Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • A muri pentru o idee: despre viata plina de primejdii a filozofilor
  "O fascinanta punere in scena a luptei filozofilor cu moartea." (Times Higher Education)"O carte minunat scrisa, accesibila, patrunzatoare si erudita, care ne arata ca filozofia nu este mestecarea academica a unor texte aride, ci meditatia asupra destinului omului, de fiinta muritoare care-si infrun..
  Fara TVA: 41,36 Lei 41,36 Lei 47,00 Lei
 • Ereticii
  Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, "excentricul print al paradoxului" rastoarna prejudecati, demonteaz..
  Fara TVA: 31,08 Lei 31,08 Lei 37,00 Lei
 • Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian
  Dupa primele doua volume, consacrate folosirii gresite fie a unor semne de punctuatie, fie a unor semne de ortografie (continand exemple din presa scrisa si audiovizuala a anilor 2001-2011), lucrarea de fata (bazata pe extrase selectate din presa ultimilor ani) reflecta, conjugate, citate din ambele..
  Fara TVA: 19,20 Lei 19,20 Lei 34,90 Lei
 • Filosofia aplicabilitatii matematicii: Intre irational si rational
  Lucrarea trateaza unul dintre "misterele" filosofiei analitice si ale rationalitatii insasi, anume aplicabilitatea matematicii in stiinte si in investigarea matematica a realitatii inconjuratoare, a carei filosofie este dezvoltata in jurul sintagmei - de acum paradigmatice - 'eficacitatea irationala..
  Fara TVA: 57,61 Lei 57,61 Lei 61,95 Lei
 • Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii
  Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii este o introducere scurta si accesibila in acest domeniu fundamental al cunoasterii, in acelasi timp riguroasa si amuzanta. Gandurile si faptele marilor ganditori devin adesea povesti extraordinare, iar in aceasta carte am strans peste o suta de astfel de po..
  Fara TVA: 58,99 Lei 58,99 Lei 98,00 Lei
 • Nasterea tragediei
  Miza Nasterii tragediei consta in a gasi un drum alternativ spre escamotarea �spiritului istoric si critic", printr-o revenire la continuum-ul dintre viata si mit. Or, Richard Wagner, prin sincretismul operei sale, ii pare lui Nietzsche ca ar fi redescoperit originaritatea elina, incarcata de suferi..
  Fara TVA: 18,48 Lei 18,48 Lei 22,00 Lei
 • Ochii intunericului
  In Romania prezentului, eroii nu mai lupta in transee, suferind si dormind in noroi printre sobolani sau luptand curajos pana la moarte. Eroii prezentului s-au modernizat. Isi invelesc burtile tot mai mari in costume de firma si se scalda in parfumuri scumpe, pentru a acoperi mirosul greu al degrada..
  Fara TVA: 17,50 Lei 17,50 Lei 25,00 Lei
 • Reinterpretand revolutia franceza
  GEORGE COMNINEL Reinterpretand Revolutia Franceza.Marxismul si contestarea revizionista din introducere: „Subiectul principal de disputa din cartea de fata este ca, in pofida dezbaterii intense a subiectului Revolutiei Franceze, prea des s-a pornit de la premisa eronata ca ar fi fost o revolutie pri..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 32,00 Lei
 • Rolul constitutiv al matematicii in stiinta structurala
  Problemele filosofie sensibile pe care le pune aplicabilitatea matematicii in stiinte si viata de zi cu zi au conturat, pe un fond interdisciplinar, o noua "ramura" a filosofiei stiintei, anume filosofia aplicabilitatii matematicii. Aplicarea cu succes a matematicii de-a lungul istoriei stiintei nec..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 30,45 Lei
 • Situatiile-limita in politica la Karl Jaspers
  Volumul are ca tema modul cum Jaspers foloseste situatiile-limita (moartea, lupta, culpa) in analiza politicii si a relatiilor internationale postbelice din primele decenii, situatiile-limita gasindu-se si in politica si relatiile internationale contemporane. Este recuperat pentru cultura romana un ..
  Fara TVA: 23,10 Lei 23,10 Lei 33,00 Lei
 • Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
  Volum coordonat de Dana JalobeanuTraducere si note de Dana Jalobeanu, Claudia Dumitru, Doina-Cristina Rusu, Oana Matei, Grigore VidaStudiu introductiv de Dana Jalobeanu�Cu acest volum, publicat postum in 1626, incepe un tip de cercetare a naturii in care omul contemporan poate recunoaste elemente al..
  Fara TVA: 57,20 Lei 57,20 Lei 65,00 Lei