Carti de Istorie universala

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acest domn de la miazanoapte
  Cartea de fata nu este o istorie a raporturilor dintre Venetia si Moldova, nicio monografie a luptelor lui Stefan cel Mare cu turcii si cu atat mai putin o prezentare a conflictului Imperiului Otoman cu Venetia care s-a derulat intre 1463 si 1479. Este doar o "poveste" despre un moment de rascruce i..
  Fara TVA: 30,60 Lei 30,60 Lei 36,00 Lei
 • Basarabia la un secol de la Marea Unire. O istorie politica a Republicii Moldova (1991-2018)
  Dorin Cimpoesu si Sergiu Musteata fac constiincios o evaluare a tabloului istoric al Republicii Moldova dupa anul 1989, referindu-se cu precadere la situatia politica interna. Ei nu risca sa treaca pe "terenul strain" al analizei si prognozei politice, nu fac din exces apel la "conjunctura geopoliti..
  Fara TVA: 30,60 Lei 30,60 Lei 36,00 Lei
 • Bastarzii regali-poveste fara sfarsit
  Toate familiile regale din lumea moderna s-au lovit de aceasta problema a existentei - certe sau doar presupuse - a unor "copii naturali" ai personajelor din linia oficiala dinastica. In cazul lui Carol al II-lea, a fost vorba de Mircea Grigore Carol Lambrino, rodul legaturii sale cu Zizi, polemica ..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • China in zece cuvinte
  Bine-cunoscutul scriitor chinez Yu Hua, autor al bestsellerurilor in viata si Cronica unui negustor de sange, ne ofera, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectiva curajoasa asupra Chinei din ultima jumatate de secol, de la Revolutia Culturala si cultul pentru presedintele Mao la protestele din ..
  Fara TVA: 31,38 Lei 31,38 Lei 37,00 Lei
 • CIA. Razboiul secret impotriva terorismului
  Cea mai importanta schimbare din istoria militara a Americii in ultimele doua decenii a fost implicarea in Afganistan, Irak si in teritorii in care marile armate nu isi pot desfasura fortele. SUA i-au anihilat dusmanii cu ajutorul dronelor si al trupelor antrenate pentru operatiuni speciale, al ucig..
  Fara TVA: 25,13 Lei 25,13 Lei 34,90 Lei
 • Comandourile lui Stalin. Partizanii ucraineni (1941-1944)
  La apogeul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, numerosi partizani sovietici au luptat pe frontul de est impotriva fortelor Axei. In cartea sa, Alexander Gogun discuta despre fortele care operau in Ucraina. Atrocitatile naziste erau, adesea, egalate de brutalitatea partizanilor. Autorul analizeaza uti..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Crestomatie de acte normative si documente privind teoria si practica arhivistica (1862-1974)
  "O lucrare ce se adreseaza nu numai breslei arhivistice, ci, in egala masura istoricilor, intregului front al cercetarii stiintifice si, mai cu seama, celor care doresc sa se specializeze in domeniul stiintei arhivistice si cu ajutorul ei sa studieze adevarata Istorie a romanilor fara sa o mitizeze ..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Cum a fost declarat razboiul din 1914
  Din Cuprins:? Aflu la Marele Premiu despre atentatul de la Sarajevo ? Consiliul austro-ungar din 19 iulie ? Vagi stiri despre ultimatumul austriac ? Parisul ne cheama ? Debarcare la Dunkerque ? Esecuri successive ale tentativelor de pace ? Pregatiri militare ale Germaniei ? Ultimatumul Germaniei cat..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Doctrina secreta a templierilor
  Au avut templierii o doctrina secreta, opusa celei oficiale, a Bisericii? Aceasta doctrina era aceeasi pentru intreg Ordinul? Care au fost dogmele acesteia, izvoarele, relatia cu marile erezii ale secolului al XIII-lea? Era aceasta doctrina un pericol social atat de amenintator pentru a justifica ma..
  Fara TVA: 25,20 Lei 25,20 Lei 28,00 Lei
 • Gandirea religioasa greaca
  Scrisa sub forma unor eseuri, aceasta carte savanta ofera in acelasi timp o lectura deosebit de interesanta si accesibila despre gandirea religioasa a Greciei Antice. Daca ceea ce cunoastem despre religia greceasca se rezuma la legendele olimpiene, atunci vom fi surprinsi sa descoperim o lume autent..
  Fara TVA: 21,60 Lei 21,60 Lei 24,00 Lei
 • Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
  Sapiens ne-a aratat de unde venim. Homo deus ne arata incotro ne indreptam.De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: razboiul, foametea si molimele. In secolul XX, a reusit sa le rezolve in mare masura. Razboiul nu mai are aceeasi putere de distrugere: in prez..
  Fara TVA: 47,31 Lei 47,31 Lei 59,95 Lei
 • Istoria filosofiei hermetice
  Istoria filosofiei hermetice abordeaza istoria propriu-zisa a filosofiei hermetice, adica alchimie, din cele mai vechi timpuri si pana in epoca autorului. Du Fresnoy prezinta cei mai cunoscuti alchimisti, impreuna cu rezumatul vietii acestora (acolo unde este posibil), precum si o critica a practilo..
