Carti de Critica & Istoria artei

Sortare dupa:
Produse pe pagina:
Vizualizare ca: Lista Grid
 • Acuarela de arhitectura
  Un Portret In Acuarela Al Romaniei. Am cercetat cu pasiune o parte insemnata a patrimoniului construit din toata tara si am cules de pretutindeni imaginile cele mai valoroase si interesante de orase, strazi, piete, monumente, cladiri, biserici si case. Studiile efectuate timp de sase ani de studenti..
  Fara TVA: 41,85 Lei 41,85 Lei 45,00 Lei
 • Angoase ale privirii
  Un periplu documentat prin lumea artelor plastice contemporane, un model de analiza a fenomenului plastic actual, extrem de viu si incitant, provocator, in ciuda multiplelor probleme ridicate de tranzitia autohtona. NUME CARTE: Angoase ale priviriiISBN: 9738697069PRET EDITURA: 15.75AUTOR(i): Luiza B..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,75 Lei
 • Arta si noile tehnologii
  Aceasta lucrare, bogat ilustrata (mai mult de 130 de reproduceri) ofera utilizatorilor - prin intermediul analizei unor notiuni, al fiselor de autori, al descrierilor de opere - informatii si repere necesare intelegerii artei contemporane. Scopul sau este multiplu. Pune in evidenta istoria artei vid..
  Fara TVA: 34,32 Lei 34,32 Lei 39,00 Lei
 • Camera obscura. Vis, imaginatie si banda desenata
  Acest volum este o invitatie la calatorie. Dincolo de copertele sale, se intrevede un continent de semne, lumini si culori. Prin puterea ei de a da trup inchipuirilor noastre si de a uni cuvantul si imaginea in cadrele ei narative, banda desenata este expresia rafinata si unica a sensibilitatii mode..
  Fara TVA: 21,81 Lei 21,81 Lei 26,92 Lei
 • Cateheza despre casatorie - pentru logodnici si soti
     NUME CARTE: Cateheza despre casatorie - pentru logodnici si sotiISBN: 973791922XPRET EDITURA: 13.39AUTOR(i): Antonio Maria SicariEDITURA: Galaxia GutenbergCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2004DATA PUBLICARE: 2004FORMAT: 130x200NUMAR PAGINI: 156..
  Fara TVA: 10,99 Lei 10,99 Lei 13,39 Lei
 • Discursuri
  Dintre marii dascăli ai Blajului, Augustin Bunea a avut în postumitate cel mai vitreg destin. Apreciat de N. Iorga ca istoric erudit şi informat al Transilvaniei, elogiat de mari personalităţi ale vremii pentru talentul său oratoric, opera sa nu a cunoscut nici o reeditare de mai bine de un secol de..
  Fara TVA: 17,34 Lei 17,34 Lei 19,27 Lei
 • Euharistia face Biserica
  Misterul Euharistiei ne permite sa vedem mai bine ca Biserica nu este pur si simplu o realitate umana si nici o realitate doar supranaturala. Biserica nu se explica numai prin vointa umana si circumstantele istorice. Ea se leaga de un eveniment care transcende absolut orice ordine naturala istorica ..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,41 Lei
 • Experimentalism Si Antropocentrism In Proza Postmoderna Romaneasca
  „Izvorata dintr-o dorinta de revizuire a literaturii contemporane, dorinta aliniata la nelinistile axiologice ale perioadei postdecembriste, cartea isi exprima convingerea ca asimilarea postmodernismului in literatura contemporana este conditionata de fenomenul experimentalismului. Desfasurarea anal..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 19,27 Lei
 • Generatia '80 in artele vizuale
  Arta generatiei 80 se poate define prin ceea ce numim work in progress, iar cercetarea de fata impartaseste aceasta conditie si aprecierile pe care le fac au valoarea unei etape de lucru concluziile vor fi la indemana altora, mai tarziu. NUME CARTE: Generatia '80 in artele vizualeISBN: 9789734705634..
