Carti de Teorie si critica literara

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 100 Prozatori si eseisti
  Geo Vasile ne propune o selectie riguroasa de 100 de prozatori si eseisti alesi din intreaga istorie a literaturii. Elementul inedit, provocator si inevitabil in acest context este selectarea si plasarea, evident, justificata, a unor redutabili prozatori si eseisti romani in contextul generos si sel..
  Fara TVA: 37,80 Lei 37,80 Lei 47,25 Lei
 • A afla si a intelege
  „Vreme de multi ani am fost o masina de citit carti. Sapte ani de cronica saptamanala la Romania literara au insemnat sute de carti citite, apartinand unor scriitori mai buni sau mai putini buni. Autorii despre care scriu in volumul de fata sunt cei pe care ii pretuiesc cel mai mult. Cartile lor m-a..
  Fara TVA: 8,40 Lei 8,40 Lei 10,50 Lei
 • A citi, a reciti: catre o poetica a (re)lecturii
  „In «Epilogul» cartii sale A citi, a reciti: Catre o poetica a (re)lecturii (intitulata, in versiunea sa originala, Rereading), Matei Calinescu spune ca a ajuns la ideea de a o scrie atunci cand a recitit anumite texte pentru a le descoperi secretul. Prin nenumarate reflectii extraordinar de intelig..
  Fara TVA: 69,00 Lei 69,00 Lei 69,00 Lei
 • A la recherche du roman moderne
   Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne, intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra ..
  Fara TVA: 20,47 Lei 20,47 Lei 24,08 Lei
 • A Poetics of The Fragment
  Editie bilingva.Despre o poetica a fragmentului s-a scris, cel mai adesea, fie fragmentar, fie restrans (la o anumita epoca, o ideologie, dintr-o anume perspectiva). Tentativele de definire si sistematizare par a fi fost mereu sub vraja lacunarului, ca si cum magia fragmentului ar fi contaminat subv..
  Fara TVA: 30,29 Lei 30,29 Lei 35,64 Lei
 • Acorduri si dezacorduri critice
   Cuprinzand cele mai sclipitoare intampinari critice la aparitiile reprezentative din literatura romana a ultimilor 2-3 ani, volumul Acorduri si dezacorduri critice aduce noi dovezi asupra inzestrarii literare si acuratetii privirii autorului. Indispensabil celor care vor sa stie cum stau lucrurile ..
  Fara TVA: 28,66 Lei 28,66 Lei 33,72 Lei
 • Al doilea Eu
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Al doilea Eu“ - acel Eu intim care se reflecta in paginile de confesiuni, memorii si jurnale ale unor scriitoare, spirite academice si figuri marcante ale societatii romanesti interbelice si contemporane: Maruca Cantacuzino-Enescu, Nina Cassian, Ga..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,92 Lei
 • Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala (antologie)
  Sumar:Cornel Nistea - Lumina si aer pentru cactusi;Gheorghe Schwartz - Caria;Bedros Horasangian - Veronica;Olimpiu Nusfelean - Ochii lui Gabriel;Adrian Ionita - Astenie;Remus Valeriu Giorgioni - Fauna de apartament sau Despre cum a scapat autorul din ghearele cartii;Liviu Antonesei - Raport despre d..
  Fara TVA: 25,92 Lei 25,92 Lei 36,00 Lei
 • Alti postmoderni: Florian, Reichmann, Ratiu, Petreu, Pecican, Bodiu & 12 poeti sasi si svabi
  Dupa 7 postmoderni: Nedelciu, Craciun, Muller, Petculescu, Gogea, Danilov, Ghiu (2010), Ion Bogdan Lefter propune alte 7 studii ample despre 18 colegi ai sai de generatie: Mircea Florian, Sebastian Reichmann, apoi poetii germani din Romania, sasi si svabi, Anemone Latzina, Franz Hodjak, Rolf Frieder..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 25,00 Lei
 • Anii treizeci. Extrema dreapta romaneasca
  Studiul lui Z. Ornea Anii treizeci. Extrema dreapta romaneasca, aflat la a patra editie, este o radiografie ideologica si culturala a unei zone fierbinti din interbelicul romanesc: deceniul al treilea al secolului XX care, spre deosebire de cel de-al doilea deceniu in care a predominat „modernitatea..
