Carti de Alte materii

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Actiunea pauliana. Editia a II-a, revazuta si adaugita
  Am afirmat in prefata primei lucrari ca o justificare pentru acest demers publicistic tine si de o anumita "afinitate" a subsemnatului fata de institutia in cauza. In ciuda incontestabilei sale origini, via genialitatii juristilor romani, pentru noi actiunea pauliana imprumuta ceva din maretia, sple..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Activitatea notariala. De la teorie la practica
  Ce se afla intre teorie si practica? In cazul activitatii notariale, ar trebui sa fie experienta. Doar ca aceasta se acumuleaza in ani, si nu intotdeauna intr-o maniera placuta si productiva. Putem afirma ca astazi notariatul roman cunoaste cea mai frumoasa si judicioasa dezvoltare din istoria sa. A..
  Fara TVA: 179,10 Lei 179,10 Lei 199,00 Lei
 • Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului. Ed. II
  DESPRE LUCRAREUnica lucrare care respecta structura examenelor de admitere in profesiile juridice.Grilele selectate, asociate cu structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, reprezinta provocari pozitive, stimuland si gestionand atat cunostintele, c..
  Fara TVA: 98,10 Lei 98,10 Lei 109,00 Lei
 • Admiterea in magistratura si in avocatura. Culegere de subiecte cu explicatii ale variantelor de raspuns 2018
  DESPRE LUCRARESubiectele selectate, respectand structura examenelor pe care se bazeaza astazi concursurile de admitere in profesiile juridice, la care se adauga si explicatiile tuturor variantelor de raspuns, vor permite simularea examenelor/concursurilor de admitere in profesiile juridice, precum s..
  Fara TVA: 71,10 Lei 71,10 Lei 79,00 Lei
 • Admiterea la inm - interviul
  Dupa succesul primei editii, autorii si-au propus sa aduca cititorilor o editie imbunatatita prin dezvoltarea unor sectiuni cu relevanta directa mai ales la proba interviului. In acest sens, au fost aduse noi precizari in sectiunea dedicata personalitatii magistratului, au fost analizate pe larg apt..
  Fara TVA: 53,10 Lei 53,10 Lei 59,00 Lei
 • Cereri si exceptii de camera preliminara II
  Intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala a adus multe noutati, iar dintre toate acestea institutia camerei preliminare este de departe cea care a ridicat in practica cele mai multe discutii legate de interpretarea si aplicarea legii. Interventia substantiala a Curtii Constitutionale a Ro..
  Fara TVA: 46,75 Lei 46,75 Lei 55,00 Lei
 • Codul fiscal comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice - 2018
  Editia 2018 a lucrarii Codul fiscal comentat si adnotat isi propune sa fie, la fel ca editiile anterioare, un instrument practic si util pentru cei care incearca sa gaseasca solutii problemelor de natura fiscala.Lucrarea de fata are un rol informativ, fiind destinata atat profesionistilor din domeni..
  Fara TVA: 116,10 Lei 116,10 Lei 129,00 Lei
 • Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 31 octombrie 2018
  Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare cuprinde textele actualizate ale celor doua coduri in vigoare, alaturi de acestea fiind prezentate in extras si legile lor de aplicare � Legea nr. 187/2012 si Legea nr. 255/2013.Sub fiecare articol au fost indicate, cu caractere ..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Codul rutier si legislatia conexa. Ghidul contraventiilor rutiere. Editie actualizata la 1 noiembrie 2018
  Prin continutul sau, Codul rutier si legislatia conexa. Ghidul contraventiilor rutiere depaseste cadrul unui simplu cod rutier, reunind acte normative esentiale atat aspirantilor la statutul de conducator de vehicul, cat si posesorilor de permise auto care trebuie sa fie in permanenta la curent cu m..
  Fara TVA: 25,51 Lei 25,51 Lei 30,01 Lei
 • Codul rutier. Actualizat septembrie 2018
  Incercand sa imbunatatim permanent prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru orice cetatean confruntat cu o problema de aplicare a legislatiei rutiere, am considerat necesar sa inseram si in aceasta editie noi acte n..