  Fara TVA: 51,99 Lei 51,99 Lei 65,00 Lei
 • In mijlocul multimilor
  Când recitim aceste scrisori şi conferinţe adresate în cea mai mare parte Frăţiorilor lui Isus în primii ani de existenţă a Fraternităţii, nu ne-am putea întreba, oare, pe bună dreptate, mai ales într-o epocă în care modalităţile de expresie privitoare la viaţa omului, chiar în cele ale spiritului, ..
  Fara TVA: 30,35 Lei 30,35 Lei 33,72 Lei
 • Invitatie la un regal Eminescu
  În vasta împaratie a cugetarii si artei poetice, printre cei inspirati, Eminescu apare si se manifesta tot timpul ca un Apollo printre zei... Personalitate integra, minte clarvazatoare si suflet pasionat, Eminescu duce tot timpul o lupta strânsa si fara ragaz – cu putere de crez –, nazuind neîntreru..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 23,12 Lei
 • Ius Ecclesiae - Bono Spirituali Hominum. Interferente canonice
  Salutam cu interes si admiratie atât structura, cât si continutul fiecarei parti din volumul de fata, care se constituie ca o colectie de documente utile, actuale si ajutatoare pentru cler si personalul angajat în structurile institutionale. Virgil BerceaEpiscop Eparhial de Oradea. NUME CARTE: Ius E..
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 23,00 Lei
 • La Crucea - Treime Sfanta. Sacra Trintas
  Întreaga creatie lirica a lui Dan Bodea este un psalm al psalmilor, un imn închinat miezului credintei care, simbolic, este CRUCEA…Gheorghe IstrateRugaciunea-poezie a poetului Dan Bodea…este înaltata gonind din minte toate gândurile privitoare la cele materiale si încercând sa se ridice pe el – si p..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,45 Lei
 • Lacrimile tulipanului
  „Fiecare imagine/este o zi din viata:/una mai frumoasa ca alta/sau, poate,/mai mohorata,/dupa cum e timpul,/dupa cum e sufletul”.  NUME CARTE: Lacrimile tulipanuluiISBN: 9731411842PRET EDITURA: 15.41AUTOR(i): Daria DalinEDITURA: Galaxia GutenbergCOPERTA: BrosataDATA APARITIEI: Ianuarie 2009DATA PUBL..
  Fara TVA: 12,99 Lei 12,99 Lei 15,41 Lei
 • Manuscris trilingv. Preliminarii la o editare
  Punctul de plecare al cartii de fata este un manuscris trilingv din secolul al XVII-lea, pastrat in Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti. In cadrul unui proiect care s-a intins pe durata a mai mult de doi ani, manuscrisul in discutie a fost studiat sub aspect istoric, filologic si iconografic. ..
  Fara TVA: 20,99 Lei 20,99 Lei 27,43 Lei
 • Modern Art
  Modern matters: A blow-by-blow account of groundbreaking modernismMost art historians agree that the modern art adventure first developed in the 1860s in Paris. A circle of painters, whom we now know as Impressionists, began painting pictures with rapid, loose brushwork. They turned to everyday stre..
  Fara TVA: 66,99 Lei 66,99 Lei 85,99 Lei
 • O istorie a artei moderne. Tot ce trebuie sa stii despre ultimii 150 de ani
  Fost director la Tate Gallery, Will Gompertz explica arta moderna pe intelesul tuturor. Istoria sa acopera curentele si marii artisti de la preimpresionism pana in prezent, fara sa recurga la jargonul istoricilor de arta, chiar si atunci cind in joc sint tehnicile utilizate sau subiectele abordate. ..
  Fara TVA: 42,20 Lei 42,20 Lei 47,95 Lei
 • Oglinda lumii. O noua istorie a artei
  Facand parte din categoria sintezelor de istorie a artei, Oglinda lumii, de Julian Bell, se diferentiaza de majoritatea lucrarilor anterioare prin faptul ca ofera, in spiritul erei globalizarii, si o perspectiva consistenta asupra unor spatii culturale altadata superficial cunoscute, sau chiar negli..
