Carti de Istorica

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 39 de trepte
  39 de trepte - cartea care a deschis drumul romanului de spionaj. Mai 1914. In Europa, razboiul musteste. Generalul maior Sir Richard Hannay se intoarce in Londra. Ajuns acolo, e abordat de un american. Necunoscutul pretinde ca are informatii despre un complot anarhist menit sa destabilizeze intreag..
  Fara TVA: 13,60 Lei 13,60 Lei 16,00 Lei
 • Borgia. Pacatele familiei
  "Spectacolul rivalitatii si al razbunarii dintre casele Borgia si Ferrara, intr-o poveste sclipitoare despre una dintre cele mai importante familii din Italia renascentista."Publishers WeeklyUrzelile politice care l-au impins pe tatal ei la Vatican au trimis-o pe Lucrezia Borgia intr-un labirint per..
  Fara TVA: 28,79 Lei 28,79 Lei 39,99 Lei
 • Camera rubinie
  Londra, 1907: Impotriva vointei familiei ei nobile si influente, tanara si rebela Victoria locuieste, dupa moartea tatalui sau, cu Hopkins, majordomul acestuia, un barbat riguros, destoinic si demn, in jur de saptezeci de ani. Nu este bogata, dar este fericita. Lumea ei incepe insa sa se clatine can..
  Fara TVA: 36,99 Lei 36,99 Lei 48,99 Lei
 • Elitele si constiinta nationala
  Romania are tot ce ii trebuie pentru a fi o natiune bine intocmita. Doar ca firele sunt conectate gresit. E ca si cum ai avea o moara de vant pe care ai baga-o sub apa asteptand apoi sa-ti alimenteze cu energie o fabrica de conserve in care tu ai vrea sa fabrici ciorapi. Potentialul Romaniei e ignor..
  Fara TVA: 35,99 Lei 35,99 Lei 39,90 Lei
 • Ferdinand intregitorul -nasterea Romaniei mari
  Despre viitorul Rege Ferdinand al Romaniei se poate spune ca a fost o suma de paradoxuri istorice si nu numai. Adus, de catre unchiul sau Carol, Principe Mostenitor in Romania aproape impotriva vointei lui, Ferdinand se va dovedi, la maturitate, un mare patriot roman, unul cu un fantastic rol determ..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Hanul lui Manuc
  Romanul Simonei Antonescu ne poarta cu doua veacuri in urma, in Principatele Romane. Remitizarea istoriei nu doar insufleteste destine individuale, ci da viata si tensiune unor evenimente cruciale de mult arhivate. Aceasta calatorie de sase ani in perioada razboiului ruso-turc, terminat cu pierderea..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Intelepciunea calma. Di@loguri in cyberspace cu Robert Lazu. Romania noastra. Conversatii berlineze. Varia. Dialoguri si interviuri
  Pentru Sorin Antohi, coordonatorul volumului Opere 8, aceasta lucrare se distinge prin intentia de a strange laolalta �patruzeci si una de conversatii ale lui Virgil Nemoianu, realizate intre 1990 si 2017, cu romani din mai multe generatii�, obtinand astfel �o radiografie culturala, intelectuala, id..
  Fara TVA: 55,25 Lei 55,25 Lei 65,00 Lei
 • Istoria alternativa a literaturii romane in benzi desenate
  "O banda desenata de un umor nebun, care pleaca de la premisa disparitiei paginilor cu marii clasici din Istoria literaturii romane a lui George Calinescu. Disperati de faptul ca se afla in compania unor mediocritati, marii scriitori evadeaza din pagini si se ascund, iar recuperarea lor cade in sarc..
  Fara TVA: 39,92 Lei 39,92 Lei 49,90 Lei
 • Istoria francmasoneriei
  �Imprumutand limbajul tehnic al arheologiei, voi spune ca istoria masoneriei poate fi impartita in doua perioade �una preistorica, iar alta istorica. Prima este traditionala, iar a doua documentara. Intr-o cercetare istorica, fiecare dintre aceste diviziuni trebuie clar definita. Exista si o alta im..
  Fara TVA: 34,20 Lei 34,20 Lei 38,00 Lei
 • Literatura comparata la turnanta ultimului secol
  "Aceste cinci eseuri pot constitui un (incomplet) tratat de literatura comparata care are in vedere ca termen de referinta deschiderile teoretice diversificate din ultimul deceniu al secolului trecut si inceputul noului secol. Caracterul fluid al notiunii face din comparatism o mitologie plurala ata..
  Fara TVA: 39,92 Lei 39,92 Lei 49,90 Lei
 • Omul din Nazareth
  Istoria lui Isus e una dintre acele naratiuni universale a caror fascinatie creste odata cu trecerea timpului. Prin Omul din Nazaret, Anthony Burgess se alatura grupului select de artisti care au imbogatit colectia de reprezentari ale personajului biblic. Cu harul lui de povestitor, cu stilul lui de..
  Fara TVA: 33,15 Lei 33,15 Lei 39,00 Lei
 • Strazi din Bucuresti si numele lor
  Acest volum continua seria "Strazi din Bucuresti si numele lor", dedicata strazilor cu nume de persoane, aparuta in colectia "Planeta Bucuresti". Primul volum s-a intitulat "Nume de aviatori" si a aparut in toamna lui 2013. A fost urmat de volumul II, "Nume de militari si eroi", aparut in mai 2014, ..
  Fara TVA: 28,05 Lei 28,05 Lei 33,00 Lei