Carti de Memorii si jurnale

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • #InTimpCeTuDormeai
  "Am citit pe nerasuflate acest volum deopotriva sincopat si rotund, fragmentar si sferic. Horia Ghibutiu este un indragostit de cuvinte si de idei, traieste prin ele, respira prin ele. In acest volum, pe care-l-am devorat in mai putin de o dimineata, jurnalistul stralucit (imi masor cuvintele!) este..
  Fara TVA: 26,95 Lei 26,95 Lei 35,00 Lei
 • 365 de lamuriri in compania lui Laurentiu-Ciprian Tudor
  Aceasta carte cuprinde un inedit dialog zilnic, anume desfasurat pe durata Anului Centenar 2018. Cronica implicita a unui rar moment de istorie, volumul ataca simultan temele permanente (legate de identitate, devenire, religie, cultura si valori), prilejuind comentarii neconventionale, la confluenta..
  Fara TVA: 44,96 Lei 44,96 Lei 49,95 Lei
 • Abisul luminat
  M-am ghemuit din nou pe scandura; dardaiam de frig in vestonul meu subtire. Incercam sa ma rog. Dar in locul rugaciunilor obisnuite de seara, imi veneau tot mereu in gand cuvintele Psalmului, cu care niciodata pana atunci nu ma rugasem:De profundis clamavi ad te Domine... Din strafundul abisului am ..
  Fara TVA: 39,20 Lei 39,20 Lei 49,00 Lei
 • Afacerea
  Relatarile si dezvaluirile care urmeaza nu constituie decat o ancheta, as spune jurnalistica, facuta la treizeci de ani de la petrecerea faptelor. Fapte si desfasurari pe care le putem considera drept istorie. De ce atat de tarziu? In primul rand, pentru ca nu exista accesul la documente, cum de alt..
  Fara TVA: 21,25 Lei 21,25 Lei 25,00 Lei
 • Agentul nostru Victor
  Silviu Craciunas, alias agentul Victor, considerat o legenda a rezistentei anticomuniste, a fost unul dintre cei mai versatili colaboratori externi ai Securitatii. Insa, in ciuda talentului si a disponibilitatii lui de a colabora, ofiterii de informatii de la Bucuresti au ratat prilejul de a-l trans..
  Fara TVA: 33,96 Lei 33,96 Lei 39,95 Lei
 • Amintiri
  FRUMUSETE, GRATIE, ARMONIE, NOBLETE. ADICA TOT CE AM PIERDUT!"Fata de actuala domnie a vulgaritatii, prostiei, faradelegii si marlaniei (post)comuniste, lumea Bucurestilor lui Carol I si Ferdinand, ai lui Claymoor, Frederic Dame si Ulysse de Marsillac, I.C. Bratianu si Marghiloman, P.P. Carp si Euge..
  Fara TVA: 44,91 Lei 44,91 Lei 49,90 Lei
 • Amintiri despre Eminescu
  Nascuti, dupa unele izvoare, in acelasi an - 1849 - Stefanelli vorbeste despre colegul si prietenul lui cu duiosia unui frate mai mare. Dincolo de informatiile ample legate de scoala (1860-1863 la Cernauti si toamna lui 1869-vara 1872 la Viena) - programa, modul de examinare, anexe cu foile matricol..
  Fara TVA: 18,90 Lei 18,90 Lei 21,00 Lei
 • Amintiri din pribegie
  "Am cunoscut si boieri destramati, din care nu ramasese decat ambalajul. Dar pot invoca o sumedenie de motive pentru care �boieria� lui Neagu Djuvara imi impunea. Mai intai, eleganta sa. Modul ingrijit de a se imbraca, de a se purta si de a vorbi. Toate, cu firescul nobletii innascute, fara afectare..
  Fara TVA: 49,24 Lei 49,24 Lei 67,00 Lei
 • Amintiri politice
  Insemnarile lui Valeriu Pop - prin locul important ocupat in viata politica a tarii si prin inzestrarea sa intelectuala - ofera istoricilor o "materie prima� de cea mai buna calitate, iar marelui public, imaginea plina de dinamism a vietii noastre politice. NUME CARTE: Amintiri politiceISBN: 9789731..
  Fara TVA: 25,65 Lei 25,65 Lei 28,50 Lei
 • Amintirile unui fost corector. Insemnarile cultivatorului de marar
  "Amintirile, anecdotele, portretele, intotdeauna foarte calde, facute de tanarul Petre Stoica ofera, indirect, cateva priviri asupra unui mediu literar, in special al anilor '50, pe cat de nefast, prin dogmatismul realismului socialist, pe atat de complex prin amestecul de impostori, oportunisti pol..
