Carti de Istorie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 1000 de intrebari si raspunsuri. Al Doilea Razboi Mondial
  Desi al Doilea Razboi Mondial este un subiect ce pare foarte bine stiut de toata lumea, ai incercat vreodata sa-ti testezi cunostintele? Aceasta carte fascinanta, la a carei realizare a contribuit Imperial War Museum din Marea Britanie, contine sute de intrebari (si raspunsurile aferente) care acope..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 29,90 Lei
 • 21 de lectii pentru secolul XXI
  Intr-o lume invadata de informatii irelevante, claritatea inseamna putere. Cenzura nu inseamna blocarea fluxului de informatii, ci mai curind asaltarea oamenilor cu dezinformari si lucruri care sa le distraga atentia. 21 de lectii pentru secolul XXI face lumina in privinta unora dintre cele mai pres..
  Fara TVA: 43,34 Lei 43,34 Lei 59,95 Lei
 • Abosolutul astazi . Teologia si filosafia lui Joseph Ratzinger
  "S-au inregistrat multe premiere istorice in pontificatul lui Benedict al XVI-lea. Bunaoara, dupa ce a redactat documente ale Conciliului Vatican II, Joseph Ratzinger a fost, cum a spus actualul papa, Francisc, "mintea teologica" a predecesorului sau vreme de doua decenii.El a reprezentat o epoca fe..
  Fara TVA: 24,50 Lei 24,50 Lei 35,00 Lei
 • Accidentele aviatice romanesti din ultima suta de ani, o istorie cumplita
  Un inventator genial sabotat de reprezentantul concurentei, un comunist oportunist care-si tradase cel mai bun prieten, un mafiot cu un dragon tatuat pe spate, un pilot al elicopterului prezidential pedepsit de o istorie oculta, un compozitor de romante platit regeste, un navigator aerian capabil sa..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Acest domn de la miazanoapte
  Cartea de fata nu este o istorie a raporturilor dintre Venetia si Moldova, nicio monografie a luptelor lui Stefan cel Mare cu turcii si cu atat mai putin o prezentare a conflictului Imperiului Otoman cu Venetia care s-a derulat intre 1463 si 1479. Este doar o "poveste" despre un moment de rascruce i..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 36,00 Lei
 • Adevaruri teribile despre cele doua Razboaie Mondiale si cei care au stat in spatele lor. Colectia SECOLUL XX - 20 DE MISTERE ESENTIALE (vol. I)
  De ce, adesea, eroii de razboi au facut afaceri si au avut legaturi misterioase cu criminalii de razboi? Dincolo de bataliile inversunate de pe prima linie a fronturilor, in care si-au pierdut viata zeci de milioane de soldati care, adesea, nici nu stiau prea bine de ce si pentru cine lupta, au exis..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Adolf Hitler (Colectia Cei mai rai oameni din istorie)
  Cu ajutorul acestei carti din seria de non-fictiune dedicata celor mai rai oameni din istorie, puteti arunca o privire in culisele vietii unui personaj considerat printre cele mai cumplite care au trait vreodata.Fara indoiala ca pe lista celor mai rai oameni din toate timpurile se afla si Adolf Hitl..
  Fara TVA: 17,52 Lei 17,52 Lei 21,90 Lei
 • Aeronautica Romana in razboiul de intregire nationala 1916-1919
  La 15/28 august 1916, Romania a intrat in Primul Razboi Mondial, de partea puterilor Antantei, care promiteau sprijin in realizarea unitatii nationale - visul romanilor inca din vremuri stravechi.La decretarea mobilizarii generale, valorificand experienta proprie si pe cea acumulata pe Frontul de ve..
  Fara TVA: 36,75 Lei 36,75 Lei 49,00 Lei
 • Alchimisti de-a lungul secolelor. Vietile celebrilor filosofi alchimisti, din anul 850 pana spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, insotite de un studiu al practicilor alchimice
  Lucrarea "Alchimistii de-a lungul secolelor" este un sui generis dictionar al alchimistilor celebri din lumea vestica pe perioada unui mileniu, in care ni se povesteste viata si opera lor, esecurile si reusitele in cautarea Pietrei filosofale si in practica Marii Opere. Departe de a fi un tratat ari..
