Carti de Literatura romana

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • A venit din Ponorita
  "Despre cazul Romeo Mailan, tigan din Romania, ajuns in Italia, socotit drept un criminal de notorietate internationala, datorita unor diabolice inscenari, citisem si eu la vremea respectiva. Mafia, infiltrata in cele mai inalte straturi sociale, mai facuse o victima.Cand am primit manuscrisul lui I..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Adam si Eva
  Adam si Eva � sapte povesti, aceeasi dragoste. Doua inimi se cauta de-a lungul istoriei, din adancurile milenare ale civilizatiei si pana in perioada moderna. Alte situatii, alte decoruri, acelasi barbat, aceeasi femeie, tinzand spre contopire si perfectiune. O carte care se citeste cu pasiune, fara..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Adela
  In vasta panorama a sfarsitului epocii feudale, in care se disting personaje puternic individualizate � fanariotul, curtezana, camatarul, slujnicarul �, portretul arivistului Dinu Paturica se detaseaza de celelalte, dezvaluind un personaj de exceptie, un ,,Julien Sorel valah''- asa cum il caracteriz..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Alexandru Lapusneanu si alte scrieri
  Nuvela romantica de inspiratie istorica, Alexandru Lapusneanul este o capodopera a speciei care evoca unul dintre momentele zbuciumate ale istoriei Moldovei petrecut in timpul celei de-a doua domnii a lui Alexandru Lapusneanul. NUME CARTE: Alexandru Lapusneanu si alte scrieriISBN: 9789732110423PRET ..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Alt regat
  ELENA OTILIA, pe numele complet ELENA OTILIA TARITA CIMPEANU, este nascuta la 5 iulie 1978 in orasul oltenesc Ramnicu Valcea. Nefiind o literata si trecand peste profesia tehnica pe care o practica, aceea de arhitect, Elena Otilia publica in 2018 cel de-al optulea volum de versuri. Volumul de debut ..
  Fara TVA: 12,75 Lei 12,75 Lei 15,00 Lei
 • Aroma de August
  Nu am avut o relatie tocmai sanatoasa cu ai mei. Am acumulat pe parcursul vietii atat de multa manie, care uneori se transforma in ura. Erau trairi pe care nu stiam, nu reuseam sa le scot din mine, desi simteam ca imi mananca, literalmente, sufletul. Cartea asta a fost ca o descatusare, pentru mine...
  Fara TVA: 28,01 Lei 28,01 Lei 32,95 Lei
 • Batrana canapea albastra si alte povestiri
  O batrana canapea albastra e furata de niste hoti din vecini; chibutul de la sinagoga trece printr-o criza de whisky fara precedent; un unchi aventurier si hatru le lasa rudelor agasante un testament plin de farse - toate acestea si multe alte situatii hilare intr-o excelenta colectie de povestiri c..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 18,00 Lei
 • Cainele iubirii
  Romanul Cainele iubirii e o poveste de familie neconventional spusa, despre o lume deopotriva dura, intunecata si plina de tandrete. Privita prin ochii copilului-narator, existenta cenusie dintr-un oras de provincie comunist, candva la sfarsitul anilor �70, capata dimensiuni fabuloase: un tata ofite..
  Fara TVA: 24,65 Lei 24,65 Lei 29,00 Lei
 • Calvarul
  In nuvela Calvarul, destinul lui David Pop rezuma anticipativ conflictele de constiinta ale lui Apostol Bologa din romanul Padurea spanzuratilor. Deosebiri sunt, insa, destule. Inainte de razboi, David Pop duce o viata tihnira, lipsita de intamplari capabile sa-l scoata dintr-o inertie molateca si i..
