Carti de Critica & Istoria artei

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • ...isme - Sa intelegem arta
  Cartea aceasta este un ghid usor de utilizat care prezinta o ampla serie de curente si tendinte in arta. De la „...ismele“ Renasterii (clasicism, umanism etc.), la „ismele“ mai moderne,cum ar fi minimalismul si futurismul, aceasta este introducerea ideala in toate miscarile care au modelat istoria a..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,99 Lei
 • ...isme - Sa intelegem stilurile arhitecturale
  Urmand aceeasi linie ca si predecesoarea sa de succes ...isme - Sa intelegem arta, cartea de fata este un ghid indispensabil pentru orice iubitor al cladirilor frumoase caruia ii lipseste o educatie academica in domeniul istoriei arhitecturii. Avand la indemana aceasta unealta practica, oricine poat..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,99 Lei
 • A esuat modernismul?
  Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate.In 1984, cartea lui Suzi Gablik, A esuat modernismul?, a fost una dintre primele carti care se confr..
  Fara TVA: 13,68 Lei 13,68 Lei 19,27 Lei
 • A patra dimensiune. Editia a II-a
  Cartea semnata de Marin Gherasim vizeaza domeniul artelor plastice, fiind practic o panorama a ultimelor trei decenii de arta romaneasca. Prin pertinenta si subtilitatea distinctiilor operate, cartea il impune pe prestigiosul pictor ca un nume de referinta si in domeniul teoretizarii artelor plastic..
  Fara TVA: 11,52 Lei 11,52 Lei 16,00 Lei
 • Acuarela de arhitectura
  Un Portret In Acuarela Al Romaniei. Am cercetat cu pasiune o parte insemnata a patrimoniului construit din toata tara si am cules de pretutindeni imaginile cele mai valoroase si interesante de orase, strazi, piete, monumente, cladiri, biserici si case. Studiile efectuate timp de sase ani de studenti..
  Fara TVA: 32,40 Lei 32,40 Lei 45,00 Lei
 • Angoase ale privirii
  Un periplu documentat prin lumea artelor plastice contemporane, un model de analiza a fenomenului plastic actual, extrem de viu si incitant, provocator, in ciuda multiplelor probleme ridicate de tranzitia autohtona. NUME CARTE: Angoase ale priviriiISBN: 9738697069PRET EDITURA: 15.75AUTOR(i): Luiza B..
  Fara TVA: 12,60 Lei 12,60 Lei 15,75 Lei
 • Ars Sacra
  "Ars Sacra is an unique tribute to 2000 years of Christian art, architecture and spirituality. This glorious tome takes the reader on a tour through seventeen centuries of sacral art, architecture, and culture, from the late antiquity to the middle ages, renaissance, baroque, art nouveau to works by..
  Fara TVA: 313,99 Lei 313,99 Lei 476,00 Lei
 • Arta de traditie bizantina in Romania (versiunea limba engleza)
  Asa cum foarte bine aprecia istoricul Nicolae Iorga, Imperiul Bizantin a supravietuit momentului 1453. Rezultatul a fost continuarea raspandirii artei de sorginte bizantina si supravietuirea ei in tarile din Balcani si din Estul Europei. Albumul ne prezinta principalele directii in care aceasta rasp..
  Fara TVA: 43,35 Lei 43,35 Lei 48,17 Lei
 • Arta in istoria umanitatii
  Arta in istoria umanitatii sau, altfel spus, o istorie a artei universale, sintetica, dar totodata exhaustiva, descrie nasterea si evolutia experientelor figurative si arhitectonice din intreaga lume si din toate timpurile. Este un mozaic de mari dimensiuni pe care cititorul il poate descoperi intr-..
  Fara TVA: 95,99 Lei 95,99 Lei 159,99 Lei
 • Arta si noile tehnologii
  Aceasta lucrare, bogat ilustrata (mai mult de 130 de reproduceri) ofera utilizatorilor - prin intermediul analizei unor notiuni, al fiselor de autori, al descrierilor de opere - informatii si repere necesare intelegerii artei contemporane. Scopul sau este multiplu. Pune in evidenta istoria artei vid..
