Carti de Filologie, Filosofie

Subcategorii
Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Arta alchimiei (Compozitia Compozitiilor - Despre Piatra Filosofala - Despre Arta Alchimiei)
  In tratatul alchimic Compozitia Compozitiilor, Albert cel Mare pleaca de la teoria atribuita lui Hermes, conform careia ar exista mai multe forme substantiale latente in fiecare metal. De unde si posibilitatea de a rezulta forma aurifera si de a transforma astfel in aur (aproape) toate metalele. Ace..
  Fara TVA: 23,40 Lei 23,40 Lei 26,00 Lei
 • Cartea chakrelor
  Invataturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali ai secolului XX, rastoarna tiparele clasice de gandire, provocandu-ne la o permanenta punere sub semnul intrebarii a certitudinilor �i la un proces de con�tientizare de sine. Cartile din seria "OSHO" prezinta viziunea acestuia pr..
  Fara TVA: 21,83 Lei 21,83 Lei 29,90 Lei
 • Ce este omul? Antropologia actuala in lumina teologiei
  "Traim intr-o epoca a antropologiei. O cuprinzatoare stiinta despre om este unul dintre telurile principale ale eforturilor spirituale din prezent. O seama intreaga de ramuri ale cercetarii stiintifice s?au unit in acest scop. Tocmai problematica lor, candva specifica, le-a adus, in aceasta chestiun..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Cele 12 chei ale filosofiei
  In Cele douasprezece chei ale filosofiei sunt amplu reproduse diferite operatii alchimice, codificate alegoric, in cuvinte la care au fost adaugate imagini. Fiecare capitol sau "cheie" descrie alegoric o etapa distincta din procesul complex in urma caruia poate fi creata piatra filozofala. Descriere..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Creatia: un apel pentru salvarea vietii pe Pamant
  In aceasta opera plina de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial si castigator al premiului Pulitzer (pentru cartea Despre natura umana), propune un parteneriat istoric intre oameni de stiinta si lideri religiosi in vederea conservarii biodiversitatii amenintate a Pamantului. Pamantul nostr..
  Fara TVA: 23,40 Lei 23,40 Lei 26,00 Lei
 • Credinta unui om liber. Scrieri esentiale vol.1
  Putini filosofi au exercitat in filosofia contemporana o influenta mai profunda decat Bertrand Russell. Volumul intitulat Scrieri esentiale este o antologie cuprinzatoare a celor mai definitorii eseuri scrise de Russell intre 1903 si 1959. Publicata prima oara in 1961, aceasta remarcabila antologie ..
  Fara TVA: 34,11 Lei 34,11 Lei 37,90 Lei
 • Cum sa salvam media. Capitalism, finantare participativa si democratie
  Media se afla in criza. Nu numai presa scrisa, ci intregul lant de producere a informatiei. Confruntate cu o concurenta crescanda si cu o scadere inexorabila a veniturilor din publicitate, ziarele, posturile de radio, televiziunile, website-urile de stiri sunt, toate, in cautarea unui nou model. Car..
  Fara TVA: 19,20 Lei 19,20 Lei 22,86 Lei
 • Despre gnoza si gnosticism - Text si comentariu de Henri-Charles Puech
  Gnoza este asadar cunoasterea a ceva (a lui Dumnezeu sau a unei proprietati a lui Dumnezeu), cunoastere care, odata ce a fost data, este imediata si absoluta, transcendenta fata de simpla credinta (pistis), cunoastere a Vietii si a Luminii si care este ea insasi Viata si Lumina - intr-un cuvant, cun..
  Fara TVA: 44,55 Lei 44,55 Lei 49,50 Lei
 • Destramarea curcubeului - stiinta, iluzie si fascinatie
  Am putea spune oare ca Newton a "destramat curcubeul", reducandu-l la culorile sale prismatice, dupa cum sustinea Keats? Cu alte cuvinte, a sfaramat el frumusetea? Departe de asa ceva, afirma renumitul om de stiinta Richard Dawkins; "destramarea" prilejuita de cercetarea lui Newton este cheia unei m..
  Fara TVA: 36,90 Lei 36,90 Lei 41,00 Lei
 • Filosofia antica restituita in puritatea ei. Opera secreta a filosofiei lui Hermes
  Cel care nu cunoaste gradele si intensitatea focului extern sa lase deoparte alchimia, caci nu va reusi niciodata sa obtina lumina din intuneric, daca nu stie sa opereze cu caldura, daca nu stie ca trebuie mai intai o caldura temperata care sa patrunda in elementele intermediare, caci elementele ext..