  Fara TVA: 27,97 Lei 27,97 Lei 39,95 Lei
 • Antimodernii
  „Antimodernii“ nu sunt inamicii modernitatii si nici ai modernismului. Nu sunt, cu atat mai putin, traditionalisti. Sunt, de fapt, adevaratii moderni. Cartea lui Antoine Compagnon restructureaza reprezentarea noastra despre istoria moderna a culturii europene si despre cativa dintre protagonistii ei..
  Fara TVA: 20,18 Lei 20,18 Lei 28,83 Lei
 • Antiquitas Vivens
   Volumul cuprinde lucrarile sustinute in cadrul simpozionului „Antichitatea si mostenirea ei spirituala“, editiile 2011 si 2012, organizat de Catedra de limbi clasice, italiana si spaniola, precum si alte studii si articole pe diverse teme selectate din antichitatea greco-romana si din diferitele do..
  Fara TVA: 48,17 Lei 48,17 Lei 48,17 Lei
 • Aparitia scriitorului in cultura romana
  Lucrarea de fata, urmarind imbinarea studiului faptelor istorico-literare cu rezultatele oferite de perspectiva sociologica, isi propune sa puna in evidenta profilul scriitorului roman in primele etape, dificile si entuziaste, ale intemeierii culturii nationale moderne. Am cautat sa gasim o linie de..
  Fara TVA: 9,44 Lei 9,44 Lei 13,49 Lei
 • Apologia plagiatului
  Plagiatul te atrage prin caracterul sau clandestin, prin farmecul duplicitatii sale. Toata lumea plagiaza sau a plagiat, mai devreme sau mai tarziu. Plagiatul este cel mai raspandit lucru din lume. si, asemenea crimei, el nu exista decat daca este dat in vileag, dezvaluind atunci, in mod brutal, fat..
  Fara TVA: 7,00 Lei 7,00 Lei 10,00 Lei
 • Aripile lui Icar
  Autorul abordeaza tema capitularii unor scriitori in fata raului, capitulari manifestate in diferite grade, ca, de pilda, in cazul lui Celine, Eliade, Cioran, Knut Hamsun sau Ezra Pound, Sartre, Aragon sau Brecht. Concluziile -nuantate - converg spre o constatare ce tine de domeniul evidentelor: un ..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 21,00 Lei
 • Arta paricidului la romani
  Nu ne-am propus sa analizam rapida modernizare a scrisului romanesc prin aceste nume, desi e limpede ca acestea sunt numele care dau un anume ritm transformarii scrisului romanesc in secolul XX. Opera, dar si biografiile acestor autori trebuie inca descoperite, desi fac parte dintr-o „istorie secret..
  Fara TVA: 18,00 Lei 18,00 Lei 25,00 Lei
 • Arta Prozatorilor Romani
  Desi lucrarea de fata studiaza prozatorii romani, nu numai in caracteristicile lor proprii, dar si in inlantuirea lor, de-a lungul unui secol intreg, grupandu-i dupa afinitati si filiatii, ea nu este o incercare de istorie literara. Se opun acestei incadrari anumite puncte de metoda, pe care le pute..
  Fara TVA: 7,79 Lei 7,79 Lei 12,99 Lei
 • Asa grait-a Patapievici... Asa grait-a Blandiana... Asa grait-a Manolescu... Asa grait-a Plesu...
  „Nu rareori se intampla ca un autor sa fie, ca om, foarte antipatic, prin cabotism, prin obsesia valorii lui, prin lipsa de caracter. Dar daca el e un mare artist, omul interior, cu siguranta, absolva pe cel efemer... Cand cineva imi propune a «de aproape» un artist, eu protestez. Personal sunt, int..
  Fara TVA: 23,10 Lei 23,10 Lei 28,88 Lei
 • Asul de pica: Stefan Aug. Doinas
  Asul de pica: Stefan Aug. Doinas este una dintre primele analize ample, aproape complete si nepartinitoare ale relatiei incurcate a unui scriitor roman cu Securitatea. Pornind de la premisa ca toate monografiile intelectualilor care au activat intre 1948 si 1989 au obligatia sa incorporeze relatiile..
  Fara TVA: 23,57 Lei 23,57 Lei 33,67 Lei
 • Atelierele poeziei
  Un fascinant atelier de creatie unde sunt convocate cartile cele mai importante aparute in perioada postdecembrista, meritul acestei monografii fiind acela de a aborda un domeniu marginalizat in ultimii ani si tratat pe nedrept ca o cenusareasa. Rostul acestui studiu monografic este acela de a infor..
