Carti de Studii istorice

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Abosolutul astazi . Teologia si filosafia lui Joseph Ratzinger
  "S-au inregistrat multe premiere istorice in pontificatul lui Benedict al XVI-lea. Bunaoara, dupa ce a redactat documente ale Conciliului Vatican II, Joseph Ratzinger a fost, cum a spus actualul papa, Francisc, "mintea teologica" a predecesorului sau vreme de doua decenii.El a reprezentat o epoca fe..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 35,00 Lei
 • Alice Herz-Sommer.Gradina Edenului in mijlocul iadului
  Povestea cutremuratoare a pianistei Alice Herz-Sommer, cea mai longeviva supravietuitoare a Holocaustului.Nascuta in 1903 in Praga monarhiei habsburgice, Praga lui Kafka, Max Brod si a lui Felix Weltsch, oaspeti frecventi in casa familiei sale, ea isi descopera dragostea pentru muzica si ajunge prin..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 32,00 Lei
 • Ascensiunea omului
  Ascensiunea omului urmareste, intr-un stil unic, dezvoltarea societatii umane prin prisma intelegerii stiintei. Cartea lui Jacob Bronowski, ce insoteste renumitul documentar omonim BBC produs si prezentat de autor, a devenit un titlu de referinta datorita perspectivei cuprinzatoare asupra omului si ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 45,00 Lei
 • Carol I-Un Hohenzollern in Romania
  Un Hohenzollern in Romania Carol I - Ion Bulei Cartea de fata are in centrul ei pe Carol I, cel mai important dintre regii nostri, creatorul unei dinastii in Romania, singura pe care am avut-o. Si care nu este o dinastie germana. "Dinastia mea e romana, declara regele Ferdinand la Consiliul de Coro..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,00 Lei
 • Cetatenii si revolutia Contradictii intre partid si stat in Epoca de Aur
  "Cartea trebuie salutata ca o incercare temeinica de a trece dincolo de stereotipurile familiare si de verdictele sumare cu care se hraneste aceasta noua gandire unica superficiala, nu, pentru a schimba evaluarea globala negativa a functionarii si (non)performantelor statului comunist roman, ci doar..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 40,00 Lei
 • Chipul nestiut al lui Iisus. Miturile egiptene, Maria Magdalena si Enigma de la Rennes-le-Chateau - Mariano Fernandez Urresti
  Stiati ca...... anumite pasaje din Evanghelii sunt inspirate de mituri egiptene?...pe baza unora dintre manuscrisele de la Marea Moarta se pot stabili asemanari izbitoare intre comunitatea esenienilor si cea a primilor crestini?... multi cercetatori si teologi de renume considera ca Iisus si Ioan Bo..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 38,44 Lei
 • Confidentele unui ambasador sovietic la Washington
  Anatoli Dobrinin a sosit la Washington in 1962 - in varsta de 43 de ani, a fost cel mai tanar ambasador sovietic in SUA din toate timpurile - si a ramas in functie pe durata mandatelor presedintilor KENNEDY, JOHNSON, NIXON, FORD, CARTER, REAGAN.Dobrinin a devenit principala cale prin care Casa Alba ..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,00 Lei
 • Copiii nazistilor
  Pana in 1945, tatii lor erau eroi. Dupa infrangerea Germaniei, au devenit calai. Gudrun, Edda, Niklas si ceilalti sunt copiii lui Himmler, Goring, Hess, Frank, Bormann, Hoss, Speer si Mengele, nume sinonime cu oroarea nazista.Acesti copii germani au trait al Doilea Razboi Mondial in calitate de priv..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 28,00 Lei
 • Coreea de Nord. Intre fascinatie si teroare
  In stilul sau caracteristic, Loretta Napoleoni abordeaza direct amenintarea reprezentata de Coreea de Nord si ne prezinta povestea ei in context istoric si ideologic, propunandu-si sa schimbe parerile preconcepute ale occidentalilor despre aceasta tara."Spre deosebire de Kim Il-sung, care a luptat i..
