Carti de Memorii si jurnale

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • #InTimpCeTuDormeai
  "Am citit pe nerasuflate acest volum deopotriva sincopat si rotund, fragmentar si sferic. Horia Ghibutiu este un indragostit de cuvinte si de idei, traieste prin ele, respira prin ele. In acest volum, pe care-l-am devorat in mai putin de o dimineata, jurnalistul stralucit (imi masor cuvintele!) este..
  Fara TVA: 23,45 Lei 23,45 Lei 35,00 Lei
 • Afacerea
  Relatarile si dezvaluirile care urmeaza nu constituie decat o ancheta, as spune jurnalistica, facuta la treizeci de ani de la petrecerea faptelor. Fapte si desfasurari pe care le putem considera drept istorie. De ce atat de tarziu? In primul rand, pentru ca nu exista accesul la documente, cum de alt..
  Fara TVA: 18,75 Lei 18,75 Lei 25,00 Lei
 • Agentul nostru Victor
  Silviu Craciunas, alias agentul Victor, considerat o legenda a rezistentei anticomuniste, a fost unul dintre cei mai versatili colaboratori externi ai Securitatii. Insa, in ciuda talentului si a disponibilitatii lui de a colabora, ofiterii de informatii de la Bucuresti au ratat prilejul de a-l trans..
  Fara TVA: 29,96 Lei 29,96 Lei 39,95 Lei
 • Amintiri din pribegie
  "Am cunoscut si boieri destramati, din care nu ramasese decat ambalajul. Dar pot invoca o sumedenie de motive pentru care �boieria� lui Neagu Djuvara imi impunea. Mai intai, eleganta sa. Modul ingrijit de a se imbraca, de a se purta si de a vorbi. Toate, cu firescul nobletii innascute, fara afectare..
  Fara TVA: 50,91 Lei 50,91 Lei 67,00 Lei
 • Amintiri din strada Suvenir.Povestile d-nei. Ioana Crupenschi
  Schimbarea este sensul lumii, totusi pierdem pe drum lucruri care n-ar trebui pierdute. Orasul se muta in arhive, in istorii academice, il poti regasi acolo, dar eu am vrut sa-i surprind respiratia, memoria sensibila. Am cautat bucurestenii vechi, constructori si ctitori, fii si nepoti de constructo..
  Fara TVA: 27,75 Lei 27,75 Lei 37,00 Lei
 • Amintiri politice
  Insemnarile lui Valeriu Pop - prin locul important ocupat in viata politica a tarii si prin inzestrarea sa intelectuala - ofera istoricilor o "materie prima� de cea mai buna calitate, iar marelui public, imaginea plina de dinamism a vietii noastre politice. NUME CARTE: Amintiri politiceISBN: 9789731..
  Fara TVA: 22,80 Lei 22,80 Lei 28,50 Lei
 • Amintirile unui fost corector. Insemnarile cultivatorului de marar
  "Amintirile, anecdotele, portretele, intotdeauna foarte calde, facute de tanarul Petre Stoica ofera, indirect, cateva priviri asupra unui mediu literar, in special al anilor '50, pe cat de nefast, prin dogmatismul realismului socialist, pe atat de complex prin amestecul de impostori, oportunisti pol..
  Fara TVA: 37,80 Lei 37,80 Lei 42,00 Lei
 • Andrei Gheorghe.Viata unui om genial,"odios ",fabulos
  "...Greu de iubit cateii astia, usor de urat, incantator de trait cu ei impreuna!"Cam asa era, de fapt, si Andrei Gheorghe: "usor de urat" dar teribil de "incantator", haios, nebun, vizionar, pe alocuri chiar genial, adesea surprinzator, detestabil pentru unii si fascinant pentru altii, un amestec i..
  Fara TVA: 11,24 Lei 11,24 Lei 14,99 Lei
 • Arsa de vie
  Arsa de vie a fost tradusa in zeci de limbi si publicata in milioane de exemplare in intreaga lume. Nascuta intr-un sat din Cisiordania, Souad afla repede ca, in lumea traditionala in care traieste ea, sa fii fata este un blestem. Baietii merg la scoala, fetele nu. O fata trebuie doar sa munceasca s..
  Fara TVA: 24,71 Lei 24,71 Lei 29,95 Lei
 • Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin
  "Ce ciudata a fost soarta acestei fetite care a trait cele mai negre vremuri si nu si-a dat seama cu adevarat de asta decat atunci cand s-a exilat in Statele Unite ale Americii. O viata trista, melancolica, magistral povestita." (FRAN�OIS D�ORCIVAL, Revue des Deux Mondes)"Beata de Robien spune poves..
