Carti de Filosofie

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 2052. O prognoza globala
  2052 este o analiza a scenariilor. Ca si in cazul "surorii" sale mai in varsta, Limitele cresterii, ea incearca sa analizeze cum posibile decizii si actiuni ale omenirii vor afecta vietile noastre in viitor. Departe de a se vrea o profetie, 2052 se apropie mai mult de un calcul matematic a carui miz..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Alegeri alimentare neinspirate
  TOTUL ESTE O MARE PACALEALA! SAU CUM FRIGIDERUL NOSTRU SCHIMBA CLIMA. "Modernitatea a dat faliment. Trebuie sa construim un nou umanism, altfel planeta nu se salveaza." Albert Einstein NUME CARTE: Alegeri alimentare neinspirateISBN: 9786068847009PRET EDITURA: 45.00AUTOR(i): Marco Pizzuti EDITURA: S..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 45,00 Lei
 • Alt timp nu am
  Volumul este un fel de Time managment care te indeamna sa nu uiti ca Tu esti beneficiarul final al vietii si al timpului tau. Timpul este singurul bun care-ti apartine cu adevarat. Tu alegi ce sa faci cu fiecare clipa, cu ce sa masori Timpul acordat Vietii tale. Poti masura in carti citite, in artic..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 27,00 Lei
 • Arta alchimiei (Compozitia Compozitiilor - Despre Piatra Filosofala - Despre Arta Alchimiei)
  In tratatul alchimic Compozitia Compozitiilor, Albert cel Mare pleaca de la teoria atribuita lui Hermes, conform careia ar exista mai multe forme substantiale latente in fiecare metal. De unde si posibilitatea de a rezulta forma aurifera si de a transforma astfel in aur (aproape) toate metalele. Ace..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,00 Lei
 • Ce este omul? Antropologia actuala in lumina teologiei
  "Traim intr-o epoca a antropologiei. O cuprinzatoare stiinta despre om este unul dintre telurile principale ale eforturilor spirituale din prezent. O seama intreaga de ramuri ale cercetarii stiintifice s?au unit in acest scop. Tocmai problematica lor, candva specifica, le-a adus, in aceasta chestiun..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,00 Lei
 • Cele 12 chei ale filosofiei
  In Cele douasprezece chei ale filosofiei sunt amplu reproduse diferite operatii alchimice, codificate alegoric, in cuvinte la care au fost adaugate imagini. Fiecare capitol sau "cheie" descrie alegoric o etapa distincta din procesul complex in urma caruia poate fi creata piatra filozofala. Descriere..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,00 Lei
 • Cercul mincinosilor. Cele mai frumoase povesti filozofice din lumea intreaga
  Cele mai frumoase povesti ale omenirii sunt anonime, iar cei mai iscusiti povestitori sunt cei care inventeaza lumi si reinventeaza lumea. Aceasta minunata stirpe a "mincinosilor", nascuta in zorii civilizatiei din nevoia oamenilor de a deslusi tainele vietii si ale mortii, ne incanta si astazi cu i..
  Fara TVA: 57,99 Lei 57,99 Lei 69,00 Lei
 • Credinta unui om liber. Scrieri esentiale vol.1
  Putini filosofi au exercitat in filosofia contemporana o influenta mai profunda decat Bertrand Russell. Volumul intitulat Scrieri esentiale este o antologie cuprinzatoare a celor mai definitorii eseuri scrise de Russell intre 1903 si 1959. Publicata prima oara in 1961, aceasta remarcabila antologie ..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 37,90 Lei
 • Cu apa pana la gat
  "Sa scrii despre schimbarile climatice nu e un lucru usor. Trecand prin jungla aspectelor stiintifice, a considerentelor tehnice si a interconexiunilor politice ai nevoie de o curiozitate constanta si de o baza solida de cunostinte. Cu toate acestea este un lucru care trebuie facut." EI DA, NU TE JO..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,00 Lei
 • Despre considerare (editie bilingva)
  Despre considerare este capodopera filozofica a lui Bernard din Clairvaux. Puterea persuasiunii sale, apelul la descoperirea ascetica a sinelui, dorinta lui de reforma a vietii religioase crestine si a curiei romane din secolul al XII-lea si mai ales modul in care concepe universul divin sunt menite..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 44,95 Lei
