Carti de Biografii & Memorii

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • 'What Do You Care What Other People Think?'. Further Adventures of a Curious Character
  Richard Feynman - Nobel Laureate, teacher, icon and genius - possessed an unquenchable thirst for adventure and an unparalleled gift for telling the extraordinary stories of his life.In this collection of short pieces and reminiscences he describes everything from his love of beauty to college prank..
  Fara TVA: 68,00 Lei 68,00 Lei 68,00 Lei
 • 10 zile la beijing. Jurnal de calatorie al unei vedete tv
  Priviti-ne: o mama si un fiu.Doua generatii diferite. Mama s-a nascut si si-a trait copilaria, adolescenta si o farama din tinerete intr-o societate socialista multilateral dezvoltata. Adicatelea, a trait cu un picior in… comunism. Feciorul i s-a nascut intr-o tara libera. Cu un picior in capitalism..
  Fara TVA: 10,93 Lei 10,93 Lei 19,17 Lei
 • 100 de fete ale inovatiei
  „Volumul propune o perspectiva noua asupra ecosistemului inovativ romanesc. Cliseul persistent al cercetatorului/ inventatorului/ inovatorului – geniu captiv in singuratatea haotica a laboratorului este substituit cu profilul conectat al celui care isi hraneste forta mintii din si prin retea. Aliant..
  Fara TVA: 37,49 Lei 37,49 Lei 49,99 Lei
 • 100 Prozatori si eseisti
  Geo Vasile ne propune o selectie riguroasa de 100 de prozatori si eseisti alesi din intreaga istorie a literaturii. Elementul inedit, provocator si inevitabil in acest context este selectarea si plasarea, evident, justificata, a unor redutabili prozatori si eseisti romani in contextul generos si sel..
  Fara TVA: 33,55 Lei 33,55 Lei 47,25 Lei
 • 100% Necenzurat - I love One Direction - Jurnal
  Intalneste-i acum pe Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles si pe Louis Tomlinson cu ajutorul Jurnalului 100% Necenzurat - I love One Direction. Acesta contine biografiile celor cinci, curiozitati, hobby-uri si ofera detalii despre evolutia lor muzicala. In plus, pe langa spatiul dedicat ..
  Fara TVA: 20,93 Lei 20,93 Lei 29,90 Lei
 • 12 creatoare care au schimbat istoria
  De la Coco Chanel la Miuccia Prada, cu opriri spectaculoase in biografiile unor nume iconice in istoria haute couture, ca Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet sau Rose Bertin.Somptuozitate si eleganta lejera, tragedii personale si idile cu iz de carte postala, sampanie, parfumuri fine si rochii desprins..
  Fara TVA: 32,30 Lei 32,30 Lei 46,14 Lei
 • 12 creatoare care au schimbat istoria
  Jurnalist reputat al revistei ELLE, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebritati si de modul lor de a se integra, memorabil si distinct, in cotidian.A lucrat pentru Printesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean si multi altii. D..
  Fara TVA: 33,68 Lei 33,68 Lei 46,14 Lei
 • 12 creatori care au schimbat istoria
  Lagerfeld, imparatul stilului, Kaizerul barocului, monstrul sacru al creatorilor de moda, un monument in toata puterea cuvantului.Mereu extravagantul John, teribilist de Carnaby Street iesit din tipare, latin lover rebel, scandalos, emotionant, creatorul defilarilor spectaculoase si al campaniilor p..
  Fara TVA: 33,68 Lei 33,68 Lei 46,14 Lei
 • 13 Hours: The Explosive Inside Story of How Six Men Fought off the Benghazi Terror Attack
  13 Hours is the true account of the events of 11 September 2012, when terrorists attacked a US State Compound and a nearby CIA station in Libya, one of the most dangerous corners of the globe. On that fateful day, a team of six American security operators stationed in Benghazi fought to repel mounti..
  Fara TVA: 26,99 Lei 26,99 Lei 57,00 Lei
 • 185 days in Iraq. Battlefield Journal
  Versiunea in limba engleza a jurnalului de front tinut de generalul Visarion Neagoe in perioada iunie-decembrie 2007, in timp ce se afla in teatrul de operatii irakian. NUME CARTE: 185 days in Iraq. Battlefield JournalISBN: 9789733208273PRET EDITURA: 29.74AUTOR(i): Visarion NeagoeEDITURA: Editura M..