  Fara TVA: 37,19 Lei 37,19 Lei 57,00 Lei
 • Calatori romani si calatoriile lor in secolul al XIX-lea
  "Antologia isi propune sa prezinte cititorului calatoriile pe care romanii le-au facut, in tara lor si in lume, incepind cu primii ani ai secolului al XIX-lea. N-am recurs la o incercare de ierarhizare a insemnatatii sau valorii (istorice, literare, stiintifice) a acestor texte, ci le-am cautat si a..
  Fara TVA: 33,71 Lei 33,71 Lei 44,95 Lei
 • Cancerul, dragostea mea
  „Apa fierbinte imi curge pe trup, si parca n-are nici un efect asupra inimii mele de gheata. Sunt atat de trista si de inghetata incat simt tot mai acut nevoia de a mari gradele la apa. Si e tot mai fierbinte... si mai fierbinte pana cand, deodata, realizez grozavia intregii situatii, realizez si va..
  Fara TVA: 16,38 Lei 16,38 Lei 16,38 Lei
 • Candela de-o clipa-n intuneric. Viata mea in lumea stiintei
  Candela de-o clipa-n intuneric este continuarea fireasca si mult asteptata a bestsellerului O curiozitate fara margini, ce cuprinde prima parte a vietii unuia dintre cei mai mari oameni de stiinta si ganditori contemporani. De data aceasta, Richard Dawkins isi reaminteste cu umor si spirit critic vi..
  Fara TVA: 40,50 Lei 40,50 Lei 54,00 Lei
 • Cartea bucuriei. Sanctitatea Sa Dalai Lama si Arhiepiscopul Desmond Tutu in dialog cu Douglas Abrams
  Sanctitatea Sa Dalai Lama si Arhiepiscopul Desmond Tutu, ambii laureati ai Premiului Nobel pentru Pace si maestri spirituali ai epocii noastre, au supravietuit mai mult de cincizeci de ani exilului, violentei si opresiunii. In pofida dificultatilor - si datorita lor -, nu au incetat sa cultive optim..
  Fara TVA: 27,75 Lei 27,75 Lei 37,00 Lei
 • Chanel
  �MODA TRECE, STILUL RAMANE.SI STILUL MEU ESTE SIMPLITATEA DE LUX.�COCO CHANELMai mult decat o moda, a impus un stil, mai mult decat o marca, a fost un spirit, mai mult decat un om, a ramas un mit. O lebada neagra, spunea Cocteau.A castigat, singura, prima mare batalie purtata de o femeie a secolului..
  Fara TVA: 30,39 Lei 30,39 Lei 49,90 Lei
 • Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor barbati cumsecade
  Liviu Radu (20 noiembrie 1948 - 17 octombrie 2015) a absolvit Facultatea de Automatica a Institutului Politehnic Bucuresti, sectia calculatoare.A debutat cu povestirea "Fata reala a planetei Marte� in revista Quasar nr. 5/1992. A publicat proza scurta, romane, recenzii, eseuri.A tradus peste 40 de c..
  Fara TVA: 24,75 Lei 24,75 Lei 33,00 Lei
 • Chipuri de lumina la manastirea Varatec
  Zoe Busulenga - un nume cu rezonanta in viata culturala a Romaniei. Fabian Anton a stat de vorba cu Zoe Busulenga, pe vremea cand aceasta era deja retrasa din lume, la Manastirea Varatec, sub numele de Maica Benedicta.Iar dialogurile sunt extrem de sugestive pentru cei dornici sa patrunda in univers..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 32,00 Lei
 • Cina cu Edward
  Cand Isabel il intalneste pe Edward, amandoi se afla la o rascruce de drumuri: el nu doreste decat sa isi urmeze sotia in mormant, iar ea e gata sa renunte la dragoste. Gandindu-se ca astfel o ajuta pe fiica lui Edward - care locuieste departe si care o roaga sa aiba grija de tatal sau nonagenar din..
  Fara TVA: 15,49 Lei 15,49 Lei 24,99 Lei
 • Culorile tacerii
  In prefata la prima antologie de poezie romaneasca publicata in exil (Buenos Aires, 1950), Vintila Horia accentua ideea ca �abia dupa armistitiul din August 1944 se poate vorbi in istorie de o emigratie romaneasca, de un exod in masa care a dat nastere peste hotarele Tarii unui microcosm romanesc, r..