 • Despre gnoza si gnosticism - Text si comentariu de Henri-Charles Puech
  Gnoza este asadar cunoasterea a ceva (a lui Dumnezeu sau a unei proprietati a lui Dumnezeu), cunoastere care, odata ce a fost data, este imediata si absoluta, transcendenta fata de simpla credinta (pistis), cunoastere a Vietii si a Luminii si care este ea insasi Viata si Lumina - intr-un cuvant, cun..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,50 Lei
 • Deteriorare garantata! Eseu despre obsolescenta programata
  Aceasta carte expune reinnoirea accelerata a bunurilor de folosinta indelungata, care caracterizeaza economia actuala si care contribuie in mod semnificativ la supraexploatarea resurselor planetei noastre mici non-regenerabile. Dincolo de uzura morala planificata a bunurilor, se pune accentul si pe ..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 22,00 Lei
 • Diatribe. Cartea 1: Discurs viu
  Pentru Epictet, filozof-moralist, practica a fost intotdeauna mai importanta decat teoria, iar cuvantul rostit si exemplul personal mult mai convingatoare decat cuvantul scris. In stoicism, filozofia era compusa din trei domenii de studiu: Fizica, Logica si Etica. Dar logica nu poate sa diferentieze..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Etica (editie anastatica 1930)
  "Fericirea nu este rasplata virtutii, ci virtutea insasi, si nu ne bucuram de ea, fiindca infranam patimile, ci, dimpotriva, fiindca ne bucuram de ea putem infrana patimile noastre." Spinoza, Etica "Lucrarea de fata este rezultatul unei munci de cativa ani, pornita din convingerea valorii deosebite ..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 45,00 Lei
 • Filosofia antica restituita in puritatea ei. Opera secreta a filosofiei lui Hermes
  Cel care nu cunoaste gradele si intensitatea focului extern sa lase deoparte alchimia, caci nu va reusi niciodata sa obtina lumina din intuneric, daca nu stie sa opereze cu caldura, daca nu stie ca trebuie mai intai o caldura temperata care sa patrunda in elementele intermediare, caci elementele ext..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 34,00 Lei
 • Filosofia identitatii romanesti
  O abordare mai decomplexata a filosofiei romanesti, in evolutia ei istorica, mi-am dorit dintotdeauna, desi am inteles si eu, ceea ce stie oricine, ca o asemenea lucrare nu mai este posibila decat ca produs de echipa si ca trudnicie desfasurata pe parcursul mai multor decenii de eforturi conjugate...
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 33,60 Lei
 • Frumusetea va mantui lumea...Editia 2018
  Traim intr-o lume in care totul se schimba. Intr-o alergare epuizanta, omul ramine in urma timpului. Ne vom pierde in virtej? Intr-o incursiune de la Biblie la Faust, de la Antigona la miturile si iluziile omului contemporan, Ion Vianu cauta repere si re-medii. Unul este Frumusetea, despre care Dost..
  Fara TVA: 37,99 Lei 37,99 Lei 49,95 Lei
 • Ghid pentru o viata implinita. Arta antica a bucuriei stoice
  ... Suntem nevoiti sa intelegem ca de fiecare data cand facem un lucru, acela ar putea fi facut pentru ultima data - intelegerea care aduce actiunilor noastre un sens si o intensitate noua. "Cercetarea mea poate fi descrisa cel mai bine drept hibrid: ma intereseaza subiectele care se afla la granita..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 35,00 Lei
 • In prag de colaps
  "In ziua de azi fiecare calorie de produs alimentar consumata in tarile dezvoltate este produsa in medie cu 10 calorii de energie din hidrocarburi. Si asta inainte sa luam in calcul energia de care este nevoie pentru gatit!" NUME CARTE: In prag de colapsISBN: 9786068847061PRET EDITURA: 39.00AUTOR(i)..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,00 Lei
 • Inca o tura de carusel
  Cartea este o descriere in culori vii si cu fine reflectii filozofice a calatoriei lui Tiziano Terzani din New York in India, Thailanda, Hong Kong, Filipine, Himalaya. Tot acest drum, autorul l-a parcurs in cautarea leacului pentru boala care a venit pe neasteptate. Terzani descrie nu doar disperata..
