Carti de Publicistica, eseu

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Amorul pe intelesul tuturor - Antologia prozei contemporane de dragoste
  12 proze de dragoste, proaspete si actuale, scrise de Stefan Caraman, Matei Florian, Marian Ilea, Stelian Muller, Cosmin Perta, Adina Popescu, Adina Rosetti, Simona Sora, Bogdan-Alexandru Stanescu, Serban Tomsa NUME CARTE: Amorul pe intelesul tuturor - Antologia prozei contemporane de dragosteISBN: ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 28,00 Lei
 • Anti-damblale
  La citeva decenii de la momentul in care si-a expus public asa-zisa teorie a adevarului integral in literatura, ce avea sa-i aduca pentru mai bine de zece ani dificila ocupatie de somer in plin avint al epocii comuniste, Radu Cosasu aduna in volum o serie de texte post-`89 despre un alt tip de adeva..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Antonio Gramsci. Caietul 22.
  Antonio Gramsci este, dupa Niccolo Machiavelli, al doilea mare ganditor politic italian publicat si tradus in Italia si in strainatate. Gramscianismul reprezinta un fenomen cultural recunoscut la nivel mondial, ce se regaseste in tari ca Marea Britanie, SUA, India sau America Latina.Silvio Suppa: "A..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,00 Lei
 • Carte de identitate
  Jurnalista Sanda Nicola arata cum lipsa asumarii propriei identitati si nerecunoasterea traumelor ne impiedica sa ne atingem potentialul individual, comunitar si national. Cartea este o colectie de relatari despre fricile si complexele unei tinere femei care isi depaseste conditia, dar nu e pregatit..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 35,00 Lei
 • Ce facem cu Romania? Dialoguri cu cititorii (ed. 2)
  E usor sa te bati cu pumnul in piept ca iubesti Romania. E simplu sa-ti cumperi un fular in culorile tricolorului - rosu, galben si albastru - si sa iesi in piata de 1 Decembrie, la un pahar de vin gratis. E comod sa te certi in diferite grupuri pe Facebook cu "nenorocitii care nu iubesc trupul patr..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 29,95 Lei
 • Convoiul mieilor
  In 1944, un numar impresionant de evrei din Transilvania sint imbarcati de autoritatile horthyste in trenuri si trimisi spre "cuptoarele mortii" de la Auschwitz. Printre ei se afla si o fetita de zece ani, Hannya Moscovici, deportata impreuna cu tatal ei si care nu prea intelege ce i se intimpla, da..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Cum sa nu faci un partid politic
  Iata un ghid practic despre greselile pe care tinerii politicieni romani de astazi le tot repeta, in ciuda bunelor intentii de la care pornesc in construirea unui partid altfel! Aceasta carte este o premiera in cadrul editurii Vremea, sub aspectul temei abordate � istoria pe care o construim noi, ce..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 22,00 Lei
 • Daca anul asta vine sfarsitul lumii noi il transmitem primii
  O carte de jurnalism practic - insa totodata si o radiografie a presei, a societatii romanesti. O carte care, desi pare destinata jurnalistilor, este dedicata si celor ce se afla in fata televizorului, spre a decripta mesajele manipulatoare ori nu ale presei.Din PrefataAceasta carte e despre ei - oa..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 21,00 Lei
 • DESFATARILE SI MAHNIRILE MUNCII
  "Cand este o slujba plina de sens? Ori de cate ori ne ingaduie sa le producem placere sau sa le alinam suferinta altora. Desi adesea suntem deprinsi sa ne gandim la noi ca fiind eminamente egoisti, nevoia de a munci cu sens pare a fi o componenta la fel de indaratnica a firii noastre ca foamea de po..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 37,00 Lei
 • Despre fotografie
  Publicata in 1977, Despre fotografie castiga premiul National Book Critics Circle Award for Criticism, devenind ulterior un bestseller al autoarei. Washington Post considera volumul "o analiza splendida a schimbarilor pe care fotografia le-a generat in felul noastru de a privi lumea si de a ne privi..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 28,80 Lei
 • Domnu-i domn si lerui ler. Proze. Convorbiri. La arderea manuscriselor...
