Carti de Studii istorice

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Abosolutul astazi . Teologia si filosafia lui Joseph Ratzinger
  "S-au inregistrat multe premiere istorice in pontificatul lui Benedict al XVI-lea. Bunaoara, dupa ce a redactat documente ale Conciliului Vatican II, Joseph Ratzinger a fost, cum a spus actualul papa, Francisc, "mintea teologica" a predecesorului sau vreme de doua decenii.El a reprezentat o epoca fe..
  Fara TVA: 28,00 Lei 28,00 Lei 35,00 Lei
 • Aeronautica Romana in razboiul de intregire nationala 1916-1919
  La 15/28 august 1916, Romania a intrat in Primul Razboi Mondial, de partea puterilor Antantei, care promiteau sprijin in realizarea unitatii nationale - visul romanilor inca din vremuri stravechi.La decretarea mobilizarii generale, valorificand experienta proprie si pe cea acumulata pe Frontul de ve..
  Fara TVA: 41,65 Lei 41,65 Lei 49,00 Lei
 • Alice Herz-Sommer.Gradina Edenului in mijlocul iadului
  Povestea cutremuratoare a pianistei Alice Herz-Sommer, cea mai longeviva supravietuitoare a Holocaustului.Nascuta in 1903 in Praga monarhiei habsburgice, Praga lui Kafka, Max Brod si a lui Felix Weltsch, oaspeti frecventi in casa familiei sale, ea isi descopera dragostea pentru muzica si ajunge prin..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • Ascensiunea omului
  Ascensiunea omului urmareste, intr-un stil unic, dezvoltarea societatii umane prin prisma intelegerii stiintei. Cartea lui Jacob Bronowski, ce insoteste renumitul documentar omonim BBC produs si prezentat de autor, a devenit un titlu de referinta datorita perspectivei cuprinzatoare asupra omului si ..
  Fara TVA: 42,06 Lei 42,06 Lei 45,00 Lei
 • Bunul nostru rege:Ferdinand
  Bunul nostru rege: Ferdinand - Ion BuleiIn noaptea de 19 spre 20 iulie 1927, inainte de a trece la cele vesnice, ultimele cuvinte ale regelui Ferdinand I al Romaniei au fost: "Ma simt obosit� obosit� obosit". Fusese cu adevarat obositoare domnia lui? O domnie deloc lunga, din septembrie 1914 pana in..
  Fara TVA: 23,20 Lei 23,20 Lei 29,00 Lei
 • Carol I-Un Hohenzollern in Romania
  Un Hohenzollern in Romania Carol I - Ion Bulei Cartea de fata are in centrul ei pe Carol I, cel mai important dintre regii nostri, creatorul unei dinastii in Romania, singura pe care am avut-o. Si care nu este o dinastie germana. "Dinastia mea e romana, declara regele Ferdinand la Consiliul de Coro..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • Chipul nestiut al lui Iisus. Miturile egiptene, Maria Magdalena si Enigma de la Rennes-le-Chateau - Mariano Fernandez Urresti
  Stiati ca...... anumite pasaje din Evanghelii sunt inspirate de mituri egiptene?...pe baza unora dintre manuscrisele de la Marea Moarta se pot stabili asemanari izbitoare intre comunitatea esenienilor si cea a primilor crestini?... multi cercetatori si teologi de renume considera ca Iisus si Ioan Bo..
  Fara TVA: 19,22 Lei 19,22 Lei 38,44 Lei
 • Comploturi pentru asasinarea lui Hitler
  Comploturi pt asasinarea lui Hitler - Roger MoorhouseComplotul lui Stauffenberg pentru asasinarea lui Hitler este destul de bine cunoscut, dar mai putin se stie ca acesta se inscrie intr-un lung sir de tentative de eliminare a Fuhrerului - ale germanilor, sovieticilor, polonezilor si britanicilor. P..
  Fara TVA: 31,20 Lei 31,20 Lei 39,00 Lei
 • Confidentele unui ambasador sovietic la Washington
  Anatoli Dobrinin a sosit la Washington in 1962 - in varsta de 43 de ani, a fost cel mai tanar ambasador sovietic in SUA din toate timpurile - si a ramas in functie pe durata mandatelor presedintilor KENNEDY, JOHNSON, NIXON, FORD, CARTER, REAGAN.Dobrinin a devenit principala cale prin care Casa Alba ..
