Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Ereticii
  Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, "excentricul print al paradoxului" rastoarna prejudecati, demonteaz..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 37,00 Lei
 • Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian
  Dupa primele doua volume, consacrate folosirii gresite fie a unor semne de punctuatie, fie a unor semne de ortografie (continand exemple din presa scrisa si audiovizuala a anilor 2001-2011), lucrarea de fata (bazata pe extrase selectate din presa ultimilor ani) reflecta, conjugate, citate din ambele..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 34,90 Lei
 • Filosofia aplicabilitatii matematicii: Intre irational si rational
  Lucrarea trateaza unul dintre "misterele" filosofiei analitice si ale rationalitatii insasi, anume aplicabilitatea matematicii in stiinte si in investigarea matematica a realitatii inconjuratoare, a carei filosofie este dezvoltata in jurul sintagmei - de acum paradigmatice - 'eficacitatea irationala..
  Fara TVA: 49,99 Lei 49,99 Lei 61,95 Lei
 • Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii
  Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii este o introducere scurta si accesibila in acest domeniu fundamental al cunoasterii, in acelasi timp riguroasa si amuzanta. Gandurile si faptele marilor ganditori devin adesea povesti extraordinare, iar in aceasta carte am strans peste o suta de astfel de po..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 98,00 Lei
 • Magnum Mysterium. Teatru si film in lumina povestii lumii
  ""Eseurile din acest volum pornesc de la o fundamentala naivitate: incercarea de gasi manifestari ale misterului fiintei in cultura moderna. Sunt texte lipsite de pretentia obiectivitatii, a luciditatii criticului profesionist. Ele pleaca de la o "scandaloasa" negare a unei "autonomii a esteticului"..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 17,00 Lei
 • Patternuri de comunicare in universul distopic
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a descifra universul simbolic al distopiei dintr-o perspectiva comunicationala, un demers in cautarea cheii discursive a acestei constructii literare, aflate la antipodul utopiei. Lucrarea isi propune sa faca o analiza a rolului si semnificatiei pe care le ..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 25,00 Lei
 • Rolul constitutiv al matematicii in stiinta structurala
  Problemele filosofie sensibile pe care le pune aplicabilitatea matematicii in stiinte si viata de zi cu zi au conturat, pe un fond interdisciplinar, o noua "ramura" a filosofiei stiintei, anume filosofia aplicabilitatii matematicii. Aplicarea cu succes a matematicii de-a lungul istoriei stiintei nec..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 30,45 Lei
 • Situatiile-limita in politica la Karl Jaspers
  Volumul are ca tema modul cum Jaspers foloseste situatiile-limita (moartea, lupta, culpa) in analiza politicii si a relatiilor internationale postbelice din primele decenii, situatiile-limita gasindu-se si in politica si relatiile internationale contemporane. Este recuperat pentru cultura romana un ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,00 Lei
 • Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
  Volum coordonat de Dana JalobeanuTraducere si note de Dana Jalobeanu, Claudia Dumitru, Doina-Cristina Rusu, Oana Matei, Grigore VidaStudiu introductiv de Dana Jalobeanu�Cu acest volum, publicat postum in 1626, incepe un tip de cercetare a naturii in care omul contemporan poate recunoaste elemente al..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 65,00 Lei
 • Vizibilul si invizibilul
  MAURICE MERLEAU-PONTY – Vizibilul si invizibilul -fragment din postfata lui CLAUDE LEFORT-: „La moartea sa, Merleau-Ponty lucra la o carte, Vizibilul si invizibilul, din care doar prima parte era redactata. Aceasta depune marturie pentru efortul lui de a da o noua expresie gandirii sale. Este sufici..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 35,00 Lei