  La prima vedere, titlul acestui volum, Domnu-i domn si lerui ler, poate lasa impresia unei carti de colinde. Nu ar fi rau si nici de mirare... Insa nu e o carte de colinde, ci de proza, asa cum arata, detaliind, subtitlul. Si totusi... adie in pretutindenea ei vibratia unei stele din noaptea Craciun..
  Fara TVA: 13,99 Lei 13,99 Lei 20,00 Lei
 • Doua maturi stau de vorba. Scene romanesti
  "Pasiunea pentru superlative ramane nestinsa in Romania de-a lungul timpului. Casa de avocatura spirituala a exceptionalismului carpatin nu doarme si insista sa sustina, in acest avant insomniac, ca traim intr-un spatiu unde cel mai bun lucru pe care-l putem face e sa ne admiram singuri maretia. Rom..
  Fara TVA: 14,50 Lei 14,50 Lei 29,00 Lei
 • Filosofia sexului. Editie necenzurata
  Toate femeile din carte se numesc Maria. Pe de o parte pentru a le proteja identitatea, pe de alta parte pentru ca Maria este un nume relevant in ambele sensuri: Maria fecioara si Maria-Magdalena, curva emblematica. Cele mai multe femei sunt cumva pe drumul dintre cele doua Marii.Editia de fata cupr..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 39,00 Lei
 • Genealogii
  Genealogia a fost si este la noi inca, din pacate, o disciplina stiintifica vitregita. In Occident este tratata cu multa seriozitate, recunoscandu-se foloasele certe pe care le poate aduce la investigarea trecutului, a comunitatilor umane, a societatii in general, dar si la cercetarile de patologie ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 35,00 Lei
 • Horatiu Malaele
  "Aceste creatii sunt niste documente umane,studii plastice pline de o scanteietoare verva,dar, mai ales, de o scanteie propriefara de care nimic din lume nu se mai aprinde.Aparitiile lui Horatiu Malaelestarnesc un spontan freamat de bucurie."Marin Sorescu NUME CARTE: Horatiu MalaeleISBN: 97860671050..
  Fara TVA: 60,99 Lei 60,99 Lei 77,00 Lei
 • Imposibila intoarcere
  Cititorul va lua act de bogatia acestei carti de eseuri care aduna in jurul marii teme a raporturilor cu timpul si a imposibilei intoarceri nenumarate consideratii privind societatea romaneasca postbelica, destinul scriitorului in noua lume, marturisiri ale autorului despre propriul scris si despre ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,00 Lei
 • Intrusul
  Intrusul este un roman care modifica in chip considerabil tema naratorului predist si, indubitabil, tema persona�jului predilect, modifica si raporturile lui cu istoria, punand accentul nu pe ratiunea istoriei, ci pe conditia omului strivit de istorie; un roman, in fine, in care se schimba si metoda..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 25,00 Lei
 • Iocan. Revista de proza scurta nr. 6
  "...in cele sase numere din Iocan au publicat proza scurta nu mai putin de 68 de scriitori romani (dintre care 30 scriitoare, pentru cei care-si pun problema), jumatate dintre acestia aparind pentru prima data intr-o revista tiparita pe hirtie". Marius Chivu NUME CARTE: Iocan. Revista de proza scurt..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,90 Lei
 • Lumea si demonii ei: stiinta ca lumina in intuneric
  Cum putem lua decizii inteligente in vietile noastre tot mai influentate de tehnologie daca nu intelegem diferenta dintre miturile pseudostiintei si ipotezele testabile ale stiintei? Carl Sagan, castigator al premiului Pulitzer si renumit astronom, sustine ca gandirea stiintifica este vitala nu doar..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 58,00 Lei
 • Marsul asupra Europei
  Volumul reuneste opiniile diverse si argumentate ale unor redutabili specialisti in stiinte sociale si politice si ale unor cunoscuti jurnalisti pe tema crizei europene declansate de cel mai mare fenomen imigrationist al secolului, precum si a marilor erori pe care liderii politici le-au facut in ge..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 35,00 Lei
