Carti de Istorie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Chipul nestiut al lui Iisus. Miturile egiptene, Maria Magdalena si Enigma de la Rennes-le-Chateau - Mariano Fernandez Urresti
  Stiati ca...... anumite pasaje din Evanghelii sunt inspirate de mituri egiptene?...pe baza unora dintre manuscrisele de la Marea Moarta se pot stabili asemanari izbitoare intre comunitatea esenienilor si cea a primilor crestini?... multi cercetatori si teologi de renume considera ca Iisus si Ioan Bo..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 38,44 Lei
 • Cultura si politie secreta in comunism
  Deschiderea arhivelor politiilor secrete a iscat scandaluri compromitatoare in tot fostul bloc sovietic. Cultura si politie secreta in comunism este o analiza revelatoare si responsabila a acestor arhive, autoarea oprindu-se asupra celor mai temute documente – dosarele personale – si asupra mai puti..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 34,95 Lei
 • Cum a fost declarat razboiul din 1914
  Din Cuprins:? Aflu la Marele Premiu despre atentatul de la Sarajevo ? Consiliul austro-ungar din 19 iulie ? Vagi stiri despre ultimatumul austriac ? Parisul ne cheama ? Debarcare la Dunkerque ? Esecuri successive ale tentativelor de pace ? Pregatiri militare ale Germaniei ? Ultimatumul Germaniei cat..
  Fara TVA: 35,00 Lei 35,00 Lei 35,00 Lei
 • Imparatul cu sapca
  Ardelean din Ineu, urmas a doua vechi familii romanesti ai caror stramosi coboara pina la inceputurile secolului al XVIII-lea, Radu Calin Cristea a strabatut tranzitia postcomunista pastrindu-si constiinta nealterata de compromisuri. Director al Muzeului National al Literaturii Romane, Director Gene..
  Fara TVA: 59,99 Lei 59,99 Lei 99,99 Lei
 • Incursiuni biografice in comunismul romanesc. Anuarul IICCMER Volumul XII, 2017
  Numar coordonat de Clara Mares si Constantin Vasilescu? Inca de la instaurarea comunismului in Romania au existat reactii de opozitie fata de noul regim. Daca pentru primii ani sint documente care ilustreaza un anticomunism manifest la nivelul intregii societati, pentru perioada finala reactiile con..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 44,95 Lei
 • Romanii nestiuti din spatele marilor personalitati ale omenirii si secretele lor odioase
  Un mare jucator de fotbal, care a marcat nu mai putin de 30 de goluri pentru echipa nationala a Romaniei � record depasit numai de Hagi �, a colaborat cu politia secreta a lui Hitler. Un unchi al lui Sergiu Nicolaescu, tatal lui Petre Roman si un unchi al lui Liviu Dragnea sunt legati de divizia �Tu..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,99 Lei
 • Romanovii 1613-1918
  Romanovii au fost dinastia cea mai spectaculoasa din vremurile moderne. Cu un palmares uluitor, ei au reusit sa domneasca peste o sesime din suprafata pamantului. Cum a reusit o familie sa transforme un principat ruinat de razboaie in cel mai mare imperiu al lumii? Si cum l-a pierdut apoi? Aceasta e..
  Fara TVA: 101,99 Lei 101,99 Lei 119,00 Lei
 • Sinaia in vremea regilor
  "Cartea Sinaia in vremea regilor este un frumos album de fotografie veche, rara si impecabil reprodusa, completata cu o excelenta istorie pe scurt a orasului Sinaia. Lucrarea se bazeaza pe informatiile adunate de Alina Huzui-Stoiculescu pentru teza sa de doctorat �Sinaia. Peisajul urban montan� si e..
  Fara TVA: 41,99 Lei 41,99 Lei 60,00 Lei
 • Trezirea moderna si somnul contemporanilor. Ganduri despre lume si tara
  Ce am putea face pentru ca in randurile clasei politice sa fie intr-adevar cuprinsi cei mai buni romani? Cat ar fi de necesar ca morala publica sa se pronunte fara sovaire pentru o conditionare a promovarii numai pe criteriile valorii si ale corectitudinii? Cand o sa ajungem ca fiecare dintre cei im..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 20,00 Lei
 • Vieti in umbra trecutului. Supravietuirea si integrarea socioprofesionala a familiilor fostilor detinuti politici in comunism. Marturii si documente Volumul I
  Volum aparut cu suportul financiar al Autoritatii Nationale Pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, CNCS‑UEFISCDI, si cu suportul logistic al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). „Ne-am propus sa prezentam dificultatile si suferintele prin care..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,95 Lei