  Fara TVA: 13,75 Lei 13,75 Lei 27,50 Lei
 • Cultura si politie secreta in comunism
  Deschiderea arhivelor politiilor secrete a iscat scandaluri compromitatoare in tot fostul bloc sovietic. Cultura si politie secreta in comunism este o analiza revelatoare si responsabila a acestor arhive, autoarea oprindu-se asupra celor mai temute documente – dosarele personale – si asupra mai puti..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul
  De ce "Dracul"? Sa fi fost el poreclit astfel, de r-u ce a fost, dupa numele popular al Diavolului, al Necuratului? Nicidecum. Iata povestea, chiar extraordinara, a acestei porecle pe care o va purta si fiul lui Vlad Dracul, preavestitul Vlad Tepes.Asa ca, sa vedeti lucru nemaiauzit pana atunci la n..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 52,00 Lei
 • Dezvaluirile lui Snowden
  Dezvaluirile lui Snowden - Luke Harding"O relatare extraordinara, incitanta, terifianta."London Review Of Books Edward Snowden, un tanar geniu al computerelor care lucra pentru Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA), a dezvaluit modul in care aceasta organizatie inspaimantator de puternica folo..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 35,00 Lei
 • Dupa Globalizare
  Venita din economie, globalizarea nu s-a redus la economie. Ea a antrenat, in virtutea unor legaturi launtrice, tot mai multe domenii. Comunicatiile, cercetarea stiintifica, educatia au fost printre primele. Nici astazi nu s-a atins globalizarea tuturor domeniilor, dar tendinta este prezenta pretuti..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,00 Lei
 • Enigmele romanesti ale celui de al doilea razboi mondial
  Avea Romania vreo sansa sa lupte pentru a impiedica pierderile teritoriale din vara lui 1940?De ce armata romana, dupa ce a recuperat Basarabia, a continuat sa lupte si dincolo de Nistru?Ce s-a intamplat, de fapt, la Odessa cand partizanii (evrei?) au aruncat in aer comandamentul trupelor romane?De ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • Familii politice si familii culturale (Modernitate, antimodernitate, postmodernitate)
  "Este o lucrare ce marcheaza finalul a peste doua decenii de reflexie asupra politicului in secolele al XIX-lea si al XX-lea, de-a lungul carora am abordat teme acoperind practic intregul spectru ideologic, de la gandirea contrarevolutionara pana la anarhism, interpretate cu precadere din perspectiv..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 18,00 Lei
 • Fenomenul maglavit si alte minuni petrecute pe teritoriul romanesc
  In vara anului 1935, o Romanie intreaga n-avea ochi decat pentru Maglavit, localitatea din Oltenia in care ciobanul Petrache Lupu pretindea ca l-a vazut si a vorbit cu Dumnezeu. Foarte repede, societatea s-a impartit in tabere: unii i-au zis ciobanului analfabet "nebun", altii "sfant", iar unii au b..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • G.M. Cantacuzino in dosarele Securitatii
  Acest studiu al arhitectului Vlad Mitric-Ciupe, Arhitectul G.M. Cantacuzino in dosarele Securitatii, poate fi considerat o organica continuare, abordata la alt nivel, a unor opusuri care au devenit de referinta in literatura de specialitate: Arhitectii romani si detentia politica 1945-1964. Intre de..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,00 Lei
 • Hitler si petrolul prahovean. Zona strategica Valea Prahovei in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial
  Regiunea petrolifera Ploiesti a reprezentat cea mai mare concentrare productiva dintr-un total de 128 centre petrolifere aflate la dispozitia Puterilor Axei, iar petrolul si produsele derivate exportate de Romania asigurau, potrivit estimarilor aliate, aproximativ 25% din totalul carburantilor neces..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,00 Lei
 • Imparatul cu sapca
  Ardelean din Ineu, urmas a doua vechi familii romanesti ai caror stramosi coboara pina la inceputurile secolului al XVIII-lea, Radu Calin Cristea a strabatut tranzitia postcomunista pastrindu-si constiinta nealterata de compromisuri. Director al Muzeului National al Literaturii Romane, Director Gene..