  Fara TVA: 28,80 Lei 28,80 Lei 36,00 Lei
 • Alerta rosie. Cum am devenit inamicul numarul unu al lui Putin
  "O lectura obligatorie pentru oricine vrea sa inteleaga cultura coruptiei si impunitatii in Rusia lui Putin." - John McCain"O poveste fata de care combinatiile murdare din House of Cards suna ca Alba ca Zapada." - Toronto Star"Bill Browder a devenit unul dintre oamenii cel mai sincer detestati de Kr..
  Fara TVA: 40,50 Lei 40,50 Lei 54,00 Lei
 • Alice Herz-Sommer.Gradina Edenului in mijlocul iadului
  Povestea cutremuratoare a pianistei Alice Herz-Sommer, cea mai longeviva supravietuitoare a Holocaustului.Nascuta in 1903 in Praga monarhiei habsburgice, Praga lui Kafka, Max Brod si a lui Felix Weltsch, oaspeti frecventi in casa familiei sale, ea isi descopera dragostea pentru muzica si ajunge prin..
  Fara TVA: 22,40 Lei 22,40 Lei 32,00 Lei
 • Angelo Miculescu ambasador la Beijing (telegrame desecretizate 1982-1989)
  La inceputul anilor '80, la Bucuresti se resimtea nevoia unui nou suflu in relatia cu China, mai ales in contextul in care evolutia acestui stat, marcata prin reforma si deschidere spre relatii stranse cu Occidentul, era in disonanta cu cea din Romania.In aceste imprejurari desemnarea lui Angelo Mic..
  Fara TVA: 59,25 Lei 59,25 Lei 79,00 Lei
 • Apele ucigase - dezastrele naturale care ne-au lovit in ultimele secole, avertismente pentru un viitor tragic? Colectia APOCALIPTICA (vol. III)
  Vor disparea oare Bucurestii sub furia apelor iscata de un blestem al ciumatilor din vremea lui Caragea?Multa vreme, am considerat inundatiile catastrofale care ne-au lovit tara drept manifestari ale hazardului natural sau, chiar, ale uno rblesteme stravechi. Ploaia venea din Cer,se transforma intr-..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Armata romana in razboiul de intregire. Campaniile din anii 1916 si 1917
  File de o istorie ilustratata la 100 de ani de la Marele Razboi si Marea Unire. Imagini inedite, imagini colorizate, chipuri si scene transmise peste secol, vad astazi lumina tiparului. Este povestea Armatei romane, a oamenilor politici, a regilor, reginelor si a unui popor care a dat totul, o Roman..
  Fara TVA: 111,75 Lei 111,75 Lei 149,00 Lei
 • Ascensiunea omului
  Ascensiunea omului urmareste, intr-un stil unic, dezvoltarea societatii umane prin prisma intelegerii stiintei. Cartea lui Jacob Bronowski, ce insoteste renumitul documentar omonim BBC produs si prezentat de autor, a devenit un titlu de referinta datorita perspectivei cuprinzatoare asupra omului si ..
  Fara TVA: 34,42 Lei 34,42 Lei 45,00 Lei
 • Atlasul Istoric Al Lumii
  DE-A LUNGUL A PESTE 12 000 DE ANIDescopera lumea antica a egiptenilor, grecilor si romanilor Minuneaza-te de cladirile, imperiile, cuceritorii si culturile lumii medievale.Urmeaza-i pe exploratorii si fauritorii de imperii din Renastere pana la Revolutia Franceza.Examineaza lumea in continua schimba..
  Fara TVA: 29,69 Lei 29,69 Lei 49,90 Lei
 • Basarabia. Bucovina. Cadrilaterul. Maramuresul istoric si alte tinuturi disputate de romani
  Rupt in trei. in patru sau chiar in cinci in diverse epoci istorice. teritoriul Daciei Mari. pe care a aparut aceasta incredibila insula de latinitate. inconjurata de slavi si unguri. care este poporul roman. s-a putut reuni pe deplin abia dupa aproape doua milenii. in 1918. si nu a putut sa-si salv..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Bastarzii regali-poveste fara sfarsit
  Toate familiile regale din lumea moderna s-au lovit de aceasta problema a existentei - certe sau doar presupuse - a unor "copii naturali" ai personajelor din linia oficiala dinastica. In cazul lui Carol al II-lea, a fost vorba de Mircea Grigore Carol Lambrino, rodul legaturii sale cu Zizi, polemica ..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Beria. Mana dreapta a lui Stalin
  Cand l-a prezentat pe Beria presedintelui american Roosevelt la Conferitna de la Ialta din februarie 1945, Stalin a spus: "Acesta este Himmler-ul meu." Pe langa faptul ca a fost seful politiei politice sovietice, coordonand epurarile staliniste de la sfarsitul anilor 1930, Beria s-a ocupat de admini..
