofur despre Timur Lenk
  Inzestrat cu o viziune cuprinzatoare asupra vietii si a mersului lucrurilor, Sofur, medicul de curte al lui Timur Lenk, ne ofera o uimitoare descriere a perioadei de expansiune a dominatiei mongole, intretesand fapte istorice reale cu fine observatii psihologice si redandu-ne astfel intr-un tablou a..
  Fara TVA: 23,20 Lei 23,20 Lei 29,00 Lei
 • Homo americanus. Editia a doua
  Intr-un fel, homo americanus, asa cum se afla radiografiat aici, este "omul recent" al Parintelui Calciu - ca sa evoc o sintagma pe care domnul patapievici a facut-o celebra intr-o carte nu mai putin radicala, in sistemul ei de referinta, decat cea de fata. In registre diferite este vorba, aici si a..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Hristos este plinatatea vietii
  Hristos este plinatatea vietiiPe data de 27 noiembrie 2013, Sfantul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a trecut in mod oficial pe Batranul Porfirie din Kavsokalivia in randul sfintilor Bisericii Ortodoxe.Sfantul Porfirie, "clarvazator, modest, smerit si inflacarat", era plin de dragoste arzatoare pent..
  Fara TVA: 10,50 Lei 10,50 Lei 15,00 Lei
 • Iisus Hristos in legendele romanesti
  Iisus Hristos in legendele romanestiCum bine precizeaza titlul cartii, nu avem de-a face cu legende despre Iisus Hristos, ci cu legende in care El este prezent intr-o masura mai mare sau mai mica. Sunt legende in care prezenta Domnului este tangentiala (de pilda, unele dintre legendele Nasterii, cel..
  Fara TVA: 10,50 Lei 10,50 Lei 15,00 Lei
 • Initiere in lectio divina. Indicatii metodologice cu exemple din cateva pericope din Evanghelia dupa Matei
  Indicatii metodologice cu exemple din cateva pericope din Evanghelia dupa Matei.Din cele vazute, reiese limpede ca aprofundarea sensurilor Scripturii e strans legata de angajamentul nostru de convertire continua. Daca in viata noastra trecem de la trup la spirit, atunci si sensurile Scripturii vor t..
  Fara TVA: 11,25 Lei 11,25 Lei 15,00 Lei
 • Intrarea in imparatie. Editia a doua adaugita
  Cartea de fata este una din cele mai frumoase si reprezentative din literatura ortodoxa contemporana. Scrisa intr-un stil aparte, de maxima concentrare, subtilitate si profunzime, ea restituie cititorului modern accesul spre specificul experientei religioase ortodoxe in impletirea ei indisociabila: ..
  Fara TVA: 16,20 Lei 16,20 Lei 18,00 Lei
 • Istoria Dogmei - introducere in doctrinele crestine fundamentale
  In Istoria dogmei - Introducere in doctrinele crestine fundamentale, Adolf von Harnack defineste conceptul de dogma, analizeaza modul in care dogma a fost initial folosita de biserica pentru a se apara de erezii, dar si modul in care crezul filozofic s-a substituit cu timpul vietii religioase autent..
  Fara TVA: 33,60 Lei 33,60 Lei 42,00 Lei
 • Misterul cinei de pe urma. Isus si radacinile iudaice ale euharistiei
  In ultimii ani, crestinii de pretutindeni redescopera originile iudaice ale credintei lor. Iar intre riturile crestine, Pastele, sarbatoarea Invierii Domnului, are cele mai puternice legaturi cu religia vechilor evrei. Brant Pitre si-a propus sa elucideze aceasta legatura raspunzand unor intrebari p..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 32,00 Lei
 • Nicodim Aghioritul. Personalitatea - Opera - Invatatura ascetica si mistica
  Monografia parintelui Elia Citterio publicata aici in traducere romana ofera o prezentare a figurii duhovnicesti a Cuviosului Nicodim urmata de o expunere sistematica a invataturii ascetico-mistice a Aghioritului, o veritabila sinteza a teologiei sale spirituale. Elaborata cu simpatie, dar si cu rig..