  Fara TVA: 28,71 Lei 28,71 Lei 31,90 Lei
 • Competenta. Jurisprudenta relevanta
  Lucrarea este a doua dintr-o serie de coautorat, care isi propune o selectie riguroasa de jurisprudenta relevanta, generata de aplicarea textelor normative cuprinse in noul Cod de procedura civila, pentru elaborarea unor culegeri pe institutii ale Legii procesuale civile fundamentale, sperand ca ele..
  Fara TVA: 48,60 Lei 48,60 Lei 54,00 Lei
 • Confiscarea extinsa
  Institutia confiscarii extinse a fost introdusa in legislatia din tara noastra in urma cu circa sase ani. Cu toate acestea, jurisprudenta instantelor judecatoresti reflecta o oarecare timiditate in aplicarea acestei masuri. Apreciem ca se impunea aparitia unei lucrari care sa analizeze practica judi..
  Fara TVA: 39,60 Lei 39,60 Lei 44,00 Lei
 • Contracte
  Contracte - Mihaela Cristina Mocanu, editura Universul Juridic: Lucrarea intitulata "Contracte" este destinata institutiei cu acelasi nume si include hotarari judecatoresti de actualitate privind probleme ridicate de cel mai disputat tip de contract, si anume contractul de credit bancar, dar si de a..
  Fara TVA: 34,11 Lei 34,11 Lei 37,90 Lei
 • Controlul fiscal
  Lucrarea Controlul fiscal prezinta si analizeaza, intr-o abordare clara si succinta, materia privind controlul fiscal in lumina noului Cod de procedura fiscala, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, dar si in conformitate cu modificarile legislative majore aduse acestuia, inclusiv prin O.U.G. nr. 30..
  Fara TVA: 38,25 Lei 38,25 Lei 45,00 Lei
 • Cugetarile unui jurist
  "Asa cum spuneam in prefata cartii Viata prin ochii unui avocat, in scopul evadarii episodice din cutia socio-profesionala specifica, pentru a observa si analiza lumea in ansamblu, mi-am propus sa abordez cateva teme extrajuridice.Acum, la aproape un an distanta, constat ca mi-a facut placere acest ..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 35,00 Lei
 • Cultura Juridica. Studii si Eseuri
  Problematica existentei sau a libertatii sunt temele de baza care se regasesc in toate studiile cuprinse in acest volum. Eseurile juridice, dedicate in mod deosebit valorilor constitutionale, urmaresc insa si un aspect de profunzime spiritual, si anume acela de a releva faptul ca justitia nu se rezu..
  Fara TVA: 44,10 Lei 44,10 Lei 49,00 Lei
 • Curs auto intensiv. Editia a II-a
  Editura Corint isi completeaza eforturile de sprijinire a celor care vor sa promoveze examenul de conducere printr-un nou volum realizat de specialisti in domeniul auto: Curs auto intensiv. Teorie si teste pentru obtinerea permisului de conducere de Colonel (r.) de politie ing. Gino-Theodor Bosman s..
  Fara TVA: 21,64 Lei 21,64 Lei 34,90 Lei
 • Curs de contencios constitutional
  Institutiile si procedurile specifice prin care se realizeaza, lato sensu, controlul de constitutionalitate au devenit, in timp, de un larg interes teoretic si practic.Valorificand experienta autorilor in cadrul instantei constitutionale din Romania, reunind si restructurand o serie de studii si luc..
  Fara TVA: 46,75 Lei 46,75 Lei 55,00 Lei
 • Curs de legislatie rutiera 2019. Intrebari si teste
  Editura Corint ofera adultilor care doresc sa promoveze examenul de conducere o noua editie revizuita si adaugita a foarte cunoscutului Curs de legislatie rutiera de Valentin Constantin Marin."Pentru a veni in intampinarea dorintei candidatilor de a promova examenul pentru obtinerea categoriilor AM,..