  Fara TVA: 18,48 Lei 18,48 Lei 23,10 Lei
 • Autori si opere. Culturi occidentale, Vol. I
  Printre autorii discutati ii amintim pe Italo Svevo, Franz Kafka, Robert Musil; Heinrich Heine, Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger: dupa cum se vede, in majoritatea lor de limba germana.Volumele Autori si opere intregesc monografiile profesorului Ion Ianosi, prima - pe cele despre Thomas Mann si ..
  Fara TVA: 31,92 Lei 31,92 Lei 39,90 Lei
 • Avangardismul romanesc
  Din cuprins:Estetica avangardei literare;Dadaismul;Conceptul de expresionism;Conceptul de suprarealism;Avangardismul hiperlucid;Interpretari.Volumul cuprinde trei sectiuni referitoare la avangardismul romanesc in context european. In prima sectiune este prezentat expresionismul in literatura si arte..
  Fara TVA: 10,64 Lei 10,64 Lei 12,52 Lei
 • Balada culta. Antologie comentata
  „Pentru evitarea confuziilor posibile, nu este de dispretuit asa-numita «metoda negativa» - compararea baladelor cu forme literare inrudite si sublinierea aspectelor deosebitoare. Astfel: spre deosebire de cintecele istorice, baladele (istorice) cultiva indeosebi evenimentul local si il prezinta sub..
  Fara TVA: 9,83 Lei 9,83 Lei 11,56 Lei
 • Caragiale dupa Caragiale. Arcanele interpretarii: exagerari, deformari, excese
  Caragiale si caragialismul au intrat in metabolismul culturii si civilizatiei romanesti, iar felul in care reactionam la cele doua instante constituie in sine un test estetic, etic si, nu in cele din urma, noetic. Confruntarea cu Caragiale si caragialismul nu poate fi evitata, nici chiar de cei care..
  Fara TVA: 20,20 Lei 20,20 Lei 28,85 Lei
 • Cartea intrebarilor
  O carte care vorbeste cu bucurie despre literatura. Autoarea si-a ales 24 de destinatari din lumea culturala romaneasca de azi si, intr-un sir de scrisori, le-a adresat cele mai neasteptate intrebari. O carte care leaga in moduri diferite literatura si viata.„Uitandu-ma in urma, constat ca literatur..
  Fara TVA: 12,50 Lei 12,50 Lei 25,00 Lei
 • Cei care aduc groaza. Eseu despre perdantul radical
  In recentul sau Eseu despre perdantul radical, Hans Magnus Enzensberger combina investigatia psihologica si analiza sociologica in scopul de a elabora un portret al atentatorului sinucigas. Ura perdantului radical, pentru care viata celorlalti, dar si cea proprie n-au nici o valoare, se trage din co..
  Fara TVA: 5,62 Lei 5,62 Lei 8,03 Lei
 • Celalalt Arghezi
  Cartea reprezinta o minimonografie spectaculoasa despre proza, publicistica si poezia unuia dintre cei mai mari poeti interbelici, Tudor Arghezi. M.V. Buciu are un instrumentar critic adus la zi, ca si bibliografia de altfel, atentia exegetului fiind focalizata asupra operei acestui mare scriitor, c..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 21,00 Lei
 • Cinci fete ale modernitatii
  Editie aniversara 40 de ani de la aparitia primei versiuni a cartii „Termenul si conceptul de modernitate au o istorie foarte lunga si complicata. In ciuda numeroaselor ei lacune, sper ca schita istorica din primele citeva zeci de pagini sa fie suficient de valida ca ipoteza de lucru. Rolul acestei ..
  Fara TVA: 34,97 Lei 34,97 Lei 49,95 Lei
 • Citind cartile de azi
  Citind cartile de azi reuneste o selectie din cronicile publicate in perioada 2008-2013 de criticul si istoricul literar Dan Cristea in Luceafarul de dimineata. In discursuri echilibrate, criticul isi tempereaza si isi nuanteaza atat superlativele, cat si replicile acide, astfel incat, la finalul le..
  Fara TVA: 26,94 Lei 26,94 Lei 38,48 Lei
 • Clasicii nostri
  „Vladimir Streinu apartine unei valoroase generatii de critici literari care printr-o activitatea sustinuta au stabilit ceea ce ulterior s-a numit canonul literaturii romane. Cunoscuta sub numele de a treia generatie postmaioresciana, din aceasta echipa de tineri literati mai faceau parte Tudor Vian..
  Fara TVA: 21,84 Lei 21,84 Lei 27,30 Lei
 • Comicologia
  Contrastul comic, Motivatia interioara si exterioara, Motivatia prin receptor, Modul satiric, Modul parodic, Modul grotesc, Modul ironic, Umorul, Comic prin limbaj, Coic factual, Comic, Procedee Lingvistico-logice, Comicul in poezie si prin poezie, Modularea materiei comice, Personajul comic, Proza ..
  Fara TVA: 33,52 Lei 33,52 Lei 41,90 Lei
 • Comparatism si germanistica
  Volumul reuneste cateva studii si eseuri care interogheaza relatia controversata in stiinta actuala dintre comparatism si germanistica, respectiv noua paradigma cu pretentii salvatoare, „germanistica interculturala“, aducand in scena cateva analize consacrate scriitorilor germani mai vechi si mai no..
  Fara TVA: 18,48 Lei 18,48 Lei 23,10 Lei
 • Conceptul modern de poezie: De la romantism la avangarda
  „Modernitatea, in perioada formatiei mele intelectuale, era un miraj primejdios. Intemeiata pe spiritul critic si interogativ, pe indoiala metodica in fata autoritatii, pe individualism, ea nu putea avea nimic comun cu dogmatismul si colectivismul primitiv impuse de politia ideologica orwelliana a v..
  Fara TVA: 32,90 Lei 32,90 Lei 47,00 Lei
 • Continuitati
  Mircea Popa, unul dintre cei mai prodigiosi critici si istorici literari, „cercetator de cursa lunga”, exploreaza teme dintre cele mai diverse si sustine cu o pasiune de netagaduit pe mai tinerii sai confrati. NUME CARTE: ContinuitatiISBN: 9786066040402PRET EDITURA: 38.53AUTOR(i): Mircea PopaEDITURA..
  Fara TVA: 38,53 Lei 38,53 Lei 38,53 Lei
 • Corpusul receptarii critice a operei lui M. Eminescu, Secolul XX, Vol. 30-31
   „Eminescu e de o rara indrazneala in poetizarea gandurilor. Plasticizarea ideii se indeplineste cu atata staruinta, incat intotdeauna castiga liniile sigure si colorarea vanjoasa a unei viziuni surprinse cu ochiul. Amintim numai monumentalul tablou, strans in doua versuri, care sensibilizeaza, star..
  Fara TVA: 31,00 Lei 31,00 Lei 37,80 Lei
 • Corpusul receptarii critice a operei lui M.Eminescu, Secolul XX, Vol. 32-33
   „Cu totii recunoastem insemnatatea fara pereche a Luceafarului. Ceea ce va ramane pentru tot deauna in poezia noastra poporana Miorita, este azi, in literatura culta, Luceafarul: cea mai aleasa plasmuire din cate ne-a daruit pana acum poezia noastra culta. De aceea, cred ca nu e lipsit de interes s..
  Fara TVA: 29,71 Lei 29,71 Lei 36,23 Lei
 • Cum se amelioreaza operele ratate?
  De la Joachim du Bellay la Marguerite Duras, unii dintre cei mai mari scriitori au cunoscut momente de slabiciune si au ratat unele dintre operele lor. Intrigi aberante, personaje lipsite de consistenţa, stil bombastic si versuri schioape - aceste texte nu fac decat sa consterneze cititorul.Cum de s..
  Fara TVA: 7,02 Lei 7,02 Lei 10,03 Lei
 • Deimografia. Scenarii ale terorii in proza romaneasca
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins:O radiografie conceptuala. Distinctia dintre „teroare“ si „groaza“Teroarea in diacronie. Evolutia modelului in literatura universalaDefazari si sincronizari. Alternative ale terifiantului autohtonPrefigurariTeroarea naturalaTeroarea de f..
  Fara TVA: 22,92 Lei 22,92 Lei 26,97 Lei
 • Derogari critice - prospecte disociative in literatura romana
   Aceasta carte scrisa de George Popescu face parte din colectia a editurii .In contextual dezbaterilor despre destinul cartii si, deci, si al lecturii, ce anima de o maniera deseori scandaloasa spatiul cultural mediatic din ultimele decenii, figura fantomatica a lui Don Quijote se constituie intr-u..