  Fara TVA: 39,20 Lei 39,20 Lei 49,00 Lei
 • Copiii nazistilor
  Pana in 1945, tatii lor erau eroi. Dupa infrangerea Germaniei, au devenit calai. Gudrun, Edda, Niklas si ceilalti sunt copiii lui Himmler, Goring, Hess, Frank, Bormann, Hoss, Speer si Mengele, nume sinonime cu oroarea nazista.Acesti copii germani au trait al Doilea Razboi Mondial in calitate de priv..
  Fara TVA: 22,40 Lei 22,40 Lei 28,00 Lei
 • Coreea de Nord. Intre fascinatie si teroare
  In stilul sau caracteristic, Loretta Napoleoni abordeaza direct amenintarea reprezentata de Coreea de Nord si ne prezinta povestea ei in context istoric si ideologic, propunandu-si sa schimbe parerile preconcepute ale occidentalilor despre aceasta tara."Spre deosebire de Kim Il-sung, care a luptat i..
  Fara TVA: 27,50 Lei 27,50 Lei 27,50 Lei
 • Cultura si politie secreta in comunism
  Deschiderea arhivelor politiilor secrete a iscat scandaluri compromitatoare in tot fostul bloc sovietic. Cultura si politie secreta in comunism este o analiza revelatoare si responsabila a acestor arhive, autoarea oprindu-se asupra celor mai temute documente – dosarele personale – si asupra mai puti..
  Fara TVA: 29,71 Lei 29,71 Lei 34,95 Lei
 • De la neootomanism la erdoganism. Doctrina si practica politicii externe a Turciei
  "De ce se vorbeste din ce in ce mai des de Ataturk si de Turcia lui Erdogan? Este momentul regandirii istorice prin impunerea in mentalul societatii turce a rolului determinant avut de Imperiul Otoman?" NUME CARTE: De la neootomanism la erdoganism. Doctrina si practica politicii externe a TurcieiISB..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • De la Vlad Tepes la Dracula Vampirul
  De ce "Dracul"? Sa fi fost el poreclit astfel, de r-u ce a fost, dupa numele popular al Diavolului, al Necuratului? Nicidecum. Iata povestea, chiar extraordinara, a acestei porecle pe care o va purta si fiul lui Vlad Dracul, preavestitul Vlad Tepes.Asa ca, sa vedeti lucru nemaiauzit pana atunci la n..
  Fara TVA: 39,52 Lei 39,52 Lei 52,00 Lei
 • Dezvaluirile lui Snowden
  Dezvaluirile lui Snowden - Luke Harding"O relatare extraordinara, incitanta, terifianta."London Review Of Books Edward Snowden, un tanar geniu al computerelor care lucra pentru Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA), a dezvaluit modul in care aceasta organizatie inspaimantator de puternica folo..
  Fara TVA: 28,00 Lei 28,00 Lei 35,00 Lei
 • Dupa Globalizare
  Venita din economie, globalizarea nu s-a redus la economie. Ea a antrenat, in virtutea unor legaturi launtrice, tot mai multe domenii. Comunicatiile, cercetarea stiintifica, educatia au fost printre primele. Nici astazi nu s-a atins globalizarea tuturor domeniilor, dar tendinta este prezenta pretuti..
  Fara TVA: 31,20 Lei 31,20 Lei 39,00 Lei
 • Fenomenul maglavit si alte minuni petrecute pe teritoriul romanesc
  In vara anului 1935, o Romanie intreaga n-avea ochi decat pentru Maglavit, localitatea din Oltenia in care ciobanul Petrache Lupu pretindea ca l-a vazut si a vorbit cu Dumnezeu. Foarte repede, societatea s-a impartit in tabere: unii i-au zis ciobanului analfabet "nebun", altii "sfant", iar unii au b..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Francisc, un papa pentru toti
  Francisc, un papa pentru toti - Isabelle de GaulmynCeva s-a schimbat in Biserica Catolica. Noul papa, Francisc, venit de la capatul lumii, abate asupra acestei institutii, mostenitoare a unei istorii de doua mii de ani, vantul reformei, ce trezeste speranta in sufletele credinciosilor, raspanditi az..