  Fara TVA: 27,84 Lei 27,84 Lei 44,90 Lei
 • Drept comercial. Editia a 3-a
  In contextul prefacerilor legislative aduse de noul Cod civil, de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dar si a abrogarii substantiale a Codului comercial, temelia dreptului comercial a fost restructurata, adaptata noilor nevoi pe care societatea le impu..
  Fara TVA: 76,51 Lei 76,51 Lei 90,01 Lei
 • Drept international public. Principii si institutii fundamentale
  Lucrarea Drept international public. Principii si institutii fundamentale isi propune sa realizeze o incursiune teoretica si practica in vastul domeniu al dreptului international public. Complexitatea materiei a impus realizarea unei prezentari de sinteza a elementelor esentiale pentru initierea in ..
  Fara TVA: 51,00 Lei 51,00 Lei 60,00 Lei
 • Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I)
  Lucrarea Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I) se adreseaza, cu predilectie, studentilor din anul al II-lea de studii juridice de licenta.Cursul Drept penal. Partea generala. Curs teoretic in domeniul licentei (I) este sistematizat in trei titluri (Notiuni introductive..
  Fara TVA: 127,50 Lei 127,50 Lei 150,00 Lei
 • Drept penal. Partea speciala, vol. I.editia 2
  In acest prim volum al lucrarii Drept penal. Partea speciala sunt analizate infractiunile cuprinse in Titlurile I-IV ale Partii speciale din Codul penal in vigoare de la 1 februarie 2014, si anume infractiunile contra persoanei, infractiunile contra patrimoniului, infractiunile privind autoritatea s..
  Fara TVA: 75,65 Lei 75,65 Lei 89,00 Lei
 • Drept procesual civil - Caile de atac. Procedura necontencioasa judiciara. Proceduri speciale
  Acest curs de Drept procesual civil cuprinde analize de texte, comentarii practice, solutii de jurisprudenta (mai ales in ceea ce priveste practica neunitara), toate trecute prin filtrul contributiilor personale ale autoarei (exprimate inclusiv prin critici si propuneri de lege ferenda), fiind un in..
  Fara TVA: 72,25 Lei 72,25 Lei 85,00 Lei
 • Dreptul contraventional si procedura judiciara in dreptul public. Actualitate si perspective
  La ora actuala, dreptul contraventional ridica numeroase probleme juridice, decurgand din aplicarea coroborata a unor dispozitii de drept administrativ, drept penal, procedura civila si, putem spune, chiar de procedura penala. Evolutia vietii sociale, cel putin din ultimul deceniu, impune o noua abo..
  Fara TVA: 25,51 Lei 25,51 Lei 30,01 Lei
 • Dreptul familiei si actele de stare civila. Editia a 2-a
  Dupa ce prima editie a acestei carti a fost dictata de aparitia Codului civil care a preluat reglementarea raporturilor de familie din Codul familiei, aceasta a doua editie doreste sa ofere o forma revizuita si adaugita care cuprinde atat ultimele modificari ale legislatiei speciale extrinseci Codul..
  Fara TVA: 55,25 Lei 55,25 Lei 65,00 Lei
 • Dreptul proprietatii intelectuale. Bibliografie selectiva. Editia a III a
  Comentariile asupra prezentei editii a lucrarii "Dreptul proprietatii intelectuale. Biblio�grafie selectiva" cred ca vor fi diverse. Dincolo, insa, de eventualele vorbe bune sau de criticile ce se vor aduce cartii de fata, sunt convins ca prin cuprinderea in acest volum a unui numar semnificativ de ..
  Fara TVA: 63,00 Lei 63,00 Lei 70,00 Lei
 • Etica si integritate academica
  Publicarea unui curs universitar de etica si integritate academica, autor dr. Elena Emilia Stefan, reprezinta un demers absolut util in efortul asigurarii bazelor unei educatii morale (deontologice) si juridice pentru studentii care se pregatesc sa ia in primire viata reala, a practicii dreptului, c..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Evolutia politicii fiscale intre anii 2016-2018
  Autoarea Virginia Greceanu-Cocos este absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de finante, contabilitate, banci, sefa a promotiei 1966. A inceput activitatea editoriala in anul 1994 la Editura Tribuna Economica in timp ce functiona ca expert parlamentar la Camera Deputati..