  Fara TVA: 40,50 Lei 40,50 Lei 45,00 Lei
 • Omul evanghelic. O explorare a comunitatilor protestante romanesti
  Cunoscuti sub diverse denumiri generalizante, evanghelicii - o prezenta relativ recenta in spatiul romanesc - isi au de fapt radacinile in protestantism, mai precis in Reforma radicala. Din diverse motive, cel mai adesea exterioare acestei minoritati religioase, studierea in scop stiintific a comuni..
  Fara TVA: 50,57 Lei 50,57 Lei 69,95 Lei
 • Ortodoxia in fata sectelor
  Este o carte vie, fiindca s-a nascut dintr-o apriga lupta purtata in campiile adevarului.Este o carte-raspuns, chiar daca intrebarile se ascund undeva in zarea incarcata de amenintari, ce inconjoara trupul fragil, dar curat al Ortodoxiei.Este o apologie de un actualism stringent, un vademecum care v..
  Fara TVA: 10,50 Lei 10,50 Lei 15,00 Lei
 • Parintele Galeriu.Predicatorul de foc
  Constantin Galeriu (21 noiembrie 1918, Racatau, Bacau-10 august 2003, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei romane, preot si profesor de teologie. Din 1974, este preot paroh al Bisericii Sfantul Silvestru din Bucuresti. Din cauza convingerilor sale religioase si um..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Patriarhul si martirul
  Cartea de fata restituie imaginea cat mai fidela a doi sfinti contemporani ai sfantului Maxim Marturisitorul, mult mai cunoscuti in epoca lui, astazi insa aproape uitati. Toti au trait si activat in contextul catastrofal al secolului VII, dominat de invazia persana si apoi de ocupatia islamica a Ori..
  Fara TVA: 34,20 Lei 34,20 Lei 38,00 Lei
 • PERSECUTIE SI REZISTENTA. VASILE CESEREANU. Un preot greco-catolic in Dosarele de urmarire de catre Securitate. Editia a doua, adaugita
  "Aceasta carte marturiseste nu doar despre persecutiile la care a fost supus un preot greco-catolic care nu voia sa renunte la credinta sa (din punctul acesta de vedere cartea de fata prezinta un destin arhetipal, reprezentativ pentru majoritatea greco-catolicilor), cat mai ales despre rezistenta pe..
  Fara TVA: 48,75 Lei 48,75 Lei 65,00 Lei
 • Prin taramul pocaintei. Cuvantari duhovnicesti
  Aducerea la viata in lumea aceasta a unei lucrari de valoare, a unei creatii, fie ea in plan cultural sau duhovnicesc, trece prin multe "vami", atat interioare autorului, cat si exterioare lui, prin care munca acestuia este inteleasa si pretuita la adevarata valoare de catre ceilalti.�Gandurile unui..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Religii. Idei fundamentale
  Exista un singur Dumnezeu? De ce trebuie sa sufere oamenii? Ce se intampla dupa ce murim? Miliarde de oameni din toata lumea gasesc raspunsuri in religie, dar ce idei anume se afla la baza unor asemenea credinte si cum s-au dezvoltat acestea? Scris intr-un limbaj accesibil si acoperind toate religii..
  Fara TVA: 80,72 Lei 80,72 Lei 99,90 Lei
 • Sexualitatea. O privire din tinda Bisericii. Editia a doua
  Raspunzand provocarilor tot mai perverse ale lumii de azi si mobilizand lamuritor intreaga traditie si sensibilitate morala si duhovniceasca a Ortodoxiei, Editura Christiana a publicat un triptic teologic privitor la temeiurile si menirea sexualitatii, abordand complexa ei problematica din trei pers..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Sfanta Eufrosina Ocrotitoarea artelor si a monahiilor
  Sfanta Eufrosina este considerata ocrotitoare a artelor si a monahiilor. In manastirile intemeiate de Cuvioasa Eufrosina existau ateliere de pictura si se confectionau obiecte de cult. De asemenea, sub conducerea Sfintei Eufrosina, au fost create ateliere in care se muncea la transcrierea cartilor. ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Sfantul Ierarh Nectarie al Eghinei, facatorul de minuni. Editia a doua
  Sfantul Nectarie s-a nascut intr-o familie numeroasa din Silivria, in Turcia de astazi, in anul 1846. Inzestrat de Dumnezeu cu o dorinta neobosita de cunoastere, a mers la studii in Constantinopol si a devenit profesor de religie. mai tarziu, s-a calugarit intr-o manastire din insula Hios, iar dupa ..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 20,00 Lei
 • Sfantul Ioan Maximovici. Viata si minunile. Editia a treia
  Lucrarea de fata cuprinde numeroase materiale despre viata Sfantului Ioan si mar���turii ale sfinteniei sale. Printr-o pri�vire ama�nun�tita in viata unui singur om, aceas�ta car��te le ara�ta calea spre o viata de sfintenie in vremurile noas�tre celor care o cauta. NUME CARTE: Sfantul Ioan Maximov..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Sfantul Ioan Scararul. De la Pustia egipteana la Muntele Sinaiului
  Unul din meritele principale ale comentariului Parintelui John Chryssavgis este acela de a ne arata ca, desi scrisa in special pentru monahi,�Scara�Sfantului Ioan Scararul nu poate fi limitata numai la mediul monastic. intrucat este o carte despre om, care nu poate fi inteles in afara relatiei cu Du..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Sfantul Paisie Aghioritul
  "Cum as putea sa exprim in cateva cuvinte ce mi-a daruit acest om sfant? Singurul lucru pe care il pot spune este ca in preajma sa simteam ca Dumnezeu este viu, iar fericitul Staret era un �organism viu�. Asa cum viata biologica se transmite din generatie in generatie prin organisme vii, nu moarte, ..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Sfantul Paisie Aghioritul, prietenul copiilor. Editia a doua
  Sfantul Paisie s-a nascut acum aproape un secol in Capadocia, intr-o familie numeroasa. Insufletit de exemplul parintilor sai, era iubit de toti pentru marinimia lui. Sarea in ajutorul oricui avea nevoie, iar pe copiii din satul natal ii invata despre credinta. Inca din copilarie si-a dorit sa devin..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 20,00 Lei
 • Simplitatea principiului
  "Lucrarea isi propune sa-i initieze pe cititori in problematica metafizica. Aceasta misiune nu este usoara. Ne-am putea intr-adevar imagina ca definitiile clare si bine articulate ar fi suficiente pentru a ne da seama de ceea ce ea cauta, si anume principiul absolut prim. Dar vom vedea ca acest prin..
  Fara TVA: 21,00 Lei 21,00 Lei 28,00 Lei
 • Slava lui Dumnezeu- o estetica teologica. Vol II: Studii despre stilurile teologice: stiluri clericale
  Hans Urs von Balthasar (1905 - 1988), preot catolic elvetian considerat unul dintre cei mai mari teologi apuseni ai secolului XX. Prin influenta ideilor sale nu doar asupra papei Ioan Paul al II-lea, cat si asupra Card. Joseph Ratzinger, cu care a fondat revista Communio si asupra Catehismului Biser..
  Fara TVA: 26,25 Lei 26,25 Lei 35,00 Lei
 • Spiritul dreptei
  Dupa 21 de ani, cartea mea de debut, Spiritul dreptei [1], reapare intr-o editie revazuta si adaugita, pe care o consider definitiva. Celor doua sectiuni initiale - "Dimensiunea spirituala" (12 texte) si "Dimensiunea politica" (12 texte) - le-am atasat in "Addenda" trei texte de sinteza scrise ulter..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Staniloaie si Pacurariu contra UNIATIEI
  Dupa Staniloaie au aparut multi 'doctori' sau docti care la randul lor au gasit multe de spus despre asa zisa 'UNIATIE', cum le place lor sa numeasca UNIREA romanilor din Transilvania cu Biserica Romei. Marele istoric bisericesc Pacurariu incerca, poate dupa teoriile lui sau ale altora, sa conteste ..
  Fara TVA: 11,25 Lei 11,25 Lei 15,00 Lei
 • Tamoanchan si Tlalocan - Topografie sacra in Mesoamerica
  In viziunea aztecilor, au existat doua locuri misterioase - Tamoanchan si Tlalocan. Desi sunt considerate importante din punct de vedere cosmologic, trimiterile la ele in mitologia azteca raman obscure. Miturile despre Tamoanchan il descriu ca pe locul de obarsie al tuturor fiintelor. Tlalocan, in s..
  Fara TVA: 30,00 Lei 30,00 Lei 37,50 Lei