  Fara TVA: 29,56 Lei 29,56 Lei 42,00 Lei
 • Andrei Gheorghe.Viata unui om genial,"odios ",fabulos
  "...Greu de iubit cateii astia, usor de urat, incantator de trait cu ei impreuna!"Cam asa era, de fapt, si Andrei Gheorghe: "usor de urat" dar teribil de "incantator", haios, nebun, vizionar, pe alocuri chiar genial, adesea surprinzator, detestabil pentru unii si fascinant pentru altii, un amestec i..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Barbati fara degete si alte amintiri penibile
  Majoritatea textelor din acest volum recompun in jur de 20 de ani de exercitii, evocari si articole de atitudine cu miza culturala, scrise de Petru Cimpoesu, unul dintre prozatorii actuali de prima linie. Alaturi de ele se regasesc patru povestiri inedite, ecouri de roman, fiecare dintre ele lasind ..
  Fara TVA: 33,20 Lei 33,20 Lei 34,95 Lei
 • Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin
  "Ce ciudata a fost soarta acestei fetite care a trait cele mai negre vremuri si nu si-a dat seama cu adevarat de asta decat atunci cand s-a exilat in Statele Unite ale Americii. O viata trista, melancolica, magistral povestita." (FRAN�OIS D�ORCIVAL, Revue des Deux Mondes)"Beata de Robien spune poves..
  Fara TVA: 43,54 Lei 43,54 Lei 57,00 Lei
 • Calatori romani si calatoriile lor in secolul al XIX-lea
  "Antologia isi propune sa prezinte cititorului calatoriile pe care romanii le-au facut, in tara lor si in lume, incepind cu primii ani ai secolului al XIX-lea. N-am recurs la o incercare de ierarhizare a insemnatatii sau valorii (istorice, literare, stiintifice) a acestor texte, ci le-am cautat si a..
  Fara TVA: 42,70 Lei 42,70 Lei 44,95 Lei
 • Candela de-o clipa-n intuneric. Viata mea in lumea stiintei
  Candela de-o clipa-n intuneric este continuarea fireasca si mult asteptata a bestsellerului O curiozitate fara margini, ce cuprinde prima parte a vietii unuia dintre cei mai mari oameni de stiinta si ganditori contemporani. De data aceasta, Richard Dawkins isi reaminteste cu umor si spirit critic vi..
  Fara TVA: 45,90 Lei 45,90 Lei 54,00 Lei
 • Cartea bucuriei. Sanctitatea Sa Dalai Lama si Arhiepiscopul Desmond Tutu in dialog cu Douglas Abrams
  Sanctitatea Sa Dalai Lama si Arhiepiscopul Desmond Tutu, ambii laureati ai Premiului Nobel pentru Pace si maestri spirituali ai epocii noastre, au supravietuit mai mult de cincizeci de ani exilului, violentei si opresiunii. In pofida dificultatilor - si datorita lor -, nu au incetat sa cultive optim..
  Fara TVA: 27,08 Lei 27,08 Lei 37,00 Lei
 • Ce am facut
  BUNA ZIUA. BUNA SEARA. TOT EU SUNT. SA NU-MI SPUNETI CA EXAGEREZ. SUNT DISCRETIA INTRUCHIPATA, MODESTIA INCARNATA. AM OROARE SA IES IN FATA."Asadar, ce-am facut? Am iubit apa, lumina, soarele, diminetile de vara, porturile, blandetea inserarilor pe coline si o multime de alte maruntisuri fara insemn..
  Fara TVA: 35,91 Lei 35,91 Lei 39,90 Lei
 • Cei cinci romani care au stralucit la Paris.Ionescu,Cioran,Eliade,Brancusi si Enescu
  Inca de la jumatatea secolului al XIX-lea, tinerii romani plecau la Paris ca sa uimeasca elitele din „Orasul Luminilor”.Traditia a continuat si in prima parte a secolului XX si o noua pleiada de personaje uimitoare cu radacini valahe, moldave si transilvane au luat cu asalt Capitala Frantei.Intre ei..
  Fara TVA: 12,74 Lei 12,74 Lei 14,99 Lei
 • Chanel
  �MODA TRECE, STILUL RAMANE.SI STILUL MEU ESTE SIMPLITATEA DE LUX.�COCO CHANELMai mult decat o moda, a impus un stil, mai mult decat o marca, a fost un spirit, mai mult decat un om, a ramas un mit. O lebada neagra, spunea Cocteau.A castigat, singura, prima mare batalie purtata de o femeie a secolului..