  Fara TVA: 39,00 Lei 39,00 Lei 39,00 Lei
 • Arta si perceptia vizuala: o psihologie a vazului creator
  Aceasta carte face parte din  a editurii .Una dintre lucrarile clasice ale domeniului, cartea lui a inaugurat aplicarea sistematica a principiilor gestaltiste la studiul operelor de arta, continuind si dezvoltind aplicatiile sporadice ale lui Kohler, Koffka sau Ehrenfels si largind considerabil sfe..
  Fara TVA: 31,47 Lei 31,47 Lei 44,95 Lei
 • Camera obscura. Vis, imaginatie si banda desenata
  Acest volum este o invitatie la calatorie. Dincolo de copertele sale, se intrevede un continent de semne, lumini si culori. Prin puterea ei de a da trup inchipuirilor noastre si de a uni cuvantul si imaginea in cadrele ei narative, banda desenata este expresia rafinata si unica a sensibilitatii mode..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,92 Lei
 • Cateheza despre Biserica
  Pietrele de poticnire, în raport cu Biserica, ramân astazi ca si în alte perioade de timp defectele, lipsurile, pacatele pe care în fiecare zi le comitem. Nu trebuie uitat totusi, scrie Henri de Lubac în "Meditatii asupra Bisericii", ca pentru evrei era un scandal slabiciunea naturii umane a lui Hri..
  Fara TVA: 5,76 Lei 5,76 Lei 8,00 Lei
 • Cateheza despre casatorie - pentru logodnici si soti
     NUME CARTE: Cateheza despre casatorie - pentru logodnici si sotiISBN: 973791922XPRET EDITURA: 13.39AUTOR(i): Antonio Maria SicariEDITURA: Galaxia GutenbergCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2004DATA PUBLICARE: 2004FORMAT: 130x200NUMAR PAGINI: 156..
  Fara TVA: 9,64 Lei 9,64 Lei 13,39 Lei
 • Despre arta, nebunie si misticism. Corpus Christi
  Cartea de fata isi doreste sa fie un proiect de interferenta a genurilor. Sa melanjeze, pe tema, tot ce se poate melanja. Fiecare dintre noi a ravnit, candva, sa fie omul complet al unei culturi. De aici porneste si gandul meu.Urasc citatele. Nu fac apel la ele decat atunci cand e absolut necesar. U..
  Fara TVA: 10,80 Lei 10,80 Lei 15,00 Lei
 • Discursuri
  Dintre marii dascăli ai Blajului, Augustin Bunea a avut în postumitate cel mai vitreg destin. Apreciat de N. Iorga ca istoric erudit şi informat al Transilvaniei, elogiat de mari personalităţi ale vremii pentru talentul său oratoric, opera sa nu a cunoscut nici o reeditare de mai bine de un secol de..
  Fara TVA: 13,87 Lei 13,87 Lei 19,27 Lei
 • Dumnezeu si raul
  Despre rau ne putem pune întrebarea ce este el. Dar cu cât cautam sa-i cuprindem misterul, cu atât acesta nu se lasa cuprins într-o definitie. Simtim ca este ca o rana în existenta, iar energia care o produce nu va putea fi decât intensa si violenta, o cutremuratoare dezlantuire a libertatii pusa în..
  Fara TVA: 5,04 Lei 5,04 Lei 7,00 Lei
 • Estetica lui Vladimir Soloviov
  „Ce obosit sunt de lucrurile frumoase pe care le-am vazut!” suspina eroul filmului Nostalgia al lui Andrei Tarkovski. Într-adevar, lumea este plina de frumusete, dar fiecare frumusete este particulara si risipita, si lasa omul obosit si nemultumit. Spre sfârsitul secolului trecut, Soloviov traia exp..
  Fara TVA: 13,87 Lei 13,87 Lei 19,27 Lei
 • Euharistia face Biserica
  Misterul Euharistiei ne permite sa vedem mai bine ca Biserica nu este pur si simplu o realitate umana si nici o realitate doar supranaturala. Biserica nu se explica numai prin vointa umana si circumstantele istorice. Ea se leaga de un eveniment care transcende absolut orice ordine naturala istorica ..
  Fara TVA: 11,10 Lei 11,10 Lei 15,41 Lei
 • Experimentalism Si Antropocentrism In Proza Postmoderna Romaneasca
  „Izvorata dintr-o dorinta de revizuire a literaturii contemporane, dorinta aliniata la nelinistile axiologice ale perioadei postdecembriste, cartea isi exprima convingerea ca asimilarea postmodernismului in literatura contemporana este conditionata de fenomenul experimentalismului. Desfasurarea anal..
  Fara TVA: 13,87 Lei 13,87 Lei 19,27 Lei
 • Fenomenul englez (II)
   Fenomenul englez este socotit de critica de specialitate cartea cea mai reprezentativa a profesorului Dragos Protopopescu si una dintre cele mai importante lucrari de exegeza romaneasca in domeniul literaturii straine.Continuand seria inceputa in 1925 prin Pagini engleze, cartea de fata (al carei p..
  Fara TVA: 8,70 Lei 8,70 Lei 12,08 Lei
 • Generatia '80 in artele vizuale
  Arta generatiei 80 se poate define prin ceea ce numim work in progress, iar cercetarea de fata impartaseste aceasta conditie si aprecierile pe care le fac au valoarea unei etape de lucru concluziile vor fi la indemana altora, mai tarziu. NUME CARTE: Generatia '80 in artele vizualeISBN: 9789734705634..
  Fara TVA: 46,80 Lei 46,80 Lei 65,00 Lei
 • In mijlocul multimilor
  Când recitim aceste scrisori şi conferinţe adresate în cea mai mare parte Frăţiorilor lui Isus în primii ani de existenţă a Fraternităţii, nu ne-am putea întreba, oare, pe bună dreptate, mai ales într-o epocă în care modalităţile de expresie privitoare la viaţa omului, chiar în cele ale spiritului, ..
  Fara TVA: 24,28 Lei 24,28 Lei 33,72 Lei
 • Invitatie la un regal Eminescu
  În vasta împaratie a cugetarii si artei poetice, printre cei inspirati, Eminescu apare si se manifesta tot timpul ca un Apollo printre zei... Personalitate integra, minte clarvazatoare si suflet pasionat, Eminescu duce tot timpul o lupta strânsa si fara ragaz – cu putere de crez –, nazuind neîntreru..
  Fara TVA: 16,65 Lei 16,65 Lei 23,12 Lei
 • Istoria artei
  In lumea intreaga, cititorii de toate varstele si de toate tipurile au vazut in Prof. Gombrich un adevarat maestru care imbina cunoasterea si intelepciunea cu talentul unic de a-si exprima deschis dragostea profunda pentru operele de arta pe care le descrie. Istoria artei isi datoreaza popularitatea..
  Fara TVA: 100,47 Lei 100,47 Lei 143,53 Lei
 • Italian Renaissance
  The Italian Renaissance is among the most glamorousepochs of European art. Art historians as well as a widepublic are fascinated by three centuries of exceptionallyprolific artistic creation that produced works ofinternational fame such as Michelangelo's frescos in theSistine Chapel. The cityscapes ..
  Fara TVA: 43,99 Lei 43,99 Lei 72,00 Lei
 • Ius Ecclesiae - Bono Spirituali Hominum. Interferente canonice
  Salutam cu interes si admiratie atât structura, cât si continutul fiecarei parti din volumul de fata, care se constituie ca o colectie de documente utile, actuale si ajutatoare pentru cler si personalul angajat în structurile institutionale. Virgil BerceaEpiscop Eparhial de Oradea. NUME CARTE: Ius E..