  Fara TVA: 24,00 Lei 24,00 Lei 32,00 Lei
 • Cum am devenit huligan
  Mihail Sebastian face in Cum am devenit huligan o apologie a neinregimentarii, a libertatii de gandire, precizand compromisurile spiritelor ce cautau ordine. Este aici si o reglare cu propriile cedari, dar mai ales o impacare cu istoria, si nu numai aceea trecuta, ci si aceea care va sa vina. Coruri..
  Fara TVA: 12,00 Lei 12,00 Lei 15,00 Lei
 • Cum am trecut prin comunism
  Cu fotografii din arhiva autorului"Eram in ultimul an de facultate, cand m-a chemat la partid Ior-u Stoian, profesor de epigrafie, avand pe atunci si mai stiu eu ce functie in bir-ul de partid. Mi-a spus ca e cazul sa-mi fac autocritica. Eram foarte slab, aproape nul, la autocritica. Ce noima are sa..
  Fara TVA: 20,25 Lei 20,25 Lei 27,00 Lei
 • Desculta in Amazon
  Sangele imi curgea rapid prin vene, alergam prin padure cu viteza, intr-un fel de reconstituire a unui act preistoric. Huaorani s-au oprit, si atunci am auzit clar grohaituri. Baietii erau gata de atac. Fiecare muschi, fiecare fibra din corp le era incordata ca un arc gata sa sara in actiune. Simtur..
  Fara TVA: 27,30 Lei 27,30 Lei 35,00 Lei
 • Din Bucurestii de ieri.Aspecte edilitar- urbanistice. Vol II
  "Pregatim volumul II al cartii Din Bucurestii de ieri, sub titlul Aspecte edilitar-urbanistice.In cuprins veti regasi informatii pasionante despre:Podgoria si viile orasului BucurestiBucurestioara, un parau disparutAspecte edilitar-urbanistice �Vechile pavaje ale orasului �Alimentarea cu apa �Ilumin..
  Fara TVA: 26,25 Lei 26,25 Lei 35,00 Lei
 • Dincolo de limita. O autobiografie in dialog cu Thomas Huetlin
  "Lumea era doar cat valea noastra. Oamenii urcau pana la pasunile alpine, sa aduca fan. Mai departe de atat nu mergeau."Reinhold Messner a mers de la bun inceput mai departe decat ceilalti. La 20 de ani se numara printre cei mai buni alpinisti din Europa. E considerat ast?zi ultimul mare explorator ..
  Fara TVA: 26,52 Lei 26,52 Lei 34,00 Lei
 • Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei
  Pe 21 aprilie 1729, la orele doua si jumatate noaptea, s-a nascut Sofia Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, cea care avea sa devina imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. Mama ei, Johanna, care avea numai 16 ani la acel moment, si-a intampinat cu o crunta dezamagire primul copil. Dragostea patimasa..
  Fara TVA: 101,77 Lei 101,77 Lei 119,90 Lei
 • Ei ma considera facator de minuni: viata lui Arsenie Boca
  "...La mine vine multa lume. Eu insa nu le fac nimic, decat stau de vorba cu ei, ii indrum - si cand pleaca spun ca au fost schimbati, si atunci ei ma considera facator de minuni." (ARSENIE BOCA, declaratie din dosarul sau de Securitate)"Arsenie Boca. Cine este acest om care da sens si speranta atat..
  Fara TVA: 22,15 Lei 22,15 Lei 29,00 Lei
 • Elegie pentru Mihai (editie de buzunar)
  �Viata Regelui Mihai poarta amprenta tragediei (care statea scrisa pe chipul sau, un joc de riduri si de mimici care sugera nu numai maiestatea ranita, ci si lacrimile, disperarea stapinite; o privire care avea luciri sfisietoare). Daca Mihai este atit de bine inteles si iubit este pentru ca romanii..
  Fara TVA: 14,96 Lei 14,96 Lei 19,95 Lei
 • Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro
  Putine persoane pot spune, ca Ilona Marita Lorenz, ca au trait cele mai insemnate evenimente ale istoriei secolului XX. O viata ca-n filme: dela lagarele de concentrare ale nazistilor la Fidel Castro, la CIA si la asasinarea lui Kennedy.Cartea ne prezinta povestea romantata a acestei femei, cu lumin..
  Fara TVA: 17,09 Lei 17,09 Lei 26,99 Lei
 • Eu sint Malala
  Premiul Nobel pentru Pace 2014Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani.M-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cind am fost atit de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei. Cind talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foar..
