Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • A muri pentru o idee: despre viata plina de primejdii a filozofilor
  "O fascinanta punere in scena a luptei filozofilor cu moartea." (Times Higher Education)"O carte minunat scrisa, accesibila, patrunzatoare si erudita, care ne arata ca filozofia nu este mestecarea academica a unor texte aride, ci meditatia asupra destinului omului, de fiinta muritoare care-si infrun..
  Fara TVA: 35,25 Lei 35,25 Lei 47,00 Lei
 • Ereticii
  Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, "excentricul print al paradoxului" rastoarna prejudecati, demonteaz..
  Fara TVA: 27,75 Lei 27,75 Lei 37,00 Lei
 • Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii
  Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii este o introducere scurta si accesibila in acest domeniu fundamental al cunoasterii, in acelasi timp riguroasa si amuzanta. Gandurile si faptele marilor ganditori devin adesea povesti extraordinare, iar in aceasta carte am strans peste o suta de astfel de po..
  Fara TVA: 46,53 Lei 46,53 Lei 98,00 Lei
 • Magnum Mysterium. Teatru si film in lumina povestii lumii
  ""Eseurile din acest volum pornesc de la o fundamentala naivitate: incercarea de gasi manifestari ale misterului fiintei in cultura moderna. Sunt texte lipsite de pretentia obiectivitatii, a luciditatii criticului profesionist. Ele pleaca de la o "scandaloasa" negare a unei "autonomii a esteticului"..
  Fara TVA: 12,75 Lei 12,75 Lei 17,00 Lei
 • Maxime, cugetari, aforisme
  Adevarata intelepciune a natiunilor este experienta.Timpul este marea arta a omului. Opinia ii face pe cei bravi, natura ii face pe cei temerari.Ordinea sociala a unei natiuni se bazeaza pe alegerea oamenilor destinati sa o mentina.Un prost nu este decat plictisitor, un pedant este insuportabil.Seve..
  Fara TVA: 12,75 Lei 12,75 Lei 15,00 Lei
 • Nasterea tragediei
  Miza Nasterii tragediei consta in a gasi un drum alternativ spre escamotarea �spiritului istoric si critic", printr-o revenire la continuum-ul dintre viata si mit. Or, Richard Wagner, prin sincretismul operei sale, ii pare lui Nietzsche ca ar fi redescoperit originaritatea elina, incarcata de suferi..
  Fara TVA: 19,80 Lei 19,80 Lei 22,00 Lei
 • Ochii intunericului
  In Romania prezentului, eroii nu mai lupta in transee, suferind si dormind in noroi printre sobolani sau luptand curajos pana la moarte. Eroii prezentului s-au modernizat. Isi invelesc burtile tot mai mari in costume de firma si se scalda in parfumuri scumpe, pentru a acoperi mirosul greu al degrada..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei
 • Patternuri de comunicare in universul distopic
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a descifra universul simbolic al distopiei dintr-o perspectiva comunicationala, un demers in cautarea cheii discursive a acestei constructii literare, aflate la antipodul utopiei. Lucrarea isi propune sa faca o analiza a rolului si semnificatiei pe care le ..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Reinterpretand revolutia franceza
  GEORGE COMNINEL Reinterpretand Revolutia Franceza.Marxismul si contestarea revizionista din introducere: „Subiectul principal de disputa din cartea de fata este ca, in pofida dezbaterii intense a subiectului Revolutiei Franceze, prea des s-a pornit de la premisa eronata ca ar fi fost o revolutie pri..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 32,00 Lei
 • Situatiile-limita in politica la Karl Jaspers
  Volumul are ca tema modul cum Jaspers foloseste situatiile-limita (moartea, lupta, culpa) in analiza politicii si a relatiilor internationale postbelice din primele decenii, situatiile-limita gasindu-se si in politica si relatiile internationale contemporane. Este recuperat pentru cultura romana un ..
  Fara TVA: 28,05 Lei 28,05 Lei 33,00 Lei
 • Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
  Volum coordonat de Dana JalobeanuTraducere si note de Dana Jalobeanu, Claudia Dumitru, Doina-Cristina Rusu, Oana Matei, Grigore VidaStudiu introductiv de Dana Jalobeanu�Cu acest volum, publicat postum in 1626, incepe un tip de cercetare a naturii in care omul contemporan poate recunoaste elemente al..
  Fara TVA: 48,75 Lei 48,75 Lei 65,00 Lei
 • Vizibilul si invizibilul
  MAURICE MERLEAU-PONTY – Vizibilul si invizibilul -fragment din postfata lui CLAUDE LEFORT-: „La moartea sa, Merleau-Ponty lucra la o carte, Vizibilul si invizibilul, din care doar prima parte era redactata. Aceasta depune marturie pentru efortul lui de a da o noua expresie gandirii sale. Este sufici..
  Fara TVA: 26,25 Lei 26,25 Lei 35,00 Lei