  Fara TVA: 30,60 Lei 30,60 Lei 34,00 Lei
 • Istoria terorismului. Din Antichitate pina la Daesh
  Numeroasele atentate teroriste din ultimii ani ne-ar putea face sa credem ca terorismul constituie o caracteristica a lumii contemporane. Dimpotriva, au fost rare perioadele din istorie si regiunile care nu l-au cunoscut. Cu colaborarea unor reputati specialisti, Gérard Chaliand si Arnaud Blin descr..
  Fara TVA: 55,21 Lei 55,21 Lei 64,95 Lei
 • Istorii secrete ale omenirii
  Prezenta lucrare este o culegere de texte apartinandu-i lui Serge Hutin, faimosul scriitor si istoric. Doctor in litere, atasat pentru cercetari in cadrul C.N.R.S, el si-a dedicat o mare parte a vietii studierii istoriei ezoterismului. Este autorul unor lucrari remarcabile despre discipolii englezi ..
  Fara TVA: 26,10 Lei 26,10 Lei 29,00 Lei
 • Legendele, miturile si simbolurile Francmasoneriei
  Albert Mackey, cea mai respectata voce in masoneria americana de la sfarsitul secolului XIX, realizeaza in prezentul volum o sinteza a principalelor mituri, simboluri si legende ale francmasoneriei.Dupa parerea sa, "obiectul legendelor masonice nu este stabilirea unor fapte istorice, ci transmiterea..
  Fara TVA: 34,20 Lei 34,20 Lei 38,00 Lei
 • Mihai I. Amurg regal. Album foto
  Regele Mihai I a marcat cu prezenta sa - nu doar la propriu statuara! - ultimul veac al unei Romanii mereu suferinde, cazuta parca inexorabil sub zodia fatalitatii incontrolabile. Suveranul a stiut, insa, intotdeauna sa se inalte deasupra vicisitudinilor istoriei, luminand cu intelepciune si demnita..
  Fara TVA: 25,49 Lei 25,49 Lei 29,99 Lei
 • O revoltata in Rusia bolsevica
  "Idealista, extremista si anarhista, Evghenia Iaroslavskaia-Markon a avut, se pare, un destin la inaltimea tragica a epocii sale. Acuzata de , a fost inchisa si executata in 1931 in lagarul de munca din insulele Solovetki, o parte a vastului (cum l-a denumit Soljenitin) care se va intinde incet, in..
  Fara TVA: 17,93 Lei 17,93 Lei 24,90 Lei
 • Ordinea de zi
  20 februarie 1933, o zi banala de iarna berlineza. In salonul luxos al resedintei presedintelui Republicii are loc o intalnire secreta intre douazeci si patru de mari industriasi germani si oficiali nazisti de rang inalt veniti sa ceara sprijin financiar pentru Partidul National-Socialist inaintea a..
  Fara TVA: 39,90 Lei 39,90 Lei 39,90 Lei
 • Portrete neretusate. Galeria diplomatilor-istorici. O istorie universala
  Al. Popescu isi propune sa fie un cautator de diplomati in lumea istoricilor si de istorici in lumea diplomatilor. El insusi a fost si diplomat si istoric. NUME CARTE: Portrete neretusate. Galeria diplomatilor-istorici. O istorie universalaISBN: 9786065373082PRET EDITURA: 30.00AUTOR(i): Alexandru Po..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Religie si democratie in Europa la inceputul secolului XXI
  Reevaluarea rolului religiei in sfera publica reprezinta un demers pe cat de necesar, pe atat de actual, in conditiile in care se vorbeste, astazi, tot mai insistent, de o resurgenta globala a religiei. Spre deosebire, insa, de restul lumii, Europa se prezinta ca un caz aparte, in care procesul de s..
  Fara TVA: 45,00 Lei 45,00 Lei 50,00 Lei
 • Scurta istorie a betiei. Cum, de ce, unde si cind s-au imbatat oamenii, din Epoca de Piatra pina in prezent
  Pentru vechii egipteni, betia era vehiculul transei mistice. Pentru vikingi, era sursa poeziei, bune sau rele. Pentru tinerele americane din localurile clandestine ale anilor 1920, consumul de alcool echivala cu emanciparea de sub tutela barbatului. Iar pentru femeile vest-africane, descoperirea fer..
  Fara TVA: 34,95 Lei 34,95 Lei 34,95 Lei
 • Secretele medicinii legale romanesti
  In cele doua Pravile de pe timpul lui Vasile Lupu si Matei Basarab se fac referiri la expertiza in cazuri de otravire, ranire, nebunie, viol,deflorare, sodomie. In timp, insa, domeniul s-a diversificat considerabil.�Asadar, ce s-a intamplat in realitate cu penisul lui Terente din muzeul Institutului..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei