Carti de Istorica

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 39 de trepte
  39 de trepte - cartea care a deschis drumul romanului de spionaj. Mai 1914. In Europa, razboiul musteste. Generalul maior Sir Richard Hannay se intoarce in Londra. Ajuns acolo, e abordat de un american. Necunoscutul pretinde ca are informatii despre un complot anarhist menit sa destabilizeze intreag..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 16,00 Lei
 • Camera rubinie
  Londra, 1907: Impotriva vointei familiei ei nobile si influente, tanara si rebela Victoria locuieste, dupa moartea tatalui sau, cu Hopkins, majordomul acestuia, un barbat riguros, destoinic si demn, in jur de saptezeci de ani. Nu este bogata, dar este fericita. Lumea ei incepe insa sa se clatine can..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 48,99 Lei
 • Elitele si constiinta nationala
  Romania are tot ce ii trebuie pentru a fi o natiune bine intocmita. Doar ca firele sunt conectate gresit. E ca si cum ai avea o moara de vant pe care ai baga-o sub apa asteptand apoi sa-ti alimenteze cu energie o fabrica de conserve in care tu ai vrea sa fabrici ciorapi. Potentialul Romaniei e ignor..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,90 Lei
 • Ferdinand intregitorul -nasterea Romaniei mari
  Despre viitorul Rege Ferdinand al Romaniei se poate spune ca a fost o suma de paradoxuri istorice si nu numai. Adus, de catre unchiul sau Carol, Principe Mostenitor in Romania aproape impotriva vointei lui, Ferdinand se va dovedi, la maturitate, un mare patriot roman, unul cu un fantastic rol determ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • Hanul lui Manuc
  Romanul Simonei Antonescu ne poarta cu doua veacuri in urma, in Principatele Romane. Remitizarea istoriei nu doar insufleteste destine individuale, ci da viata si tensiune unor evenimente cruciale de mult arhivate. Aceasta calatorie de sase ani in perioada razboiului ruso-turc, terminat cu pierderea..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 29,95 Lei
 • Intelepciunea calma. Di@loguri in cyberspace cu Robert Lazu. Romania noastra. Conversatii berlineze. Varia. Dialoguri si interviuri
  Pentru Sorin Antohi, coordonatorul volumului Opere 8, aceasta lucrare se distinge prin intentia de a strange laolalta �patruzeci si una de conversatii ale lui Virgil Nemoianu, realizate intre 1990 si 2017, cu romani din mai multe generatii�, obtinand astfel �o radiografie culturala, intelectuala, id..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 65,00 Lei
 • Istoria alternativa a literaturii romane in benzi desenate
  "O banda desenata de un umor nebun, care pleaca de la premisa disparitiei paginilor cu marii clasici din Istoria literaturii romane a lui George Calinescu. Disperati de faptul ca se afla in compania unor mediocritati, marii scriitori evadeaza din pagini si se ascund, iar recuperarea lor cade in sarc..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,90 Lei
 • Istoria pedagogiei. Idei si doctrine pedagogice fundamentale
  Autorul face o introducere in istoria celor mai reprezentative idei sau doctrine pedagogice. El se adreseaza, in primul rind, studentilor din colegiile pedagogice, celor de la sectiile de pedagogie si psihologie, dar si invatatorilor, institutorilor si profesorilor de diferite specialitati, interesa..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Literatura comparata la turnanta ultimului secol
  "Aceste cinci eseuri pot constitui un (incomplet) tratat de literatura comparata care are in vedere ca termen de referinta deschiderile teoretice diversificate din ultimul deceniu al secolului trecut si inceputul noului secol. Caracterul fluid al notiunii face din comparatism o mitologie plurala ata..
  Fara TVA: 39,99 Lei 39,99 Lei 49,90 Lei
 • Omul din Nazareth
  Istoria lui Isus e una dintre acele naratiuni universale a caror fascinatie creste odata cu trecerea timpului. Prin Omul din Nazaret, Anthony Burgess se alatura grupului select de artisti care au imbogatit colectia de reprezentari ale personajului biblic. Cu harul lui de povestitor, cu stilul lui de..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 39,00 Lei
 • Strazi din Bucuresti si numele lor
  Acest volum continua seria "Strazi din Bucuresti si numele lor", dedicata strazilor cu nume de persoane, aparuta in colectia "Planeta Bucuresti". Primul volum s-a intitulat "Nume de aviatori" si a aparut in toamna lui 2013. A fost urmat de volumul II, "Nume de militari si eroi", aparut in mai 2014, ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,00 Lei