Carti de Istorica

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Elitele si constiinta nationala
  Romania are tot ce ii trebuie pentru a fi o natiune bine intocmita. Doar ca firele sunt conectate gresit. E ca si cum ai avea o moara de vant pe care ai baga-o sub apa asteptand apoi sa-ti alimenteze cu energie o fabrica de conserve in care tu ai vrea sa fabrici ciorapi. Potentialul Romaniei e ignor..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,90 Lei
 • Ferdinand intregitorul -nasterea Romaniei mari
  Despre viitorul Rege Ferdinand al Romaniei se poate spune ca a fost o suma de paradoxuri istorice si nu numai. Adus, de catre unchiul sau Carol, Principe Mostenitor in Romania aproape impotriva vointei lui, Ferdinand se va dovedi, la maturitate, un mare patriot roman, unul cu un fantastic rol determ..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 14,99 Lei
 • Intelepciunea calma. Di@loguri in cyberspace cu Robert Lazu. Romania noastra. Conversatii berlineze. Varia. Dialoguri si interviuri
  Pentru Sorin Antohi, coordonatorul volumului Opere 8, aceasta lucrare se distinge prin intentia de a strange laolalta �patruzeci si una de conversatii ale lui Virgil Nemoianu, realizate intre 1990 si 2017, cu romani din mai multe generatii�, obtinand astfel �o radiografie culturala, intelectuala, id..
  Fara TVA: 45,99 Lei 45,99 Lei 65,00 Lei
 • Istoria alternativa a literaturii romane in benzi desenate
  "O banda desenata de un umor nebun, care pleaca de la premisa disparitiei paginilor cu marii clasici din Istoria literaturii romane a lui George Calinescu. Disperati de faptul ca se afla in compania unor mediocritati, marii scriitori evadeaza din pagini si se ascund, iar recuperarea lor cade in sarc..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,90 Lei
 • Istoria francmasoneriei
  �Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade �una preistorica, iar alta istorica. Prima este traditionala, iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica, fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta im..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 38,00 Lei
 • Istoria pedagogiei. Idei si doctrine pedagogice fundamentale
  Autorul face o introducere in istoria celor mai reprezentative idei sau doctrine pedagogice. El se adreseaza, in primul rind, studentilor din colegiile pedagogice, celor de la sectiile de pedagogie si psihologie, dar si invatatorilor, institutorilor si profesorilor de diferite specialitati, interesa..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 34,95 Lei
 • Literatura comparata la turnanta ultimului secol
  "Aceste cinci eseuri pot constitui un (incomplet) tratat de literatura comparata care are in vedere ca termen de referinta deschiderile teoretice diversificate din ultimul deceniu al secolului trecut si inceputul noului secol. Caracterul fluid al notiunii face din comparatism o mitologie plurala ata..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,90 Lei