  Fara TVA: 23,94 Lei 23,94 Lei 39,90 Lei
 • Bijuteriile Reginei Maria
  "Istoria bijuteriilor regale, ca si a altor piese din metale pretioase cu valoare istorica, a fost metamorfica, regimul politic si legislatia conturandu-le drumul. Amintirea bijuteriilor reginei Maria se mai regaseste in fotografiile de epoca, in desenele inventarului din 1900, dar si intr-o serie d..
  Fara TVA: 31,15 Lei 31,15 Lei 64,90 Lei
 • Bonnie si Clyde (Colectia Cei mai rai oameni din istorie)
  Cu ajutorul acestei carti din seria de non-fictiune dedicata celor mai rai oameni din istorie, puteti arunca o privire in culisele vietii unor personaje considerate printre cele mai cumplite care au trait vreodata.Bonnie si Clyde sunt probabil infractorii cei mai cunoscuti si cu cea mai romantata ex..
  Fara TVA: 15,12 Lei 15,12 Lei 18,90 Lei
 • Bucurestiul mutilat
  Cu fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Serban Lacriteanu, Andrei Birsan, Nic Hanu, Radu Stefanescu"Poate ca Andrei Pandele a inventat aparatul fotografic ideal, acela care imprima direct in memoria noastra ceea ce vedem, dar cu inima, sufletul si v..
  Fara TVA: 38,75 Lei 38,75 Lei 57,00 Lei
 • Bunul nostru rege:Ferdinand
  Bunul nostru rege: Ferdinand - Ion BuleiIn noaptea de 19 spre 20 iulie 1927, inainte de a trece la cele vesnice, ultimele cuvinte ale regelui Ferdinand I al Romaniei au fost: "Ma simt obosit� obosit� obosit". Fusese cu adevarat obositoare domnia lui? O domnie deloc lunga, din septembrie 1914 pana in..
  Fara TVA: 20,30 Lei 20,30 Lei 29,00 Lei
 • Cand Hitler a luat cocaina si Lenin si-a pierdut creierul
  Intr-un stil cu accente de umor englezesc, apartinand unui maestru incontestabil al naratiunii istorice, sunt prezentate cateva dintre ciudateniile istoriei, care, desi par a tine de domeniul fictiunii, sunt cat se poate de reale.Cititorul ii va intalni, printre altii, pe Hiroo Onoda, singuraticul s..
  Fara TVA: 20,15 Lei 20,15 Lei 32,50 Lei
 • Capitalele romanilor si ale tinuturilor romanesti
  In ciuda unor tentative din secolul al XVI-lea (intre care cea a lui Mihai Viteazul, care a realizat, pentru scurt timp, o "uniune personala"), intre perioada daco-geta a regilor antici Burebista si Decebal si Marea Unire din 1918, romanii si stramosii acestora au fost teribil de divizati vreme de a..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Carmen Sylva o artista pe tron
  Prima Regina a Romaniei moderne, Elisabeta, a fost o demna purtatoare de coroana, sub a carei infatisare austera se ascundea, in fapt, un suflet de poet. De altfel, istoria o va retine mai degraba sub pseudonimul sau literar decat sub augusta titulatura princiara!Dar, dincolo de preocuparile pentru ..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • CAROL I
  Carol I - Intemeietorul Romaniei moderne. O biografie neconventionalaColectia REGALA vol. IINu a fost prima optiune pentru inlocuirea lui Alexandru Ioan Cuza pe tronul Principatelor Unite, dar s-a dovedit a fi, finalmente, cea mai fericita solutie, una de-a dreptul providentiala pentru cele doua tar..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Carol I-Un Hohenzollern in Romania
  Un Hohenzollern in Romania Carol I - Ion Bulei Cartea de fata are in centrul ei pe Carol I, cel mai important dintre regii nostri, creatorul unei dinastii in Romania, singura pe care am avut-o. Si care nu este o dinastie germana. "Dinastia mea e romana, declara regele Ferdinand la Consiliul de Coro..
  Fara TVA: 22,40 Lei 22,40 Lei 32,00 Lei
 • Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri
  "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri" este cinstirea acelora care, ain marile clipe istorice, au infaptuit visul milenar al tuturor romanilor: intregirea Romaniei. Si chiar daca visul unirii tuturor romanilor intr-un singur stat national unitar nu a fost unul milenar (ideea a prins contur de ab..