  Fara TVA: 16,56 Lei 16,56 Lei 23,00 Lei
 • La 1700: ne-am intors acasa IV
  La acel Decembrie 1918, Unitii greco+catolici si-au adus o contributie mult prea mare, pentru a putea fi comparata, de catre niste demagogi revansarzi, cu nevrednicia reîntregirii din Decembrie 1918 Radu Miron Costin. NUME CARTE: La 1700: ne-am intors acasa IVISBN: 9789731410491PRET EDITURA: 6.74AUT..
  Fara TVA: 4,85 Lei 4,85 Lei 6,74 Lei
 • La Crucea - Treime Sfanta. Sacra Trintas
  Întreaga creatie lirica a lui Dan Bodea este un psalm al psalmilor, un imn închinat miezului credintei care, simbolic, este CRUCEA…Gheorghe IstrateRugaciunea-poezie a poetului Dan Bodea…este înaltata gonind din minte toate gândurile privitoare la cele materiale si încercând sa se ridice pe el – si p..
  Fara TVA: 10,40 Lei 10,40 Lei 14,45 Lei
 • Lenjerie
  Un volum de istorie a senzualitatii feminine, exprimata prin intermediul lenjeriei, incepand de la vechile domnite, pana la universul lenjeriei intime contemporane, toate ilustrate printr-o serie de fotografii exceptionale.Lenjerie este un volum de istorie a senzualitatii feminine, exprimata prin in..
  Fara TVA: 18,84 Lei 18,84 Lei 26,91 Lei
 • Lumea artelor
  De la primele manifestari artistice ale omului preistoric si pana la cele mai extravagante forme de exprimare vizuala din zilele noastre, aceasta carte instructiva si placuta ochiului prin splendida sa ilustratie descrie si analizeaza concis si pertinent evenimentele majore din istoria universala a ..
  Fara TVA: 20,23 Lei 20,23 Lei 33,72 Lei
 • Manuscris trilingv. Preliminarii la o editare
  Punctul de plecare al cartii de fata este un manuscris trilingv din secolul al XVII-lea, pastrat in Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti. In cadrul unui proiect care s-a intins pe durata a mai mult de doi ani, manuscrisul in discutie a fost studiat sub aspect istoric, filologic si iconografic. ..
  Fara TVA: 21,94 Lei 21,94 Lei 27,43 Lei
 • Marile teorii ale teatrului
   Aceasta carte face parte din colectia  a editurii .Din cuprins: Condamnarea platoniciana  Dramaturgia aristotelica  Aportul lui Horatiu  De la umanism la clasicism  Tragedia ideala  Teatrul Iluminismului  Goldoni, reformatorul comediei in Italia  Teatrul naturalist  Un teatru abstract  Un teatru sa..
  Fara TVA: 46,67 Lei 46,67 Lei 54,91 Lei
 • Masters of Art: Botticelli
  At the height of his fame, the Florentine painter and draughtsman Sandro Botticelli (1445-1510) was one of the most esteemed artists in Italy. His graceful pictures of the Madonna and Child, his altarpieces, and his life-size mythological paintings such as "Venus and Mars", were immensely popular in..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Ingres
  Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780-1867) was a French Neoclassical painter. Although he considered himself to be a painter of history in the tradition of Nicolas Poussin and Jacques-Louis David, by the end of his life it was Ingres' portraits, both painted and drawn, that were recognized as his gre..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Leonardo da Vinci
  Leonardo da Vinci (1452-1519) was an Italian Renaissance polymath: painter, sculptor, architect, musician, mathematician, engineer, inventor, anatomist, geologist, cartographer, botanist, and writer. His genius, perhaps more than that of any other figure, epitomized the Renaissance humanist ideal. L..