  Fara TVA: 35,56 Lei 35,56 Lei 49,90 Lei
 • Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor barbati cumsecade
  Liviu Radu (20 noiembrie 1948 - 17 octombrie 2015) a absolvit Facultatea de Automatica a Institutului Politehnic Bucuresti, sectia calculatoare.A debutat cu povestirea "Fata reala a planetei Marte� in revista Quasar nr. 5/1992. A publicat proza scurta, romane, recenzii, eseuri.A tradus peste 40 de c..
  Fara TVA: 28,05 Lei 28,05 Lei 33,00 Lei
 • Chipuri de lumina la manastirea Varatec
  Zoe Busulenga - un nume cu rezonanta in viata culturala a Romaniei. Fabian Anton a stat de vorba cu Zoe Busulenga, pe vremea cand aceasta era deja retrasa din lume, la Manastirea Varatec, sub numele de Maica Benedicta.Iar dialogurile sunt extrem de sugestive pentru cei dornici sa patrunda in univers..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Cina cu Edward
  Cand Isabel il intalneste pe Edward, amandoi se afla la o rascruce de drumuri: el nu doreste decat sa isi urmeze sotia in mormant, iar ea e gata sa renunte la dragoste. Gandindu-se ca astfel o ajuta pe fiica lui Edward - care locuieste departe si care o roaga sa aiba grija de tatal sau nonagenar din..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 24,99 Lei
 • Cirese amare
  "Multi dintre cei plecati nu povestesc mai nimic din suferintele lor: dorul nu se poate povesti, iar lacrima se tace. Am dat glas adevarului, in numele tuturor.Am trecut prin emotii foarte mari la lansarile pe care le-am facut aici, in Italia, traducerii in limba italiana a Cireselor amare... M-am t..
  Fara TVA: 20,40 Lei 20,40 Lei 24,00 Lei
 • Civilizatia islamica in 30 de vieti. Primii 1.000 de ani
  Cine au fost ginditorii religiosi, liderii politici, scriitorii si filosofii care au influentat timp de 1.400 de ani evolutia celei de-a doua religii ca marime din lume? Ce stim despre viata lor si despre felul cum si-au lasat amprenta asupra societatilor in care au trait? Civilizatia islamica in 30..
  Fara TVA: 47,45 Lei 47,45 Lei 49,95 Lei
 • Convorbiri cu Nicolae Manolescu
  "Singura intrebare inteligenta care-mi trece prin cap in clipa de fata este: de ce ma voi fi lasat convins sa-ti raspund la intrebarile din cartea noastra? O intrebare pe care mi-am pus-o inainte de a o incepe si, de cateva ori, pe parcurs. (Cand recitesc: mi-o pun, probabil, pentru ultima oara.) To..
  Fara TVA: 36,00 Lei 36,00 Lei 40,00 Lei
 • Culorile tacerii
  In prefata la prima antologie de poezie romaneasca publicata in exil (Buenos Aires, 1950), Vintila Horia accentua ideea ca �abia dupa armistitiul din August 1944 se poate vorbi in istorie de o emigratie romaneasca, de un exod in masa care a dat nastere peste hotarele Tarii unui microcosm romanesc, r..
  Fara TVA: 27,20 Lei 27,20 Lei 32,00 Lei
 • Cum am devenit huligan
  Mihail Sebastian face in Cum am devenit huligan o apologie a neinregimentarii, a libertatii de gandire, precizand compromisurile spiritelor ce cautau ordine. Este aici si o reglare cu propriile cedari, dar mai ales o impacare cu istoria, si nu numai aceea trecuta, ci si aceea care va sa vina. Coruri..
  Fara TVA: 13,50 Lei 13,50 Lei 15,00 Lei
 • Desculta in Amazon
  Sangele imi curgea rapid prin vene, alergam prin padure cu viteza, intr-un fel de reconstituire a unui act preistoric. Huaorani s-au oprit, si atunci am auzit clar grohaituri. Baietii erau gata de atac. Fiecare muschi, fiecare fibra din corp le era incordata ca un arc gata sa sara in actiune. Simtur..
  Fara TVA: 30,80 Lei 30,80 Lei 35,00 Lei
 • Din Bucurestii de ieri.Aspecte edilitar- urbanistice. Vol II
  "Pregatim volumul II al cartii Din Bucurestii de ieri, sub titlul Aspecte edilitar-urbanistice.In cuprins veti regasi informatii pasionante despre:Podgoria si viile orasului BucurestiBucurestioara, un parau disparutAspecte edilitar-urbanistice �Vechile pavaje ale orasului �Alimentarea cu apa �Ilumin..