  Fara TVA: 30,60 Lei 30,60 Lei 34,00 Lei
 • Filosofia identitatii romanesti
  O abordare mai decomplexata a filosofiei romanesti, in evolutia ei istorica, mi-am dorit dintotdeauna, desi am inteles si eu, ceea ce stie oricine, ca o asemenea lucrare nu mai este posibila decat ca produs de echipa si ca trudnicie desfasurata pe parcursul mai multor decenii de eforturi conjugate...
  Fara TVA: 30,24 Lei 30,24 Lei 33,60 Lei
 • Frumusetea va mantui lumea...Editia 2018
  Traim intr-o lume in care totul se schimba. Intr-o alergare epuizanta, omul ramine in urma timpului. Ne vom pierde in virtej? Intr-o incursiune de la Biblie la Faust, de la Antigona la miturile si iluziile omului contemporan, Ion Vianu cauta repere si re-medii. Unul este Frumusetea, despre care Dost..
  Fara TVA: 42,46 Lei 42,46 Lei 49,95 Lei
 • Oare materia este totul? Eseuri despre raportul omului cu lumea materiala
  Volumul de fata cuprinde o serie de eseuri care sintetizeaza gandirea lui Alan Watts cu privire la extraordinar de actuala tema a raportului omului cu lumea materiala. Ideea de baza care strabate aceasta carte este ca omul civilizat confunda simbolul cu realitatea, modul sau de a descrie si de a mas..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Pe bune - de tot rahatul
  Celebrul moralist Harry G. Frankfurt este profesor emerit de filozofie la Princeton University. In trecut a predat la Yale University, la Rockefeller University, la Oxford University si la Ohio State University.Bullshit, sau natura unui lucru recunoscut de toti, dar neinteles de nimeni. NUME CARTE: ..
  Fara TVA: 26,01 Lei 26,01 Lei 29,90 Lei
 • Pierdut in traducere
  Mi s-a spus ca publicul meu tinta este foarte limitat - trebuie sa aiba minime cunostinte de engleza, sa inteleaga ce se intampla intr-o corporatie etc.Da, asa e! Nu mi-l imaginez pe Moromete citind "Pierdut la traducere" si sa ii mai si placa sau sa inteleaga. Ah, da! Si asta mi s-a spus, ca nu e f..
  Fara TVA: 34,20 Lei 34,20 Lei 38,00 Lei
 • POSIBILITATEA ALTRUISMULUI
  La fel cum exista conditii rationale despre gandire, la fel exista si conditii rationale despre actiune. Aceasta carte apara o intelegere a eticii si o intelegere asociata a naturii umane in care altruismul este o conditie rationala intrinseca a dorintei si actiunii. "Argumentul meu intentioneaza sa..
  Fara TVA: 26,91 Lei 26,91 Lei 29,90 Lei
 • Respingerea tuturor ereziilor
  Lucrarea Respingerea tuturor ereziilor, scrisa in secolul al III-lea d.H. reprezinta o sursa importanta de doctrine si idei asociate cu filosofia antica, astrologia, medicina, magia, gnosticismul, numerologia, hereziografia si chiar politica ecleziasta. Lucrarea lui Hipolit din Roma (170-235 d.Hr.) ..
  Fara TVA: 35,55 Lei 35,55 Lei 39,50 Lei
 • Secretul secretelor
  Sursa enciclopedica de cunoastere si fundament al genului literar al "oglinzii principilor", Secretul secretelor este un schimb epistolar fictiv intre Aristotel si Alexandru cel Mare care a transmis culturii arabe, ebraice si latine medievale cunostinte de medicina, filosofie politica, arta militara..
  Fara TVA: 33,96 Lei 33,96 Lei 39,95 Lei
 • Un rasism imaginar
  Exista indeajuns de multe rasisme adevarate ca sa mai inventam si unele imaginare. De treizeci si cinci de ani, termenul de "islamo�fobie" a anihilat orice discurs critic despre islam. Scopul lui dublu este de a-i reduce la tacere pe occidentali si de a-i descalifica pe musulmanii reformatori. O mar..
  Fara TVA: 26,95 Lei 26,95 Lei 35,00 Lei