  Fara TVA: 32,99 Lei 32,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Michelangelo
  Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni (1475-1564), commonly known as Michelangelo, was an Italian sculptor, painter, architect, poet, and engineer of the High Renaissance who exerted an unparalleled influence on the development of Western art. Despite making few forays beyond the arts, his vers..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Piero della Francesca
  Piero della Francesca (1420-1492) was one of the great artists of the early Italian Renaissance. His paintings on religious subjects are marked by their simple serenity and clarity. He was also interested in geometry and mathematics and was known for his contributions in these fields. In this volume..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Titian
  With Invisible Worlds, the reader will discover landscapes of fascinating and unbelievable beauty; a new, invisible world within normal things is revealed thanks to microscope photography. Invisible Worlds shows crystal structures that could be found everywhere, in people and animals, plants or in l..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Van der Weyden
  Rogier van der Weyden (1400-1464) was an Early Flemish painter. His surviving works consist mainly of religious triptychs, altarpieces and commissioned single and diptych portraits. Although his life was generally uneventful, he was highly successful and internationally famous in his lifetime. In th..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Masters of Art: Watteau
  A French rococo artist whose charming and graceful paintings show his interest in theater and ballet, Antoine Watteau (1684-1721) is probably best known for his fetes galantes. These romantic and idealized scenes depict elaborately costumed ladies and gentlemen at play in fanciful outdoor settings. ..
  Fara TVA: 29,99 Lei 29,99 Lei 49,00 Lei
 • Modern Art
  Modern matters: A blow-by-blow account of groundbreaking modernismMost art historians agree that the modern art adventure first developed in the 1860s in Paris. A circle of painters, whom we now know as Impressionists, began painting pictures with rapid, loose brushwork. They turned to everyday stre..
  Fara TVA: 65,99 Lei 65,99 Lei 80,00 Lei
 • Muzeul imaginar
  Un artizan al cuvantului aduna intr-o carte cateva dintre capodoperele expuse in muzeelel europene - picturi, sculpturi indiene, chinezesti, japoneze si precolumbiene, arta bizantina, fresce romane etc. Prilej pentru cititor de a calatori de-a lungul mai multor secole, treversand spatii culturale un..
  Fara TVA: 23,99 Lei 23,99 Lei 39,99 Lei
 • O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie sa stii despre ultimii 150 de ani
  Fost director la Tate Gallery, Will Gompertz explica arta moderna pe intelesul tuturor. Istoria sa acopera curentele si marii artisti de la preimpresionism pana in prezent, fara sa recurga la jargonul istoricilor de arta, chiar si atunci cind in joc sint tehnicile utilizate sau subiectele abordate. ..
  Fara TVA: 33,57 Lei 33,57 Lei 47,95 Lei
 • Oglinda lumii. O noua istorie a artei
  Facand parte din categoria sintezelor de istorie a artei, Oglinda lumii, de Julian Bell, se diferentiaza de majoritatea lucrarilor anterioare prin faptul ca ofera, in spiritul erei globalizarii, si o perspectiva consistenta asupra unor spatii culturale altadata superficial cunoscute, sau chiar negli..
  Fara TVA: 92,40 Lei 92,40 Lei 115,50 Lei
 • Pictura - secrete si dezvaluiri
  Combinatia de linii si culori in forme care apartin picturii constituie un limbaj: trebuie sa-i examinam regulile si procedeele, asa cum sunt analizate rimele si cuvintele intr-un poem sau notele si ritmurile in muzica. Aceasta carte nu face parada de eruditie. Intentia ei este de a oferi cateva che..
  Fara TVA: 27,00 Lei 27,00 Lei 45,00 Lei
 • Poezii religioase
  Exista în creatia poetica a lui Adrian Popescu o staruitoare cautare a drumului spre credinta – marturisita autobiografic – si o „poezie a ecourilor biblice”, nu în sensul versificarii unor fragmente din Biblie, ci în recreerea lor cu semnificatii si emotii artistice. Arghezienele convorbiri din Psa..
  Fara TVA: 10,40 Lei 10,40 Lei 14,45 Lei
 • Povesti cu statui si fantani din Bucuresti
  Povestile cu statui si fantani din Bucuresti aduc noi detalii inedite despre podoabele, pierdute sau inca pastrate, ale orasului, scrise cu aceeasi acuratete si in acelasi stil fermecator si captivant, care ne-au incantat in precedentele volume ale seriei.Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la..
  Fara TVA: 20,12 Lei 20,12 Lei 27,94 Lei