  Fara TVA: 19,80 Lei 19,80 Lei 22,00 Lei
 • Casa din laguna
  Autoarea acestui roman schimba uneori intriga, ducand-o spre o combinatie de real si fictiune. De aceea este bine ca cititorul sa se ia dupa firul Ariadnei... pentru a gasi iesirea din labirintul intrigilor.Ea merge spre o raza de soare pentru a da de fericire, sau de gratie, pentru a strapunge in f..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Chemarea strabunilor
  Romanul Chemarea strabunilor a deschis seria povestilor lui London despre salbaticie. Personajul principal este Buck, un caine vandut pentru a fi inhamat la sania cautatorilor de aur. Ajuns in tinuturile inghetate din Yukon, el invata repede regulile unor unei vieti noi, fara bucurii, plina de greut..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 12,00 Lei
 • Chira Chiralina
  Panait Istrati este unul din putinii scriitori romantici din ziua de astazi. Dar este un romantic pur, care poseda toate calitatile si toate defectele unui romantic. De la aceea atat de stiuta si fatala preeminenta a sensibilitatii si a imaginatiei asupra inteligentei si pana la cochetaria cu revolu..
  Fara TVA: 11,70 Lei 11,70 Lei 13,00 Lei
 • Ciocoii vechi si noi
  Dezamagit de oameni, decide sa abandoneze civilizatia, raspunzand chemarii salbaticiei. NUME CARTE: Ciocoii vechi si noiISBN: A461MPRET EDITURA: 15.00AUTOR(i): Nicolae FilimonEDITURA: MinervaDATA APARITIEI: Ianuarie 2018DATA PUBLICARE: 2018..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Ciudata si induiosatoarea viata a lui Prita Barsacu
  Cistigatorul Concursului de Debut al Editurii Polirom, editia 2017BildungsnovellaPrita Barsacu s-a nascut si creste intr-un sat de cimpie de pe malul Oltului, in apropierea unei hidrocentrale, care deseori ia ca tribut vieti omenesti, transformindu-le apoi in energie electrica. Baiatul strabate lume..
  Fara TVA: 21,21 Lei 21,21 Lei 24,95 Lei
 • Comisarul Corcodusa
  O scriere greu de incadrat in genuri literare, un policier umoristic absurd, neoavangardist, in cinci episoade, despre un justitiar autohton, ce "rezolva" cazuri in diverse colturi ale lumii: Italia (Dragoste si corcoduse la Palermo, Fiica lui Corcodusa), Franta (Filiera durerii), Arabia (Mecca) si ..
  Fara TVA: 19,00 Lei 19,00 Lei 19,00 Lei
 • Craii de curtea veche
  Actualitatea Crailor de Curtea-Veche, roman publicat pentru intaia oara la 28 martie 1929, la editura Cartea Romaneasca, nu este doar o problema de axiologie literara, ci si una de raport al contemporaneitatii cu trecutul, care nu este un timp mort, ci un timp care se retraieste ciclic, prin setul d..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Despre lucruri mici si mari
  Proza scurta surprinzand, ca intr-o serie de instagrame, momente din viata unor personaje care traiesc intr-o lume recognoscibila, dar unde obisnuitul gliseaza nebanuit intr-un univers crepuscular, mai putin comprehensibil.Angrenati in evenimentele repetitive ale existentei, protagonistii incearca, ..
  Fara TVA: 20,40 Lei 20,40 Lei 24,00 Lei
 • Din Romania sunt doar eu
  Am citit excelentul jurnal american al lui Daniel D. Marin cu emotie si invidie, pentru ca n-am fost, pentru ca mi-as dori. America vazuta in 36 de zile e prezentata prin ochii unui egal care, desi ar putea fi impresionat, nu-si pierde concizia. Los Angelesul este cel mai mare sat vizitat, San Franc..
  Fara TVA: 19,36 Lei 19,36 Lei 22,00 Lei
 • Dincolo de iarna
  In Brooklynul inzapezit, o tamponare usoara in trafic declanseaza o neasteptata poveste de iubire tarzie. Richard Bowmaster, un profesor universitar ipohondru si solitar, loveste masina condusa de o guatemaleza, Evelyn Ortega, care traieste si lucreaza ilegal in casa unui afacerist dubios. Ceea ce l..
