Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • A muri pentru o idee: despre viata plina de primejdii a filozofilor
  "O fascinanta punere in scena a luptei filozofilor cu moartea." (Times Higher Education)"O carte minunat scrisa, accesibila, patrunzatoare si erudita, care ne arata ca filozofia nu este mestecarea academica a unor texte aride, ci meditatia asupra destinului omului, de fiinta muritoare care-si infrun..
  Fara TVA: 42,99 Lei 42,99 Lei 47,00 Lei
 • Filosofia aplicabilitatii matematicii: Intre irational si rational
  Lucrarea trateaza unul dintre "misterele" filosofiei analitice si ale rationalitatii insasi, anume aplicabilitatea matematicii in stiinte si in investigarea matematica a realitatii inconjuratoare, a carei filosofie este dezvoltata in jurul sintagmei - de acum paradigmatice - 'eficacitatea irationala..
  Fara TVA: 52,99 Lei 52,99 Lei 61,95 Lei
 • Patternuri de comunicare in universul distopic
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a descifra universul simbolic al distopiei dintr-o perspectiva comunicationala, un demers in cautarea cheii discursive a acestei constructii literare, aflate la antipodul utopiei. Lucrarea isi propune sa faca o analiza a rolului si semnificatiei pe care le ..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 25,00 Lei
 • Reinterpretand revolutia franceza
  GEORGE COMNINEL Reinterpretand Revolutia Franceza.Marxismul si contestarea revizionista din introducere: „Subiectul principal de disputa din cartea de fata este ca, in pofida dezbaterii intense a subiectului Revolutiei Franceze, prea des s-a pornit de la premisa eronata ca ar fi fost o revolutie pri..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 32,00 Lei
 • Rolul constitutiv al matematicii in stiinta structurala
  Problemele filosofie sensibile pe care le pune aplicabilitatea matematicii in stiinte si viata de zi cu zi au conturat, pe un fond interdisciplinar, o noua "ramura" a filosofiei stiintei, anume filosofia aplicabilitatii matematicii. Aplicarea cu succes a matematicii de-a lungul istoriei stiintei nec..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,45 Lei
 • Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
  Volum coordonat de Dana JalobeanuTraducere si note de Dana Jalobeanu, Claudia Dumitru, Doina-Cristina Rusu, Oana Matei, Grigore VidaStudiu introductiv de Dana Jalobeanu�Cu acest volum, publicat postum in 1626, incepe un tip de cercetare a naturii in care omul contemporan poate recunoaste elemente al..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 65,00 Lei