  Fara TVA: 20,00 Lei 20,00 Lei 25,00 Lei
 • G.M. Cantacuzino in dosarele Securitatii
  Acest studiu al arhitectului Vlad Mitric-Ciupe, Arhitectul G.M. Cantacuzino in dosarele Securitatii, poate fi considerat o organica continuare, abordata la alt nivel, a unor opusuri care au devenit de referinta in literatura de specialitate: Arhitectii romani si detentia politica 1945-1964. Intre de..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • GCHQ
  GCHQ. Povestea necenzurata a celei mai secrete agentii de informatii din Marea Britanie - Richard J. Aldrich GCHQ, succesorul faimoasei organizatii de spargere a codurilor pe timp de razboi de la Bletchley Park, este cel mai mare si mai misterios serviciu de informatii din Marea Britanie. Cu toate a..
  Fara TVA: 39,92 Lei 39,92 Lei 49,90 Lei
 • Genocidul impotriva armenilor
  Genocidul impotriva armenilor - Michael Hasemann Genocidul impotriva armenilor, de la inceputul secolului XX, a provocat aproximativ 1,5 milioane de victime, conform aprecierii istoricilor epocii moderne. Sub pretextul unei presupuse conspiratii a armenilor impotriva Imperiului Otoman, regimul Junil..
  Fara TVA: 30,40 Lei 30,40 Lei 38,00 Lei
 • Gradina sperantei
  Cand Germania a invadat Polonia in cel de-al Doilea Razboi Mondial, bombardierele Stuka au devastat Varsovia, iar gradina zoologica a orasului, printre cele mai frumoase si mai bine amenajate din Europa, nu a scapat de distrugere. Directorul acesteia, Jan �ab��ski, si sotia lui Antonina, opunandu-se..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • Hotul de arta a lui Hitler
  Hotul de arta a lui Hitler - Susan Ronald"ar fi o grava eroare sa credem ca furtul de arta este cumva un delict minor al epocii naziste. De fiecare opera de arta este atasata cel putin o tragedie umana si o moarte." AutoareaIn noiembrie 2013, in lume s-a declansat o adevarata furtuna mediatica ..
  Fara TVA: 28,00 Lei 28,00 Lei 35,00 Lei
 • Hrusciov.Omul si epoca sa
  Hrusciov. Omul si epoca sa - William TaubmanMulta vreme, Hrusciov a fost doar un personaj secundar in biografiile lui Stalin. Cartea lui William Taubman, bazata pe o documentatie ampla desfasurata pe parcursul a peste 20 de ani, incearca sa-i dea lui Hrusciov locul pe care-l merita in istoria ultimu..
  Fara TVA: 39,20 Lei 39,20 Lei 49,00 Lei
 • Imparatul cu sapca
  Ardelean din Ineu, urmas a doua vechi familii romanesti ai caror stramosi coboara pina la inceputurile secolului al XVIII-lea, Radu Calin Cristea a strabatut tranzitia postcomunista pastrindu-si constiinta nealterata de compromisuri. Director al Muzeului National al Literaturii Romane, Director Gene..
  Fara TVA: 71,99 Lei 71,99 Lei 99,99 Lei
 • Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017
  Numar coordonat de Clara Mares si Constantin Vasilescu? Inca de la instaurarea comunismului in Romania au existat reactii de opozitie fata de noul regim. Daca pentru primii ani sint documente care ilustreaza un anticomunism manifest la nivelul intregii societati, pentru perioada finala reactiile con..
  Fara TVA: 38,21 Lei 38,21 Lei 44,95 Lei
 • Infernul de pe Frontul de Est
  Cartea prezinta remarcabilele jurnale personale ale lui Hans Roth, soldat german dintr-o unitate de vanatori de tancuri, care a participat la Operatiunea Barbarossa si la bataliile care au urmat pe Frontul de Est in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cele trei caiete de insemnari zilnice au..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si cultura
  Parintele Alexandru Arion este la curent cu cele mai importante dezbateri si la zi cu cea mai semnificativa literatura stiintifica si teologica pe marginea raportului stiinta-religie. NUME CARTE: Intalniri cu realitatea. Repere pentru dialogul contemporan dintre teologie si culturaISBN: 978606537403..