  Fara TVA: 27,68 Lei 27,68 Lei 35,00 Lei
 • Dintii ascutiti ai binelui
  Ce se intampla atunci cand un temut camatar bucurestean trece printr-o criza mistica, afland ca s-a imbolnavit de cancer la plamani? Dar cand, intr-o aparenta lume a binelui si tolerantei, ies la iveala adevaratele fatete ale vietii monahale? Cu scene care amintesc de filmele lui Tarantino si ale fr..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Domnisoara Christina
  Ecranizata pentru televiziune de catre Serban Marinescu, "Domnisoara Christina" ar fi fost demna, prin misterul ei pervers si atmosfera decadenta, otravita, prin poeticitatea suav-terifianta, de viziunea regizorala a unui David Lynch. Tulburatoare in pofida imperfectiunilor sale, ea anunta, cu 70 de..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 17,00 Lei
 • Domnul Pulcinel. O poveste a Reginei Elisabeta a Romaniei. Cu ilustratii.
  O minunata poveste de copii, cu ilustratii, transmisa peste generatii de insasi Regina Elisabeta a Romaniei, sub pseudonimul Carmen Sylva.Domnul Pulcinel este o papusa de lemn, cu sfori, facuta pentru a fi pe placul unui copil-stapan. Pulcinel trece din universul atelierului de papusi in universul u..
  Fara TVA: 28,05 Lei 28,05 Lei 33,00 Lei
 • Dulcea mea Doamna/ Eminul meu iubit. Corespondenta inedita Mihai Eminescu - Veronica Micle (editia 2018)
  Scrisori din arhiva familiei Graziella si Vasile GrigorceaEditie ingrijita, transcriere, note si prefata de Christina Zarifopol-Illias"Cititorul are sansa de a se intilni cu niste documente care, pe linga inestimabila lor valoare de istorie literara, sint si un extraordinar document uman. In felul a..
  Fara TVA: 84,96 Lei 84,96 Lei 99,95 Lei
 • E un pod pe Drina...
  La jumatatea secolului al XVI-lea, un pasa da porunca sa se ridice un pod peste Drina, riul care strabate oraselul bosniac Visegrad. Asa incepe istoria - cu pietre albe aduse de departe si cu munca zdrobitoare. Pina la Primul Razboi Mondial, podul acesta, facut din unsprezece arcade mladioase, e mar..
  Fara TVA: 37,49 Lei 37,49 Lei 39,95 Lei
 • Efectul fluturelui
  O carte a vocilor in care, in Constanta anului 2016, naratoarea asculta confesiuni si comentarii ale unor personaje, dintre care unele ne sint cunoscute din romanul anterior al Doinei Jela, Villa Margareta. Si, mai cu seama, o carte a generatiilor din Romania de astazi, am numarat patru, in care aut..
  Fara TVA: 42,46 Lei 42,46 Lei 49,95 Lei
 • Etnogeneza si tuica
  Noul volum al lui Vintila Mihailescu contureaza imaginea societatii romanesti contemporane, trecind de la realitatea imediata, cu noile "tehnici ale sinelui" si device-uri ce creeaza dependenta, la "actualitatea trecutului", tinut la loc sigur in memoria colectiva, ori la "dilemele viitorului", pind..
  Fara TVA: 29,71 Lei 29,71 Lei 34,95 Lei
 • Exorcizat (editia a 2-a )
  Romanul de debut al lui Radu Gavan a intrat in forta in lumea literara din Romania, fiind premiat si apreciat, insa si criticat pentru violenta excesiva sau pentru temele tabu abordate.Pornind de la experientele autorului, Exorcizat spune povestea intunecata a unui tanar agent imobiliar. Intr-un Buc..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Fara simturi
  Eliott Gast e un tip care apreciaza si se bucura de cele mai rafinate lucruri pe care i le ofera viata – delicatese, vinuri excelente, confort, muzica buna. Asta pana intr-o zi cand e luat ostatic in Bruxelles de catre o grupare de teroristi cu viziuni anti-globalizare. Este tinut prizonier timp de ..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Fasii de rusine
  "Romanul lui Cristian Fulas este o cronica sui-generis a unui razboi personal cu instabilitatea, cu dependenta, cu nesiguranta, cu demonii care bintuie existenta personajului principal � un tinar batrin, . Cu o constructie narativa pe cit de simpla, pe atit de elaborata, Fisii de rusine spune povest..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Gorila
  Sansa Gorilei a fost aceea de a suscita comentarii extrem de interesante. Intr-o anumita masura, lucrul se poate explica prin subiect. Dintotdeauna romanele politice (a se citi: dotate cu instinct politic veritabil) au starnit, la lectura, o atractie activa. Mai cu seama atunci cand acestea puneau s..