  Fara TVA: 49,99 Lei 49,99 Lei 99,99 Lei
 • Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017
  Numar coordonat de Clara Mares si Constantin Vasilescu? Inca de la instaurarea comunismului in Romania au existat reactii de opozitie fata de noul regim. Daca pentru primii ani sint documente care ilustreaza un anticomunism manifest la nivelul intregii societati, pentru perioada finala reactiile con..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 44,95 Lei
 • Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si cultura
  Parintele Alexandru Arion este la curent cu cele mai importante dezbateri si la zi cu cea mai semnificativa literatura stiintifica si teologica pe marginea raportului stiinta-religie. NUME CARTE: Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si culturaISBN: 978606537403..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 42,00 Lei
 • Intoarcerea la romanism
  "Le multumesc celor care au gasit timp, au avut generozitatea si dorinta sa-si faca publice, pe masura calibrului lor intelectual si profesional de exceptie, opinii, evaluari si proiectii despre poporul roman, despre soarta si perspectivele sale intr-o lume tot mai confuza si mai agresiva." NUME CAR..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Intoarcerea lui Dracula, varcolaci, strigoi si alti monstri
  Inaintea proliferarii mitului lui Dracula, a existat o contesa transilvana insetata de sange de fecioara. Iar dacii, ca sa-si inspaimante dusmanii, foloseau capete de lup impaiate continuate cu trupuri de sarpe in loc de steaguri de lupta. Blestemati de calugarii carora le arsese schitul, exorcistii..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • Istoria organizatiilor locale ale partidelor politice din judetul Ialomita 1918-1937
  "Cele mai insemnate organizatii locale erau cele ale Partidului National Liberal si Partidului National Taranesc, formatiuni care au atras de partea lor majoritatea fruntasilor localitatilor ialomitene. Scopul organizatiilor politice locale era de a atrage cat mai multi membri si simpatizanti, in ve..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 34,00 Lei
 • Istorie, cultura si cercetare - vol II
  Aflata la a II-a editie, Conferinta Stiintifica Internationala Istorie, Cultura si Cercetare devine din ce in ce mai mult un eveniment apreciat de lumea muzeala, academica si stiintifica nationala si internationala, care se prefigureaza ca o manifestare de traditie. NUME CARTE: Istorie, cultura si c..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 60,00 Lei
 • Lupta politica. Vol 2
  Cartea de fata, cel de-al doilea volum al Luptei politice, nu este o carte obisnuita. Este o carte-document, si anume un document indispensabil pentru oricine doreste sa inteleaga starea si soarta societatii romanesti in zbuciumata perioada 2012-2015, pozitiile principalilor actori de pe scena publi..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 35,00 Lei
 • Marea mistificare. Adevaratele legende ale spionilor
  Asemenea activitati s-au manifestat in diferite forme de-a lungul celor mai multe perioade, ceea ce da posibilitatea alcatuirii unei "istorii a mistificarii" atat in viata politica, sociala, cat si in cea culturala, stiintifica. NUME CARTE: Marea mistificare. Adevaratele legende ale spionilorISBN: 9..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Mestesug, arta, document - Cahlele din Tara Romaneasca (secolele XIV-XVII)
  It is with great joy that we present Clive Bonsall this volume, as a token of both our appreciation and friendship, for his contributions to the Early Prehistory of Europe in general, and of Southeastern Europe in special. NUME CARTE: Mestesug, arta, document - Cahlele din Tara Romaneasca (secolele ..