 • Parlamentul in pribegie(1916-1918):amintiri, note si impresii
  Editie ingrijita, studiu introductiv si note de Daniel Cain"In anii 1917–1918, statalitatea Romaniei atarna de un fir de par. In plan militar, tara, atat cat a mai ramas din ea, este amenintata cu anihilarea in fata Puterilor Centrale. In plan social, bolsevismul adus de aliatii rusi ameninta sa cup..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 35,00 Lei
 • Publicistica literara
  A-l descoperi pe gazetarul Eminescu inseamna a trece peste cateva obstacole nevazute. Mai intai, faima sa de poet, care ne ispiteste sa credem ca tot ce a avut de spus a scris doar in vers. Apoi, varietatea deconcertanta a textelor publicistice, care-l descumpaneste pe cititorul de azi, parandu-i-se..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 54,00 Lei
 • Tangoul. Patru conferinte
  "Ratacite si cu greu regasite, inregistrarile conferintelor despre tangou tinute de Borges in 1965 ne ofera o viziune nostalgica si plina de farmec, cum marii scriitori stiu sa plasmuiasca, asupra unuia dintre cele mai rasunatoare fenomene ale culturii argentiniene, aureolat de o faima mondiala - ta..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 25,95 Lei
 • Teoria tacerii (editia a 2-a )
  Inainte de a ma naste, eram un foarte bun inotator. In lichidul amniotic ma simteam ca pestele in apa. Mama a stiut, asa cum numai mamele pot sti, ca poarta in pintece un inotator de performanta, si a inceput sa creasca. Din dragoste pentru mine, mama a devenit uriasa. Aveam acum la dispozitie un ba..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 30,00 Lei
 • Terasa fericirii
  Scrise in perioada 2013 - 2018 si publicate in Weekend Adevarul, textele Laviniei Balulescu din prima parte a cartii sint crimpeie de viata in care se poate regasi oricine dintre noi. Reunite, formeaza un jurnal personal, cu amintiri mai vechi sau mai noi pe care autoarea a decis sa ni le impartasea..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Traind printre voi, cu atentie
  Prezentul volum reuneste o selectie de texte publicate in reviste culturale. Majoritatea provin din pagina lunara de eseu pe care o detin in Revista 22, din 2013 incoace. Pe langa acestea, propun (in Addenda) cateva reflectii mai ample, aparute de-a lungul timpului in: Idei in dialog, Dilema Veche, ..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 24,00 Lei
 • Trucuri ale mintii,editia a IV-a
  DERREN BROWN (nascut in Anglia, in 1971) este magician, iluzionist, pictor si caricaturist, dar si gazda unor spectacole de televiziune ce combina magia, sugestia hipnotica si psihologia, el fiind capabil sa anticipeze si sa influenteze subtil gandurile oamenilor, sa le manipuleze deciziile si sa le..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 43,00 Lei
 • Visul lui Einstein si alte eseuri
  Stephen Hawking este fizicianul de exceptie care, imobilizat intr-un carucior, suferind din tinerete de sindromul lateral amiotrofic, tine legatura cu lumea printr-un calculator care "vorbeste" in locul lui. Ceea ce nu-l impiedica sa se afle, prin studiile sale, in avangarda cercetarilor privind spa..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 29,00 Lei
 • Vremea intrebarilor (editia a II-a, de buzunar)
  In articolele reunite in acest volum, publicate intre 1990 si 1994, Octavian Paler rememoreaza o serie de evenimente care au marcat istoria romaneasca de dupa decembrie �89. Fara sa faca analiza politica sau sa emita judecati si clasificari definitive, autorul incearca sa raspunda unor intrebari car..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 27,95 Lei