Carti de Publicistica, eseu

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Almanah Universuri Secrete
  Dimensiuni si lumi paralele, profetii, enigme ale supravietuirii, istorii secrete, civilizatii disparute, fenomene inexplicabile, cartile cunostintelor uitate, misterele lumilor de odinioara, invatatura ignorata a marilor initiati, arenele stranii ale Pamantului... Bun venit in lumea "universurilor ..
  Fara TVA: 24,30 Lei 24,30 Lei 27,00 Lei
 • Amorul pe intelesul tuturor - Antologia prozei contemporane de dragoste
  12 proze de dragoste, proaspete si actuale, scrise de Stefan Caraman, Matei Florian, Marian Ilea, Stelian Muller, Cosmin Perta, Adina Popescu, Adina Rosetti, Simona Sora, Bogdan-Alexandru Stanescu, Serban Tomsa NUME CARTE: Amorul pe intelesul tuturor - Antologia prozei contemporane de dragosteISBN: ..
  Fara TVA: 24,64 Lei 24,64 Lei 28,00 Lei
 • Antonio Gramsci. Caietul 22.
  Antonio Gramsci este, dupa Niccolo Machiavelli, al doilea mare ganditor politic italian publicat si tradus in Italia si in strainatate. Gramscianismul reprezinta un fenomen cultural recunoscut la nivel mondial, ce se regaseste in tari ca Marea Britanie, SUA, India sau America Latina.Silvio Suppa: "A..
  Fara TVA: 25,00 Lei 25,00 Lei 25,00 Lei
 • Carte de identitate
  Jurnalista Sanda Nicola arata cum lipsa asumarii propriei identitati si nerecunoasterea traumelor ne impiedica sa ne atingem potentialul individual, comunitar si national. Cartea este o colectie de relatari despre fricile si complexele unei tinere femei care isi depaseste conditia, dar nu e pregatit..
  Fara TVA: 35,00 Lei 35,00 Lei 35,00 Lei
 • Ce facem cu Romania? Dialoguri cu cititorii (ed. 2)
  E usor sa te bati cu pumnul in piept ca iubesti Romania. E simplu sa-ti cumperi un fular in culorile tricolorului - rosu, galben si albastru - si sa iesi in piata de 1 Decembrie, la un pahar de vin gratis. E comod sa te certi in diferite grupuri pe Facebook cu "nenorocitii care nu iubesc trupul patr..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Convoiul mieilor
  In 1944, un numar impresionant de evrei din Transilvania sint imbarcati de autoritatile horthyste in trenuri si trimisi spre "cuptoarele mortii" de la Auschwitz. Printre ei se afla si o fetita de zece ani, Hannya Moscovici, deportata impreuna cu tatal ei si care nu prea intelege ce i se intimpla, da..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Cum sa nu faci un partid politic
  Iata un ghid practic despre greselile pe care tinerii politicieni romani de astazi le tot repeta, in ciuda bunelor intentii de la care pornesc in construirea unui partid altfel! Aceasta carte este o premiera in cadrul editurii Vremea, sub aspectul temei abordate � istoria pe care o construim noi, ce..
  Fara TVA: 18,70 Lei 18,70 Lei 22,00 Lei
 • DESFATARILE SI MAHNIRILE MUNCII
  "Cand este o slujba plina de sens? Ori de cate ori ne ingaduie sa le producem placere sau sa le alinam suferinta altora. Desi adesea suntem deprinsi sa ne gandim la noi ca fiind eminamente egoisti, nevoia de a munci cu sens pare a fi o componenta la fel de indaratnica a firii noastre ca foamea de po..
  Fara TVA: 33,30 Lei 33,30 Lei 37,00 Lei
 • Despre fotografie
  Publicata in 1977, Despre fotografie castiga premiul National Book Critics Circle Award for Criticism, devenind ulterior un bestseller al autoarei. Washington Post considera volumul "o analiza splendida a schimbarilor pe care fotografia le-a generat in felul noastru de a privi lumea si de a ne privi..
  Fara TVA: 25,92 Lei 25,92 Lei 28,80 Lei
 • Domnu-i domn si lerui ler. Proze. Convorbiri. La arderea manuscriselor...
  La prima vedere, titlul acestui volum, Domnu-i domn si lerui ler, poate lasa impresia unei carti de colinde. Nu ar fi rau si nici de mirare... Insa nu e o carte de colinde, ci de proza, asa cum arata, detaliind, subtitlul. Si totusi... adie in pretutindenea ei vibratia unei stele din noaptea Craciun..
  Fara TVA: 17,00 Lei 17,00 Lei 20,00 Lei
 • Doua maturi stau de vorba. Scene romanesti
  "Pasiunea pentru superlative ramane nestinsa in Romania de-a lungul timpului. Casa de avocatura spirituala a exceptionalismului carpatin nu doarme si insista sa sustina, in acest avant insomniac, ca traim intr-un spatiu unde cel mai bun lucru pe care-l putem face e sa ne admiram singuri maretia. Rom..