  Fara TVA: 29,96 Lei 29,96 Lei 39,95 Lei
 • Faza cu fotbalul
  �Jocul de fotbal se complica mult prin aparitia echipei adverse.� JEAN-PAUL SARTRE�Cine moare din cauza unui meci de fotbal nu merita alta moarte.� NICHITA STANESCU�E de neacceptat sa pierzi cu 7-1 dupa ce ai condus cu 4-0�. LAWRIE McMENEMYFRUMUSETE SI HULIGANISM, NEPREVAZUT SI DRAMA, UMOR SI EROIS..
  Fara TVA: 34,57 Lei 34,57 Lei 44,90 Lei
 • Filmul, mon amour
  Cartea Filmul, mon amour ar fi trebuit sa fie o carte de convorbiri cinematografice cu Calin Caliman, Mister Contemporanul cum l-a botezat Aura Christi. Din pacate, el a plecat dintre noi fulgerator, pe 25 aprilie, cu grija ca nu-si predase rubrica pentru numarul de mai al revistei. In afara raspuns..
  Fara TVA: 20,16 Lei 20,16 Lei 25,20 Lei
 • Germanii din Banat prin povestirile lor
  Sunt trei secole de cind primii germani au fost colonizati in Banat, prezenta lor jucind un rol important in regiune atit din punct de vedere economic, cit si politic si cultural. Intr-o a doua editie revazuta si considerabil adaugita, volumul coordonat de Smaranda Vultur reuneste interviuri autobio..
  Fara TVA: 41,21 Lei 41,21 Lei 54,95 Lei
 • Grigore Gafencu. Jurnal. Vol I (1940-1943)
  Grigore Gafencu (n. 30 ian. 1892, Bucuresti - 30 ian. 1957, Paris), a fost una dintre marile personalitati ale diplomatiei romanesti, ministru de externe intre 1938 si vara lui 1940. NUME CARTE: Grigore Gafencu. Jurnal. Vol I (1940-1943)ISBN: 9786065373693PRET EDITURA: 60.00AUTOR(i): Ion Calafeteanu..
  Fara TVA: 45,00 Lei 45,00 Lei 60,00 Lei
 • Grigore Gafencu. Jurnal. Vol II (18 iulie 1943-23 ianuarie 1944)
  Grigore Gafencu (n. 30 ian. 1892, Bucuresti - 30 ian. 1957, Paris), a fost una dintre marile personalitati ale diplomatiei romanesti, ministru de externe intre 1938 si vara lui 1940. NUME CARTE: Grigore Gafencu. Jurnal. Vol II (18 iulie 1943-23 ianuarie 1944)ISBN: 9786065373303PRET EDITURA: 42.00AUT..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 42,00 Lei
 • Impotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistracel *80
  Volumul a ambitionat sa aduca in atentia cititorului activitatea unuia dintre cei mai importanti lingvisti si publicisti ai momentului din tara noastra, din perspectiva specialistilor, dar si a fostilor sau actualilor sai studenti. In cei aproape saizeci de ani de activitate stiintifica si didactica..
  Fara TVA: 35,00 Lei 35,00 Lei 35,00 Lei
 • In definitiv...
  "Nu poti fi scriitor daca nu scrii tot timpul. N-as zice ca e un viciu, fiindca viciile te darima, te distrug. A scrie devine un obicei necesar supravietuirii, asa cum am spus. Fara scris te pierzi, te ratacesti, sint ani de cind nu fac decit asta, sa scriu, si sint constient ca asta ma tine-n viata..
  Fara TVA: 22,46 Lei 22,46 Lei 29,95 Lei
 • Inghetul vine de la Kremlin
  Daca cineva mi-ar fi spus ca, dupa doisprezece ani, aceasta carte va aparea la Praga, greu l-as fi crezut. Stiam ca va aparea odata - dar mai degraba intr-o perioada cand personajele evocate in ea nu o vor mai putea citi. Totusi, iata ca ea apare acum, cand Primavara de la Praga a devenit deja istor..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 42,00 Lei
 • Insemnari din viata mea
  Salut, sunt Alfie. Bine ati poposit intre paginile cartii Insemnari din viata mea!Veti citi o multime de lucruri despre mine, despre ziua cand m-am nascut si despre copilaria mea in mijlocul familiei, in Brighton. Veti afla amanunte de cand eram mic sau de cand eram adolescent si pana azi si, binein..
  Fara TVA: 44,25 Lei 44,25 Lei 59,00 Lei
 • Insemnari din vremuri tulburi si tinuturi exotice
  In calitate de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe si, mai apoi, deputat european, Cristian Preda a ajuns, pentru intilniri oficiale sau ca membru al unor echipe de observatori electorali, in tari dintre cele mai exotice. In prima parte a volumului, el relateaza experientele sale din s..