  Fara TVA: 29,74 Lei 29,74 Lei 29,74 Lei
 • 41: A Portrait of My Father
  Forty-three men have served as President of the United States. Countless books have been written about them. But never before has a President told the story of his father, another President, through his own eyes and in his own words. A unique and intimate biography, the book covers the entire scope ..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 66,47 Lei
 • 444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara
  Aceasta carte aniversara condenseaza viata si opera lui Neagu Djuvara in 444 de fragmente memorabile extrase din scrierile si spusele autorului. Fragmentele cuprind momentele-cheie ale biografiei istoricului, precum si ideile, opiniile, obsesiile sale privind trecutul, actualitatea, lucrurile cu ade..
  Fara TVA: 34,30 Lei 34,30 Lei 49,00 Lei
 • 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile
  De la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze MozartDe la Franz Kafka pentru Felice BauerDe la Francis Scott Fitzgerald pentru Zelda FitzgeraldDe la Napoleon Bonaparte catre JoséphineDe la Frida Kahlo pentru Diego Rivera Pe scena iubirii li se alatura si alte celebritati: Voltaire, Marcel Proust, O..
  Fara TVA: 20,29 Lei 20,29 Lei 34,99 Lei
 • 80 de ani in jurul lumii povestiti de Lia Ioana Ciplea
  Vlastar al unei familii de origine germana, venita in Romania odata cu cel care avea sa devina Regele Carol I, profesorul universitar american Stephen Fischer‑Galati, nascut in Bucuresti si indragostit de orasul natal, a cunoscut destinul comun intelectualilor din clasa lui sociala. Necrutatoarea is..
  Fara TVA: 16,65 Lei 16,65 Lei 23,12 Lei
 • A afla si a intelege
  „Vreme de multi ani am fost o masina de citit carti. Sapte ani de cronica saptamanala la Romania literara au insemnat sute de carti citite, apartinand unor scriitori mai buni sau mai putini buni. Autorii despre care scriu in volumul de fata sunt cei pe care ii pretuiesc cel mai mult. Cartile lor m-a..
  Fara TVA: 7,35 Lei 7,35 Lei 10,50 Lei
 • A citi, a reciti: catre o poetica a (re)lecturii
  „In «Epilogul» cartii sale A citi, a reciti: Catre o poetica a (re)lecturii (intitulata, in versiunea sa originala, Rereading), Matei Calinescu spune ca a ajuns la ideea de a o scrie atunci cand a recitit anumite texte pentru a le descoperi secretul. Prin nenumarate reflectii extraordinar de intelig..
  Fara TVA: 69,00 Lei 69,00 Lei 69,00 Lei
 • A doua carte de la Vama Veche
  Eugen Istodor: Care-s tabieturile ultimei veri petrecute acolo?Cristian Pepino: Cele impuse de mandra mea: pe la 7, baie in mare contra mahmurelii. Intre 10 si 1, citit, scris sau desenat in curte, la umbra. Pe la 1 gatit pranz, in general cartofi prajiti cu ochiuri. Plaja si baie in mare dupa-amiaz..
  Fara TVA: 17,25 Lei 17,25 Lei 25,00 Lei
 • A fost martor ocular
   „22 Decembrie 1989 O zi de istorie. Timpul ne indeparteaza tot mai mult de acele clipe. Vorbim tot mai rar despre momentul de trecere a hotarului spre libertate, despre tributul de sange, de vise si de sperante. In sufletul multora dintre noi ele reverbereaza inca puternic. 22 Decembrie 1989 O zi d..
  Fara TVA: 10,79 Lei 10,79 Lei 15,41 Lei
 • A Jane Austen Christmas
  Filled with the remarkable wit and insight of one of the world's most cherished authors, "A Jane Austen Christmas" gives readers insight into Austen's life through little-known stories about how she and her family celebrated the treasured holiday season. Carlo DeVito provides an intimate portrait of..
  Fara TVA: 54,99 Lei 54,99 Lei 77,00 Lei
 • A la recherche du roman moderne
   Prima parte a volumului A la recherche du roman moderne, intitulata La decouverte d'un roman nouveau, studiaza ecoul operei proustiene in literatura romana interbelica. Analiza se desfasoara in citeva directii prioritare: prezentarea conceptiei criticului sau scriitorului care s-a pronuntat asupra ..