  Fara TVA: 80,99 Lei 80,99 Lei 115,00 Lei
 • Ne trebuie oameni! Elite intelectuale si transformari istorice in Romania moderna si contemporana
  Aceasta carte se doreste a fi o analiza asupra unui proiect societal si intelectual de generare, reconversie si supravietuire a elitelor academice si profesionale romanesti de la finalul secolului al XIX-lea pana in contemporaneitate. NUME CARTE: "Ne trebuie oameni!" Elite intelectuale si transforma..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 42,00 Lei
 • Noi despre vecini si vecinii despre noi. Manualele de istorie din Republica Moldova, Romania si Ucraina
  "In perioada sovietica, procesul de scriere a istoriei si a manualelor scolare a fost dominat de ideologia marxist-leninista, ceea ce a atras dupa sine interpretarea tendentioasa si chiar inventia faptelor istorice. Istoria a fost folosita pentru a acuza, a defaima sau a justifica; a fost folosita r..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 36,00 Lei
 • Noua "nobilime"
  Noua "nobilime" - Andrei Soldatov si Irina Bologan Odata cu prabusirea Uniunii Sovietice in 1991 si dizolvarea KGB, s-a nascut din cenusa un nou serviciu de securitate - FSB (Serviciul Federal de Securitate). De atunci, Kremlinul l-a folosit pentru a intimida opozitia politica din Rusia si strainata..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,00 Lei
 • Pamantul negru: Holocaustul ca istorie si avertisment
  Un concept pretins stiintific - rasa. O viziune asupra lumii in care totul se reduce la o lupta "naturala" pentru resurse. Denuntarea universalismului umanist drept instrument de pervertire si subminare a acestei asa-zise ordini firesti. Aceste cateva idei au dezlantuit o campanie de ucidere in masa..
  Fara TVA: 46,99 Lei 46,99 Lei 67,00 Lei
 • Patriarhul Justinian Marina (1948-1977)
  "O monografie despre Patriarhul Justinian Marina este de mult asteptata de istoriografia noastra, fiind vorba despre un personaj care apartine nu numai Bisericii Ortodoxe Romane, ci si istoriei noastre contemporane. Cel care a condus timp de trei decenii soarta bisericii nationale (1948 - 1977), sup..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 59,00 Lei
 • Pe front in Razboiul Crimeii
  In anul 1853, Razboiul Crimeii a inceput cu o intensitate mai degraba romantica. Faptele de o bravura uimitoare, multe dintre ele savarsite de medici, femei si copii, au fost la ordinea zilei. La fel au fost insa si cruzimea si brutalitatea. In scurt timp, razboiul s-a transformat intr-o competitie ..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,00 Lei
 • Pedeapsa cu moartea in Romania comunista
  Mii de oameni au fost ucisi de catre reprezentanti ai statului dupa ce comunistii au preluat puterea in Romania la mijlocul anilor �1940 pana catre finele anilor �1950, in vreme ce mai putin de 400 au fost executati legal pana la caderea regimului. NUME CARTE: Pedeapsa cu moartea in Romania comunist..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Povestile Pelesului. Editia a II-a
  Editura Corint si colectia Istorie cu blazon va prezinta un album-eveniment, care recreeaza lumea elegantei si a subtilitatii de la curtea Palatului Peles din vremea Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta: Povestile Pelesului de Carmen Sylva"Indeosebi Povestile Pelesului reprezinta din punct de vede..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 44,90 Lei
 • Povestiri din alte vremi
  Orice eveniment mai important ar avea loc azi la Jockey Clubul Roman, Constantin Avramescu va fi acolo. Cu o combinatie rara de boierie, relaxare, sobrietate si umor, asa cum ii sade bine unui om de lume, Constantin Avramescu va sti sa conduca asa cum se cuvine orice intalnire. De ce vorbesc aici de..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,00 Lei
 • Regulile Berlinului. Europa si calea germana
  In a doua jumatate a secolului XX, Germania a devenit puterea politica si economica dominanta in Europa si arbitrul tuturor deciziilor importante ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeana condusa de Germania este organizata de o asa maniera incat sa apere interesele nationale ale ace..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 34,90 Lei