  Fara TVA: 22,46 Lei 22,46 Lei 29,95 Lei
 • Intre doua miercuri
  "Pentru unii, Maria Popescu reprezenta imaginea femeii fatale, deosebit de perversa si periculoasa, in timp ce, pentru altii, reprezenta imaginea unei tinere strivite de un aparat judiciar fara mila, victima a unei erori judiciare monstruoase.Dar pentru mine a fost si ramane Mama.Anii copilariei sal..
  Fara TVA: 21,64 Lei 21,64 Lei 34,90 Lei
 • Istoria unei supravietuiri
  "Abia dupa ce m-am asternut sa scriu cartea aceasta, am descoperit ca, fara sa vreau, obsesia literaturii realist-socialiste, unde pivotul e eroul tipic, e indeplinita aici, cum veti vedea, cu varf si indesat: antecedentele profesionale meseriei de realizator, prezenta sau absenta scrupulelor in tra..
  Fara TVA: 20,45 Lei 20,45 Lei 32,99 Lei
 • Iubirile lui Hemingway povestite de el insusi si consemnate de A.E. Hotchner
  De-a lungul timpului, si mai ales in ultima parte a vietii, Hemingway i-a dezvaluit prietenului de incredere cu care mergea la vanatoare, la coride si la pescuit amanunte despre evenimentele care i-au marcat existenta, dand la iveala o ipostaza mai putin cunoscuta a marelui scriitor. Din cartea lui ..
  Fara TVA: 21,75 Lei 21,75 Lei 29,00 Lei
 • Jumatate de viata
  O bijuterie narativa ce combina armonios trama psihologica cu istoria recenta, Jumatate de viata are structura unei piese in doua acte si urmareste destinele a cinci prietene, Olga, Marta, Lolita, Nina si Julia, surprinzandu-le intai adolescente, in timpul dictaturii franchiste, apoi in plina maturi..
  Fara TVA: 33,59 Lei 33,59 Lei 37,00 Lei
 • Jurnal de calatorie in Japonia si China
  "Calatoria e ca o partida de vanatoare fascinanta, pornesti fara sa poti ghici ce pasare o sa-ti iasa in bataia pustii. Calatoria e ca vinul, bei si nu stii ce viziuni o sa-ti bantuie prin cap. Desigur, calatorind gasesti mereu ceea ce porti in tine. Cei ce sufera si iubesc dialogheaza intr-o comuni..
  Fara TVA: 35,25 Lei 35,25 Lei 47,00 Lei
 • Jurnal de mamica 9 luni de neuitat
  Perioada sarcinii reprezinta o etapa unica si speciala in viata unei femei. In cele 9 luni de sarcina, viitoarea mamica experimenteaza senzatii nemaiintalnite, dar trece si prin schimbari fizice si emotionale. Jurnalul o insoteste pe mamica in aceasta calatorie experientiala. Astfel, ii permite sa-s..
  Fara TVA: 46,50 Lei 46,50 Lei 62,00 Lei
 • Jurnal de sfarsit de ciclu 1987-1989
  Vintila Horia (1915-1992). Romancier, poet, eseist, profesor universitar si diplomat roman, exilat in timpul regimului comunist. Laureat al celebrului Premiu Goncourt, in 1960, pentru romanul, scris in franceza, Dieu est n� en exil (Dumnezeu s-a nascut in exil). Cea mai mare parte a exilului a petre..
  Fara TVA: 31,50 Lei 31,50 Lei 42,00 Lei
 • Jurnal nediplomatic (1998-2001)
  Ioan Grigorescu (1930 - 2011) -publicist, realizator de televiziune, scenarist, scriitor si diplomat - este bine cunoscut romanilor datorita serialului Spectacolul lumii, filmat in peste 50 de tari. In Jurnal nediplomatic (1998 - 2001), scris intr-o perioada de mari prefaceri politico-economice pent..
  Fara TVA: 24,74 Lei 24,74 Lei 39,90 Lei
 • Jurnalul de la paltinis
  „...O astfel de carte istoriseste o fabula care, cu sau fara noi, merita sa fie inventata.“ (Constantin NOICA) Mult iubite Domnule Noica, Tin pe masa mea o poza pe care Andrei ne-a facut-o la Paltinis, in timp ce urcam pe poteca pietruita care duce spre cabana d-voastra. Poza este facuta din spate s..
  Fara TVA: 37,43 Lei 37,43 Lei 49,90 Lei