  Fara TVA: 86,18 Lei 86,18 Lei 139,00 Lei
 • Cartea egipteana a mortilor - Papirusul Ani
  "Egiptenii sunt cei mai credinciosi dintre toti oamenii" - spunea Herodot. Dintre toate popoarele antice, egiptenii au dovedit cea mai constanta preocupare fata de problema mortii si a enigmelor ei, fapt ce si-a pus amprenta pe intreaga lor viata sociala si spirituala, conferindu-i o unicitate stran..
  Fara TVA: 31,20 Lei 31,20 Lei 39,00 Lei
 • Casa Regala a Romaniei si Marea Unire
  Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 desavarsea succesiunea de evenimente din anul in care Regatul Romaniei nu numai ca reusea sa intoarca soarta razboiului, ci si - profitand inteligent de conjunctura internationala - ajungea in situatia de a-si reintregi granitele istorice dimpreuna cu Basarabia, ..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Case,strazi si oameni din Ploiestiul de altadata
  Cel de-al doilea volum al colectiei "Memento" reuneste istorii uitate sau niciodata stiute ale Ploiestiului de altadata: veti intra in case pe care le intalniti in drumul vostru zilnic, va veti plimba pe strazi azi disparute sau mult schimbate ori veti cunoaste oameni care au trait, au iubit si au s..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Cat de frumos poate fi un oras urat. Povesti si amintiri din Ploiesti
  Volumul "Cat de frumos poate fi un oras urat. Povesti si amintiri din Ploiesti" este primul titlu din colectia "Memento". Cartea a aparut in aprilie 2016 si cuprinde 13 secvente personale din Ploiesti, asa cum l-au simtit autorii. Povestile descriu locuri din oras precum bulevardul, centrul istoric ..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 30,00 Lei
 • Cea mai mare zi din istorie. Cum a luat sfarsit, cu adevarat, marele razboi
  Cartea se remarca prin relatarea unor aspecte emotionante, prin care autorul incearca sa reconstituie cele mai importante momente din preajma incheierii armistitiului, care a pus capat Primului Razboi Mondial.Autorul insista cu detalii extrem de realiste asupra actiunii deopotriva a unor personalita..
  Fara TVA: 24,50 Lei 24,50 Lei 35,00 Lei
 • Cele mai frumoase Istorii
  Istoriile lui Herodot sunt o intalnire cu originile culturii noastre, cu geneza unor concepte ca polis, politica sau democratie. Putem contempla destinul exemplar al unui popor mic care, desi dezbinat, va infrange cel mai puternic imperiu, dar care, devenit bogat si puternic, va cunoaste dezastrul u..
  Fara TVA: 58,35 Lei 58,35 Lei 74,00 Lei
 • China in zece cuvinte
  Bine-cunoscutul scriitor chinez Yu Hua, autor al bestsellerurilor in viata si Cronica unui negustor de sange, ne ofera, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectiva curajoasa asupra Chinei din ultima jumatate de secol, de la Revolutia Culturala si cultul pentru presedintele Mao la protestele din ..
  Fara TVA: 31,34 Lei 31,34 Lei 37,00 Lei
 • Chipul nestiut al lui Iisus. Miturile egiptene, Maria Magdalena si Enigma de la Rennes-le-Chateau - Mariano Fernandez Urresti
  Stiati ca...... anumite pasaje din Evanghelii sunt inspirate de mituri egiptene?...pe baza unora dintre manuscrisele de la Marea Moarta se pot stabili asemanari izbitoare intre comunitatea esenienilor si cea a primilor crestini?... multi cercetatori si teologi de renume considera ca Iisus si Ioan Bo..
  Fara TVA: 15,38 Lei 15,38 Lei 38,44 Lei
 • CIA. Razboiul secret impotriva terorismului
  Cea mai importanta schimbare din istoria militara a Americii in ultimele doua decenii a fost implicarea in Afganistan, Irak si in teritorii in care marile armate nu isi pot desfasura fortele. SUA i-au anihilat dusmanii cu ajutorul dronelor si al trupelor antrenate pentru operatiuni speciale, al ucig..
  Fara TVA: 21,64 Lei 21,64 Lei 34,90 Lei
 • Comandourile lui Stalin. Partizanii ucraineni (1941-1944)
  La apogeul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, numerosi partizani sovietici au luptat pe frontul de est impotriva fortelor Axei. In cartea sa, Alexander Gogun discuta despre fortele care operau in Ucraina. Atrocitatile naziste erau, adesea, egalate de brutalitatea partizanilor. Autorul analizeaza uti..