  Fara TVA: 24,65 Lei 24,65 Lei 29,00 Lei
 • Genealogii
  Genealogia a fost si este la noi inca, din pacate, o disciplina stiintifica vitregita. In Occident este tratata cu multa seriozitate, recunoscandu-se foloasele certe pe care le poate aduce la investigarea trecutului, a comunitatilor umane, a societatii in general, dar si la cercetarile de patologie ..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Horatiu Malaele
  "Aceste creatii sunt niste documente umane,studii plastice pline de o scanteietoare verva,dar, mai ales, de o scanteie propriefara de care nimic din lume nu se mai aprinde.Aparitiile lui Horatiu Malaelestarnesc un spontan freamat de bucurie."Marin Sorescu NUME CARTE: Horatiu MalaeleISBN: 97860671050..
  Fara TVA: 69,30 Lei 69,30 Lei 77,00 Lei
 • Imposibila intoarcere
  Cititorul va lua act de bogatia acestei carti de eseuri care aduna in jurul marii teme a raporturilor cu timpul si a imposibilei intoarceri nenumarate consideratii privind societatea romaneasca postbelica, destinul scriitorului in noua lume, marturisiri ale autorului despre propriul scris si despre ..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Intrusul
  Intrusul este un roman care modifica in chip considerabil tema naratorului predist si, indubitabil, tema persona�jului predilect, modifica si raporturile lui cu istoria, punand accentul nu pe ratiunea istoriei, ci pe conditia omului strivit de istorie; un roman, in fine, in care se schimba si metoda..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Iocan. Revista de proza scurta nr. 6
  "...in cele sase numere din Iocan au publicat proza scurta nu mai putin de 68 de scriitori romani (dintre care 30 scriitoare, pentru cei care-si pun problema), jumatate dintre acestia aparind pentru prima data intr-o revista tiparita pe hirtie". Marius Chivu NUME CARTE: Iocan. Revista de proza scurt..
  Fara TVA: 22,41 Lei 22,41 Lei 24,90 Lei
 • Istoria secreta a cartilor blestemate
  Ideea care transpare in aceste "carti blestemate" este ca omul ar putea sa aiba o existenta mai extinsa cu cateva secole si poate sa fie destinat chiar nemuririi, nu la sfarsitul timpurilor, ci aici si acum. Aceasta idee era comuna alchimistilor medievali care cautau elixirul de viata lunga, rozacru..
  Fara TVA: 26,10 Lei 26,10 Lei 29,00 Lei
 • Marsul asupra Europei
  Volumul reuneste opiniile diverse si argumentate ale unor redutabili specialisti in stiinte sociale si politice si ale unor cunoscuti jurnalisti pe tema crizei europene declansate de cel mai mare fenomen imigrationist al secolului, precum si a marilor erori pe care liderii politici le-au facut in ge..
  Fara TVA: 35,00 Lei 35,00 Lei 35,00 Lei
 • Parlamentul in pribegie(1916-1918):amintiri, note si impresii
  Editie ingrijita, studiu introductiv si note de Daniel Cain"In anii 1917–1918, statalitatea Romaniei atarna de un fir de par. In plan militar, tara, atat cat a mai ramas din ea, este amenintata cu anihilarea in fata Puterilor Centrale. In plan social, bolsevismul adus de aliatii rusi ameninta sa cup..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Publicistica literara
  A-l descoperi pe gazetarul Eminescu inseamna a trece peste cateva obstacole nevazute. Mai intai, faima sa de poet, care ne ispiteste sa credem ca tot ce a avut de spus a scris doar in vers. Apoi, varietatea deconcertanta a textelor publicistice, care-l descumpaneste pe cititorul de azi, parandu-i-se..
  Fara TVA: 45,90 Lei 45,90 Lei 54,00 Lei
 • Reproducere color
  Primul roman publicat de Victoria Dragu-Dimitriu la Editura Vremea. Fictiune, increngaturi, detalii despre Bucuresti, povestiri redate fermecator de cald, in stilul deja consacrat al scriitoarei. NUME CARTE: Reproducere colorISBN: 9789736458842PRET EDITURA: 28.00AUTOR(i): Victoria Dragu DimitriuEDIT..
  Fara TVA: 23,80 Lei 23,80 Lei 28,00 Lei
 • Teoria tacerii (editia a 2-a )
  Inainte de a ma naste, eram un foarte bun inotator. In lichidul amniotic ma simteam ca pestele in apa. Mama a stiut, asa cum numai mamele pot sti, ca poarta in pintece un inotator de performanta, si a inceput sa creasca. Din dragoste pentru mine, mama a devenit uriasa. Aveam acum la dispozitie un ba..
  Fara TVA: 25,50 Lei 25,50 Lei 30,00 Lei
 • Trucuri ale mintii,editia a IV-a
  DERREN BROWN (nascut in Anglia, in 1971) este magician, iluzionist, pictor si caricaturist, dar si gazda unor spectacole de televiziune ce combina magia, sugestia hipnotica si psihologia, el fiind capabil sa anticipeze si sa influenteze subtil gandurile oamenilor, sa le manipuleze deciziile si sa le..
  Fara TVA: 30,23 Lei 30,23 Lei 43,00 Lei
 • Vremea intrebarilor (editia a II-a, de buzunar)
  In articolele reunite in acest volum, publicate intre 1990 si 1994, Octavian Paler rememoreaza o serie de evenimente care au marcat istoria romaneasca de dupa decembrie �89. Fara sa faca analiza politica sau sa emita judecati si clasificari definitive, autorul incearca sa raspunda unor intrebari car..
  Fara TVA: 23,76 Lei 23,76 Lei 27,95 Lei