  Fara TVA: 55,99 Lei 55,99 Lei 69,00 Lei
 • Indrazneste si bucatareste
  Retetele din carticica aceasta sunt VEGANE, adica folosesc numai ingrediente vegetale - fara a include carne sau produse obtinute din animale. Uite care-i treaba: din varful nasucului tau si paaana in varful unui aisberg, alimentele pe care le consumam ne afecteaza corpul, afecteaza animalele, mediu..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Le piu belle laude/Cele mai frumoase laude
  "Laudele mistice ale lui Iacopone au stiut sa infatiseze cu o remarcabila vioiciune acea veche rana a sufletului uman care mai sangereaza inca: dorul dupa Altceva, pe care Iacopone il gaseste in Dumnezeu, acea nevoie atat de umana de a se intrece incontinuu pe sine pentru a privi dincolo de sine, ca..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 37,00 Lei
 • Liniste, va rog
  Cautam liniste, dar ea se afla in noi - in spiritualitatea noastra. Asemenea unui muschi, calitatile sufletului se dezvolta doar prin exercitii permanente. Suntem inzestrati cu aceleasi grupe de muschi, dar fiecare dintre noi le folosim la un potential diferit. Lectura volumului este un astfel exerc..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,00 Lei
 • M-ai intrebat de ce
  De ce oamenilor buni li se intampla necazuri, daca tot exista providenta? Care este Planul? Dialogurile Despre Providenta si Despre fermitatea inteleptului iti ofera raspunsuri care te pot multumi sau nu, dar, dialoguri fiind, te invita la replica. Existenta ofera tuturor incercari - fiecaruia pe ma..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 26,00 Lei
 • Manualul lui Epictet (editie speciala)
  Exista, intr-adevar, medicamente mai eficiente si mai putin riscante decit cele prescrise de medicii psihiatri. La rindul nostru, cu aceasta carte in mina, putem proclama si noi, in beneficiul nevroticilor din preajma noastra (si al propriilor noastre nevroze): "Epictet, nu antidepresive!" Veti vede..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,00 Lei
 • Mic tratat de decrestere senina
  Melcul, ne explica Ivan Illich, isi construieste delicata arhitectura a cochiliei sale adaugand una dupa alta spire mereu mai ample, dupa care se opreste brusc si incepe sa construiasca niste spire de asta data descrescatoare. Asta deoarece o singura spira mai larga i-ar imprima cochiliei o dimensiu..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 27,00 Lei
 • Nu mai plange
  Volumul contine Consolatiile scrise de Seneca catre trei persoane dragi. Consolatiile transmit celui care a suferit o pierdere ideea ca nu exista moarte, ci exista doar Drumul pe care cel de langa tine a luat-o inainte, iar tu va trebui sa-l parcurgi singur, drept si cu demnitate. Sa-ti accepti dure..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 30,00 Lei
 • Obstacolul este Calea
  Exista o infinitate de carti despre cum sa ajungi la succes, insa nici una nu ne invata cum sa depasim un esec, cum sa privim obstacolele, cum sa ne raportam la ele si, mai ales, cum sa le folosim sa devenim mai buni DATORITA lor. Depasirea obstacolelor este o disciplina in trei pasi invatata de la ..
  Fara TVA: 25,99 Lei 25,99 Lei 32,00 Lei
 • Pierdut in traducere
  Mi s-a spus ca publicul meu tinta este foarte limitat - trebuie sa aiba minime cunostinte de engleza, sa inteleaga ce se intampla intr-o corporatie etc.Da, asa e! Nu mi-l imaginez pe Moromete citind "Pierdut la traducere" si sa ii mai si placa sau sa inteleaga. Ah, da! Si asta mi s-a spus, ca nu e f..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 38,00 Lei
 • Planeta intoxicata
  Pentru a ne supravietui noua insine va trebui sa alegem intre bursa si planeta, schimband in profunzime raportul nostru cu mediul. Poate nu suntem inca pe duca. Totusi, a sosit momentul sa privim dedesubt. Bip, bip. NUME CARTE: Planeta intoxicataISBN: 9786068847030PRET EDITURA: 29.00AUTOR(i): Sturlo..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,00 Lei
 • POSIBILITATEA ALTRUISMULUI
  La fel cum exista conditii rationale despre gandire, la fel exista si conditii rationale despre actiune. Aceasta carte apara o intelegere a eticii si o intelegere asociata a naturii umane in care altruismul este o conditie rationala intrinseca a dorintei si actiunii. "Argumentul meu intentioneaza sa..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 29,90 Lei
 • Rationamentul logic
  Lucrarea vine in sprijinul candidatilor pentru concursul de admitere la INM si in magistratura, dar este utila pentru toti cei care doresc sa-si exerseze calitatile naturale ale mintii. Textul cuprinde rezolvari si explicatii pentru a doua proba de examen, Verificarea rationamentului logic, grila G1..