  Fara TVA: 29,75 Lei 29,75 Lei 35,00 Lei
 • Dincolo de limita. O autobiografie in dialog cu Thomas Huetlin
  "Lumea era doar cat valea noastra. Oamenii urcau pana la pasunile alpine, sa aduca fan. Mai departe de atat nu mergeau."Reinhold Messner a mers de la bun inceput mai departe decat ceilalti. La 20 de ani se numara printre cei mai buni alpinisti din Europa. E considerat ast?zi ultimul mare explorator ..
  Fara TVA: 23,27 Lei 23,27 Lei 34,00 Lei
 • Doctorul Nicolae C. Paulescu sau Stiinta marturisitoare. Editia a treia
  Editia intai a acestei carti a aparut la inceputul anului 2002 si a marcat incheierea "Anului Paulescu" (2001), cand s-au implinit 70 de ani de la moareta doctorului Nicolae C. Paulescu (1869-1931) si 80 de ani de la descoperirea de catre el a insulinei (brevetata de Ministerul Industriei si Comertu..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 30,00 Lei
 • Ei ma considera facator de minuni: viata lui Arsenie Boca
  "...La mine vine multa lume. Eu insa nu le fac nimic, decat stau de vorba cu ei, ii indrum - si cand pleaca spun ca au fost schimbati, si atunci ei ma considera facator de minuni." (ARSENIE BOCA, declaratie din dosarul sau de Securitate)"Arsenie Boca. Cine este acest om care da sens si speranta atat..
  Fara TVA: 27,51 Lei 27,51 Lei 29,00 Lei
 • Elegie pentru Mihai (editie de buzunar)
  �Viata Regelui Mihai poarta amprenta tragediei (care statea scrisa pe chipul sau, un joc de riduri si de mimici care sugera nu numai maiestatea ranita, ci si lacrimile, disperarea stapinite; o privire care avea luciri sfisietoare). Daca Mihai este atit de bine inteles si iubit este pentru ca romanii..
  Fara TVA: 16,96 Lei 16,96 Lei 19,95 Lei
 • Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro
  Putine persoane pot spune, ca Ilona Marita Lorenz, ca au trait cele mai insemnate evenimente ale istoriei secolului XX. O viata ca-n filme: dela lagarele de concentrare ale nazistilor la Fidel Castro, la CIA si la asasinarea lui Kennedy.Cartea ne prezinta povestea romantata a acestei femei, cu lumin..
  Fara TVA: 18,04 Lei 18,04 Lei 26,99 Lei
 • Eu sint Malala
  Premiul Nobel pentru Pace 2014Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani.M-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cind am fost atit de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei. Cind talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foar..
  Fara TVA: 34,33 Lei 34,33 Lei 39,95 Lei
 • Fals tratat de manipulare
  "...O carte despre mine si timpul pe care l-am strabatut: un timp in ebulitie, bulversat de vantul batand mereu din alta directie a istoriei, spulberand sensurile, dar nu si incapatanarea mea de a le intelege.Nu am scris aceasta carte pentru a transmite un adevar pe care eu il detin, ci pentru a gas..
  Fara TVA: 38,25 Lei 38,25 Lei 45,00 Lei
 • Faza cu fotbalul
  �Jocul de fotbal se complica mult prin aparitia echipei adverse.� JEAN-PAUL SARTRE�Cine moare din cauza unui meci de fotbal nu merita alta moarte.� NICHITA STANESCU�E de neacceptat sa pierzi cu 7-1 dupa ce ai condus cu 4-0�. LAWRIE McMENEMYFRUMUSETE SI HULIGANISM, NEPREVAZUT SI DRAMA, UMOR SI EROIS..
  Fara TVA: 39,06 Lei 39,06 Lei 44,90 Lei
 • Filmul, mon amour
  Cartea Filmul, mon amour ar fi trebuit sa fie o carte de convorbiri cinematografice cu Calin Caliman, Mister Contemporanul cum l-a botezat Aura Christi. Din pacate, el a plecat dintre noi fulgerator, pe 25 aprilie, cu grija ca nu-si predase rubrica pentru numarul de mai al revistei. In afara raspuns..
  Fara TVA: 22,68 Lei 22,68 Lei 25,20 Lei
 • Germanii din Banat prin povestirile lor
  Sunt trei secole de cind primii germani au fost colonizati in Banat, prezenta lor jucind un rol important in regiune atit din punct de vedere economic, cit si politic si cultural. Intr-o a doua editie revazuta si considerabil adaugita, volumul coordonat de Smaranda Vultur reuneste interviuri autobio..