  Fara TVA: 35,70 Lei 35,70 Lei 42,00 Lei
 • Intoarcerea la romanism
  "Le multumesc celor care au gasit timp, au avut generozitatea si dorinta sa-si faca publice, pe masura calibrului lor intelectual si profesional de exceptie, opinii, evaluari si proiectii despre poporul roman, despre soarta si perspectivele sale intr-o lume tot mai confuza si mai agresiva." NUME CAR..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Intoarcerea lui Dracula, varcolaci, strigoi si alti monstri
  Inaintea proliferarii mitului lui Dracula, a existat o contesa transilvana insetata de sange de fecioara. Iar dacii, ca sa-si inspaimante dusmanii, foloseau capete de lup impaiate continuate cu trupuri de sarpe in loc de steaguri de lupta. Blestemati de calugarii carora le arsese schitul, exorcistii..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Istoria organizatiilor locale ale partidelor politice din judetul Ialomita 1918-1937
  "Cele mai insemnate organizatii locale erau cele ale Partidului National Liberal si Partidului National Taranesc, formatiuni care au atras de partea lor majoritatea fruntasilor localitatilor ialomitene. Scopul organizatiilor politice locale era de a atrage cat mai multi membri si simpatizanti, in ve..
  Fara TVA: 28,90 Lei 28,90 Lei 34,00 Lei
 • Istorie, cultura si cercetare - vol II
  Aflata la a II-a editie, Conferinta Stiintifica Internationala Istorie, Cultura si Cercetare devine din ce in ce mai mult un eveniment apreciat de lumea muzeala, academica si stiintifica nationala si internationala, care se prefigureaza ca o manifestare de traditie. NUME CARTE: Istorie, cultura si c..
  Fara TVA: 51,00 Lei 51,00 Lei 60,00 Lei
 • Lapidarea Sorayei
  Lapidarea Sorayei - Freidoune SahebjamLapidarea - un obicei barbar si extrem de crud, transmis din negura timpului pana in ziua de azi. O parte intunecata a oamenilor, pe care Freidoune Sahebjam a decis sa o prezinte lumii intregi. Mereu supusa, crescuta de mica in traditiile unei societati rigide, ..
  Fara TVA: 20,00 Lei 20,00 Lei 25,00 Lei
 • Lupta politica. Vol 2
  Cartea de fata, cel de-al doilea volum al Luptei politice, nu este o carte obisnuita. Este o carte-document, si anume un document indispensabil pentru oricine doreste sa inteleaga starea si soarta societatii romanesti in zbuciumata perioada 2012-2015, pozitiile principalilor actori de pe scena publi..
  Fara TVA: 25,20 Lei 25,20 Lei 35,00 Lei
 • Marea mistificare. Adevaratele legende ale spionilor
  Asemenea activitati s-au manifestat in diferite forme de-a lungul celor mai multe perioade, ceea ce da posibilitatea alcatuirii unei "istorii a mistificarii" atat in viata politica, sociala, cat si in cea culturala, stiintifica. NUME CARTE: Marea mistificare. Adevaratele legende ale spionilorISBN: 9..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Masinariile lui Leonardo
  Leonardo ascunde oare un secret? In realitate, ascunde multe si nu e nevoie sa apelam la fantezie, ci e suficient sa cautam in paginile codexurilor sale, in miile de desene de masinarii sau de componente ale acestora. Uneori e vorba de simple schite, adesea gresit intelese, considerate misterioase, ..
  Fara TVA: 70,29 Lei 70,29 Lei 98,99 Lei
 • Mestesug, arta, document - Cahlele din Tara Romaneasca (secolele XIV-XVII)
  It is with great joy that we present Clive Bonsall this volume, as a token of both our appreciation and friendship, for his contributions to the Early Prehistory of Europe in general, and of Southeastern Europe in special. NUME CARTE: Mestesug, arta, document - Cahlele din Tara Romaneasca (secolele ..
  Fara TVA: 97,75 Lei 97,75 Lei 115,00 Lei
 • Ne trebuie oameni! Elite intelectuale si transformari istorice in Romania moderna si contemporana
  Aceasta carte se doreste a fi o analiza asupra unui proiect societal si intelectual de generare, reconversie si supravietuire a elitelor academice si profesionale romanesti de la finalul secolului al XIX-lea pana in contemporaneitate. NUME CARTE: "Ne trebuie oameni!" Elite intelectuale si transforma..