  Fara TVA: 92,99 Lei 92,99 Lei 115,50 Lei
 • Pictura - secrete si dezvaluiri
  Combinatia de linii si culori in forme care apartin picturii constituie un limbaj: trebuie sa-i examinam regulile si procedeele, asa cum sunt analizate rimele si cuvintele intr-un poem sau notele si ritmurile in muzica. Aceasta carte nu face parada de eruditie. Intentia ei este de a oferi cateva che..
  Fara TVA: 24,99 Lei 24,99 Lei 45,00 Lei
 • Poezii religioase
  Exista în creatia poetica a lui Adrian Popescu o staruitoare cautare a drumului spre credinta – marturisita autobiografic – si o „poezie a ecourilor biblice”, nu în sensul versificarii unor fragmente din Biblie, ci în recreerea lor cu semnificatii si emotii artistice. Arghezienele convorbiri din Psa..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,45 Lei
 • Protopop al Beiusului-Dr.Valeriu Hetco
  Ne face plăcere să apelăm, uneori, la acele fapte ale trecutului care ne înnobilează spiritual, ne motivează nu doar prezentul, ci ne potenţează chiar şi credinţa într-un viitor. Ca atare, ne bucură atât existenţa unui trecut demn de a fi cunoscut, cât şi efortul acelora care încearcă să arunce o lu..
  Fara TVA: 11,99 Lei 11,99 Lei 14,45 Lei
 • Reprezentari ale memoriei in filmul documentar
  „Lucrarea lui Alexandru Solomon isi asuma subiectivitatea reflexiva a discursului nu ca optiune narativa, ci ca pe o profesiune de credinta, impartasita si cu alti realizatori de film documentar, care ii servesc drept ilustrare si argumentare. Rezulta un peisaj critic de afinitati elective ale filmu..
  Fara TVA: 29,00 Lei 29,00 Lei 32,95 Lei
 • Scoala Nationala de Poduri si Sosele. 125 de ani
  Monografie a Scolii Nationale de Poduri si Sosele, albumul de fata prezinta istoria scolii, dar si realizarile profesorilor si absolventilor de marca ai acestei institutii. Volumul contine numeroase fotografii, ilustratii si documente in facsimil. NUME CARTE: Scoala Nationala de Poduri si Sosele. 12..
  Fara TVA: 75,99 Lei 75,99 Lei 94,40 Lei
 • Secolul al XVII-lea. Secole de arta
  Secolul al XVII-lea, secol al triumfului Barocului european, ne este prezentat prin intermediul temelor si conceptelor cheie, al centrelor de maxima importanta si al artistilor principali. Explicatiile sintetice, studiul iconografic aprofundat, selectia evident internationala ofera o privire panoram..
  Fara TVA: 44,55 Lei 44,55 Lei 55,00 Lei
 • Sublimul tradarii
    Volumul Sublimul tradarii reprezinta o incursiune in lumea „multidimensionala“ a creatiei teatrale. Convins de existenta unor straturi rarefiate ale spiritului, in care reprezentatia a fost harazita sa existe, autorul se indeparteaza de orice interpretare „vulgara“, la prima mana, a artei scenice...
  Fara TVA: 18,99 Lei 18,99 Lei 23,10 Lei
 • Templul lui Solomon. Mit si istorie
  Aceasta carte face parte din colectia a editurii .Vreme de mai bine de trei mii de ani, Templul lui Solomon a fost o sursa de fascinatie si centrul unei profunde devotiuni spirituale. De la antecedentele ei din epoca bronzului, concentrate in altarul portabil al triburilor nomade, de-a lungul a nen..
  Fara TVA: 52,65 Lei 52,65 Lei 65,00 Lei
 • Verva Thaliei
  Eseuri si cronici teatrale structurate simultan in doua planuri, incat se reconstituie panorama artei spectacolului in Romania si partial in lume, in perioada 1993-2003, si se realizeaza o privire din unghiul zilei de azi a artei dramatice, in evolutia ei, de la antici la contemporani. NUME CARTE: V..
  Fara TVA: 15,99 Lei 15,99 Lei 18,90 Lei