  Fara TVA: 46,71 Lei 46,71 Lei 54,95 Lei
 • Grigore Gafencu. Jurnal. Vol I (1940-1943)
  Grigore Gafencu (n. 30 ian. 1892, Bucuresti - 30 ian. 1957, Paris), a fost una dintre marile personalitati ale diplomatiei romanesti, ministru de externe intre 1938 si vara lui 1940. NUME CARTE: Grigore Gafencu. Jurnal. Vol I (1940-1943)ISBN: 9786065373693PRET EDITURA: 60.00AUTOR(i): Ion Calafeteanu..
  Fara TVA: 51,00 Lei 51,00 Lei 60,00 Lei
 • Grigore Gafencu. Jurnal. Vol II (18 iulie 1943-23 ianuarie 1944)
  Grigore Gafencu (n. 30 ian. 1892, Bucuresti - 30 ian. 1957, Paris), a fost una dintre marile personalitati ale diplomatiei romanesti, ministru de externe intre 1938 si vara lui 1940. NUME CARTE: Grigore Gafencu. Jurnal. Vol II (18 iulie 1943-23 ianuarie 1944)ISBN: 9786065373303PRET EDITURA: 42.00AUT..
  Fara TVA: 37,71 Lei 37,71 Lei 42,00 Lei
 • Impotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistracel *80
  Volumul a ambitionat sa aduca in atentia cititorului activitatea unuia dintre cei mai importanti lingvisti si publicisti ai momentului din tara noastra, din perspectiva specialistilor, dar si a fostilor sau actualilor sai studenti. In cei aproape saizeci de ani de activitate stiintifica si didactica..
  Fara TVA: 28,00 Lei 28,00 Lei 35,00 Lei
 • In definitiv...
  "Nu poti fi scriitor daca nu scrii tot timpul. N-as zice ca e un viciu, fiindca viciile te darima, te distrug. A scrie devine un obicei necesar supravietuirii, asa cum am spus. Fara scris te pierzi, te ratacesti, sint ani de cind nu fac decit asta, sa scriu, si sint constient ca asta ma tine-n viata..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Incalcand toate granitele. Memoir
  In 2010, peste 750 000 de oameni au venit sa vada retrospectiva de la MOMA a Marinei Abramovic, sperand sa aiba sansa de a sta in fata ei si de a comunica nonverbal cu ea in cadrul unui performance fara precedent, care a durat peste 700 de ore. Aceasta celebrare a cincizeci de ani de arta performa..
  Fara TVA: 38,25 Lei 38,25 Lei 45,00 Lei
 • Inghetul vine de la Kremlin
  Daca cineva mi-ar fi spus ca, dupa doisprezece ani, aceasta carte va aparea la Praga, greu l-as fi crezut. Stiam ca va aparea odata - dar mai degraba intr-o perioada cand personajele evocate in ea nu o vor mai putea citi. Totusi, iata ca ea apare acum, cand Primavara de la Praga a devenit deja istor..
  Fara TVA: 35,70 Lei 35,70 Lei 42,00 Lei
 • Insemnari din viata mea
  Salut, sunt Alfie. Bine ati poposit intre paginile cartii Insemnari din viata mea!Veti citi o multime de lucruri despre mine, despre ziua cand m-am nascut si despre copilaria mea in mijlocul familiei, in Brighton. Veti afla amanunte de cand eram mic sau de cand eram adolescent si pana azi si, binein..
  Fara TVA: 50,15 Lei 50,15 Lei 59,00 Lei
 • Insemnari din vremuri tulburi si tinuturi exotice
  In calitate de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe si, mai apoi, deputat european, Cristian Preda a ajuns, pentru intilniri oficiale sau ca membru al unor echipe de observatori electorali, in tari dintre cele mai exotice. In prima parte a volumului, el relateaza experientele sale din s..
  Fara TVA: 25,46 Lei 25,46 Lei 29,95 Lei
 • Intre doua miercuri
  "Pentru unii, Maria Popescu reprezenta imaginea femeii fatale, deosebit de perversa si periculoasa, in timp ce, pentru altii, reprezenta imaginea unei tinere strivite de un aparat judiciar fara mila, victima a unei erori judiciare monstruoase.Dar pentru mine a fost si ramane Mama.Anii copilariei sal..
  Fara TVA: 25,13 Lei 25,13 Lei 34,90 Lei