  Fara TVA: 51,99 Lei 51,99 Lei 59,00 Lei
 • Respingerea tuturor ereziilor
  Lucrarea Respingerea tuturor ereziilor, scrisa in secolul al III-lea d.H. reprezinta o sursa importanta de doctrine si idei asociate cu filosofia antica, astrologia, medicina, magia, gnosticismul, numerologia, hereziografia si chiar politica ecleziasta. Lucrarea lui Hipolit din Roma (170-235 d.Hr.) ..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,50 Lei
 • Scrisori catre Lucilius, Vol.2
  Epistolarul lui Seneca are prea putin din specificul unor scrisori autentice. Toate epistolele ii sunt adresate lui Lucilius, dar sunt menite posteritatii. Nu sunt scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sunt partea vie a ..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 42,00 Lei
 • Secretul secretelor
  Sursa enciclopedica de cunoastere si fundament al genului literar al "oglinzii principilor", Secretul secretelor este un schimb epistolar fictiv intre Aristotel si Alexandru cel Mare care a transmis culturii arabe, ebraice si latine medievale cunostinte de medicina, filosofie politica, arta militara..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,95 Lei
 • Sfarsitul mi-e Inceput
  Un tata ii povesteste fiului marea calatorie a vietii " ... ce-ar fi daca eu si cu tine ne-am aseza o ora in fiecare zi si tu m-ai intreba despre lucrurile despre care ai vrut sa ma intrebi intotdeauna si eu as vorbi fara retinere despre tot ce-mi sta la inima, de la istoria familiei mele la cea a m..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 45,00 Lei
 • Speranta in aer
  "Unii oameni se ridica deasupra multimii. Ei aleg sa-si foloseasca inteligenta si propriul talent extraordinar pentru a face o diferenta. Om de stiinta, savant si activist, Tim Flannery este unul dintre acei oameni rari... Atmosfera de speranta este o examinare stralucita a momentului in care ne afl..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 35,00 Lei
 • Stapanii climei
  Cartea de fata subliniaza modul in care schimbarile climatice au avut loc, dar si ceea ce urmeaza sa se intample in viitorul apropiat, deoarece schimbarea climatica va deveni singura problema arzatoare. Autorul ne prezinta su ciente dovezi pentru a lua masuri practice imediate. "Cartea pe care toata..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 55,00 Lei
 • Stapanii hranei
  Concentratul de rosii care calatoreste din China in Europa pentru ca apoi sa ajunga sa fie procesat in Africa si sa ii deposedeze pe fermierii locali, soia, care colonizeaza intinderi intregi din Mato Grosso amenintand padurea amazoniana, ca sa hraneasca batalioane de porci industriali in China, ton..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 39,00 Lei
 • The Story of Stuff - Povestea lucrurilor
  Folosim prea multe lucruri si prea multe dintre ele sunt toxice. Si nu asta a fost ideea progresului! Inca mai putem schimba societatea pentru a face lucrurile mai bine, nu mai multe. NUME CARTE: The Story of Stuff - Povestea lucrurilorISBN: 9786068847047PRET EDITURA: 49.00AUTOR(i): Leonard Annie E..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,00 Lei
 • Un rasism imaginar
  Exista indeajuns de multe rasisme adevarate ca sa mai inventam si unele imaginare. De treizeci si cinci de ani, termenul de "islamo�fobie" a anihilat orice discurs critic despre islam. Scopul lui dublu este de a-i reduce la tacere pe occidentali si de a-i descalifica pe musulmanii reformatori. O mar..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 35,00 Lei
 • Valoare de nimic
  COSTUL REAL AL UNUI HAMBURGER? 200 DOLARI! "Acesta este marele talent al lui Raj Patel: face chiar si ideile cele mai radicale sa para nu doar rezonabile, ci si evidente. O carte stralucitoare!" NAOMI KLEIN NUME CARTE: Valoare de nimicISBN: 9786068847085PRET EDITURA: 35.00AUTOR(i): Patel RajEDITURA:..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 35,00 Lei