  Fara TVA: 5,88 Lei 5,88 Lei 7,35 Lei
 • Despre Eminescu si ce am invatat descoperindu-l
   Volumul „Despre Eminescu si ce am invatat descoperindu-l“ se adreseaza tinerilor in dorinta de a le oferi o imagine echilibrata a lui Eminescu, prezentandu-le opera sa politica intr-un limbaj accesibil. Lucrarea incepe cu prezentarea cadrului socio-politic din cea de-a doua jumatate a secolului al ..
  Fara TVA: 13,87 Lei 13,87 Lei 19,27 Lei
 • Dictionarul critic al poeziei iesene contemporane
  „Nu numai pentru majoritatea cartografilor poeziei contemporane, ci si pentru topografii de ocazie, Harta liricii iesene apare, din pacate, ca un soi de colonie cu pretentii sau ca un Hinterland marcat de melancolii si nostalgii perene, reprezentabil, la rigoare, abia prin 5-6 nume: Mihai Ursachi, C..
  Fara TVA: 38,49 Lei 38,49 Lei 45,28 Lei
 • Dimineata poetilor
  „Dimineata poetilor este cartea scaparatoare si profunda a criticului de astazi cu cea mai vie vocatie de constructor si in cel mai inalt grad devotat destinului major al literaturii romane. Este o carte de petrecere si de interpretare, deopotriva, riguros aplicata si pasionat programatica.“ - Lucia..
  Fara TVA: 44,22 Lei 44,22 Lei 66,00 Lei
 • Din infern, cu dragoste
  E ca si cum ai intors cateva pagini din cartea fiintei. E ca si cand ai lasat in urma ta ceva crucial, de rascruce, care se impune sa fie valorificat, scos la suprafata firii, prospectat, descris, contemplat intr-o liniste de dincolo de lume, de dincolo de bine si rau, cand toate lucrurile se intrev..
  Fara TVA: 47,04 Lei 47,04 Lei 58,80 Lei
 • Dincolo de cuvinte - polifonia inaudibila a Scrisorii pierdute
  Lucrarea se compune din doua sectiuni principale. Primele unsprezece capitole sunt consacrate definirii conceptelor si instrumentelor de lucru ce vor fi folosite ulterior in analiza propriu-zisa a Scrisorii pierdute. Sunt abordate aspecte legate de descrierea personajelor si a locului de desfasurare..
  Fara TVA: 19,44 Lei 19,44 Lei 27,00 Lei
 • Doi intr-o carte (fara a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu si Mircea Nedelciu
  Seria de autor dedicata scriitorului Gheorghe Craciun reuneste atit lucrari de proza, eseistica, publicistica, teorie si critica literara deja consacrate, cit si volume inedite, ramase in manuscris in arhiva sa. Seria este deschisa de romanul de debut, Acte originale/Copii legalizate (variatiuni pe ..
  Fara TVA: 23,07 Lei 23,07 Lei 32,95 Lei
 • Dostoievski - Tragedia subteranei. Dostoievski si Tolstoi - Poveste cu doi necunoscuti
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Intr-o cultura temeinic articulata, ideile au ecouri. Antinomia lui Turgheniev a fost stralucit confirmata de arta urmaatoarelor decenii, intr-o polarizare tipologica esentiala, confirmata anume de neiertatorul sau oponent. Idiotul Miskin, Makar Iv..
  Fara TVA: 33,60 Lei 33,60 Lei 42,00 Lei
 • Draga, draga Ducesa!.... Viata secreta a lui William Shakespeare sau un alt sfarsit pentru Hamlet
  Si totusi Shakespeare ramane marele, stralucitorul, incomparabilul Astru.Am flecarit inainte de a ma culca cu cateva articole fara nicio importanta, am ratacit putin printre rinocerii lui lonescu dar marele Will este, inainte de-a stinge lumina, cea mai buna companie, doamnelor si domnilor! NUME CAR..
  Fara TVA: 16,38 Lei 16,38 Lei 19,27 Lei
 • Du theatre medieval au theatre clasique francais
  Din Cuprins:Le theatre et la liturgie : „le spectacle de Dieu“;Re-naissance ou re-invention ? Le theatre et la ville;Hic incipit passio Domini...;La Renaissance a la recherche d'un nouveau theatre;Theatre et societe au XVIIe siecle. NUME CARTE: Du theatre medieval au theatre clasique francaisISBN: 9..
  Fara TVA: 27,84 Lei 27,84 Lei 32,75 Lei