  Fara TVA: 40,50 Lei 40,50 Lei 45,00 Lei
 • Familia in dreptul intern si international
  Intrarea in vigoare a noului Cod civil a adus modificari semnificative si in domeniul dreptului familiei, motiv pentru care elementele de noutate si cele existente deja in traditia juridica din Romania au avut nevoie de o reasezare, de o reinterpretare in conformitate cu noile reglementari de drept ..
  Fara TVA: 63,75 Lei 63,75 Lei 75,00 Lei
 • Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura, ed.3
  Intelegerea si asimilarea corecta, in timp util, a informatiei reprezinta o necesitate pentru orice candidat la concursurile de admitere in profesiile juridice, drept pentru care, lucrarea Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura, prin informatii concise si usor accesib..
  Fara TVA: 93,50 Lei 93,50 Lei 110,00 Lei
 • Fraudarea fondurilor europene. Practica judiciara adnotata
  In anul 2003, legiuitorul roman a incriminat fraudarea fondurilor europene la art. 181-185 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.Cei 15 ani de practica judiciara in materie au scos in evidenta o multitudine de probleme de drept ce au primit o rezo..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Gdpr. Protectia datelor cu caracter personal: mai 2018
  Regulamentul general privind protectia datelor, aplicabil din 25 mai 2018, aduce schimbari majore in legislatia dedicata dreptului la viata privata, schimbari care afecteaza semnificativ companiile (in mod special afacerile on-line, dar nu numai acestea) si institutiile din Romania, datorita colecta..
  Fara TVA: 26,10 Lei 26,10 Lei 29,00 Lei
 • Ghid practic pentru elaborarea si sustinerea tezei de doctorat. Metodologie juridica
  Constituind un ghid destinat atat juristilor, cat si specialistilor din alte stiinte umaniste, aceasta carte de metodologie juridica si-a propus sa-l ajute pe studentul doctorand sa-si formeze rapid propria metoda de lucru in vederea realizarii tezei de doctorat. Regulile care se desprind de aici co..
  Fara TVA: 20,70 Lei 20,70 Lei 23,00 Lei
 • Infractiuni privind domeniul financiar-bancar
  Frauda in domeniul financiar-bancar este o problema de mare impact pentru intreaga industrie a serviciilor financiar-bancare. Investigarea si, cu precadere, preventia infractiunilor financiar-bancare necesita un efort considerabil juridic, financiar, informatic etc. si, mai ales, de guvernanta corpo..
  Fara TVA: 33,15 Lei 33,15 Lei 39,00 Lei
 • Infractiunile rutiere. Comentarii si jurisprudenta
  Lucrarea Infractiunile rutiere. Comentarii si jurisprudenta reprezinta prima analiza teoretica si practica a infractiunilor contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice reglementate de art. 334-341 din Codul penal, in contextul realitatilor sociale si economice existente in Romania ultimilor a..
  Fara TVA: 51,00 Lei 51,00 Lei 60,00 Lei
 • Istoria dreptului romanesc. Editia a 3-a
  In ultimii ani, demersul de a-mi convinge studentii de importanta studierii istoriei dreptului romanesc a devenit o provocare intelectuala tot mai intensa si mai dificil de sustinut prin argumente. Aceasta situatie pare simplu de explicat in contextul evolutiei studiului si cercetarii istoriei drept..
  Fara TVA: 51,00 Lei 51,00 Lei 60,00 Lei
 • Istoria statului si dreptului romanesc. Note de curs
  Istoria statului si dreptului romanesc este un curs ce se adreseaza studentilor facultatilor de drept si tuturor celor interesati de evolutia institutiilor juridico-institutionale si de parcursul acestora de-a lungul istoriei, de la momentul formarii statului dac, prima forma de organizare statala a..
  Fara TVA: 29,76 Lei 29,76 Lei 35,01 Lei
 • Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislatie conexa si jurisprudenta. Editie tiparita pe hartie alba: august 2018
  Culegerea intitulata Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislatie conexa si jurisprudenta, aflata acum la editia a 3-a (revizuita), a pornit de la realitatea ca actuala reglementare a contenciosului administrativ prin Legea nr. 554/2004 (intrata in vigoare la inceputul anului 2005) re..