  Fara TVA: 19,26 Lei 19,26 Lei 24,08 Lei
 • A Moveable Feast
  Published posthumously in 1964, A Moveable Feast remains one of Ernest Hemingway's most beloved works. Since Hemingway's personal papers were released in 1979, scholars have examined and debated the changes made to the text before publication. Now this new special restored edition presents the origi..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 48,00 Lei
 • A Poetics of The Fragment
  Editie bilingva.Despre o poetica a fragmentului s-a scris, cel mai adesea, fie fragmentar, fie restrans (la o anumita epoca, o ideologie, dintr-o anume perspectiva). Tentativele de definire si sistematizare par a fi fost mereu sub vraja lacunarului, ca si cum magia fragmentului ar fi contaminat subv..
  Fara TVA: 28,51 Lei 28,51 Lei 35,64 Lei
 • A treia viata
  Fiica a unei familii de intelectuali evrei din Sighet, Hédi Fried a fost deportata la Auschwitz impreuna cu intreaga familie, in perioada ocupatiei maghiare a Ardealului de nord. A supravietuit, impreuna cu sora sa, si a ales sa traiasca in Suedia. Istoria deportarii ei si cea a inserarii dificile i..
  Fara TVA: 13,49 Lei 13,49 Lei 19,27 Lei
 • A work in progress
  In this intimate memoir of life beyond the camera, Connor Franta shares the lessons he has learned on his journey from small-town boy to Internet sensation-so far. Here, Connor offers a look at his Midwestern upbringing as one of four children in the home and one of five in the classroom; his strugg..
  Fara TVA: 47,99 Lei 47,99 Lei 70,00 Lei
 • Acasa – in exil
  Un volum-panorama, o radiografie a conditiei scriitorului in Romania secolului al XXI-lea, marcat de globalizare, decadenta si cultul confortului. Un volum despre care s-au pronuntat, citindu-l in manuscris, cativa carturari, intre care Gabriel Andreescu si Theodor Codreanu.„Am cautat timp sa citesc..
  Fara TVA: 31,31 Lei 31,31 Lei 44,10 Lei
 • Acedia. Jurnal de vise
  In Acedia, Corin Braga continua neobisnuitul sau proiect (auto) fictional inceput in 1999 cu Oniria. Juxtapunand eseul cu proza si fictiunea cu amintirea, Acedia reflecta cautarea unei treceri dincolo. Visul real sau programat, nocturn sau trait cu ochii deschisi, printre fiinte apropiate sau imagin..
  Fara TVA: 20,20 Lei 20,20 Lei 28,85 Lei
 • Acei feciori minunati - Boxerii anilor 1958-1970
   Cu subtitlul, Boxerii anilor 1958 - 1970  este o carte scrisa cu drag despre o frumoasa suferinta purtata cu demnitate, sensibilitate si cu o enorma dorinta de recunoastere a caracterului deosebit pe care il au eroii ei. Toate aceste trasaturi le revendica si le merita, pe buna dreptate, majoritate..
  Fara TVA: 23,12 Lei 23,12 Lei 28,90 Lei
 • Acorduri si dezacorduri critice
   Cuprinzand cele mai sclipitoare intampinari critice la aparitiile reprezentative din literatura romana a ultimilor 2-3 ani, volumul Acorduri si dezacorduri critice aduce noi dovezi asupra inzestrarii literare si acuratetii privirii autorului. Indispensabil celor care vor sa stie cum stau lucrurile ..
  Fara TVA: 26,98 Lei 26,98 Lei 33,72 Lei
 • Adevarul de necombatut
  Filosof, om de lume, luptator, puscarias – Mike Tyson a sfidat stereotipurile, expectantele si intelepciunea conventionala de-a lungul celor trei decenii in care s-a pozitionat in vizorul vietii publice. Un pusti umilit ce a copilarit in cele mai dure cartiere din Brooklyn si a ajuns unul dintre cei..
  Fara TVA: 40,92 Lei 40,92 Lei 56,84 Lei
 • Adolf Hitler
  ,, Probabil ca doar Hristos se poate mandri cu un numar mai mare de biografii decat Hitler. Insa Adolf Hitler are un avantaj incontestabil : arhive cu amintiri si documente pe care birocratia celui de al Treilea Reich le-a adunat, iar Aliatii le-au pus la loc sigur, una dintre putinele mosteniri in ..
  Fara TVA: 16,45 Lei 16,45 Lei 29,90 Lei
 • Adolf Hitler: Evolution of a Dictator
  A bloody dictator, failed artist, passionate lover and instigator of the most extreme genocide in history, Adolf Hitler stamped the 20th century with force and brutality, creating a totalitarian regime of tremendous cruelty. This book recounts the history of him and the Third Reich, retracing his po..
  Fara TVA: 65,99 Lei 65,99 Lei 108,00 Lei
 • Aforisme
  Exista o zona in care viata, personalitatea si opera unui mare autor se intrepatrund, luminandu-se reciproc: e genul insemnarilor nedestinate, in fond, publicului. Dar publicul este adesea mai fascinat de aceasta opera secunda decat de opera insasi. Iata zona in care se deplaseaza volumul de fata. P..
  Fara TVA: 14,83 Lei 14,83 Lei 21,19 Lei
 • Agonie si extaz. 2 vol. (Top 10+)
  Agonie si extaz a dat in 1965 titlul unei ecranizari celebre, in regia lui Carol Reed, cu Charlton Heston si Rex Harrison in rolurile principale. Romanul Agonie si extaz isi brodeaza povestea pe marginea vietii unui personaj celebru al artei europene: Michelangelo Buonarroti. Ca sa duca la bun sfirs..
  Fara TVA: 32,40 Lei 32,40 Lei 46,95 Lei
 • Agrafa rosie
  „Pe cand locuiam in Montreal, ma tot intrebam cum mi-as putea cumpara o casa. Dar cu ce? Tot ce aveam mai de soi era o agrafa rosie de birou. Si-atunci mi-a venit o idee trasnet: pe agrafa asta imi voi lua o casa! Am dat la schimb agrafa rosie pe un stilou, o camioneta pe un contract de inregistrare..
  Fara TVA: 20,23 Lei 20,23 Lei 26,97 Lei
 • Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!
  Acest volum, aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, face parte din colectia  a editurii .Pentru multi romani, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rand la „Europa Libera“ sau „Vocea Americii“. Plecat in 1948 din Romania comunis..
  Fara TVA: 20,20 Lei 20,20 Lei 28,85 Lei
 • Al doilea Eu
  Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .„Al doilea Eu“ - acel Eu intim care se reflecta in paginile de confesiuni, memorii si jurnale ale unor scriitoare, spirite academice si figuri marcante ale societatii romanesti interbelice si contemporane: Maruca Cantacuzino-Enescu, Nina Cassian, Ga..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,92 Lei
 • Al Pacino. In dialog cu Lawrence Grobel
  Pana la 39 de ani, Al Pacino a refuzat sa stea de vorba cu presa. Il speria gandul ca orice confesiune duce la confundarea omului cu actorul. Apoi a citit in Playboy un interviu pe care Grobel i-l luase lui Marlon Brando si s-a aratat dispus sa acorde, in sfarsit, unul. Cu conditia ca intervievatoru..
  Fara TVA: 27,05 Lei 27,05 Lei 37,57 Lei
 • Alan Turing. The Enigma: The Book That Inspired the Film, the Imitation Game
  This is the official book that inspired the film The Imitation Game, which stars Benedict Cumberbatch and Keira Knightley, and which has received eight Oscar nominations, including: Best film; Best Actor in a Leading Role; Best Supporting Actress; Best Adapted Screenplay; and Alan Turing was the mat..
  Fara TVA: 28,99 Lei 28,99 Lei 58,99 Lei
 • Album Roman Tolici
  Cartea este un periplu prin activitatea artistului, de la inceputurile carierei sale si pana in prezent, si contine un eseu amplu semnat de catre scriitorul si eseistul francez Pascal Bruckner, care ofera o interpretare in viziunea proprie a operei pictorului Roman Tolici.De asemenea, sunt incluse f..
  Fara TVA: 101,40 Lei 101,40 Lei 169,00 Lei
 • Albumul rusesc. Povestea unei familii aristocratice
  Michael Ignatieff ne poarta inapoi in timp de-a lungul a cinci generatii ale unei familii ruse, pana in 1815. Dupa ce a citit jurnale ale rudelor sale, a privit indelung fotografii dintr-un vechi album si a ascultat povesti transmise din tata in fiu, el ajunge sa descifreze semnificatia pe care o au..