  Fara TVA: 22,50 Lei 22,50 Lei 25,00 Lei
 • Huliganii
  "Cuvantul acesta e frumos, e un cuvant foarte frumos. Si cuprinde foarte multe lucruri NUME CARTE: HuliganiiISBN: 9789731858098PRET EDITURA: 27.00AUTOR(i): Mircea EliadeEDITURA: TanaCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Martie 2018DATA PUBLICARE: 2018FORMAT: 130x200NUMAR PAGINI: 320..
  Fara TVA: 22,95 Lei 22,95 Lei 27,00 Lei
 • Idila cu sefa mea
  Idila cu sefa mea - Razvan Ghit, editura Smart Publishing: Dragostea unui barbat pentru o femeie poate fi oarba, neinteleasa si irationala. Nu alegem de cine ne indragostim, pur si simplu se intampla, insa atunci cand o facem traim la intensitate maxima. Ne dorim sa ne petrecem restul zilelor alatur..
  Fara TVA: 20,00 Lei 20,00 Lei 25,00 Lei
 • Idiotul (Editia 2018)
  Roman in patru partiintors la Petersburg dupa un lung tratament la sanatoriu, in Elvetia, printul Lev Nikolaevici Miskin este primit cu indoiala si luat in ris de inalta societate a orasului, care il socoteste sarac cu duhul. Miskin se poarta cu sinceritate stingace, perceputa de majoritatea oamenil..
  Fara TVA: 50,96 Lei 50,96 Lei 59,95 Lei
 • In curte la Dionis
  "Originalitatea prozei lui Eliade consta in rezultatul deliberatei ambiguizari, pana aproape de limita imcomprehensibilului: nu putem intelege efectiv, integral, despre ce e vorba, desi simtim ca se petrec lucruri importante, profunde, extraordinare, aflate in imediata, ametitoarea proximitate a uno..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 17,00 Lei
 • In umbra fericirii
  Magdalena Iordache este doctor in drept din anul 2008, fost judecator la inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, fost judecator la Tribunalul Dolj, fost judecator la Judecatoria Caracal si lector universitar la Catedra de drept penal a Faculta..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Interior zero
  "Lavinia Braniste a reusit sa scrie o carte uluitor de proaspata, in limbajul imediat recognoscibil al rataci-rilor de acum, o carte in care realitatile interioare si exterioare se arata nefalsificate, revoltatoare, in care trucurile si eschivele nu se admit. Este si o carte a adevarurilor despre fe..
  Fara TVA: 16,96 Lei 16,96 Lei 19,95 Lei
 • Intoarcerea din Rai
  "Voiam sa scriu romanul "tinerei generatii", asa cum ii intelegeam eu acum. Intoarcerea din Rai insemna pierderea beatitudinii, a iluziilor si a optimismului care dominasera primii doisprezece ani ai Romaniei Mari. Impreuna cu o parte a generatiei mele, traisem adolescenta si prima tinerete in aceas..
  Fara TVA: 22,95 Lei 22,95 Lei 27,00 Lei
 • Iocan. Revista de proza scurta. Nr 5
  Iocan 5 revine in forta cu un remediu eficient pentru lipsa de inspiratia.18 povestiri numai bune de citit in tihna sau de umplut golurile temporale si mintile curioase. Tom Hanks deschide volumul cu o povestire despre puseurile de adrenalina ale unei relatii cu o femeie moderna: �Sa fiu iubitul Ann..
  Fara TVA: 22,41 Lei 22,41 Lei 24,90 Lei
 • Jar
  In favoarea lui Liviu Rebreanu, mai ales in Jar, pledeaza detasarea ironica a naratorului de lumea descrisa si de fiecare dintre personaje. Scenele incipiente din Jar, petrecerea din casa Rozmarin la care participa, convocate ca in Agatha Christie, toate personajele dramei spre expozitie, sunt impre..
