Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • A muri pentru o idee: despre viata plina de primejdii a filozofilor
  "O fascinanta punere in scena a luptei filozofilor cu moartea." (Times Higher Education)"O carte minunat scrisa, accesibila, patrunzatoare si erudita, care ne arata ca filozofia nu este mestecarea academica a unor texte aride, ci meditatia asupra destinului omului, de fiinta muritoare care-si infrun..
  Fara TVA: 39,95 Lei 39,95 Lei 47,00 Lei
 • Consolarile filosofiei
  In cuvintele lui Schopenhauer putem gasi alinare pentru o inima ranita. Seneca ne ofera cateva sfaturi pentru cand ramanem fara slujba. Iar Nietzsche are invataturi abile pentru orice dificultate, de la singuratate pana la boala. Consolarile filozofiei este o carte de o eruditie accesibila, in egala..
  Fara TVA: 20,30 Lei 20,30 Lei 29,00 Lei
 • Ereticii
  Pentru Chesterton ereticul nu este cel care alege o doctrina religioasa originala, ci ganditorul care isi idolatrizeaza cugetarea, preschimband-o intr-o dogma infailibila. Cu intelepciune, verva satirica si cu rafinat spirit critic, "excentricul print al paradoxului" rastoarna prejudecati, demonteaz..
  Fara TVA: 31,45 Lei 31,45 Lei 37,00 Lei
 • Erori in folosirea semnelor de punctuatie si de ortografie in limbajul cotidian
  Dupa primele doua volume, consacrate folosirii gresite fie a unor semne de punctuatie, fie a unor semne de ortografie (continand exemple din presa scrisa si audiovizuala a anilor 2001-2011), lucrarea de fata (bazata pe extrase selectate din presa ultimilor ani) reflecta, conjugate, citate din ambele..
  Fara TVA: 25,13 Lei 25,13 Lei 34,90 Lei
 • Eseu despre prejudecati sau Despre influenta opiniilor asupra moravurilor si fericirii oamenilor
  Paul Henri Thiry, baron d`Holbach (1723-1789), savant, filozof materialist, enciclopedist de origine germana, dar de limba franceza, a fost cunoscut mai ales ca fiind primul ateu autodeclarat din Europa. Dispunand de o mare avere, a facut din locuinta sa din Paris un loc in care-si dadeau intalnire ..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,00 Lei
 • Fabula existentiala
  "Paginile de fata aduc in atentie unele chestiuni ce par sa scape preocuparilor si urgentelor noastre obisnuite. Bunaoara, cea privind distanta uneori greu de inteles dintre a trai si a exista. Sau cea a unui posibil sens, mai bine spus a felului in care sensul si nonsensul survin in economia inst..
  Fara TVA: 26,21 Lei 26,21 Lei 34,95 Lei
 • Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii
  Filosofia. O istorie ilustrata a gandirii este o introducere scurta si accesibila in acest domeniu fundamental al cunoasterii, in acelasi timp riguroasa si amuzanta. Gandurile si faptele marilor ganditori devin adesea povesti extraordinare, iar in aceasta carte am strans peste o suta de astfel de po..
  Fara TVA: 46,55 Lei 46,55 Lei 98,00 Lei
 • Inradacinarea
  "In timpul Ocupatiei, Londra i-a cerut lui Simone Weil un raport privind posibilitatile de redresare a Frantei. Simone Weil a scris textul publicat astazi cu titlul Inradacinarea, care este totodata raportul cerut si una dintre cartile cele mai lucide, mai elevate, mai frumoase din cite s-au scris d..
  Fara TVA: 26,21 Lei 26,21 Lei 34,95 Lei
 • Istoria filosofiei antice - vol. 6: Scepticismul, eclectismul, neoaristotelismul si neostoicismul
  "Toate aceste probleme (de filosofie) [] inalta si usureaza sufletul, care, apasat sub o grea povara, doreste sa-si ia zborul si sa se reintoarca acolo de unde a pornit. Caci trupul este o povara si o pedeapsa a sufletului: il zdrobeste sub apasarea lui si-l tine inlantuit, daca nu-i vine in ajutor..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 40,00 Lei
 • Magnum Mysterium. Teatru si film in lumina povestii lumii
  ""Eseurile din acest volum pornesc de la o fundamentala naivitate: incercarea de gasi manifestari ale misterului fiintei in cultura moderna. Sunt texte lipsite de pretentia obiectivitatii, a luciditatii criticului profesionist. Ele pleaca de la o "scandaloasa" negare a unei "autonomii a esteticului"..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 17,00 Lei
 • Maxime, cugetari, aforisme
  Adevarata intelepciune a natiunilor este experienta.Timpul este marea arta a omului. Opinia ii face pe cei bravi, natura ii face pe cei temerari.Ordinea sociala a unei natiuni se bazeaza pe alegerea oamenilor destinati sa o mentina.Un prost nu este decat plictisitor, un pedant este insuportabil.Seve..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Nasterea tragediei
  Miza Nasterii tragediei consta in a gasi un drum alternativ spre escamotarea �spiritului istoric si critic", printr-o revenire la continuum-ul dintre viata si mit. Or, Richard Wagner, prin sincretismul operei sale, ii pare lui Nietzsche ca ar fi redescoperit originaritatea elina, incarcata de suferi..
  Fara TVA: 20,63 Lei 20,63 Lei 22,00 Lei
 • Ochii intunericului
  In Romania prezentului, eroii nu mai lupta in transee, suferind si dormind in noroi printre sobolani sau luptand curajos pana la moarte. Eroii prezentului s-au modernizat. Isi invelesc burtile tot mai mari in costume de firma si se scalda in parfumuri scumpe, pentru a acoperi mirosul greu al degrada..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Patternuri de comunicare in universul distopic
  Prezenta lucrare reprezinta o incercare de a descifra universul simbolic al distopiei dintr-o perspectiva comunicationala, un demers in cautarea cheii discursive a acestei constructii literare, aflate la antipodul utopiei. Lucrarea isi propune sa faca o analiza a rolului si semnificatiei pe care le ..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Reinterpretand revolutia franceza
  GEORGE COMNINEL Reinterpretand Revolutia Franceza.Marxismul si contestarea revizionista din introducere: „Subiectul principal de disputa din cartea de fata este ca, in pofida dezbaterii intense a subiectului Revolutiei Franceze, prea des s-a pornit de la premisa eronata ca ar fi fost o revolutie pri..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Situatiile-limita in politica la Karl Jaspers
  Volumul are ca tema modul cum Jaspers foloseste situatiile-limita (moartea, lupta, culpa) in analiza politicii si a relatiilor internationale postbelice din primele decenii, situatiile-limita gasindu-se si in politica si relatiile internationale contemporane. Este recuperat pentru cultura romana un ..
  Fara TVA: 29,70 Lei 29,70 Lei 33,00 Lei
 • Sylva Sylvarum sau O istorie naturala in zece centurii
  Volum coordonat de Dana JalobeanuTraducere si note de Dana Jalobeanu, Claudia Dumitru, Doina-Cristina Rusu, Oana Matei, Grigore VidaStudiu introductiv de Dana Jalobeanu�Cu acest volum, publicat postum in 1626, incepe un tip de cercetare a naturii in care omul contemporan poate recunoaste elemente al..
  Fara TVA: 55,25 Lei 55,25 Lei 65,00 Lei