  Fara TVA: 37,50 Lei 37,50 Lei 50,00 Lei
 • Comploturi pentru asasinarea lui Hitler
  Comploturi pt asasinarea lui Hitler - Roger MoorhouseComplotul lui Stauffenberg pentru asasinarea lui Hitler este destul de bine cunoscut, dar mai putin se stie ca acesta se inscrie intr-un lung sir de tentative de eliminare a Fuhrerului - ale germanilor, sovieticilor, polonezilor si britanicilor. P..
  Fara TVA: 27,30 Lei 27,30 Lei 39,00 Lei
 • Confidentele unui ambasador sovietic la Washington
  Anatoli Dobrinin a sosit la Washington in 1962 - in varsta de 43 de ani, a fost cel mai tanar ambasador sovietic in SUA din toate timpurile - si a ramas in functie pe durata mandatelor presedintilor KENNEDY, JOHNSON, NIXON, FORD, CARTER, REAGAN.Dobrinin a devenit principala cale prin care Casa Alba ..
  Fara TVA: 34,30 Lei 34,30 Lei 49,00 Lei
 • Conversatii cu Regele Mihai
  Aparuta pentru a marca un an de la disparitia regelui Mihai, aceasta carte este rezultatul transcrierii fidele a inregistrarilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tanase cu fostul suveran la Palatul Elisabeta de-a lungul mai multor zile, in aprilie 2005. In paginile ei, regele isi povestes..
  Fara TVA: 21,55 Lei 21,55 Lei 44,90 Lei
 • Copiii nazistilor
  Pana in 1945, tatii lor erau eroi. Dupa infrangerea Germaniei, au devenit calai. Gudrun, Edda, Niklas si ceilalti sunt copiii lui Himmler, Goring, Hess, Frank, Bormann, Hoss, Speer si Mengele, nume sinonime cu oroarea nazista.Acesti copii germani au trait al Doilea Razboi Mondial in calitate de priv..
  Fara TVA: 19,60 Lei 19,60 Lei 28,00 Lei
 • Coreea de Nord. Intre fascinatie si teroare
  In stilul sau caracteristic, Loretta Napoleoni abordeaza direct amenintarea reprezentata de Coreea de Nord si ne prezinta povestea ei in context istoric si ideologic, propunandu-si sa schimbe parerile preconcepute ale occidentalilor despre aceasta tara."Spre deosebire de Kim Il-sung, care a luptat i..
  Fara TVA: 24,75 Lei 24,75 Lei 27,50 Lei
 • Crestomatie de acte normative si documente privind teoria si practica arhivistica (1862-1974)
  "O lucrare ce se adreseaza nu numai breslei arhivistice, ci, in egala masura istoricilor, intregului front al cercetarii stiintifice si, mai cu seama, celor care doresc sa se specializeze in domeniul stiintei arhivistice si cu ajutorul ei sa studieze adevarata Istorie a romanilor fara sa o mitizeze ..
  Fara TVA: 37,50 Lei 37,50 Lei 50,00 Lei
 • Cronologie istorica ilustrata a Romaniei
  Menirea lucrarii de fata este de a fi nu numai o simpla, agitata sau, din contra, lenta reistorisire a trecutuluiromanesc, ci, mai ales, o alta oglinda, o alta reflectare pentru timpurile prezente. O alta oglinda sau, poate, ointreaga galerie de tablouri, de imagini ale unor timpuri mai mult sau mai..
  Fara TVA: 31,44 Lei 31,44 Lei 49,90 Lei
 • Cu arma in mana! Carierele militare si faptele de arme ale membrilor dinastiei romane
  Avand o educatie militara si o experienta prealabila in domeniu, Carol I a stat in transeele de la Plevna, Rahova, Grivita, Smardan si Vidin, conducand personal armata romana in timpul Razboiul de Independenta. Toti urmasii sai, de la Ferdinand la Mihai I, au fost fascinati de armata si de uniforma ..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Cu Parlamentul in URSS
  Prezentul volum de amintiri al scriitorului si stenografului Henri Stahl vine in continuarea volumului Porumbacu, ce reuneste mai multe schite ostasesti scrise de acelasi autor. NUME CARTE: Cu Parlamentul in URSSISBN: 9789736459054PRET EDITURA: 25.00AUTOR(i): Henri StahlEDITURA: VremeaCOPERTA: Brosa..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei