Carti de Teorie si critica literara

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 100 Prozatori si eseisti
  Geo Vasile ne propune o selectie riguroasa de 100 de prozatori si eseisti alesi din intreaga istorie a literaturii. Elementul inedit, provocator si inevitabil in acest context este selectarea si plasarea, evident, justificata, a unor redutabili prozatori si eseisti romani in contextul generos si sel..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 47,25 Lei
 • 7 Postmoderni: Nedelciu, Craciun, Muller, Petculescu, Gogea, Danilov, Ghiu
  Cartea de fata cuprinde sapte colegi de generatie ai autorului: Mircea Nedelciu, Gheorghe Craciun, Herta Muller, Valentin Petculescu, Vasile Gogea, Nichita Danilov si Bogdan Ghiu. Cunoscut analist si teoretician al fenomenului postmodern, Ion Bogdan Lefter lucreaza de aceasta data „micromonografic“,..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 19,00 Lei
 • A citi, a reciti: catre o poetica a (re)lecturii
  „In «Epilogul» cartii sale A citi, a reciti: Catre o poetica a (re)lecturii (intitulata, in versiunea sa originala, Rereading), Matei Calinescu spune ca a ajuns la ideea de a o scrie atunci cand a recitit anumite texte pentru a le descoperi secretul. Prin nenumarate reflectii extraordinar de intelig..
  Fara TVA: 48,99 Lei 48,99 Lei 69,00 Lei
 • A la recherche du roman moderne
   Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne, intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,08 Lei
 • A Poetics of The Fragment
  Editie bilingva.Despre o poetica a fragmentului s-a scris, cel mai adesea, fie fragmentar, fie restrans (la o anumita epoca, o ideologie, dintr-o anume perspectiva). Tentativele de definire si sistematizare par a fi fost mereu sub vraja lacunarului, ca si cum magia fragmentului ar fi contaminat subv..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 35,64 Lei
 • Acorduri si dezacorduri critice
   Cuprinzand cele mai sclipitoare intampinari critice la aparitiile reprezentative din literatura romana a ultimilor 2-3 ani, volumul Acorduri si dezacorduri critice aduce noi dovezi asupra inzestrarii literare si acuratetii privirii autorului. Indispensabil celor care vor sa stie cum stau lucrurile ..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 33,72 Lei
 • Al doilea Eu
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Al doilea Eu“ - acel Eu intim care se reflecta in paginile de confesiuni, memorii si jurnale ale unor scriitoare, spirite academice si figuri marcante ale societatii romanesti interbelice si contemporane: Maruca Cantacuzino-Enescu, Nina Cassian, Ga..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 26,92 Lei
 • Alti postmoderni: Florian, Reichmann, Ratiu, Petreu, Pecican, Bodiu & 12 poeti sasi si svabi
  Dupa 7 postmoderni: Nedelciu, Craciun, Muller, Petculescu, Gogea, Danilov, Ghiu (2010), Ion Bogdan Lefter propune alte 7 studii ample despre 18 colegi ai sai de generatie: Mircea Florian, Sebastian Reichmann, apoi poetii germani din Romania, sasi si svabi, Anemone Latzina, Franz Hodjak, Rolf Frieder..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,00 Lei
 • Antimodernii
  „Antimodernii“ nu sunt inamicii modernitatii si nici ai modernismului. Nu sunt, cu atat mai putin, traditionalisti. Sunt, de fapt, adevaratii moderni. Cartea lui Antoine Compagnon restructureaza reprezentarea noastra despre istoria moderna a culturii europene si despre cativa dintre protagonistii ei..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 28,83 Lei
 • Antiquitas Vivens
   Volumul cuprinde lucrarile sustinute in cadrul simpozionului „Antichitatea si mostenirea ei spirituala“, editiile 2011 si 2012, organizat de Catedra de limbi clasice, italiana si spaniola, precum si alte studii si articole pe diverse teme selectate din antichitatea greco-romana si din diferitele do..
  Fara TVA: 48,17 Lei 48,17 Lei 48,17 Lei
 • Aripile lui Icar
  Autorul abordeaza tema capitularii unor scriitori in fata raului, capitulari manifestate in diferite grade, ca, de pilda, in cazul lui Celine, Eliade, Cioran, Knut Hamsun sau Ezra Pound, Sartre, Aragon sau Brecht. Concluziile -nuantate - converg spre o constatare ce tine de domeniul evidentelor: un ..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,00 Lei
 • Arta paricidului la romani
  Nu ne-am propus sa analizam rapida modernizare a scrisului romanesc prin aceste nume, desi e limpede ca acestea sunt numele care dau un anume ritm transformarii scrisului romanesc in secolul XX. Opera, dar si biografiile acestor autori trebuie inca descoperite, desi fac parte dintr-o „istorie secret..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 25,00 Lei
 • Asa grait-a Patapievici... Asa grait-a Blandiana... Asa grait-a Manolescu... Asa grait-a Plesu...
  „Nu rareori se intampla ca un autor sa fie, ca om, foarte antipatic, prin cabotism, prin obsesia valorii lui, prin lipsa de caracter. Dar daca el e un mare artist, omul interior, cu siguranta, absolva pe cel efemer... Cand cineva imi propune a «de aproape» un artist, eu protestez. Personal sunt, int..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 28,88 Lei
 • Asul de pica: Stefan Aug. Doinas
  Asul de pica: Stefan Aug. Doinas este una dintre primele analize ample, aproape complete si nepartinitoare ale relatiei incurcate a unui scriitor roman cu Securitatea. Pornind de la premisa ca toate monografiile intelectualilor care au activat intre 1948 si 1989 au obligatia sa incorporeze relatiile..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Atelierele poeziei
  Un fascinant atelier de creatie unde sunt convocate cartile cele mai importante aparute in perioada postdecembrista, meritul acestei monografii fiind acela de a aborda un domeniu marginalizat in ultimii ani si tratat pe nedrept ca o cenusareasa. Rostul acestui studiu monografic este acela de a infor..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,10 Lei
 • Autori si opere. Culturi occidentale, Vol. I
  Printre autorii discutati ii amintim pe Italo Svevo, Franz Kafka, Robert Musil; Heinrich Heine, Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger: dupa cum se vede, in majoritatea lor de limba germana.Volumele Autori si opere intregesc monografiile profesorului Ion Ianosi, prima - pe cele despre Thomas Mann si ..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 39,90 Lei
 • Avangardismul romanesc
  Avangardismul romanesc ramane a fi unul dintre curentele literare cele mai controversate si, in ultima instanta - ne demonstreaza aceasta monografie - cele mai putin cunoscute. Monografia abunda in informatii, aspecte, intamplari, evenimente, mai putin sau deloc cunoscute. NUME CARTE: Avangardismul ..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,00 Lei
 • Avangardismul romanesc
  Din cuprins:Estetica avangardei literare;Dadaismul;Conceptul de expresionism;Conceptul de suprarealism;Avangardismul hiperlucid;Interpretari.Volumul cuprinde trei sectiuni referitoare la avangardismul romanesc in context european. In prima sectiune este prezentat expresionismul in literatura si arte..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 12,52 Lei
 • Caragiale dupa Caragiale. Arcanele interpretarii: exagerari, deformari, excese
  Caragiale si caragialismul au intrat in metabolismul culturii si civilizatiei romanesti, iar felul in care reactionam la cele doua instante constituie in sine un test estetic, etic si, nu in cele din urma, noetic. Confruntarea cu Caragiale si caragialismul nu poate fi evitata, nici chiar de cei care..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 28,85 Lei
 • Celalalt Arghezi
  Cartea reprezinta o minimonografie spectaculoasa despre proza, publicistica si poezia unuia dintre cei mai mari poeti interbelici, Tudor Arghezi. M.V. Buciu are un instrumentar critic adus la zi, ca si bibliografia de altfel, atentia exegetului fiind focalizata asupra operei acestui mare scriitor, c..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,00 Lei
 • Cercul de la Sibiu
  Un volum de istorie, teorie si critica literara, strict necesar, intrucat se refera la unul dintre cele mai interesante grupuri din istoria literaturii romane, si anume Cercul de la Sibiu, care a dat culturii nume de rasunet ca, de pilda, Stefan Aug. Doinas, Nicolae Balota, Ion Negoitescu s. a. NUME..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 21,00 Lei
 • Cinci fete ale modernitatii
  Editie aniversara 40 de ani de la aparitia primei versiuni a cartii „Termenul si conceptul de modernitate au o istorie foarte lunga si complicata. In ciuda numeroaselor ei lacune, sper ca schita istorica din primele citeva zeci de pagini sa fie suficient de valida ca ipoteza de lucru. Rolul acestei ..
  Fara TVA: 34,99 Lei 34,99 Lei 49,95 Lei
 • Citind cartile de azi
  Citind cartile de azi reuneste o selectie din cronicile publicate in perioada 2008-2013 de criticul si istoricul literar Dan Cristea in Luceafarul de dimineata. In discursuri echilibrate, criticul isi tempereaza si isi nuanteaza atat superlativele, cat si replicile acide, astfel incat, la finalul le..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 38,48 Lei
 • Comparatism si germanistica
  Volumul reuneste cateva studii si eseuri care interogheaza relatia controversata in stiinta actuala dintre comparatism si germanistica, respectiv noua paradigma cu pretentii salvatoare, „germanistica interculturala“, aducand in scena cateva analize consacrate scriitorilor germani mai vechi si mai no..
  Fara TVA: 17,99 Lei 17,99 Lei 23,10 Lei
 • Conceptul modern de poezie: De la romantism la avangarda
  „Modernitatea, in perioada formatiei mele intelectuale, era un miraj primejdios. Intemeiata pe spiritul critic si interogativ, pe indoiala metodica in fata autoritatii, pe individualism, ea nu putea avea nimic comun cu dogmatismul si colectivismul primitiv impuse de politia ideologica orwelliana a v..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 47,00 Lei
 • Consemnari critice
  Ca orice bun critic roman si Andrei Moldovan e singur pe lume. Citeste si comenteaza in deplina inocenta, fara sa-l deranjeze niciun alt comentator. Critica nu-i, pentru Andrei Moldovan, trialog (simpozion etc.), ci, eventual, cel mult dialog cu cartea. Andrei Moldovan e scrupulos la concepte si le ..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 30,00 Lei
 • Continuitati
  Mircea Popa, unul dintre cei mai prodigiosi critici si istorici literari, „cercetator de cursa lunga”, exploreaza teme dintre cele mai diverse si sustine cu o pasiune de netagaduit pe mai tinerii sai confrati. NUME CARTE: ContinuitatiISBN: 9786066040402PRET EDITURA: 38.53AUTOR(i): Mircea PopaEDITURA..
  Fara TVA: 38,53 Lei 38,53 Lei 38,53 Lei
 • Corpusul receptarii critice a operei lui M. Eminescu, Secolul XX, Vol. 30-31
   „Eminescu e de o rara indrazneala in poetizarea gandurilor. Plasticizarea ideii se indeplineste cu atata staruinta, incat intotdeauna castiga liniile sigure si colorarea vanjoasa a unei viziuni surprinse cu ochiul. Amintim numai monumentalul tablou, strans in doua versuri, care sensibilizeaza, star..
  Fara TVA: 30,99 Lei 30,99 Lei 37,80 Lei
 • Corpusul receptarii critice a operei lui M.Eminescu, Secolul XX, Vol. 32-33
   „Cu totii recunoastem insemnatatea fara pereche a Luceafarului. Ceea ce va ramane pentru tot deauna in poezia noastra poporana Miorita, este azi, in literatura culta, Luceafarul: cea mai aleasa plasmuire din cate ne-a daruit pana acum poezia noastra culta. De aceea, cred ca nu e lipsit de interes s..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 36,23 Lei
 • Cosmologia lui Eminescu
  Aceasta carte, scrisa de , este publicata la editura .Toate marile culturi ale lumii au fost preocupate de problema genezei sub o forma sau alta, si imaginatia generatiilor de poeti de pe tot globul a creat numeroase mituri cosmogonice. In zilele noastre, problema este preluata de astrofizicieni si,..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 17,69 Lei
 • De la Herakles la Eulenspiegel. Eroicul
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Incepand cu Gradina magistrului Thomas (1995), care reprezinta debutul sau editorial, Stefan Borbely se recomanda ca un critic eliberat de marotele locale, dezinhibat de complexe endemice si dotat cu o deschidere hermeneutica in care referintele cr..
  Fara TVA: 22,99 Lei 22,99 Lei 29,40 Lei
 • De Profundis. The Ballad of Reading Gaol & Others Writings
  With an Introduction and Notes by Anne Varty, Royal Holloway, University of London. De Profundis is Wilde's eloquent and bitter reproach from prison to his lover, Lord Alfred Douglas. He contrasts his behaviour with that of his close friend Robert Ross who became Wilde's literary executor. The Balla..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 19,99 Lei
 • Deimografia. Scenarii ale terorii in proza romaneasca
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:O radiografie conceptuala. Distinctia dintre „teroare“ si „groaza“Teroarea in diacronie. Evolutia modelului in literatura universalaDefazari si sincronizari. Alternative ale terifiantului autohtonPrefigurariTeroarea naturalaTeroarea de f..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,97 Lei
 • Din infern, cu dragoste
  E ca si cum ai intors cateva pagini din cartea fiintei. E ca si cand ai lasat in urma ta ceva crucial, de rascruce, care se impune sa fie valorificat, scos la suprafata firii, prospectat, descris, contemplat intr-o liniste de dincolo de lume, de dincolo de bine si rau, cand toate lucrurile se intrev..
  Fara TVA: 44,99 Lei 44,99 Lei 58,80 Lei
 • Dincolo de cuvinte - polifonia inaudibila a Scrisorii pierdute
  Lucrarea se compune din doua sectiuni principale. Primele unsprezece capitole sunt consacrate definirii conceptelor si instrumentelor de lucru ce vor fi folosite ulterior in analiza propriu-zisa a Scrisorii pierdute. Sunt abordate aspecte legate de descrierea personajelor si a locului de desfasurare..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 27,00 Lei
 • Doi intr-o carte (fara a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu si Mircea Nedelciu
  Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atit lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cit si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe ..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 32,95 Lei
 • Dostoievski - Tragedia subteranei. Dostoievski si Tolstoi - Poveste cu doi necunoscuti
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Intr-o cultura temeinic articulata, ideile au ecouri. Antinomia lui Turgheniev a fost stralucit confirmata de arta urmaatoarelor decenii, intr-o polarizare tipologica esentiala, confirmata anume de neiertatorul sau oponent. Idiotul Miskin, Makar Iv..
  Fara TVA: 31,99 Lei 31,99 Lei 42,00 Lei
 • Draga, draga Ducesa!.... Viata secreta a lui William Shakespeare sau un alt sfarsit pentru Hamlet
  Si totusi Shakespeare ramane marele, stralucitorul, incomparabilul Astru.Am flecarit inainte de a ma culca cu cateva articole fara nicio importanta, am ratacit putin printre rinocerii lui lonescu dar marele Will este, inainte de-a stinge lumina, cea mai buna companie, doamnelor si domnilor! NUME CAR..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Drama expresionista de la Strindberg la Zografi
  Din cuprins: Expresionismul. Privire teoretica; Primii expresionisti; Drama deceniului expresionist; Drama expresionista pe scena.Manifestarea expresionismului romanesc a fost mult mai puternica decat s-a considerat pana acum, cu atat mai mult cu cat este impropriu sa vorbim de un curent prins intre..
  Fara TVA: 16,99 Lei 16,99 Lei 21,19 Lei
 • Du theatre medieval au theatre clasique francais
  Din Cuprins:Le theatre et la liturgie : „le spectacle de Dieu“;Re-naissance ou re-invention ? Le theatre et la ville;Hic incipit passio Domini...;La Renaissance a la recherche d'un nouveau theatre;Theatre et societe au XVIIe siecle. NUME CARTE: Du theatre medieval au theatre clasique francaisISBN: 9..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 32,75 Lei
 • E. M. Cioran. Despartirea continua a autorului cel rau
  „Cioran este un martor staruitor, pasionat, care frecventeaza omul, si nu doar ca vizitator de ocazie. Nu-l scapa din ochi, oricat de coplesitor ar fi dezolantul personaj: umbra, dublul sau. Si n-are un gand, o imagine preconceputa despre el. Se elibereaza chiar si de propriile sale [pre]conceptii. ..
  Fara TVA: 14,99 Lei 14,99 Lei 19,95 Lei
 • Ekphrasis. De la discursul critic la experimentul literar
  Din cuprins:Ekphrasis si descriere. O introducere in teoria ekphrastica a secolului XX;Imagine si literatura in critica romaneasca din perioada 1960-1995;Lumea intro imagine;Un tablou din galerie. Insertia ekphrastica in romanele lui Constantin Toiu;Refugii ekphrastice si efectul Wang fo.„Cartea EKP..
  Fara TVA: 21,99 Lei 21,99 Lei 26,97 Lei
 • Elogiu limbii romane
      NUME CARTE: Elogiu limbii romaneISBN: 9789975742245PRET EDITURA: 48.07AUTOR(i): ***EDITURA: LiteraCOLECTIE: In afara colectiilorCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Noiembrie 2011DATA PUBLICARE: 2011FORMAT: 170x220NUMAR PAGINI: 256..
  Fara TVA: 27,99 Lei 27,99 Lei 48,07 Lei
 • Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelitatii
  Studiul profesorului Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelitatii propune o poietica a receptarii innoitoare, oferind exemple pentru un indrumar de educare a privirii, de orientare in hatisurile textului, dar si in lumea artelor plastice, avansand cateva metode de stimulare a perceptiei,..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 33,67 Lei
 • Eminescu et Nerval - Un intertexte possible
   Din cuprins: Romantisme et romantiques: texte (s) et contexte (s); Construire: l'harmonie du fragmentaire; Theorie et pratique du reve: la prose; Binaire, ternaire et au-dela: la poesie; Et enfin... le theatre.Les romantiques forment une communaute: d'esprit (s), de destinees, de textes. La littera..
  Fara TVA: 33,99 Lei 33,99 Lei 41,42 Lei
 • Eminescu si India
  "In 1971, cand am fost invitata la Congresul traducatorilor - marturiseste Amita Bhose - am cerut guvernului roman o bursa de doctorat, nu pentru a avea neaparat un titlu, ci din nevoia launtrica, tot mai stringenta, de a ma lamuri pe mine insami, deplin, de misterul apropierii versului eminescian d..
  Fara TVA: 19,99 Lei 19,99 Lei 24,56 Lei
 • Eminescu si Tagore
  In 1959, in Manualul de limba romana de la Universitatea Bucuresti, Amita Bhose - pe atunci Ray -, o indiana din Calcutta, il descoperea pe Eminescu, prin poezia Ce te legeni, codrule. Din acel moment avea sa-l aseze pe Eminescu, asa cum va marturisi, „in inima mea, alaturi de Rabindranath Tagore“. ..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,78 Lei
 • Eminescu Ta(Tat) twam asi "Ace(a)sta esti tu" - texte eminesciene
  „[...] pentru noi – ii scria Maiorescu in 4/16 febr. 1884 lui Eminescu, aflat la Ober-Döbling – geniul d-tale poetic [...] este si va ramane cea mai inalta incorporare a inteligentei romane”. Era prima privire patrunzator-cuprinzatoare dinspre noi inspre Poet. Cele care i-au urmat s-au insirat, marg..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 24,90 Lei