  Fara TVA: 19,80 Lei 19,80 Lei 22,00 Lei
 • La tiganci
  "Inca din adolescenta mi-a placut sa scriu nuvele, povestiri si chiar romane fantastice. De fapt, descopeream subiectul romanului sau al nuvelei pe masura ce scriam. Universurile paralele pe care le dezvaluia povestirea erau rodul imaginatiei creatoare, nu al eruditiei nici al hermeneuticii pe care ..
  Fara TVA: 14,45 Lei 14,45 Lei 17,00 Lei
 • Legea Primaverii
  Desi relativ inconsistenta, din punct de vedere al numarului de poeme/poezii adunate intre coperte, "Legea primaverii" releva cititorului o scriitura teribil de consistenta, avand toate ingredientele care sa valorizeze cartea intr-atat, incat sa fie socotita una speciala, apartinand unui autor cvasi..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 25,20 Lei
 • Maestrul fricii
  Jurnalistul Andrei Mladin e in pom! Si la propriu, si la figurat. La propriu – pentru ca s-a mutat intr-o casuta de lemn instalata intr-un copac. Astfel protesteaza impotriva celor care nu-i acorda despagubiri pentru o proprietate abuziv confiscata. La figurat – pentru ca e amenintat din pricina uno..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Maitreyi
  Marea reusita a acestei carti vine, probabil, din incercarea de a transforma erosul in nodul gordian al celor doua aspiratii. Pe de o parte, dragostea eroului pentru Maitreyi ii da acestuia senzatia unei perpetue aventuri, compuse din sentimente irepetabile si trairi care indeamna la uitarea de sine..
  Fara TVA: 14,11 Lei 14,11 Lei 17,00 Lei
 • Mara
  Ca multe alte mari opere ce depasesc nivelul si canoanele epocii in care au fost zamislite, romanul Mara nu s-a bucurat chiar de la aparitia sa de toate aprecierile pe care le-ar fi meritat, fiind privit mai degraba cu rezerva, departe de primirea favorabila de care au avut parte nuvelele autorului ..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Metafictiunea contemporana. Dubla lectura a romanului romanesc ?i spaniol
  Doua spatii literare: cel romanesc si cel spaniol. Doua planuri de abordare: teoretic si hermeneutic.Acelasi element de referinta: metafictiunea. Un studiu semnat de Anamaria Blanaru care vizeaza o cercetare complexa a metafictiunii, o privire critica asupra polemicilor in care a fost abordat acest ..
  Fara TVA: 25,00 Lei 25,00 Lei 25,00 Lei
 • Moarte in clan
  Al doilea roman din seria  Jack Taylor „Casa dulce casa!” Nu si pentru Jack Taylor. Proaspat intors din Londra, Jack e abordat de un individ misterios numit Cosarul. Cazul e unul neobisnuit: patru tigani caldarari au fost ucisi cu brutalitate in Galway, dar nimeni nu vrea sa miste vreun deget. Cei d..
  Fara TVA: 28,05 Lei 28,05 Lei 33,00 Lei
 • Mosaik / Mozaic
  Liane Maria Focsa locuieste in Sankt Augustin, un orasel de langa Bonn.Dupa 45 de ani de exil, simte nevoia sa vina de mai multe ori pe an in Romania. Dar de repatriere nici nu poate fi vorba. Toate rosturile ii sunt in Germania, in apropierea fostei capitale federale, Bonn.A calatorit enorm, in pes..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Negustorul de pipe
  "Deschizi larg fereastra; vrei aer, mult aer, care sa-ti invadeze si ultima celula din corp. Respiri: aerul sarat al marii, aroma cafelei proaspat rasnita si care asteapta sa fie impreunata cu apa clocotinda, mirosul patrunzator al noptii trecute.... Si-ti cauti pipa; gasesti intai cutia cu tutun pe..
  Fara TVA: 28,01 Lei 28,01 Lei 32,95 Lei