  Fara TVA: 16,82 Lei 16,82 Lei 24,03 Lei
 • Aleksander Wat. Secolul meu. Confesiunile unui intelectual european
  „Un poet polonez isi povestea viata altui poet polonez, mai tanar cu o generatie... Aveam sentimentul ca se naste o inregistrare cu dubla semnificatie: oferea informatii despre comportamentul intelectualilor din secolul XX, paralizati si pietrificati de imaginea comunismului, care era pentru ei ca u..
  Fara TVA: 53,27 Lei 53,27 Lei 76,10 Lei
 • Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala (antologie)
  Sumar:Cornel Nistea - Lumina si aer pentru cactusi;Gheorghe Schwartz - Caria;Bedros Horasangian - Veronica;Olimpiu Nusfelean - Ochii lui Gabriel;Adrian Ionita - Astenie;Remus Valeriu Giorgioni - Fauna de apartament sau Despre cum a scapat autorul din ghearele cartii;Liviu Antonesei - Raport despre d..
  Fara TVA: 25,20 Lei 25,20 Lei 36,00 Lei
 • Alexandru Arsinel de la Dolhasca... pe Calea Victoriei
  „ Actorii ne daruiesc generos ganduri despre viata pe care si ei o traiesc ca orice oameni, cu necazuri si bucurii. Alexandru Arsinel  fiind definit in timp de Marele Public drept o valoare artistica nationala  se destainuie acum, cu privire la drumul parcurs din satul de bastina Dolhasca pana pe Ca..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 30,00 Lei
 • Alexandru Arsinel de la Dolhasca... pe Calea Victoriei
   Actorii ne daruiesc generos ganduri despre viata pe care si ei o traiesc ca orice oameni, cu necazuri si bucurii. Alexandru Arsinel  fiind definit in timp de Marele Public drept o valoare artistica nationala  se destainuie acum, cu privire la drumul parcurs din satul de bastina Dolhasca pana pe Cal..
  Fara TVA: 16,80 Lei 16,80 Lei 30,00 Lei
 • Alexandru Arsinel. Si a fost mana lui Dumnezeu...
  „Cazul Arsinel“ a facut multe valuri in presa romaneasca din toamna lui 2013. Dar cum au stat lucrurile cu adevarat puteti afla numai din cartea-marturie scrisa de Oana Georgescu. Va vor spune cum au stat de fapt lucrurile chiar medicii care i-au salvat viata. Dar veti afla din aceasta carte si de c..
  Fara TVA: 19,54 Lei 19,54 Lei 34,90 Lei
 • Alexandru Jula, ultimul romantic
  Alexandru Jula este el insusi un model despre cum trebuie sa fii, sa existi, sa iubesti oamenii si muzica si sa te daruiesti neconditionat lor. Alexandru Jula este o „lectie“ de morala, de profesionalism, de vointa si altruism pentru noi toti. Alexandru Jula este cea mai frumoasa „poveste de viata“...
  Fara TVA: 26,40 Lei 26,40 Lei 30,00 Lei
 • All, biografia unui succes
  Proiectul acestei carti ma framanta de mai multi ani. In ultimul timp am tot cautat motivatii pentru care o asemenea carte merita sa fie scrisa. Iata ce am gasit. In primul rand, chiar daca printr-o fereastra foarte ingusta, ea este o marturie a ultimilor 20 de ani. Contine o farama din istoria aces..
  Fara TVA: 11,94 Lei 11,94 Lei 19,90 Lei
 • Alti postmoderni: Florian, Reichmann, Ratiu, Petreu, Pecican, Bodiu & 12 poeti sasi si svabi
  Dupa 7 postmoderni: Nedelciu, Craciun, Muller, Petculescu, Gogea, Danilov, Ghiu (2010), Ion Bogdan Lefter propune alte 7 studii ample despre 18 colegi ai sai de generatie: Mircea Florian, Sebastian Reichmann, apoi poetii germani din Romania, sasi si svabi, Anemone Latzina, Franz Hodjak, Rolf Frieder..
  Fara TVA: 17,50 Lei 17,50 Lei 25,00 Lei