  Fara TVA: 13,41 Lei 13,41 Lei 14,90 Lei
 • Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislatie conexa si jurisprudenta: Ian 2018
  Culegerea intitulata Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislatie conexa si jurisprudenta a pornit de la realitatea ca actuala reglementare a contenciosului administrativ prin Legea nr. 554/2004, intrata in vigoare la inceputul anului 2005, reprezinta un veritabil pas inainte si o evo..
  Fara TVA: 12,60 Lei 12,60 Lei 14,00 Lei
 • Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 si legislatie conexa 2018
  Ingrijit de notar public Alin-Adrian Moise, volumul Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 si legislatie conexa 2018 reuneste in paginile sale o serie de acte normative care vizeaza cu precadere latura procedurala a activitatii notariale si care sunt de o importanta ridicata,..
  Fara TVA: 58,41 Lei 58,41 Lei 64,90 Lei
 • Legea nr. 165/2013. Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv. Practica judiciara, vol. 2
  Continuam, prin al doilea volum al lucrarii Legea nr. 165/2013. Finalizarea procesului de restituire a imobilelor preluate abuziv, examinarea practicii judiciare nascute in aplicarea Legii nr. 165/2013. Cartea cuprinde hotarari definitive pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti in dosare inregistrate..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Legea nr. 310/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila. Comentarii, explicatii, jurisprudenta relevanta
  Legea nr. 310/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative aduce o serie de modificari importante mai multor institutii de drept procesual civil. Unele dintre acestea au fost impuse de de..
  Fara TVA: 42,50 Lei 42,50 Lei 50,00 Lei
 • Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexa. Editie tiparita pe hartie alba 2018
  Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexaLegislatia profesiei de avocat, consolidata: 2018Editie tiparita pe hartie albaPUBLICATA CU AVIZUL U.N.B.R.IncludeREGULAMENTUL SI TEMATICA EXAMENULUI DE PRIMIRE IN PROFESIA DE AVOCATCulegerea tiparita pe hart..
  Fara TVA: 28,71 Lei 28,71 Lei 31,90 Lei
 • Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice nr. 151/2015. Ed II
  A doua editie a lucrarii Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice nr. 151/2015. Legislatie relevanta si comentarii este deosebit de utila pentru persoanele interesate de cunoasterea, intelegerea si aplicarea Legii nr. 151/2015 in contextul intrarii in vigoare a actului normativ in data..
  Fara TVA: 48,60 Lei 48,60 Lei 54,00 Lei
 • Legea societatilor nr. 31/1990, legislatie conexa si jurisprudenta: septembrie 2018
  Lucrarea Legea societatilor nr. 31/1990, legislatie conexa si jurisprudenta (editia a 3-a) cuprinde dispozitiile Legii nr. 31/1990, actualizate in septembrie 2018, incluzand decizii de admitere a recursurilor in interesul legii, hotarari prealabile, denumiri marginale ajutatoare, index, note redacti..
  Fara TVA: 26,91 Lei 26,91 Lei 29,90 Lei
 • Legea societatilor si 8 legi uzuale. Editia 20 (act. 14.01.2019)
  Legea societatilor si 8 legi uzuale cuprinde, pe langa Legea nr. 31/1990, actele normative care reglementeaza regimul juridic al reprezentantelor societatilor straine, al IMM-urilor, al grupurilor de interes economic, guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, precum si Legea privind registr..
  Fara TVA: 24,65 Lei 24,65 Lei 29,00 Lei
 • Legile administratiei publice. Editie actualizata la 29 octombrie 2018
  Lucrarea Legile administratiei publice cuprinde reglementarile juridice esentiale in materia administratiei publice, in baza carora autoritatile isi desfasoara activitatea.In cuprinsul volumului Legile administratiei publice veti regasi actele referitoare la: - contenciosul administrativ si dispozit..
  Fara TVA: 25,51 Lei 25,51 Lei 30,01 Lei