  Fara TVA: 35,70 Lei 35,70 Lei 42,00 Lei
 • Noua "nobilime"
  Noua "nobilime" - Andrei Soldatov si Irina Bologan Odata cu prabusirea Uniunii Sovietice in 1991 si dizolvarea KGB, s-a nascut din cenusa un nou serviciu de securitate - FSB (Serviciul Federal de Securitate). De atunci, Kremlinul l-a folosit pentru a intimida opozitia politica din Rusia si strainata..
  Fara TVA: 25,60 Lei 25,60 Lei 32,00 Lei
 • O istorie a ateismului
  In acest volum veti intalni, expunandu-si argumentele antiteiste sau antiteologice si antiecleziastice, ganditori care au contribuit, in mai mare sau mai mica masura, la faurirea societatii europene moderne seculare. Termenul ateism, folosit in titlu, in cuvintele autorului, "poate fi definit in sen..
  Fara TVA: 35,10 Lei 35,10 Lei 39,00 Lei
 • Pamantul negru: Holocaustul ca istorie si avertisment
  Un concept pretins stiintific - rasa. O viziune asupra lumii in care totul se reduce la o lupta "naturala" pentru resurse. Denuntarea universalismului umanist drept instrument de pervertire si subminare a acestei asa-zise ordini firesti. Aceste cateva idei au dezlantuit o campanie de ucidere in masa..
  Fara TVA: 51,44 Lei 51,44 Lei 67,00 Lei
 • Patriarhul Justinian Marina (1948-1977)
  "O monografie despre Patriarhul Justinian Marina este de mult asteptata de istoriografia noastra, fiind vorba despre un personaj care apartine nu numai Bisericii Ortodoxe Romane, ci si istoriei noastre contemporane. Cel care a condus timp de trei decenii soarta bisericii nationale (1948 - 1977), sup..
  Fara TVA: 50,15 Lei 50,15 Lei 59,00 Lei
 • Pe front in Razboiul Crimeii
  In anul 1853, Razboiul Crimeii a inceput cu o intensitate mai degraba romantica. Faptele de o bravura uimitoare, multe dintre ele savarsite de medici, femei si copii, au fost la ordinea zilei. La fel au fost insa si cruzimea si brutalitatea. In scurt timp, razboiul s-a transformat intr-o competitie ..
  Fara TVA: 23,20 Lei 23,20 Lei 29,00 Lei
 • Pedeapsa cu moartea in Romania comunista
  Mii de oameni au fost ucisi de catre reprezentanti ai statului dupa ce comunistii au preluat puterea in Romania la mijlocul anilor �1940 pana catre finele anilor �1950, in vreme ce mai putin de 400 au fost executati legal pana la caderea regimului. NUME CARTE: Pedeapsa cu moartea in Romania comunist..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Porumbacu
  Centenarul Marii Uniri si al sfarsitului Primului Razboi Mondial ne ofera anul acesta prilejul de a readuce in atentia cititorilor scrierile ostasesti ale lui Henri Stahl. Scriitorul, locotenent in rezerva in timpul Primului Razboi Mondial, descrie existenta "celor mici", dupa cum ii numea Nicolae I..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Povestile Pelesului. Editia a II-a
  Editura Corint si colectia Istorie cu blazon va prezinta un album-eveniment, care recreeaza lumea elegantei si a subtilitatii de la curtea Palatului Peles din vremea Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta: Povestile Pelesului de Carmen Sylva"Indeosebi Povestile Pelesului reprezinta din punct de vede..
  Fara TVA: 31,43 Lei 31,43 Lei 44,90 Lei
 • Regulile Berlinului. Europa si calea germana
  In a doua jumatate a secolului XX, Germania a devenit puterea politica si economica dominanta in Europa si arbitrul tuturor deciziilor importante ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeana condusa de Germania este organizata de o asa maniera incat sa apere interesele nationale ale ace..
  Fara TVA: 31,41 Lei 31,41 Lei 34,90 Lei
 • Relatiile Romaniei cu state din Africa Ecuatoriala si de Vest (1960-1974)
  "Aceasta lucrare ar putea reprezenta un punct de plecare in ceea ce priveste istoria relatiilor Romaniei cu state din diverse parti ale lumii, altele decat cele arhicunoscute cum ar fi cele din Europa sau cu SUA." NUME CARTE: Relatiile Romaniei cu state din Africa Ecuatoriala si de Vest (1960-1974)I..
  Fara TVA: 36,55 Lei 36,55 Lei 43,00 Lei