Carti de Istorie universala

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Bastarzii regali-poveste fara sfarsit
  Toate familiile regale din lumea moderna s-au lovit de aceasta problema a existentei - certe sau doar presupuse - a unor "copii naturali" ai personajelor din linia oficiala dinastica. In cazul lui Carol al II-lea, a fost vorba de Mircea Grigore Carol Lambrino, rodul legaturii sale cu Zizi, polemica ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • China in zece cuvinte
  Bine-cunoscutul scriitor chinez Yu Hua, autor al bestsellerurilor in viata si Cronica unui negustor de sange, ne ofera, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectiva curajoasa asupra Chinei din ultima jumatate de secol, de la Revolutia Culturala si cultul pentru presedintele Mao la protestele din ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 37,00 Lei
 • Crestomatie de acte normative si documente privind teoria si practica arhivistica (1862-1974)
  "O lucrare ce se adreseaza nu numai breslei arhivistice, ci, in egala masura istoricilor, intregului front al cercetarii stiintifice si, mai cu seama, celor care doresc sa se specializeze in domeniul stiintei arhivistice si cu ajutorul ei sa studieze adevarata Istorie a romanilor fara sa o mitizeze ..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 50,00 Lei
 • Homo Deus. Scurta istorie a viitorului
  Sapiens ne-a aratat de unde venim. Homo deus ne arata incotro ne indreptam.De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: razboiul, foametea si molimele. In secolul XX, a reusit sa le rezolve in mare masura. Razboiul nu mai are aceeasi putere de distrugere: in prez..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 59,95 Lei
 • Istoria filosofiei hermetice
  Istoria filosofiei hermetice abordeaza istoria propriu-zisa a filosofiei hermetice, adica alchimie, din cele mai vechi timpuri si pana in epoca autorului. Du Fresnoy prezinta cei mai cunoscuti alchimisti, impreuna cu rezumatul vietii acestora (acolo unde este posibil), precum si o critica a practilo..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,00 Lei
 • Istoria terorismului. Din Antichitate pina la Daesh
  Numeroasele atentate teroriste din ultimii ani ne-ar putea face sa credem ca terorismul constituie o caracteristica a lumii contemporane. Dimpotriva, au fost rare perioadele din istorie si regiunile care nu l-au cunoscut. Cu colaborarea unor reputati specialisti, Gérard Chaliand si Arnaud Blin descr..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 64,95 Lei
 • Legendele, miturile si simbolurile Francmasoneriei
  Albert Mackey, cea mai respectata voce in masoneria americana de la sfarsitul secolului XIX, realizeaza in prezentul volum o sinteza a principalelor mituri, simboluri si legende ale francmasoneriei.Dupa parerea sa, "obiectul legendelor masonice nu este stabilirea unor fapte istorice, ci transmiterea..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 38,00 Lei
 • O revoltata in Rusia bolsevica
  "Idealista, extremista si anarhista, Evghenia Iaroslavskaia-Markon a avut, se pare, un destin la inaltimea tragica a epocii sale. Acuzata de , a fost inchisa si executata in 1931 in lagarul de munca din insulele Solovetki, o parte a vastului (cum l-a denumit Soljenitin) care se va intinde incet, in..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 24,90 Lei
 • Ordinea de zi
  20 februarie 1933, o zi banala de iarna berlineza. In salonul luxos al resedintei presedintelui Republicii are loc o intalnire secreta intre douazeci si patru de mari industriasi germani si oficiali nazisti de rang inalt veniti sa ceara sprijin financiar pentru Partidul National-Socialist inaintea a..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 39,90 Lei
 • Portrete neretusate. Galeria diplomatilor-istorici. O istorie universala
  Al. Popescu isi propune sa fie un cautator de diplomati in lumea istoricilor si de istorici in lumea diplomatilor. El insusi a fost si diplomat si istoric. NUME CARTE: Portrete neretusate. Galeria diplomatilor-istorici. O istorie universalaISBN: 9786065373082PRET EDITURA: 30.00AUTOR(i): Alexandru Po..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 30,00 Lei
 • Scurta istorie a betiei. Cum, de ce, unde si cind s-au imbatat oamenii, din Epoca de Piatra pina in prezent
  Pentru vechii egipteni, betia era vehiculul transei mistice. Pentru vikingi, era sursa poeziei, bune sau rele. Pentru tinerele americane din localurile clandestine ale anilor 1920, consumul de alcool echivala cu emanciparea de sub tutela barbatului. Iar pentru femeile vest-africane, descoperirea fer..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 34,95 Lei