 • Relatiile Romaniei cu state din Africa Ecuatoriala si de Vest (1960-1974)
  "Aceasta lucrare ar putea reprezenta un punct de plecare in ceea ce priveste istoria relatiilor Romaniei cu state din diverse parti ale lumii, altele decat cele arhicunoscute cum ar fi cele din Europa sau cu SUA." NUME CARTE: Relatiile Romaniei cu state din Africa Ecuatoriala si de Vest (1960-1974)I..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 43,00 Lei
 • Sarbii din Romania. Documentar si studii despre remodelarea identitara
  "Soarta minoritatilor conlocuitoare, peste tot in lume unde vietuiesc ele, e strans legata de soarta neamului in mijlocul caruia traiesc, dar dramatica in cele din urma, caci depinde si de destinul tarii matca de care sunt legati prin consanguinitate." NUME CARTE: Sarbii din Romania. Documentar si s..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 50,00 Lei
 • Sfarsitul istoriei se amana. O radiografie a postcomunismului romanesc
  "Tranzitie, sacrificii, asteptari, redresari. Per ansamblu, progres. Al cui? Al tuturor, chiar daca pe nivele diferite. Cu siguranta, in primul rand al celor care se aflau in gara atunci cand a pornit din nou "trenul istoriei", asa cum plastic se exprima Silviu Brucan la scurt timp dupa revolutia di..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 40,00 Lei
 • Sibiul veacului al XVI-lea: randuirea unui oras transilvanean
  "Cartea Mariei Pakucs-Willcocks ofera, printr-o analiza minutioasa a documentelor inedite, o radiografie a unui oras alcatuit diferit de cele din tarile romane. De altminteri, acest oras ne fascineaza inca, iar volumul de fata ne poarta intr-o calatorie in lumea aparte a burgurilor transilvanene. Ci..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,00 Lei
 • Transevolutia
  Argumentand ca in cursa pentru o omenire mai buna suntem pe cale de a trece la o noua dimensiune ca urmare a unei revolutii nanotehnologice, aceasta carte captivanta pretinde ca profunzimea progresului si dezvoltarii tehnologice este de asa natura incat oamenii in viitorul foarte apropiat ar putea s..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,00 Lei
 • Trezirea moderna si somnul contemporanilor. Ganduri despre lume si tara
  Ce am putea face pentru ca in randurile clasei politice sa fie intr-adevar cuprinsi cei mai buni romani? Cat ar fi de necesar ca morala publica sa se pronunte fara sovaire pentru o conditionare a promovarii numai pe criteriile valorii si ale corectitudinii? Cand o sa ajungem ca fiecare dintre cei im..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 20,00 Lei
 • Un alt cant al lui Marte
  Nascut la Napoli, in 1950, Paolo Isotta studiaza inca din copilarie muzica, dar si limbile clasice si moderne, care-i deschid orizonturi sensibile odata cu vaste perspective asupra istoriei si culturii, a universului in care avea sa navigheze cu voluptate tot restul vietii.Devine, in 1974, critic mu..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 40,00 Lei
 • Un petic disparut din Bucuresti
  Traian Doman - tine sa te asigure de cum incepe sa vorbeasca - nu e un fotograf profesionist. A fost toata viata profesor de istorie si acum, marturiseste el cu un zambet cald, e un "pensionar fericit". Dintre toate lucrurile cu care s-ar putea mandri - familia, un master in arhivistica dupa 1990 - ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,00 Lei
 • Vieti in umbra trecutului. Supravietuirea si integrarea socioprofesionala a familiilor fostilor detinuti politici in comunism. Marturii si documente Volumul I
  Volum aparut cu suportul financiar al Autoritatii Nationale Pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, CNCS‑UEFISCDI, si cu suportul logistic al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). „Ne-am propus sa prezentam dificultatile si suferintele prin care..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,95 Lei